|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Z tym odzywianie itp jest tak jak z alkoholem. Są takie co wypiją i nic dziecku nie jest, albo jeszcze nie wyszlo że jednak coś jest. Tylko ja uważam tak: gdybym wypiła piwo a po porodzie okazałoby się, że dziecko na coś choruje to miałabym wyrzuty do końca życia. Ja dbam o siebie, nie piję alkoholu i gdyby okazało się, ze dziecko jest chore to byłoby przykro, ale mogłabym zająć się dzieckiem nie popadając w depresję, że to moja wina. Ja robię wszystko żeby było dobrze i sobie nie mam nic do zarzucenia.
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
O matulu co za pogoda. Wieje, chodniki nie odśnieżone. Chlapa, ciapa...W dodatku po waszych opowieściach o upadkach szłam do sklepu jak skończona oferma. Tak dziwnie stąpałam, że podwójnie się tą drogą zmęczyłam.
![]() Wypiję soczek pomarańczowy i zabieram się za pracę. Taki spacer rzeczywiście dobrze mnie dotlenił i coś uda mi się ogarnąć
|
|
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) żeby właśnie w razie czego nie wyrzucać sobie, że coś stało się przeze mnie, przez moje niedopatrzenie |
|
|
|
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
No i w końcu nadrobiłam.W między czasie spałaszowałam pomidorówke i teraz muszę się zabrać za drugie danie i tak sobie myśle że zrobie Oliathowe placuszki z sosem pieczarkowym.Mam nadzieje że mojej córce która jest strasznym niejadkiem posmakuje.Bo gotowanie dla niej jest straszne-ziemniaków ugotowanych nie lubi,kotletów ani schabowych ani mielonych co najwyżej pulpety,warzywa to już wogóle są nie jadalne!!!
Już nie mam pomysłów.Ale za to sos pieczarkowy uwielbia więc mam nadzieje że dziś nie będzie marudzenia.....
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pisze Tżtowi prace licencjacką
miała któras lub ma coś na temat ,,Dofinansowanie działalności sektora małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce"????? ma tak mało materiałów, w necie też nie ciekawie. Może któraś z Was coś ma na ten temat
|
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czego wam najbardziej brakuje w ciąży chodzi mi o to co mozna było przed ciążą a czego nie można w ciaży lub trzeba rzadziej ...Mi brakuje gorących kąpieli, ja uwielbiam kapać się w gorącej wodzie i jeszcze lezeć i co trochu dopuszczać gorącą wodę a zwłaszcza zimą
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kolejna sprawa- czy dziecko będzie zdrowe, kiedy jego matka piła podczas ciąży to znak zapytania na wiele kolejnych lat. bo to, że urodziło się zdrowe to raz, przed nim jeszcze wiele lat na wyjście różnego syfu związanego także z życiem płodowym.
|
|
#4181 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest coś, co mi wieki temu powiedziała śp. babcia. Babcia przeczytała w gazecie artykuł o toksoplazmozie. Ja miałam wtedy ok. 18 lat. Babcia nie spała całą noc, na drugi dzień kazała mi przyjechać do siebie. Chciała mi dać kasę, żebym koniecznie zrobiła badania na toksoplazmozę, bo my mieliśmy zawsze w domu kota. Ja się śmiałam, bo wtedy jeszcze nie było możliwości, żebym miała dziecko, ale babcia mi powiedziała słowa, które pamiętam do dziś: - Zrób lepiej te badania na wszelki wypadek, bo jakby się coś stało, gdyby dziecko było chore, będziesz sobie to wyrzucać do końca życia. I tak się mają sprawy z większością rzeczy w ciąży - przynajmniej dla mnie. Wolę unikać przez te parę miesięcy niektórych rzeczy niż potem całe życie katować się wyrzutami sumienia. Oczywiście na 99% rzeczy nie mamy wpływu, ale na niektóre owszem, dlatego ja jestem absolutną przeciwniczką "jednej lampki wina dla lepszej krwi", jednego papieroska, żeby się mamusia tak nie stresowała i takich tam. Z niektórymi rzeczami pewnie przesadzam, ale to Wy już wiecie najlepiej, dlaczego. Jednak ciąża trwa zaledwie 9 (właściwie to 8) miesięcy, co to jest w porównaniu do całego życia, w którym jeszcze niejednego spróbujemy. A cena jest wysoka. |
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Robię wszystko, by mały rozwijał się jak najlepiej, też nie uznaję pół środków. I uwierzcie, że nie działam na zasadzie "nie robię nic i mam nadzieję, że urodzę zdrowe dziecko". Raczej wszystko co robię, robię z myślą o tym małym człowieku. I tak jak idzia mogę napisać, że nie mam sobie nic do zarzucenia. Nawet jeśli decyduję się brać witaminy bez dha ![]() I tak a propos dziewczyny: TŻ ma dzisiaj koncert - bardzo chciałabym się wybrać. Muzyka nie należy do najcięższego kalibru. Myślicie, że można?
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- wino do obiadu - whisky z cola wieczorem - nurkowania (małe hobby raz na ruski rok) - sauna po basenie, zwłaszcza w zimę troszkę tego jest
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tak jak Perse napisała, ciąża trwa zaledwie kilka mcy więc spokojnie można sobie odmówić rzeczy, które są niewskazane.
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajki, tłok, duszno, basy i inne głośne dźwięki- mam wrażenie, że dzidzia nie byłaby zadowolona
|
|
#4187 |
|
Rozeznanie
|
Za oknem dalej wieje i sypie śnieg.
Zabrałam się dzisiaj za porządki, kuchnia lśni czystością. Trochę czasu mi zajęło, nie mam takiego poweru jak kiedyś i kręgosłup mi nawala. Po wszystkim nawet dostałam porządnego kopniaczka w nagrodę od dzidziola.
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-gorących kąpieli także (jedyne na co się kuszę czasami, to nieco cieplejszy strumień wody ukierunkowany bezpośrednio na plecy) Oprócz tego denerwuje mnie czasami, że jestem tak bezsilna, jeśli chodzi o moje ciało. Mam 22lata, a nie mogę podbiec do tramwaju, robi mi się bardzo często słabo, wieczorami też odpadam przez zmęczenie Ale na pewno nie spędza mi to wszystko ww snu z powiek
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie brakuje tylko całkowitego spokoju psychicznego, przespanych nocy, braku bóli. Z jedzenia i picia nic, na imprezy nie mam ochoty.
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeze mnie zwanego jako "paletki"
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupione w sklepie jakimś konkretnym czy w necie?? a wózek jaki macie bo? |
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak lotka była za lekka, to wkładaliśmy do środka troszkę plasteliny. ech, dzieciństwo
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zimowe sporty |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Hmmm... porządnego seksu, bez strachu o maleństwo i mój wielki brzuch. Czy nie dostane skurczy po wszystkim i czy nie zaszkodzi. 2. Wstyd przyznać, ale alkoholu.
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
moj brzuch z dzis, 23 tydzien
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- mi w ciąży brakuje kondycji - nie powiem, że wcześniej miałam dobrą, ale teraz nie wejdę na 2 piętro bez zadyszki. Podczas śpiewania też robię więcej oddechów, bo mi się w głowie kręci. Gorącej kąpieli też! |
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliath a może na mdłości imbir byś sobie piła. Mi to pomagała, chociażby na te pół godziny ale zawsze to jakaś ulga. Potem robiłam następny i następny i było ok. Co do brakujących rzeczy to jak przyjdzie wiosna będzie mi brakowała jazdy konnej. Zjadłam pomidorówkę od męża dziadków, teraz poprawiłam fasolką szparagową i nie ruszę się z kanapy. Moja córka mnie zadziwia. O 12 zjada dwudaniowy obiad w przedszkolu. O 13 ją odbieram i zjada w domu albo zupę, albo drugie danie (w zależności co jest ugotowane). A w przedszkolu wiem, że zjada bo panie ją chwalą, że z nią nie mają problemów. Jest szczupła i może to we wzrost pójdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

jasna sprawa. Od tak, po prostu.
Już nie mam pomysłów.Ale za to sos pieczarkowy uwielbia więc mam nadzieje że dziś nie będzie marudzenia.....