|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
zdrówkaCytat:
co do mdłości nie pomogę, nie miałam/nie mam takich doświadczeń. A na skurcze magnez.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja biore teraz femibion natal 2 ale tylko to jedno opakowanie mam zamiar wybrać, bo dla mnie te kapsułki, które dają w zestawie nie są teraz niezbędne (zostawię je na III trymestr), a zapłaciłam za nie ponad 60zł następny wezme femibion classic. Ważne zebym ja uzupełniała jakiekolwiek witaminy, bo Ktosiek i tak sobie zabierze wszystko, co mu niezbędne
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
na początku lekarz powiedział że mam brać witaminy i kwas foliowy więc cały czas biorę
|
#4114 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wybrałam całe opakowanie i teraz przy witaminach dałam sobie spokój, bo tak sobie wnioskuję, że nie po to dają w składzie kwas, żeby go dodatkowo uzupełniać. I cieszę się jeszcze, że choć jednego zestawu tabletek się pozbyłam
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia, wcale Ci się nie dziwię, że szpital Cię przeraża. Dla mnie szpital to nie odpoczynek, to dodatkowy mega stres
Z tymi bólami kręgosłupa to nie żarty, dlatego gin powiedział, że nawet mogę ciut schudnąć, żebym wytrzymała do końca ciąży. Ale u mnie ten ból górnego odcinka to na własne życzenie bo często pracuję na kompie. A rwa kulszowa ... chyba trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać. Dziewczyny, ta zgaga dlatego, że nam Bąble pchają żołądek do góry, rozluźnia się zwieracz przełyk-żołądek i nam się powiedzmy ulewa. Kwasy wypalają śluzówkę i pali, piecze, często chrypka, kaszelek, boli klatka piersiowa. Trzeba się nastawić na mniejsze porcje itd itp.... Przy zgadze możemy też wymiotować A no i nie kładźcie się bezpośrednio po kolacji spać, bo wtedy kwasy mają pełne pole do popisu (wylewania się do przełyku). Ja jem już mniejsze porcje ale i tak mnie zgaga trzyma, bo ja i przed ciążą już refluksowcem byłam i w okresie jesiennym kiedy zawsze byłąm na lekach, nie mogłam już ich brać bo ciąża. Teraz mogę już je brać ale omijam jeszcze bo jakoś sobie daję radę. Oliath, bierz ten magnez regularnie, mnie skurcze przeszły, jeszcze mrowią mnie często nogi ale wolę już to niż budzenie się w nocy ze skurczami. Kurcze, ale te pawie ranne i wieczorne... Czytałam, że wiele kobiet ma mdłości przez całą ciążę. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Tweedledee, a czemu kapsułki z femibionu 2 nie są Ci teraz potrzebne? |
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
idzia111 nic fajnego leżeć w szpitalu, ale wszystko dla Twojego i dzidzi zdrowia.. a tak jak napisała Perse chyba(?) to do Ciebie będę przychodzić lekarze i pielęgniarki..a nie Ty będziesz latać po przychodniach i laboratoriach
Oliath sarna405 mój mąż tyle razy trafiał na fałszywy alarm (bo mnie się wydawało, że jest już w stanie poczuć kopniaczki), że jak po raz któryś przykładał rękę, to z wielkim powątpiewanem na twarzy.. ale jak w końcu dostał porządnego kopa, to radość ogromna.. gratki
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja gin też jakos na to nacisku nie kładła. Diety wybitnie złej nie mam, za to siostra sama mi powiedziala, że jej ginekolog przepisywał dodatkowo te kapsułki od III trymestru. Także po analizie stwierdzilam, że szkoda na to kasy, bo witaminy maja byc uzupełnieniem mojej diety, a nie jej podstawa. A sam jod w femibionie classic tez jest, a sa o polowe tansze
|
|
#4119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle wzięłam się wreszcie w garść i spisałam sobie na karteczce wszystkie pytania do gin bo zawsze mam 1000 pytań a jak przyjdzie do wizyty to o wszystkim zapominam
|
||
|
|
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy
![]() Qrcze pospacerowałam godzinke na biezni, szybki prysznic i już się prawie pogubiłam w postach. Ewusia imię wybralismy zanim zaszłam w ciążę |
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie witaminy nie są podstawą diety a jej dodatkiem, choć odżywiam się szczególnie od jakiegoś czasu bardzo dobrze. Mimo to lekarz każe brać wit. Wyniki od poczatku ciąży mam bardzo dobre. |
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam zamówić dla córci body, ale nie wysyłają do polski
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a ta zgaga odpuści.... jak nam brzuszki się obniżą, czyli przed porodem
|
|
|
|
|
#4125 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wam KOCHANE za wsparcie!!! ![]() Cytat:
bym wrocila, a tu jeden splatany dred ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Magnez biore regularnie, bez magnezu mialam takie akcje, ze wylam w srodku nocy na caly glos. A po magnezie nie wyje przynajmniej - ale jeszcze gorsza zgaga i mulenie
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie ilu ludzi i lekarzy tyle podejsc. Też wyniki mam dobre, sama z siebie kupilam te witmainy teraz, bo stwierdzilam, ze od drugiego trymestru male bedzie roslo jak szalone, a nie chce, zeby np. posypaly mi sie zeby tylko dlatego, ze nie dam rady zjadac jeszcze wiecej wapnia
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o witaminy to mie endo kazał brać witaminy dla cieżąrnych z jodem, więc biorę
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--------- jak mnie się chce spać, ale się zaparłam z porządkami i dopóki nie skończę nie zalegnę. Kitek już prawie ze złości, że się nie kładę obgryzła mi ró monitora lapka a no i z wiadomości parafialnych: śnieg dalej sypie - tak piszę jakby któraśz Was była tym faktem zainteresowana
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tego co wiem to tez Matruelle-ale cena wysoka:/ Kochane zwijam sie do gina.Musze jechac autobusem bo spod domu nie mam sznas wyjechac w zaspach mokrego sniegu Nie mama siły odsniezac wiec trudno.Poczekam na Tża a poki co hopsiam na busa Do pozniej
|
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
moonlightdancer Asma... nie znam się na arabskich imionach ale bardzo ładnie brzmi, podoba mi się
A mogę zapytać czy twój mąż pochodzi z emiratów? Może gdzieś pisałaś ale mi umknęło![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A tak w ogóle bo zapomniałam: trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
No i wiedziałam ze tak będzie, mam dość tej zimy!
W drodze do pracy wywalilam sie na lewy bok Normalnie sie na tej ulicy polakalam ze wściekłości. Teraz nie wiem czy mnie brzuch boli z nerwów czy z upadku
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Czas obiadek szykowac
krokiety z mieskiem, sos czosnkowy i barszczyk do popijania
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jestem dopiero w 18tc (no dobra, od jutra 19tc ). Wiem ile rzeczy jest niezbędnych do prawidłowego rozwoju dziecka, sama do niektórych się nie stosowałam (bo np. nie byłam w stanie w I trymestrze) i mam zdrowego brzdąca... głęboko wierzę, że pomimo mojej decyzji moje dziecko będzie miało oczy a tak zupełnie poważnie (bo w sumie tu nie ma z czego żartować), to tak jak napisałam - ile osób, tyle podejść
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
OMG biedna, uwazaj na siebie... ta ciapa zdradliwa jest i sliska, ja jesli juz wychodze, to chodze jak zuraw i ostroznie, bo z natury jestem wywrotna na sliskim... moze wyskocz dzis czy jutro do gina profilaktycznie, na jakies USG? Jesli boli?...
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- idę dalej działać, jeszcze coś na obiad trzeba spreparować
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam szans Was nadrobić więc posiedzę dzisiaj z Wami chwilkę- może będę chociaż troszkę na bieżąco |
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Może skontaktuj się z lekarzem?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

zdrówka
CO MAM ZROBIC Z TYM da sie cos?... Kurcze, aktywna jestem, malo co zalegam na kanapach, raczej caly dzien cos robie... dopiero 6 mc, co bedzie w 9???
moze za stara jestem juz. I jeszcze te mdlosci wieczorem i rano, nawet po herbacie, i torsje takie, jakbym sobie jelita miala wyrzygac, choc NIE MAM CZYM pawianowac juz 

następny wezme femibion classic. Ważne zebym ja uzupełniała jakiekolwiek witaminy, bo Ktosiek i tak sobie zabierze wszystko, co mu niezbędne

Wam KOCHANE za wsparcie!!!