Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 21:52   #3271
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
A mogę spytać jaką wybrałaś specjalizację?
Jeszcze ostatecznie nie wybrałam (to dopiero przede mną), ale interesują mnie takie typowo "męskie" co wywołuje u wielu ludzi kpiny i pełne politowania uśmiechy

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Sama miałam okazje sie od tym ostatnio przekonać kiedy wezwalam w nocy pogotowie do córki. Pisałam juz o tym choćby Madzi wiec nie będę sie powtarzać ale po ostatnich historiach myślałam ze bedą nieco sie kontrolować a tu wszystko po staremu.
Przykro mi bardzo, zwłaszcza że chodziło tutaj o zdrowie Twojej córki. Mam nadzieję że już nigdy Ci się taka historia nie przytrafi.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:55   #3272
Madzia_M77
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Madzia ja peeling kawowy robię od wielu lat i mam taka wprawe ze łazienka lsni po wszystkim
Jak????? Bożżeee, ja się tak staram i tak chaos później zostaje jak Twoja dziecinka? Lepiej?

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość

Dziękuję bardzo za miłe słowa
Mam bardzo dużo wpisów o ubraniach, ale niestety wszystkie wymagają gruntownej modyfikacji - były przystosowane do zwyczajnego bloga, a wizaż narzuca mi dość duże ograniczenia.
Mam m. in. wpisy analizujące styl poszczególnych gwiazd, analiza konkretnych modeli ubrań (biała koszula, modele sukienek, trencze itp) i dodatków (jak dobierać biżuterię, a także chusty i szale), trochę filozofowania na temat stylu oraz jak mądrze rozporządzać budżetem na zakupy Niestety muszę to wszystko poprawić
oł noł a my się tutaj doczekać nie możemy
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:58   #3273
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi interesująco
Zupełnie inny świat niż biały fartuch ale dziękuje pamietam, ze kiedy uruchamiali u mnie specjalizacje to mozna było wybrać "zdrowie publiczne" czy jakoś tak - generalnie chodziło o wykształcenie kadry, która fachowo zajmie sie prowadzeniem administracyjnym rożnych placówek opieki zdrowotnej. Bardzo sie cieszylam ale niestety było mało chętnych i nie udało sie jej uruchomomic.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Przykro mi bardzo, zwłaszcza że chodziło tutaj o zdrowie Twojej córki. Mam nadzieję że już nigdy Ci się taka historia nie przytrafi.
Tez mam taka nadzieje a przynajmniej dołoże starań by takie lekarki odpowiednio traktować

Ja chciałam być kardiochirurgiem lub psychiatra ale takim w zakładzie na oddziale zamkniętym z najcięższych przypadkami
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:59   #3274
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Mam bardzo dużo wpisów o ubraniach, ale niestety wszystkie wymagają gruntownej modyfikacji - były przystosowane do zwyczajnego bloga, a wizaż narzuca mi dość duże ograniczenia.
Mam m. in. wpisy analizujące styl poszczególnych gwiazd, analiza konkretnych modeli ubrań (biała koszula, modele sukienek, trencze itp) i dodatków (jak dobierać biżuterię, a także chusty i szale), trochę filozofowania na temat stylu oraz jak mądrze rozporządzać budżetem na zakupy Niestety muszę to wszystko poprawić
W takim razie tym bardziej nie mogę się doczekać tych wpisów

Cytat:
Jeszcze ostatecznie nie wybrałam (to dopiero przede mną), ale interesują mnie takie typowo "męskie" co wywołuje u wielu ludzi kpiny i pełne politowania uśmiechy:mur
Nie rozumiem tego... Drażniące jest to, że wiele osób wciąż kieruje się stereotypami.
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:00   #3275
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze ostatecznie nie wybrałam (to dopiero przede mną), ale interesują mnie takie typowo "męskie" co wywołuje u wielu ludzi kpiny i pełne politowania uśmiechy

Pozwól, że się dopytam, masz na myśli urologię czy inną specjalizację przypisaną zazwyczaj mężczyznom, jak chirurgia?
catarina11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:02   #3276
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Jak????? Bożżeee, ja się tak staram i tak chaos później zostaje jak Twoja dziecinka:
Zawsze robię w wannie, wcześniej w zamkniętej kabinie prysznicowej. Nakładam mokra zaparzona kawę z dodatkiem np oliwy z oliwek, do porcji na twarz lubię dodać kilka kropel świeżego soku z cytryny. Wcześniej tez mocze całe ciało - kawa wtedy lepiej sie lepi do ciała, potem delikatnie, małymi porcjami nakładam to na ciało i powoli masuja. Na koniec plucze prysznicem małym strumieniem wody, potem plucze wanne i juz nie ma ani jednego ziarenka

Mała niby lepiej, na szczęście nie gorzej. Kupiłam syrop o którym pisalysmy i zobaczę. Nos plucze woda morska bo krew wciąż jest wiec boje sie dać cos innego. No i czekam na poprawę jakaś

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2013-03-19 o 22:04
Stary 2013-03-19, 22:06   #3277
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze robię w wannie, wcześniej w zamkniętej kabinie prysznicowej. Nakładam mokra zaparzona kawę z dodatkiem np oliwy z oliwek, do porcji na twarz lubię dodać kilka kropel świeżego soku z cytryny. Wcześniej tez mocze całe ciało - kawa wtedy lepiej sie lepi do ciała, potem delikatnie, małymi porcjami nakładam to na ciało i powoli masuja. Na koniec plucze prysznicem małym strumieniem wody, potem plucze wanne i juz nie ma ani jednego ziarenka
No dobra, spróbuję raz jeszcze. Daje rzeczywiście fajne efekty, ale demotywował mnie ten mess Jakoś nie wpadłam na to, żeby zmniejszyć strumień

Temperatura spada?
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:08   #3278
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
oł noł a my się tutaj doczekać nie możemy
Postaram się wrzucać częściej, obiecuję

Cytat:
Zupełnie inny świat niż biały fartuch ale dziękuje pamietam, ze kiedy uruchamiali u mnie specjalizacje to mozna było wybrać "zdrowie publiczne" czy jakoś tak - generalnie chodziło o wykształcenie kadry, która fachowo zajmie sie prowadzeniem administracyjnym rożnych placówek opieki zdrowotnej. Bardzo sie cieszylam ale niestety było mało chętnych i nie udało sie jej uruchomomic.
Z tego co kojarzę, to zdrowie publiczne jest interesujące, takie trochę "od kuchni" zerknięcie na pracę w szpitalu.

Cytat:
Ja chciałam być kardiochirurgiem lub psychiatra ale takim w zakładzie na oddziale zamkniętym z najcięższych przypadkami
Te specjalizacje tez mi się podobają

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tego... Drażniące jest to, że wiele osób wciąż kieruje się stereotypami.
Grunt to się nie przejmować i robić swoje Przykre, że zadbane kobiety, lubiące szpilki i sukienki, są z góry oceniane jako puste lale dla których najważniejszy jest kolor błyszczyku (nawet tu na wizażu się to zdarza). Dobre jest tylko to, że lekarzy szybko wyprowadzam z błędu co do mojej osoby
Stary 2013-03-19, 22:10   #3279
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, spróbuję raz jeszcze. Daje rzeczywiście fajne efekty, ale demotywował mnie ten mess Jakoś nie wpadłam na to, żeby zmniejszyć strumień

Temperatura spada?
Spada po Panadolu do 37,5 ale po 5-6 godzinach znow rośnie. W nocy robiłam jedna kąpiel chlodzaca. Przed zasnieciem miala 37,9 wiec całkiem niezłe jak na ostatnie czasy.
Stary 2013-03-19, 22:10   #3280
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Pozwól, że się dopytam, masz na myśli urologię czy inną specjalizację przypisaną zazwyczaj mężczyznom, jak chirurgia?
Przyznam się, że jeden z działów chirurgii (ale nie powiem jaki) to moja wielka fascynacja, miłość i marzenie
Stary 2013-03-19, 22:14   #3281
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznam się, że jeden z działów chirurgii (ale nie powiem jaki) to moja wielka fascynacja, miłość i marzenie
Mam dwóch kolegów z LO, którzy poszli na medycynę - ich marzeniem była ginekologia. Pamietam, ze strasznie byli ucieszeni tym ze bedą mieć codzienny kontakt z kobiecym ciałem. Nie mam juz z nimi kontaktu ale jestem ciekawa czy słowa dotrzymali i czy wciąż sa zachwyceni tak samo jak kiedyś
Stary 2013-03-19, 22:23   #3282
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Grunt to się nie przejmować i robić swoje Przykre, że zadbane kobiety, lubiące szpilki i sukienki, są z góry oceniane jako puste lale dla których najważniejszy jest kolor błyszczyku (nawet tu na wizażu się to zdarza). Dobre jest tylko to, że lekarzy szybko wyprowadzam z błędu co do mojej osoby
Masz rację, niestety ludzie kierują się stereotypami i często potrafią podciąć skrzydła. Ja wychodzę z założenia, że mądrzy ludzie tacy nie są, a z głupimi nie chcę mieć do czynienia
Stary 2013-03-19, 22:33   #3283
catarina11
Rozeznanie

Cytat:

Najważniejsze, żebyś Ty się w tym spełniła Tak zaczęłam myśleć i nigdy nie miałam okazji zobaczyć kobiety chirurg Byłam w kilku szpitalach i w każdym z nich sami mężczyźni. Medycyna to także moje niespełnione marzenie. Marzyłam o zostaniu chirurgiem odkąd zobaczyłam pierwszy odcinek "Ostrego Dyżuru" w tv, miałam wtedy 6 lat. Chociaż szpital w serialu, a nasze realia to inna kwestia I tak marzyłam jakieś 10 lat. Rodzice mnie nie wspierali w tym postanowieniu. W liceum nie poszłam do klasy o profilu biologiczno - chemicznym. Przed maturą myślałam o pójściu na położnictwo lub ratownictwo medyczne, (może później bym się przeniosła na medycynę) ale mój tata powiedział "satysfakcję z pracy wyraża grubość portfela", tak bardzo zapamiętałam te słowa. Studiuję reklamę, czy dobrze wybrałam to się okaże...
Stary 2013-03-19, 22:37   #3284
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dwóch kolegów z LO, którzy poszli na medycynę - ich marzeniem była ginekologia. Pamietam, ze strasznie byli ucieszeni tym ze bedą mieć codzienny kontakt z kobiecym ciałem. Nie mam juz z nimi kontaktu ale jestem ciekawa czy słowa dotrzymali i czy wciąż sa zachwyceni tak samo jak kiedyś
Z tym może być faktycznie różnie Niektóry koledzy w trakcie obserwacji porodów nie mogli powstrzymać przerażonej miny. Jednak stwierdzili ostatecznie, że cały ten proces wzbudził ich wielki podziw Przyznam, że ja też bardzo podziwiam wszystkie matki, są dla mnie z wielu względów prawdziwymi bohaterkami

Cytat:
Masz rację, niestety ludzie kierują się stereotypami i często potrafią podciąć skrzydła. Ja wychodzę z założenia, że mądrzy ludzie tacy nie są, a z głupimi nie chcę mieć do czynienia
Też prawda
Stary 2013-03-19, 22:39   #3285
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Najważniejsze, żebyś Ty się w tym spełniła Tak zaczęłam myśleć i nigdy nie miałam okazji zobaczyć kobiety chirurg Byłam w kilku szpitalach i w każdym z nich sami mężczyźni. Medycyna to także moje niespełnione marzenie. Marzyłam o zostaniu chirurgiem odkąd zobaczyłam pierwszy odcinek "Ostrego Dyżuru" w tv, miałam wtedy 6 lat. Chociaż szpital w serialu, a nasze realia to inna kwestia I tak marzyłam jakieś 10 lat. Rodzice mnie nie wspierali w tym postanowieniu. W liceum nie poszłam do klasy o profilu biologiczno - chemicznym. Przed maturą myślałam o pójściu na położnictwo lub ratownictwo medyczne, (może później bym się przeniosła na medycynę) ale mój tata powiedział "satysfakcję z pracy wyraża grubość portfela", tak bardzo zapamiętałam te słowa. Studiuję reklamę, czy dobrze wybrałam to się okaże...
kiedyś długo żałowałam (czasami jeszcze wraca ta myśl), że nie poszłam na pr/reklamę, generalnie w tym kierunku, ale tak jak u Was u mnie też nie było wsparcia w spełnianiu marzeń
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:43   #3286
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Są kobiety chirurgiczki ale to też zależy od konkretnej gałęzi chirurgii

Słowa taty bardzo... obrazowe. Ważne jest by mieć środki do godnego życia, ale dla mnie powołanie i predyspozycje do wykonywania danego zawodu są o wiele ważniejsze. Mnie czeka w Polsce głodowa pensja, ale może mi się uda wyjechać za granicę

Zaskakujące, tyle w naszym wątku kobiet które się interesują medycyną
Stary 2013-03-19, 22:55   #3287
catarina11
Rozeznanie

Cytat:

Słowa taty bardzo... obrazowe. Ważne jest by mieć środki do godnego życia, ale dla mnie powołanie i predyspozycje do wykonywania danego zawodu są o wiele ważniejsze. Mnie czeka w Polsce głodowa pensja, ale może mi się uda wyjechać za granicę

Takie są dziś czasy, a przynajmniej w Polsce, trzeba dokonać wyboru. Powiem szczerze ja jestem wygodną osobą, lubię sobie sprawiać przyjemności i wiem, że nadejdzie czas kiedy będę musiała się całkowicie usamodzielnić i nie wyobrażam sobie pracować tylko po to żeby "przeżyć miesiąc". Mam nadzieję, że uda mi się spełnić moje marzenia.
Stary 2013-03-19, 22:56   #3288
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Takie są dziś czasy, a przynajmniej w Polsce, trzeba dokonać wyboru. Powiem szczerze ja jestem wygodną osobą, lubię sobie sprawiać przyjemności i wiem, że nadejdzie czas kiedy będę musiała się całkowicie usamodzielnić i nie wyobrażam sobie pracować tylko po to żeby "przeżyć miesiąc". Mam nadzieję, że uda mi się spełnić moje marzenia.
Trzymam mocno kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli
Stary 2013-03-19, 23:02   #3289
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli
Nie dziękuję żeby nie zapeszyć Tobie także życzę powodzenia
Stary 2013-03-19, 23:05   #3290
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziękuję żeby nie zapeszyć Tobie także życzę powodzenia
Dankeszyn

Dziewczyny, jak któraś zobaczy tą sukienkę to krzyczcie. Poluję na nią od kilku tygodni, ciągle jej nie ma, a pani z GK ma już dość moich ciągłych pytań o to kiedy się pojawi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (28,3 KB, 131 załadowań)
Stary 2013-03-19, 23:12   #3291
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika7 Pokaż wiadomość
Flo niestety likwidują wszędzie

Dotka81 w pełni się z Tobą zgadzam!
Potwierdzam, we Wrocławiu również likwidacje :/

Cytat:
Szpice są modne, ale chyba nie takie. Te są okropne
Szpic szpicowi nie równy, te są tragiczne.

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Kupiłam tylko segregator za 7zł, muszę w końcu uporządkować notatki ze studiów
Nie wiem na jakiej zasadzie apteki mają te nocne dyżury, na pewno jest to mało opłacalny interes, ale prawde mówiąc nie przyszłoby mi do głowy, że farmaceuta mógłby być zły, że ktoś przyszedł w nocy po prezerwatywy w końcu i tak tam musi siedzieć więc nie rozumiem punktu widzenia tej osoby.

Tzn. chodzio mi o FLO, nie do końca się jasno wyraziłam do Ikei muszę się wybrać, już się od dawna zbieram, ale tyle rzeczy by mi się przydało... Na pewno muszę jechać z listą

A kojarzysz w jakiej cenie są w Pepco?

Dziękuję wrzucę jej zdjęcia jak dojdzie, mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania powtrzymałam się za to dziś przed zakupem torebki w Mohito na mid-season sale

Chyba za bardzo wzięła sobie do serca, że cielisty szpic wydłuży nogę wątpie, żeby te długaśne szpice, które były modne kilka lat temu wracały

Dlaczego niewdzięczny? Ja tam cenię pracę farmaceutów z powołania, którzy potrafią doradzić, pomóc ale również nie rozumiem czemu farmaceuta na prośbę o próbki produktów, które ma w swojej ofercie miałby się oburzać i podawać z łaską? Myślałam, że to kwestia charakteru...

Wychodzę z takiego samego założenia. Po to są próbki, żeby móc przetestować produkt, który często jest po prostu drogi i szkoda wyrzucać pieniądze w błoto

U mnie w aptekach próbek Vichy brak, więc obejdę się smakiem
za to znalazłam w H&M świetnie skrojoną, czarną marynarkę za 60zł. Wymienię tylko guziki, bo te mi się nie podobają.
Zaszalałam też w Naturze
Przy okazji - może wiecie jak wyglądają ceny pędzli w Hebe - do podkładu i korektora? W Rossmannie teraz Eco tools do podkładu jest za 27zł, nie wiem czy to dużo czy mało?
27 zł to bardzo dobra cena. Hakuro, Maestro są droższe
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 23:15   #3292
elizka1987
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39862847]ja muszę kupić podkład... jednak po kilku użyciach facefinity okazał się nie dla mnie...[/QUOTE]
Ja też niestety jestem rozczarowana tym podkładem. Pozostaje mi nadal szukać ideału.
Odwiedziłam dzisiaj Douglasa - od dzisiaj mają Bobbi Brown i kupiłam shimmer brick .

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 23:15   #3293
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:

Ja również nie wyobrażam sobie pracować w zawodzie, który mnie nie interesuje czy nudzi Wolę zarabiać mniej, ale robić coś, co sprawia mi przyjemność. Ja również studiuję kierunek, który nie przyniesie mi dużych pieniędzy, ale jest moją pasją i uważam, że to jest ważniejsze

Cytat:
Dankeszyn

Dziewczyny, jak któraś zobaczy tą sukienkę to krzyczcie. Poluję na nią od kilku tygodni, ciągle jej nie ma, a pani z GK ma już dość moich ciągłych pytań o to kiedy się pojawi
Jutro będę w GB, rozejrzę się. H&M?
Stary 2013-03-20, 00:02   #3294
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Chętnie wszystko bym poczytała

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Jednak ten kierunek wymaga ogromnych poświęceń, zwłaszcza gdy chce się wiele osiągnąć. Kobiety mają tym trudniej, że muszą obalać stereotypy i walczyć z chamstwem i seksizmem wielu lekarzy
:
Ja również muszę walczyć ze stereotypami odnośnie kobiet, ale w zupełnie innej dziedzinie

Warszawianki, powiedzcie czy u Was też na dworze taki sajgon? Wybieram się na targi do stolicy i nie wiem na jaką pogodę się nastawiać..
Stary 2013-03-20, 00:44   #3295
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Chętnie wszystko bym poczytała

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Ja również muszę walczyć ze stereotypami odnośnie kobiet, ale w zupełnie innej dziedzinie

Warszawianki, powiedzcie czy u Was też na dworze taki sajgon? Wybieram się na targi do stolicy i nie wiem na jaką pogodę się nastawiać..
Na dużo śniegu, dziś cały dzień padało. Jeśli chodzi o komunikację miejską czy przemieszczanie się samochodem jest ok, nie ma paraliżu to nie zmienia faktu, że chcę już wiosnę, 20 marca a tu śniegu po kostki
Stary 2013-03-20, 08:51   #3296
sandra8859
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Hej! Ogłaszam wszem i wobec, że po wystosowaniu maila do działu obsługi klienta, oraz bezpośrednio do osoby wydającej decyzje o reklamacjach (napisałam go łopatologicznie, z zacytowaniem fragmentów ustawy oraz wytłuszczeniem ich ) dostałam szybciutko odpowiedź z decyzją o możliwości zwrotu gotówki!!!!!!! Juppi Trzeba jednak walczyć o swoje. Dziękuję Wam wszystkim za pomoc !!!
Ha! Super! Dobrze, że walczyłaś o swoje bo tak jak pisałam tak nie może być!

Pamiętacie jak pisałam Wam, że chcę reklamować czarne rurki z Zary (nogawka była źle uszyta i strasznie mi się przekręcała)- wczoraj też dostałam odpowiedź, uznali mi tę reklamację! Teraz mogę wybrać sobie coś innego albo wziąć voucher

Cytat:

Należy mi się bacik, oj należy. Następny wpis będzie o makijażu oka, na pewno jeszcze w tym tygodniu się pojawi
A ja mogę dostać zaproszenie? Bo nic nie dostałam

Edytowane przez sandra8859
Czas edycji: 2013-03-20 o 09:38
sandra8859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:52   #3297
Ag4
AGA :)

Cytat:
Dziewczyny... Oderwe Was może od "afery probkowej" może któraś z Was mnie oswieci czy takie czubki w butach znow sa modne
http://www.pudelek.pl/artykul/53561/..._ukrywa_ciaze/
Choćby nie wiem jak były modne - uważam, że są okropne !:/

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

Przy okazji - może wiecie jak wyglądają ceny pędzli w Hebe - do podkładu i korektora? W Rossmannie teraz Eco tools do podkładu jest za 27zł, nie wiem czy to dużo czy mało?
Ola super marynarka!!
Poszalałaś w Hebe
aż się boję ile ja wydam jak w końcu się tam wybiorę.
Choć ostatnio stawiam na kosmetyczny minimalizm, nic nie kupuję i sumiennie zużywam to co mam.

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Reserved z kodem -20% i obczajałam sobie nową kolekcję, w tym sukienkę, którą pokazywała PaulinaMigotka. Kupiłam ją, z tym, że nie wersje białą, tylko różowa-białą, wyszła za 56zł Z tym, że nie wiem, czy nie oddam, bo dość krótka jest.
Szczerze mówiąc ta biała nie wygląda dobrze. W ogóle mi się wydaje, że na nikim takie sukienki nie prezentują się dobrze. Ta gumka w pasie powoduje że wygląda się jakby ubrało się sukienkę młodszej siostry:/
Też wiele razy przymierzałam taki krój, ale nigdy się sobie nie podobałam.

Cytat:

Ponadto w trakcie studiów wykształciłam w sobie misję odmiany wizerunku polskiego lekarza. Kompetentny i dogłębnie wykształcony, aktualizujący wiedzę, znający nowoczesne metody leczenia a do tego miły, uczciwy i empatyczny - taki powinien być każdy lekarz.

Jak miło się czyta takie rzeczy..
Może kiedyś doczekamy się takich czasów

Cytat:

Chętnie bym to wszystko poczytała

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:20   #3298
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra8859 Pokaż wiadomość
Ha! Super! Dobrze, że walczyłaś o swoje bo tak jak pisałam tak nie może być!

Pamiętać jak pisałam Wam, że chcę reklamować czarne rurki z Zary (nogawka była, źle uszyta i strasznie mi się przekręcała)- wczoraj też dostałam odpowiedź, uznali mi tę reklamację! Teraz mogę wybrać sobie coś innego albo wziąć voucher

A ja mogę dostać zaproszenie? Bo nic nie dostałam
Dziękuję!
W przypadku Twojej reklamacji zasada jest taka sama, o ile nie mogą Ci naprawić tej pary lub dać takiej samej (pełnowartościowej), to możesz żądać zwrotu gotówki. Chyba, że wolisz wybrać coś innego lub voucher

A tak jeszcze zakańczając humorystycznie całą tą aferkę... Poszłam wczoraj po odbiór tych pieniędzy. Podchodzę do lady i mówię, że przyszłam w celu zakończenia reklamacji i po gotówkę. Były 3 sprzedawczynie, i każda zrobiła taką minę: i kolejno każda powtórzyła "zwrot gotówki???". Nie ogarniały, że taka sytuacja MOGŁA w ogóle nastąpić!!! Więc trochę poirytowana powiedziałam: "tak zwrot gotówki, jak nakazuje prawo".
Nie umiały wykonać procedury, powiedziały, że muszą poczekać na kierowniczkę. Potem czekałam na wygenerowanie ceny przez system, potem nie miały odliczonej gotówki. O jeju.
A co śmieszniejsze, moja znajoma również reklamowała buty u nich, zaraz po mnie. Kozaki za 671 zł!!!!! Podeszwa wyglądała jakby była wykonana z papieru, cała posprzępiona. Żenada. Pewnie będzie musiała wykonać te same procedury jak ja, żeby odzyskać pieniądze.

Miłego dnia!!
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:20   #3299
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Na dużo śniegu, dziś cały dzień padało. Jeśli chodzi o komunikację miejską czy przemieszczanie się samochodem jest ok, nie ma paraliżu to nie zmienia faktu, że chcę już wiosnę, 20 marca a tu śniegu po kostki
Dziękuję To tak jak u nas niestety.. Wiosno wróć
Stary 2013-03-20, 09:37   #3300
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc ta biała nie wygląda dobrze. W ogóle mi się wydaje, że na nikim takie sukienki nie prezentują się dobrze. Ta gumka w pasie powoduje że wygląda się jakby ubrało się sukienkę młodszej siostry:/
Też wiele razy przymierzałam taki krój, ale nigdy się sobie nie podobałam.
dokładnie, to samo chciałam napisać mam b. podobną sukienkę z h&m w kolorze malinowym, też z takimi kółeczkami ale jest odcinana pod biustem i wygląda idealnie też mi się wydaje, że mało kto (o ile ktoś w ogóle) dobrze wygląda z taką gumką w pasie, ale faktem jest, że ja mam taki typ figury (klepsydra) że zdecydowanie najlepiej wyglądam w fasonie podkreślającym talię

p.s dostałaś już może ślimakowy krem ja niestety jeszcze nie
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości