Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 20:59   #2881
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
może ma okres nierównowagi, na psychologii dziecka o tym miałam, to w sumie chyba to samo jak skok rozwojowy mieliśmy to omówione do jakich kilkunastu lat życia.
jeśli przypomnisz, ile Paula ma lat, mogę sprawdzić w notatkach
.
Ktoś tu kiedyś pisał, że pytał o te skoki rozwojowe pediatry i że niby ten pediatra się z tym nie zgadza, że nie ma czegoś takiego. A co miałaś na studiach? Coś w ten deseń jak na pierwszej stronie jest?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no to lipa
widzę, ze jednak nie jestem jedyna co jeszcze nie chrzciła my robimy 26maja, właśnie czekam na sukienkę na chrzest, już mi pisali, ze wysłana do tego opaska, buciki i rajstopki i mała będzie śliczna gorzej ze mną

My mamy teraz w świeta 31 marca. Też w domu robimy. Sukienkę, płaszczyk i kozaczki już w domku czekają.

O ile znowu odwołać nie będziemy musieli.... bo Maja chora i zamiast lepiej to gorzej jest, dzisiaj jeszcze dodatkowo katar dostało maleństwo
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:04   #2882
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX

Katiem niestety nie zrobiłam bo i mąż pieczarki zeżarł - zapiekankę sobie zrobił. Myslał, że tak bez przyczyny pieczarki przesmażam

Anesh dużo zdrowia dla Maji

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:05   #2883
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
100 lat

Poli od popołudnia ropieje oczko.myślę,ze od Wiktora sie zaraziła zapaleniem spojówekiść z nią do okulisty czy do pediatry
poszłam najpierw do pediatry.

dziewczyny, ja z pytankiem

czy Wasze dzieci wydają z siebie czasem taki dziwny dźwięk przy wdechu, takie coś jak yyyyyyyyyy, jakby się dziwiły lub brakowało im powietrza

Lena tak robi od jakiegoś czasu, nie cały dzień ale kilka razy się zdarzy. i teraz zastanawiam się czy to normalne zachowanie w jej wieku (oprócz pisków, warczenia i stękania ) czy ma to związek z jej chorobą i trudnością w oddychaniu

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-03-20 o 21:07
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:12   #2884
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dziś już zmykam. Będę na forum dopiero w piątek, bo jutro czeka nas wyjazd do Wawy do nefrologa i pewnie późno wrócimy. Trzymajcie kciuki, aby miedniczka Poli się nie powiększyła . Buziaki.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki

Podczytuję cały czas, ale trudno mi się wbić u nas jakiś ciężki okres, mąż ma w pracy straszny młyn, robi dokumentację, pomagam mu w każdej wolnej chwili pogoda mnie dobija

Lourose, Filip miesiąc starszy, a też rzadko kiedy się na rękach oprze

Aga, Dicoflor nie zaszkodzi, ale podejrzewam, ze to od leków

Kasiam, kciuki, abyście szybciutko wyszły i wszystko było dobrze ja w szoku jestem, że szpital , u nas też się papra ( teraz już strupek się zrobił), pokazywałam pediatrom, wszyscy mówili, że tak może być do roku, jedynie Octenispeptem kazali psikać kurczę, martwię się

Mam pytanie do mam chłopców, Wasi synkowie tez mają takie małe, jasne włoski na jąderkach? Ja dzisiaj pod dobre światło zobaczyłam u Filipka, nie wiem, czy u tak małego dziecka to norma taki meszek ma na buźce, ale to chyba naturalne, ale tam?

Życzenia zdrowia dla wszystkich chorowitków

Fabiś ma takie jasniutkie delikatne włoski

My jak zwykle cały dzień poza domem,więc nadrobiłam,ide sie wykąpac i spac.

Mój mąż ma 2 tyg urlopu więc dlatego jest mnie mniej.

Zdrówka dla chorych dzieciaczków

U Nas na chrzcinach osób było 15 chyba i robiłam w domku. Wszystko sie udało

Agaton nie odpowiem bo nie wiem,Fabiś tak nie robi

A i pochwale kawalera,że zaczął sam zasypiac po kąpieli w łóżeczku przy muzyce karuzelki
bo do tej pory w dzień zawsze zasypiał sam a wieczorkiem na rękach a tu odmiana .

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2013-03-20 o 21:14
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:17   #2885
Dearlie
Zakorzenienie

Mateńko, to ja może rzeczywiście powinnam szybko ochrzcić Antka, żeby wypędzić z niego tego złego ducha, co to w nim siedzi? Dziewczyny on przechodzi w ostatnich dniach sam siebie... to jest kosmos jak on wyje... nie płacze, nie krzyczy... WYJE, bo inaczej tego nazwać niestety nie można. Tylko czekam aż sąsiedzi zaczną podpisywać jakąś petycję, aby właściciele nam wymówili mieszkanie.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Ja też tak mam

A Alanek kolejną rzecz jak sie pytam to pokazuje
Najpierw nauczył pokazywać jak pytam gdzie jest lampa.
A teraz wie gdzie jest "tik tak" w domu
Aż mam frajde jak durna jakaś
Poza tym piszczy coraz głośniej i mi uszy pękają!
Kiedy etap piszczenia sie skończy????
Aaaaa i kręci sie jak wskazówka w koło własnej osi leżąc na brzuszku
Numerem popisowej mojej jamniczki było "Gdzie jest lampa?"

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

Mam pytanie do mam chłopców, Wasi synkowie tez mają takie małe, jasne włoski na jąderkach? Ja dzisiaj pod dobre światło zobaczyłam u Filipka, nie wiem, czy u tak małego dziecka to norma taki meszek ma na buźce, ale to chyba naturalne, ale tam?

Życzenia zdrowia dla wszystkich chorowitków
Jutro się przyjrzę, bo szczerze mówiąc nie zauważyłam. Jednak mój Antek ogólnie jest nadmiernie owłosiony. Ma normalnie ciemne włosy np. na nogach, na ogonku ( nie mylić z siusiakiem ) i nawet na uszkach!

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej.Ale dziś mi głowa pękaWszystko jest do ehh...brak mi sił na to wszystko już...
Tulę mocno i zdrówka życzę!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
U nas masakra,Zuzia ma gorączkę,nie wiem ale podejrzewam że od zębów,cały czas popłakuje,jutro rano pędzimy do lekarza.
Ojej, aby to rzeczywiście było tylko od ząbków. Zdrówka dla mojej synowej ukochanej!
Stary 2013-03-20, 21:17   #2886
katiem
Wtajemniczenie

Iwa rzecznikrodziców.pl, ale jak weszłam na Twoją stronę to to samo jest więc tak

Kraven jak dobrze, że mój nic sam sobie nie zrobi

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:22   #2887
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

czy Wasze dzieci wydają z siebie czasem taki dziwny dźwięk przy wdechu, takie coś jak yyyyyyyyyy, jakby się dziwiły lub brakowało im powietrza
Mój Antek tak robi. Często w trakcie zabawy, gdy się czymś nadmiernie ekscytuje... często towarzyszą temu te zdziwione oczka, które kiedyś odebrałam jako efekt zs. Powinnam się martwić? Proszę o Was o szczerą odpowiedź... obiecuję, że tym razem będzie bez paniki. W kwietniu mam nadzieję, że uda nam się udać na wizytę do neurologa, bo ja nadal jestem zaniepokojona kilkoma rzeczami u niego, ale już nie będę Wam panikowała, obiecuję!
Stary 2013-03-20, 21:24   #2888
katiem
Wtajemniczenie

JA też jeszcze nie chrzciłam - prawdopodobnie w wakacje może zdążymy zanim rok skończy
Bratowa teraz rodzi w kwietniu i ich synek na pewno szybciej będzie chrzczony - bo jej rodzice bardzo religijni.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Agaton ja nie zauważyłam czegoś takiego

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:29   #2889
angel166
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dziś już zmykam. Będę na forum dopiero w piątek, bo jutro czeka nas wyjazd do Wawy do nefrologa i pewnie późno wrócimy. Trzymajcie kciuki, aby miedniczka Poli się nie powiększyła . Buziaki.

Cytat:
U nas masakra,Zuzia ma gorączkę,nie wiem ale podejrzewam że od zębów,cały czas popłakuje,jutro rano pędzimy do lekarza.
Oby to bylo tylko przes zabki

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
czołem

meldujemy się z Milką, dziś skończyła 6 miesięcy, ale ten czas leci....

Milka po chorobie, ja w trakcie, mam nadzieje ze wy zdrowe
wszystkiego naj dla Milki za 6mc
Cytat:

Lena tak robi od jakiegoś czasu, nie cały dzień ale kilka razy się zdarzy. i teraz zastanawiam się czy to normalne zachowanie w jej wieku (oprócz pisków, warczenia i stękania ) czy ma to związek z jej chorobą i trudnością w oddychaniu
Nie pomoge czy to niepokojace czy nie. Jagoda tak nie robi yyyy w jej wykonaniu to przy marudzeniu jedynie jedno wielkie yyyyyyyyyy

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-03-20 o 21:31
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:39   #2890
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ktoś tu kiedyś pisał, że pytał o te skoki rozwojowe pediatry i że niby ten pediatra się z tym nie zgadza, że nie ma czegoś takiego. A co miałaś na studiach? Coś w ten deseń jak na pierwszej stronie jest?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

My mamy teraz w świeta 31 marca. Też w domu robimy. Sukienkę, płaszczyk i kozaczki już w domku czekają.

O ile znowu odwołać nie będziemy musieli.... bo Maja chora i zamiast lepiej to gorzej jest, dzisiaj jeszcze dodatkowo katar dostało maleństwo
mniej wiecej tutaj znalazlam artykul http://www.bangla.babyonline.pl/arty...ylko-taki-etap o owych okresach.
Stary 2013-03-20, 21:45   #2891
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
mniej wiecej tutaj znalazlam artykul http://www.bangla.babyonline.pl/arty...ylko-taki-etap o owych okresach.
20 tygodni
Dziecko targane jest frustracjami. Próbuje nauczyć się nowych rzeczy, lecz mu to nie wychodzi (np. samodzielne siadanie, sięganie po przedmioty). Denerwuje się, gdy mama wychodzi z pokoju. Zaczyna odróżniać bliskich od obcych.

To mam kolejną rzecz, na którą mogę zrzucać winę złego zachowania Antka.
Stary 2013-03-20, 21:48   #2892
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne Dzięki
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:59   #2893
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

Misiek miał fazę że ciągle tak robił, najpierw było jedno wielkie wciągane yyyyyyyyyy a potem odkaszlał bo sobie podrażniał gardełko i od nowa. Teraz już mu to przechodzi i robi coś nowego, aż muszę nagrać bo to jest jeszcze lepsze Także ja to odbieram jako jego gadkę, bo ewidentnie testuje różne sposoby wydawania z siebie dźwięków. I też jak Antoś Dearlie robił przy tym zdziwione duże oczka
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 22:17   #2894
m_moni
Zadomowienie

Cytat:

biedna Majunia

Cytat:

Maja tak robiła, ale wcześniej, w 2 i 3 mies. i ja to odbierałam jako trudność w oddychaniu, ale pediatra nie uznała tego za coś groźnego. potem Mai przeszło
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 23:23   #2895
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Oby to tylko było od ząbków...bidulka mała

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Katee tam jest lidokaina, którą trzeba ostrożnie stosować w czasie laktacji. Jak bardzo boli to raz czy dwa można psiknąć ale nie nadużywać.
aha...dziękuję

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
czołem

meldujemy się z Milką, dziś skończyła 6 miesięcy, ale ten czas leci....

Milka po chorobie, ja w trakcie, mam nadzieje ze wy zdrowe
zdrówka dla Kamilkii dla Ciebie również.
Na wątku też choróbsko panuje niestety u wielu z nas...m.in.u nas

Cytat:
Poli od popołudnia ropieje oczko.myślę,ze od Wiktora sie zaraziła zapaleniem spojówekiść z nią do okulisty czy do pediatry
może najpierw do pediatry...

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej kochane
wpadam jak zwykle tylko z doskoku
cały dzień na nogach..
Iga zasnęła więc mam chwilkę dla siebie..
jutro śmigamy na szczepienie, mamy 5w 1 czyli jutro przypada wzw czyli to jest ta darmowa?
tak

Cytat:

Dużo,dużo zdrówka dla Majki.Tule Was

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A i pochwale kawalera,że zaczął sam zasypiac po kąpieli w łóżeczku przy muzyce karuzelki
bo do tej pory w dzień zawsze zasypiał sam a wieczorkiem na rękach a tu odmiana .
dla kawaleraa kolacje kiedy dostaje po kąpieli???

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mateńko, to ja może rzeczywiście powinnam szybko ochrzcić Antka, żeby wypędzić z niego tego złego ducha, co to w nim siedzi? Dziewczyny on przechodzi w ostatnich dniach sam siebie... to jest kosmos jak on wyje... nie płacze, nie krzyczy... WYJE, bo inaczej tego nazwać niestety nie można. Tylko czekam aż sąsiedzi zaczną podpisywać jakąś petycję, aby właściciele nam wymówili mieszkanie.
więc jeszcze może być gorzej...wytrwałości życzę

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
JA też jeszcze nie chrzciłam - prawdopodobnie w wakacje może zdążymy zanim rok skończy
Bratowa teraz rodzi w kwietniu i ich synek na pewno szybciej będzie chrzczony - bo jej rodzice bardzo religijni.
to wcale nie znaczy,że i ona musi taka być.Czasem te dwa pokolenia bardzo się różnią

Cytat:
Dzięki,bardzo przydatne

afternoon Kuba nie ma tam włosków

W ogóle to pojadłam na kolację czosnkuaż mnie parzyło w język,ale serio-lepiej mówię.
Dobrze,że mnie nie czujeciePa!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-03-20 o 23:26
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 06:10   #2896
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Zosia robi taki świst przy wdechu zwłaszcza jak leży na brzuszku, ale pediatra powiedziała że to przez elastyczną tchawicę

Cytat:
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:03   #2897
angel166
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Hey mamuski my na nogach od 5 i nic sie nie zapowiada, że Jagoda zasnie krzyczy tylko co chwilę, bo się denerwuje, że usiąść nie potrafi dźwiga sie, co któryś raz sie jej udaje usiąść ale automatycznie upada i ma nerwy jejsc oczywiście standardowo nie ma zamiaru

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-03-21 o 07:39
Stary 2013-03-21, 07:23   #2898
LadyBeatta
Zadomowienie

witam witam nie śpimy od
6. ale może za niedługo usnie z powrotem;-) Miki wczoraj ostatnia porcję mleka zjadł ok. 17.30, zasnął przed 20 i przespał całą noc w dodatku najpierw nie chciał mleka, dopiero koło 6.30 zjadł jakieś 160 ml.

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
20 tygodni
Dziecko targane jest frustracjami. Próbuje nauczyć się nowych rzeczy, lecz mu to nie wychodzi (np. samodzielne siadanie, sięganie po przedmioty). Denerwuje się, gdy mama wychodzi z pokoju. Zaczyna odróżniać bliskich od obcych.

To mam kolejną rzecz, na którą mogę zrzucać winę złego zachowania Antka.
jakieś racjonalne tłumaczenie pozwala nie zwariować ;-)

Cytat:
Fajne Dzięki
proszę
Stary 2013-03-21, 07:24   #2899
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Oby to tylko było od ząbków...bidulka mała

aha...dziękuję

zdrówka dla Kamilkii dla Ciebie również.
Na wątku też choróbsko panuje niestety u wielu z nas...m.in.u nas

może najpierw do pediatry...

tak

Dużo,dużo zdrówka dla Majki.Tule Was

dla kawaleraa kolacje kiedy dostaje po kąpieli???

więc jeszcze może być gorzej...wytrwałości życzę

to wcale nie znaczy,że i ona musi taka być.Czasem te dwa pokolenia bardzo się różnią

Dzięki,bardzo przydatne

afternoon Kuba nie ma tam włosków

W ogóle to pojadłam na kolację czosnkuaż mnie parzyło w język,ale serio-lepiej mówię.
Dobrze,że mnie nie czujeciePa!
kąpie sie zazwyczaj ok 20 i zaraz po kąpieli je zje i idzie spać,potem pobudka ok 3-4 na mleko i do łóżeczka. Przy karuzelke kilkanaście minut i śpi.

Dzień dobry!
Przy kawce zaglądam do Was

a to na temat tygodnia 20 to ciekawe jest,bo moje dziecie też nerwowe ostatnio.
Wczoraj byliśmy u teściowej i jak wstał wzięła go od razu ode mnie na ręce
no to sie rozpłakał i musiałam go wziąść i przytulić. Uspokoił sie pięknie,ale nikt go wziąść już nie mógł ode mnie a ogólnie lubi teściową.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:34   #2900
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey mamuski my na nogach od 5 i nic sie nie zapowiada, że Jagoda zasnie krzyczy tylko co chwilę, bo się denerwuje, że usiąść nie potrafi dźwiga sie, co któryś raz sie jej udaje usiąść ale zaraz upada i ma nerwy jejsc oczywiście standardowo nie ma zamiaru

ale ambitnaa co bedzie leżała

pije kawe,czekam aż Wiktor się obudzi i śmigamy do pediatry z tym oczkiem.Pola niedawno się obudziła i miała całe sklejone i nie mogła otworzyćczerwone ma to czko i podpuchniętą powiekę.przemyłam jej mokrym wacikiem.
z Wiktora oczkami juz lepiej ale nie daje go jeszcze do przedszkola,żeby dzieci nie zaraził.szkoda,bo miał dzisiaj jechać do planetarium....
ja też sie już dobrze czuję.
i jeszcze cholerny śnieg napadała dzisiaj pierwszy dzień wiosnyzamiast marzanny utopię bałwana

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:42   #2901
angel166
Zakorzenienie

Mam kochane pytanie Jagoda jak lezy na brzuszku nie opiera się na dłoniach i nie prostuje raczek w lokciach powinnam się martwić czy ma jeszcze czas? po zabawkę wyprostuje raczke ale chodzi mi o prostowanie by klate unieść do góry.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
ale ambitnaa co bedzie leżała

pije kawe,czekam aż Wiktor się obudzi i śmigamy do pediatry z tym oczkiem.Pola niedawno się obudziła i miała całe sklejone i nie mogła otworzyćczerwone ma to czko i podpuchniętą powiekę.przemyłam jej mokrym wacikiem.
z Wiktora oczkami juz lepiej ale nie daje go jeszcze do przedszkola,żeby dzieci nie zaraził.szkoda,bo miał dzisiaj jechać do planetarium....
ja też sie już dobrze czuję.
i jeszcze cholerny śnieg napadała dzisiaj pierwszy dzień wiosnyzamiast marzanny utopię bałwana
Biedna Polcia, dobrze, że z Wiktorkiem trochę lepiej.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

A w 26tyg też jest jakiś skok?

Jagódka
Stary 2013-03-21, 07:47   #2902
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Dzien dobry. My dopiero wstaliśmy ale za to była impreza od 3 do 4 Jasiu postanowił opowiedzieć nam co się śniło I tak godzinę.

U nas za oknem szaro.

Angel Jas tez się denerwuje, bo ciągnie głowę do siadania, co chwyci to się na tym podciaga ale jeśzcze nie siada.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:51   #2903
angel166
Zakorzenienie

Kawy :ryczy: nie mogę jej zostawić w pokoju znowu, bo od razu panika

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dzien dobry. My dopiero wstaliśmy ale za to była impreza od 3 do 4 Jasiu postanowił opowiedzieć nam co się śniło I tak godzinę.

U nas za oknem szaro.

Angel Jas tez się denerwuje, bo ciągnie głowę do siadania, co chwyci to się na tym podciaga ale jeśzcze nie siada.
No to dużo nu się śniło, że aż godzinę opowiadał. Moja juz 3h gada, steka itp. Juz okno jej uchylilam z myślą, ze jak wpadnie świeże powietrze to zasnie ale prędzej za zamarzne kawyyyyyy!

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-03-21 o 07:55
Stary 2013-03-21, 07:53   #2904
angel166
Zakorzenienie

A teraz wyczaila po 6mc misia w szafce i zahipnotyzowalo ja szkoda tylko, że u mnie na rękach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1363848825828.jpg (64,8 KB, 37 załadowań)

Jagódka
Stary 2013-03-21, 08:03   #2905
angel166
Zakorzenienie

O udało mi się wydostać do kuchni, mezul nie wypił swojej kawy takze mam gotowa. O zauważyła że mnie nie ma
O może Alfi ja przekupi

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

:jupu: jest jedną oferta w aukcji

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-03-21 o 07:58
Stary 2013-03-21, 08:13   #2906
afternoon
Rozeznanie

Witajcie Kochane

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie włosków jak widać zdarza się to

Dearlie, Filip też z tych owłosionych - ma meszek na uszkach, na buźce taką brzoskwinkę, na łydkach delikatne włoski i "ogonek" również może to po tatusiu, bo mąż z tych zarośniętych raczej

Lourose, nasze dzieci zawsze miały dużo wspólnego- cycowe fochy, niespanie w dzień, plastyczna potylica...tyle pamiętam póki co

Aga_ton
, u nas też zdarza się "yyyyy"

U nas jakby słońce usiłowało się przebić, mam nadzieję, że nie będzie sypać

Miłego dnia
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:17   #2907
angel166
Zakorzenienie

W ogóle zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć, że mezul dostał od kolegi z pracy dwie siaty ubrań dla Jagody. Dwie pary legginsow na 74, a reszta na 80i 86 ubrań, dwie kurtki, chyba z 5sukienek jeansowych, bluzki, bluzy, dresik, spodnie
Ten kolega nie chce kasy za te ubranka to chyba słodyczy kupimy po 5. On ma 3cory to jak myślicie słodycze chyba będą ok?

Jagódka
Stary 2013-03-21, 08:22   #2908
Sojka1990
Zadomowienie

Angel ja wlasnie w sprawie nie prostowania raczek na brzuchu miedzy innymi jade z Zocha do neurologa dzis. Wizyte mamy ma 14.30 ale o 13 musimy juz wyjechac bo 70km przed nami bo lekarza mamy z polecenia, przyjmuje nas w szpitalu za free bez kolejek

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-03-21, 08:28   #2909
afternoon
Rozeznanie

Angel, Filip też jeszcze nie prostuje ,może raz mu się zdarzyło. Nie panikuję jeszcze, bo on wszystko zaczynał robic później niż teoretycznie powinien, urodził sie 3 tyg. wczesniej

Co do skoków rozwojowych to wiem, że pediatrzy z dystansem podchodzą do ich istnienia, aczkolwiek rozwój człowieka zakłada kryzysowość, więc podejrzewam, że skoki są sa odpowiednikiem kryzysów
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:29   #2910
angel166
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Angel ja wlasnie w sprawie nie prostowania raczek na brzuchu miedzy innymi jade z Zocha do neurologa dzis. Wizyte mamy ma 14.30 ale o 13 musimy juz wyjechac bo 70km przed nami bo lekarza mamy z polecenia, przyjmuje nas w szpitalu za free bez kolejek

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
To daj znac co powiedział. Bo nie wiem czy do rehabilitanta się nie wybrać naszego znów.

A aukcja się cieszylam, że to oferta w aukcji a tu dupa to jedną osoba obserwuje źle spojrzalam

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości