|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II
Cytat:
Na razie włączyłam lioven też wpływa na cholesterol ale przynajmniej nie jest to wymienione jako główna pierwsza zaleta. Wiesz co do łojotoku od androgenów to ja ma androstendion 0,94 ng/ml( norma 0,40-4,10) teścia na poziomie ok 60 % zakresu normy, wysokie SHBG i bardzo niski wolny testosteron, DHEA na ok 68,82% zakresu normy, DHEASO4 w swojej grupie wiekowej na ok 34% zakresu normy i lekarze mówią, że tu się nie ma do czego przyczepić. Pozostaje tylko prolaktyna właśnie ją diagnozuje i ma 8 krotnie podwyższona po obciążeniu- ona jest induktorem DHT i powoduje tysamym łojotok i wypadanie włosów ect. W przyszłym tyg, będę u mojego gina i chyba mamy winowajcę . ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
olej z pestek dyni olej z ogórecznika tran beta karonten palma sabałowa Solgar VM75 wierzbownica Salfazin Olimp Chela-Ferr Med, Edytowane przez maniek77 Czas edycji: 2013-03-20 o 16:57 |
||
|
|
|
#872 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.olimp-supplements.com/?p=3&m=22&m2=59&id=197 W podpisie mam "czasami witaminki". Magnez to minerał, ale w uproszczeniu witaminka. ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, wymienię na dzika. I najlepiej takiego z włosiem, od razu za jednym zamachem będę mieć i szczotkę
|
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
Ja też dziś dostałam premiera jutro raniutko
|
#875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dawkowanie masz w tym linku poza tym na kartoniku dodatkowo w środku na ulotce no i jeszcze mi wierzysz ![]() 1 kaps. po posiłku ![]() To oznacza, że masz się odżywiać nie samym magnezem. ![]() Meldujcie wszystkie biokapki
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem nic
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład Yasminelle: 1 tabl. powl. zawiera 0,02 mg etynyloestradiolu i 3 mg drospirenonu. Skład Yasmin: Skład: 1 tabl. powl. zawiera 0,03 mg etynyloestradiolu i 3 mg drospirenonu Skład różni się nieznacznie. Mimo to Yasmin na mnie działa lepiej. |
|
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ciekawe bardzo tego Biokapu
Edytowane przez mastiff Czas edycji: 2013-03-20 o 19:34 |
|
|
|
|
#880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą dziwne, że taka różnica pomiędzy jednym a dugim.Dobrze wiedzieć.Zobaczę jak zadziała na mnie....
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
Ooooo jakas inwazja Biokapu?
Szkoda, ze mnie ominelo .Czekam z niecierpliwoscia na Wasze relacje i mam nadzieje, ze zadziala. Mam zamiar najpierw wykonczyc cysterny szamponow czekajacych w lazience nooooo chyba, ze stwierdzicie, ze mus! Biannie jak przebiega u Ciebie kuracja z kozieradka? Rusza sie cos? Mastiffek bylam na Twoim blogu. Tak trzymac!
Edytowane przez AglioOlio Czas edycji: 2013-03-20 o 20:12 |
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak u Ciebie teraz z włosami? Wyczytałam, że wcierasz Seboradin Forte, ja też zaopatrzyłam się w niego, ale dopiero w niedzielę, więc jeszcze za wcześnie, żeby coś stwierdzić. Działa? Kończę za to 3 tydzień Jantara i efektów zero Chyba go odstawię.
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na opakowanku piszą, że jak ktoś chce brać inaczej niż 1 kaps, to po konsultacji z lekarzem. Jakby Ci w jakichś badaniach np. wyszedł megadeficyt, taki że odpychasz widelczyki, to wtedy 3 kapsy pewnie mało. ![]() Biokap jeszcze dzisiaj będzie w użyciu?
|
|
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Neo bierzesz beta-sitosterol w postaci antycholu czy wersji pure?
Jakies wynalazki?
|
|
|
|
#885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety po Seboradinie efektów zero.Wręcz mialam wrażenie,że jest gorzej,więc zrobiłm przerwę,bo skalp jakoś po nim ucierpiał;( Ktoś wspominał o szamponach.Nizoral z ketokonazolem faktycznie jest świetny na łupież i podobno wzmacnia kłaczki i przeciwdziała wypadaniu.Mam zamiar kupić i stosować dwa razy w tygodniu a włoski myję cztery razy na tydzień tak gdzieś co drugi dzień... Neoś, może Ty wiesz,co to oznacza jak cebulka przytwierdzona do włoska, który wypadł jest taka strasznie sucha,że kruszy się w palcach?wiem,że to głupie i nietypowe pytanie,ale w necie nie znalazłam na nie odpowiedzi....Mam wrażenie,ze to coś dziwnego.Prawie każda z cebulek jest malutka i jak okruszek od ciastka sucha.Już o tym wspominałam.Wcześniej tak nie miałam.Moze przesuszyłam skalp wcierkami na alkoholu?teraz od tygodnia sama kozieradka!
magnez, belissa,witamina C, cynk,wierzbownica,pokrzyw a Do wcierania: skrzyp,pokrzywa,sok z imbiru Edytowane przez biannie Czas edycji: 2013-03-20 o 20:59 |
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odżywkę stosuję codziennie, ale bejbików brak. Mam wrażenie, że mrowi mnie trochę skóra głowy, ale nie wiem po czym.
|
|
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej, jak tam po biokapie?
Dzisiaj przyszedł mój Spectral DNC-N i szczęka mi opadła, bo ma inny skład. zamiast hydrolizowanych protein łubinu i żeń szenia, to na "dzień dobry" jest glikol propylenowy, dopiero potem Nanoxidil, kilku składników nie ma np. tauryny, argininy, ale niby w zamian jest coś innego. Hmmm, mam nadzieję, że nie będzie lininienia . Przetrzepałam neta, ale wszędzie podają skład, jaki ja znam i jakiego używałam wcześniej (jedna flaszka), czyli z łubinem i żeń szeniem. Nie wiem, czym to wytłumaczyć . Kupiłam w oryginalnym sklepie. Na allego widac, że są 2 rodzaje opakowań nanoxidilu: jedno bardzij brązowe, a drugie czerwone. O co do ch***** kamman.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Susse,wiesz że jak patrzę czy przeglądasz wątek,to Ciebie nie widać a Neo na przykład się na dole na pasku "wyświetla"?dziwne...
Cz asem sprawdzam z ciekawości,żeby wiedzieć kto siedzi przy kompie
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
Maria221 jak długo bierzesz już Solgar VM 75 i jak się czujesz na takich dawkach witamin B?
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA, UWAGA wieszczę wypuszczenie nowego Spectrala w 2 butelkach. Oto skład:
INGREDIENTS SOLUTION 1: DEIONIZED WATER, PALMITOYL PINE BARK EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, ADENOSINE, BIOFLAVONOID COMPLEX (PINE BARK EXTRACT, SERENOA SERRULATA EXTRACT, CAMELIA SINENSIS EXTRACT, ZEA MAYS (CORN) GLUTEN PROTEIN, SALIX ALBA BARK EXTRACT, PUNICA GRANATUM EXTRACT, CAPSICUM, THYMUS VULGARIS (THYM) EXTRACT, GINSENG EXTRACT), PYRROLIDINYL DIAMINOPYRIMIDINE OXIDE, DIAMINOPYRIMIDINE OXIDE, ACETYLSALICYLIC ACID, ETHYLBISIMINOMETHYLGUAIAC OL MANGANESE CHLORIDE (EUK-134), RETINOL, MALUS DOMESTICA FRUIT CELL CULTURE EXTRACT (STEM CELLS), AZELAIC ACID, CALCIUM PANTHOTHENATE, PYRIDOXINE HYDROCHLORIDE, PHOSPHOLIPIDS (NANOSOMES), BIOTINOYL TRIPEPTIDE-1, MYRISTOYL PENTAPEPTIDE-17, OCTAPEPTIDE-2, ARGAN OIL, PREZATIDE COPPER ACETATE, PHENOXYETHANOL, CAPRYLYL GLYCOL, SORBIC ACID INGREDIENTS SOLUTION 2: DEIONIZED WATER, GLYCERIN, ARGININE, ACETYL TYROSINE, GLYCINE, ARCTIUM MAJUS ROOT EXTRACT, HYDROLYZED SOY PROTEIN, POLYQUATERNIUM 11, POLYSILOXANE, POLYALKYLENE, COPOLYMER, CALCIUM PANTOTHENATE, ZINC GLUCONATE, NIACINAMIDE, ORNITHINE HYDROCHLORIDE, PROCYANIDIN B-2, CITRULLINE, GLUCOSAMINE HYDROCHLORIDE, BIOTIN, LYSINE, HISTIDINE, ASPARTIC ACID, THREONINE, SERINE, GLUTAMIC ACID, PROLINE, ALANINE, VALINE, METHIONINE, ISOLEUCINE, LEUCINE, GLUCOSE, TYROSINE, HENYLALANINE, CYSTEINE, ARCTIUM MAJUS ROOT EXTRACT, DEXTRAN, TRIPEPTIDE-1, DIMETHYLSULFONE, PHENOLSULFONEPHTHALEIN, PHENOYETHANOL, CAPRYLYL GLYCOL Dokładnie to żremy w antycholu, kurcze, też na to wpadli. ![]() ![]() http://www.spectraldncs.com/spectral.dnc-s.html Już wiem, dlaczego Spectrale nie powodują linienia u mnie. Minoxidil w nich użyty jest lepszej jakości, bardziej oczyszczony, dnc-n z kolei zawiera minoxidil w jakiejś innej formie, ale chyba tak samo skutecznej.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 Edytowane przez Maria221 Czas edycji: 2013-03-23 o 09:28 |
|
|
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
Biokap został użyty
Po pierwszym użyciu cudów się nie spodziewam ale z każdym kolejnym życzę sobie znacznego ograniczenia wypadania. Pieni się rewelacyjnie, choć sobie nie pożałowałam szamponu.Biannie- ja mam takie same cebulki włosów, malutkie i kruche jak skorupki czy ciasteczka |
|
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś miałam drugie użycie Biokapu
![]() To miłe zakończenie beznadziejnego dnia
|
|
#893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzialania niepozadane minoksydyl (loxon) ///W miejscu aplikacji: zaczerwienienie, swędzenie, suchość i łuszczenie się skóry, czasem odbarwianie bądź wypadanie włosów, zapalenie mieszków włosowych, reakcje alergiczne (kontaktowe zapalenie skóry, pokrzywka, rumień, nieżyt nosa, obrzęk twarzy)./// Bede jeszcze szukac. Trzymaj sie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze widoczne efekty od 3-6 tyg. Ja zużyłam dopiero 3 ampułki. No nic zaraz idę wcierać.Biorę też od 1,5 mca czysty beta sitosterol i nie widzę nowych włosów po nim
|
|
|
|
|
#895 |
|
Raczkowanie
|
dlaczego moje posty nie przechodzą?
|
|
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
no to teraz już rozumię ,moje posty były naszpikowane nazwami produktów,ale w końcu ja tutaj o nich czytałam.Mniejsza z t
Chciałam wszystkim podziękować za wiedzę jaką tu przekazujecie,praktycznie większość rzeczy które polecacie już stosuję. Saw pallmetto,olejek s...a, foli...n, acai z zieloną herbatą,a od dzisiaj zacznę stosować serum na skalp z wyciągiem z kończyny. Na razie nie zauważyłam znaczącej poprawy ,tak jak u was jest dzień ,że poleci 40 a nastepnego 70.Po za tym moje włoski sa naprawdę cienkie,u mnie proces miniaturyzacji jest naprawdę widoczny.Moje włosy po wypadnięciu prawie w ogóle nie maja cebulki.Beybików też nie mam ,jakieś pojedyncze włosy ,które sterczą z tych dłuższych .Zdałam sobie sprawę ,że te krótsze coraz bardziej widać ,bo dłuższe nie są już ich w stanie przytrzymać bo są rzadkie. Także biorę tych supli naprawdę sporo,nie wymieniam wszytskich bo znowu mi post nie przejdzie. |
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Było myju myju Biokapem. Miało być wieczorem, ale coś mi strzeliło w kręgosłupie i pół dnia chodziłam jak paralityk, więc o schylaniu się nie było mowy
Edytowane przez mastiff Czas edycji: 2013-03-21 o 08:12 |
|
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
Mastiff u mnie tez bez rewelacji ale poczekam do 3-4 użycia, dla przykładu clobex dopiero po 3 użyciu zredukował wypadanie do minimum i sprawowałby się świetnie, tylko przesusza skórę i nie można go tak stosować całe życie. Dodam, że po jego odstawieniu znów było tylko gorzej.
|
|
|
|
#900 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie wszystkie piękne kobitki i Neo
Jestem z Wami tutaj juz od dawna ale działałam "z ukrycia" ![]() Przeczytałam I i II cz wątku robiąc notatki i zajęło mi to kilka dobrych miesięcy jestem pod duzym wrażeniem Waszej wiedzy Cieszę się,że udało mi się dobrnąć do końca II wątku i że wreszcie moge do Was dolączyć Mój problem z włosami zauważylam ok 8 lat temu (teraz mam 26).Moja historia jest bardzo długa i nie wiem czy chciałybyscie się o niej dowiedzieć .Podejrzewam ze mogę miec androgenowe i ŁZS. Kilka lat temu pisałam tez na forum pt "wypadające włosy" i stamtąd kojarzę Marię i jej pomysł na fantastyczny wątek z recepturami na domowe wcierki Pytanie do Bianneczki czy pomimo picia czerownej koniczyny nadal masz uderzenia gorąca?Ja niestety tez tak czasami mam np. w pierwszy dzien okresu z tym ze sa to uderzenia zimna i goraca na przemian ![]() Oglądając swoja łepetynę w miejscach przezrzedzonych (przedziałek)zauwazyłam ze cebulki są tak jakby na wierzchu Tam gdzie troszkę puchu odrasta tego nie ma, widac tylko odrastajacy wlos a cebulka jest ukryta ![]() czy Wy tez tak macie? MASZKOWA WHERE ARE YOU?!PLEASE COME BACK !!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

Wersja eco z prażonych pestek. Jeszcze go nie otworzyłam, ale wiem, że jest w smaku bardziej słony (tak napisali). Ale mnie tylko działanie interesuje, nie smak

Nie rozumiem nic

Chyba go odstawię.

.Podejrzewam ze mogę miec androgenowe i ŁZS. Kilka lat temu pisałam tez na forum pt "wypadające włosy" i stamtąd kojarzę Marię i jej pomysł na fantastyczny wątek z recepturami na domowe wcierki