Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 13:19   #3061
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mieszkam z TZtem juz dlugo, mamy juz wszystkie sprzety, meble itp. Prezenty (pieniadze z wesela ) chcielibysmy przeznaczyc na podroz poslubna i wplate wlasna kredytu na dom. To jak niby mam zakomunikowac, ze nie potrzebne mi sa zelazka, czajniki i inne duperele?
Wiadomo, ze nikt z gola reka nie przyjdzie na wesele. Wiec jak kogos nie stac przeciez nie musi dawac "za talerzyk".

Dziewczyny ja tego nie rozumiem, zastaw sie a postaw sie. Jezeli ktos nie ma kasy na "wystarczajacy" prezent to nie powinien przychodzic???
Jak ktos ma tylko na kwiatki to ja bym juz wolala dostac za ta kase kupony lotto.
Nie w PL, tylko w Belgii, tutaj to norma i nikt sie nie obraza, zadne faux pas czy nietakt. Moze u nas tez do tego dojdzie, w koncu to bezpieczniej zrobic przelew niz z tysiacami bujac sie po sali i bac sie czy ktos nie ukradnie...:brzy dal:
(co do pogrubionego)To Twoi goście chyba wiedzą, że tego nie potrzebujesz i tego Ci po prostu nie dadzą

Moi rodzice też dają zawsze pieniądze (u mnie w rodzinie prezenty praktycznie się nie zdarzają) i nas, jak będzie na to stać to też będziemy dawać pieniądze.

Byliśmy w zeszłym roku na weselu u znajomych i głupio nam było dać kasę (sami nie zarabiamy dużo, tylko dorywcze prace). Wiedzieliśmy, że będą jeszcze kilka lat mieszkać z rodzicami i nic do domu jeszcze nie potrzebują, bo to będzie leżeć i się kurzyć, więc w spółce ze znajomymi kupiliśmy im wyciskarkę do soków, bo wiedzieliśmy, że nie mają. Są bardzo zadowoleni.
Więc nie każdy prezent to bubel gotowy na śmieci.
Stary 2013-03-19, 13:21   #3062
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
(co do pogrubionego)To Twoi goście chyba wiedzą, że tego nie potrzebujesz i tego Ci po prostu nie dadzą

Moi rodzice też dają zawsze pieniądze (u mnie w rodzinie prezenty praktycznie się nie zdarzają) i nas, jak będzie na to stać to też będziemy dawać pieniądze.

Byliśmy w zeszłym roku na weselu u znajomych i głupio nam było dać kasę (sami nie zarabiamy dużo, tylko dorywcze prace). Wiedzieliśmy, że będą jeszcze kilka lat mieszkać z rodzicami i nic do domu jeszcze nie potrzebują, bo to będzie leżeć i się kurzyć, więc w spółce ze znajomymi kupiliśmy im wyciskarkę do soków, bo wiedzieliśmy, że nie mają. Są bardzo zadowoleni.
Więc nie każdy prezent to bubel gotowy na śmieci.
Popieram a po latach to własnie takie prezenty najbardziej cieszą
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:23   #3063
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
TŻ mnie zostawił.

Z tego co piszesz to mysle ze on cie nie przestał kochać tylko coś sie stało... moze boi sie ze własnie godnej przyszłosci ci nie zapewni ze tego mieszkania nie dacie rady spłacic? ja bym pojechała do niego i oczekiwała jakis wyjasnien, bo tak sie poprostu nie robi... bez jaj....
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:24   #3064
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Chyba coraz częściej zapominamy po co jest organizowane wesele . Bo będę miała kasę na samochód, mieszkanie, wakacje?? Dla mnie jest najważniejsze to, że zostanę żoną mojego męża i chce żeby najbliższa rodzina mi w tym dniu towarzyszyła i cieszyli się z nami naszym szczęściem a to czy w ogóle coś i co dostanę to jest dobrą wolą gości. Jest to prezent czyli podarunek i osobą, która chce nam na nowa drogę życia coś podarować niech sama zadecyduje co to będzie, chyba że ktoś zapyta co chcemy dostać. Moja mama dostała zastawę stołową na swój ślub i do tej pory wspomina, że to był prezent ślubny i ma do kawałka porcelany sentyment. Jeśli liczę tylko na pieniądze to po co mam robić wesele to zamiast zbierać na ślub mogłabym odkładać na mieszkanie. Ja taki błąd popełniłam przy pierwszym małżeństwie, mój eks stwierdził że kupi samochód za ponad 20tys przed ślubem a za pieniądze ślubne spłacimy na niego kredyt i tak było, samochód sprzedaliśmy bo były z nim problemy a pieniędzy nie było i tyle miałam po pamiątkach ślubnych Został komplet talerzy, który dostałam od dziewczyn z byłej racy malowany, talerze kwadratowe i zabieram go do tżcika jak zamieszamy razem Cieszyłabym się z prezentów I tak i tak będziemy musieli wziąć kredyt na dobudówkę.
Dokładnie

Docik, poleję Ci
No nie... Nie poleję... Nie mam w czym - ani kieliszków do wódki, ani do wina, ani kufli...
Może jacyś goście wpadną na ten pomysł i sprezentują mi zastawę alkoholową
Nie obrażę się
Stary 2013-03-19, 13:26   #3065
aneczka25057
Rozeznanie

Wracając do tematu podróży poślubnej - mi się marzy Chorwacja i jest ona jak najbardziej osiągalna, także kto wie...

Jeśli chodzi o obrączki, to dla mnie zdecydowanie musza one być takie same. Zarówno pod względem wyglądu, czyli nie ma mowy o jakiś kamieniach na mojej obrączce (zresztą zaręczynowy mam z diamentami więc wystarczy), jak i pod względem szerokości. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. Dla nas odpowiednie będą chyba takie 5mm lub 6mm. Szersze zwyczajnie mi się nie podobają

No i temat wspólnego mieszkania...jak widać bardzo kontrowersyjny. My nie mieszkamy razem i nie wiem czy jakbyśmy mieli taką możliwość, to czy byśmy skorzystali. Ktoś już wcześniej napisał "wymarzyłam sobie, że wspólne gniazdko będziemy wić po ślubie" i ja też tak mam Jesteśmy ze sobą już prawie 7 lat, zdążyliśmy się naprawdę dobrze poznać - widujemy się bardzo często i niejedno już razem przeszliśmy. I wiem, że mogę na Niego liczyć w każdej sytuacji! A wątpię, żeby Tż zmienił się tak bardzo, że nie da się z nim później wytrzymać Owszem na pewno są plusy wspólnego mieszkania przed ślubem ale też nie przesadzałabym ze stwierdzeniem "bałabym się wyjść za kogoś nie mieszkając z nim wcześniej". Oczywiście zdarzają nam się wspólne wyjazdy i nocowanie u siebie nawzajem - rodzice nie robią pod tym względem większych problemów, zwłaszcza teraz kiedy już "po słowie" Wiadomo jak nie byłam jeszcze pełnoletnia to podczas dłuższej wizyty u Tż spałam w pokoju Jego siostry ale to był mój wybór.

Cikulada jestem w stanie zrozumieć konserwatyzm Twoich rodziców ale nie rozumiem tego, że dopóki nie jesteś po ślubie to MASZ się ich słuchać! W końcu nie jesteś już dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Osobiście zaproszenia będziemy wręczać! Nie ma innej opcji! No chyba, że dzieli nas kilkaset km to wówczas tradycyjnie pocztą tak bedę jedną ciotkę zapraszać chyba ale żeby nie było jej smutno myślałam nad stworzeniem filmiku z zaproszeniem dla niej no ale zobaczymy ona i tak już wie, że bawi się na moim weselu nie wyobrażam sobie wesela bez niej zaproszenia też chciałabym zawozić z rodzicami z Tż albo moimi, w zależności do której str. zapro kierowane nie dlatego, że się wstydzę czy coś tylko to też jest fajny moment na spotkanie się i pogadanie dla wszystkich a moi rodzice przez ostatni czas mało widywali się z rodzinką z przyczyn zdrowotnych oczywiście jak wyrażą taką chęć, a jak nie to sami
Uważam to za bardzo dobry pomysł - My też byśmy chcieli tak wręczać zaproszenia!

Cytat:
my chyba też coś takiego napiszemy, zresztą co dostajemy zaproszenie to na nim jest taki wierszyk/prośba więc nie krępuje to nas tak jak docika dla nas to normalne jak ktoś tak napisze na zapro nie każdy musi się do tego stosować, bo to nie jest nakaz tylko prośba
Dokładnie, jestem tego samego zdania.
Kuzynka Tż i wspólni znajomi też użyli tego wierszyka i ja jakoś w żadnym przypadku nie poczułam się urażona

Misia nie wierzę! Po prostu nie wierzę! Jeszcze rano czytałam, że praktycznie wybraliście już mieszkanie, a teraz takie coś Nie wiem co powiedzieć... Nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale jedno jest pewne: TAK SIĘ NIE ROBI! Nie odchodzi się tak po prostu z dnia na dzień, mając jeszcze wczoraj wspólne plany na przyszłość! On musi Ci to wyjaśnić! Trzymaj się
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:33
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:32   #3066
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Wracając do tematu podróży poślubnej - mi się marzy Chorwacja i jest ona jak najbardziej osiągalna, także kto wie...

Jeśli chodzi o obrączki, to dla mnie zdecydowanie musza one być takie same. Zarówno pod względem wyglądu, czyli nie ma mowy o jakiś kamieniach na mojej obrączce (zresztą zaręczynowy mam z diamentami więc wystarczy), jak i pod względem szerokości. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. Dla nas odpowiednie będą chyba takie 5mm lub 6mm. Szersze zwyczajnie mi się nie podobają

No i temat wspólnego mieszkania...jak widać bardzo kontrowersyjny. My nie mieszkamy razem i nie wiem czy jakbyśmy mieli taką możliwość, to czy byśmy skorzystali. Ktoś już wcześniej napisał "wymarzyłam sobie, że wspólne gniazdko będziemy wić po ślubie" i ja też tak mam Jesteśmy ze sobą już prawie 7 lat, zdążyliśmy się naprawdę dobrze poznać - widujemy się bardzo często i niejedno już razem przeszliśmy. I wiem, że mogę na Niego liczyć w każdej sytuacji! A wątpię, żeby Tż zmienił się tak bardzo, że nie da się z nim później wytrzymać Owszem na pewno są plusy wspólnego mieszkania przed ślubem ale też nie przesadzałabym ze stwierdzeniem "bałabym się wyjść za kogoś nie mieszkając z nim wcześniej". Oczywiście zdarzają nam się wspólne wyjazdy i nocowanie u siebie nawzajem - rodzice nie robią pod tym względem większych problemów, zwłaszcza teraz kiedy już "po słowie" Wiadomo jak nie byłam jeszcze pełnoletnia to podczas dłuższej wizyty u Tż spałam w pokoju Jego siostry ale to był mój wybór.

Cikulada jestem w stanie zrozumieć konserwatyzm Twoich rodziców ale nie rozumiem tego, że dopóki nie jesteś po ślubie to MASZ się ich słuchać! W końcu nie jesteś już dzieckiem.

Uważam to za bardzo dobry pomysł - My też byśmy chcieli tak wręczać zaproszenia!

Dokładnie, jestem tego samego zdania.
Kuzynka Tż i wspólni znajomi też użyli tego wierszyka i ja jakoś w żadnym przypadku nie poczułam się urażona. Też myślę nad takim na naszych zaproszeniach

Misia nie wierzę! Po prostu nie wierzę! Jeszcze rano czytałam, że praktycznie wybraliście już mieszkanie, a teraz takie coś Nie wiem co powiedzieć... Nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale jedno jest pewne: TAK SIĘ NIE ROBI! Nie odchodzi się tak po prostu z dnia na dzień, mając jeszcze wczoraj wspólne plany na przyszłość! On musi Ci to wyjaśnić!
no no no to jest moje marzenie podróży poślubnej. Już od kilku lat marzę żeby tam pojechać a jak to będzie podróż poślubna to chyba się popłaczę ze szczęścia jak stanę na chorwackiej plaży

Widzę, że masz to samo zdanie co ja na temat wspólnego mieszkania, my mamy możliwość mieszkania razem przed ślubem ale oboje tego nie chcemy . Chce żeby ślub był wielkim dniem nie tylko z uwagi na to, że zostaniemy małżeństwem co jest najważniejsze ale chce żeby ten dzień był początkiem dosłownie naszego wspólnego życia.

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:35
Stary 2013-03-19, 13:35   #3067
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba coraz częściej zapominamy po co jest organizowane wesele . Bo będę miała kasę na samochód, mieszkanie, wakacje?? Dla mnie jest najważniejsze to, że zostanę żoną mojego męża i chce żeby najbliższa rodzina mi w tym dniu towarzyszyła i cieszyli się z nami naszym szczęściem a to czy w ogóle coś i co dostanę to jest dobrą wolą gości. Jest to prezent czyli podarunek i osobą, która chce nam na nowa drogę życia coś podarować niech sama zadecyduje co to będzie, chyba że ktoś zapyta co chcemy dostać. (.....)
Jeśli liczę tylko na pieniądze to po co mam robić wesele to zamiast zbierać na ślub mogłabym odkładać na mieszkanie.
No właśnie!!! Popieram Cię w 100%

Cytat:
Moja mama dostała zastawę stołową na swój ślub i do tej pory wspomina, że to był prezent ślubny i ma do kawałka porcelany sentyment.
otóż to

Cytat:
Ja taki błąd popełniłam przy pierwszym małżeństwie, mój eks stwierdził że kupi samochód za ponad 20tys przed ślubem a za pieniądze ślubne spłacimy na niego kredyt i tak było, samochód sprzedaliśmy bo były z nim problemy a pieniędzy nie było i tyle miałam po pamiątkach ślubnych
a z tym to akurat dobrze się stało Kochana!

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:38   #3068
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
no no no to jest moje marzenie podróży poślubnej. Już od kilku lat marzę żeby tam pojechać a jak to będzie podróż poślubna to chyba się popłaczę ze szczęścia jak stanę na chorwackiej plaży

Widzę, że masz to samo zdanie co ja na temat wspólnego mieszkania, my mamy możliwość mieszkania razem przed ślubem ale oboje tego nie chcemy . Chce żeby ślub był wielkim dniem nie tylko z uwagi na to, że zostaniemy małżeństwem co jest najważniejsze ale chce żeby ten dzień był początkiem dosłownie naszego wspólnego życia.
Właśnie ja też już od kilku lat o tym marzę i fajnie by było jakby to marzenie się spełniło w ramach podróży poślubnej W sumie Docik ślubujemy w odstępie 2 dni, może nasza podróż będzie miała miejsce w tym samym czasie
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-03-19, 13:44   #3069
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Dla mnie takie wierszyki z prosba o kase to troche kosmos, a juz perfidne podanie nr konta na zaproszeniu to juz porazka..
Tak jakby od razu zakladac, ze wszyscy goscie MUSZA dac pieniadze... A przeciez chyba nie o to chodzi?
Wesele to nie biznes, nie inwestycja, ktora ma sie zwrocic...
Wiadomo fajnie, jak ktos da jakies prezent (pieniezny), ale zeby od razu z gory zakladac, ze musza to byc pieniadze (tak bym przynajmniej wnioskowala otrzymujac zaproszenie z nr konta na ktory mam wplacic okreslona kwote)

ale kazdy ma swoje zdanie, ja wyrazilam swoje
chyba nie zrozumialas moich intencji.
Ja nie robie wesela zeby dostac kase. To w ogole jest jakas abstrakcja. Chce spedzic ten dzien z ludzmi ktorych kocham.

A prezenty daje sie zawsze, czy duze czy male. Czy wyciskarke czy totolotka czy pralke. Tylko, ze jezeli juz mam te rzeczy to po co mam je dostac dwa razy?

Nie chodzilo mi o sens robienia wesela dla kasy tylko unikniecia otrzymania prezentu, ktory mi sie do niczego nie przyda. Wolalabym juz te 20euro w banknocie.

Tyle na ten temat.

Czasami troche sie galopujecie w ocenianiu. To ze chce sie pieniadze jako prezent nie oznacza ze jest sie skonczonym wyroachowanym materialista.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:47   #3070
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko weź ze sobą specjalne buty do kąpieli

Wiecie co, mi czasami odechciewa się wesela. W sumie to ja chciałabym skromny obiad na 40os, ale tż ma zupełnie inne zdanie (moi i jego rodzice zgadzają się ze mną). Zgodziłam się bo wiem, że mu na tym zależy i nie chcę by żałował do końca życia, że nie miał wesela. Jednak jak pomyślę ile kasy na to pójdzie to włącza się mój rozsądek (chyba jedyna sytuacja kiedy to ma miejsce ) Myślę, jak by tu zaoszczędzić, ale z drugiej strony chcę by wszystko miało ręce i nogi.
Czasami cieszę się przygotowaniami, a czasami w ogóle nie widzę tego Tym bardziej, że nadal nie wiem co z foto bo tż'owi nie chce się oglądać zdjęć.

pogoda mnie denerwuje
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:52   #3071
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie zrozumialas moich intencji.
Ja nie robie wesela zeby dostac kase. To w ogole jest jakas abstrakcja. Chce spedzic ten dzien z ludzmi ktorych kocham.

A prezenty daje sie zawsze, czy duze czy male. Czy wyciskarke czy totolotka czy pralke. Tylko, ze jezeli juz mam te rzeczy to po co mam je dostac dwa razy?

Nie chodzilo mi o sens robienia wesela dla kasy tylko unikniecia otrzymania prezentu, ktory mi sie do niczego nie przyda. Wolalabym juz te 20euro w banknocie.

Tyle na ten temat.

Czasami troche sie galopujecie w ocenianiu. To ze chce sie pieniadze jako prezent nie oznacza ze jest sie skonczonym wyroachowanym materialista.
Hmm.. chyba faktycznie nie rozumiemy sie..

Proszac o pieniadze jako forme prezentu z gory zakladasz, ze kazdy ten prezent DA, ale przeciez nie kazdy musi dac....
Zapraszajac kogos na wesele przeciez nie zakladasz, ze da ci 500zł albo lodówke, bo ofiarowanie prezentu to jest tylko i wylacznie przejaw zyczliwosci i dobrej woli gosci, a nie przymus czy koniecznosc, zeby tylko wywiazac się z woli PM...

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:52   #3072
KaEs
Wtajemniczenie

misia, kochana Nasza nie wiem nawet co napisać... mam nadzieję, że wyjaśni Ci to, może zostaw mu wiadomość, że po takim czasie zasługujesz chociaż na wyjaśnienia... może to związane jest z rodzicami jego?... w szoku jestem, tyle planów mieliście... Trzymaj się Kochana chciałabym teraz być gdzieś blisko i mocno Cię wyściskać... bardzo mi przykro, naprawdę

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:53   #3073
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Wiecie co, mi czasami odechciewa się wesela. W sumie to ja chciałabym skromny obiad na 40os, ale tż ma zupełnie inne zdanie (moi i jego rodzice zgadzają się ze mną). Zgodziłam się bo wiem, że mu na tym zależy i nie chcę by żałował do końca życia, że nie miał wesela. Jednak jak pomyślę ile kasy na to pójdzie to włącza się mój rozsądek (chyba jedyna sytuacja kiedy to ma miejsce ) Myślę, jak by tu zaoszczędzić, ale z drugiej strony chcę by wszystko miało ręce i nogi.
Czasami cieszę się przygotowaniami, a czasami w ogóle nie widzę tego Tym bardziej, że nadal nie wiem co z foto bo tż'owi nie chce się oglądać zdjęć.

pogoda mnie denerwuje
Uszy do góry!
Nie chcę teraz pisać, "a bo kiedyś byś żałowała, że nie miałaś wesela"... To nie o to chodzi - życie jest zbyt krótkie, aby zawsze kierować się zdrowym rozsądkiem Takie chwile właśnie jak wesele jest idealną okazją do celebrowania życia w radosny sposób, nawet jak to pochłonie dużo kasy - co z tego, wszystkich nas pochowają bez grosza przy duszy
Stary 2013-03-19, 13:55   #3074
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Właśnie ja też już od kilku lat o tym marzę i fajnie by było jakby to marzenie się spełniło w ramach podróży poślubnej W sumie Docik ślubujemy w odstępie 2 dni, może nasza podróż będzie miała miejsce w tym samym czasie
Może i tak być w czwartek mamy ślub więc do niedzieli na 100% nigdzie się nie wybieramy Myślałam o last minute ale nie wiem czy nie zarezerwujemy czegoś wcześniej My z podróży poślubnej może wrócimy w trójkę bo są na to szanse i nie ukrywam, że skakałabym z radości. Spełniłyby się moje 3 największe marzenia w jednym miesiącu a dwa w jednym miejscu

:
Stary 2013-03-19, 13:55   #3075
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie
Chcieliśmy jechać do Grzybowa k. Kołobrzegu, ale pokoje nie wypaliły. Zaraz się będę rozglądać za innymi
Ciepłe ubranko i damy radę Nigdy w życiu nie byłam nad morzem zimą i mówiłam kiedyś TŻ-owi że chciałabym zobaczyć plażę w śniegu itp... Więc spełnia moje kolejne marzenie Bosh jak ja GO KOCHAM

Z Poznania

Nie wiem co powiedzieć Współczuję
Ale musicie pogadać! Nie możesz odpuścić nie wiedząc co się stało
Może poprostu ma kryzys, przerosły go te wszystkie przygotowania
jak chcesz to mam kontakt do znajomej, blisko morza w Grzybowie właśnie
Stary 2013-03-19, 13:55   #3076
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
misia, kochana Nasza nie wiem nawet co napisać... mam nadzieję, że wyjaśni Ci to, może zostaw mu wiadomość, że po takim czasie zasługujesz chociaż na wyjaśnienia... może to związane jest z rodzicami jego?... w szoku jestem, tyle planów mieliście... Trzymaj się Kochana chciałabym teraz być gdzieś blisko i mocno Cię wyściskać... bardzo mi przykro, naprawdę
oczywiscie, ze nie kazdy musi dac, ale ja wole 50zl niz nawet najglupszy bukiet kwiatow, ktory zwiednie i mam zamiar dac gosciom to do zrozumienia.

EOT
Stary 2013-03-19, 13:57   #3077
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak, zależy co dla kogo jest ważne. Moja mam zawsze mi powtarzała, że mam korzystać póki mogę, bo nie wiadomo co będzie później

Ogółem to jestem zafascynowana tą rodziną http://thefamilywithoutborders.com/rodzina-bez-granic/
tak, zgadzam się w moim przypadku chcemy wszystko zrobić bez kredytów (gł. remont) i to tak jak sobie wymarzyłam, aby później nie załować, a to jest kosztowne w podróż poślubną na pewno pojedziemy ale myslę, że ograniczy się to do Europy na pewno nie nasze polskie morze, bo tam jeżdze co roku, ponieważ mam działkę nad morzem

Stary 2013-03-19, 13:58   #3078
mala_czarna_21
Zakorzenienie

misia mi się wydaje że to trochę na wyrost. Przerosły go problemy i zareagował (wybacz) jak gówniarz. Ale myślę, że się otrząśnie i zrozumie że zrobił głupote

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:00   #3079
KaEs
Wtajemniczenie

Opiumalfa - ja też nie rozumiem dawania kwiatów, nie dość, że są one kosztowne, to jeszcze zupełnie nie potrzebne młodym...

Edit: my zawsze dajemy albo jakieś wino, albo album... itp. nie kwiaty!

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-03-19 o 14:01
Stary 2013-03-19, 14:01   #3080
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Hmm.. chyba faktycznie nie rozumiemy sie..

Proszac o pieniadze jako forme prezentu z gory zakladasz, ze kazdy ten prezent DA, ale przeciez nie kazdy musi dac....
Zapraszajac kogos na wesele przeciez nie zakladasz, ze da ci 500zł albo lodówke, bo ofiarowanie prezentu to jest tylko i wylacznie przejaw zyczliwosci i dobrej woli gosci, a nie przymus czy koniecznosc, zeby tylko wywiazac się z woli PM...
zgadzam sie z Garfildek nie ma obowiązku dawania prezentów, ale wolałbym dać kwiatka i kupon totolotka jakbym kasy nie miała, niż nie dawać nic, albo pusta kopertę
Ja jak ze znajomymi rozmawiam ile dają w kopertę to mówią, że i po 500 zł, ja nigdy takiej kasy nie daję, bo mnie po prostu nie stać, ostatnio z TŻ daliśmy w sumie 300 zł i ja się jakoś z tym źle nie czuję. Wolę dostać 100 niż g.ó.wniany prezent, ot co!!
Stary 2013-03-19, 14:02   #3081
misiadelko
BAN stały

Czy tylko ja na miejscu Misi nie poszłabym do niego? I w ogóle nie dzwoniła
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:03   #3082
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
oczywiscie, ze nie kazdy musi dac, ale ja wole 50zl niz nawet najglupszy bukiet kwiatow, ktory zwiednie i mam zamiar dac gosciom to do zrozumienia.

EOT
ja napiszę, że chcę albo wino albo na jakieś schronisko karmę
są wierszyki na wino na pewno
Stary 2013-03-19, 14:03   #3083
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko weź ze sobą specjalne buty do kąpieli

pogoda mnie denerwuje
Kate Noir kochana ja już buty to mam kupione w lipcu 2011 za niedługo to mi się skruszą bo są z pianki zanim ja tam zajadę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (38,8 KB, 14 załadowań)

:
Stary 2013-03-19, 14:04   #3084
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
jak chcesz to mam kontakt do znajomej, blisko morza w Grzybowie właśnie
Mają jakiś pensjonacik coś? Bo szukam i szukam

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:05   #3085
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
ja bym raczej pogadała z jego przyjacielem, bratem, siostrą ostatecznie z matka i ojcem. Bo to nie jest związek smarkaczy z liceum, tylko dorosłych ludzi, a dorośli ludzie w taki sposób zachowywać się nie powinni.
Tak sobie też pomyślałam (nie chcę Cię dobijać) ale czy on kogoś nie ma?? niby piszesz, że taki zajęty... ale....
Stary 2013-03-19, 14:05   #3086
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie z Garfildek nie ma obowiązku dawania prezentów, ale wolałbym dać kwiatka i kupon totolotka jakbym kasy nie miała, niż nie dawać nic, albo pusta kopertę
Ja jak ze znajomymi rozmawiam ile dają w kopertę to mówią, że i po 500 zł, ja nigdy takiej kasy nie daję, bo mnie po prostu nie stać, ostatnio z TŻ daliśmy w sumie 300 zł i ja się jakoś z tym źle nie czuję. Wolę dostać 100 niż g.ó.wniany prezent, ot co!!
Pogrubione - przeciez caly czas mi o to chodzi....

oczywiscie, ze nie ma obowiazku dawania prezentow, przeciez ja nie mowie ze jest.

Ale kwiatki to marnotrastwo.Nie dosc ze drogo to mlodzi i tak ich nie poogladaja bo bedzie ich tyle, ze trzeba bedzie gdzies je zostawic. bez sensu.
Totolotek bez kwiatkow jest na bardzo TAK
Stary 2013-03-19, 14:06   #3087
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Ja też bym tak zrobiła tzn. mój rozum by tak zrobił a serce poleciało szpagatami i padło na kolana błagać o miłość Trudno o znieczulicę w takiej sytuacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 734151_552811394749963_1561251600_n.jpg (65,9 KB, 7 załadowań)

:
Stary 2013-03-19, 14:07   #3088
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Może i tak być w czwartek mamy ślub więc do niedzieli na 100% nigdzie się nie wybieramy Myślałam o last minute ale nie wiem czy nie zarezerwujemy czegoś wcześniej My z podróży poślubnej może wrócimy w trójkę bo są na to szanse i nie ukrywam, że skakałabym z radości. Spełniłyby się moje 3 największe marzenia w jednym miesiącu a dwa w jednym miejscu
Tylko, że my pewnie też zaraz w poniedziałek byśmy nie lecieli... jeszcze wszystkie rozliczenia, sesja - chciałabym to załatwić przed podróżą żeby później mieć spokojną głowę. Hmm... my jeśli już, to chyba też będziemy wcześniej rezerwować!
Skoro to Twoje marzenie - to życzę Wam dzidzi z całego serducha
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-03-19, 14:08   #3089
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
my z Tż zawsze dajemy 500 zł,

w sumie to tak czysto statystycznie u nas daje się tak 350 zł w górę przeważnie. Oczywiście nie jest to przymus kto ile da i co i czy w ogóle da, nikt z tego tragedii nie robi. Ale zwykle dają właśnie 350 zł w górę. Zdarzają się też prezenty - mimo , że PM naisała tą prośbę, że woleli by pieniążki każdy daje to co uważa, natomiast nie widzę nic złego w sugerowaniu czegoś...

Stary 2013-03-19, 14:09   #3090
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Pogrubione - przeciez caly czas mi o to chodzi....

oczywiscie, ze nie ma obowiazku dawania prezentow, przeciez ja nie mowie ze jest.

Ale kwiatki to marnotrastwo.Nie dosc ze drogo to mlodzi i tak ich nie poogladaja bo bedzie ich tyle, ze trzeba bedzie gdzies je zostawic. bez sensu.
Totolotek bez kwiatkow jest na bardzo TAK
tak to jest jak się czyta 5000 postów po kolei ;p się miesza kto co pisze
no z tymi kwiatami to racja, ale mi jakoś tak głupio bez kwiata, róży chociaż jednej

a co do podawania konta to jak dla mnie głupota totalna, można dostać kopertę bez kartki, bez podpisu, bo ktoś nie chce ujawniać ile daje, a przy przelewie widać wszystko

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości