|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Neni, dlaczego zrezygnowalas z peelingow kawowych?
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy w polsce sa. |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej jej się to kalkulowało, niż zakup u nas... dzięki Wam za kciuki - PO usg dam znać jak się ma mleczarnia |
|
|
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
nadrobię Was rano (a przynajmniej spróbuję), tłumaczenie umowy o dystrybucję mnie wykończyło, choć pozytywnie
![]() Kolorowych snów wszystkim Mamom i Maluchom, niech te mocniej kopiące dadzą Wam odpocząć
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc Mamusie i brzuszki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4416 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tak slyszalam, kuzynka mi mowila, ze TkMaxx w Pl to porazka
Ja mialam zajsc jak bylam w Pl w czerwcu,ale szlam i nie doszlam. Cytat:
![]() W UK tez mieszkalam to wiem, ze tez sa fajne rzeczy ![]() Cytat:
Ale naprawde jak popatrzylam na te sukieneczki to Corunia kiciunia dalej obrazona. Ona to napewno nas pusci z torbami ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- shestiger - Twoj brzusio to jak moj jeden cycek ![]() Ale brzusio fajny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() MAm nadzieje, ze wszystko bedzie okay ![]() Cytat:
Cytat:
Sprobuj jesc jakies ciasteczka lub krakersy. Ja pamietam moje rzyganie do 4mca prawie i polozna mi kazala jesc ciastka. Najgorzej bylo umyc zeby, od razu rzyg ![]() Oby bylo lepiej Cytat:
Do tego ja nie jem miesa wiec mysle, ze dla mnie to jest lepiej, ze je biore Cytat:
Nareszcie znalazlam. Sliczne. Ja kupilam same bodziaki praktycznie bo w lato u nas bedzie na bank powyzej 30stki. Mam slaba klime w domu. Do tego wilgoc, ktora potrafi zabic Nie cierpie Chicago.Pamietam jak w UK mojej bratowej boss'ka mowi, ze "o matko jak dzis goraco" A bylo 25st.C . My z bratowa na siebie, ze WTF i mowimy do niej, ze " my sie cieszymy bo nareszcie nie ma deszczu"
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-03-20 o 05:14 |
||||||||
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Witam ![]() Miłego dnia życzę I trzymam kciuki za wizyty, badania i inne tego typu sprawy wymagające kciuków
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry i do zobaczenia później
![]() dla wizytujących dzisiaj![]() Jak siedzę boli mnie podbrzusze, jakbym coś ściskała... Jak wstanę jak ręką odjął Oby przeszło, bo dzisiaj 9 godzin z dzieciakami...papa
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Może właśnie jak siedzisz to Dzidziol się tak układa, że coś uciska?
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
a jak to wygląda zimą??[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39867799]http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie...a-rauszu/5275d ![]() ![]() [/QUOTE] To ja się przyznam, że na sylwestra wypiłam troszkę grzańca piwnego. Ale to było piwo bezalkoholowe..no to ok. 0,5% alkoholu i jeszcze w czasie grzania na pewno coś wyparowało, więc szczątkowe ilości zostały o ile w ogóle.No i zdarzyło mi się raz łyknąć białego wina..ale dosłownie łyk.. Natomiast nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby wypić lampkę wina czy szklankę piwa. ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- A no i za wszystkie wizyty!!
|
||
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
24 tc leci
Też ostatnio drażliwa jestem. Wczoraj naskoczyłam nawet na kolegę z pracy, bo się wypuścił za bardzo ![]() Oliath- a byłaś u lekarza ze swoimi dolegliwościami? Może by coś poradził?
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wam też się zdarza uczucie pieczenia skóry na brzuchu? Tak jakoś na wysokości linii majtek..To też ma związek z rozciąganiem się skóry?
|
|
|
|
#4423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
wyobraźcie sobie, że ja dziś o 5 rano wstałam Z GŁODU!!!
normalnie jakbym nie jadła od trzech dni, poleżałam 30 minut i musiałam sobie kanapki zrobić bo aż mi niedobrze z tego głodu. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
slyszlam ze moze pojawic sie pieczenie i swedzenie. wez oliwke i wmasuj dobrze w brzuch |
|
|
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc!!! [wreszcie mogę napisać bo wczoraj mi wizaz szwankował i za nic nie dało się zalogować, a potem poszłam spać
]Dzień dobry nie pada! Nawet tak jakby słonko miało wyjść zjadam śniadanko i biorę się za odkurzanie bo przed południem mam ważną wizytę domową (nie, nie Teściowa )a potem mam zamiar posiedzieć i popracować na kompie jak mi kręgosłup pozwoli ![]() kciuki za wizyty ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
ja staram się balsamować plecy, brzuch obowiązowko codziennie wieczorem i często rano. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- aaaaa no i śniło mi się dziś, że moje dziecko miało czarne włoski, cała rodzina się zjechała, wszyscy się nim zajmowali, mnie na odległość trzymali. Sadzali już I te ciuszki co kupiłam wyprawkowe były za małe (roz.56-62) ![]() moze to znak, że trzeba 68 kupować ?tfuuuuuuuu tfuuuuuuuu.....
|
||
|
|
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
Neni - karmię i to jak
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My z córką nie śpimy od 6. Ona tylko oko otworzy, zobaczy, że widno i od razu jest "Mama wstawaj, nowy dzień". Ja nie mam nic przeciwko latem, ale zimą... Choć dziś podobno przychodzi astronomiczna wiosna. Chyba lekko zmarznie. Zaraz zawiozę ją do przedszkola i zastanawiam się co robić. Koło północy miałam pobudkę bo bratowej popsuł się laktator (nówka 1,5 tyg używany) i chciał brat przyjechać i pożyczyć mój. No i zonk! Nie mam. Nie wiem co z nim zrobiłam. Przetrzepałam wszystkie miejsca w których mógłby być i nie ma. Więc lista zakupów się poszerza, ale to jakby co po porodzie. No zła byłam na siebie bo chciałam im pomóc, a nie miałam jak. Musieli jechać kupić nowy bo bratową cycki bolały, a mały jeszcze w szpitalu więc przystawić go nie mogła. Zresztą i tak mały nie chce cyca ciągnąć.
|
#4428 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny
Miałam beznadziejna noc, juz sama nie wiem jak sie ułożyć żeby było wygodnie, kręgosłup mnie boli przy każdej pozycji. Wyć mi sie chce jak wstaje bo nie wysypiam sie przez to. A przecież to dopiero 19 tc Z brzuchem ok, nie boli. Ale na wszelki wypadek dzisiaj tez mam wolne Buziaki w brzuszki
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
25 tc zaczynam !!!
Cytat:
. Z tym, ze od wtedy mi sie pogarsza ze wszystkim... wiec nie odpuszcze mu po Swietach ![]() CZAROWNICA, dla kochanka nie odkurzaj, nie zauwazy ![]() SAMMY, no tos mnie pocieszyla Dzis troche radosnej tworczosci hydroizolatem po scianach, no i musze w koncu uporzadkowac papiery z ostatnich lat, bo wczoraj rozbabralam i tak leza. Z tydzien mi zejdzie, wrrr ![]() Obiadek mam gtowy z wczoraj, moze jakis inny sos zmajstruje tylko do krokietow Milego dzionka zycze i kciuki za wizyty/ bravissima za tygodnie!
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
może kiecunię jej mogłaś kupić, foch by minął...
wrzucam foto 20 tydzień, jakość do d***, ale jestem już taka wybrzuszona, że nie da się nie zauważyć... |
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super jest
|
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Słoneczko pięknie świeci ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi ale masz pokazny brzuch!!
super, teraz to Cie na 100% we wszystkie kolejki wpuszcza |
|
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Domciatko córcia się upomina
Misiaczka współczuję ci bardzo z tym spaniem:-( może spróbuj się skonsultować z jakimś fizjoterapeutą? Powie ci co powinnaś robić. Oliath gratulujemy tygodni sama chyba też zaczynam 25 tzn. Dzisiaj równo 24 więc chyba zaczyna się 25![]() Roxi śliczny brzusio
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie chyba muszę dorzucić do zawartości torebki oliwkę
Znowu swędzi mnie lewy cycek (Enlevee ), na szczęście koleżanka na dziś wolne wzięła, to mogę się drapać do woli ![]() Oliath gratuluję nowego tygodnia ![]() Roxi piękny brzusio ![]() Misiaczka cieszę się, że brzuszek Cię nie boli Czarownico wczoraj byłą mowa o zależności zgagi, a włosów u dziecka.. i Ci się czarne włoski przyśniły w śnie miałaś zgagę? pamiętasz? ![]() Domciatko Ty głodomorko ![]() Magdalenno Tobie również gratuluję tygodnia
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-03-20 o 08:01 |
|
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
![]() No i nie dałam rady Was nadrobić, chyba już na zawsze pozostanę w tyle... czas się zwlec i pojechać na zajęcia, zajrzę po południu, mam nadzieję ![]() trzymam kciuki za wszelkie wizyty
|
#4437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przez kofeinę. Zrezygnowałam też ze wszystkich kosmetyków zawierających kofeinę. Piję kawę rano i nie chcę dokładać kofeiny z innych źródeł. ![]() Cytat:
![]() Fajny brzusio ![]() To dziś? Nie jutro? Dziś 20 marca dopiero ![]() A ja dziś miałam tak głupie sny, że jak się obudziłam po 6 to już mi się spać odechciało
|
|||
|
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Co za paskudną noc miałam ciągle się budziłam dosłownie co godzinę, w końcu wstałam o 6 musiałam rozgrzać bolące gardło herbatką rumiankową. Jestem ostatnio strasznie drażliwa, dużo rzeczy mnie wkurza, pewnie przez to cholerne choróbsko zimę która nie chce się skończyć. Wczoraj się wkurzyłam bo Plus mnie oszukał, załadowałam konto kartą na 30 dni jak zwykle a wczoraj mi zablokowali konto a nie minęły nawet 3 tygodnie ![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
Neni kocyki zarąbiste |
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam dziś w mojej szafie stare spodnie, które są w sam raz na moją nową d.upę
Takie spodnie a`la leginsy z Gatty, ale z kieszeniami i można spokojnie nawet bluzkę ubrać normalną do nich. A same spodnie nówki-kupiłam na allegro i jakieś takie duże na mnie były, a teraz w sam raz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Siemka katarzynka ![]() Oj ja też od prau dni drażliwa jestem. TŻ to już mnie wczoraj przedrzeźniał co mnie jeszcze bardziej wkurzało ![]() Mam nadzieję, że to przejdzie niedługo
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-20 o 08:48 |
|
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
a ja się witam w 26 tc o ile dobrze mi sie wydaje bo dziś zakręcona jestem. Nie mogłam się zwlec z łóżka jak budzik zadzwonił i teraz też siedzę i oczy mi się zamykają, głowa boli... niech już będzie wiosna ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

Bardziej jej się to kalkulowało, niż zakup u nas... 
Ja mialam zajsc jak bylam w Pl w czerwcu,ale szlam i nie doszlam. 

CO MAM ZROBIC Z TYM da sie cos?... Kurcze, aktywna jestem, malo co zalegam na kanapach, raczej caly dzien cos robie... dopiero 6 mc, co bedzie w 9???
moze za stara jestem juz. I jeszcze te mdlosci wieczorem i rano, nawet po herbacie, i torsje takie, jakbym sobie jelita miala wyrzygac, choc NIE MAM CZYM pawianowac juz 

Oby przeszło, bo dzisiaj 9 godzin z dzieciakami...

super jest
klask i: