|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Cytat:
Ale w ten weekend miałam takie sytuacje, gdzie już ręce opadały. Przygotowuję leki na receptę, cała apteka ludzi, szum, próbuję się skupić, nagle jakaś pani przepycha się do okienka "przepraszam dostałam maila, że u was dostanę próbki Vichy, mogę prosić?". ![]() Do soboty w ogóle mi te próbki nie przeszkadzały, a teraz cieszę się, że już ich nie mamy ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|
#3242 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Hej dziewczyny
Mnie dzisiaj zasypało Rano jak zobaczyłam, jak wygląda mój samochód i ile mam do odśnieżania to się załamałam Do tego jeszcze wysiadając przed pracą pod marketem (codziennie bułkę sobie kupuję ) poślizgnęłam się i wywinęłam orła Na szczęście nic mi się nie stało W pracy mnie kumpela troszkę irytowała, bo nie lubię, kiedy ktoś wypowiada się na tematy, o których nie ma zielonego pojęcia No, ale jakoś przeżyłam ten dzień Chciałam niby dzisiaj poćwiczyć, ale dopiero co poczułam się troszkę lepiej, więc wolę przeczekać jeszcze aż poczuję się zdrowa w 100% ![]() Cytat:
Już posprawdzałam i jutro lecę do apteki Ciekawe, czy dostanę jakieś próbki Cytat:
Cytat:
Choć wcześniej biegałam i skakałam na skakance, to jednak dopiero Ewa obudziła moje uśpione mięśnie Przy regularnym ćwiczeniu efekty były, jednak po wakacjach ciężko mi było się zmobilizować do regularnych ćwiczeń. Jednak zamierzam wrócić do ćwiczeń z Ewą, bo wiem, że dają efekty ![]() Ostatnio rzeczywiście często mnie cosik łapie Winą są moi współpracownicy, którzy co chwilkę cosik rozsiewają. Niby już było dobrze, ale pochorował się kumpel, z którym siedzę w pokoju i tak prądkował, aż złapałam i ja Na szczęście już przechodzi Witamina C 1000 robi swoje ![]() Cytat:
Bo ćwicząc cały czas jeden trening rzeczywiście można się szybko znudzić Cytat:
Bardzo lubię Flo Gdzie w Malcie jest Flo? Bo nie kojarzę zupełnie Wiem, że jest w Plazie i w Browarze, ale Malta?
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam bardzo podobną w Sinsay Za chyba 60 zł Żal było nie wziąć
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybrałam ten kierunek, bo chcę zajmować się czymś chemicznym, interesuje mnie przemysł farmaceutyczny, chcę mieć kontakt z ludźmi i wolę pracę 8-15 niż dyżury jak np.lekarz. Zdaję sobie sprawę, że droga daleka, ale cieszę się na ewentualną pracę w aptece i chętnie będę dawała Wam próbki jeżeli kiedyś się tam spotkamy ![]() Dziś zrobiłam turbo Ewy Chodakowskiej po raz trzeci, a potem zrobiłam peeling cukrowy. Łazienka po tym wyglądała przepięknie
|
|
|
|
|
#3245 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39862847]ja muszę kupić podkład... jednak po kilku użyciach facefinity okazał się nie dla mnie...[/QUOTE] Ja na początku byłam z niego zadowolona, teraz tragedia... W dodatku często maluję się rano w kiepskim oświetleniu i dopiero w ciągu dnia widzę co za tragedię mam na twarzy ![]() Cytat:
Nie ma co unosić się i denerwować przez jedną babę ani oceniać wszystkich innych przez jej pryzmat. Tak samo nie ma co generalizować na temat farmaceutów, choć przyznam, że nie chciałabym być obsługiwana przez naburmuszoną farmaceutkę tego samego wymagam od każdego ekspedienta. Wszyscy mogą mieć zły dzień, ale to w końcu praca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak myślicie? z jakimi będzie lepiej wyglądać?
|
|||||
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym dała złote.Mam tu niedaleko taki bazarek a na nim niezłe zaopatrzona budke pasmanterie. Babka ma ogromny wybór. Ostatnio wzielam do nie dwie marynarki i razem mierzylysmy guziki. To dobry pomysł, sa rozne odcienie złota, w niektórych guzikach światło sie inaczej odbija... Fajnie jest przymierzyć do marynarki
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co nie zmienia faktu ze bynajmniej w Krakowie w poprzednim semestrze miałam po 8 kolosow w tygodniu![]() z mojej perspektywy teraz przed wyborem studiów poważnie bym sie zastaniwla czy nie isc na medycyne
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maz pociesza mnie ze gdybym sie tam dostała to pewnie byśmy sie nie poznali i tyle szczęścia by mnie ominęło. Kiedyś mu odpowiedziałam "trudno, rzucilabym wszystko dla indeksu na wydziale lekarskim"... strasznie mnie kręci medycyna.
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
. Farmaceuci mają ogromną wiedzę |
||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam ogladac wszelkie programy medyczne... inetresuje mnie to bardzo. Może moja corka będzie kiedyś lekarzem częściowo zaspokoi marzenie mamusi
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko ja jedna wierzyłam ze sie dostanę, rodzice mnie nie wspierali. Pamietam ze strasznie ryczalam jak zobaczyłam ze sie nie dostałam. Chyba ze dwie noce i dwa dni chciałam iść na studium medyczne na rok, zeby sie poduczyc i nie wypaść z rytmu nauki a potem znow próbować... No ale mama mnie przekonała ze nie ma to sensu, ze sie nie dostanę, czas sobie zmarnuje i poszłam na inny kierunek... No żałuje
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie rodzice bardzo odradzali medycynę, są przeciwni lekarzom Wsparcie miałam, ale mama chyba do końca wierzyła że jednak wybiorę coś innego, mniej obciążającego (ponadto mama nie może się pogodzić z tym że dla rozwijania "kariery" w trakcie studiów poświęciłam swój związek wybierając pracę a nie założenie rodziny).Prawda jest taka, że te studia przyniosły mi mnóstwo radości i spełnienia, ale też stresów i strachu. Jednak jak żadne inne uczą pokonywania własnych słabości i wiary w siebie. Trzeba być tylko baaaaardzo, baaaaardzo, baaaaaaaardzo twardym. Próbowano mnie wyśmiać i poniżyć już tyle razy, że już dawno straciłam rachubę. Ponadto w trakcie studiów wykształciłam w sobie misję odmiany wizerunku polskiego lekarza. Kompetentny i dogłębnie wykształcony, aktualizujący wiedzę, znający nowoczesne metody leczenia a do tego miły, uczciwy i empatyczny - taki powinien być każdy lekarz. |
|
|
|
|
#3259 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Raz w życiu zrobiłam sobie maskę antycellulitową z Tołpy (miała piekny czarny kolor, konsystencji +/- czarnego mydła). Warunkiem koniecznym było owinięcie się folią spożywczą, co oczywiście przeoczyłam i kursowałam z wysmarowanym tyłkiem między łazienką i kuchnią. Uciapałam tym specyfikiem nawet lodówkę never again![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oglądałam te paskudztwa nawet przy obiedzie
|
|||||
|
|
|
#3260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jestem z siebie dumna Przez pół roku nie jadłam słodyczy w ogóle, teraz zdarza mi się od święta, ale podczas mojego pobytu w Warszawie to aż przesadzałam - gofry, lody... Dzisiaj byłam u dziadka na imieninach, mnóstwo słodkości, a ja, mimo ogromnej ochoty, piłam jedynie herbatę. Ogólnie nie mam problemu z nie jedzeniem słodkiego, ale kiedy wpadnę w "ciąg" to już nie jest tak łatwo...edit. Błękitne niebo, kiedy doczekamy się kolejnego wpisu?
Edytowane przez naciulatko Czas edycji: 2013-03-19 o 21:31 |
||||
|
|
|
#3261 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, głupia byłam i inaczej nie umiem tego nazwać
Jedne studia juz za mna, może skusze sie na kolejne w świetle bezrobocia, które mnie dotyczy, trzeba iść na przód i cieszyć sie tym co mam
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Należy mi się bacik, oj należy. Następny wpis będzie o makijażu oka, na pewno jeszcze w tym tygodniu się pojawi ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39866398]wow Profesjonalizm lekarzy we Polsce... prawie nie istnieje. Przykre, ale prawdziwe. Na wielu oddziałach myślałam że się spalę ze wstydu obserwując niektóre zachowania personelu. Wiele osób z polskiej służby zdrowia nie ma rozumu, kultury i serca. Przerażające Na szczęście są wyjątki, niestety nieliczne. A co studiowałaś? |
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A planujesz napisać coś na temat ubrań?
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja peeling kawowy robię od wielu lat i mam taka wprawe ze łazienka lsni po wszystkim
|
|
|
|
#3267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mogę spytać jaką wybrałaś specjalizację? |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam bardzo dużo wpisów o ubraniach, ale niestety wszystkie wymagają gruntownej modyfikacji - były przystosowane do zwyczajnego bloga, a wizaż narzuca mi dość duże ograniczenia. Mam m. in. wpisy analizujące styl poszczególnych gwiazd, analiza konkretnych modeli ubrań (biała koszula, modele sukienek, trencze itp) i dodatków (jak dobierać biżuterię, a także chusty i szale), trochę filozofowania na temat stylu oraz jak mądrze rozporządzać budżetem na zakupy Niestety muszę to wszystko poprawić
|
||
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) w swoim życiu trafiałam jeśli chodzi o opiekę medyczną. Niemniej z mojej perspektywy przerażający jest brak informacji dla pacjenta odnośnie stanu jego zdrowia bądź opowiadanie o jego schorzeniu w sposób zupełnie niezrozumiały. Z doświadczenia wiem, że niektórzy są traktowani okropnie, a wręcz bezczelnie. Ale widzę też progres, bo mam kilku znajomych, dosyć bliskich - lekarzy. Odnoszę wrażenie, że nie są jeszcze zepsuci i bardzo się do swojej pracy przykładają - mam na myśli cechy charakteru - empatia, wsparcie i widoczna troska o pacjenta. Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-03-19 o 21:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

ale również nie rozumiem czemu farmaceuta na prośbę o próbki produktów, które ma w swojej ofercie miałby się oburzać i podawać z łaską? Myślałam, że to kwestia charakteru... 

) poślizgnęłam się i wywinęłam orła

Winą są moi współpracownicy, którzy co chwilkę cosik rozsiewają. Niby już było dobrze, ale pochorował się kumpel, z którym siedzę w pokoju i tak prądkował, aż złapałam i ja 

ja dawno nic z kolorówki nie kupowałam, ale w sumie niczego na chwilę obecną nie potrzebuję