Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 11:56   #4111
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
No właśnie z dzidzia jest książkowo. Tylko ze mną problem. Wg gina za dużo mnie głowa boli, rwa kulszowa i kręgosłup też. Chciałby zrobić konsultację z neurologiem, ortopedą, zrobić dodatkowe badania z krwi. Coś wspominł też o opracowaniu diety/ćwiczeń dla mnie, żebym za dużo nie tyła, bo to dla kręgosłupa za duże obciążenie. Ja ledwo sie ruszam, więc dużo leżę, a jak leżę to spalam za mało kalorii.

Wczoraj u gina ledwo się podniosłam z krzesła, a w poniedziałek będę miała spr szyjki na samolocie. Jak tam wejdę i zejdę bladego pojęcia nie mam.
Ja w tamtej ciązy leżałam 3 razy w szpitalu, też na początku chciało mi się wyć, ale jak już któraś z dziewczyn pisała, jak już się położysz to zleci uważam, że Twój lekarz słusznie robi kierując Cię na konsultacje skoro masz takie problemy zdrówka

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja juz nie wyrabiam z tym bolem kosci w kroczu, sciegien, miesni i ch wie czego jeszcze. Od miesiaca jakbym coraz gorsze zakwasy miala. Po schodach isc to jest masakra, rozruszac po chwilowym siedzeniu - koszmar CO MAM ZROBIC Z TYM da sie cos?... Kurcze, aktywna jestem, malo co zalegam na kanapach, raczej caly dzien cos robie... dopiero 6 mc, co bedzie w 9???
Nigdy tak nie mialam moze za stara jestem juz. I jeszcze te mdlosci wieczorem i rano, nawet po herbacie, i torsje takie, jakbym sobie jelita miala wyrzygac, choc NIE MAM CZYM pawianowac juz
I skurcze lydek - kiedys sobie palce poodgryzam z bolu.
I zgaga - po wszystkim.

Sie pozalilam
Oj współczuję, a może właśnie powinnaś trochę więcej wypoczywać??? choć troszkę?? co do mdłości nie pomogę, nie miałam/nie mam takich doświadczeń. A na skurcze magnez.

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
I chcę się pochwalić ze mój mąż wczoraj poczuł ruchy maluszkatak się wieczorem wierciło, ze mówie zobacz może poczujesz a tu nagle tak mocno się poruszyło po raz pierwszy z taką siłą
Super

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
aa mam pytanie
czy bierzecie witaminy?
ja nie biore juz 2 miesiace bo wyniki badan mam dobre, dziecko jak na swoj wiek tez neizle wazy wiec czy warto? czasem biore jeszcze folik i magnes dla kobiet w ciazy
Ja kupiłam witaminy, chciałam barć co drugi dzień ale tak mnie po nich muli i brzuch boli że na razie nie biorę tylko magnez i co drugi dzień duphaston. Wyniki badań na razie mam ok, więc nie spinam sie w tym temacie.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:58   #4112
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Rano przetestowalam wszystkie opcje - nie zjem to pawianuje z glodu i najgorsze, ze tak "na sucho", bo brzuszek pusty; zjem - pawian regularny,; napije sie herbaty powolutku cieplej - mega pawian herbaciany. Wieczorem to raczej jesli NIE zjem kolacji. Jak zjem, to tylko muli i nudzi
A to kochana chciałam ci tylko napisać, że łączę się w bólu, bo z tego co widzę nasz wymiotny bądź mulący rozkład dnia wygląda tak samo. Sama nie odkryłam na to żadnego patentu, także może poczekajmy aż dziewczyny na coś wpadna. Bo jak słyszę po raz setny, że taka moja uroda

Cytat:
ja witaminy biorę cały czas. do tego kwas foliowy no i od tygodnia żelazo
sarna, a po co łykasz kwas foliowy z zestawem witamin? Przecież tam już kwas jest
Ja biore teraz femibion natal 2 ale tylko to jedno opakowanie mam zamiar wybrać, bo dla mnie te kapsułki, które dają w zestawie nie są teraz niezbędne (zostawię je na III trymestr), a zapłaciłam za nie ponad 60zł następny wezme femibion classic. Ważne zebym ja uzupełniała jakiekolwiek witaminy, bo Ktosiek i tak sobie zabierze wszystko, co mu niezbędne
Stary 2013-03-19, 11:59   #4113
sarna405
Zadomowienie

na początku lekarz powiedział że mam brać witaminy i kwas foliowy więc cały czas biorę
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:02   #4114
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
No właśnie z dzidzia jest książkowo. Tylko ze mną problem. Wg gina za dużo mnie głowa boli, rwa kulszowa i kręgosłup też. Chciałby zrobić konsultację z neurologiem, ortopedą, zrobić dodatkowe badania z krwi. Coś wspominł też o opracowaniu diety/ćwiczeń dla mnie, żebym za dużo nie tyła, bo to dla kręgosłupa za duże obciążenie. Ja ledwo sie ruszam, więc dużo leżę, a jak leżę to spalam za mało kalorii.

Wczoraj u gina ledwo się podniosłam z krzesła, a w poniedziałek będę miała spr szyjki na samolocie. Jak tam wejdę i zejdę bladego pojęcia nie mam.
Biedactwo, to lepiej idź do tego szpitala, po co masz się tak męczyć a może oni coś poradzą na te dolegliwości będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Wolno, ale niezbyt często, zawiera bardzo dużo wit. A, jak większość podrobów Za mną też chodzi, ale poczekam, aż mama mi przygotuje, bo nikt nie robi tak dobrej jak ona

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

śmiech śmiechem, ale ja w ostatnich dniach miałam takie odwiedziny w wc, że rzeczywiście mało brakowało a TŻ wołałabym do pomocy
No to jak czasem wolno to jutro wątróbeczka z cebulką na obiad

Cytat:
Dziewczyny, ja juz nie wyrabiam z tym bolem kosci w kroczu, sciegien, miesni i ch wie czego jeszcze. Od miesiaca jakbym coraz gorsze zakwasy miala. Po schodach isc to jest masakra, rozruszac po chwilowym siedzeniu - koszmar CO MAM ZROBIC Z TYM da sie cos?... Kurcze, aktywna jestem, malo co zalegam na kanapach, raczej caly dzien cos robie... dopiero 6 mc, co bedzie w 9???
Nigdy tak nie mialam moze za stara jestem juz. I jeszcze te mdlosci wieczorem i rano, nawet po herbacie, i torsje takie, jakbym sobie jelita miala wyrzygac, choc NIE MAM CZYM pawianowac juz
I skurcze lydek - kiedys sobie palce poodgryzam z bolu.
I zgaga - po wszystkim.

Sie pozalilam
Mnie się te "zakwasy" nasilają jak więcej się poruszam to może trochę odpoczynku kochana, co?

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:02   #4115
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
na początku lekarz powiedział że mam brać witaminy i kwas foliowy więc cały czas biorę
No tak, bo w I trymestrze kwas foliowy ma kluczowe znaczenie Ja wybrałam całe opakowanie i teraz przy witaminach dałam sobie spokój, bo tak sobie wnioskuję, że nie po to dają w składzie kwas, żeby go dodatkowo uzupełniać. I cieszę się jeszcze, że choć jednego zestawu tabletek się pozbyłam
Stary 2013-03-19, 12:07   #4116
czarownica1
Zakorzenienie

Idzia, wcale Ci się nie dziwię, że szpital Cię przeraża. Dla mnie szpital to nie odpoczynek, to dodatkowy mega stres
Z tymi bólami kręgosłupa to nie żarty, dlatego gin powiedział, że nawet mogę ciut schudnąć, żebym wytrzymała do końca ciąży. Ale u mnie ten ból górnego odcinka to na własne życzenie bo często pracuję na kompie. A rwa kulszowa ... chyba trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać.

Dziewczyny, ta zgaga dlatego, że nam Bąble pchają żołądek do góry, rozluźnia się zwieracz przełyk-żołądek i nam się powiedzmy ulewa. Kwasy wypalają śluzówkę i pali, piecze, często chrypka, kaszelek, boli klatka piersiowa. Trzeba się nastawić na mniejsze porcje itd itp.... Przy zgadze możemy też wymiotować
A no i nie kładźcie się bezpośrednio po kolacji spać, bo wtedy kwasy mają pełne pole do popisu (wylewania się do przełyku).
Ja jem już mniejsze porcje ale i tak mnie zgaga trzyma, bo ja i przed ciążą już refluksowcem byłam i w okresie jesiennym kiedy zawsze byłąm na lekach, nie mogłam już ich brać bo ciąża. Teraz mogę już je brać ale omijam jeszcze bo jakoś sobie daję radę.

Oliath, bierz ten magnez regularnie, mnie skurcze przeszły, jeszcze mrowią mnie często nogi ale wolę już to niż budzenie się w nocy ze skurczami. Kurcze, ale te pawie ranne i wieczorne... Czytałam, że wiele kobiet ma mdłości przez całą ciążę.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Tweedledee, a czemu kapsułki z femibionu 2 nie są Ci teraz potrzebne?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:13   #4117
dzoan
Zakorzenienie

idzia111 nic fajnego leżeć w szpitalu, ale wszystko dla Twojego i dzidzi zdrowia.. a tak jak napisała Perse chyba(?) to do Ciebie będę przychodzić lekarze i pielęgniarki..a nie Ty będziesz latać po przychodniach i laboratoriach

Oliath a może Twój lekarz też powinien się temu bliżej przyjrzeć, jak ten Idzi?

sarna405 mój mąż tyle razy trafiał na fałszywy alarm (bo mnie się wydawało, że jest już w stanie poczuć kopniaczki), że jak po raz któryś przykładał rękę, to z wielkim powątpiewanem na twarzy.. ale jak w końcu dostał porządnego kopa, to radość ogromna.. gratki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:14   #4118
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

Bo wg mnie o ile jod jest wazny, o tyle dha na razie moge sobie odpuscic. Tak trochę na slepo kupilam te witaminy (moje pierwsze w ciąży).
Moja gin też jakos na to nacisku nie kładła. Diety wybitnie złej nie mam, za to siostra sama mi powiedziala, że jej ginekolog przepisywał dodatkowo te kapsułki od III trymestru. Także po analizie stwierdzilam, że szkoda na to kasy, bo witaminy maja byc uzupełnieniem mojej diety, a nie jej podstawa.
A sam jod w femibionie classic tez jest, a sa o polowe tansze
Stary 2013-03-19, 12:15   #4119
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
witam wszystkie mamusie
I chcę się pochwalić ze mój mąż wczoraj poczuł ruchy maluszkatak się wieczorem wierciło, ze mówie zobacz może poczujesz a tu nagle tak mocno się poruszyło po raz pierwszy z taką siłą

Cytat:
Idzia, wcale Ci się nie dziwię, że szpital Cię przeraża. Dla mnie szpital to nie odpoczynek, to dodatkowy mega stres
Z tymi bólami kręgosłupa to nie żarty, dlatego gin powiedział, że nawet mogę ciut schudnąć, żebym wytrzymała do końca ciąży. Ale u mnie ten ból górnego odcinka to na własne życzenie bo często pracuję na kompie. A rwa kulszowa ... chyba trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać.

Dziewczyny, ta zgaga dlatego, że nam Bąble pchają żołądek do góry, rozluźnia się zwieracz przełyk-żołądek i nam się powiedzmy ulewa. Kwasy wypalają śluzówkę i pali, piecze, często chrypka, kaszelek, boli klatka piersiowa. Trzeba się nastawić na mniejsze porcje itd itp.... Przy zgadze możemy też wymiotować
A no i nie kładźcie się bezpośrednio po kolacji spać, bo wtedy kwasy mają pełne pole do popisu (wylewania się do przełyku).
Ja jem już mniejsze porcje ale i tak mnie zgaga trzyma, bo ja i przed ciążą już refluksowcem byłam i w okresie jesiennym kiedy zawsze byłąm na lekach, nie mogłam już ich brać bo ciąża. Teraz mogę już je brać ale omijam jeszcze bo jakoś sobie daję radę.

Oliath, bierz ten magnez regularnie, mnie skurcze przeszły, jeszcze mrowią mnie często nogi ale wolę już to niż budzenie się w nocy ze skurczami. Kurcze, ale te pawie ranne i wieczorne... Czytałam, że wiele kobiet ma mdłości przez całą ciążę.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ja też przed ciążą miałam bardzo często zgagę, w ciąży się nasiliła a teraz to już istna katorga, refluks na całego. Też jem malutkie porcje, nawet jakbym chciała to bym nie mogła bo tak mam ściśnięty żołądek, ale to nie pomaga, siedzenie po posiłku też nie, wcześniej pomagało mleko, teraz tylko na parę sekund, no dosłownie nic, przed lekami na razie się wzbraniam ale skonsultuję to w czwartek na wizycie.

W ogóle wzięłam się wreszcie w garść i spisałam sobie na karteczce wszystkie pytania do gin bo zawsze mam 1000 pytań a jak przyjdzie do wizyty to o wszystkim zapominam

Stary 2013-03-19, 12:16   #4120
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Super Gratulujemy córeczki A wybraliście już imię ??
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Super, no i gratuluję córci
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Gratulacje córeczki
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
witamy kolejną dziewczynke
Cytat:
Moonlightdancer, kolejne dziewczę na wątku
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki
Dziękujemy
Qrcze pospacerowałam godzinke na biezni, szybki prysznic i już się prawie pogubiłam w postach.
Ewusia imię wybralismy zanim zaszłam w ciążę chociaz nie było to łatwe bo córka będzie miała obywatelstwo Emiratów, spędzi tu zapewne całe swoje życie więc raczej musi to byc ichniejsze imię. Jest tu np Sara i to baaaardzo mi się podoba (Domcia świetne imię) ale juz w najblizszej rodzinie jest a Aisha to co druga tu. Wiec wybralismy Asma... proste i nie tak popularne.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:20   #4121
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Dziękujemy
Qrcze pospacerowałam godzinke na biezni, szybki prysznic i już się prawie pogubiłam w postach.
Ewusia imię wybralismy zanim zaszłam w ciążę chociaz nie było to łatwe bo córka będzie miała obywatelstwo Emiratów, spędzi tu zapewne całe swoje życie więc raczej musi to byc ichniejsze imię. Jest tu np Sara i to baaaardzo mi się podoba (Domcia świetne imię) ale juz w najblizszej rodzinie jest a Aisha to co druga tu. Wiec wybralismy Asma... proste i nie tak popularne.
Asma.. bardzo ładne imię

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:21   #4122
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wg mnie o ile jod jest wazny, o tyle dha na razie moge sobie odpuscic. Tak trochę na slepo kupilam te witaminy (moje pierwsze w ciąży).
Moja gin też jakos na to nacisku nie kładła. Diety wybitnie złej nie mam, za to siostra sama mi powiedziala, że jej ginekolog przepisywał dodatkowo te kapsułki od III trymestru. Także po analizie stwierdzilam, że szkoda na to kasy, bo witaminy maja byc uzupełnieniem mojej diety, a nie jej podstawa.
Jod masz w tabletkach a w kapsułkach DHA i wit E. DHA korzystnie wpływa na rozwój oczu i mózgu Maluszka
U mnie witaminy nie są podstawą diety a jej dodatkiem, choć odżywiam się szczególnie od jakiegoś czasu bardzo dobrze. Mimo to lekarz każe brać wit. Wyniki od poczatku ciąży mam bardzo dobre.
Stary 2013-03-19, 12:21   #4123
surka
Zakorzenienie

Chciałam zamówić dla córci body, ale nie wysyłają do polski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg falbanka.jpg (23,6 KB, 10 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:23   #4124
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też przed ciążą miałam bardzo często zgagę, w ciąży się nasiliła a teraz to już istna katorga, refluks na całego. Też jem malutkie porcje, nawet jakbym chciała to bym nie mogła bo tak mam ściśnięty żołądek, ale to nie pomaga, siedzenie po posiłku też nie, wcześniej pomagało mleko, teraz tylko na parę sekund, no dosłownie nic, przed lekami na razie się wzbraniam ale skonsultuję to w czwartek na wizycie.

W ogóle wzięłam się wreszcie w garść i spisałam sobie na karteczce wszystkie pytania do gin bo zawsze mam 1000 pytań a jak przyjdzie do wizyty to o wszystkim zapominam
ja pytań nigdy nie spisuję, Tż zawsze mi przypomina.... o co to ja chciałam zapytać
no a ta zgaga odpuści.... jak nam brzuszki się obniżą, czyli przed porodem
Stary 2013-03-19, 12:26   #4125
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Rano przetestowalam wszystkie opcje - nie zjem to pawianuje z glodu i najgorsze, ze tak "na sucho", bo brzuszek pusty; zjem - pawian regularny,; napije sie herbaty powolutku cieplej - mega pawian herbaciany. Wieczorem to raczej jesli NIE zjem kolacji. Jak zjem, to tylko muli i nudzi
Ja miałam dokładnie taki sam scenariusz w I trymestrze. Standardem było jedzenie 1 sniadania dla sedesu, a 2 dla siebie.. Herbatę ogólnie wykluczyłam z jadłospisu, piłam często kompot z jabłek, lub ciepłą wodę z cytryną, miodem i imbirem... z tymi wieczornymi tez tak miałam, że jak pusty żoładek to mnie męczyło, a jak zjadłam kolację to nudnosci. Na szczeście przeszło mi po paru tygodniach, chyba nie ma na to rady, tylko musi przejść. Niestety słyszałam, ze niektóre kobiety całą ciąże tak mają, choć to nie brzmi zbyt optymistycznie.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
aa mam pytanie
czy bierzecie witaminy?
ja nie biore juz 2 miesiace bo wyniki badan mam dobre, dziecko jak na swoj wiek tez neizle wazy wiec czy warto? czasem biore jeszcze folik i magnes dla kobiet w ciazy
Ja biorę od początku, gin powiedział, że nie dla dziecka a dla siebie warto brać, bo jak czegoś nam brakuje, to w pierwszej kolejnosci dziecko wyssa, a nam nic nie zostaje. Ale i tak hemoglobina mi spada z miesiąca na miesiąc.

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Dziękujemy
Asma pięknie brzmi, myślę, że bardzo wdzięczne imię

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:26   #4126
Oliath
Zakorzenienie

Wam KOCHANE za wsparcie!!!

Cytat:
Oliath mój gin jest taki, że woli dmuchać na zimne. On mówi, że ten szpital to kwestia 3 dni, sprawdzą co i jak i luzik. Ale dla kogo ten luzik? Bo nie dla mnie
Ja bym nawet nie miala jak isc do szpitala - nie ma komu sie mala zajac, maz calymi dniami w pracy, mega odpowiedzialnosc, no i ciekawe, kto by jej rano warkocze zaplatal bym wrocila, a tu jeden splatany dred
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ale może musisz więcej odpoczywać?
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Oj współczuję, a może właśnie powinnaś trochę więcej wypoczywać??? choć troszkę??
Cytat:
Mnie się te "zakwasy" nasilają jak więcej się poruszam to może trochę odpoczynku kochana, co?
No wlasnie sie zastanawiam, moze i tak... moze sprobuje...?
Cytat:
Oliath, bierz ten magnez regularnie, mnie skurcze przeszły, jeszcze mrowią mnie często nogi ale wolę już to niż budzenie się w nocy ze skurczami. Kurcze, ale te pawie ranne i wieczorne... Czytałam, że wiele kobiet ma mdłości przez całą ciążę.[COLOR="Silver"]
Mi sie zaczely od nowa po 20 tygodniu jakos duzo gorsze niz w 1 trymestrze...
Magnez biore regularnie, bez magnezu mialam takie akcje, ze wylam w srodku nocy na caly glos. A po magnezie nie wyje przynajmniej - ale jeszcze gorsza zgaga i mulenie
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:26   #4127
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Jod masz w tabletkach a w kapsułkach DHA i wit E. DHA korzystnie wpływa na rozwój oczu i mózgu Maluszka
U mnie witaminy nie są podstawą diety a jej dodatkiem, choć odżywiam się szczególnie od jakiegoś czasu bardzo dobrze. Mimo to lekarz każe brać wit. Wyniki od poczatku ciąży mam bardzo dobre.
Ja sama swojich ginekologow od poczatku pytalam o witaminy to kazdy mowil, ze przede wszystkim dieta, a z witaminami nie ma co szalec. Byc moze dlatego mam teraz takie podejscie, bo wczesniej zaczelabym pewnie brac od razu, gdy zobaczylam dwie kreseczki Generalnie ilu ludzi i lekarzy tyle podejsc. Też wyniki mam dobre, sama z siebie kupilam te witmainy teraz, bo stwierdzilam, ze od drugiego trymestru male bedzie roslo jak szalone, a nie chce, zeby np. posypaly mi sie zeby tylko dlatego, ze nie dam rady zjadac jeszcze wiecej wapnia
Stary 2013-03-19, 12:31   #4128
surka
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o witaminy to mie endo kazał brać witaminy dla cieżąrnych z jodem, więc biorę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:31   #4129
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce mi się wierzyć, że jesz tyle ryb, że dha jest ci nie potrzebne? od 25 tc jest konieczne, a przed tym czasem lepiej brać, bo nasza dieta nie jest ok. Trzeba jeść 3 razy w tyg ryby. Ja nie jadam tyle
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:31   #4130
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sama swojich ginekologow od poczatku pytalam o witaminy to kazdy mowil, ze przede wszystkim dieta, a z witaminami nie ma co szalec. Byc moze dlatego mam teraz takie podejscie, bo wczesniej zaczelabym pewnie brac od razu, gdy zobaczylam dwie kreseczki Generalnie ilu ludzi i lekarzy tyle podejsc. Też wyniki mam dobre, sama z siebie kupilam te witmainy teraz, bo stwierdzilam, ze od drugiego trymestru male bedzie roslo jak szalone, a nie chce, zeby np. posypaly mi sie zeby tylko dlatego, ze nie dam rady zjadac jeszcze wiecej wapnia
no co racja to racja, każdy lekarz ma swoje zasady

---------
jak mnie się chce spać, ale się zaparłam z porządkami i dopóki nie skończę nie zalegnę.
Kitek już prawie ze złości, że się nie kładę obgryzła mi ró monitora lapka

a no i z wiadomości parafialnych:
śnieg dalej sypie - tak piszę jakby któraśz Was była tym faktem zainteresowana
Stary 2013-03-19, 12:35   #4131
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o witaminy to mie endo kazał brać witaminy dla cieżąrnych z jodem, więc biorę
no moja endo też kazała dodatkowo jod, przez okres ciąży i karmienia piersia, potem mam przestać
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:35   #4132
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

No to kochana ja bym sie zgodziła na szpital
Cytat:
a propo witami to czy polecicie mi jakieś inne niż Femibion, które zawierają DHA i jod? Myślę nad zmianą, jeszcze tydzień i kończę opakowanie. Ale wg mnie DHA i jod musi być.
Vita-Miner Prenatal z DHA-brałam 2 miechy

Z tego co wiem to tez Matruelle-ale cena wysoka:/

Kochane zwijam sie do gina.Musze jechac autobusem bo spod domu nie mam sznas wyjechac w zaspach mokrego sniegu Nie mama siły odsniezac wiec trudno.Poczekam na Tża a poki co hopsiam na busa Do pozniej
Stary 2013-03-19, 12:38   #4133
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

moonlightdancer Asma... nie znam się na arabskich imionach ale bardzo ładnie brzmi, podoba mi się A mogę zapytać czy twój mąż pochodzi z emiratów? Może gdzieś pisałaś ale mi umknęło

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
nie chce mi się wierzyć, że jesz tyle ryb, że dha jest ci nie potrzebne? od 25 tc jest konieczne, a przed tym czasem lepiej brać, bo nasza dieta nie jest ok. Trzeba jeść 3 razy w tyg ryby. Ja nie jadam tyle
ja prawie wcale nie jadam bo mam rybowstręt no może taką wędzona bym opchnęła

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

A tak w ogóle bo zapomniałam: trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Stary 2013-03-19, 12:39   #4134
misiaczka555
Wtajemniczenie

No i wiedziałam ze tak będzie, mam dość tej zimy!
W drodze do pracy wywalilam sie na lewy bok
Normalnie sie na tej ulicy polakalam ze wściekłości.
Teraz nie wiem czy mnie brzuch boli z nerwów czy z upadku

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:39   #4135
Oliath
Zakorzenienie

Czas obiadek szykowac krokiety z mieskiem, sos czosnkowy i barszczyk do popijania
Kubulek
Stary 2013-03-19, 12:40   #4136
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
A 2 x w tyg jest ok
Poza tym jestem dopiero w 18tc (no dobra, od jutra 19tc). Wiem ile rzeczy jest niezbędnych do prawidłowego rozwoju dziecka, sama do niektórych się nie stosowałam (bo np. nie byłam w stanie w I trymestrze) i mam zdrowego brzdąca... głęboko wierzę, że pomimo mojej decyzji moje dziecko będzie miało oczy a tak zupełnie poważnie (bo w sumie tu nie ma z czego żartować), to tak jak napisałam - ile osób, tyle podejść
Stary 2013-03-19, 12:42   #4137
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
OMG biedna, uwazaj na siebie... ta ciapa zdradliwa jest i sliska, ja jesli juz wychodze, to chodze jak zuraw i ostroznie, bo z natury jestem wywrotna na sliskim... moze wyskocz dzis czy jutro do gina profilaktycznie, na jakies USG? Jesli boli?...
Kubulek
Stary 2013-03-19, 12:43   #4138
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Też dziś pirzgnęłam ale na szczęście bezboleśnie...

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

idę dalej działać, jeszcze coś na obiad trzeba spreparować
Stary 2013-03-19, 12:44   #4139
cynamon_owa
Zadomowienie

Cześć Kobietki

Nie mam szans Was nadrobić więc posiedzę dzisiaj z Wami chwilkę- może będę chociaż troszkę na bieżąco

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:46   #4140
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Może skontaktuj się z lekarzem?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości