|
|
#4921 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Matko...to jak ma się z przodu 3 to trzeba zacząć dbać o skórę?
chyba jeszcze raz przeczytam dokładniej Wasze wypowiedzi na temat HA. Ja używam na dzień krem vichy, na noc jakiś z avonu nawilżający a oprócz tego nie myję twarzy wodą i mydłem, używam jedynie toników i płynów micelarnych.la'Mbria wszystkiego naj Cytat:
U mnie wystarczyłoby przestać jeść słodycze wieczorami i pić kawy deserowe no i ruch by się przydał jakiś poza bieganiem z odkurzaczem po domu.Cytat:
Julka nawet z tatą nie dała się zważyć ![]() Cytat:
Stalowa co robiłaś, że sobie tak cerę zmasakrowałaś? Ma_rose szczerze współczuję Ja bym pogadała o tym z siostrą ale ja raczej jestem szczera do bólu i nie lubie udawania jak coś jest nie tak, nie znoszę takiego zakłamania i gadania np. komuś że mu ok we włosach jak mu koszmarnie. Czasem coś potrzebuję do brata, czasem on ode mnie ale nie wyliczamy sobie tego na kasę, a nawet jakbym miała z tż wykonać jakąś usługę mojemu bratu to bym za to kasy w życiu nie wzięła, najwyżej by brat flaszkę postawił
|
|
|
#4922 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
Cytat:
Fakt, ze po ciąży strasznie mi cera padła albo inaczej- nigdy nie miałam idealnej cery, a w ciąży miałam piękną i gdy Leon się urodził to zaliczyłam dół, bo cera wróciła do stanu sprzed ciąży, wiek i dodatkowe kilogramy zrobiły swoje- po prostu widocznie się postarzałam do tego wylazły mi okropne przebarwienia (tez po ciąży), no i po prostu musiałam zacząć coś robić ze sobą, bo żal mi było w lustro patrzeć. Nie mówię,że teraz jest idealnie,ale sporo lepiej niż gdy Leon miał 3-4 miesiące.. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
"Zapychanie" to okreslenie na zatkanie ujścia gruczołu łojowego. Wygląda to mało estetycznie- buźka zaczyna się świecić, potem wydaje się wiecznie przetłuszczona, jeszcze później pojawiają się zaskórniki, grudki i/lub pryszcze. Zdrowa skóra przez pory wydziela łój, który natłuszcza zewnętrzną wartwę naskórka- normalna rzecz, czysta fizjologia. A przy zapchanych porach- łój, czyli toksyny zbierają się najpierw na powierzchni skóry, potem nie mają jak sie wydostać i robią sie wągry, a jeszcze później stany zapalne (czyli pryszcze)- to oczywiście w takim wiekim uproszczeniu. Dlatego ważne jest żeby sprawdzić na sobie, czy dany składnik (nie tylko olej) przypadkiem nie zapycha tobie porów. Akurat olejek konopny jest niekomodogenny czyli nie ma własciwości zapychających, więc nie ma sie go co bać. Olej arganowy podobno też nie, ale niektóre Wizażanki się skarżą na forum urodowym, ze je pozapychał, więc najlepiej sprawdzić na sobie. Mnie np zapycha większość aptecznych i drogeryjnych kremów- są za cieżkie dla mojej cery, pewnie z powodu zawartości parafiny (mocno zapycha).Dlatego bawię sie w robienie własnoręcznie mazideł Olej konopny pachnie według mnie niezbyt ładnie, nie jak zioło, ale hm...jak mokre siano-- coś w ten deseń, w ogóle- większość naturalnych kosmetyków pachnie ehm...najlepsze słowo to "specyficznie" co do żelu/kwasu HA to z powodzeniem mozesz stosować na twarz i na ciało 1 lub 2 procentowy- takie są dostępne gotowe żele, natomiast mozna kupić tez kwas HA w kryształkach i ukręcić sobie samodzielnie stężenie które będzie ci odpowiadać. Do 5% jest na pewno bezpieczne, ale według mnie- im wyższe stężenie, tym bardziej ściąga skórę, powyżej 5%- nie wiem jak działa, bo na sobie nie wypróbowywałam. Doczytam i dam znać Ja stosuję 2% żel HA.
|
|
|
#4923 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu, kochanie te 2kg ubyły mi w ciągu dwóch tygodni
la'Mbria, nasza skarbnico wiedzy dzięki Ci! Karola, mam cerę tłustą i zawsze wychodziłam z założenia, że muszę ją wysuszać no i wysuszyłam na maksa Do tego bardzo mało piłam, zdarzało się, że tylko herbatę do śniadania, później kawę i do końca dnia już nic ![]() p.s. toć Ty chudzina jesteś!
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2013-03-19 o 14:07 |
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bez 1,5 litrowej butelki wody nie wyjdę z domu- jak nie mam minerałki (co się nie zdarza już teraz, bo zawsze musi być zapas), to chociaz z przegotowaną bym wyszła, ale bez wody się nie ruszę...w lato to i 2 butelki potrafiłam wypić, oczywiście inne napoje typu kawa, herbata, zioła też. Wyschłabym na wiórek pijąc tyle co ty wcześniej. Ale ja zawsze byłam "opój" ![]() p.s. dzięks za dietkę
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2013-03-19 o 14:52 |
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewcztńy sorry za ptpytanie, ale przy takiej ilości płynów nie latacie co 5 minut do wc na siku? Ja dziś wypilam 2 kawy rano i ok 0,75 wody a sikalam chyba z 15 razy... Wkurza mnie to, bo poki jestem w domu to ok, gorzej jak gdzieś wyjdę. Jak jest u was?
La'mbria to mi chyba to zapychanie nie grozi... Ja sie mogę smarowac nawet wazelina po twarzy i nic... No, spróbuje z tymi olejkami i zobaczymy. Matuchno jedna stalowa daj mi kopa i choc polowe Twojej motywacji i wytrwałości... Co dzien u mnie jest lipa ostatnio za duzo jem codziennie sobie obiecuje, ze nie będę sie obzerac, do południa jest ok, ale popołudniu jakiś diabeł we mnie wstępuje... Chce juz słońce zeby biegać, a nie ten chrzaniony śnieg
|
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
też chcę już wiosnę, kurcze wcozraj sie kapnęłam że nie mam obraczki, nie mam pojecia gdzie może byc, z palca raczej nie spadła, nigdzie tez poza domem jej nie zdejmowalam ale przeszukanie mieszkania nie bedzie takie proste,mam nadzieje ze sie znajdzie
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja staram się dużo pić gdy mam w miare blisko do WC, jak wiem, że np. muszę gdzies pojechać i podróż będzie trwała 2 godziny to staram się minimalnie pić, ale i tak często ląduję na jakichs stacjach benzynowych itp. W mieście nie ma z tym problemu, bo zazwyczaj przemieszczam się z jednego punktu w ktorym jest WC (np z domu) do drugiego- w którym też WC będzie (np. praca, dom koleżanki, galeria handlowa) no i tak sobie cyrkluję, żeby "donieść" z jednego do drugiego Ale czasem bywa to kłopotliwe, masz rację.JA bardzo dużo piję podczas, albo przed ćwiczeniami- wtedy wypocę Ja gdy piję mało, to od razu mam problemy z gardłem- mam suche jak pieprz i szybko mnie zaczyna boleć, dosłownie powiem parę zdań i czuję jakbym mialam zdarte gardło ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
i ja też chcę wiosnę...miałam ambitny plan od 19 marca jeździć tylko rowerem, żeby nie wydawać kasy na bilet komunikacji miejskiej- dziś z ciężkim sercem oddałam 100pln za miesięczny ja pewnie bym dała radę już rowerkiem śmigać, no ale młodego w taką pogodę nie będę wozić w foteliku, dwa dni i miałby zapalenie ucha tak więc mój plan spalił na panewce eh...komus od pogody się coś porąbało
|
|
|
#4928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się nie pić za dużo przed wyjściem, ale i tak po godzinie spaceru pędzę do domu co tchu na kibelek. Strasznie to uciążliwe ![]() Gosiu, nadstaw tyłeczek A myśl o tym, że za chwilę zrobi się ciepło i będzie trzeba pokazać trochę więcej ciałka Cię nie motywuje? Bo mnie bardzo! Zresztą patrząc na zdjęcia to Ty szczuplak jesteś, ile teraz ważysz?
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Metkaa no, uważaj! Mój znajomy zgubił obraczke grzebiac w pieczarkach w Tesco
![]() Stalowa co ty gadasz jaki szczuplak waze 64 kg A jesz tylko to co w menu czy urozmaicasz sobie? Jeśli to nie problm, to mizesz napisać co dziś jadlas? Ja poza prawie cała paczka nimm 2 zujki bardzo ładnie. Ale wieczorem zapomniany orbitrek i HH |
|
|
|
#4930 |
|
Raczkowanie
|
Metka - też kiedyś wydawało mi się, że zgubiłam obrączkę, ale to przez własne bałaganiarstwo bo kładłam ją w różnych miejscach (na parapecie, na pralce, na komodzie), żal mi jej było, ale się znalazła. Teraz odkładam w jedno miejsce
Natomiast moja znajoma ma lepszy sposób, nigdy nie ściąga żadnej biżuterii, ja bym nie usnęła z kolczykami, łańcuszkiem, a co dopiero z pierścionkiem.
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4932 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
mi raczej by się z palca nie zsuneła, Cytat:
|
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
Metkaa nie martw się, znajdzie się
Mnie kiedyś tż schował specjalnie pierścionek zaręczynowy bo zawsze zdejmuję go jak wracam z pracy i ląduje w różnych miejscach. SZukałam go całe popołudnie nic nie mówiąc tż i w końcu się wygadałam to mi powiedział że go dał na "swoje" miejsce. A już obmyslałam jak odkupić taki sam... ![]() Obrączki nigdy nie zdejmuje, za to kolczyki, łańcuszek i pierścionek i zegarek jak tylko przekroczę próg domu.
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.
Ja teraz noszę tylko obraczke, której w ogole nie sciagam. Nawet do wyrabiania ciasta. A kiedyś nosilam bardzo duzo biżuterii, łącznie z kolćzykami w rożnych miejscach jak la'mbria (język, nos, pępek, chrzastki w uchu, w środku w uchu) ale juz ńie nie mam. Nadal mnie jednak korci by przekłuc sobie ten dzyndzelek co jest w uchu (znalazłam na necie ze nazywa sie to miejsce "skrawek" ) Teraz noszę tylko zegarek, ktory tez sciagam zaraz jak wrócę do domu. Czasami założe bransoletke i tyle. Dzieciaki za bardzo interesowały sie moja biżuteria, ciągnęły za kolczyki więc wyjelam. Tez bym nie usnela z kolćzykami teraz, choc "za młodu" często spałam z. Ale mnie szykowania czeka na jutro Hanka ma imprezę urodzinowy i będzie 16 rozwrzeszczanych dzieciaków aaaaaaaaaa
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2013-03-22 o 10:55 |
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, 16 dzieciaków
![]() Do nas dzis wpadają znajomi, a dzieciaków będzie tylko 5 ![]() Dziewczyny, była któraś w Egipcie? W maju lecimy ze znajomymi i dzieciakami na 8 dni - 4 rodziny. Trochę się boję o tę ładnie mówiąc "jelitówkę". Zwłaszcza o to, by żadne z dzieciaków tego nie złapało... Rozala już trzeci dzień sika w majty i kompletnie nic sobie z tego nie robi..., ale nie poddam się. Nie mam zamiaru wieźć do Egiptu pampersów... Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2013-03-22 o 15:53 |
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek miłej impry robicie w domu my zrezygnowaliśmy i robiliśmy w Cafe Bajarka domu bym chyba po takim stadzie nie odgruzowała
![]() Ja noszę obrączkę bo ją uwielbiam )
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w Egipcie i akurat w 3 miesiącu ciąży z Hanka. Miałam jelitowke, nie było wesoło... Zwłaszcza na objazdowce jakimiś rikszami po miasteczku, nie było gdzie sie zatrzymać i zmusilam kierowcę by mi znalazł jakikolwiek kibel. Lepiej nakupuj lekarstw tutaj, bo tam okrutnie rżną na cenach, nawet w aptece.
Niech dzieci nie piją tamtejszej wody, nawet owoce myjcie butelkowa. Poczytaj na rożnych wątkach o tym bo warto sie przygotować. Z dziećmi nie byłam nigdzie za granica to nie doradze. Patrilla a bo myślałam ze taniej wyjdzie w domu... Jednak nie ale i tak głównym powodem, ze robimy w domu był mąż- jest po operacji kolana i musi oszczędzać nogę. A w takim centrum zabaw to ani usiąść ani nogi plasko położyć... Na szczęście Hania ma swój pokój i liczę, ze tam wszystkie dzieci bedą siedzieć, to tylko 2-3 godz więc mam nadzieje,ze nie padne na zawał. Zwłaszcza ze znowu jestem chora
|
|
|
|
#4939 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie
z rodziny jest 6 dzieci z moimi, 6 przyjdzie z przedszkola, 2 to sąsiedzi, 1 córka przyjaciółki i 1 corka znajomych, których poznaliśmy nad morzem rok temu. Ide muffiny piec, oj jak mi sie nie chce:/ U nas -11 masakra a kończy nam sie pelet. A sio zimo!!! |
|
|
|
#4941 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Marcel się przeziębił dlatego mam w domu mały kocioł, strasznie jest marudny Gosiu, mój przykładowy jadłospis wygląda tak: śniadanie: 2 kromki razowca z chudym twarogiem II śniadanie: jabłko obiad: kurczak z makaronem, kukurydzą i ogórkiem konserwowym (ten przepis jest w diecie, którą Ci przesłałam, ale zamiast fasolki szparagowej dodaje więcej kukurydzy, bo nie mam) podwieczorek: jogurt naturalny z łyżką płatków owsianych kolacja: 2 kromki razowca z wędliną drobiową i ogórkiem lub papryką la'Mbria, gdzie Ty pomieściłaś tyle kolczyków? Ja swego czasu miałam 6 (w uszach, języku, nosie i pępku) i wydawało mi się, że to dużo Mi też się podoba kolczyk na tym no jak to Gosia nazwała "skrawku" ![]() Jakbyś bliżej mieszkała to poszłybyśmy razem się zakolczykować ![]() metkaa, trzymam kciuki, żeby obrączka się znalazła!
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2013-03-23 o 13:36 |
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
stalowa zdórwka dla Marcela wysprzatałam mieszkanie, obraczki nie znalazłam, chyba musze przestac jej szukac
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój chorowitek na prawdę nieźle się załatwił, wystarczy na niego spojrzeć - bardzo mizernie dziś wygląda. Od rana noszę go niemalże non stop na rękach i właśnie robi sobie już drugą drzemkę, ale nie ma co się dziwić, całą noc się kręcić i sapał Gosiu, a ta dieta, którą ułożyła dla Ciebie dietetyczka nie przypadła Ci do gustu? Czemu jej nie kontynuujesz?
|
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka Babeczki
my po remoncie- cały weekend sprzątamy mam już dość, a jeszcze została cała kuchnia do wymycia Cytat:
w uszach miałam odpowiednio w lewym- 9 i w prawym 5 reszta to język 1szt., 3 sztuki w nosie w lewej sapce, 3 sztuki w pępku, w brodzie (nie wiem jak się to miejsce fachowo nazywa, pod dolną wargą na środku i nad górną wargą taki a'la pieprzyk. w sumie 23 sztuki ale w wiekszości nie było tego tak bardzo widać, bo nosiłam bardzo malutkie wkręty- takie "diamenciki" nos fajnie wyglądał, niestety teraz zostały mi dziurki, które wyglądają jak okropne czarne wągry W "skrawku"bym nie zrobiła kolczyka- za bardzo boli, przynajmniej mnie. A ja jestem z tych hardziorów, którzy przy takich rzeczach nie chcą znieczulenia, więc musiałoby być "na żywca" oj tam...kiedyś chciałam zrobić tatuaż, na szczęście mi przeszło teraz gdy widzę jak skóra zaczyna się starzeć nawet nie pomyślę o tatuowaniu. Za to mam koleżankę, która w wieku 28 lat zrobiła cały rękaw i łydkę w postacie z kreskówek- to dopiero "odwaga" ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
nam się 9 osób najbliższej rodziny ledwo mieści
|
|
|
#4945 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 3 razy w roku (urodziny moje, tż-ta i dzieci) spędy po 15-18 osób
Wobec tego chrzciny to była impreza tak jak urodziny tylko z obiadem Komunia w domu mnie tez nie przeraża bo w tych dniach kocham moją zmywarkę![]() |
|
|
|
#4946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zostawiłaś sobie jeszcze jakieś kolczyki czy pozbyłaś się wszystkich z tych nietypowych miejsc? Ja zostawiłam jedynie w nosie, bo nie mogę znieść tej dziury po kolczyku, o której wspomniałaś ![]() Ja mam tatuaż wzdłuż kręgosłupa (4 motyle przeplatane z jakąś roślinką). Zrobiłam je kilka lat temu, teraz na pewno wybrałabym coś innego Marzy mi się jeszcze jakiś fajny cytat np. na karku i Marcel wydziergane na nadgarstku.U nas w domu epidemia, cała trójka ledwo zipie Podobno do połowy kwietnia mają być mrozy
|
|
#4947 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kolczyki to tylko w uszach po kilka sztuk miałam więc tym Was nie przebiję. Kolczyk w języku? brrr.... ale kiedyś nosiłam aparat na zębach
|
|
|
#4948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski!
Dzisiaj młody zaczął bardzo brzydko kaszleć, poszliśmy do lekarza i okazało się, że ma zapalenie oskrzeli, dostał antybiotyk (pierwszy raz), który mam mu podawać przez 10 dni, także Święta mamy z głowy A po Świętach na kontrol...Przeraża mnie wizja siedzenia z nim w domu przez tyle dni, wynudzimy się za wszystkie czasy buuu la'Mbria, dzisiaj przyszły moje olejki Słuchaj, jak to jest z tym konopnym, bo o tym agranowym wyczytałam, że dodaje się 2-3 krople do kremu, a o konopnym nic nie jest napisane jak stosować ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Jedyne co mi przychodzi do głowy, żeby nas jakoś wytłumaczyć to to, że żyłyśmy wtedy chwilą, ach ta młodość Wtedy mi się wydawało, że jestem pewna tej decyzji i, że zawsze ten tatuaż będzie mi się podobał. Ogólnie nie jest zły, ładnie wykonany itp., ale taki hmmm banalny...motyle hehe
|
|
#4949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wydziarać sobie na całej ręce kolejno Myszkę Miki, Kaczora Donalda, Królewnę Śnieżkę, Króla Lwa i Gnijącą Pannę Młodą to według mnie przegięcie...szczególnie gdy ma sie 30 lat no ale co kto lubi... ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- [QUOTE=stalowamagnolia;399 68768] la'Mbria, dzisiaj przyszły moje olejki Słuchaj, jak to jest z tym konopnym, bo o tym agranowym wyczytałam, że dodaje się 2-3 krople do kremu, a o konopnym nic nie jest napisane jak stosować ![]() /QUOTE] możesz dodawać tez po parę kropli, spróbuj po 3 kropelki, jak uznasz, ze to za dużo, bo np. czujesz że jest za tłusto to sobie zmniejsz. Konopny jest naprawdę bezpieczny- nie będziesz sie po nim świecić, wchłania sie w parę minut do matu, więc jesli nnie dasz ciężkiego kremu, to na pewno nawet gdyby ci się za dużo ulało- nie przesadzisz. Generalnie trudno sobie tymi kosmetykami zrobić krzywdę, zobaczysz- spodoba ci się ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- eee tam jaki hardcore?! To lata świetlne temu było, teraz jestem grzeczną, nobliwą trzydziestką- nie takie rzeczy mi w głowie ![]() A poważnie- czasem z nostalgią zaglądam do pudełka gdzie nie wiem w jakim celu leżą te wszystkie "blachy", kolczyków już nie noszę od dobrych paru lat, nawet z nosa wyjęłam, zostały mi tylko trzy brzydkie dziurki (na szczęście dwóch prawie nie widać, bo krótko tam nosiłam), też masz kolczyk w nosie, wiec wiesz o czym mówię- koszmarek taki "wielki wągier"...moze kiedyś to jakoś usunę, na razie nie wiem jak ![]() Ja na tatuaż raczej się już nie skuszę, za to chętnie i namiętnie bym się poprawiała, żeby tylko kasa na to była wiesz tu kwas hialuronowy, tam botoxik, tu cycki podciągnąć, tam tłuszczyk odessać, tu doczepić włosy, tam doczepić rzęsy, tipsy, makijaż permanentny itp...na razie mam tylko MP, rzęsy i tipsy- bez tego bym się już nie obeszła ale ciągle rozmyślam jak to by było zrobic sobie jakąś plastykę tu i tam a znam siebie i wiem, ze jeśli zacznę, to się od tego uzależnię ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Niesamowity był ten tatuaż, mistrzostwo wykonania. Panna wygladała jakby ją oplatała ta roślina od środka i tylko gdzieniegdzie przebijała "na skórę", tatuaż był trójwymiarowy. Taki bym mogła nosić tak więc roślinki tez są ok
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
la'Mbria, to ta Twoja koleżanka faktycznie "trochę" popłynęła, ale tak jak napisałaś - co kto lubi
![]() Ja też jeszcze mam moje "blachy". Ostatnio nawet próbowałam przełożyć kolczyk przez jęzor, ale już nie dało rady, zarósł skubany Pamiętam, że na początku jak się go pozbyłam to jakbym jeść nie umiała, nie mówiąc już o całowaniu z języczkiem, musiałam się tego uczyć na nowo Ja jestem raczej z tych bojaźliwych, więc u mnie kwas hialuronowy, botoks, czy permanentny jeszcze by przeszły, ale podciągnięcia cycków choć nie wiadomo jak bardzo bym tego chciała bałabym się cholernie i za żadne skarby świata nie dałabym się pociąć z własnej nieprzymuszonej woli
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

chyba jeszcze raz przeczytam dokładniej Wasze wypowiedzi na temat HA. Ja używam na dzień krem vichy, na noc jakiś z avonu nawilżający a oprócz tego nie myję twarzy wodą i mydłem, używam jedynie toników i płynów micelarnych.
U mnie wystarczyłoby przestać jeść słodycze wieczorami i pić kawy deserowe
no i ruch by się przydał jakiś poza bieganiem z odkurzaczem po domu.
, inaczej się nie dało, a zmierzona tak na oko).
Ja bym pogadała o tym z siostrą ale ja raczej jestem szczera do bólu i nie lubie udawania jak coś jest nie tak, nie znoszę takiego zakłamania i gadania np. komuś że mu ok we włosach jak mu koszmarnie. Czasem coś potrzebuję do brata, czasem on ode mnie ale nie wyliczamy sobie tego na kasę, a nawet jakbym miała z tż wykonać jakąś usługę mojemu bratu to bym za to kasy w życiu nie wzięła, najwyżej by brat flaszkę postawił

do tego wylazły mi okropne przebarwienia (tez po ciąży), no i po prostu musiałam zacząć coś robić ze sobą, bo żal mi było w lustro patrzeć.
ja pewnie bym dała radę już rowerkiem śmigać, no ale młodego w taką pogodę nie będę wozić w foteliku, dwa dni i miałby zapalenie ucha 

Hanka ma imprezę urodzinowy i będzie 16 rozwrzeszczanych dzieciaków aaaaaaaaaa
Ja swego czasu miałam 6 (w uszach, języku, nosie i pępku) i wydawało mi się, że to dużo