|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Brzuchatek zgrabniutki, duży ale ważne że baby zdrowe
----- coś miałam dopisać i zapomniałam co ![]() aaaaa wątek nowy dziś pewnie damy radę, znając nasze możliwości. Co raz szybciej części wykańczamy, co raz szybciej czas ciążowy na leci
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-03-20 o 09:25 |
|
|
|
#4472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz Ci wpiszę Amelkę ! Cytat:
nie zgodze się tutaj bo akurat byłam w LO w klasie o profilu biologiczno- chemicznym. To jest również w zależności od szkoły podejrzewam i od poziomu, bo u nas aż do samej matury nam nie dawali spokoju z historią, przez co nie mogliśmy się uczyć na spokojnie do matury z wybranych przez nas przedmiotów, które były na poziomie rozszerzonym. Akurat jeżeli chodzi o to zawsze miałam wrażenie, że chcą jak najwięcej materiału przerobić i człowiek w efekcie guzik wie. Rozumiem, że wiedza ogólna ale powiem Ci, że z historii niewiele pamiętam przez właśnie fakt ile chcą materiału upchać w głowie. Miałam 3h przez 1 i 2 klasę liceum, potem po 2h historii tygodniowo aż do samej matury.. i wcale nie uważam, żeby to było mało Problemem myślę jest tu kwestia, że chcą uczyć dokładnej historii każdego narodu, zamiast postawić w głównej mierze na naród Polski.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-20 o 09:27 |
||
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
Jaki malutki
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami w 20 tygodniu (polmetek oj jak to szybko leci)
Gratuluje rozpoczetych tygodni ![]() ![]() dla Was oczywiscie
|
#4476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mini brzuch! Cytat:
![]() coś rzadko u nas bywasz Basiu
|
|||
|
|
|
#4477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mojemu napisałam, że jesteśmy zapisani do szkoły rodzenia na 18 kwietnia. Odpisał: - Super!! Więc myślę, że pójdzie, chyba że strach go weźmie przed samym terminem, kiedy trzeba będzie iśc Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Natychiast idź jeść!
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
swoją drogą Margosiu- napisałaś 27t (przerwa) 4d i sobie myślę- no ale gdzie ona to 4D zdjęcie dała
![]()
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak piszesz to zależy też od szkoły i nauczycieli. Ja mówię tylko o tym, że obecnie moja kuzynka jest w I klasie. Rozmawiałam z nią o tym i to jak bardzo został okrojony materiał doprowadza do tego, że włosy na głowie stają. Nie mówię o historii powszechnej, mówię o historii naszego kraju. Ja podałam tylko pytania i wiadomo, ze jak dojdzie do referendum, a mam nadzieję, że tak będzie to każdy z nas wypowie się w każdej z poruszonych kwestii. Jesteś na nie historii wstawisz nie. Mnie i tak najbardziej zależy na likwidacji gimnazjów, wysyłaniu dzieci w wieku 7 lat do szkoły (a najlepiej aby była możliwość decydowania przez rodziców) i aby nadal istniał obowiązek przedszkolny dzieci 5-letnich. Akurat przedszkole rozwija, dzieci uczą się pracy w grupie, zdobywają nową wiedzę, doświadczenia (jednak w formie zabawy!). Ponad to jest problem z dostaniem się do przedszkola, a tak każde 5-letnie dziecko będzie miało zapewnione miejsce w przedszkolu. Potem powinna być zerówka lub jeśli rodzić zadecyduje tak, to pierwsza klasa. Przemyślcie dziewczynki co i jak. Ja postanowiłam się zaangażować, ponieważ zawsze popierałam te akcje, a teraz czuję, że dotykają mnie one osobiście (z racji maluszka w brzuszku).
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-20 o 09:37 |
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, wiesz tak sobie myślę, że im bliżej porodu to nasze Chłopy co raz bardziej się stresować. Mój do tematu podchodził na luzaku, jak mu zadawałam trudne pytania to na wszystkie była odpowiedz: bedzie dobrze, nic się nie martw, nie wymyślaj itd. Szkoła Rodzenia? zadzwon, trzeba chodzić, skoro jego bratowa mówiła, że im dużo dała to i my pojdziemy itd itp. A teraz: sama pojdziesz, potem mi powiesz
Albo się ze mną droczy albo się boi ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj zeby brać taki magnez ,ktory jest z wapniem bo mg wyplukuje wapń ![]() No ja tylko mowie , ze tez sie tak czuje ![]() Cytat:
Fajny brzunio ![]() Cytat:
![]() Tez chce wiosnę ![]() Dziękuje Mozna,ale na brzuchu sie nie polozysz wiec musisz iść do kogoś kto sie zna na ciężarnych masazach. I nie masuje sie brzucha. Nie wolno tez masowac mocno stop zwłaszcza w pierwszym trymestrze co juz nas nie dotyczy,ale mowie ![]() Ja chodzę raz w mcu bo inaczej bym chyba juz nie chodziła w sensie poruszania sie. Miałam wypadek kiedyś i spalam z dwóch metrów na ziemie na kręgosłup , na tyłek i mi sie kręg przesunął. Teraz mam przerabane :/ Jestem sama masazystka ![]() Gratki ![]() Ja lecę spać . Akurat teraz sie kaczorkowi zebrało na kopanie mamusi ![]() Miłego dzionka
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-03-20 o 09:43 |
|||
|
|
|
#4485 | ||
|
Zadomowienie
|
A co on taki mały?? Nie jadłaś śniadania dziś??
Czy Twoja Niespodziewajka odchudza się już w życiu płodowym?? Cytat:
Cytat:
za półmetek
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia rozumiem, że jednak rodzisz w sierpniu a nie w czerwcu bo brzuszek to masz bardzo malutki.
Idzia jestem jak najbardziej za. Każda reforma od 6 latków, przez gimnazja i nawet matury to porażki. Wszystko było do dupy zrobione. Ja jestem ten rocznik co szedł szkoła podstawowa 8 klas, liceum 4 lata + stara matura. Uważam, że to było dobre, bo w tym w czym człowiek dobrze się czuł to zdawał. Ja zdawałam matmę, ale mam koleżankę humanistkę, która oceny miała zawsze 4 i 5, często 6, a fizyka i matka ledwo na 3 wskakiwała, głównie 2. I jakby ona miała obowiązkowo matmę zdawać to na 100% maturę by oblała. Ona przed lekcją potrafiła brać tabletki na uspokojenie mimo, że matematyczka (nasza wychowawczyni) była naprawdę super kobita. Jest tylko jedno ALE. Niestety elita rządząca ma w dupie społeczeństwo i nawet jeżeli będzie referendum to i tak to oleją. Podoba mi się system Szwajcarii. Tam są referenda i to społeczeństwo wypowiada się czy tak czy nie w każdej sprawie. Kraj świetnie prosperuje, ludzie są zadowoleni. U nas to niemożliwe.
|
#4487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oni w ogóle są podobni z tego co zauważylam...
No.. oprócz tego, że mój nie je przypraw do grilla z ręki, a Twój nie leje benzyny do diesla. Cytat:
![]() Najbardziej co do mnie przemawia to jedna kwestia- gimnazjum, bo wg mnie również ten twór jest wyjątkowo idiotyczny i niepotrzebny. Cytat:
liceum skonczyłam trzy lata temu, a jestem kretynem z historii obiektywnie patrząc przez to, że chcą jak najwięcej wcisnąć do głowy robiłam to na zasadzie 3xZ- zakuć, zdać, zapomnieć. Niestety
|
||
|
|
|
#4488 | ||
|
Zakorzenienie
|
No tak, dziś początek wiosny astronomicznej, jutro tej kalendarzowej
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam taką samą bluzeczkę i często w niej teraz chodzę, bo mi bardzo w niej wygodnie. A brzuchol jakiś lichy Zjadłabyś coś.
|
||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Usłyszałam właśnie niezły dowcip:
DZISIAJ PIERWSZY DZIEŃ ASTRONOMICZNEJ WIOSNY... widok za oknem mówi/pokazuje zupełnie coś innego, albo ktoś wcześniejszy prima aprilis sobie zrobił... |
|
|
|
#4490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to śmieszny jest z tym, że jak mówi "chyba" to zawsze jest to na pewno, ale nie wiem po co dodaje słowo "chyba" Cytat:
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi o takie coś, taki masaż
http://www.beka-hospitec.pl/wellsystem.html |
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrócił z pracy i mówi, że później to nie będzie odpoczywania po pracy, bo Młody będzie ganiał, bawił się. Nie będziemy chodzić spać o tej, o której my chcemy, a my lubimy wcześnie się położyć -coś pooglądać i ok 22 już śpimy. Jego kolega z pracy ma synka 2letniego i straszy mi chłopa opowieściami ![]() Spojrzałam na niego-na brzuch-na niego i mówię: No to trochę za późno się zreflektowałeś ![]() A ja się boję z kolei tego pierwszego miesiąca-że będzie gorąco, a tu noworodek przyssany do piersi non stop, wszystko boli, okres cały miesiąc. Modlę się tylko, by żadna depresja mnie nie dopadła ![]() Nasza znajoma urodziła 30 listopada i dopiero końcem stycznia się ogarnęła, a do tego czasu masakra włącznie z ogromnym kryzysem w związku. Jej TŻ chciał się do nas wproawdzić nawet w pewnym momencie, ale kazaliśmy mu przeczekać. Boję się też, że będę gruba i sfrustrowana.... Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-20 o 09:53 |
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki gratuluję każdej z osobna nowych tygodni
Brzuszki też śliczne.. Margoś Twój jeszcze skromniutki Witaj Dotko Droga Dzisiaj jest na pewno środa Neni ..zaufaj moim obliczeniom Idzia ja też byłam królikiem doświadczalnym, jeśli chodzi o gimnazjum i pamiętam, że ankiety już od wtedy chodziły, podpisy rodzice zbierali, ale nic to nie dało zupełnie, i mimo że szkoły nieprzygotowane były na takie zmiany, to i tak je wprowadzono.. Aczkolwiek jestem za powrotem do starego systemu, bo 3 klasa gimn. okazała się zmarnowanym rokiem - powtarzaliśmy materiał z poprzednich lat, zamiast uczyć się tego co 1 klasie szkoły średniej.. a później w średniej 4 lata w 3 trzeba było zrobić.. Bzdura totalna.. Niestety co do 6-latków w szkołach też mi się wydaje, że marne szanse na odwrót. Zwłaszcza, że przesunęli ten obowiązek o 2 lata? I dali tym samym czas na przygotowanie się szkół i przedszkoli na te zmiany. Teraz będą zakładać, że zmiany powinny zostać w prowadzone. A że nie są, to już ich kupa obchodzi..jak zwykle. Jednakże też jestem za starym systemem! |
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
haha wiem ze mam zrobic zdjecia
zrobie zrobie![]() Margos co za potezny brzuchol ![]() powiem Wam ze spedzilam ten czas z K 3miesiecznym jest taki fajny mieraz placze strasznie jak glodny itp ale pozniej jak sie usmiechnie to wszystko mija ahh nie mofe sie juz doczekac )z tego pobytu z malutkim dzidziuskiem mofe od siebie dodac ze potrzebuje duzo pieluch tetrowych do ulewania itp![]() butelki aventu napewno kupie swietny jest sterylizator mikrofalowy do butwlek te z aventu to napewno kupie butelki czyscoutkie nie smierdza mlekiem itp a wcale nie drogie wsumie..no i kosz na piwluchy tez super sprawa i duzzzoo duzzzooo mokrych huateczek haaaa
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie astronomicznej wiosny, nie mylić z kalendarzową
![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/fakty/informacje/astronomiczna-wiosna-2013-o-ktorej-godzinie-zaczyna-sie-wiosna,22_54011.html Kurde wyświetla mi jakieś gówniane coś...:/ Wkleję tekst : Astronomiczna wiosna - w przeciwieństwie do wiosny kalendarzowej, która zawsze zaczyna się 21 marca - każdego roku wypada w innym terminie. Uzależnione jest to od równonocy wiosennej, czyli momentu, kiedy Słońce przechodzi przez punkt Barana. W 2013 roku nastąpi to 20 marca o godzinie 12.02.
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-03-20 o 09:58 |
|
|
|
#4496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Elegancki Nie słoniowy ![]() Gdzie ten brzuch? Coś oszukujesz, wrzuć zdjęcie z dzisiaj! :PA ja mówię Dzień Dobry! ![]() Wczoraj wieczorem Filip harcował, to puściłam mu z telefonu pozytywkę dla dzieci i tak się rozszalał! Muzyka ucichła a dziecka nie ma |
|||
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktos sie orietuje moze bo tata mi mowil ze cos pozmiwniali i nawet te co maja umowe tylko do dnia porodu to i tak moga iac na roczny zasilek macierzynski?
|
|
|
|
#4498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
laski zaczynajcie proponowac tytułu nowego wątku, żeby nie było na ostatnia chwile i jak najwieksza liczba osob sie wypowiedziała
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
albo urlop macierzynski.niewiem..
ja sie przyznam bez bicia ostatnio lyklam troche wina czerwonego pol lampki i kiedys pol szklanki piwka z sokiem ktore saczylam z 2h bijcie jak chcecie nie sadze aby to zrobilo jakas szkode straszna.raz na jakis czas spoko(rzadko)a nie codziennie i przesadzac.znowu jak widze babe w ciazy z papierosem to mnie trzesie!!! ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- ponadto uzywalam przez pare dni tego bio oilu bo ma dzis przyjsc tez i bd go dalej uzywac i stwierdzam iz..jest wart swojej ceny(kupilam go na promocji ale to co:-P) jest super nawilza nie natluszcza szybko soe wchlania pieknie pachnie i jest super wydajna.jak narazie nie mam zadnych rozstepow itp ale szwagierka stosowala i mowila ze smarowala i nawet stare rozstepy sie troche Mienily i sa mniej widoczne.po ciazy stwierdze czy mam rozstepy itp. i nie brudzi ubran co jest wazne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

), a także problem lekcji historii. Rozumiem, że nie każdy jest humanistą, ale Naród, który nie zna własnej historii jest ubogi. Takimi ludźmi łatwo jest manipulować i narzucać własne zdanie. W klasach biologicznych itp. historii i tak było mało, a teraz jest ona dosłownie w mini wersji.
nie zgodze się tutaj bo akurat byłam w LO w klasie o profilu biologiczno- chemicznym. To jest również w zależności od szkoły podejrzewam i od poziomu, bo u nas aż do samej matury nam nie dawali spokoju z historią, przez co nie mogliśmy się uczyć na spokojnie do matury z wybranych przez nas przedmiotów, które były na poziomie rozszerzonym. Akurat jeżeli chodzi o to zawsze miałam wrażenie, że chcą jak najwięcej materiału przerobić i człowiek w efekcie guzik wie. Rozumiem, że wiedza ogólna ale powiem Ci, że z historii niewiele pamiętam przez właśnie fakt ile chcą materiału upchać w głowie. Miałam 3h przez 1 i 2 klasę liceum, potem po 2h historii tygodniowo aż do samej matury.. i wcale nie uważam, żeby to było mało
Problemem myślę jest tu kwestia, że chcą uczyć dokładnej historii każdego narodu, zamiast postawić w głównej mierze na naród Polski.

w niedzielę pamiętałam, bo gadałam z Tż, któremu cosik sięodwidziało chodzenie razem. Sam mnie namawiał, że będziemy chodzić a teraz to chyba strach przy doopie się odezwał