|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Bebe gratuluje
![]() Nela terminy w polskiej służbie zdrowia potrafią zaskoczyć!
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje bebe
|
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Wpadam tylko na chwilkę, powiedzieć że żyję Od ponad tygodnia jestem z synkiem w Polsce i nie mam za bardzo czasu, żeby tu zaglądać. Ciężko mi bez męża, tym bardziej że Alex jest coraz bardziej ruchliwy i absorbujący, a na dodatek zredukował ilość i długość drzemek w ciągu dnia ![]() Podziwiam mamy, które są "słomianymi wdowami" na co dzień!!! Nadalka, Prince (czy jeszcze któraś?) - szacun Mam nadzieję że u wszystkich wszystko ok, pozdrawiam Was i tęsknię |
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
juz sie wyspala...
bebe gratuluje!!!
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Nitka, ja się cieszę póki co bo jeszcze dłuższej rozłąki jak tydzień nie było (odkąd jest mała)
ale chyba w czerwcu czeka nas bity miesiąc - jak nie więcej - ciekawe czy będzie na urodzinach małej Teraz wraca chyba w czwartek albo piątek. Jak w czwartek to tylko na noc a potem będzie w sobotę:p Zastanawiam się czy jak mała marudzi to nie kłaść jej wcześniej, bo przeważnie ją przetrzymujemy. Ale jak ona chodzi spać czy to o 18 czy 23 a i tak wstaje o 5 to co to za różnica... |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecię moje bawi się samo, małż pracuje więc teoretycznie mam chwilę na wizaż, ale tak mnie łeb napierdziela, że nie mam siły. Zaraz wezmę jakiegoś procha, może przejdzie
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli się pomyliłam w przeczuciach
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja piernicze mały wciaz płacze i marudzi
|
|
|
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdyby nie prywatna wizyta to czekalibyśmy do września ![]() Cytat:
![]() a ja znów się masakrycznie czuje
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję ![]() Prince_polo Tobie też... Wracaj do sił
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
poszlam z malą na chwile do lazienki a ta wyciagnela smoka z buzi i wrzuciła do kibla
|
#3432 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() No, w końcu was nadrobiłam ![]() Koleżanka była, poszła, udało jej się o nic nie potknąć A brzuszek ma taki jak ja w 9 miesiącu! Ale w sumie nie dziwota - po pierwsze to jej drugie dziecko, po drugie, ja miałam niewielki.Zosia już w połowie wizyty zaczęła ją wyganiać, a wydawało się, że przyjęła tak dobrze, jak jeszcze nikogo (kogo nie widuje na co dzień) - jak raz pokazała cioci, jak się robi "papa", tak przez kolejną godzinę nie chciała przestać - patrzyła na E. wyczekująco, machała dłonią i powtarzała "da-da" (nie wiem czemu, Zosia przy robieniu "pa-pa" mówi "dada", choć przecież wymawia "p" )No ale ufff - przyjaciółka nie wzięła sobie tych serdecznych pożegnań do serca ![]() Cytat:
Taki nawyk z młodości ![]() Cytat:
Na gałęziach dziesięciocentymetrowa czapa śniegu, stojący na podwórzu rower jest zakopany niemal do połowy wysokości kół. I to tyle, ile wiem na temat dzisiejszej aury - mąż do mnie jeszcze około 12 dzwonił, bym się raczej nigdzie dziś nie wybierała, bo jest obrzydliwieCytat:
To może ja tego bloga lepiej nie będę zakładała ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Prince to wiesz powinnas zrobić tak jak niektórzy rodzice. Smoka do ust, a potem małej
![]() Blue ja używam słowa git ![]() Dep do mnie też zadzwonił małżonek i bardzo skutecznie zniechęcił do spaceru. Już drugi dzień nie wyszłam z domu na dłużej. Przyjaciółka kiedy rodzi? Pewnie pisałaś, jednak nie pamiętam. Nela zdrowka |
|
|
|
#3435 |
|
Rozeznanie
|
kurde właśnie mi w aptece powiedzieli, że w żadnej hurtowni nie ma mleka Humana. Nie wiem co teraz, mojego nie starcza na cały dzień na kolację dostaje zawsze porcję Humany, chyba trzeba będzie się przerzucić na jakieś inne...
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Alebazi mleko Humana to jakieś specjalne jest? Dziwne, ciekawe czemu go nie ma.
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no moze poprostu go nie lubiła
|
|
#3438 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
U nas marudzenia ciąg dalszy. Ale znam winowajców. Przebijają się górne jedynki (razem z dwójkami, które też idą). Biedny maluszek ![]() I prawdopodobnie też z tego powodu Mały kiepsko je ![]() A ja się dziś poprztykałam z małżem. O obowiązki domowe Ale już jest gitCytat:
ad2. ale ma kobieta wyczucie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super ![]() ale śliczna! pięknie
|
|
#3439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyszedł wózek z uszkodzonym kołem w transporcie Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-03-19 o 20:56 |
|
|
|
|
#3440 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3441 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po co je ma? Ściągaj jej, niech wietrzy śmierdziuchy Fabian w domu ma tylko koszulkę i spodenki. I często plecy i brzuch na wierzchu ![]() Naśle na mnie opiekę? ![]() Cytat:
![]() Dopytam. Pamiętam tylko, że miał dużo potówek, które nie chciały schodzić i problem z dużą i nawracającą ciemieniuchą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A właśnie, zakładasz? ![]() I gratuluję wszystkich nowych umiejętności dzieciaczkom ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3443 |
|
Rozeznanie
|
Baby design sprint używany za 200 zł. Będę składać reklamację u przewoźnika.
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Przebrnelam przez te stronice i ide spac.
Mala dzis dala czadu. Bebe Gratuluję syna! * |
|
|
|
#3445 | |
|
Zadomowienie
|
8 czerwca ma termin. Będzie Jaś
![]() Cytat:
To są dziesiątki produktów - mlek wszelkiego autoramentu, kaszek,ciasteczek, słoiczków, soczków itd. Półki drogerii uginają się pod wyrobami Humany chyba bardziej, niż pod jakimikolwiek innymi
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,u nas też dni marudy, włącza się ok 17 i trwa do zaśnięcia U nas w dzień trochę topniał, ale jak ok 18 odśnieżałam to już chwycił mróz ![]() Super pomysł - odgapię, tylko coś innego muszę włożyć, bo słoiczków na razie mamy nie używaćCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja siostra jest na etapie wybierania wózka, dzięki temu wiem, że Jedo Fyn ma nową wersję- Memo- jest fajniejsza od tej co mam
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2013-03-19 o 21:48 |
||||
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
ileś dni jest na to, kurier wtedy przyjeżdża spisać protokół
|
|
|
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ostatanie dni były dla mnie ciężkie.... zaczęło się gorączką 39,2 pewnej nocy... doszedł nowy katarek, później Sara się wiła i gazowała, widać było że ją boli przy tym.... później chyba dwie noce później Sara obudziła mi się po 12 z rykiem nie z tej ziemi (charakterystycznym takim z bólu) tak się wystraszyłam i spanikowałam bo nie mogłam nijak jej uspokoić i jeździałam w nocy taxowkami (akurat mąż miał nocke) po lekarzach, werdykt lekarki to kolka, bo obejrzała ją z każdej strony i zdrowa jak ryba. A że miała pierwszą kolką w wieku 8 miesiący to troche dla mnie dziwne.. no ale może to nie kolka tylko właśnie jakaś niestrawność, bo jadła już naprawde różne rzeczy i może coś jej poszkodziło...rano miała znów taki porządny atak, normalnie dziewczyny co miały długi czas kolkowe dzieci to niski ukłon w Waszą stronę, bo to jest straszne!! teraz daje jej kropelki sab simplex, wycofałam wszelkie jedzonko, jeden dzień była na samym cycku , teraz znów wprowadzam po kolei marcheweczka, zmiemniaczek itp. szły 2 zęby naraz (na szczęście już się przebiłu), dziecko mi się rozregulwało przez to wszystko i jak wcześniej spała całą noc, tak ostatnio nawet mam 3 pobudki i za każdym razie godzinę zabawy zaniam znów uśnie. Przez te dlegliwości brzuszkowe dużo ją nosiłam i teraz już w ogóle jest rozbestwiona i tylko na rączki chce... Normalnie mama wrażenie że mam noworodka w domu znów nie a tak serio mam nadzieje że już to najgorsze za nami i będziemy teraz wracać już do swojego dawnego trybu życia...Nie nadrobiłam Was oczywiście, tylko ostatnią stronę po łebkach... bebe , gratuluje prawdopodobnego synusia A tak z ciekawości się zapytam to szybciej rośnie Ci brzuszek niż w pierwszej ciąży? no i dołączam się do pytania o imię "Jasia"
|
|
|
|
#3450 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fotkę mam, ale niewyraźną... Wrzucę jak dostanę ładniejszą ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na fotce widać tylko zarys główki i brzuszka, do tego bardzo niewyraźnie... Wrzucę kolejną - o ile będzie ładniejsza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

Od ponad tygodnia jestem z synkiem w Polsce i nie mam za bardzo czasu, żeby tu zaglądać. Ciężko mi bez męża, tym bardziej że Alex jest coraz bardziej ruchliwy i absorbujący, a na dodatek zredukował ilość i długość drzemek w ciągu dnia 

a gdyby nie prywatna wizyta to czekalibyśmy do września 

)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Na gałęziach dziesięciocentymetrowa czapa śniegu, stojący na podwórzu rower jest zakopany niemal do połowy wysokości kół. I to tyle, ile wiem na temat dzisiejszej aury - mąż do mnie jeszcze około 12 dzwonił, bym się raczej nigdzie dziś nie wybierała, bo jest obrzydliwie

Ściągaj jej, niech wietrzy śmierdziuchy