|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Tak myślę,że fajnie było by zrobić na pierwszej stronie terminarz Naszych wizyt lekarskich,żeby było wiadomo kiedy która ma wizytę itp
![]() Co do ciuszków to dla chłopca nie będzie problemu, moj brat ma jakieś po swoim synku,przyjaciółka... Ale z ciuszkami dla dziewczynki to już będzie większy problem...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-19 o 13:39 |
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra myśl, z tym że pomadki nie ma za często na necie, więc lista będzie rzadko uaktualniana.. :/ Poza tym, może najpierw niech zapełni się lista mamuś listopadowych.. Widziałam, że nie za dużo osób jest wpisanych a widzę ze na wątku udziela się więcej osób.. Ale pomysł dobry
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
Dokladnie ja tez chce najpierw zobaczyc serduszko..
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
O znalazlam , przedstawiam Wam mojego babelka . CHlopiec czy dziewczynka ? Wiem ze to raczej nie mozliwe do stwierdzenia ale jak dla mnie to laseczka
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam nadzieję,że dziś już będę mogła się do tej listy dopisać
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie :-)
dziewczyny a wchodza Wam te linki z pierwszej str?? mnie nie wchodzi wyprawka poza pierwszym linkiem i prawo też żaden link nie wchodzi....
|
#878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie :-)
Mnie tez nie, czyli to jednak nie tylko mnie szwankuje, myślałam że mam coś z lapem.
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki
przepraszam, że od razu nawiązę do swojego tematu .... wczoraj zobaczyłam na papierze jasnobrązową wydzielinę i całą noc chodziłam sprawdzałam czy to się nie powtórzyło ... dziś zadzwoniłam do mojej gin, akurat nie przyjmuje dzisiaj. Powiedziała że jeśli to było jednorazowo to troszkę poczekać, brać no spę a jak się powtórzy to od razu dzwonić do niej. Strasznie się martwię bo poczytałam o tym troszkę i to może być błaha strawa a może i być początek najgorszego do tego wszystkiego nie mogę patrzeć na jedzenie, nawet jogurt przelewam z butelki do szklanki bo mi butelka śmierdzi lodówką. trzymajcie kciuki, żeby z moją fasolką było wszystko ok wizytę mam za tydzień w czwartek ale chyba nie wytrzymam i poproszę o wizytę poza kolejnością...Wam życzę dużo zdrówka i uważajcie na siebie i swoje maleńkie skarby ... Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2013-03-19 o 13:58 |
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiulka dzięki
Trele piękna ta Twoja laseczka ja mam za to czuja, że mój przecinek, to chłopaczek ![]() Wanienka faktycznie praktyczna. My swoją trzymaliśmy w wannie, żeby miejsca nie zajmowała, pod prysznic tez wejdzie tylko w pionie jakby co ![]() A i bardzo praktyczna sprawa to taki rozkładany stelaż metalowy pod wanienkę, nie trzeba się potem schylac i kombinowac, tylko sobie wygodnie myć kruszka Kasiunka trzymaj się, skoro się nie powtarza ta wydzielina to chyba nie jest źle Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-03-19 o 14:00 |
|
|
|
#883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
zaciśnięte!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tyle będzie nowych rzeczy dla malucha, że fajnie zaoszczędzić trochę miejsca ![]() Ja narazie nic nie kupuję...poczekam jeszcze trochę ale ciężko się oprzeć...te maluteńkie rzeczy sa takie słodkie |
|||||
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Anulka w hurtowni fryzjerskiej farba matrix, bardzo fajna, dobrze pokrywa no i jest bez amoniaku, no i napewno niektore garniera i loreala. ( ale musisz poczytac na opoakowaniach bo juz tak nie pamietam)
![]() A jezeli chcialabys baaaaardzo naturalnie to w aptece BIOKAP ![]() Buziaki
|
|
|
|
#885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze |
|||
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a więcej chyba nie znam Co do tej pierwszej strony i linków, to też zauważyłam błąd.. Przepraszam Was, a mianowicie jak otwieracie pierwszy link do prawa to wyskakuje tam gdzie sie wpisuje www... xn--http-fb7a/dzidziusiowo bla bla bla itd to tu np. trzeba usunąć to : xn--http-fb7a. Napiszę do pomadki że jest błąd.. a tymczasem wklejam to co naprawiłam Mamusie październikowe: MAOMAMI- Asia, 22l, OM: 10.01.2013, TP: 16.10.2013. RYBA91- Ewelina, 22l, OM: 10.01.2013, TP: 18.10.2013. AGI_82-Agnieszka, 30l, OM: 18.01.2013, TP: 25.10.2013. MISIA332- Monika, 25l, OM: 18.01.2013, TP: 25.10.2013. Mamusie listopadowe: POMADKA2012- Dorota, 27l, OM: 27.01.2013, TP: 04.11.2013. ROJKU- Asia, 29l, OM: 02.02.2013, TP: 12.11.2013. MOTYLEK85- Natalia, 28l, OM:05.02.2013, TP: 13.11.2013. SLIMACZEK19-Katarzyna, 29l.,OM: 11.02.2013,TP: 18.11.2013 Podział ciąży na miesiące: 1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży, 2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży, 3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży, 4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży, 5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży, 6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży, 7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży, 8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży, 9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży. Od poczęcia do porodu ciąża tydzień po tygodniu Badania Karta ciąży Bezsenność 10 sposobów na mdłości zgaga w ciąży Ciąża i cukrzyca alkohol w ciąży Palenie w ciąży Leki w ciąży kategoria A Leki w ciąży kategoria B Leki w ciąży kategoria C leki w ciąży kategoria D leki w ciąży kategoria X Wyprawka szczotki do włosów niemowląt ubranka dla niemowlaka artkuły do dziecięcej pupy śpiworki i kocyki PRAWO : Opieka medyczna-brak ubezpieczenia Praca w ciąży Prawa rodzącej kobiety Prawa kobiet w ciąży becikowe 2013
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-03-19 o 14:45 |
|
|
|
|
#888 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
polecamCytat:
jak nie poronienie, to poród przedwczesny najbezpieczniejszy okres to chyba 5-7 miesiącCytat:
![]() Cytat:
a jakby było krwawienie, nawet najmniejsze, to jedź do szpitala, a nie gina - co Ci gin w gabinecie zrobi? w szpitalu leki podają od razu... |
|||||
|
|
|
#889 | ||
|
Zadomowienie
|
Też mam taki plan
![]() Cytat:
w każdym bądź razie słodoko ![]() Cytat:
Ściskam cię mocno |
||
|
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas na mamusiach LG2011 mamusie polecały te wiaderka do kąpania ja co prawda sie nie skusiłam ale one sobie chwaliły...ja też mam nadzieję, że już jutro będę mogła pełną parą dołączyć do Waszego grona ![]() jutro wizyta z jednej strony cieszę się a z drugiej boje co mi gin powie. Odnośnie USG to byłam pewna, że zawsze robi sie na początku dowcipne ja tak przynajmniej miałam chyba na 3 pierwszych wizytach a potem już przez brzuszek.....Jutro mój mężuś ma urodziny może jako prezent będzie mu dane usłyszeć serduszko jak on twierdzi " jego córuni" w sumie to ja też czuję, że to dziewcyznka będzie.....albo bliźniaki Co do imienie to jak bedzie dziewczynka to będzie Nikola a chłopczyk to niewiem
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęA mi się aczęło dla chłopca podobać Mikołaj
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
U mnie Lenka lub Kornelia, a dla chlopca Borys lub Oskar
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mąż będzie miał piękny prezencik urodzinowy ![]() Ja miałam urodziny w sobotę i kropeczka była dla mnie najpięknieszym prezentem Co do imion to dla dziewczynki podoba mi się Maja i Kornelia... a dla chłopca będzie ciężko...zawsze sobie wyobrażałam, że będzie dziewczynka i bardzo bym się ucieszyła jakby tak było
|
|
|
|
|
#895 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale spacerówkę ma kubełkową a ja jednak jestem za zwykłymi...Cytat:
Cytat:
A co do tej biednej znajomej, to się nóż w kieszeni otwiera. Jak taka biedna, to powinna potrafić szanować rzeczy. Cytat:
Może taki zgrabny chłopczyk :Pkasiunka8998 nie czytaj dr interneta, bo on tylko wpędza w paranoję i niepotrzebny stres! Ja się już wyleczyłam z szukania info nt. okołozdrowotne w internecie. Parę razy mnie to na skraj szaleństwa doprowadziło! A jeszcze co do wózków, to w gondolach Navington ma w niektorych modelach świetne wahacze paskowe. My zdecydowaliśmy się na używany zestaw gondola+ spacerówka Jane Slalom Pro, tylko nie z tej najnowszej generacji i go uwielbiam. Ma sporą gondolkę, jest super zwrotny, świetnie się prowadzi Jak nie mogłam patrzeć na trzykołowce, do tego się przekonałam i go uwielbiam. A w wyborze wózka pomogły mi wózkomaniaczki z forum z gazety. Mówię Wam, ile one tam wózków przetestowały! Mają taką wiedzę na ten temat, że niejeden sprzedawca by się schował.Wiem, że popularnym wózkiem jest Tako Jumper. Ale nie znam go.
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2013-03-19 o 16:17 |
||||||||
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że czasem idzie w lumpku coś wygrzebać.. czasem też chodzę i wychodzę mega zadowolona. Chodzi mi o fakt jak to zrobiła. Całej rodzinie powiedziała ze to z lumpka a jej( córce która urodziłą:P) powiedziałą ze nowe :/ jak dla mnie to chamstwo.
Wy już o wózkach rozprawiacie o_O ja myśleć o tym będę dopiero na wakacje.. myślę, że teraz nie ma co szukać, ceny się zmienią, nowości wejdą.. a może gdzieś w komisie znajdę ładny, zadbany i praktyczny! Ale jak macie jakieś swoje typy to chętnie kukniemy
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
paulinaizabela, ryba jak zrobić taki podpis jak Wy macie? żeby klikać w dowolny napis i pojawia się stronka z suwaczkiem
|
|
|
|
#899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gorzej jednak sprawują się ciuszki kupowane w tanich sieciówkach typu pepco bo po kilku praniach robią się z nich szmaty poprostu ![]() co do wózka to dla synka nie miałam najpiękniejszego ale był mega wygodny dla niego bo na dużych pompowanych kołach i na paski, które amortyzowały każdą nierówność na drodze kupiliśmy używany 3w1 za 300zł i po 8 miesiącach sprzedaliśmy kupując jednocześnie samą spacerówkę tak więc nie ma co inwestować w drogie wózki bo potem się myśli o lżejszej spacerówce bo te z zestawów często są spore i ciężkie i też się przekonałam do trójkołowców bo taki nam służy właśnie do dziś dnia![]() któraś z was wrzuciła wanienkę składaną - super pomysł ja mam zwykłą i zawala miejsce ale nie pozbywałam się jej ze względu właśnie, że może być w niedługim czasie rodzeństwo dla mojego Olka a ja dziś dzwoniłam do przychodni i umówiłam usg na środę 27 bo w czwartki nie robią jednak czyli do wizyty mniej czekać będę o mamciu ja też trochę ponarzekam... dziś tak się masakrycznie czułam, że szok... od rana mdłości, i śpiączka mnie łapała... dobrze, że siorka tż dziś przyszła i zabrała małego do siebie to mogłam odpocząć i jak się położyłam na 10 min to wstałam po 2,5 godziny ale i tak jakaś słaba bo aż ręce mi się trzęsły i zbladłam ponoć... ech w pierwszej ciąży nie pamiętam takich akcji
|
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ja tylko na chwilkę...
Z dobrych wieści tyle że widziałam moją kruszynkę i serduszko, wychodzi 8 tydzień czyli TP przesunął się na 29.10. Dostałam zwolnienie do 9 kwietnia i wtedy też następna wizyta... Pytała mi się czy plamiłam,a ja że nie... okazało się,że kosmówka się delikatnie odkleja i mam się oszczędzać, dupka mi zapisała, zleciła badania i tyle.. Z jednej strony się cieszę,a z drugiej mam obawy dot. tek kosmówki...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-19 o 17:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

KCIUKI DLA ANI 

ja mam za to czuja, że mój przecinek, to chłopaczek