|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
![]() Jeszcze trochę i będziesz leniuchiwała
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Rozeznanie
|
Macie jakiś dobry sposób na przebudzenie?Bo mija kolejna godzina a ja dalej zaspana...a trzeba jechać do Katowic busa sprawdzić
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewusia za tydzień
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki!
Ja dziś chcę zacząć od apelu. Proszę przeczytajcie do końca ![]() Na stronie internetowej http://www.rzecznikprawrodzicow.pl/ znajduje się formularz, na którym można zbierać podpisy pod apelem do Ministra Edukacji o przeprowadzenie referendum w sprawie ,,6- latków w szkole". Wg najnowszych informacji rząd planuje posłać 6-latki do pierwszej klasy już w przyszłym roku. Niemniej jednak nie wszystkie szkoły są do tego przystosowane. Zaczynając od mebelków, skończywszy na wyposażeniu łazienek. Poza tym nauczyciele (nie wszyscy oczywiście) również są nie przygotowani. Dziś w DDTVN jedna z pań przysłała meila, że jej 6-letnie dziecko otrzymuje od nauczycielki uwagi do dzienniczka typu ,,chodzi po klasie". Gdzie to jest oczywiste, że dziecko w tym wieku nie jest w stanie na tyle skupić uwagi co dziecko 7-letnie. Kilka słów ode mnie: Ja jestem zdania, że to rodzic powinien decydować czy jego dziecko powinno pójść do szkoły w wieku 6-lat czy też może w wieku 7. Tym bardziej, że część dzieci jest ,,o rok młodsza", ponieważ urodziły się w ostatnim kwartale roku. Od zawsze istnieje możliwość posyłania dziecka w wieku 6 lat do szkoły. Wiem to z doświadczenia, ponieważ już u mnie w szkole (20 lat temu) były dzieci 6-letnie. Rodzic musiał zgłosić się do Poradni Pedagogiczno-Psychologiczne celem zbadania gotowości szkolnej dziecka. Jeżeli okazało się, że dziecko jest gotowe emocjonalnie wówczas mogło iść do szkoły o rok wcześniej. Ja zdecydowałam się pobrać formularz i zebrać kilka - kilkanaście podpisów. |
|
|
|
#4446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry żabki
![]() Witam sie porannie.Zaraz jade z T ż-em do miasta na zakupy.Moze cosik kupie dla Laurki ![]() U mnie zimno ale słonce jest ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39865196]Na Polsat Cafe właśnie pokazują poród. A dokładnie to pokazują DOKŁADNIE jak dzidzia wychodzi przez dziurkę....[/QUOTE] Oo a ja nie mam tego kanału,szkoda :/ Cytat:
Laura ostatnio kopnęła i brzuch mi z ręką Tż-a na nim az podskoczył A Tż zabrał szybko reke i mowi: ,,O matko,rzeczywiscie kopie".... Czyli jednak mi nie dowierzał skubany...........:brzyda l:
|
|
#4447 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo znow was nie nadrobie
![]() Wczorajsza wizyta spoko. Moj gin nabyl nowy sprzet do USG i nagral nam plytke mlodego. Probowalismy zlapac znow jego buzie, ale mial to w nosie, lezal profilem do nas odwrocony i zaslanial sie raczkami. Pomierzyl mi wczoraj go dokladnie, obejrzal serduszko, mozg, zoladek i takie tam. Wedlug usg jest tydzien starszy Moge spokojnie leciec do UK. A ponadto przytylam 2 kg - wiec w ogolnym rozrachunku jestem tylko 2 kg na plusie odkad zaszlam w ciazeA teraz uciekam bo chlopy beda stawiac scianke, a ja mam mase innej roboty Buziole mamolki
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-03-20 o 09:01 |
|
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i zapomniałam napisać, zapisałam się do szkoły rodzenia, dziś dostałam maila potwierdzającego, zaczynam 18 kwietnia Nie wiem czy to nie będzie dla mnie za późno trochę, bo to już 28tc, ale kazali się zgłosić po skończonym 24tc więc to pierwszy wolny termin.
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój synuś to chyba ośmiornica bo w jednym momencie kopie w kilku miejscach , normalnie jakby na perkusji grał Życzymy udanych zakupów |
|
|
|
|
#4451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super toż to ciąża ![]() Cytat:
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia zgadzam się z tobą w całej rozciągłości. Podpisywałam już wszystkie apele, petycje w temacie "Ratujmy maluchy". Ja mam dziecko z końcówki grudnia i przedział wiekowy między nią a innymi w I klasie będzie czasami i 2 lata. Będę na siłę ją trzymała w domu bo niestety wg to za duża różnica. Tym bardziej, że ona jest tym rocznikiem doświadczalnym, który to MUSI iść do szkoły.
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Ja witam się w 19tc i zbieram się szybko do pracy
Jeszcze tylko dzisiaj i piątek - mam nadzieję, że wytrzymam
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie w ukonczonym 25 tygodniu czyli zaczynamy 26
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę cytowała tych co zaczynają nowy tydzień, bo jest nas sporo, a część jeszcze nie zgłosiła się dziś do nas.
Gratuluję Wam i sobie samej nowego tygodnia ![]() Zaczynam 22 tydzień |
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś jest czwartek? Nie. Środa dziś ![]() Nie ogarniam
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
tweedledee, Rockyyy, idzia111
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Haha ja też się nad tym samym zastanawiałam, ale pomyślałam sobie że pewnie czwartek ma wolny |
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gratuluję nowych tygodni Ja wstałam jednak z bólem gardła, a nie zgagą i do tego z bolącą glową, a Tż z katarem..ehhh ![]() Dzoan siedź cicho bo od wczoraj się nie drapałam hahahaTo co laski? dzisiaj nowy wątek, nie? Zacznę go już niedługo przygotowywać i już będzie pare postów z informacjami bo wiem jak w koncu A no i oczywiście za wizyty !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-20 o 09:12 |
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
Boszzzzzzz jaką ja mam chcicę dziś na placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym. Tylko kto mi to zrobi jak tż w pracy a ja sama nie mam siły na gotowanie
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam mojego brzuchola w mojej ciazy sloniowej
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
pokaźny i ewidentnie ciążowy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
hej moje drogie mamuski
wcxoraj wrocilam i padlam na twarz haaa wsumie to nie moglam usnac ale jest ok dzis czekaky na paczuszke i lozeczko i ciuszki dla malej nie moge sie doczekac haaaa pozniej z tz na zakupy jakies.. tesknilam juz za wami,domem i tz strasznieeee...co do mojego zakatarzenia to powiem wam xe wieczorami mnie kaszle a tak to caly dzien mam spokoj..gardlo lekko boli..jak nie przejdzie to w piatek do leksrza bo podobno brzydki ten kaszel...alez sie glodna obudzilam zarsz ide cos zjesc pozatym nie witalam sie jeszcxe w 6miesiacu wedlug om.a jutro wedlug usg sie zaczyna super ale to leci..cos gadamy wvzoraj z tz bo mowi ze mi brzuch urosl i mowie do niego ze jestem w 6miechu a on mowi "to juz?ja kazdemu mowie ze 5musze mowic ze 6" heee enlevee dopiszesz mi imie Amelka?
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-03-20 o 09:18 |
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
ŚRODA !
Zamieszczam tu pytania, które mają pojawić się w referendum: 1. Czy jesteś za zniesieniem obowiązku szkolnego sześciolatków? 2. Czy jesteś za zniesieniem obowiązku przedszkolnego pięciolatków? 3. Czy jesteś za przywróceniem w liceach ogólnokształcących pełnego kursu historii oraz innych przedmiotów? 4. Czy jesteś za stopniowym powrotem do systemu: 8 lat szkoły podstawowej + 4 lata szkoły średniej? 5. Czy jesteś za ustawowym powstrzymaniem procesu likwidacji publicznych szkół i przedszkoli? (oraz proponowane odpowiedzi - twierdzącą i przeczącą) Bardzo fajnie, że poruszony jest problem gimnazjów (sama jestem pierwszym rocznikiem tej reformy - króliczkiem doświadczalnym ), a także problem lekcji historii. Rozumiem, że nie każdy jest humanistą, ale Naród, który nie zna własnej historii jest ubogi. Takimi ludźmi łatwo jest manipulować i narzucać własne zdanie. W klasach biologicznych itp. historii i tak było mało, a teraz jest ona dosłownie w mini wersji.
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dotkaa
![]() Samantha fajny brzuszek
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje wszystkich rozpoczętych tyg
![]() ja nie wiem jak ja jeszcze kwiecień w pracy wytrzymam wszystko mnie boli ;( przydałby się masaż, ciekawe czy można w ciąży
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, no żesz Babo droga, mało się przez Ciebie nie udławiłam kanapką
musiałam odkurzyć dla kochanka..... a jak mnie rzuci na dywan? Dzoan -> nie pomyślałam, że to wczorajsza "zgaga" może być przyczyną takiego snu, a na dodatek te za małe ubranka... przecież ja prawie w każdej wolnej chwili przeglądam ubranka na necie Roxi -> rośnie młodzież w siłę w Twoim brzuszku Idzia -> słuchałam jednym uchem DDTV i wkurza mnie fakt postawienia tak sprawy. To rodzic powinien zdecydować czy 6 czy 7 lat a jeśli ma wątpliwości i nie potrafi podjąć dobrej decyzji, to zawsze są poradnie psycho gdzie może szukać pomocy. Ja osobiście wolałabym dłuższe dzieciństwo dla swojego Lokatorka. Eveewe -> cieszę się, że wszystko ok i zazdraszczam tych "tylko 2 kg" od początku Ewusia -> przypomniałaś mi o szkole rodzenia. Podchodzę do dzwonienia jak żaba do jeża, ciągle zapominam w niedzielę pamiętałam, bo gadałam z Tż, któremu cosik sięodwidziało chodzenie razem. Sam mnie namawiał, że będziemy chodzić a teraz to chyba strach przy doopie się odezwał ale ja go przycisnę Za rozpoczęte szczęśliwie kolejne tygodnie Rockyyy i inne zainteresowane Kallosem do włosów: Kallos arganowy przetestowałam - dla mnie lipa. Włosy musiałam do rozczesania wspomóc ampułką regenerująca. Włosy po zmyciu kallosa twarde, bez "poślizgu" jak ja to nazywam. No może jakbym całe 125 ml walnęła na skalp to coś by ruszyło. A ja wczoraj na noc sobie maznęłam na suche i dziś po myciu do rozczesania - dooopa Już lepszy kallos latte był i następne mycie to jego nałożę i zobaczę, bo może coś moim włosom w ciąży się pokićkało
|
|
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Enleve dopiszesz mi wizytę na 16 kwietnia?
A właśnie miałam pytać czy robicie te USG szczegółowe w 30 tygodniu? Tak się zastanawiam bo teraz chodzę na nfz do lekarki a wcześniej śmigałam prywatnie i miałam robione prenatalne i połówkowe na super sprzęcie i zastanawiam się czy konieczne jest udanie sie znów prywatnie na to w 30 tygodniu czy już odpuścić i zrobić u lekarki w gabinecie na nfz tylko że z gorszym sprzętem. Jakie jest wasze zdanie? |
|
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dotkaaa, teskniłyśmy. Dobrze, że już jesteś.
Zjedz śniadanie i się pochwal łupami za kolejny mc
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
To my też wrzucimy brzuchola- jak wszyscy to wszyscy
![]() 27 t 4d
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

jednakże miło z ich strony
.. zeżrę go 

12.06.2010

hahaha