Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 06:24   #121
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a ja spróbuję się jeszcze położyć, bo to aż szkoda tak noc zarywać.
Domi, ja mam to samo...ostatnio się obudzilam o 4.30 i byl koniec spania. Dzis o 5.20, ale to chyba przez infekcję. Czuję się fatalnie. Albo głód, bezsenność albo to..
A i zapomniałam napisać wczoraj, że mam 9kg na plusie juz.
Dzień dobry :-*
Stary 2013-03-21, 06:30   #122
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dla mnie to już dzień

Ale ja chodzę grzecznie spać koło 22-23
No to ja tez. O 21.30 już w łóżku byłam. I nie pomogło. Muszę poczytać w necie o bezsenności w ciąży.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Domi, ja mam to samo...ostatnio się obudzilam o 4.30 i byl koniec spania. Dzis o 5.20, ale to chyba przez infekcję. Czuję się fatalnie. Albo głód, bezsenność albo to..
o
o to to to. Głód I bezsenność

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 06:32   #123
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
No to ja tez. O 21.30 już w łóżku byłam. I nie pomogło. Muszę poczytać w necie o bezsenności w ciąży.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

o
o to to to. Głód I bezsenność
Ja nie wiem o co chodzi, ale ostatni posiłek muszę zjeść przed samym spaniem, a też się kładę ok. 22-23. Inaczej do rana nie jestem w stanie wytrzymać
Stary 2013-03-21, 06:52   #124
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień dobry

Choróbsko odpuszcza, czuję się już dziś znacznie lepiej
Tylko spać mi sie chce, nie wyspałam się.

Domi a może pomogło by abyś w dzień porządnie się zmęczyła i znacznie później się położyła spać? U mnie to działa, zmęczę się w dzień i przetrzymam się do ok godz 12 w nocy i padam jak mucha i śpię do rana

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 06:57   #125
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Witam się w nowym wątku z pysznym śniadankiem i Michasiem oczywiście
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:03   #126
katarzynkajg
Zadomowienie

Ja zmykam obejrzę M jak miłość ( powtórki z przed lat ) i ugotuję owsiankę z jogurtem jagodowym

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Wyszedł Pamiętnik Waśniewskiego w którym opisuje co czuł, obserwując postępy śledztwa w sprawie śmierci jego córki

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-21, 07:03   #127
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jak tu głośno z rańca..powstawały i spać nie mogą czy co?

A ja dzisiaj czuję się znacznie lepiej.. Ładnie się ubrałam- specjalnie podkreślając brzuch.. założyłam tuniko-sukienkę taką bez rękawków (kolor jasny siwiutki), pod spód białą bluzeczkę na krótki rękaw z cekinkami i błyskotkami na i nad biustem i na to sweterek w kolorze ceglastym wycięty w serek.. i zapięłam tylko 2 górne guziczki, żeby brzuchol obciśnięty wystawał no i legginsy czarne i kozaczki ciemnobrązowe.. Makijaż ładny trzasnęłam, ciepłe delikatne kolorki, podkreślone policzki..nawet włosy dzisiaj współpracowały i takie ładne puszyste i błyszczące są
Spojrzałam przed wyjściem w lustro i stwierdziłam, że jestem sexi mamka i niech no tylko dzisiaj ktoś coś do mnie powie, to już tylko z zazdrości..hłe hłe hłe Także nabrałam mocy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:05   #128
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Wyszedł Pamiętnik Waśniewskiego w którym opisuje co czuł, obserwując postępy śledztwa w sprawie śmierci jego córki
Aż nie wiem jak skomentować...
Stary 2013-03-21, 07:07   #129
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A ja dzisiaj czuję się znacznie lepiej.. Ładnie się ubrałam- specjalnie podkreślając brzuch.. założyłam tuniko-sukienkę taką bez rękawków (kolor jasny siwiutki), pod spód białą bluzeczkę na krótki rękaw z cekinkami i błyskotkami na i nad biustem i na to sweterek w kolorze ceglastym wycięty w serek.. i zapięłam tylko 2 górne guziczki, żeby brzuchol obciśnięty wystawał no i legginsy czarne i kozaczki ciemnobrązowe.. Makijaż ładny trzasnęłam, ciepłe delikatne kolorki, podkreślone policzki..nawet włosy dzisiaj współpracowały i takie ładne puszyste i błyszczące są
Spojrzałam przed wyjściem w lustro i stwierdziłam, że jestem sexi mamka i niech no tylko dzisiaj ktoś coś do mnie powie, to już tylko z zazdrości..hłe hłe hłe Także nabrałam mocy

I bardzo ładnie piękna mama to szczęśliwa mama
Stary 2013-03-21, 07:11   #130
shestiger
Rozeznanie

Witam się po totalnie nieprzespanej nocy..następny raz zamelduję się z gór..
Dostałam się do kampani testowania piwa Somersby i tż zadowolony bo to On będzie sobie kosztował :/

U mnie już 22 tydzień
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:13   #131
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie o 4.11 dzwonił domofon
Ale nie spodziewałam się gości więc nie poszłam zapytać nawet to to
Cytat:
Ja nie wiem o co chodzi, ale ostatni posiłek muszę zjeść przed samym spaniem, a też się kładę ok. 22-23. Inaczej do rana nie jestem w stanie wytrzymać
Nie mam nocnych napadów głodu w przeciwieństwie do mojego męża, który o północy mnie budzi i pyta czy te jajka w kuchni to są na twardo, bo ma na nie ochotę
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witam się w nowym wątku z pysznym śniadankiem i Michasiem oczywiście
Smacznego Tobie i Michasiowi
Cytat:
Dzień dobry

No... jakby co to powiedz im, że się nie dziwisz, że są zazdrośni po prostu... maja czego

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:14   #132
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

I dobrze !! Miłego dnia sexy mamusiu
Stary 2013-03-21, 07:18   #133
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mam nocnych napadów głodu w przeciwieństwie do mojego męża, który o północy mnie budzi i pyta czy te jajka w kuchni to są na twardo, bo ma na nie ochotę
Margos ja to zaczynam podejrzewać, że coś sciemniasz z tą ciążą nie tyjesz, brzuch Ci nie rośnie, nie masz zachcianek ( oprócz molestowania męża, ale to pewnie miałaś od zawsze) p dobrze sypiasz i ogólnie jakoś za dobrze się czujesz
Stary 2013-03-21, 07:21   #134
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margos ja to zaczynam podejrzewać, że coś sciemniasz z tą ciążą nie tyjesz, brzuch Ci nie rośnie, nie masz zachcianek ( oprócz molestowania męża, ale to pewnie miałaś od zawsze) p dobrze sypiasz i ogólnie jakoś za dobrze się czujesz
Ale Mąż ma wszelakie objawy ciąży

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:43   #135
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry)
witam sie z poranna herbata

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Nie mogłam was znaleźć w nowym wątku
u mnie i malucha wszystko w porzadku w piatek wracamy juz do Irl wiec mam nadzieje ze troche pospamuje :p
bdobrze ze wszystko na wizycie ok.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a mnie dzisiaj moj syn przytrzymal, prawie w ogole go nie czulam ;/ zaczelam sie niepokoic, ale na szczescie cosik tam sie dzieje, ale nie to co wczoraj. mam sie martwic?
jeszcze nie ma powodu do zmartwien.... czasami moze mic focha na Ciebie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hehe ale fajnie pewnie chce byc Fifi poszmerany ;p

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

aa i chcialam sie pochwalic ze dzis przyszly do mnie kolejne 3 paczki z ciuszkami wylicytowanymi niektore takie sobie, ale kilka spichow mega slodkich no i policzylam ile spodni ma juz moj synke i 8 par! w tym 5 par jeansow!! szlaban na spodnie
ahhahah.. no no.. taki poczatek dobrze wróży branży odzieżowej:P

Cytat:
Hejka!
Ja tak na szybko dzisiaj, bo nawet nie miałam jak zaglądać
Byłam dziś na wizycie prywatnie, poogladalam małą, gin się śmiała że ma bardzo długie nogi :p ( po tacie większość ma, bo on dlugasny) no i z wymiarów i tego jak rośnie termin zmienił nam się na 20.06
Wyniki mam słabe, bo ciągle spada mi hemoglobina, hematokryt i białko a przyjmuje żelazo. ..
I najgorzej, bo zalapalo mnie przeziębienie i zaczyna mi się angina
Dobranoc :-*
zdróówka życzę, niech to przeziebienie odpuści.

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym watku

Relacja z wizyty:
wizyte mialam na 17:40 ale weszlam z ponad godzinnym opoznieniem bo taki zator dzisiaj ale oplacalo sie czekac. Niuni nic nie przyroslo i juz pewnie nie urosnie wiec zostaje Maja, wszystko zostalo posprawdzane pomierzone i termin wg USG jest o 5 dni wczesniej. Niunia wazy 438 g. Przytylam od poczatku ciazy 5,5 kg. Podczas badania byl ze mna maz i synek ktory byl tak zauroczony siostrzyczka ze az bylo milo na niego popatrzec i nie zaluje ze go wzielam a maz to jakos tak zwykle bez ochow i achow Maja jest hardcorem - lezy glowka do dolu a ja myslalam ze tak nozki trzyma a jednak wali mnie z glowki Jestem przeszczesliwa a teraz moge z czystym sumieniem isc do wanienki i jak jeszcze bede miala sile to poczytam sobie te parenascie stron co dopisalyscie papa dziewczynki
gratulacje wizyty! czyli parkę będziesz miała podłączam sie do pytania ile synek ma lat?

Cytat:
Dzień dobry

brawo! najwazniejsze to dobre samopoczucie, czlowiek od razu ma wiecej mocy i lepiej ten swiat widzi.

ja się będę za godzinkę zbierała na usg nadgarstka.. generalnie strasznie dziwnie to brzmi..usg teraz to ja powinnam miec brzucha:P ogólnie to mam ubaw z siebie coraz wiekszy, że taka niezdarna jestem

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:57   #136
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Mąż ma wszelakie objawy ciąży
To może niech On się udziela z nami na forum
Stary 2013-03-21, 08:02   #137
dzoan
Zakorzenienie

No to nadrabiam :

Myszolka brawo My też stwierdziliśmy, że Lol nosek i usta ma po mężu A właśnie mi przypomniałaś, że ja ok. 8tc miałam mięśniaczka.. i zapomniałam o nim, gin nic nie mówił na kolejnych badaniach, więc wygląda na to, że też się wchłonął muszę zapytać na kolejnej wizycie

enlevee <"Siostro, siostro... Siostra mi poda tego browarka co jest w torbie" > - Nie zapomnij o paluszkach i chipsach do piwka .. zagrycha ważna sprawa

fiazo statystyki super..zwłaszcza, że dobrze się na nich prezentuję i nie zostanę wyrzucona

Rockyyy dasz trochę pierożków ruskich?? tak z tuzin

enlevee <niektórym Mamusiom daję jeszcze szansę w tym wątku i potem niestety również będę musiała je dopisać do zaginionych> - Twoja wspaniałomyślność nie zna granic

Kathe szalejesz z ciuszkami

karolajn1987 za piękną długonogą istotkę A co Ci lekarz poradził na spadającą hemoglobinę, hematokryt i białko? Może inne witaminy i żelazo? Dietka jakaś bogatsza?

Katerine2 za wizytę..Majeczka już sporo waży

Stary 2013-03-21, 08:03   #138
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry!
nie zdążyłam się pożegnać na starej części, musiałam zdać relacje Tż, co załatwiłam... nawijałam 2 h bez przerwy, ale że to ważne sprawy były to dzielnie znosił wykład :P
Dziś mam chrypę
I spać mi się strasznie chce. W nocy nawet nieźle spałam.

Nadrobiłam, ale nie odpisuję bo muszę się wziąć za pracę

Kciukaski zaciśnięte w razie dzisiejszych wizytowań
Muszę ogarnąć swoje terminy wizyt i nadać Enlevee ale muszę znaleźć karteczki od lekarzy, do któego kiedy

Stokrotka, jeśli od zgagi gardło piecze to spróbuj popłukać zaparzonym siemieniem lnianym, dobrze też jak wypijesz je. Podziała jak balsam na przełyk.
Płukanie nie jest dla wszystkich miłe, bo taki glut nie wszystkim przechodzi przez gardło ale dobrze robi
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:05   #139
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Witam się po totalnie nieprzespanej nocy..następny raz zamelduję się z gór..
Dostałam się do kampani testowania piwa Somersby i tż zadowolony bo to On będzie sobie kosztował :/

U mnie już 22 tydzień
Somersby jabłkowe
za tydzień

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-21, 08:11   #140
dzoan
Zakorzenienie

domciatko kurcze też miewalam takie noce, że spać nie mogłam, rzucałam się i tylko spoglądałam na zegarek..czasami chciałam wstać i zacząć dzień, bo po co marnować czas na leżenie..ale głupio tak się tłuc w środku nocy no i się leży z nerwem bezsenność w ciąży jest pewnie normalną dolegliwością..niestety

katarzynkajg cieszę się, że już się lepiej czujesz

shestiger szerokiej i bezpiecznej drogi..zamelduj się jak dojedziesz i gratki za tydzień

elaine-blath a co sobie z nadgarstkiem zrobiłaś? chyba przegapiłam powodzenia na usg

Stary 2013-03-21, 08:12   #141
Oliath
Zakorzenienie

KAROLAJN, KATERINE, MYSZOLKA - za wizyty!
JOAN, za nastroj i podejscie, jestem pewna ze dzis wygladasz uroczo
SHE, uwielbiam Sommersby
DOMCIA, na mnie dziala uregulowany tryb dnia, taka rutynka - budzik zawsze o tej samej porze, spacer z psem zawsze o tej samej porze, to samo ze sniadaniem, kolacja, wieczorna toaleta i dzienna aktywnoscia (z tym ostatnim to tak mniej wiecej chociaz). Wyciszam sie okolo 21-22, swiezo najedzona, spie do 5.15 jak zabita, z przerwa na pisiu i skurczybyki .
WSZYSTKIE WIZYTUJACE:
WSZYSTKIE NOWE TYGODNIE ROZPOCZETE:

Wczoraj sie nakrecilam strasznie, zeby Diablicji pokoik zrobic i mebelki. Syndrom wicia gniazda czy cus, Lili nie mam gdzie urzadzac, wiec zastepczo padlo na Lale . Na dzien dzisiejszy pokoik jest sosnowy, meble tez, scian nie ruszam bo tam zrobilismy cudny tynk strukturalny - cieniowany rozowo-lososiowy marmur. No ale podloga dosc zdarta (deski), mebelki nie pierwszej mlodosci (narozne biurko, dwie duze biblioteczki, wielka komoda, stoliczek i krzeselko) - wiec podloge zamierzam pobielic, a mebelki przerobic na krem+zgaszony stary roz i ozdobic ladnymi secesyjnymi motywami z drewna. Do tego jakies zywsze akcenty (fuksja?gorzka czekolada?) - lampka nocna, roleta, okragly puchaty dywan, ramki ze zdjeciami, puchate poduchy. Wszystko w jednym stylu (troszke a'la shabby chic) i jedyne, czego mi trzeba, to farby akrylowe, lakier, wikol, papier scierny i ozdobniki do mebli . No i ten dywanik . No i troszke wiecej czasu do konca ciazy, bo z miesiac-dwa na to licze jak nic

Moglaby ta kasa ze skarbowki wplynac, to bym sie zaopatrzyla i wio.

A Lilo dostanie pokoik po starszej, kiedy i jesli starsza wyfrunie mi z domu na studia. Nie ma pospiechu, bo na poddasze strome schody mam Na razie bedzie u nas w sypialni razem ze swoim Ludwikiem XV i przewijaczkiem Roba

Boshe, mam tyle pomyslow na wypelnienie dnia, ze juz nigdy moglabym do pracy nie wracac
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-21 o 08:28
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:12   #142
katarzynkajg
Zadomowienie

U której dziś świeci piękne słoneczko wiosenne? Przyznać się bo u mnie to szaro buro i do d..y

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-21, 08:15   #143
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Wyniki mam słabe, bo ciągle spada mi hemoglobina, hematokryt i białko a przyjmuje żelazo. ..
Już to pisałam w którymś wątku i może warto to zamieścić na pierwszej stronie. Są zioła które można pić w ciąży aby zapobiegać anemii. Ja piłam przed ciążą niektóre z nich nieświadomie i teraz mam wyniki rewelacyjne.
Podaję przepis na tonik zapobiegający anemii:
Przygotuj po 15 g ziół: liść pokrzywy, liść pietruszki, korzeń szczawiu, liść mięty pieprzowej oraz 2,25 l wody. Suche zioła wsyp do dużego żaroodpornego słoika i zalej wrzątkiem i przykryj słoik. Po upływie co najmniej 8 godzin napar przecedź i pij dokładnie dwie szklanki dziennie.

Wszystkie zioła kupicie w sklepach zielarskich czy ze zdrową żywnością. Po co faszerować się chemią skoro natura daje nam takie cuda. SPRAWDZONE NA SOBIE WITAMIN NIE BIORĘ. OK średnio 1 na tydzień o ile mi się przypomni.

Witam się z rana i uciekam szykować się na wizytę na 10! Ale wcześniej do babci (czyli prababci) podrzucić moją kruszynkę, a potem w odwiedziny do małego Kacperka. Musze im kupić pakę pieluch na początek bo to taka mało oficjalna wizyta
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:22   #144
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
U której dziś świeci piękne słoneczko wiosenne? Przyznać się bo u mnie to szaro buro i do d..y
U mnie nie. Szaro, buro i pada deszcz.
Stary 2013-03-21, 08:22   #145
dzoan
Zakorzenienie

Oliath czy mówił Ci już ktoś, że jesteś niesamowita? Boszzze.. jakie głupie pytanie ja się od początku tygodnia zabieram, żeby obciąć sobie paznokcie u stóp (w końcu przez skarpety wyjdą ) i rąk, powycinać skórki i może jakimś lakierem rzucić..a Ty cały pokoik odświeżasz z mebelkami Jestem strasznie ciekawa efektu..rób i pokazuj Jak było przed i będzie po...

Cytat:
U mnie próbuje się przebić, ale coś nie może.. całe szczęście odpukać nie pada

Stary 2013-03-21, 08:29   #146
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
To może niech On się udziela z nami na forum

czarownica,mela:
zapisuje sobie wasze, chociaż póki co tak na zapas

Dzoan: ja - gapa, wyłożyłam się dwa dni temu i na rękę upadłam..niby nie jest złamana (też tak mi się wydaję), lekarz zlecił usg, bo pewien nie jest i stabilizator (który wkurza ale i pomaga:P).

Oliath: przerażasz mnie swoją energią i planami od rana:P chociaż musze powiedziec, że też juz mam milion planów na l4, że gdzieś ucieknie myśl o powrocie do pracy

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:33   #147
rasha90
Raczkowanie

Witam się i dzień dobry
nie wiem, czy dam radę nadrobić koniec poprzedniego wątku, zobaczymy jak dziś z czasem zostanę, a zapowiada się latane do południa
najpierw lekarz (mam nadzieję że będzie)
potem dziekanat - próba wyłudzenia kasy na okulary nowe
i stara podstawówka - praktyki czas zacząć

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Już po wizycie

Nelly jest wciąż Nelly więc chyba już wątpliwości nie ma Mała rośnie jak na drożdżach, ma już 765gram wszystko ok, serducho bije prawidłowo kolejna wizyta 10.04(poproszę o dopisanie)
Mama też urosła 1,5kg na plusie przez 3 tyg

Witam się w nowym wątku
Kawał kobiety dwa razy większe od mojego
Stary 2013-03-21, 08:33   #148
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku
Oczywiście za pięknie założony wątek

Jaką piękną zimę mamy Tej Wiosny...

Ja się witam z 21 tygodniu
No i dziś wizytujemy o 12.30 potem jazdy i wieczorem do domku...

Noc była nie przespana bo nie dość że ostatnio mam zaparcia to jeszcze skurcze łydki mnie brały całą noc, aż się popłakałam z bólu

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Już po wizycie

Nelly jest wciąż Nelly więc chyba już wątpliwości nie ma Mała rośnie jak na drożdżach, ma już 765gram wszystko ok, serducho bije prawidłowo kolejna wizyta 10.04(poproszę o dopisanie)
Mama też urosła 1,5kg na plusie przez 3 tyg

Witam się w nowym wątku
Pięknie i jak rośnie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
A mój królik też nie lepszy od jakiegos czasu ma manię wchodzenia do klatki i gryzienia prętów, jest to mega wkurzające... normalnie tworzy symfonie na tych prętach.. a taka była kochana pieszczoszka
Mój woli kable i łóżko nam na rogu pożarł... nie dobra się zrobiła...

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Pojawiam sie i znikam dzis bylam na badaniu 3D widzialam twarz mojego malenstwa usteczka i nosek ma Po mezu. Torbiel sie wchlonal i wszystko jest ok Teraz zostaje mi kontralowac wage
Super widok dzidziusia w 3d ja też chce

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym watku

Relacja z wizyty:
wizyte mialam na 17:40 ale weszlam z ponad godzinnym opoznieniem bo taki zator dzisiaj ale oplacalo sie czekac. Niuni nic nie przyroslo i juz pewnie nie urosnie wiec zostaje Maja, wszystko zostalo posprawdzane pomierzone i termin wg USG jest o 5 dni wczesniej. Niunia wazy 438 g. Przytylam od poczatku ciazy 5,5 kg. Podczas badania byl ze mna maz i synek ktory byl tak zauroczony siostrzyczka ze az bylo milo na niego popatrzec i nie zaluje ze go wzielam a maz to jakos tak zwykle bez ochow i achow Maja jest hardcorem - lezy glowka do dolu a ja myslalam ze tak nozki trzyma a jednak wali mnie z glowki Jestem przeszczesliwa a teraz moge z czystym sumieniem isc do wanienki i jak jeszcze bede miala sile to poczytam sobie te parenascie stron co dopisalyscie papa dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie nie. Szaro, buro i pada deszcz.
U mnie to samo...

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:35   #149
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
jeśli od zgagi gardło piecze to spróbuj popłukać zaparzonym siemieniem lnianym, dobrze też jak wypijesz je. Podziała jak balsam na przełyk.
Jestes GENIALNA, ZE TEZ JA NIE POMYSLALAM O TYM , a sama polecalam Perse siemie jako "wysciolke" dla podraznionego ukladu pokarmowego!!
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Już to pisałam w którymś wątku i może warto to zamieścić na pierwszej stronie. Są zioła które można pić w ciąży aby zapobiegać anemii. Ja piłam przed ciążą niektóre z nich nieświadomie i teraz mam wyniki rewelacyjne.
Podaję przepis na tonik zapobiegający anemii:
Przygotuj po 15 g ziół: liść pokrzywy, liść pietruszki, korzeń szczawiu, liść mięty pieprzowej oraz 2,25 l wody. Suche zioła wsyp do dużego żaroodpornego słoika i zalej wrzątkiem i przykryj słoik. Po upływie co najmniej 8 godzin napar przecedź i pij dokładnie dwie szklanki dziennie.

Wszystkie zioła kupicie w sklepach zielarskich czy ze zdrową żywnością. Po co faszerować się chemią skoro natura daje nam takie cuda. SPRAWDZONE NA SOBIE WITAMIN NIE BIORĘ. OK średnio 1 na tydzień o ile mi się przypomni.
Ja na pewno wyprobuje, bo od zelaza pawiany mi sie mnozą ponad miare, a hemoglobine mam okolo 10
Cytat:
Oliath czy mówił Ci już ktoś, że jesteś niesamowita? Boszzze.. jakie głupie pytanie ja się od początku tygodnia zabieram, żeby obciąć sobie paznokcie u stóp (w końcu przez skarpety wyjdą ) i rąk, powycinać skórki i może jakimś lakierem rzucić..a Ty cały pokoik odświeżasz z mebelkami Jestem strasznie ciekawa efektu..rób i pokazuj Jak było przed i będzie po...
Oj tam oj tam pokaze na pewno, ale uzbroj sie w cierpliwosc, moze zdaze przed rozpakowaniem

U nie dzis skrzydelka marynowane w miodzie/czerwonym winie/maggi i przyprawach, smazone buraczki i purree oczywiscie kurczaczki sobie daruje, wiec z czystym sumieniem wlalam w nie szklanke wina, teraz sie podgrzewaja, a po poludniu do piekarnika.

Zaraz dzwonie do Skarbowki i ide lakierowac pudla na dokumenty.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:40   #150
misiaczka555
Wtajemniczenie

Witam sie z rana z laboratorium, ludzi aż czarno...
Cos czuje ze posiedze tu troszkę

Poczytam was to miłej czas zleci

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości