|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Hej Mamuśki
Widzę, że dużo z Was zmaga się z małymi chorowitkami... U nas też niestety zapalenie krtani i jakoś niespecjalnie chce przejść dodatkowo łapie mnie... Ech.Widzę, że pojawia się temat mleka, Filip przeszedł na krowie prawie rok temu, nie chce pić samego, pije 3-5 razy w tygodniu na śniadanie z płatkami i nie ma problemu Poza tym to nasze miesiące, więc... Wszystkim kochanym obecnym i przyszłym dwulatkom życzę wszystkiego najpiękniejszego
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
hej
Hastla, Marta- Emil teraz waży 14kg i mierzy 85 cm. Alan ma 80cm i 10 kg . Właśnie teraz w piątek byliśmy na badaniach aby poznać przyczyny takiej wagi u Alana. Madalena- dziękuje
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
hej
kobietki ja mam już dość ![]() niedawno się uporałyśmy z katarem i kaszlem minęły 2 tygodnie a dziś moje damy znów wstały chore ![]() i powtórka z rozrywki, z nosa się leje, kaszel straszny, na szczęście odkrztuszają ale Łucja jak zwykle przy tym wymiotowała ![]() wiem, że to "tylko" katar i kaszel ale to już chyba 3 raz i nie mam siły dziś obie nie bardzo miały humor, widać że samopoczucie niezbyt dobre Łucja nawet spała w dzień godzinkę (jak nigdy bo ona od kilku miesięcy nie ma już drzemki w ciągu dnia) dodatkowo idą jej dolne 5, poliki spuchnięte, zaczerwienione, no i stan podgorączkowy o 16 chciała iść się kąpać i spać ![]() u Feli trochę lepiej, lżejszy katar i kaszel nie taki straszny gwiazdki śpią już od 18 ale biegam co i rusz bo kaszlą, szczególnie Lusia mam nadzieję, że noc będzie w miarę spokojna ![]() ehh...nic mi się nie chce jak dzieci chore może niepotrzebnie się przejmuję bo to w sumie nic poważnego ale znów mnie czekają noce na czuwaniu i budzeniu się jak tylko zakaszlą idę już i nie smęcę więcej, trzymajcie się zdrowo
|
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas jednak po szczepieniu była gorączka. w czwartek po południu się zaczęła i skończyła dopiero dziś. na szczęście prócz gorączki wszystko ok. dzisiaj już normalnie z domu wyszliśmy więc jest ok ![]() poza tym to nic ciekawego Mati mówi coraz więcej, coraz więcej wyrazów jest poprawnych ale większość zniekształca, wciska te swoje "jot" wszędzie i śmiesznie zdrabnia np. masło to masio, deska to desia ja go rozumiem, ale inni mają często problem ![]() za to od prawie m-ca jest bez pampersa, pięknie woła siku i kupę i coraz więcej nocy jest bez sikania w pieluchę. dumna jestem z niego jeśli chodzi o tę kwestię ![]() no i wreszcie udało mi się sprzedać część rzeczy po Mateuszu. jeszcze dużo zostało ale przynajmniej trochę kasy wpłynęło ![]() Hastla to podobnie nasze chłopaki ważą. Mati plasuje się gdzieś w przedziale 13,8-14,4 zależy ile zje wcześniej ![]() madalena jak tam Maksymilian? lepiej już? i jak tam mierzenie się powiodło? u nas Dora wyparła Peppę ja mam wyrzuty sumienia że pozwalam mu bajki oglądać i w dodatku wymawia bezbłędnie. a co śmieszniejsze powiedział zdanie: Dora idzie, hehe a innych zdań się doprosić nie można ![]() agaaga dużo zdrówka dla Filipka marlenka faktycznie z Alanka nie jest gigant.a znacie już przyczynę? jak badania wypadły? mam nadzieję że da się to jakoś naprostować albo że taka jego uroda i już. kwartalinka współczuję tego kataru u dziewczyn. wiem że to nie choroba ale wiem też jakie to upierdliwe jest i dla dziecka i dla rodzica. życzę szybkiego powrotu do zdrówka i oby te "5" szybko wyszły
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Jakiś chorobowy koszmar, my też znowu chorzy... przedwczoraj mąż przetrzymał małego w wannie, woda mu wystygła i do razu kaszel straszny i katar. Męża boli gardło, a mi się szykuje zapalenie oskrzeli...kaszlę strasznie, moja szyjka pewnie skacze z radości....
Zdrówka dla Was
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
witam
jakies fatum chorbowe ![]() Tymek cały tydizen nie byl w zlobku bo przesadzilismy tydz z temu z sankami i spacerem. Tż tez sie przy okazji zaziebil. mały jeszcze pokasluje i troche ma katar, ale jutro musze go do zlobka poslac bo nie moge nie isc do pracy. mam tylko nadzieje ze paanie nie beda sie czepialy. jestesmy po urdzinkach mały 15 marca skocnzyl 2 latka, wstawie wam fotke tortu
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2013-03-24 o 22:32 |
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Diatoma super torcik
![]() My wczoraj wylądowaliśmy... w szpitalu na szczęście dostał porządne lekarstwa i wróciliśmy do domu... Kaszel od pierwszej dawki ustał i Filip przespał ponad 12 h ![]() Dużo zdrowia dla wszystkich!!!
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po długiej przerwie
Mało się udzielałam, ale może jeszcze mnie ktoś pamięta.Teraz znowu zaczynam do Was zaglądać, bo już mam dużo czasu wolnego, za sprawą oczekiwania na kolejnego potomka Jestem w 3 miesiącu i na L4, bo średnio się czuję i raczej tak już zostanę na zwolnieniu do rozwiązania.Michałek rozwija się fajnie. W kwietniu będziemy świętować 2 urodziny. Muszę przejrzeć wątek wstecz i poczytać jakie prezenty Wasze dzieci dostały, bo każdy mnie pyta co kupić, a ja nie wiem. Samochody ma, ale niezbyt go interesują. Lubi gadać z pluszakami, ale ma ich już sporo... Co do mówienia to ostatnio się rozkręcił. Już buduje zdania 3 wyrazowe, np "Tata jedzie bumbum", albo "Mama ła Niunia" (czyt. Mama zła na niunia )no i dużo pojedynczych wyrazów, w sumie wszystko próbuje powtarzać, ale wiadomo, że brzmi to różnie ![]() Jeżeli chodzi o wagę i wzrost to waży ok.12,5, a mierzy ok. 90cm jak stawiam go pod ścianą z miarką, inaczej nie potrafię go zmierzyć. Już przyzwyczajam Michałka na przyjście rodzeństwa na świat i jak ktoś zapyta go gdzie jest dzidzia to pokazuje na mój brzuch i podnosi mi bluzki w górę, i przytula się do brzucha Ide Was czytać
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma świetny torcik! 100 lat dla Tymcia
Niech zdrowy rośnie ![]() agaaga to dobrze, że leki dobre dali ![]() Ahtaga gratulacje!!!! za mówienie Michałka ![]() U nas podobnie ze wzrostem i wagą. Leoś ma ok 13 kg i 91 cm wzrostu. I też lubi Dorę oglądać ![]() Ja po lekarzu, jutro idę z tym moim zapaleniem oskrzeli, bo mnie gin pogonił dzisiaj, poza tym ledwo zipię, a wczoraj dopiero co skończyłam antybiotyk. Leoś już lepiej, ale jeszcze kaszle. Dopiero na jutro do kontroli udało nam się zapisać. Jakieś zatrzęsienie chorób teraz. Mąż też chory... No nic z tego wszystkiego nie będziemy przygotowywać świąt, może tylko jakąś sałatkę. Nigdzie nie pojadę w tym roku, bo się boję, więc w końcu odpocznę w święta |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() oojjejjj ale choróbska się pojawiły, dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków U nas wszystko po staremu. Od 2 tygodni Idi zaczęła w końcu więcej mówić, sama już nie wiem czy się cieszyć ![]() bo mnie zaskakuje tekstami typu "Mama przestań" jak chce ją np pocałować ![]() Chcemy gdzieś wyjechać na majowy weekend i tak przeszukuję pensjonaty w górach pod kątem tego czy mają salę zabaw
|
|
#2231 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() Cytat:
i doczytałam że u Was podobnie było. Dużo zdrówka ![]() kwartalinka jak się dziewczynki czują? Oby to było tylko przeziębienie. Nie chcę Cię straszyć - ale u nas podobnie zaczęła się ta wirusówka. Katar, w piątek i niedzielę tylko jedne wymioty. A w poniedziałek zaczął biegunkę mieć - 6 pieluch do godz. 13. ![]() Cytat:
Choć wczoraj znowu zwymiotował ![]() Pilnuję, żeby dużo pił bo nie chciałabym żebyśmy znowu w szpitalu wylądowali. Zmierzony został i ma 89 cm. Fajnie stał, główkę wyprostował - bardzo mu się mierzenie podobało ![]() Właśnie mi przypomniałaś, że też muszę w końcu powystawiać ubranka. Mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż jesienią - wtedy tylko 2 rzeczy sprzedałam. To prawda, że szybko podłapują dzieciaczki nowe słówka - wystarczy jeden raz coś do Maksymiliana powiedzieć, od razu powtarza i zapamiętuje Fajnie tak słyszeć całe zdania - podobnie jak u Was mały komentuje bajki np. Dora, Butek, czerwona kura itp. I wszystkie literki Mati wymawia? U nas Maksymilian nie mówi nadal "k" oraz "r". Cytat:
A Ty się dodatkowo oszczędzaj Cytat:
![]() Cytat:
super, że Michałek będzie miał rodzeństwo A jak myślicie będzie braciszek czy siostrzyczka ?![]() Fajnie, że dobrze się rozwija. Super tak sobie pogadać z własnym dzieckiem, już można się wszystkiego dowiedzieć - czy coś boli, co chce jeść itp. Nas ostatnio mały zaszokował w szpitalu. Był u niego dziadek, ale tylko na chwilkę bo źle się czuł. I jak wyszedł, to Maksymilian mówi - "Nie ma dziadziusia - chwila przerwy - poszedł do domu być chory" Normalnie ręce mi opadły - takie zdanie zbudować ![]() Od tego momentu gada jak najęty i bardzo często są to całe zdania. Cytat:
Mam nadzieję, że jak tylko wiosna przyjdzie to będzie o wiele lepiej.Super, że Idalka więcej mówi Ja też nie wiem czy się cieszyć z mowy Maksymiliana czy też nie Nieraz nie jestem w stanie nic swojego do jego monologu wstawić ![]() My z mężem jesteśmy chorzy - Maksymilian nas zaraził. Wirusówka straszna ![]() Wczoraj mały cały dzień oglądał tv - bo my dogorywaliśmy. Mnie do tego złapało grypsko - wszystkie mięśnie i stawy mnie bolą. Dzisiaj już jest lepiej, ale słabi jesteśmy bardzo. Mam nadzieję, że szybko nam minie. Czy u Was też jest duuużo śniegu za oknem?? Kto bałwana będzie dzisiaj robić? ![]() Miłego dnia życzę
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Ahtaga gratulacje kolejnej fasolki!!!
![]() Fajnie, że z Michasia taka gaduła, przywita rodzeństwo jakimś wesołym "cześć" może za te 6 miesięcy ![]() Tity to nasze chłopaki idą praktycznie w takim samym tempie ojej, idź koniecznie do lekarza, szkoda, żebyś się jeszcze gorzej zaprawiła w takim stanie... Odpoczywaj Madalena mnie najpierw na pogotowiu lekarka postraszyła, że trzeba sterydy, że ma straszny kaszel, myślałam nawet, że zostawią nas w szpitalu, na szczęście dostał prosty ale trafiony lek przeciwwirusowy i jak ręką odjął... Cieszę się strasznie, że wróciliśmy do domu Dużo zdrówka dla całej rodzinki!!!
|
|
#2233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2234 | ||||||
|
Raczkowanie
|
hej
Łucja w końcu wylądowała dziś u lekarza ![]() przestała praktycznie jeść, jeszcze wczoraj odrobinkę zjadła ale i tak zwróciła wszystko a dzisiejszą noc i dzień już tylko na wodzie okazało się, że ma wirusówkę dostała czopki na zbicie gorączki, na wejściu u lekarza miała 39,5 a na wyjściu 37,5 ![]() do tego orsalit i coś przeciwbólowego no i czekamy wymioty powinny minąć do jutramamy izolować ją od Felci żeby Mała nie złapała mam nadzieję, że do tej pory nie zdążyła się zarazić ![]() dziewczynki śpią to poczytam co u Was ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
my wiemy co chce powiedzieć, dziadkowie już niekoniecznie, więc śmieszne rzeczy z tego nie raz wychodzą i za brak pieluchyprzy kolejnym dziecku już się nie ma wyrzutów sumienia ![]() Łucja do roku praktycznie nie oglądała tv, Felicja skończyła 5 miesięcy i czasem ogląda bajki przez chwilę ![]() niech wychodzą szybko bo przykro jak zęby odbierają dzieciom humor ![]() Cytat:
dla solenizantaa torcik fajny mój J. doszedł do wniosku, że to paranoja płacić takie pieniądze za tort, którego połowa ląduje w koszu i na urodziny Felci mamy zrobić sami ![]() Cytat:
właśnie myślałam ostatnio co u Was słychać no więc gratulacje!!!!! i brawa dla Michałka za umiejętności, może pokażesz jakieś zdjęcie jak chłopak wyrósł? Łucja na urodziny dostała rowerek biegowy, zestaw do kreatywnej zabawy (plastelina,foremki,kredk i itp.), dmuchany domek i grający mikrofon dla gwiazdy ![]() Lusia jeszcze jakiś czas po porodzie przychodziła do mnie i przytulała się do brzucha albo go całowała ![]() teraz już coraz rzadziej, przerzuciła się na Felcię ![]() Cytat:
kaszlu nie zazdroszczę bo brzuch pewnie ciągnie nieźle, oby jak najszybciej Ci przeszedł Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieję, że nie skończy się tak jak u Was i wszystkich nie położy zdrowia dla Was i oby jak najszybciej przeszła ![]() Lusia też nie wymawia k i r a Maks jak fajnie sytuację posumował, mądry chłopiec ![]() u nas zima, od rana sypie, momentami śnieżyca taka że nic nie widać, na tarasie mamy więcej śniegu niż w styczniu czy lutym ![]() tak piszecie ile ważą i mierzą Wasze pociechy i okazuje się, że Lusia wcale nie jest taka malutka jak sądziłam waży ok. 11 kg i mierzy pewnie ok. 84 cm zawsze bardziej odstawała przede wszystkim wzrostem Lusia najbardziej się ożywia przy programie "Małpka wie, nauczy Cię" jest na którejś z tv dziecięcych
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2013-03-19 o 16:38 |
||||||
|
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
kwartalinko, na szczescie tort był bardzo smaczny i nic nie trafiło do kosza
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja mam już dość i dzisiejszego dnia i tej przeklętej zimy. Mati dziś przechodzi samego siebie. wszystko jest źle, ciągle jęczy a mnie łeb już od tego wrzasku boli. teraz mam chwilę ciszy, siedzi jak zaczarowany i Dorę ogląda. o pogodzie nie będę się rozpisywać, śniegu u nas po łydki, od wczoraj sypie non-stop. dla porównania wstawiam załącznik-18.03 zeszłego roku ![]() przede wszystkim zdrówka dla wszystkich chorowitków,i tych małych i tych dużych diatoma fajny ten torcik sama robiłaś?Ahtaga Gratulacje ![]() co do prezentów to Mateusz imprezkę będzie miał w sobotę, ale dostanie rower biegowy, książki, zestaw do sprzątania i chyba warsztat. po urodzinach już kupię jakiś zestaw kreatywny z plasteliną czy coś podobnego i puzzle, bo te co ma chyba mu się znudziły ![]() izabela super że Idalka więcej mówi madalena Mateuszowi też się mierzenie podoba, zwłaszcza jak może ołówkiem po szafce mazać często bierze kredkę i biegnie sam do szafki, przykłada kredkę do głowy i woła "mama mieje(mierze)" ![]() Mati nie wymawia wszystkich liter, daleko mu do tego. zamiast liter których nie umie wstawia "j" przeważnie, albo "h" i ucina końcówki wyrazów na dorę mówi "doja", sweter to "hetej" więc czasem cuda wymawia. za to "k" wymawia pięknie ![]() padłam, jak przeczytałam jakie zdanie powiedział Maksymilian. dla mnie to kosmos, bo Mati nadal operuje głównie pojedynczymi wyrazami, rzadko powie 2wyrazowe zdanie. ja na jesieni też wystawiłam ubranka i nic nie sprzedałam. teraz wystawiłam na tablicy zamiast na allegro i co chwilę ktoś pisze albo dzwoni. sporo rzeczy już się pozbyłam. kwartalinka ja staram się żeby Mateusz nie oglądał często tv. tak naprawdę to zaczął w tym roku cokolwiek oglądać, bo wcześniej go nie interesowały bajki. to chyba muszę sobie drugie dziecko sprawić ![]() ale masz filigranową damę w domu Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2013-03-19 o 19:11 |
|
|
|
|
#2237 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my kupowaliśmy, nasz też był bardzo smaczny ale podobno słodki ![]() ja tam nie wiem bo jego słodkość poczułabym pewnie dopiero po 3-4 kawałkach ![]() każdy z gości zjadł po kawałku i sporo jeszcze zostało, zanim zdążyliśmy go zjeść to nadawał się już tylko do kosza Cytat:
aż muszę zerknąć w zdjęcia z zeszłego roku
|
|
|
|
#2238 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam wieczornie
![]() Cytat:
nas lekarz też postraszył, że chyba będzie trzeba zostać w szpitalu, jednak po inhalacji puściło. Jednak kaszel po zapaleniu trwał prawie 5 tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
Ja od lekarza dostałam jeszcze zalecenie podawania probiotyku na osłonę ścian żołądka itp. - może być dicoflor 30 , linex baby lub inny podobny probiotyk. Dowiedziałam się, że tak samo jak przy podawaniu antybiotyków, tak przy wymiotach/biegunce probiotyk bardzo dobrze jest podawać. Orsalit też mieliśmy, a do tego z apteki kleik marchwiowo-ryżowy ORS firmy hipp - też zapobiega odwadnianiu organizmu. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Lusi Cytat:
![]() z tym mówieniem to oczywiście różnie jest - najczęściej mówi dwuwyrazowo - np. mamusiu oć, sajenka jest (sarenka jest), albo wydaje rozkazy - już pojedyńczo - siadaj, ić, odejć itp. ![]() Ale zdania dłuższe niż 3 wyrazowe zdarzają się coraz częściej A dzisiaj pojawiło się pierwszy raz pytanie "co to" - więc od teraz chyba już na stałe wpadnie do słownika ![]() Dora rzuca urok na większość chłopaków choć u nas również doktor Dosia się pojawiła ![]() ja najpierw wystawię na allegro, jak nie sprzedam to z Twojego polecenia tablica pójdzie w ruch
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Kwartalinka współczujemy wirusówki
oby jak najprędzej minęła!!Grunt, że już wprowadziłaś lekarstwo, będzie tylko lepiej ![]() Oj tak, Małpka wie nauczy cię orzeźwia jak nic szczególnie jak próbuję Małego namówić do powtarzania po dzieciach i sama robię z siebie głupka, śmieje się do rozpuku ![]() ![]() Marta oj tak, w zeszłym roku było super Madalena nie dziwię się, że jesteście wycieńczeni, szybkiego powrotu do sił teraz życzę! Mogłoby przyjść już to słońce i wiosna, człowiek całkiem inaczej dochodzi do siebie ![]() Postraszyłaś mnie tym kaszlem teraz... Ja już myślałam, że przechodzi a jak dziś rano zaczął kaszleć to myślałam, że płuca wypluje Cieszę się, że wreszcie mu się wszystko odrywa, ale mam przeczucie, że też ten kaszel się za nami będzie ciągnął...
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja tylko na chwilkę u nas lepiej, od wczorajszego wieczora Lunia już nie wymiotuje energia jej odrobinkę wraca ale wciąż dużo śpi teraz czekamy czy z Felcią będzie ok a wpadłam żeby się pochwalić, że zostałam dziś ciocią moja siostra urodziła w południe dorodnego chłopca 4,5 kg ![]() może wieczorkiem poczytam na razie uciekam
|
|
|
#2241 |
|
Raczkowanie
|
hej
Marta- wyniki wyszły złe. Lekarz powiedział ,że albo małego wyniszcza tak alergia pokarmowa ,albo ma robaki i dostaliśmy lek na robaczki. Musimy niedługo znowu powtórzyć wyniki i zobaczymy czy będzie poprawa Kwartalnika - gratulacje
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Kwartalinka gratulacje, kawał faceta!!
![]()
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po dłuższej nieobecności
![]() Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków!!!U nas sie obeszło bez chorób w tym roku,aż sama się dziwię skąd u nas taka odporność,tym bardziej,że wokół wszyscy chorowali. Nie zaglądam na wątek bo ostatnio to tylko śpię ![]() Wiosny nie widać,a do nas już bocian przyleciał W listopadzie Lila będzie mieć rodzeństwo
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2244 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
u nas zaczęły się przygotowania do urodzin Mateusza. od wczoraj siedzę i robię dekoracje, pobawiłam się barwnikami spożywczymi i mniej więcej wiem jak tort udekorować. tyle że mam ręce całe niebieskie ![]() szymelka, jak możesz to napisz jakie przełożenie do torta robiłaś. ja zrobię na biszkopcie i tylko nie wiem jakie masy. Cytat:
![]() u nas "co to" i "kto to" jest hitem ostatnio bawiliśmy się ostatnio w "puk-puk, kto tam" a ja odpowiadałam hipopotam i Mati teraz lata do drzwi,puka w nie i woła "puka, kto to", a za chwilę "hipo" ![]() ja wystawiłam na tablicy bo tam nie płaci się za wystawienie ogłoszenia Cytat:
![]() trzymam kciuki za was, i oby to faktycznie te robaki były a nie co innego. Cytat:
ale tak na końcu posta, mimochodem o rodzeństwie Lilki pisać, no wiesz ![]() :brzydal :współczuję tego spania. ja przespałam pierwszy trymestr ![]() ale naszym dzieciom ostatnio rodzeństwa przybywa
|
|||
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
cora gratulacje!!! Który to tydzień?
A my dalej chorzy. Ja zdycham dzisiaj. Leoś już był lepszy, a dzisiaj znowu katar z ropą. Mąż jako jedyny dostał leki, a ja muszę cierpieć...super. Ja chcę wiosnę! |
|
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
marta,Tity dzięki
![]() Tity 7tc.Bocian nie był zapraszany ,ale cieszymy się,że wpadł Pewnie byśmy się świadomie szybko niezdecydowali,bo zaczynamy budowę domu,a wiadomo co sie z tym wiąże.Tak czy siak fajnie,że Liluś będzie mieć rodzeństwo I dużo zdrówka!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
tity dużo zdrówka dla Was
cora dokładnie to samo sobie pomyślałam czytając twojego posta. minie duuuuużo czasu zanim podejmiemy w końcu decyzję o drugim dziecku. najgorsze jest to że byśmy chcieli niedługo ale nie stać nas na to. i tak sobie pomyślałam że przecież gdyby się zdarzyło to musielibyśmy jakoś dać radę tyle że właśnie to "jakoś"nas przeraża ehhh, i tak źle i tak niedobrze.w każdym razie spokojnych 9m-cy |
|
|
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, największy koszt był przy pierwszym dziecku...wózki, foteliki, łóżeczko, butelki, ubranka i cała masa innych rzeczy. Przy drugim już wszystko macie gotowe
tylko kochać i nakarmić Ja tak sobie tłumacze
|
|
#2249 | ||||||
|
Raczkowanie
|
hej
Cytat:
dobrze, że napisałaś o tych probiotykach wypróbuję bo pewnie jeszcze ja i mój J. w kolejce do wirusówki czekamy Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że kolejne wyniki wyjdą lepsze ![]() dzięki ![]() Cytat:
gratulacje Cora!!!!!!! kolejne dziecko na wątku ![]() bardzo mnie cieszą takie informacje a dla Lili fajnie, że będzie miała rodzeństwo jak patrzę jak się uwielbiają moje dziewczyny to cieszę się, że do nas bocian też wpadł niespodziewanie i się Fela pojawiła ![]() Cytat:
bo przymierzamy się do samodzielnego robienia tortu więc chętnie wykorzystam coś sprawdzonego Cytat:
![]() przy pierwszym dziecku cała masa rzeczy jest potrzebna przy kolejnym część już masz, część okazuje się zupełnie nieprzydatna mimo iż wydawało się, że żyć bez tego się nie da ![]() u nas wózek ten sam, ubranka w większości też, niewiele do tej pory musiałam kupić, fotelik samochodowy też mam po Lusi, bujaczek również kupiłam tylko łóżeczko bo Łucja wciąż śpi w swoim i chyba tyle coś mi wszystkiego nie zacytowało chyba dzieci śpią to zerknę jeszcze raz Tity jeszcze raz zdrowia, przesyłam dobre fluidy oby szło ku lepszemu ja się dziś cieszę ogromnie bo Łucja wraca do żywych wstała z łóżka i bawiła się trochę połobuzowała conieco a to najlepszy sygnał, że dziecko wraca do zdrowia ![]() jeszcze tylko z jedzeniem ma problem wczoraj wieczorem płakała bo brzuch zaczynał pracować i bolał niestety a dziś je tylko papki bo nic innego nie jest jeszcze w stanie przełknąć ale naprawdę jest ogromna poprawa a u Feli się nie pogarsza więc dziś świętujemy
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2013-03-21 o 15:20 |
||||||
|
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Mateusz śpi jeszcze, a zasnął o 12:30
dawno już tak nie spał ![]() mam nadzieję tylko że wstanie w dobrym humorze kwartalinka na razie myślałam nad masą z maskarpone+smakija, bo szybko się robi jak już zrobię i posmakuję to dam znać ![]() ja już nie mam wyjścia z tortem, sama muszę zrobić bo do imprezy 2dni zostały dziś rowerek przyjechał i wieczorem sobie go obejrzymy ![]() dobrze że z dziewczynami lepiej
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2013-03-21 o 15:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

dodatkowo łapie mnie... Ech.

Mati mówi coraz więcej, coraz więcej wyrazów jest poprawnych ale większość zniekształca, wciska te swoje "jot" wszędzie i śmiesznie zdrabnia np. masło to masio, deska to desia 
i w dodatku wymawia bezbłędnie. a co śmieszniejsze powiedział zdanie: Dora idzie, hehe

za mówienie Michałka 

dawno już tak nie spał