Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 15:46   #1651
Selay
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

inwersja nareszcie super ze wszystko ok z malenstwem, widac nasze zaklinanie na tych wszystkich tam lekarzy itd pomoglo ze ktos wkoncu sie toba zajol next time odrazu bedziemy im przesylac swa MOC

moja mama robi dla mnie nalesniki, taka mialam chec z rana ze se zazyczylam, a najlepsze jest to ze teraz niemam na nie zadnej ochoty ahhhhhhhhhh zmiany nastrojow i smaku chyba wpisane jest w zawod zaciazonej
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 15:48   #1652
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Zaraz ponadrabiam, ale najważniejsze, że w końcu ta opiekunka sali zrobiła mi to USG. Może przekazali jej Ci rezydenci, że pytałam, bo powiedziała, że wyjątkowo przyszła, bo dziś jest w poradni.
Wszytko jest ok, dzidzia żyje. Nie mogła już go zmierzyć, nie mieścił się już w kadrze i bardzo wariował w brzuchu. .
cieszę się, że jest wszystko ok

a ja oglądałam wojewódzkiego bo wczoraj spuchłam i juz o 21:00 spałam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 15:48   #1653
bajka1807
Zakorzenienie

okropne jestescie z tym pisaniem o zarciu :P jak se pomysle ze nie moge jesc takich rzeczy do konca ciazy, to mam ochote strzelic sobie w leb

kurdeee a mi tz niespodzianke zrobil, zadzwonil i mowi ze dzis przyjezdza zamiast jutro, a w domu taaaaaaki syf trzeba sie brac za sprzatanie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 15:49   #1654
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
super ze wszystko w porzadku ale nie czaje stwierdzenia ze dziecka nie zmierzy bo sie w kadrze nie miesci bez sensu.
Ze na monitorze jej się nie mieściło i ruszalo się bardzo co utrudnia sprawę. Z reszta jak będę u swojej to poproszę żeby zmierzyla, może jej się zmieści...

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
inwersja nareszcie super ze wszystko ok z malenstwem, widac nasze zaklinanie na tych wszystkich tam lekarzy itd pomoglo ze ktos wkoncu sie toba zajol next time odrazu bedziemy im przesylac swa MOC

moja mama robi dla mnie nalesniki, taka mialam chec z rana ze se zazyczylam, a najlepsze jest to ze teraz niemam na nie zadnej ochoty ahhhhhhhhhh zmiany nastrojow i smaku chyba wpisane jest w zawod zaciazonej
Oj mam nadzieje, ze następnego razu nie będzie. Bo póki co to co miesiąc jestem w szpitalu i to średnia przyjemność.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-20, 15:57   #1655
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam się po usg
Z dzieciątkiem wszystko w porządku. Ma już 6 cm i od piątku urósł PÓŁ centymetra to długość mierzona od czubka główki do czubka pupki Nóżki dzidzi miało wyprostowane, widać było stópki, rączki, paluszki niestety nie dało się zrobić żadnego porządnego zdjęcia, bo dzidzi było niekorzystnie ułożone. Dostałam jedynie w prezencie 1 zdjęcie, na którym maluszek nawet jak to sam lekarz określił wygląda jak kosmita
Wow! Super Mój Mały też na jednym z ostatnich zdjęć wyszedł jak kosmita

Cytat:
Zaraz ponadrabiam, ale najważniejsze, że w końcu ta opiekunka sali zrobiła mi to USG. Może przekazali jej Ci rezydenci, że pytałam, bo powiedziała, że wyjątkowo przyszła, bo dziś jest w poradni.
Wszytko jest ok, dzidzia żyje. Nie mogła już go zmierzyć, nie mieścił się już w kadrze i bardzo wariował w brzuchu. Pytałam o wyniku badań to powiedziała, że przy porannym obchodzie dowiem się. Pytałam czy podejrzewa skąd ten ból mógł być, to powiedziała, że jeszcze nie, że jest takie zjawisko jak zagrazajace poronienie, a bywa, że bez powodu. Czyli gowno wie, takie pitu-pitu. Najważniejsze, że USG dobre. Powiedziała, że jak będzie ok to w piątek wyjdę.
Aż mi w końcu słońce za oknem wyszło.

Dzięki jeszcze raz za wsparcie

Nooooo, nareszcie!!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:03   #1656
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Wszytko jest ok, dzidzia żyje. Nie mogła już go zmierzyć, nie mieścił się już w kadrze i bardzo wariował w brzuchu. Pytałam o wyniku badań to powiedziała, że przy porannym obchodzie dowiem się. Pytałam czy podejrzewa skąd ten ból mógł być, to powiedziała, że jeszcze nie, że jest takie zjawisko jak zagrazajace poronienie, a bywa, że bez powodu. Czyli gowno wie, takie pitu-pitu. Najważniejsze, że USG dobre. Powiedziała, że jak będzie ok to w piątek wyjdę.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:23   #1657
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no nie taka glupota, bo ja np do swojej przychodni praktycznie nigdy nie moge sie dodzwonic a wisze na telefonie od 7, tyle ze wiecznie jest zajete, wiec zapewne jest tak ze piguly odkladaja sluchawke i maja gleboko w dupie. a jak mi sie w koncu uda dodzwonic po 3 h wiszenia na telefonie to za kazdym razem slysze ze nie ma juz miejsc, a nie ma czegos takiego jak umawianie sie na przod, tylko znowu od ranca trzeba wisiec na telefonie. no albo jest cos takiego ze jak cos pilnego to prosze przyjechac i pytac lekarza czy przyjmie. takim sposobem bedac w 9tc, pojechalam z ostrym zapaleniem zatok i spojowek, miejsc nie bylo, a lekarz orypal mnie z gory do dolu ze ona nie bedzie siedziala po godzinach i ze jak chce to moge czekac do 13, a byla 8 pomijam fakt ze wiekszosc pacjentow to byli sami starzy ludzie, ktorzy do lekarza chodza bo nie maja z kim pogadac, a ciezarna ma pierwszenstwo u lekarza
takim sposobem jechalam prywatnie i musialam placic za cos, co powinnam miec za friko.

mi lekarz powiedzial to samo, dlatego powtorzylam.

mam u siebie dokladnie to samo, dlatego nosze sie z zamiarem zmiany przychodni, bo w mojej poprostu jest za duze oblezenie, a ludzie w kolejce pod przychodnia stoja juz od 5 rano! to jest przegiecie paly totalne.

mam to samo, to chyba przez reklamy, ale olewam.
jak sie wkurzam to ide po 18 na pomoc dorazna tam prawie kolejki nie ma i zawsze przyjmują

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:43   #1658
ewacia85
Wtajemniczenie

ja-ika, inwersja:jupi :CZyli można odetchnąć z ulgą
Ja na obiad zjadłam dwa talerze bigosuaz mi się uszy trzęsły Właśnie wróciłam ze spacerku z Adim . Słoneczko u mnie dzisiaj świeci i nieziemsko cieplutko juz tak za tym teskniłam że narobiłam sobie nadziei że święta będą takie cieplutkie A teraz na własne życzenie uganiam się z dwójką prawie 3-latków szaleństwo
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:43   #1659
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak sie wkurzam to ide po 18 na pomoc dorazna tam prawie kolejki nie ma i zawsze przyjmują
w ciagu trzech miesiecy 4 razy juz tam bylam z mloda bo sie do siebie dostac nie moge. tyle ze nie moge tam trafic na pediatre czego efektem sa zbedne antybiotyki, albo w ogole olewka tak jak bylo tym razem mloda prawie 40 st goraczki, kaszel, a lekarz kazal dawac nurofen i nic wiecej. dzisiaj jakims cudem sie dostalam do swojego pediatry to cos tam dostala bo juz zaczyna na oskrzela siadac, a od soboty do dzis goraczka nie minela, tyle tylko ze jest mniejsza
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:20   #1660
karolson
Zakorzenienie

Aaaaaa pisalyscie o paznokciach jak bedziecie sobie robily. To ja mam szczescie bo moja siostra pracuje w coty czyli astor rimmel sally hansen i ma wdzystkie lakiery i cale stoisko i wlasnie dorwala sie do moich paznojci u nog juz na wiosne tylko czemu robi to tak malo delikatnie aaaa
Stary 2013-03-20, 17:31   #1661
ewacia85
Wtajemniczenie

właśnie mnie 3-latki rozbroiły Tańczyli i śpiewali " ona tańczy dla mnie'.Zdziwiło mnie że Adi zna prawie całe słowa na pamięć Po czym w radiu zet leciało got to love you Adi podłapał refren i zaczął to śpiewać po czym Gabi zatrybiła od Adiego i słuchałam pięknego duetu:hah aha:
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:32   #1662
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No więc ja może od razu napiszę i zdementuję plotki
Obecnie przyjęłam następujące kryteria:
  • udzielanie się w co najmniej drugim wątku
  • co najmeniej 50 postów w poprzednim
  • co najmniej 20 postów w tym

Wydaje mi się, że to uczciwe podejście. Każdy kto chce, może złożyć podanie na piśmie (czyli napisać mi PW, bo ja w pracy tylko na komórce Was czytam i nie ogarniam ). Jak ktoś woli być anonimowy, to oczywiście nie ma konieczności bycia w klubie

Tym samym mam nadzieję, że wszystko jasne

a to ma jkiś sens, bezpieczniejsze
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja myślałam raczej o tym, że po prostu przed 4 miesiącem nie ma przyrostu wagi więc smarowanie się specyfikiem na rozstępy mija się z celem.
nie?
Stary 2013-03-20, 18:32   #1663
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
właśnie mnie 3-latki rozbroiły Tańczyli i śpiewali " ona tańczy dla mnie'.Zdziwiło mnie że Adi zna prawie całe słowa na pamięć Po czym w radiu zet leciało got to love you Adi podłapał refren i zaczął to śpiewać po czym Gabi zatrybiła od Adiego i słuchałam pięknego duetu:hah aha:
ale masz zdolna mlodziez w domu

a ja sie jakos kijowo czuje... brzuch mnie cos boli (ale raczej tak normalnie nie ciazowo ani miesiaczkowo) i jakas taka slaba jestem ehhhh
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:46   #1664
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Pisałyście o depilacji intymnej - prawda jest taka, że te włosy natura tam po coś dała, mają służyć zatrzymywaniu bakterii i zanieczyszczeń, więc to prawda co lekarz mówi.
a wąsik po co mam?
nie przekonuje mnie to

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:

Stary 2013-03-20, 18:50   #1665
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nie?
No, ja nie mam. Wiele dziewczyn pisało, że też nie ma. Zdarza się nawet wręcz spadek wagi.

Dziewczyny, jakie macie sposoby na walkę ze stresem i nerwówką w okresie ciąży?
Czuję jak dopadają mnie negatywne emocje, te nerwy są okropne Szukam różnych sposobów jak się od tego odciąć i zająć myśli czymś innym, pozytywniejszym.
Pogaduchy z przyjaciółką mnie wyciszają, pomaga też gimnastyka i wyczyny kulinarne Na marginesie zaraz uciekam do kuchni robić pyszne sajgonki

Zastanawiam się czy może podpatrzyłabym od Was coś skutecznego

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-03-20 o 18:55
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:54   #1666
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No, ja nie mam. Wiele dziewczyn pisało, że też nie ma. Zdarza się nawet wręcz spadek wagi.
śmieje się
ja mam apetyt duży jak zawsze no i ogromne ilości słodkiego jem
ale tym będę się martwić za jakieś 8 miesięcy
Stary 2013-03-20, 18:57   #1667
kaska87
Zakorzenienie

ja dzisiaj miałam jakieś apogeum zjadłam 2x obiad czekoladę do picia i całą tabliczkę alpen gold ale dobrze się czuję, zobaczymy jak w nocy czy czasem nie pożałuję tego

ciekawe ile ja mam kg, wagę mam u siebie a do piątku jestem u rodziców, w sobotę się zważę

Stary 2013-03-20, 19:04   #1668
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Inwersja, trzymaj się tam jakoś , masakra co to się dzieje...

Ja dzisiaj weszłam na 1 piętro i musiałam odsapnąć Ale jest sukces, mogę pracować 4h w biurze lub w domu Z tego tytułu idę zrobić sobie jedzenie i spać

Pisałyście o depilacji intymnej - prawda jest taka, że te włosy natura tam po coś dała, mają służyć zatrzymywaniu bakterii i zanieczyszczeń, więc to prawda co lekarz mówi.
A ja mam wrażenie że im mniej tym łatwiej dbać
na nogach też golę - sorry naturo

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:06   #1669
teacherka
Zakorzenienie

JA jeszvze nic nie przytyłam, ale brzuchol mi się zrobił... Stąd wnioskuję, że gdyby nie ciąża to bym schudła
Ale dziś np. nie jadłam obiadu, kilka owocków tylko... Nie mam ochoty na NIC. nic mi nie podchodzi...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:14   #1670
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wiecie jaka dotarła do mnie informacja?Siedzę sobie wczoraj wieczorem i widzę, że delikatnie mi sie lampy ruszają.Zwaliłam to na jakieś ciążowe zwidy.Przed chwilą w informacjach słyszę, że ro zawaliła sie kopalnia kilkanaście km ode mnie.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:21   #1671
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wiecie jaka dotarła do mnie informacja?Siedzę sobie wczoraj wieczorem i widzę, że delikatnie mi sie lampy ruszają.Zwaliłam to na jakieś ciążowe zwidy.Przed chwilą w informacjach słyszę, że ro zawaliła sie kopalnia kilkanaście km ode mnie.
my tez mielismy ostatnio mikro trzesienie ziemi... zatrzasla sie podloga i szafa :brzyda l: gdyby nie to ze maz lezal ze mna w lozku to by mi nie uwierzyl haha

kurde ale pawia wyprawilam do kibelka przed chwila... i ponoc w 16 tygodniu juz nie ma mdlosci... zaraz chyba polece poprawiac...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:39   #1672
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
my tez mielismy ostatnio mikro trzesienie ziemi... zatrzasla sie podloga i szafa :brzyda l: gdyby nie to ze maz lezal ze mna w lozku to by mi nie uwierzyl haha

kurde ale pawia wyprawilam do kibelka przed chwila... i ponoc w 16 tygodniu juz nie ma mdlosci... zaraz chyba polece poprawiac...
Mnie dopadło przedwczoraj, mimo ze 16tc..na szczescie nie wymiotuję.

Stary 2013-03-20, 19:43   #1673
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

gdzieś Ty była jak Cię nie było?
albo ja ślepa i nie zarejestrowałąm Cię
Stary 2013-03-20, 19:49   #1674
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A ja mam wrażenie że im mniej tym łatwiej dbać
na nogach też golę - sorry naturo
Ja to się zastanawiam jak tu człowiek da radę się doprowadzić do ładu w bardziej zaawansowanej ciąży i się nie pozacinać...czy też nad tym któraś juz dumała?albo z mamusiek, które już rodziły, możecie powiedzieć jak to jest z tym goleniem bikini?można dać radę, czy trzeba szukać pomocy??

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:

Samba nieźle cię trzyma widzę...no będzie geniusz jak nic...
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:50   #1675
kaska87
Zakorzenienie

ciekawe jak dziewczyny na bezpiecznym maluchu

ja jem kolację nie mogłam się zdecydować co chcę więc jest pół jabłka i pół pomarańczy

Stary 2013-03-20, 19:51   #1676
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
JA jeszvze nic nie przytyłam, ale brzuchol mi się zrobił... Stąd wnioskuję, że gdyby nie ciąża to bym schudła
Ale dziś np. nie jadłam obiadu, kilka owocków tylko... Nie mam ochoty na NIC. nic mi nie podchodzi...
Ja jestem 3,5 kg do przodu, w porywach do czterech...
Stary 2013-03-20, 19:53   #1677
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Ja jestem 3,5 kg do przodu, w porywach do czterech...
może teraz wolniej będziesz tyła

mąż dzisiaj pytał czy mam brzuszek

Stary 2013-03-20, 19:55   #1678
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Samba nie dobijaj mnie ja naprawdę liczę na to że za jakiś tydzień-dwa mdłości znikną dzisiaj też mam jakiś kiepski dzień... rano paw, w pracy do południa spoko a potem zaczęło mnie mdlić, jak wyszłam z pracy to myślałam że pawia puszczę ale pooddychałam świeżym powietrzem i wróciłam do domu a w domu ciągle czuję że zaraz będzie bieg do łazienki... mam już naprawdę tego dość

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój mnie codziennie dokładnie ogląda bo wyczytał że od 12 tygodnia brzuszek zaczyna rosnąć i może nawet nastąpić taki skok że nie było brzuszka nie było a po tygodniu jest no i w tym tygodniu był ten 12 tydzień i taaaaak mnie oglądał od lewej do prawej
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:00   #1679
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
może teraz wolniej będziesz tyła

Hmmm, nie wiem czy wolniej, bo ogólnie od drugiego trymestru jakiś tam przyrost wagi powinien być, ja przytyłam od razu jak zaszłam w ciążę w zasadzie, tak w Boże Narodzenie namiętnie jadłam i byłam ciągle głodna, że od razu poszło dwa do przodu i tak zostało Potem przez pierwszy trymestr stała waga praktycznie w miejscu, a teraz 1,5kg do przodu, czyli prawie cały czwarty miesiąc. Chyba prawidlowo. Chyba...
Stary 2013-03-20, 20:01   #1680
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
mój mnie codziennie dokładnie ogląda bo wyczytał że od 12 tygodnia brzuszek zaczyna rosnąć i może nawet nastąpić taki skok że nie było brzuszka nie było a po tygodniu jest no i w tym tygodniu był ten 12 tydzień i taaaaak mnie oglądał od lewej do prawej
mój tylko na weekendy jest i jak ja się prężę przed lustrem to się ze mnie nabija a ja mu na to, że jeszcze urośnie

dirty niby powinno się 2-4kg w I trymestrze przytyć więc w normie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-03-20 o 20:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości