|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
http://www.youtube.com/watch?v=DIGw1CYhxM4
przepraszam...musiałam:ha haha: |
|
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Zdróweczka dla każdego chorego dzieciaczka
![]() Bylismy u lekarza, na szczepieniu na pneumo. Zosia byla dzielna. Waży 7150, 66cm. Musimy dalej cwiczyc lezenie na brzuszku bo mała nie opiera się na dłoniach... Poza tym ma dostawac 2x1 wit. D bo ma plastyczną potylice. Badanie krwi ok. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
o ja cieeeee, pewnie niezłe nerwy miałaś
ja wszystkie choroby przeszłam w wieku 5-6 latsą gigantyczne Cytat:
Robiłam Isi inhalacje z soli, mam nadzieję że jej pomoże, darła się przy odciąganiu....nie będę jej kąpać dzisiaj, obmyję tylko wacikami dupsko i tyle... ehhh idę sie ogarnąć, powalić dzieci i w kimono, bo szykuje sie ciężka noc
|
|
#2764 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
dłoń złożyć w łódeczkę i oklepywać plecki po obu stronach kręgosłupa, dobrze myślę? Cytat:
Cytat:
Cytat:
a zwierzak wychodzi na dwór? jestem tak zmęczona, że szok. mała w dzień funkcjonuje dosyć normalnie, jest może trochę marudna ale noc to tragedia.. nosek jej się tak zatyka, że nie może złapać tchu... pierwszej nocy już mieliśmy dzwonić na pogotowie, bo zakrztusiła się ale szybko udało się jej pomóc. jest ciężko, cholernie ciężko
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-03-19 o 20:34 |
||||
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin fajne ciuszki
![]() Sojka pokaz bikini ![]() Co ja miałam jeszcze napisac ![]() O wiem! A ja choroby zakaznej żadnej nie przechodzilam ani ospy, ani swinki, ani rozyczki tylko na grypę i zapalenie to oskrzeli, to płuc co chwilę chorowalam
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Rózyczki, odry, świnki też nie miałam |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam ospę i różyczkę.
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Zosi za szczepienie Cytat:
z ospą miałam wszystkich w domu a ja nie złapałam moja mama miała ospę w swoje 40 urodziny ![]() Dobrze że moje dziecko nie ma jeszcze zębów bo łóżeczko byłoby nieźle pośrupane
|
|
#2769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Biedne dzieciaczki chore
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, Kinga mi dzisiaj dała popalić, ryczała, marudziła i do tego ma katar, jednak u nas to chyba nie infekcja, a zęby, dzisiaj pojawiła się biała kropka i zaczerwienienie w miejscu drugiej dolnej jedynki, więc teraz czekamy co nam wyjdzie z tych białych kropek
.
|
|
|
|
#2771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jakie?
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja miałam różyczkę, świnkę i ospę, nawet dwa razy Paula ospę miała, ale delikatnie przeszła. Mateusza na pewno nie będę przeciw ospie szczepić.A bloku czekoladowego nigdy nie jadłam
|
|||||
|
|
|
#2772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie lubię dziada i nie wierzę mu.
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
czy inne dzieciaki które chorowały/chorują też tak koszmarnie znoszą podawanie leków? bo u nas jest koszmar, wrzask, płacz i zgrzytanie zębów :banghead: plus wypluwanie ile się da :thumbdown:
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hejho Miałam tyle napisać a już zapomniałamZdrówka dla choruszków Ja blok czekoladowy robię tak (jakby któaś chętna była) herbatniki wykładam na blachę. masę robię z mleka i margaryny i kaszki manne. w mleku roztapaiam masło dodaje na oko kaszkę mannę abny zgęstniało dosyć mocno sukier wedle uznania ja daję tak aby to za słodkie nie było małe pół szklanki i kakao. wylewam na herbatniki kładę na masę kolejną porcję herbatników i wylkewam polewę czekoladową. pycha ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- mój się tyle nachorował że nie ma problemu z podawaniem leków. |
||
|
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak odciągacie? Ja jutro zamierzam poszukać w aptece gdzieś tego Katarka do odkurzacza, co Sojka polecała na wszelki wypadek, bo moje dziecię dzisiaj po południu też dostało kataru, na razie nie ma tragedii, ale kto wie co będzie jutro...
|
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A Nasze szkraby z dnia na dzień większe . Dziękujemy za życzenia ![]() U Nas zima taka,że niech ją cholera weźmie no! Widze,że dzieciaczków sporo chorych,więc zdrówka dla maluszków Sukienki śliczne,ale ja sie sobie w żadnej nie podobam,jaka by to nie była |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze na siłę muszę jej dawać i to obojętnie czy słodki czy gorzki syrop ![]() jedynie co chętnie je to kwasy omega takie w kapsułce twist-off otwiera buźkę i grzecznie czeka aż wycisnę i aż się oblizuje ![]() a one tak rybą śmierdzą, że masakra zawsze jej mówię przed kąpielą "Oti jeszcze śledzik" a jej się już micha cieszy
|
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrówka dla niej![]() http://allegro.pl/nebulizator-microl...085073756.html mam taki. Kotka wychodzi na dwór - ma 13 lat. Powiem mamie by zwróciła uwagę. dziekuję Tamlin niestety waga idzie w dół, ale za szybko. Znowu zaczynam wyglądać jak szkapa. Sukienki muszę mieć choć ciut poszerzające w biodrach. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- a jak często musisz podawać? u nas dużo leków dostawał Paweł i później podawałam w mleku, albo na śpiocha. |
||
|
|
|
#2779 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wagę!a pytałaś może o te inne szczepienia,czy one ze względu na wadę wrodzoną nerek?tak,nie słucha się wcale.Trzeba mu 10x powtarzać.Dziś mieliśmy b.ciężki dzień.Najpierw Kubuś marudził,bo nie mógł zasnąć a jak mu się to udało,to jego starszy brat go wybudził ![]() Wyszłam z nim na podwórko i zasnął w wózku.Pospał 3godz.co dawno mu się nie zdarzało,a ja w tym czasie nie mogłam poradzić sobie z Jurkiem chyba jestem złą matką,bo nie umiem sobie poradzić z własnym dzieckiem![]() Cytat:
np.moja siostra synka karmiła do 3r.ż .i ciągle jej chorują,ale to przez częste kiszenie dzieci zimą w domu i palenie w centralnym na maxa i nie wietrzenie.Cytat:
dla dzielnej Zosieńki.Kuba też się nie opiera,w sensie,że na wyprostowanych rękach przed sobą ![]() Cytat:
Z bon prixu podoba mi się ta koszulka i szorty kolarowe http://www.bonprix.pl/produkt/szorty...5?category=374
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-03-19 o 23:23 |
||||
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melka zagryzła już pianinka z fp i podstawke od krzeselka do karmienia ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- chyba zarazilam sie od Meli, bo juz mnie gardlo boli |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
a ode mnie albo Jurka-Kuba
|
#2782 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam,chyba pierwszy raz o tak późnej porze.
Milka wreszcie śpi-drzemki jej sie zupełnie poprzestawialy.marudna jest strasznie.nie wiem czy to skok może być?(5 mc trzasnal).W każdym razie w ciagu dnia widać,ze jest padnieta a za cholerę nie pójdzie spać.konczy sie płaczem,lulaniem i w końcu ....poprawa humoru i zero spania! Katar nareszcie przechodzi-lekarz oznajmił,ze nie widzi nic poważnego-osluchal i wszystko ok-ale dobrze,ze poszliśmy dla świętego spokoju.. Ale jestem padnieta-dużo noszenia było przez ostatnie dni i mało spania. Cytat:
Wielki obiezyswiat a z taka pogarda wypowiada sie o innych religiach,kulturach.. Nie trawie go Cytat:
![]() Cytat:
Współczuje tego co przechodzisz w nocy-my 2 razy na noc odtykalismy nochala,bo tak cieżko oddychalo sie Milce.na szczęście idzie ku lepszemu Zdrowka dla Leny! Wogole szybkiego powrotu do zdrowia wszystkim maluchom!co to sie porobilo ostatnio?zdrowiec mi tu!
Swiat niewidzialny istnieje,bez dwoch zdan.Kwestia tylko, jak daleko jest do srodmiescia i do ktorej jest otwarte? -Woody Allen Edytowane przez Hatti Czas edycji: 2013-03-20 o 01:05 |
|||
|
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Ja nie będę oryginalna, ale niech ta zima już spitala, mam dość. Poza tym pochwaliłam się że udało nam się zregenerować lodówkę, a tu klops. Dziś mąż wstał w nocy, a w górnej komorze pokazywało 15 stopni wszystko się zepsuło muszę zadzwonic dziś do serwisu. Szlag by to trafił.Tamlin nie mów że nigdy nie jadłaś tego czekoladopodobnego wyrobu U nas wersja była standard, tzn bez herbatników i dodatków, najlepsza jest sama masa, bez kaszy manny - ale co dom to inny przepis Hatti, Katee, Agaton - ściskam Was mocno kochane i nie poddawajcie się
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się porannie. U nas dziś noc cała w lozeczku przespana. O 6rano dopiero wzięłam Jagode do nas i lezy juz u nas w wyrze 50minut na brzuszku. Idę nadrabiac
---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
![]() Tamlin ja bloku czekoladowego też nie jadlam do nie dawna nie wiedziałam co to takiego
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
dziś w nocy karmienie było o 3 i potem o 6 . Myślałam że mały po nim zasnie ale nie . Teraz lezymy w wyrku ale zaraz będzie trzeba wstać bo małemu już za długo
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() blok czekoladowy hmm...ja nie za bardzo wiem o co chodzi ale sprawdze w google .Fabianek śpi jeszcze więc mama ma czas na kawke ![]() ale sie pochorowały dzieciaczki . Wszystko przez tą paskudną pogode.A już wiem
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-03-20 o 07:28 |
|
|
|
#2787 |
|
potworkowa
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja. dziś łaskawca raczył pospać do 6.30;-) jesteśmy po podaniu antybiotyku, jakimś cudem nic nie wypluł, uf. potem dam syropy i osłonowy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dalej lenie w wyrku z mala, która oczywiście nie raczy jeszcze zejść
pewnie znów o 11dopiero się na sniadanie skusi pies z Jagoda bawia się w najlepsze, a ja tylko pilnuje by piłka w buzi Jagody nie wylądowała hehe
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz kurczak
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

ja wszystkie choroby przeszłam w wieku 5-6 lat
jutro pojadę z nim do weterynarza.

dla Zosi za szczepienie
Kurczę ma lekki katarek i troszkę mi kicha ale Pani doktor pozwoliła szczepić. Mam nadzieję że się nic nie rozwinie

np.moja siostra synka karmiła do 3r.ż .i ciągle jej chorują,ale to przez częste kiszenie dzieci zimą w domu i palenie w centralnym na maxa i nie wietrzenie.
pewnie znów o 11dopiero się na sniadanie skusi