Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 10:57   #631
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Dzień dobry ja się tylko witam, bo dzisiaj mam troszkę zalatany dzień.
jeszcze nie zdążyłam nadrobić wszystkiego, tylko tyle wyłapałam:

Marchewka
- pytałaś co zamiast wędlin na kanapki, jemy różne sery, czasem pierś czy schab pieczony, sporadycznie wędlinki, jak już kupujemy to staramy się wybierać takie lepsze, droższe..

Pawie oczko- co za kretynka z tej krawcowej może teraz się uda. Czekam na efekty

Widziałam, że Vil wylądowała w szpitalu

Vil- trzymajcie się tam, oby wszystko wróciło do normy

----------------------------

Do napisania później, muszę już lecieć

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:58   #632
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
wypełnisz test i przy zakupie jakiegoś produktu dostaniesz gratis
chyba, że ja jestem borok

idę na te zakupy

Nieee
Trzeba się zalogowac, zobaczyć, które apteki biorą udział, iść do apteki - odebrać produkty. I ten test wypełniasz niby po wypróbowaniu
Wysłałam TŻ, ze 4 dni temu by odebrał i bez problemu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:02   #633
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki.

[QUOTE=diabli;39868201]

[/COLOR]

mama mateuszka byla zalamana, bo nie miala pokarmu. na poczatku maly dostal mleczko bebilon dla wczesniakow w takich fajnych malutkich plastikowych buteleczkach. polozne krzyczaly, ze ma przystawiac, maly zloscil sie, ze go mama oszukuje. ona nie miala sumienia...widzialam, ze coraz bardziej to przezywa, bo cyce byly konkretne. 2 dnia poleciala jej z piersi krew i juz w ogole byla zalamana. kazaly kupic silikonowe nakladki (rodzina przywiozla canpol - podobno do niczego sie nie nadaja - za duze otworki! http://allegro.pl/avent-nakladki-sil...094618376.html znalazlam avent i tez ma takie wielkie)
polozne przychodzily, sciskaly, szkolily - w sumie tak troche bezosobowo jak kawal miecha "bo jemu wystarczy nawet pol lyzeczki". 3 dnia dostala elektryczna medele, 3 godziny dojenia i centymetr w butelce udalo sie uzbierac. psychicznie to chyba bylo dla niej duzo trudniejsze niz porod [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

U nas w szpitalu też tak podobno męczą. Czytałam na forum, że litości nie mają, zresztą sama byłam świadkiem, jak na początku ciąży leżałam kilka dni w tym szpitalu. Urodził się duży chłopczyk, więc i chyba potrzeby miał duże i on biedny ciągle płakał . Jak w nocy się budziłam na siku, też go było słychać, już nam szkoda było tej mamy, czasem chodziła z nim po lorytarzu, ale on się uspokoić nie chciał. A położne wiedziały, ze mu pokarmu najprawdopodobniej brakuje, ale ani razu tej biednej matce nie pomogły Tłumaczyły, że musi ciągnąć, bo to stymuluje laktację... A ona biedna wyglądała jak zombi W końcu się wkur... i sama kupiła mleko. I mały przestał płakać

Co do historii Mariolki - wcześniej się nie chciałam wypowiadać, bo moja mama dowiedziała się o ciąży w .... 7 miesiacu. I nie dlatego, ze jest jakaś ograniczona, lekarzeto też ludzie i też się mylą.
Mamie rósł brzuch, wymiotowała, miała wiec objawy ciaży. Miała już wtedy 40 lat, a to było 18 lat temu i chyba się lekarzom niemożliwe wydawało, ze taka stara baba jest w ciaży
W każdym razie dwóch lekarzy utrzymywało, ze te objawy i wyniki usg oznaczają, ze mama ma 3 wielkie mięśniaki na macicy i musi być operowana. Nawet miała już termin operacji, ale coś ją jeszcze tknęło i poszła do trzeciego lekarza, który oznajmił, że owszem są mięśniaki, ale najpierw za 3 miesiace zaprasza na porodówkę Mój tato miał 45 lat, to było ich drugie dziecko, mieli konflikt serologiczny i na mnie też długo czekali. W każdym razie ojciec nie mógł uwierzyć, matka była w szoku i stresie, bo lekarze jej też nie oszczędzali. Jeden jej powiedział, żeby się nie zdziwiła, jak urodzi downa, inny że w wieku 40 lat jeszcze się jej dzieci zachciało... itd. Pamiętam ją, że często płakała, martwiła się bardzo, w dodatku mój brat się prawie nie ruszał... Dziś się śmiejemy, ze jest taki leniwy, że nawet w życiu płodowym mu się ręką i nogą ruszyć nie chciało
W każdym razie urodził się przez cc, miał 4 kg i 60 cm i był zdrów jak ryba, śliczny jak obrazek i kochaniutki. Więc są rózne historie, trzymam kciuki za Mariolke, a przede wszystkim za jej Dzidziusia, zeby żył
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:08   #634
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki.

Może któraś mama będzie chciała tani zwykły leżaczek
http://allegro.pl/brigh-starts-lezac...108895669.html

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:09   #635
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, czy Wy też macie takie wrażenie, że Wasze maluszki w ogóle nie śpią??? Moja mała non stop się wierci, nawet jak w nocy się budzę to Ona razem ze mną Może przez sen też się przeciąga?

za kolejne rozpoczęte tygodnie

za wizyty angie83, axella
mój cały czas sie wierci a w nocy co sie przebudze to go czuje nawet bardziej w nocy niż w dzień chyba nie lubi jak śpie i się nie ruszam

[B]Kamciatka[/B te teksty personelu medycznego są nie do przyjęcia i pwoiedzcie mi jak te kobiety reagują na takie durne teksty nic sie zadna nie odezwie ze sobie nie zyczy takich komentarzy ??? no ja to bym tak tego nie zostawiła na pewno !
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:13   #636
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaa bo oczywiście zapomniałam wcześniej i diabli mi przypomniała. Szpitalne żarcie

Oto mój dzisiejszy obiad. Smierdzaco-miesno-kluskowe-niejadalne coś. Do tego obowiązkowo rozpaćkany szpinak.
Po dochodzeniu mariolki okazało się że to kotlet rybny....

Załącznik 5167979
o matko no tego to bym już napewno nie zjadła nawet jakbym umierała z głodu

Vil dobrze że w odpowiednim momencie odkryłas to ciśnienie. Trzymajcie się .Dzidziuś jest już duży i silny. Będzie dobrze

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:18   #637
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
mój cały czas sie wierci a w nocy co sie przebudze to go czuje nawet bardziej w nocy niż w dzień chyba nie lubi jak śpie i się nie ruszam

[B]Kamciatka[/B te teksty personelu medycznego są nie do przyjęcia i pwoiedzcie mi jak te kobiety reagują na takie durne teksty nic sie zadna nie odezwie ze sobie nie zyczy takich komentarzy ??? no ja to bym tak tego nie zostawiła na pewno !
Wiesz, mama mówiła, ze oni to w przelocie rzucają, zanim zdażysz zareagować, to już ich nie ma...Poza tym wiesz jak jest, oni są jakos dziwnie ponad wszelkim prawem,a 18 lat temu to był meksyk dopiero. Się czasem nie dziwię że się tak porodu boję, tyle się nasłuchałam.
Mojej mamie np. po tej cesarce, którą zresztą dobrze wspomina, dali nie ten zastrzyk (jakoś w 3 czy 4 dobie po cc). Pomylili ją z inną pacjęntką i dostała zapaści, że ją reanimować musieli. A pielęgniary na położnictwie podobno ciagle chlały i np. obcinały dzieciom paznokcie (cczego się przecież nie robi!) i to tak obcinały, ze te dzieciaczki potem po kilka dni piszczały, bo za krótko obcięły. Ale wtedy się leżało osobno i jak matki pytały co się dzieje, to coś tam bąknęły i poszły Szkoda słow, dobrze już jednak w innych czasach żyjemy...
Stary 2013-03-20, 11:23   #638
candace1
Zakorzenienie

Mnie też mama urodziła jak miała 40 lat i co to były za czasy to masakra
Oczywiście czego się nie nasłuchała - że taka stara doopa i dzieci jej się zachciało itp itd.. Lekarze też jej mówili, ze dziecko pewnie będzie z jakimiś wadami
No i co? No i jajco Wady mam i owszem ale raczej nazwałabym to "charakterkiem" a nie wadami
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:23   #639
maja rosee
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny...

Dawno mnie nie było u Was.........

Wczoraj miałam usg. Gin powiedział że mała waży 2350 i jest ułożona miednicowo i mam szykować się na cc. To 33 tydzień. Jestem przerażona tą wiadomością. CZy to możliwe żeby tyle ważyła? Może nie będzie już tak przybierać? Mała ciągle się wierci. Czy jeszcze może się ułożyć. Wredny ten gin, nie miły był. Jestem zmartwiona.

Edytowane przez maja rosee
Czas edycji: 2013-03-20 o 11:30
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:25   #640
axella
Zakorzenienie

GG do axella

AHAHHAHHHAHHA : cojest:

Laaaaaski jaki wstyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyd!

Poszłam się ogarniać i stwierdziłam,że w końcu wyjasnie tż po co robie sobie makijaż-no i pół twarzy zrobione-podkładzik, kolorek, oczko,brwi, drugie pół twarzy to syfki i bladzioch no i co...?!
DOMOFON!!!

kurier! spaliłam się jak burak no ale odebrać trzeba..
poszedł, chcę dzwonić do tż i znów domofon.. Listonosz

ciekawe co biedni pomysleli

ale amm ręczniki i koszulę do porodu

koszule polecam! w te cenie jest SUPER!!!
ale xl jest taka na styk na mnie.. kolor/materiał super,długość super, kolor i nadruk fajne no i długie rozpiecie na wyjecie cyców dla malenstwa. bede w niej rodzić

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-20 o 11:27
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:27   #641
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka
W każdym razie dwóch lekarzy utrzymywało, ze te objawy i wyniki usg oznaczają, ze mama ma 3 wielkie mięśniaki na macicy i musi być operowana. Nawet miała już termin operacji, ale coś ją jeszcze tknęło i poszła do trzeciego lekarza, który oznajmił, że owszem są mięśniaki, ale najpierw za 3 miesiace zaprasza na porodówkę Mój tato miał 45 lat, to było ich drugie dziecko, mieli konflikt serologiczny i na mnie też długo czekali. W każdym razie ojciec nie mógł uwierzyć, matka była w szoku i stresie, bo lekarze jej też nie oszczędzali. Jeden jej powiedział, żeby się nie zdziwiła, jak urodzi downa, inny że w wieku 40 lat jeszcze się jej dzieci zachciało... itd. Pamiętam ją, że często płakała, martwiła się bardzo, w dodatku mój brat się prawie nie ruszał... Dziś się śmiejemy, ze jest taki leniwy, że nawet w życiu płodowym mu się ręką i nogą ruszyć nie chciało
jak lekarze mogą takie bezmyślne głupoty gadać

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny...

hej co tam u ciebie?

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
AHAHHAHHHAHHA : cojest:

Laaaaaski jaki wstyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyd!

Poszłam się ogarniać i stwierdziłam,że w końcu wyjasnie tż po co robie sobie makijaż-no i pół twarzy zrobione-podkładzik, kolorek, oczko,brwi, drugie pół twarzy to syfki i bladzioch no i co...?!
DOMOFON!!!

kurier! spaliłam się jak burak no ale odebrać trzeba..
poszedł, chcę dzwonić do tż i znów domofon.. Listonosz

ciekawe co biedni pomysleli

ale amm ręczniki i koszulę do porodu
trzeba było się odpowiednim profilem ustawić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:32   #642
maarchewka
Zakorzenienie

Mam jeszcze pytanie do nawilżaczy powietrza. Te co macie to się automatycznie włączają czy oddzielnie mierzycie wilgotność i właczacie ręcznie?

W ogóle wczoraj się o nawilżacz pospierałam z mężulem..nie wiem czy slusznie. On stwierdził, ze trzeba kupić i koniecznie do każdego pomieszczenia... czyli na 53 mkw on chce kupić przynajmniej 3 nawilżacze.. Mówię mu, ze to bez sensu bo to nie chodzi non stop tylko to się włacza raz na jakiś czas i to nawilżenie się trzyma, potem można przenieść do innego pokoju.. I że będzie nam tylko zawadzać nawilżacz w każdym pokoju i brzydko wyglądać..I że to sie używa w zasadzie głównie zimą wiec późnie nie wiadomo gdzie to chować, a on że sie schowa do szafki.. taaa wszystkie są juz pełne a w piwnicy nei ma już zupełnei miejsca.. a jeszcze dojdą zabawki dziecka.. On ze dla mnie wygląd ważniejszy niż zdrowie.. ehh

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-20 o 11:33
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:33   #643
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

Czesc dziewczeta,
Wracam juz do Warszawy i do Was
Spedzilam 3 cudowne dni z moimi przyjaciolkami, ich mezami i dzieciaczkami (jedno prawie 5mcy, drugie w brzuszku). Do swojej rodzinki wpadlam na 2h co bylo idealnym czasem be sie ucieszyc, ze ich widze ale za bardzo nie zdenerwowac
Poza tym zrobilam troche zakupow szpitalno-wyprawkowych korzystajac z okazjo, ze moglam odwiedzic najtansza apteke na swiecie kupilam tez pare ciuszkow i zapas ogorkow kiszonych ja nie wiem czy warszawiacy maja inny smak czy po prostu nie potrafia produkowac dobrych ogoreczkow... Zawsze musze sobie zalatwiac dostawy z Lublina, gdzie kupczr ogorki smakuja jak z domowego sloika
Ide Was nadrabiac. Mam nadzieje, ze net nie odmowii posluszenstwa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:34   #644
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witam witam i o zdrowie pytam

Pola moja iskierka to różnie. Albo szaleje cały dzień, albo jest spokojniejsza. Właśnie przepisuje przepisy na ciasta do zeszyciku i tyle pyszności widzę

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

Dzięki za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zdecydowanie ale ostatnio moja mama z babcią mówiły że one też odczuwały mało ruchów i dzieci były raczej spokojne. a potem dużo spały więc mam nadzieję że u mnie będzie podobnie

axella za l4

nie wiedziałam, ja jak byłam przeziębiona to dostałam normalnie l4 ciążowe od internisty. od gina na razie nie potrzebuję
Hump ja Cię bardzo proszę Ja tu liczę na to, że moja mała teraz się wyszaleje, a potem będzie grzeczniutka

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:37   #645
Innocence_89
Rozeznanie

Mój Synuś też się praktycznie cały czas wierci i kopie ale czytałam że dzidziuś teraz dużo śni i może dlatego nam sie wydaje że nie śpi a on przez sen tak fika

Dziewczyny złapałam infekcje ....Byłam w piątek u gina zapisał mi trzy leki jedne doustne jedne dopochwowe i krem.... a juz tak sie cieszyłam że mnie to w ciąży ominie. Szczerze to nie wiem skąd to paskudztwo bo już bardziej niż ja uważam na te sprawy to sie chyba nie da. Aha i jeszcze powiedział mi że mam jakieś "narośla" i że to może być jakiś wirus i że jak nie znikną to mnie najprawdopodobniej czeka cc ale u mnie zawsze takie coś się pojawia podczas infekcji i wg mnie już znikają...mam nadzieje że znikną do końca...

Stary 2013-03-20, 11:39   #646
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny...

Wczoraj miałam usg. Gin powiedział że mała waży 2350 i jest ułożona miednicowo i mam szykować się na cc. To 33 tydzień. Jestem przerażona tą wiadomością. CZy to możliwe żeby tyle ważyła? Może nie będzie już tak przybierać? Mała ciągle się wierci. Czy jeszcze może się ułożyć. Wredny ten gin, nie miły był. Jestem zmartwiona.
Możliwe jak najbardziej Tylko gratulować Nasze dzeciaczki rosną teraz indywidualnie, także.... Wg mojej gin nie masz się co przejmować, że będzie rosło dziecko bez końca, bo wcale już teraz tak szybko nie musi przybierać.
A jeśli się martwisz ułozeniem, to może skonsultuj to z innym lekarzem, będziesz spokojniejsza
Stary 2013-03-20, 11:40   #647
Innocence_89
Rozeznanie

Mysia już to pisałam, ale może nie zauważyłaś. U mnie na SR położne mówiły że pacjentkom na zgagę pomagał majeranek. Może Tobie tez pomoże

Stary 2013-03-20, 11:41   #648
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Mój Synuś też się praktycznie cały czas wierci i kopie ale czytałam że dzidziuś teraz dużo śni i może dlatego nam sie wydaje że nie śpi a on przez sen tak fika

Dziewczyny złapałam infekcje ....Byłam w piątek u gina zapisał mi trzy leki jedne doustne jedne dopochwowe i krem.... a juz tak sie cieszyłam że mnie to w ciąży ominie. Szczerze to nie wiem skąd to paskudztwo bo już bardziej niż ja uważam na te sprawy to sie chyba nie da. Aha i jeszcze powiedział mi że mam jakieś "narośla" i że to może być jakiś wirus i że jak nie znikną to mnie najprawdopodobniej czeka cc ale u mnie zawsze takie coś się pojawia podczas infekcji i wg mnie już znikają...mam nadzieje że znikną do końca...

Stary 2013-03-20, 11:43   #649
_pola
Rozeznanie

Cytat:
.
Też już o tym pomyślałam, że właśnie może jak śpi to też się przeciąga Matko niesamowite są te nasze Maluszki))

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:43   #650
Katate
Raczkowanie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta,
Wracam juz do Warszawy i do Was
Spedzilam 3 cudowne dni z moimi przyjaciolkami, ich mezami i dzieciaczkami (jedno prawie 5mcy, drugie w brzuszku). Do swojej rodzinki wpadlam na 2h co bylo idealnym czasem be sie ucieszyc, ze ich widze ale za bardzo nie zdenerwowac
Poza tym zrobilam troche zakupow szpitalno-wyprawkowych korzystajac z okazjo, ze moglam odwiedzic najtansza apteke na swiecie kupilam tez pare ciuszkow i zapas ogorkow kiszonych ja nie wiem czy warszawiacy maja inny smak czy po prostu nie potrafia produkowac dobrych ogoreczkow... Zawsze musze sobie zalatwiac dostawy z Lublina, gdzie kupczr ogorki smakuja jak z domowego sloika
Ide Was nadrabiac. Mam nadzieje, ze net nie odmowii posluszenstwa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ash o której aptece mówisz?
Może ja skorzystam.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:45   #651
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do nawilżaczy powietrza. Te co macie to się automatycznie włączają czy oddzielnie mierzycie wilgotność i właczacie ręcznie?

W ogóle wczoraj się o nawilżacz pospierałam z mężulem..nie wiem czy slusznie. On stwierdził, ze trzeba kupić i koniecznie do każdego pomieszczenia... czyli na 53 mkw on chce kupić przynajmniej 3 nawilżacze.. Mówię mu, ze to bez sensu bo to nie chodzi non stop tylko to się włacza raz na jakiś czas i to nawilżenie się trzyma, potem można przenieść do innego pokoju.. I że będzie nam tylko zawadzać nawilżacz w każdym pokoju i brzydko wyglądać..I że to sie używa w zasadzie głównie zimą wiec późnie nie wiadomo gdzie to chować, a on że sie schowa do szafki.. taaa wszystkie są juz pełne a w piwnicy nei ma już zupełnei miejsca.. a jeszcze dojdą zabawki dziecka.. On ze dla mnie wygląd ważniejszy niż zdrowie.. ehh
EEE, no chyba jeden wystarczy Na pocieszenie ci napiszę, ze chłopy tak mają... a potem mówią, że my z czymś tam przesadzamy. mój Tżcik jak widzi fajne ciuszki to piszczy i muszę go odciagać i tłumaczyć, ze aż tyle Małemu nie trzeba i ze na zabawki i misie to jeszcze za wcześnie i jeszce żdażymy kupić mu krzesełko
Stary 2013-03-20, 11:46   #652
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
my włączamy ręcznie i używamy głównie w sypialni

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Hump ja Cię bardzo proszę Ja tu liczę na to, że moja mała teraz się wyszaleje, a potem będzie grzeczniutka
ja tylko mówię jakie są u mnie tradycje rodzinne oby twoja mała się wyszalała w brzuchu

Cytat:
no to zdrowiej i żeby te norośla zniknęły
Stary 2013-03-20, 11:48   #653
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny...

Waga jest wiadomo +/- Ale jak się mała nie przekręci, a różnie to bywa to wtedy napewno będziesz mieć cc. Czasem się słyszy, że dzień przed porodem potrafi się bobas przekręcić jeszcze.
Ale nie ma się co martwić cc. Wiele dziewczyn wręcz marzy o cc. A nawet te co mają rodzić sn i tak nie mają gwarancji, że nie skończy się cc. Głowa do góry Najważniejsze, że mała zdrowa.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:49   #654
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://pixel.wp.tv/i,Najdluzszy-poro...10434#m1200127
matko święta...
od 30sek.. 3tygodnie porodu

dobra spadam bo na 13 gin i jak nie zdążę będzie lipka
trzymajcie kciuki,papa

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-20 o 11:50
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:49   #655
justyna_g4
Zakorzenienie

Wróciłam. Kupiłam ten kocyk. Podoba mi się kolorystyka ( u nas był tylko z jednej strony fioletowy, a z drugoiej biały we wzrorki. Powiem wam, że jak na tą cenę to jakość mnie zaskoczyła. Bardzo mięciutki, dwuwarstowy, wydaje mi się pożąniejszy niż nie jeden, który w smyku oglądałam. Ja jestem bardzo zadowolona i mimo, że w gazetce jest napisane, że polarowy to nie ma tam takiego zwykłego taniego polaru.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Może któraś mama będzie chciała tani zwykły leżaczek
http://allegro.pl/brigh-starts-lezac...108895669.html
Fajny. Ja narazie choruję na fisher price, ale co to będzie to nie wiem bo drogie są strasznie.

Cytat:

Ja mam jeden i tylko w naszym pokoju nawilżam powietrze bo w nim przebywam najwięcej. Nie widzę sensu kupowania do każdego pokoju nawet jak bedę mieć swoje mieszkanie bo tak jak napisałaś on nie chodzi 24h na dobę i można go przenieść. A całe lato u mnie leży w szafie bo wilgotnośc wtedy jest ok 55/60%.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:53   #656
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia już to pisałam, ale może nie zauważyłaś. U mnie na SR położne mówiły że pacjentkom na zgagę pomagał majeranek. Może Tobie tez pomoże
nie zaszkodzi spróbowaćm jak to jeść?
Stary 2013-03-20, 11:57   #657
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
matko święta...
od 30sek.. 3tygodnie porodu
kosmos
Stary 2013-03-20, 12:06   #658
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
super, ze jest najpiekniejsza

DZIEWCZYNKI, NIE CYTUJE, BO TZ KRZYCZY, ZE MAM JUZ WEDROWAC NA KANAPE. DZIEKUJE ZA MILE POWITANIE. TO NAPRAWDE NIESAMOWITE, ZE ZAUWAZYLYSCIE MOJA NIEOBECNOSC, ZE PISZECIE TYLE MILYCH SLOW...HOME SWEET HOME JA TEZ BAAAARDZO SIE CIESZE, ZE WRESZCIE MOGE POCZYTAC FORUM I CO U WAS. W SZPITALU SPORO OPOWIADALAM INNYM MAMUSKOM O NASZYCH WNIOSKACH (KOSMETYKI DLA DZIDZIUSIOW, WYPRAWKI ITD.) I BYLY POD WRAZENIEM, ZE W NASZEJ KUPIE TAAAAKA SILA, HEHE.
buziaki i do jutra

ps. a gdzie Ash i Axella?
ps.2 Pawie Oczko! moj wybor imienia dla malej zrobil w szpitalu furore polozne zachwycone, wspollokatorki tez chyba, ze zadna nie miala odwagi pokrecic nosem
ps.3 Nuna, Vil i inne "lezace" - bedac w szpitalu zazdrosilam Wam, ze mozecie lezakowac u siebie. mowilam tzowi, ze jak wroce do domu, to moze odciac internet, wylaczyc prad, przywiazac mnie do lozka, nawet zakazac kapieli...byle bylabym u siebie, z nim obok, w swoim lozku
Fajnie, ze imie sie spodobalo ja jak mowie, ze planujemy nazwac tak mala to widze na poczatku u kazdego na twarzy zdziwiona reakcje, chyba ze wzgledu na mala popularnosc tego imienia, bo przeciez to najpiekniejsze imie dla dziewczynki hehe
Co do forum to faktycznie fajna sprawa z nim, ja dzieki Wam dowiedzialam sie o wielu pozytecznych rzeczach no i zawsze to jakos razniej sie powspierac, podoradzac, w realu nue byloby takiej mozliwosci zeby tyle ciezarnych moglo ze soba tak plotkowac
Stary 2013-03-20, 12:10   #659
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja włączam ręcznie, kupiłabym max 2 - do sypialni i pokoju młodego, a jak śpi z Wami to jeden wsytarczy
Stary 2013-03-20, 12:11   #660
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
Co do forum to faktycznie fajna sprawa z nim, ja dzieki Wam dowiedzialam sie o wielu pozytecznych rzeczach no i zawsze to jakos razniej sie powspierac, podoradzac, w realu nue byloby takiej mozliwosci zeby tyle ciezarnych moglo ze soba tak plotkowac
dokładnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości