|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ja bym chyba zrobiła dym. Powinni jako pierwsze cvhyba to sprawdzić? Nie możesz męża albo mamy czy teściowej ( kto umie zrobić szum i wyegzekwować co chce?) . Może inny szpital? MASAKRA
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Inwersja co to za ciołki
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja, trzymajcie się
![]() Mahaert też chyba dawno nei było? Ale nie zawsze wszystko nadrabiam więc mogłam coś przeoczyć ![]() jak to jest z tym klubem, przyjmujecie wszystkie które chcą jak leci czy jakieś wytyczne są? mnie tam nie ma, nie pcham się jakoś szczególnie bo właśnie zastanawia mnie jakie są kryteria przyjęć ![]() nie to, żeby mi ktoś przeszkadzał ale świat jest mały i lubię swoją anonimowość
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak można wydać diagnozę o zagrożeniu poronieniem(nawet postępując standardowo) nie wykonując żadnych badań??Sporo z nas ma przeróżne bóle które przecież nie świadczą o poronieniu.Kochana spróbuj się nie stresować -choć zdaje sobie sprawę,że jest to trudne |
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podstawowe pytanie- wysłałaś pw do założycielki wątku???? |
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
co do stopy to mi z deka urosla, bo przed ciaza nosilam 38, teraz sa ciasne, a 39 za duze, wiec z pol rozmiaru mam do przodu :/ moze po drugiej ciazy wyrowna mi sie do 39 i nie bede miala juz problemu z kupnem butow
![]() inwersja, niestety wiem co czujesz. w pierwszej ciazy w 18 tc wyladowalam w szpitalu przez plamienia, oczysiscie standardem poronienie zagrazajace i tez w pierwszej kolejnosci mi zrobili to tylko badanie palpacyjne. na usg nikt nie mial czasu a ja odchodzilam od zmyslow, zrobili mi je dopiero na drugi dzien pod wieczor i tylko dlatego bo moja matka dym zaczela robic, bo kazdy lekarz gadal ze nie jest moim prowadzacym i sie nie wtraca. ja bylam na tyle glupia, zeby tylko w poduche plakac, zamiast sama do nich z ryjem wyskoczyc
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Coooo???? Inwersja gdzie ty wylądowałaś??? Boże, nie możesz tam zrobić afery jakiejś, czy co?Albo masz jeszcze jakiś szpital do wyboru w swoim mieście?? Nienawidzę takiego podejścia, chyba bym drążyła do oporu, ale bym nie odpuściła, dziecko najważniejsze, a ty nawet dokładnie nie wiesz co się dzieje....bardzo trzymam kciuki za was, za ciebie i maleństwo. |
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
nie
![]() Cytat:
![]() jak byłam w szpitalu, przyjęli mnie wieczorm, 2 razy badanie na samolocie i dopiero na 2 dzień usg a to poronienie zagrażające to chyba z reguły tak piszą, nie iwem, do 20tc
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym napewno zrobila dym albo ktos w moim imieniu.. z jednej strony rozumiem lekarzy i persolnel z drugiej to jest ich praca jest teraz tyle zaniechań że TRZEBA ROBIĆ DYM
|
|
#1451 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Mąż pytał, na razie nic nie wiadomo. USG ponoć ma być jutro. Wyniki krwi mają być jutro, jutro też ten mocz oddam. I przypadkiem dowiedziałam się, że nie wolno masować brzucha, bo to powoduje skurcze i poronienia. Kto wie, może sama sobie zaszkodzilo też... A leże w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, na oddziale Perinatologii i Ginekologii.
|
|
|
#1452 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do masowania/glaskania brzuszka to ciagle to slyszalam od kolezanki mojej matki ktora pracuje w szpitalu na oddziale noworodkowym, ze mam tego nie robic chyba ze chce sobie zaszkodzic, ale bez przesady, nie na tym etapie ciazy, toz to przeciez poczatki. pod koniec to ja rozumiem, nawet przy porodzie, gdy bylam pod prysznicem dostalam takie zalecenia, ze mam brzuch masowac. nie ma co popadac w przesade, w ostatnim trymestrze to ja jeszcze rozumiem. |
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak się teraz czujesz? Boli Cię brzusio czy się uspokoił?
|
|
#1455 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
No
Cytat:
Jak przyszłam to już jej nie było. Jak byłam na badaniu wziernikiem to w karcie notowal lekarz, ale sami badanie wykonala rezydentka. W ogóle było tych rezydentów 3 tam. Nie boli mnie, choć czuje jakbym miała w brzuchu wszystko ponaciągane. Stąd czasami też masowałam i dowiedziałam się, że nie wolno. W ogóle ponoć to jak się w szpitalu nie zapytasz to sami nic nie powiedzą. Jak byłam miesiąc temu w Sieradzu w rodzinnym mieście było tak samo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-19 o 19:03 |
|
|
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
no to
!Cytat:
?Przynajmniej ja tak słyszałam. |
|
|
|
|
#1458 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
A i jeszcze mnie nadzor epidiemiologiczny scigal, czy nie rozsiewam chorob zakaznych :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
dostala skierowanie na laparoskopie i wycieli dziada. a wynik tomografu po miesiacu wykazal ze kregoslup sie nadaje do wymiany i tez najlepiej jak by sie pociela. no ale zmierzajac do meritum, jak czlowiek nie ma kasy na prywaciarzy, to sie moze w nieskonczonosc dowiadywac co mu dolega, gdyby matka szla panstwowym torem to dopiero na koniec kwietnia miala by wizyte u neurologa, a tak to ma juz wszystko za soba. ja panstwowo tylko do diabetologa chodze i to tez pozal sie boze
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja 3 maj się
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-03-19 o 19:19 |
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedyś pisałam o tym masowaniu brzucha, że w pierwszych tygodniach sotrożnie
na produktach na rozstępy, z tych co ja widziałam, piszą, żr od 4 miesiąca. Pytanie, czy w kładzie jest coś czego wcześniej nei wolno czy chodzi o to masowanie przy aplikacji ![]() Impresja, ja ten sam szpital ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Inwersja
|
|
|
|
#1462 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Sam szpital wieeeelki, trudno ogarnąć. Jedzenie lepsze niż w moim rodzinnym mieście. Zupa była bardziej konkretna niż tam, tam to woda z makaronem. Tak w ogóle to dzięki dziewczyny za wsparcie. Jesteście wielkie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam znowu sałatkę
Inwersja będzie dobrze
|
#1465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nic z tej listy nie toleruje :/ coraz bardziej czuję, że u mnie się dziewuszka szykuje. Na kwaśne mnie nie ciągnie a raczej na słodkie. Mama jak mnie zobaczyła dzisiaj po pewnym czasie mówi - oj będzie dziewczynka Cytat:
pięknie też tak robiłam, a na wierzch serek wiejski + pomidor i mniami Właśnie rozrobiłam sobie twarożek z olejem i jutro będę wcinała w pracy ;pCytat:
|
|||
|
|
|
#1466 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn jak chcesz dziewczynkę to życzę z całych sił
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-19 o 19:44 |
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja wydaje mi się, że jakby w tym badaniu na samolocie coś ich zaniepokoiło to pewnie byłoby i szybciej usg, a czyli że nic złego się tam nie dzieje więc wszystko będzie dobrze
nie ma się co zamartwiać a też i denerwować choć oni tego nie ułatwiaja :/ ale główka do góry !
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Jak można wydać diagnozę o zagrożeniu poronieniem(nawet postępując standardowo) nie wykonując żadnych badań??Sporo z nas ma przeróżne bóle które przecież nie świadczą o poronieniu.Kochana spróbuj się nie stresować -choć zdaje sobie sprawę,że jest to trudne 

Mi się tam nic nie powiększyło 

!
?
też tak robiłam, a na wierzch serek wiejski + pomidor i mniami Właśnie rozrobiłam sobie twarożek z olejem i jutro będę wcinała w pracy ;p