Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 09:24   #4471
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wrzucam mojego brzuchola w mojej ciazy sloniowej
Brzuchatek zgrabniutki, duży ale ważne że baby zdrowe

-----
coś miałam dopisać i zapomniałam co

aaaaa wątek nowy dziś pewnie damy radę, znając nasze możliwości.
Co raz szybciej części wykańczamy, co raz szybciej czas ciążowy na leci

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-03-20 o 09:25
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:26   #4472
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej moje drogie mamuskiwcxoraj wrocilam i padlam na twarz haaa wsumie to nie moglam usnac ale jest okdzis czekaky na paczuszke i lozeczko i ciuszki dla malej nie moge sie doczekac haaaa pozniej z tz na zakupy jakies..tesknilam juz za wami,domem i tz strasznieeee...co do mojego zakatarzenia to powiem wam xe wieczorami mnie kaszle a tak to caly dzien mam spokoj..gardlo lekko boli..jak nie przejdzie to w piatek do leksrza bo podobno brzydki ten kaszel...
alez sie glodna obudzilam zarsz ide cos zjesc pozatym nie witalam sie jeszcxe w 6miesiacu wedlug om.a jutro wedlug usg sie zaczyna super ale to leci..cos gadamy wvzoraj z tz bo mowi ze mi brzuch urosl i mowie do niego ze jestem w 6miechu a on mowi "to juz?ja kazdemu mowie ze 5musze mowic ze 6"heee enlevee dopiszesz mi imie Amelka?
Super, że jesteś ! jak przyjdzie tylko paczka to mam nadzieję, że wiesz, że masz fotografować?
Zaraz Ci wpiszę Amelkę !

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ŚRODA !

Zamieszczam tu pytania, które mają pojawić się w referendum:

1. Czy jesteś za zniesieniem obowiązku szkolnego sześciolatków?
2. Czy jesteś za zniesieniem obowiązku przedszkolnego pięciolatków?
3. Czy jesteś za przywróceniem w liceach ogólnokształcących pełnego kursu historii oraz innych przedmiotów?
4. Czy jesteś za stopniowym powrotem do systemu: 8 lat szkoły podstawowej + 4 lata szkoły średniej?
5. Czy jesteś za ustawowym powstrzymaniem procesu likwidacji publicznych szkół i przedszkoli?
(oraz proponowane odpowiedzi - twierdzącą i przeczącą)

Bardzo fajnie, że poruszony jest problem gimnazjów (sama jestem pierwszym rocznikiem tej reformy - króliczkiem doświadczalnym), a także problem lekcji historii. Rozumiem, że nie każdy jest humanistą, ale Naród, który nie zna własnej historii jest ubogi. Takimi ludźmi łatwo jest manipulować i narzucać własne zdanie. W klasach biologicznych itp. historii i tak było mało, a teraz jest ona dosłownie w mini wersji.
Idzia odniosę się do tej historii bo szkołę tak naprawdę niedawno skończyłam nie zgodze się tutaj bo akurat byłam w LO w klasie o profilu biologiczno- chemicznym. To jest również w zależności od szkoły podejrzewam i od poziomu, bo u nas aż do samej matury nam nie dawali spokoju z historią, przez co nie mogliśmy się uczyć na spokojnie do matury z wybranych przez nas przedmiotów, które były na poziomie rozszerzonym. Akurat jeżeli chodzi o to zawsze miałam wrażenie, że chcą jak najwięcej materiału przerobić i człowiek w efekcie guzik wie. Rozumiem, że wiedza ogólna ale powiem Ci, że z historii niewiele pamiętam przez właśnie fakt ile chcą materiału upchać w głowie. Miałam 3h przez 1 i 2 klasę liceum, potem po 2h historii tygodniowo aż do samej matury.. i wcale nie uważam, żeby to było mało Problemem myślę jest tu kwestia, że chcą uczyć dokładnej historii każdego narodu, zamiast postawić w głównej mierze na naród Polski.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-20 o 09:27
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:27   #4473
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
To my też wrzucimy brzuchola- jak wszyscy to wszyscy

27 t 4d
jejku wydawało mi się, że Twój brzucholek był większy
Stary 2013-03-20, 09:28   #4474
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

27 t 4d
Jaki malutki

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:28   #4475
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami w 20 tygodniu (polmetek oj jak to szybko leci)
Gratuluje rozpoczetych tygodni
dla Was oczywiscie

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:30   #4476
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
gratuluje wszystkich rozpoczętych tyg

ja nie wiem jak ja jeszcze kwiecień w pracy wytrzymam

wszystko mnie boli ;(

przydałby się masaż, ciekawe czy można w ciąży
Masaż myślę nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Enleve dopiszesz mi wizytę na 16 kwietnia?

A właśnie miałam pytać czy robicie te USG szczegółowe w 30 tygodniu?
Tak się zastanawiam bo teraz chodzę na nfz do lekarki a wcześniej śmigałam prywatnie i miałam robione prenatalne i połówkowe na super sprzęcie i zastanawiam się czy konieczne jest udanie sie znów prywatnie na to w 30 tygodniu czy już odpuścić i zrobić u lekarki w gabinecie na nfz tylko że z gorszym sprzętem. Jakie jest wasze zdanie?
Ja odpuszczam to badanie szczegółowe w 30 tygodniu. Byłam na genetycznym, potem połówkowym na super sprzęcie.. więc strata kasy jak dla mnie- będę miała normalne usg 2D u mojego gina

Cytat:

27 t 4d
ale mini brzuch!

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
dla Was oczywiscie

coś rzadko u nas bywasz Basiu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-20, 09:31   #4477
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Oliath, no żesz Babo droga, mało się przez Ciebie nie udławiłam kanapką
musiałam odkurzyć dla kochanka..... a jak mnie rzuci na dywan?

Ewusia -> przypomniałaś mi o szkole rodzenia. Podchodzę do dzwonienia jak żaba do jeża, ciągle zapominam w niedzielę pamiętałam, bo gadałam z Tż, któremu cosik sięodwidziało chodzenie razem. Sam mnie namawiał, że będziemy chodzić a teraz to chyba strach przy doopie się odezwał
ale ja go przycisnę

Ja mojemu napisałam, że jesteśmy zapisani do szkoły rodzenia na 18 kwietnia. Odpisał: - Super!! Więc myślę, że pójdzie, chyba że strach go weźmie przed samym terminem, kiedy trzeba będzie iśc

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
A właśnie miałam pytać czy robicie te USG szczegółowe w 30 tygodniu?
Tak się zastanawiam bo teraz chodzę na nfz do lekarki a wcześniej śmigałam prywatnie i miałam robione prenatalne i połówkowe na super sprzęcie i zastanawiam się czy konieczne jest udanie sie znów prywatnie na to w 30 tygodniu czy już odpuścić i zrobić u lekarki w gabinecie na nfz tylko że z gorszym sprzętem. Jakie jest wasze zdanie?
Mój gin twierdzi, że na normalnym usg wystarczająco dobrze widać, że da się wykryć nieprawidłowości i odradzał nam dodatkowe badania prenatalne, ale on robi co miesiac usg i ogląda Malucha dokładnie, więc my się na dodatkowe badanie nie wybieramy.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:33   #4478
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Ja mojemu napisałam, że jesteśmy zapisani do szkoły rodzenia na 18 kwietnia. Odpisał: - Super!! Więc myślę, że pójdzie, chyba że strach go weźmie przed samym terminem, kiedy trzeba będzie iśc

Mój gin twierdzi, że na normalnym usg wystarczająco dobrze widać, że da się wykryć nieprawidłowości i odradzał nam dodatkowe badania prenatalne, ale on robi co miesiac usg i ogląda Malucha dokładnie, więc my się na dodatkowe badanie nie wybieramy.
Jak mój by odpisał "Super!!" to wiedziałabym, że to ironicznie.. bo zawsze jak przyjmuje do wiadomości pisze "ok."

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-20, 09:34   #4479
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

27 t 4d
Natychiast idź jeść!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:36   #4480
enlevee
Zakorzenienie

swoją drogą Margosiu- napisałaś 27t (przerwa) 4d i sobie myślę- no ale gdzie ona to 4D zdjęcie dała

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-20, 09:36   #4481
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Jak mój by odpisał "Super!!" to wiedziałabym, że to ironicznie.. bo zawsze jak przyjmuje do wiadomości pisze "ok."
To samo mój
Stary 2013-03-20, 09:36   #4482
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Idzia odniosę się do tej historii bo szkołę tak naprawdę niedawno skończyłam nie zgodze się tutaj bo akurat byłam w LO w klasie o profilu biologiczno- chemicznym. To jest również w zależności od szkoły podejrzewam i od poziomu, bo u nas aż do samej matury nam nie dawali spokoju z historią, przez co nie mogliśmy się uczyć na spokojnie do matury z wybranych przez nas przedmiotów, które były na poziomie rozszerzonym. Akurat jeżeli chodzi o to zawsze miałam wrażenie, że chcą jak najwięcej materiału przerobić i człowiek w efekcie guzik wie. Rozumiem, że wiedza ogólna ale powiem Ci, że z historii niewiele pamiętam przez właśnie fakt ile chcą materiału upchać w głowie. Miałam 3h przez 1 i 2 klasę liceum, potem po 2h historii tygodniowo aż do samej matury.. i wcale nie uważam, żeby to było mało Problemem myślę jest tu kwestia, że chcą uczyć dokładnej historii każdego narodu, zamiast postawić w głównej mierze na naród Polski.

Tak jak piszesz to zależy też od szkoły i nauczycieli. Ja mówię tylko o tym, że obecnie moja kuzynka jest w I klasie. Rozmawiałam z nią o tym i to jak bardzo został okrojony materiał doprowadza do tego, że włosy na głowie stają. Nie mówię o historii powszechnej, mówię o historii naszego kraju.

Ja podałam tylko pytania i wiadomo, ze jak dojdzie do referendum, a mam nadzieję, że tak będzie to każdy z nas wypowie się w każdej z poruszonych kwestii. Jesteś na nie historii wstawisz nie.

Mnie i tak najbardziej zależy na likwidacji gimnazjów, wysyłaniu dzieci w wieku 7 lat do szkoły (a najlepiej aby była możliwość decydowania przez rodziców) i aby nadal istniał obowiązek przedszkolny dzieci 5-letnich. Akurat przedszkole rozwija, dzieci uczą się pracy w grupie, zdobywają nową wiedzę, doświadczenia (jednak w formie zabawy!). Ponad to jest problem z dostaniem się do przedszkola, a tak każde 5-letnie dziecko będzie miało zapewnione miejsce w przedszkolu. Potem powinna być zerówka lub jeśli rodzić zadecyduje tak, to pierwsza klasa.

Przemyślcie dziewczynki co i jak. Ja postanowiłam się zaangażować, ponieważ zawsze popierałam te akcje, a teraz czuję, że dotykają mnie one osobiście (z racji maluszka w brzuszku).

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-20 o 09:37
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:37   #4483
czarownica1
Zakorzenienie

Ewusia, wiesz tak sobie myślę, że im bliżej porodu to nasze Chłopy co raz bardziej się stresować. Mój do tematu podchodził na luzaku, jak mu zadawałam trudne pytania to na wszystkie była odpowiedz: bedzie dobrze, nic się nie martw, nie wymyślaj itd. Szkoła Rodzenia? zadzwon, trzeba chodzić, skoro jego bratowa mówiła, że im dużo dała to i my pojdziemy itd itp. A teraz: sama pojdziesz, potem mi powiesz
Albo się ze mną droczy albo się boi

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
swoją drogą Margosiu- napisałaś 27t (przerwa) 4d i sobie myślę- no ale gdzie ona to 4D zdjęcie dała
no widzę, że rozgarnięte to my jestesmy dziś koncertowo
Stary 2013-03-20, 09:38   #4484
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
25 tc zaczynam !!!

Ach, moj doktorek luzak - Magne B6 Max zalecil jedynie . Z tym, ze od wtedy mi sie pogarsza ze wszystkim... wiec nie odpuszcze mu po Swietach

CZAROWNICA, dla kochanka nie odkurzaj, nie zauwazy
SAMMY, no tos mnie pocieszyla starosc, phiii.

Dzis troche radosnej tworczosci hydroizolatem po scianach, no i musze w koncu uporzadkowac papiery z ostatnich lat, bo wczoraj rozbabralam i tak leza. Z tydzien mi zejdzie, wrrr

Obiadek mam gtowy z wczoraj, moze jakis inny sos zmajstruje tylko do krokietow

Milego dzionka zycze i kciuki za wizyty/ bravissima za tygodnie!
Gratki

Pamiętaj zeby brać taki magnez ,ktory jest z wapniem bo mg wyplukuje wapń

No ja tylko mowie , ze tez sie tak czuje

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
może kiecunię jej mogłaś kupić, foch by minął...

wrzucam foto 20 tydzień, jakość do d***, ale jestem już taka wybrzuszona, że nie da się nie zauważyć...
Jeszcze kurde kupiłam jej torbę zarcia. Juz sie odbrazila. Bo ja z łóżka sciagnelam i zanioslam księżniczke pod sama miseczke. Rozpuszczony kicius.

Fajny brzunio

Cytat:
Dzień dobry !!!

a ja się witam w 26 tc o ile dobrze mi sie wydaje bo dziś zakręcona jestem.
Nie mogłam się zwlec z łóżka jak budzik zadzwonił i teraz też siedzę i oczy mi się zamykają, głowa boli... niech już będzie wiosna
:
Gratki

Tez chce wiosnę

Cytat:
pokaźny i ewidentnie ciążowy roxi- Ty też piękny brzusio !
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Samantha fajny brzuszek
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
przydałby się masaż, ciekawe czy można w ciąży
Mozna,ale na brzuchu sie nie polozysz wiec musisz iść do kogoś kto sie zna na ciężarnych masazach. I nie masuje sie brzucha. Nie wolno tez masowac mocno stop zwłaszcza w pierwszym trymestrze co juz nas nie dotyczy,ale mowie
Ja chodzę raz w mcu bo inaczej bym chyba juz nie chodziła w sensie poruszania sie.
Miałam wypadek kiedyś i spalam z dwóch metrów na ziemie na kręgosłup , na tyłek i mi sie kręg przesunął. Teraz mam przerabane :/

Jestem sama masazystka

Cytat:

27 t 4d
Gratki

Ja lecę spać . Akurat teraz sie kaczorkowi zebrało na kopanie mamusi

Miłego dzionka

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-03-20 o 09:43
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:40   #4485
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

27 t 4d
A co on taki mały?? Nie jadłaś śniadania dziś??
Czy Twoja Niespodziewajka odchudza się już w życiu płodowym??

Cytat:
Wiecie co, ja to w liceum byłam bardzo biegła z historii, mieliśmy świetnego nauczyciela, który zachęcał do nauki i wiedziałam naprawdę wiele... ale teraz to mi wstyd trochę bo ja już podstawowych rzeczy nie pamiętam, więc nie wiem czy właśnie wkładanie dzieciom miliona informacji do głowy to dobry pomysł.. To wszystko i tak się zapomina. Pewnie przypomnę sobie historię, jak moje dziecko zacznie chodzić do szkoły. Nie wiem czy z moją pamięcią coś nie tak, ale naprawdę ja podstawowych dat z historii już nie kojarzę, więc cała szkoła i nauka poszła na marne w moim przypadku.

Cytat:
dla Was oczywiscie
za półmetek

Stary 2013-03-20, 09:43   #4486
mela1234
Zakorzenienie

Margosia rozumiem, że jednak rodzisz w sierpniu a nie w czerwcu bo brzuszek to masz bardzo malutki.

Idzia jestem jak najbardziej za. Każda reforma od 6 latków, przez gimnazja i nawet matury to porażki. Wszystko było do dupy zrobione. Ja jestem ten rocznik co szedł szkoła podstawowa 8 klas, liceum 4 lata + stara matura. Uważam, że to było dobre, bo w tym w czym człowiek dobrze się czuł to zdawał. Ja zdawałam matmę, ale mam koleżankę humanistkę, która oceny miała zawsze 4 i 5, często 6, a fizyka i matka ledwo na 3 wskakiwała, głównie 2. I jakby ona miała obowiązkowo matmę zdawać to na 100% maturę by oblała. Ona przed lekcją potrafiła brać tabletki na uspokojenie mimo, że matematyczka (nasza wychowawczyni) była naprawdę super kobita.
Jest tylko jedno ALE. Niestety elita rządząca ma w dupie społeczeństwo i nawet jeżeli będzie referendum to i tak to oleją. Podoba mi się system Szwajcarii. Tam są referenda i to społeczeństwo wypowiada się czy tak czy nie w każdej sprawie. Kraj świetnie prosperuje, ludzie są zadowoleni. U nas to niemożliwe.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:44   #4487
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
To samo mój
Oni w ogóle są podobni z tego co zauważylam...

No.. oprócz tego, że mój nie je przypraw do grilla z ręki, a Twój nie leje benzyny do diesla.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Tak jak piszesz to zależy też od szkoły i nauczycieli. Ja mówię tylko o tym, że obecnie moja kuzynka jest w I klasie. Rozmawiałam z nią o tym i to jak bardzo został okrojony materiał doprowadza do tego, że włosy na głowie stają. Nie mówię o historii powszechnej, mówię o historii naszego kraju.

Ja podałam tylko pytania i wiadomo, ze jak dojdzie do referendum, a mam nadzieję, że tak będzie to każdy z nas wypowie się w każdej z poruszonych kwestii. Jesteś na nie historii wstawisz nie.

Mnie i tak najbardziej zależy na likwidacji gimnazjów, wysyłaniu dzieci w wieku 7 lat do szkoły (a najlepiej aby była możliwość decydowania przez rodziców) i aby nadal istniał obowiązek przedszkolny dzieci 5-letnich. Akurat przedszkole rozwija, dzieci uczą się pracy w grupie, zdobywają nową wiedzę, doświadczenia (jednak w formie zabawy!). Ponad to jest problem z dostaniem się do przedszkola, a tak każde 5-letnie dziecko będzie miało zapewnione miejsce w przedszkolu. Potem powinna być zerówka lub jeśli rodzić zadecyduje tak, to pierwsza klasa.

Przemyślcie dziewczynki co i jak. Ja postanowiłam się zaangażować, ponieważ zawsze popierałam te akcje, a teraz czuję, że dotykają mnie one osobiście (z racji maluszka w brzuszku).
Przemyślę odnośnie udziału, ale nie obiecuję
Najbardziej co do mnie przemawia to jedna kwestia- gimnazjum, bo wg mnie również ten twór jest wyjątkowo idiotyczny i niepotrzebny.

Cytat:
Wiecie co, ja to w liceum byłam bardzo biegła z historii, mieliśmy świetnego nauczyciela, który zachęcał do nauki i wiedziałam naprawdę wiele... ale teraz to mi wstyd trochę bo ja już podstawowych rzeczy nie pamiętam, więc nie wiem czy właśnie wkładanie dzieciom miliona informacji do głowy to dobry pomysł.. To wszystko i tak się zapomina. Pewnie przypomnę sobie historię, jak moje dziecko zacznie chodzić do szkoły. Nie wiem czy z moją pamięcią coś nie tak, ale naprawdę ja podstawowych dat z historii już nie kojarzę, więc cała szkoła i nauka poszła na marne w moim przypadku.

za półmetek
Ja tak samo liceum skonczyłam trzy lata temu, a jestem kretynem z historii obiektywnie patrząc przez to, że chcą jak najwięcej wcisnąć do głowy robiłam to na zasadzie 3xZ- zakuć, zdać, zapomnieć. Niestety

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-20, 09:44   #4488
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

To dziś? Nie jutro? Dziś 20 marca dopiero
No tak, dziś początek wiosny astronomicznej, jutro tej kalendarzowej

Cytat:
Dzień dobry !!!

a ja się witam w [SIZE=4][COLOR=blue]26 tc [SIZE=3]

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hejo znow was nie nadrobie

Wczorajsza wizyta spoko. Moj gin nabyl nowy sprzet do USG i nagral nam plytke mlodego. Probowalismy zlapac znow jego buzie, ale mial to w nosie, lezal profilem do nas odwrocony i zaslanial sie raczkami. Pomierzyl mi wczoraj go dokladnie, obejrzal serduszko, mozg, zoladek i takie tam. Wedlug usg jest tydzien starszyMoge spokojnie leciec do UK. A ponadto przytylam 2 kg - wiec w ogolnym rozrachunku jestem tylko 2 kg na plusie odkad zaszlam w ciaze

A teraz uciekam bo chlopy beda stawiac scianke, a ja mam mase innej roboty

Buziole mamolki
Super

Cytat:

A i zapomniałam napisać, zapisałam się do szkoły rodzenia, dziś dostałam maila potwierdzającego, zaczynam 18 kwietnia
Nie wiem czy to nie będzie dla mnie za późno trochę, bo to już 28tc, ale kazali się zgłosić po skończonym 24tc więc to pierwszy wolny termin.
Ja te, ja też Zaczynam 9 kwietnia. Tez dość późno, ale u mnie takie zasady

Cytat:

27 t 4d
Mam taką samą bluzeczkę i często w niej teraz chodzę, bo mi bardzo w niej wygodnie. A brzuchol jakiś lichy Zjadłabyś coś.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:45   #4489
czarownica1
Zakorzenienie

Usłyszałam właśnie niezły dowcip:
DZISIAJ PIERWSZY DZIEŃ ASTRONOMICZNEJ WIOSNY...

widok za oknem mówi/pokazuje zupełnie coś innego, albo ktoś wcześniejszy prima aprilis sobie zrobił...
Stary 2013-03-20, 09:49   #4490
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
To samo mój
U mojego Super to znaczy, że fajnie i że się cieszy, że to załatwiłam.
Za to śmieszny jest z tym, że jak mówi "chyba" to zawsze jest to na pewno, ale nie wiem po co dodaje słowo "chyba"

Cytat:
Ewusia, wiesz tak sobie myślę, że im bliżej porodu to nasze Chłopy co raz bardziej się stresować. Mój do tematu podchodził na luzaku, jak mu zadawałam trudne pytania to na wszystkie była odpowiedz: bedzie dobrze, nic się nie martw, nie wymyślaj itd. Szkoła Rodzenia? zadzwon, trzeba chodzić, skoro jego bratowa mówiła, że im dużo dała to i my pojdziemy itd itp. A teraz: sama pojdziesz, potem mi powiesz
Albo się ze mną droczy albo się boi
U nas na każdych zajęciach jest godzina ćwiczeń dla ciężarnych i powiedziałam mu że musi chodzić bo tam te ćwiczenia są w parach wykonywane i jest mi potrzebny, bo sama nie będę mogła robić ćwiczeń. A że na wykłady też musi chodzić bo tam będzie powiedziane jak się dzieckiem opiekować i że skoro jesteśmy zieloni w tej kwestii, to on też musi iść, bo jak ja czegoś nie zapamietam to on zapamięta... No i się zgodził i jest chętny, a czy chodził będzie regularnie to wyjdzie w praniu

Stary 2013-03-20, 09:51   #4491
fiazo
Zakorzenienie

chodzi mi o takie coś, taki masaż
http://www.beka-hospitec.pl/wellsystem.html

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:52   #4492
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia, wiesz tak sobie myślę, że im bliżej porodu to nasze Chłopy co raz bardziej się stresować.
Mojego też wczoraj stress dopadł
Wrócił z pracy i mówi, że później to nie będzie odpoczywania po pracy, bo Młody będzie ganiał, bawił się. Nie będziemy chodzić spać o tej, o której my chcemy, a my lubimy wcześnie się położyć -coś pooglądać i ok 22 już śpimy.
Jego kolega z pracy ma synka 2letniego i straszy mi chłopa opowieściami

Spojrzałam na niego-na brzuch-na niego i mówię: No to trochę za późno się zreflektowałeś

A ja się boję z kolei tego pierwszego miesiąca-że będzie gorąco, a tu noworodek przyssany do piersi non stop, wszystko boli, okres cały miesiąc. Modlę się tylko, by żadna depresja mnie nie dopadła
Nasza znajoma urodziła 30 listopada i dopiero końcem stycznia się ogarnęła, a do tego czasu masakra włącznie z ogromnym kryzysem w związku. Jej TŻ chciał się do nas wproawdzić nawet w pewnym momencie, ale kazaliśmy mu przeczekać.
Boję się też, że będę gruba i sfrustrowana....

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-03-20 o 09:53
Stary 2013-03-20, 09:52   #4493
dzoan
Zakorzenienie

Dziewczynki gratuluję każdej z osobna nowych tygodni Wybaczcie, że każdej z osobna nie mogę wymienić..ale wcisnęli mi robotę i to na jak najszybciej. Tyle już naprodukowałyście, ze musiałabym co drugiego posta cytować

Brzuszki też śliczne.. Margoś Twój jeszcze skromniutki

Witaj Dotko Droga

Dzisiaj jest na pewno środa Neni ..zaufaj moim obliczeniom

Idzia ja też byłam królikiem doświadczalnym, jeśli chodzi o gimnazjum i pamiętam, że ankiety już od wtedy chodziły, podpisy rodzice zbierali, ale nic to nie dało zupełnie, i mimo że szkoły nieprzygotowane były na takie zmiany, to i tak je wprowadzono.. Aczkolwiek jestem za powrotem do starego systemu, bo 3 klasa gimn. okazała się zmarnowanym rokiem - powtarzaliśmy materiał z poprzednich lat, zamiast uczyć się tego co 1 klasie szkoły średniej.. a później w średniej 4 lata w 3 trzeba było zrobić.. Bzdura totalna..
Niestety co do 6-latków w szkołach też mi się wydaje, że marne szanse na odwrót. Zwłaszcza, że przesunęli ten obowiązek o 2 lata? I dali tym samym czas na przygotowanie się szkół i przedszkoli na te zmiany. Teraz będą zakładać, że zmiany powinny zostać w prowadzone. A że nie są, to już ich kupa obchodzi..jak zwykle. Jednakże też jestem za starym systemem!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:52   #4494
d0tkaaa
Zakorzenienie

haha wiem ze mam zrobic zdjeciazrobie zrobie
Margos co za potezny brzuchol
powiem Wam ze spedzilam ten czas z K 3miesiecznym jest taki fajny mieraz placze strasznie jak glodny itp ale pozniej jak sie usmiechnie to wszystko mija ahh nie mofe sie juz doczekac )z tego pobytu z malutkim dzidziuskiem mofe od siebie dodac ze potrzebuje duzo pieluch tetrowych do ulewania itp
butelki aventu napewno kupie swietny jest sterylizator mikrofalowy do butwlek te z aventu to napewno kupie butelki czyscoutkie nie smierdza mlekiem itp a wcale nie drogie wsumie..no i kosz na piwluchy tez super sprawai duzzzoo duzzzooo mokrych huateczek haaaa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:54   #4495
dzoan
Zakorzenienie

Odnośnie astronomicznej wiosny, nie mylić z kalendarzową
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/fakty/informacje/astronomiczna-wiosna-2013-o-ktorej-godzinie-zaczyna-sie-wiosna,22_54011.html

Kurde wyświetla mi jakieś gówniane coś...:/
Wkleję tekst :
Astronomiczna wiosna - w przeciwieństwie do wiosny kalendarzowej, która zawsze zaczyna się 21 marca - każdego roku wypada w innym terminie. Uzależnione jest to od równonocy wiosennej, czyli momentu, kiedy Słońce przechodzi przez punkt Barana. W 2013 roku nastąpi to 20 marca o godzinie 12.02.

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-03-20 o 09:58
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:55   #4496
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

To ja się przyznam, że na sylwestra wypiłam troszkę grzańca piwnego. Ale to było piwo bezalkoholowe..no to ok. 0,5% alkoholu i jeszcze w czasie grzania na pewno coś wyparowało, więc szczątkowe ilości zostały o ile w ogóle.
No i zdarzyło mi się raz łyknąć białego wina..ale dosłownie łyk..
Natomiast nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby wypić lampkę wina czy szklankę piwa.
ja tydzień przed zrobieniem testu zrobiłam jeszcze jeden - bo mieliśmy gości, mam na sumieniu 2 lampki wina, bo tydzień później dwie kreski się pojawiły. Ale mam nadzieję, że wtedy Fi był niepołączony ze mną, więc się nie napił i zdrowy będzie.
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
może kiecunię jej mogłaś kupić, foch by minął...

wrzucam foto 20 tydzień, jakość do d***, ale jestem już taka wybrzuszona, że nie da się nie zauważyć...
Ładny

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hejo znow was nie nadrobie

Wczorajsza wizyta spoko. Moj gin nabyl nowy sprzet do USG i nagral nam plytke mlodego. Probowalismy zlapac znow jego buzie, ale mial to w nosie, lezal profilem do nas odwrocony i zaslanial sie raczkami. Pomierzyl mi wczoraj go dokladnie, obejrzal serduszko, mozg, zoladek i takie tam. Wedlug usg jest tydzien starszyMoge spokojnie leciec do UK. A ponadto przytylam 2 kg - wiec w ogolnym rozrachunku jestem tylko 2 kg na plusie odkad zaszlam w ciaze

Cytat:
Wrzucam mojego brzuchola w mojej ciazy sloniowej
Elegancki Nie słoniowy

Cytat:

27 t 4d
Gdzie ten brzuch? Coś oszukujesz, wrzuć zdjęcie z dzisiaj! :P

A ja mówię Dzień Dobry!
Wczoraj wieczorem Filip harcował, to puściłam mu z telefonu pozytywkę dla dzieci i tak się rozszalał! Muzyka ucichła a dziecka nie ma

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:55   #4497
d0tkaaa
Zakorzenienie

czy ktos sie orietuje moze bo tata mi mowil ze cos pozmiwniali i nawet te co maja umowe tylko do dnia porodu to i tak moga iac na roczny zasilek macierzynski?

Zuza

Razem
Stary 2013-03-20, 09:56   #4498
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Miałam wypadek kiedyś i spalam z dwóch metrów na ziemie na kręgosłup , na tyłek i mi sie kręg przesunął. Teraz mam przerabane :/
Dobrze, że nic gorszego się nie stało
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:57   #4499
enlevee
Zakorzenienie

laski zaczynajcie proponowac tytułu nowego wątku, żeby nie było na ostatnia chwile i jak najwieksza liczba osob sie wypowiedziała

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-20, 10:04   #4500
d0tkaaa
Zakorzenienie

albo urlop macierzynski.niewiem..

ja sie przyznam bez bicia ostatnio lyklam troche wina czerwonego pol lampki i kiedys pol szklanki piwka z sokiem ktore saczylam z 2hbijcie jak chcecienie sadze aby to zrobilo jakas szkode straszna.raz na jakis czas spoko(rzadko)a nie codziennie i przesadzac.
znowu jak widze babe w ciazy z papierosem to mnie trzesie!!!

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

ponadto uzywalam przez pare dni tego bio oilu bo ma dzis przyjsc tez i bd go dalej uzywac i stwierdzam iz..jest wart swojej ceny(kupilam go na promocji ale to co:-P)jest super nawilza nie natluszcza szybko soe wchlania pieknie pachnie i jest super wydajna.jak narazie nie mam zadnych rozstepow itp ale szwagierka stosowala i mowila ze smarowala i nawet stare rozstepy sie troche Mienily i sa mniej widoczne.po ciazy stwierdze czy mam rozstepy itp.i nie brudzi ubran co jest wazne.

Zuza

Razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości