|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
ja kupilam wlasnie ten co ty uzywasz, ale do wlosow i mi wlosy po nim capily zdechlymi rybami ii tylko po nim, bo po kokosowym zero jakiegokolwiek zapachu, zreszta z butelki tez mi capil, mimo trzymania w lodowce. wlasnie chyba przez ten zapach,a moze i niechec do jedzenia oleistych rzeczy odrzuca mnie przed tym by sprobowac zjesc go z twarogiem
|
|
|
|
|
#1472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie tak odrzuciło od herbaty zielonej :/ a tak dużo jej piłam przed ciążą no i wiele innych produktów mi śmierdzi. Pokręciło nas węchowo równo ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1474 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, boje sie jutra.... baaaaaaardzo... czuje, ze spania dzisiaj nie bedzie
|
#1476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież wszystko będzie dobrze. ![]() Trzymam ![]() ![]() za jutrzejszą wizytę.
|
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
inwersja głowa do góry
czekamy na jutrzejsze wiadomości z USG.Mnie dalej głowa boli. Włśsnie wszmałam 4 kiwi i pomarańczke i ide do moich chłopaków do łóżka to sie będziemy przytulać Co mam zrobić teraz zrobie jak zwykle ostatnio o 4:50 rano Dobranoc wszystkim |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Selay
gdzie Ty nam kobieto zaginęłaś? czekamy na odmeldowanie się w mamusiach lipcowo-sierpniowych, inaczej baciki!
|
|
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-03-19 o 21:44 |
||
|
|
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Obecnie przyjęłam następujące kryteria:
Wydaje mi się, że to uczciwe podejście. Każdy kto chce, może złożyć podanie na piśmie ). Jak ktoś woli być anonimowy, to oczywiście nie ma konieczności bycia w klubie ![]() Tym samym mam nadzieję, że wszystko jasne ![]() A w ogóle muszę się pożalić. Chyba łapię depresję. Do pracy jeżdżę 1,5-2 h przez tą zimę... W pracy zapierdziel i chyba mój przełożony nie wie o tym, że jestem w ciąży, znaczy, że mój szef mu nie powiedział więc mnie nieźle eksploatuje, a dziś się prawie z nim pożarłam, bo 8 razy mu coś tłumaczyłam, że się nie da, a ten, że on tak chce, jak się nie da i ja mam to zrobić Mam ochotę usiąść i się rozpłakać!
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
A to sorki za wprowadzanie w błąd. Nie wiedziałam o tych wymogach.
Szybko wymogi, niektorym się upiekło hihi
|
|
|
|
#1483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !!!
Dziewczyny, nie łapiemy dołów i nie smutamy jeśli chodzi o usg Wszystkie nasze emocje odczuwają w jakiś sposób maluszki. Także pomyślcie o przyjemnych rzeczach albo trzeba iść spać żeby co ładnego się przyśniło ![]() inwersja- ja trzymam kciuki za twoje badania. Sama nie wiem czy dziś na podcierce czegoś nie miałam, ale to może tylko "kolorowy" papier toaletowy z makulatury. Dzięki za odpowiedzi w sprawie syfków Hehe- ja znów przyjmuję masowo ludzi przy biurku i straaszę
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się kochana, jakby coś złego zauwazyli przy badaniu gin. to by zrobili od razu usg. Choć wcale Ci się nie dziwię, że jesteś jeszcze bardziej zdenerwowana, bo pewnie tysiąc myśli w głowie.. Byle do jutra i czekamy na dobre wieści nie może być inaczej
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o zimę, to niech wypie... idzie już sobie
![]() Mam jej serdecznie dość. Chcę słońca, letnich wiaterków i długich spacerów!
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam dzisiaj wysyp na twarzy
a pare dni bylo tak dobrze z moją cerą.. eh nic nie trwa wiecznie![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Mowilam Wam, ze zabukowalismy bilety na KSW 23? lecimy w czerwcu na weekend do PL bedę na żywo widziala Khalidova
|
|
|
|
#1488 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Powiem Wam, że aż mi głupio. Na tym oddziale są takie przypadki, że głowa mała... A ja trafiłam tu przez ścieme. Jak to się dobrze skończy to koniecznie muszę chociaż parę razy pójść do lekarza z tego oddziału. Chociaż póki co nie wiem co miałabym powiedzieć, że niby dlaczego... Pomimo złudzenia, kiepsko sciemniam..
To rozumiem, że miałam farta, że dostałam się do klubu wtedy gdy wymagania nie były jeszcze tak wysrubowane ... Idę spać, jutro ciężko dzień. Dobranoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-19 o 22:25 |
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1490 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
No, że powiedziałam, że kiedyś byłam na wizycie u lekarza z tego oddziału. I że dlatego tu chce.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-19 o 22:27 |
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
tez nie rozumiem
juz doczytalam taka sciema to zadna sciema.
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-03-19 o 22:29 |
|
|
|
#1493 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Ok spróbuję zasnąć, noc też czuje będzie nielekka, bo sąsiadki chrapią ostro ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1495 | ||||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Na którą? Ja mam na 12.Ogólnie to masakra, ponad półtora miesiąca czekania na wizytę u gina z NFZ W międzyczasie musiałam 2 razy prywatnych obskoczyć żeby porobić podstawowe badania dla I trymestru i upewnić się, że wszystko ok. No porażka.A teraz żeby ubiegać się o becikowe trzeba będzie się wylegitymować papierem, że jest się od 10 tygodnia ciąży pod opieką gina. Widać, że to wymyślał facet i to grubo oderwany od rzeczywistości. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A nie chciałabyś wspomnieć sama przełożonemu o ciąży? Kupiłam dziś na wyprzedaży w H&M niemowlęcy komplecik stylizujący na małą żabkę Tzn śpioszki, spodenki i czapeczkę z oczkami No, powalające było - i za dwie dyszki więc się skusiłam ![]() Oglądałam też kolekcję Baby w Zarze, ale ceny zdecydowanie mają nierozsądne
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio mierzyłam śliczne czerwone niskie szpileczki w CCC ale 38 były zdecydowanie za duże a 37 znów takie no na styk a nawet trochę ciasne i miałam dylemat w końcu ich nie kupiłam, ale właśnie do czego zmierzam, przyjaciółka mi wtedy powiedziała o tych stopach powiększających się, kurcze aż dziwne
![]() a i o masowaniu brzucha nie wiedziałam, tzn ja tak bardzo nie masuje ale czasem tak go leciutko głaszcze, nie naciskam w ogóle raczej takie smyranie, to też może być złe? Podobno jak się przyłoży rękę to dziecko to czuje ![]() a przed chwilą to ja JE poczułam ahh |
|
|
|
#1497 |
|
czyli Endżi
|
Wrzucam linka do promocji H&M - 21.03-31.03 jest rabat 20% na całe zakupy z działu dziecięcego. Może się komuś przyda. Kupon jest na ostatniej stronie.
http://ipaper.ipapercms.dk/HM/ConsciousKids/plPL/
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W 2011 roku też takie przedstawiałam Poza tym wiesz... Wiadomo, że większość matek jest pod opieką lekarza, ale te wszystkie patologie, co biorą becikowe i na wódę wydają... to chociaż zmusza te kobiety, żeby były pod opieką lekarza w ciąży ![]() Ekhem, przełożony pracuje od tygodnia, średnio się z nim dogaduję, jest młody i bardzo ambitny, nic mu się nie podoba i miałam nadzieję, że mój szef sam przedstawi mu sytuację ![]() Nie wspominając, że niedługo nic nie będę musiała mówić, taki mam już brzuch... Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie nie głaskać czy nie trzymać ręki na brzuchu!
|
|
|
#1499 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Ja na wizytę z NFZ czekam około 7 tygodni - i głównie pod opieką tego lekarza planowałabym być do końca żeby się nie wykosztowywać na badania, które mi się należą. Idąc tym tropem na wizytę musiałabym się umówić co najmniej tydzień po zapłodnieniu (bo wiadomo, że pierwsze dwa tygodnie cyklu wliczają się już jako okres ciąży). Akurat na styk udało mi się zmieścić w tych ramach, ale musiałam normalnie płacić za wizytę prywatnie - która to de facto jedynie potwierdziła ciążę. Tak więc dla mnie kwestia tych 10 tygodni to wylewanie dziecka z kąpielą. Czytałam w Gazecie Wyborczej, że posłowie po wysłuchaniu tego typu racji panują zastanowić się nad tym czy nie przesunąć tego wymogu do 15 tygodni.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-03-19 o 23:26 |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na niecałe 2 tyg. czekałam na wizytę I z tego, co wiem, to dłużej jak 4 tyg. nigdzie w mojej okolicy się nie czeka :no: Poza tym można iść do jakiegokolwiek gina, żeby potwierdzić ciążę, nie musi być ten sam cały czas
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

ja kupilam wlasnie ten co ty uzywasz, ale do wlosow
ii tylko po nim, bo po kokosowym zero jakiegokolwiek zapachu, zreszta z butelki tez mi capil, mimo trzymania w lodowce. wlasnie chyba przez ten zapach,a moze i niechec do jedzenia oleistych rzeczy odrzuca mnie przed tym by sprobowac zjesc go z twarogiem

bo wszystkie składniki uwielbiam 

gdzie Ty nam kobieto zaginęłaś?

więc mnie nieźle eksploatuje, a dziś się prawie z nim pożarłam, bo 8 razy mu coś tłumaczyłam, że się nie da, a ten, że on tak chce, jak się nie da i ja mam to zrobić 

nie może być inaczej
lecimy w czerwcu na weekend do PL