|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
fajna pogoda się robi, słonko za oknem a ja zero mocy na cokolwiek niech mnie ktoś kopnie w d... żebym się wzięła za coś ![]() Inwersja wszystko będzie dobrze
|
|
#1622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem ze bedzie bardzo dobrym tatusiem ![]() Cytat:
tutaj w niemczech jak dzwonie to oni pytaja co mi dolega i jak im mowie ze chce sprawdzic tarczyce albo krew pobrac, albo recepte to mam termin za 2-3 dni, a jak mowie ze jestem chora i umieram to tego samego dnia... i tak moim zdaniem powinno byc...nie ma tez problemu z dodzwonieniem sie... w ogole sluzba zdrowia jest na innym poziomie, lekarze nie robia ci łaski, ze cie przyjma tylko zawsze witają się z toba przez uscisk reki hahah i staraja ci sie pomoc... nie ma problemu z jakimis badaniami...ostatnio bylismy u laryngologa z tztem na konsultacji i on stwierdzil ze musi wykluczyc alergie i zaraz zrobili mu testy alergiczne, bez czekania, kolejek, umawiania kolejnej wizyty... oczywiscie wszystko to nalezy sie pacjentom za darmo... takze w tym kraju mozna chorowac a do dzisiaj pamietam, jak poszlam kiedys do ogolnego w polsce, kulo mnie serce i myslalam ze umieram cisnienie mialam bardzo wysokie (to bylo krotko po poronieniu wiec pewnie stres robil swoje bo nic mi nie wybadali) a tam nie dosc ze ponad 2 godziny spedzilam w kolejce, to jeszcze weszlam do gabinetu a tam sciana dymu - babka przy pacjentach palila se fajki bylam taka umierajaca ze nawet nie mialam sie sily z nia klocic bo moja mama powiedziala ze powinnam zrobic tam afere... na szczescie wypisala mi duzo badan, wiec nie musialam za to bulic, ale juz o interpretacje wynikow kazala mi isc do innego lekarza bo "ona idzie na urlop i generalnie jej to lotto" moze nie tymi slowami ale dala mi to do zrozumienia ![]() Cytat:
to drugie dzieciatko urodzilo sie zdrowe...
|
||||
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już będzie tylko lepiej- wychodzimy już z I trymestru więc już nic złego nam się stać nie może
|
|
#1624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozmyslaj tyle!! ale rozumiem Cie, bo ja mialam zabieg 18 stycznia zeszlego roku i w tym roku 18 stycznia juz wiedzialam o ciazy i tez bardzo sie stresowalam... Cytat:
mnie tez ciagle slabo... nie mdleje ale rano mam problem podniesc sie z lozka i leze jak kloda nieraz do poludnia...
|
||
|
|
|
#1625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rozmyślasz stanowczo za dużo a przede wszystkim w złym kierunku to Twoje myślenie idzie. Nie stresuj się i myśl pozytywnie
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co więcej!!!!! pani która stała pierwsza w kolejce bo przyszła o 5 rano mówi do babki która była druga czy tam trzecia w kolejce że jak chce, to ona ją może przepuścić bo w sumie to ona i tak nie ma co robić potem po przychodni więc może sobie posiedziec i przepuścić kogoś czyli że z nudów te dziadki przychodzą o 5 rano, sterczą 2 godziny w kolejce i zajmują miejsca
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
bojatojawidzę,że wszystkie tak panikujemy przed każdą wizytą...
Kochana,wszystko będzie dobrze i pewnie przyniesiesz nam zdjęcie ślicznego bobaska
|
|
#1628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomijam fakt ze wiekszosc pacjentow to byli sami starzy ludzie, ktorzy do lekarza chodza bo nie maja z kim pogadac, a ciezarna ma pierwszenstwo u lekarza takim sposobem jechalam prywatnie i musialam placic za cos, co powinnam miec za friko. Cytat:
Cytat:
mam to samo, to chyba przez reklamy, ale olewam. |
|||
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
Czarna mi też ze trzy razy się zdarzyły takie zjazdy, zasłabnięcia i to właśnie jakoś nie tak dawno, w drugim trymestrze już, ale przechodziło. Mam taką książkę z objawami między innymi jakie mogą występować w poszczególnych miesiącach ciąży i takie zasłabnięcia jak najbardziej mogą się zdarzać, aby nie za często, nie za długie no i rzecz jasna bez utraty przytomności...
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę jestem przerażona,bo nigdy coś podobnego mi się nie zdarzało. Nawet jak byłam z Mają w ciąży. Nie wiem,może to niskie ciśnienie albo coś z cukrem? ![]() Wczoraj robiłam kopytka i troszkę postałam w tej kuchni... pewnie dlatego
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Po wizycie to jutro pewnie się odezwę, bo wizyta wieczorem ![]() Cytat:
Może coś z ciśnieniem? Albo było duszno w pomieszczeniu? Ja tak mam ale w trakcie kąpieli lub po. Dobrze, że mam duży prysznic i kąpie się z mężem i kilka razy już mnie złapał, bo zemdlałam. Ogólnie nie lubię się z wodą, daletego też nie chodzę na basen bo po prostu tam mdleje.
Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2013-03-20 o 15:09 |
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
bojatojano tak właśnie podejrzewam...
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co kojarzę to mi się to zdarzyło raz na głodniaka, dwa razy ze zmęczenia, raz wieczorem, raz po podróży, mąż mnie do domu prawie wnosił, takie błoto byłam...musimy jeść regularnie i się nie przemęczać, a ty jak masz małą juz córcię to na pewno więcej się eksploatujesz, czego może nie było przy pierwszej ciąży, dlatego mogło ci się to nie zdażać.
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
dirtymagicdużo w tym racji...
![]() Chociaż nie wiem po czym miałabym być zmęczona jak nawet nie pracuje :P
|
|
#1636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ze swoim tżem też zawsze lubiłam się kąpać, ale w gorącej wodzie, teraz jak nie prysznic to robię sobie kąpiel, ale chłodniejszą, żeby brzuszka nie przegrzać, poza tym trochę przytyłam i jakoś mam opory, oj ja głupia może, bo generalnie nie jestem zakompleksiona, ale jakoś mnie to powstrzymuje ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Też już nie pracuję, a człowiek się męczy nie wiadomo czym, chyba samym długim dniem czasami, no i nie wiem jak u ciebie, ale u mnie pogoda też już jest mega męcząca, czekam na słońce jak na zbawienie... |
|
|
|
|
#1637 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
raz lekarz wyczytal moje nazwisko a tam dziadek juz do gabinetu wbiegł! ja za nim i że teraz to moja kolej...nie chciał wyjść!! |
||
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po usg
Z dzieciątkiem wszystko w porządku. Ma już 6 cm i od piątku urósł PÓŁ centymetra to długość mierzona od czubka główki do czubka pupki Nóżki dzidzi miało wyprostowane, widać było stópki, rączki, paluszki
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to jak już całkiem się rozchorowywałam to po prostu męża rano wysyłałam w tą dziką kolejkę przed przychodnią pomiędzy tych wszystkich dziadków i jak pojechał to gdzieś na te ostatnie numerki na dany dzień mu się udalo mnie zapisać... a ja późniejdojeżdżałam sobie na odpowiednią godzinę... tylko rejestracja czynna jest chyba od 8 więc sobie zawsze musiał postać między dziadkami ![]() Cytat:
|
|
#1640 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Zaraz ponadrabiam, ale najważniejsze, że w końcu ta opiekunka sali zrobiła mi to USG. Może przekazali jej Ci rezydenci, że pytałam, bo powiedziała, że wyjątkowo przyszła, bo dziś jest w poradni.
Wszytko jest ok, dzidzia żyje. Nie mogła już go zmierzyć, nie mieścił się już w kadrze i bardzo wariował w brzuchu. Pytałam o wyniku badań to powiedziała, że przy porannym obchodzie dowiem się. Pytałam czy podejrzewa skąd ten ból mógł być, to powiedziała, że jeszcze nie, że jest takie zjawisko jak zagrazajace poronienie, a bywa, że bez powodu. Czyli gowno wie, takie pitu-pitu. Najważniejsze, że USG dobre. Powiedziała, że jak będzie ok to w piątek wyjdę. Aż mi w końcu słońce za oknem wyszło. Dzięki jeszcze raz za wsparcie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Muszę uciec z domu. Już drugi dzień z kolei robotnicy walą mi w ścianę w mieszkaniu obok, ktoś je w końcu kupił i się wzięli za remont pełną parą...masakra, powiem wam, że już nie tylko głowa, ale i brzuszek zaczął mnie chyba od tych hałasów pobolewać, przejdę się do sklepu, mimo, ze pogoda nie zachęca, no ale przynajmniej chwilę będzie ciszej...zrobię sobie nagrodę i kupię ciasto na babeczki i sobie upiekę takie czekoladowe, mniam
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawo dla dużej dzidzi a który ty jesteś tydzień? bo jestem ciekawa ile ta moja dzidzia jutro może mieć już wzrostu ostatnio miała 35 mm więc po 2 tygodniach to pewnie już z szalone 5 cm ma
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Cieszę się bardzo,że z dzidzią dobrze Odpoczywaj mamuśko
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z resztą, tyle nas tu trzymało kciuki, że musiało być dobrze i telepatycznie podniosłyśmy temu personelowi tyłki do góry, haha, mamy moc! |
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
ja-ikaale duuuży maluszek
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie czaje stwierdzenia ze dziecka nie zmierzy bo sie w kadrze nie miesci bez sensu.
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
A co do Papugi i Ladanseuse może zostawily jakieś namiary w klubie? Ja przez aplikację nie mam dostępu do klubu. :thumbdown: Może choć maila można im wysłać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

wszystko będzie dobrze

to troszkę do nich niepodobne do nas nic a nic nie zaglądać... oby to tylko nadmiar obowiązków
. Mąż również nachyla sie do małego i z nim rozmawia. Strasznie podoba mi sie ten widok.
wiem ze bedzie bardzo dobrym tatusiem
cisnienie mialam bardzo wysokie (to bylo krotko po poronieniu wiec pewnie stres robil swoje bo nic mi nie wybadali) a tam nie dosc ze ponad 2 godziny spedzilam w kolejce, to jeszcze weszlam do gabinetu a tam sciana dymu - babka przy pacjentach palila se fajki
bylam taka umierajaca ze nawet nie mialam sie sily z nia klocic bo moja mama powiedziala ze powinnam zrobic tam afere... na szczescie wypisala mi duzo badan, wiec nie musialam za to bulic, ale juz o interpretacje wynikow kazala mi isc do innego lekarza bo "ona idzie na urlop i generalnie jej to lotto" moze nie tymi slowami ale dala mi to do zrozumienia
to drugie dzieciatko urodzilo sie zdrowe...

nie rozmyslaj tyle!! ale rozumiem Cie, bo ja mialam zabieg 18 stycznia zeszlego roku i w tym roku 18 stycznia juz wiedzialam o ciazy i tez bardzo sie stresowalam...