|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Witamy się i my, Kinga od rana spokojna, ładnie się bawi, kataru już nie ma, ale jak jej zajrzałam do buzi ma takie dziąsło podpuchnięte i czerwone, że aż strach co się będzie dzisiaj działo
.
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka no to chyba zabek idzie
jak ja juz bym chciala zabkowanie mieć za soba a tu tylko slinienie i mega potrzeba gryzienia, a zęba ni widu ni słuchu
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cześc. U nas noc spokojna, za to od rana awantura bo Jasiu chce siedzieć. Ciągnie głowe i ryczy.
Posadziłam go na razie w krzesełku i jest spokojny, ale nie wiem ile tak może siedzieć, żeby Mu krzywdy nie zrobić
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() U nas standardowo pobudka o 6 ![]() Teraz zjadłam śniadanko i zastanawiam się czy chce mi się umyć okno bo jest bezchmurnie i 5 stopni na plusie ale tylko dziś tak ma być. Angel zazdroszczę kupy ![]() Ja też nigdy nie jadłam tego bloku.
|
#2796 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Hej
ja dziś wyspana nawet. Pola spała w swoim łóżeczku , jeść nie chciała aż do 4tej. Tylko ja przewrażliwiona sprawdzałam co ona tak cicho i czy gorączki nie ma po szczepieniu. No i od tej 4 nie jadła nic. Jakiś strajk głodowy ogłosiła czy co. Musiałam mleko z cyców odciągać.Pranie wstawione, biorę się za ogarnięcie domu, bo zaraz pewnie się obudzi maruda. Cytat:
A propo rozszerzania diety wczoraj Pani doktor usilnie przekonywała mnie żeby te 6 m-cy karmić wyłącznie cycem i nawet żadnego glutenu nie wprowadzać. Ale nadal jesteśmy umówione na sobotę, nie? , jeżeli dzieciaczki oczywiście będą zdrowe, bo inaczej nie ma co serwować im dodatkowych nowości.Cytat:
I przy okazji pytanie do dziewczyn które szczepiły Infanrixem Hexa. Czy trzeba jeszcze oddzielnie szczepić od wzw b, czy to jest już w tej szczepionce skojarzonej ? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- hehe podsunęłaś dobry pomysł, bo nie mogę się na te okna już patrzeć. umyłam jedną połówkę w kuchni. myje się dobrze tylko ryzykuje się przeziębieniem. ale to jedno umyję bo wygląda strasznie
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam na obiadek ziemniaki ze szpinakiem i kurczakiem no i wyszło mi 3 porcje - na dziś i jutro ok, ale czy tą trzecią mogę zamrozić jeśli była robiona z mrożonego szpinaku? Czy lepiej wyrzucić? |
|
|
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
Marta nie myj dziś tych okien. W nastepnym tyg ma byc ładniej to wtedy umyjesz. Za zimno dziś-przetestowałam i zaraz sie pewnie rozchoruję
Iwa dziękuję
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
|
|
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
Katee cytowałam i gdzieś mi wcięło Twój post. Teraz mi się przypomniało
. Przepraszam Cię, ale przez tą moją marudę niczego się nie dowiedziałam o tych bezpłatnych szczepionkach w ramach wad wrodzonych. Pojechałyśmy dość późno się szczepić, bo maruda spać poszła jak miałyśmy wychodzić i żal mi było jej budzić. Potem ponad godzinę czekałysmy do lekarza i ledwo zdązyłysmy do pielęgniarki. A u nas tylko szczepienia od 12 do 14.
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Ja go sadzam na tym najbardziej połozonym ustawieniu krzesełka, tak, że własciwie leży, ale chyba wysokość Mu się podoba.
Nie myj dzisiaj okien, jutro spadnie śnieg i deszcz i po robocie. Martusia ta szczepionka już ma tą na wzwb
|
#2802 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki,
u nas pobudka znów o 6, już tak chyba zostanie Ale jaki dzień długi dzięki temu ![]() Cytat:
A co do naszej umowy to aktualna Melcia szaleje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja podam swój na blok, który uwielbiam, tylko w moim poza herbatnikami są jeszcze bakalie - obowiązkowo. BLOK margaryna 1/2 szkl wody lub mleka 1 szkl cukru 2 łyżki kakao opakowanie mleka w proszku herbatniki bakalie(rodzynki, orzechy, migdały, owoce kandyzowane - co tam kto chce) Wodę/mleko, cukier i margarynę zagotować. Dodawać powoli kakao, następnie mleko, trzymając cały czas na ogniu i mieszając. Zdjąć z ognia, dodać bakalie i pokruszone herbatniki. Wyłożyć do podłużnej formy i po wystygnięciu wstawić do lodówki. |
|||||
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, moje dziecko nie rwie sie do siadania jakoś.
Trenujemy leciutkimi kroczkami, kupiłam nawet uchwyty do podciągania ale jakoś tylko je łapie, a o siadaniu nie ma mowy
|
|
|
|
#2804 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Niedawno wstałam. Krop w domu to zabrał Boczka i w różowym pokoiku urzędowali ![]() Matiś idzie dziś z matką chrzestną na spacer Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mi ta franca, znaczy waga stoi w miejscu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Blok czekoladowy uwielbiam
ale jeszcze sporo czasu minie, aż będę mogła sobie na niego pozwolić.![]() zdrówka dla wszystkich chorych co do ospy raczej też nie będę szczepić. Dzsiaj byłam na szczepieniu na szczęście Antek się ode mnie nie zaraził. Waży 8,5 kg, a długi na 67,5 cm, ale pani mówi że się skrzywił a na oko ma z 70 cm ![]() dostaliśmy skierowanie do alergologa, ale radziła jeszcze spróbować bebilon HA. Bo próbowałam zwykły bebilon. To znaczy jedna miarka do pepti i po 2 godzinacha był tak wysypany, że masakara i cały dzień były kupki pieniste i śluzowate. Spać osatatnio też nie chce, 5 rano idealana pora na pobudkę
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Miki za to jak zobaczy strzykawke do podawania leku juz sie krzywi... wczoraj to potem napic sie nawet nie chcial, myslal ze znow jakies swinstwo
a jak zalosnie wolal "me me me me" jak juz skonczylam podawac![]() teraz spi mimozka, jak wstanie dam mu deserek a, i o dziwo, jak moje dziecie nie luilo smoka, wszytsko sie nadawlo do wepchniecia do buzi i ciumkania, a smok nie, tak jakich dwoch tygodni monius jest cacy
|
#2807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taka słodka buźka w avatarku,a ty ja tak opisujesz - nie wierzęnie mam metra, tż mi weźmie cm z samochodu, tam jakiś papierowy z meblowego sklepu jest, to Ci zmierzę i napiszę popołudniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
obniżyłaś już poziom?? ja sie zastanawiam kiedy jej obniżyć kubeł w jej wieku już dawno miał obniżone, bo sie dźwigał, mała jeszcze aż tak do całkowitego siadu sie nie podnosi, to chyba jeszcze poczekam
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam tak jak angel podawała, tylko bez mm
Czyli ugotowwać ziemniaki, jak już będą prawie miękkie dorzucić szpinak i dusić do miękkości, zblendować z ugotowaną piersią kurczaka, i oczywiście odrobiną oliwy. Tak w ogóle chyba muszę zmienic oliwę na masło albo olej rzepakowy, bo faktycznie jakiś gorzki posmak niektórym rzeczom nadaje
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zrobiłam Twój chlebek, bardzo dobry wyszedł, nawet TŻ chwalił, tylko on by wolał bez ziaren, matko, zawsze inaczej niż ja
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-03-20 o 11:38 |
|
|
|
|
#2810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Katiem zazdroszczę ze waga Ci spada ![]() Na jutro umówiłam się do koleżanki na kawkę co też ma córeczke ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ja jestem moze głupia ale nie wyobrażam sobie dać komuś Zuzi na spacer,ostatnio coś chrzestny przebąkiwał a ja nie umiem się przemóc
|
|
#2811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas antybiotyk czasami bez marudzenia - strzykawka podaje bo tam mam dokladna miarke, MAjka jak ma humor to aż się oblizuje, jak wściekła to wypluje. Te omega tak srednio, faktyczne smierdza ryba. A probiotyk z mamusiowym mleczkiem jest fuuuj, z wodą jest ok . Najlepsza witaminka C minka nieziemska.---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jest fajna i słodka, a najbardziej jak śpi. w czasie dnia doprowadza mnie do szału nie raz, aż wychodzę z pokoju aby jej przez kolano nie przełożyć. JuZ byl czas kiedy sprzatała i słuchała i znow jej się poprzestawiało. Wejdzie do wanny, nie umyje się a twierdzi że tak, mycie zębow to często podziwianie się w lustrze ze szczotką w buzi. Oczywiście nie wykonując nią żadnych ruchów. Jedzenie, masakra. Tylko rosół w sumie. Oj cieżka z nią przeprawa ostatnio. |
|
|
|
|
#2814 | |||||
|
Zadomowienie
|
my już po spacerku
Maja nadal śpidzisiaj pierwszy raz jadła kaszkę w krzesełku do karmienia i niestety się popłakała. chyba jej za wysoko, bała się musiałam ją trzymać za rączkę. potem się troszkę ożywiła jak podałam jej zabaweczkęCytat:
Cytat:
zdecydowanie rezerwujcie restaurację![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki za przepis! i dzięki dziewczyny za przepisy na sałatki kalafiorowa i brokułową robiłam pierwszy raz
|
|
#2815 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A więc mój mąż brak seksu tłumaczy tym że jest zmęczony, niewykąpany (zazwyczaj bierze prysznic rano, a gdy zdarza sie wieczorna kąpiel to wtedy ja żartuje, że chyba seks będzie no a on żebym dała spokój, spoważaniała albo coś w tym stylu). Inne poważne rozmowy kwituje słowami typu "Oj dobrze", nie wdając się raczej w dyskusie ze mną, wszystkiemu przytakuje a i tak swoje robi. Wydaje mi sie że jemu jest dobrze, bo to ja staję na rzęsach i organizuję życie rodzinne, żeby wszystko było jak najbardziej idealne. Niestety zatracam w tym wszystkim siebie. I chwilami jest mi bardzo źle . A może to ze mną jest coś nie tak, bo brak mi wzorca szczęśliwej i pełnej rodziny... Cytat:
moja do niedawna też nie chciała smoka, a od jakiegoś miesiąca ciumka jak nie wiem.Cytat:
Cytat:
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Moni Jasiu też na początku się bał siedzieć w krzesełku - jak Go pierwszy raz posadziłąm, to przycichł, patrzył w jeden punkt, a potem okropnie się rozpłakał. Ale teraz już jest lepiej.
Baobabek jak masz osobno wzw b to znaczy że szczepiłaś 5 w 1. Moj póki co przyjmuje leki bez problemu ale to chyba dlatego że Go faszeruje Biogaią i witamikną D to jak Mu chce cos podać to tylko otwiera buzie.
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od niedzieli tragedia z Antkiem.
W nocy źle, w dzień źle... sił już mi na niego brak. Chyba u nas też zęby zbliżają się wielkimi krokami... tzn. mam nadzieję, bo wtedy łatwiej było by mi zrozumieć jego zachowanie.
|
#2819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no następna walczyłam o te imiona, a jest Maja![]() Cytat:
![]() polećcie mi jakiś środek do mycia stali nierdzewnej
|
|
#2820 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorzej jest kiedy muszę podać jej lek w nocy, wtedy drze się strasznie. Cytat:
Lilka, poszukaj też w sklepach z artykułami dziecięcymi, ja tam dostałam w żadnej aptece nie było. Cytat:
a co do niego nalewasz? Cytat:
dzięki, od dzisiaj robię jak trzeba. Lena też się nie opiera na dłoniach ale dwóch neurologów potwierdziło, że to nic niepokojącego, ma jeszcze czas. także spokojnie Cytat:
![]() a ile czasu męczył ją katar? Cytat:
kciuki za ząbki, niech szybko i bezboleśnie wyjdą ![]() Cytat:
mam jej podawać krople deflegmin i faktycznie po jednym dniu zaczęło powoli spływać. bardzo powoli ale coraz lżej jej oddychać, bo nocą się dusiła ![]() Cytat:
jak Cię znowu odtrąci to chyba trzeba poważnie pogadać.ja bym się obraziła na całego. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-03-20 o 14:00 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

.
jak ja juz bym chciala zabkowanie mieć za soba
a tu tylko slinienie i mega potrzeba gryzienia, a zęba ni widu ni słuchu
Jestem żonką 

, jeżeli dzieciaczki oczywiście będą zdrowe, bo inaczej nie ma co serwować im dodatkowych nowości.
za szczepienie, a na co szczepiłaś, umknęło mi

U nas wersja była standard, tzn bez herbatników i dodatków, najlepsza jest sama masa, bez kaszy manny - ale co dom to inny przepis

.