|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia co do apetytu to miałam dzień,że jadłam jak głupia a miałam dzień że zjadłam coś i mi było nie dobrze do wieczora i nic już wtedy nie ruszyłam.
Na razie od 2 dni mdlosci ustały
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym tak chciała
moja najbliższa wizyta 8 kwietnia
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu na pierwszej wizycie u położnej dostałam kartkę, w kórej jest napisane, od kiedy do kiedy mam się umówić na następną wizytę, badania krwi czy USG. Wtedy tylko jadę wcześniej, pokazuję wydruk i babka w rejestracji sama mnie umawia.
Nie wiem czy to jest fajne, albo daje jakiś spokój. Ja i tak dwa razy ide prywatnie. Teraz i w maju.
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Tż ma mi powiedzieć, jak wróci z pracy bo miał dzwonić, ale w następnym tygodniu.
Tutaj w ogóle nie ma takiej opcji, żeby chodzić prywatnie do lekarza, tylko do przychodni do położnej, w ciągu całej ciąży masz 3 wizyty z ginem, a reszta z położną i tych wizyt też nie jest za dużo. Wiem, że jak coś jest nie tak, to jest trochę więcej. A prywtanie się idzie, jak się chce popatrzeć na swoje dziecko. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- 26.03.2012 g.20.00 mam prywatną wizytę.
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś na forum mamusiek, chyba wrześniowo-październikowych wyczytałam ze z NFZ są tylko 3 USG i więcej nie robią Orientuje się któraś czy faktycznie tak jest.. bo ja już miałam 2.. a poza tym co myślicie o detektorach tętna płodu..? taki do użytku domowego
|
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boję się bardzo o to czy dziecko nie będzie chore. Od dwóch lat pracuję z dziećmi o specjalnych potrzebach edukacyjnych mam różne przypadki od porażenia mózgowego, autyzmu itp. do lekkiego upośledzenia. Dziewczyny ta świadomość, którą mam nie daje mi normalnie cieszyć się ciążą. |
|
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny! Gratuluje wszystkich wizyt,usg i serduszek, witam tez nowe zafasolkowane
ja niestety zdycham, od kilku dni caly dzien mi jest niedobrze,na jedzenie patrzec nie moge wrecz zmuszam sie zeby jeść...i suszy mnie jak dzika po szyszkach....smiałam sie dzisiaj bo jak stanełam w lustrze to wygladam jakby mi sie ciąża ulkowała w okolicach zołądka taka napuchnieta jestem i cały czas mi sie odbija. moze to po luteinie bo biore w sumie 3 razy po 2 tabletki....ogólnie nienawidze wszystkich i wszytskiego i mam MEGAFOCHA.co do wozków to raczej kupie uzywany, miałam już quinny buzz i byłam bardzo zadowolona wiec albo ten albo mutsy. chce sie zmiescic do 1500zł za komplet. Wanienke tez miałam taka normalna ze stojakiem przez 3 mies a potem kupilam taka gabkę w kształcie misia pieluszke tetrowa na to kładlam i tak synka kąpałam bo on za bardzo nie przepadał za kąpielą. |
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agatkaa1;39872514]Witam
ja też OM 04.02 więc u Ciebie serduszko już powinno być bo u mnie w sobotę jeszcze nie było....ale jeśli nie będzie to się nie przejmuj bo gin mi kazał przyjść 28 i mówił że w tedy już powinno być widać... ![]() I wcale ale to wcale nie jestem spokojniejsza po tej wizycie! ale ja już po przejściach jestem więc nic dziwnego...pomimo tego że gin uspokajał i mówił że wszystko jest ok i jak na ten tc to wszystkie wymiary prawidłowe i wynik bety również! ale i tak głowa swoje robi.... WAS WSZYSTKIE CYCKI BOLĄ???? Fajnie czytać, że ktoś jest na tym samym miejscu co ja. Ja się wcale nie będę martwiła jak nie będzie serduszka. Mam wiele innych wątpliwości do wyjaśnienia i mam nadzieję, że lekarz mnie uspokoi. Co do braku objawów to tylko się cieszyć. Uwierz mi. Ja miałam tak w pierwszej ciąży. Mnie cycki wcale nie bolały i raczej nie miałam szczególnych objawów. dopiero później ok 10- 11 mdłości straszne. Każda ciąża jest inna i nie ma co porównywać.
|
|
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeżeli nie to chyba musisz próbować się zmusić żeby nie myśleć w ten sposób bo tylko niepotrzebnie będziesz stresować dzidziolka. Na pewno wszystko będzie ok strach przed tym, że może dziecku coś być jest paraliżujący, dla mnie również.... ale gdy tylko nachodzą mnie takie myśli staram się je odsunąć - zamartwianiem się można sobie tylko zaszkodzić 3maj się cieplutko i głowa do góry - urodzisz na pewno pięknego zdrowego wrzeszczącego bobasa ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- mi też jest po lekach niedobrze..... tzn po witaminach dla ciężarnych bo ja nic innego nie biorę Agatkaa1 mnie też już cycki nie bolą ![]() Ryba91
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2013-03-20 o 20:15 |
|
|
|
|
#972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
e.m.i.l.k.a;39885405 Dziękuję za słowa otuchy zawsze się lepiej robi na duszy jak się czyta coś takiego Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-03-20 o 20:20 |
|
|
|
|
#973 | |||
|
Wtajemniczenie
|
weronisiek88 witaj
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytte trzeba być dobrej myśli
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
xxx Mikixxx Niestety tak jest, że jeżeli chce się na fundusz to trzeba czekać długo albo wstawać wcześnie rano i nie wiadomo na kogo się trafi. Ja w pierwszej ciąży zaczynałam na fundusz i niestety nie byłam zadowolona. Później prywatnie było prawie ok jakby nie to że babka nie miała usg i musiałam dopłacać i robić gdzie indziej. Teraz też nie wiem czy będzie ok. Zapisałam się prywatnie do ordynatora szpitala w którym będę rodziłam. Lekarz ten robił mi już wcześniej cesarkę i było super. Położna, która pracuje z nim to dobra znajoma mojego męża. Ogólnie jest cenionym i dobrym lekarzem ma dobry sprzęt ale prywatnie dla mnie jest niemiły ( chociaż prawdopodobnie zupełnie inny jest jak idzie się prywatnie). Wizyta z usg kosztuje 100 zł.
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-03-20 o 21:11 |
|
|
|
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39873160]Dziewczyny chyba do Was dołączę. W 2010 urodziłam córcię i miałam tutaj ogromne wsparcie na ówczesnym wątku młodych mam do 23r.ż. Wczoraj zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki
Wychodzi na to, że jak wszystko się uda to pod koniec listopada do mojej córci dołączy jeszcze ktoś Jeszcze czeka nas wizyta u lekarza.[/QUOTE]O proszę kogo ja tu widzę Gratuluję Cytat:
Ja dzisiaj czuję się beznadziejnie, od rana kręci mi się w głowie i mdli Chce mi się jeść, a nic nie mogę przełknąć bo mnie cofa, zwłaszcza po czymś słodkim. Też tak uważam. Szkoda, że nie ma rejestracji telefonicznej. Na szczęście Tż pojedzie rano mnie zarejestrować. Mam nadzieję, że się uda Cytat:
No i ona pracuje w szpitalu w innym mieście, a mi zależy żeby moja ginekolog pracowała tam gdzie będę rodzić
|
||
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=xxxMikixxx;39887547]O proszę kogo ja tu widzę
Gratuluję Biedna Ja dzisiaj czuję się beznadziejnie, od rana kręci mi się w głowie i mdli Chce mi się jeść, a nic nie mogę przełknąć bo mnie cofa, zwłaszcza po czymś słodkim. Też tak uważam. Szkoda, że nie ma rejestracji telefonicznej. Na szczęście Tż pojedzie rano mnie zarejestrować. Mam nadzieję, że się uda Mam niby świetną ginekolog prywatnie, ale ona się ceni. Nie będę miała za bardzo kasy żeby płacić co miesiąc za wizyty No i ona pracuje w szpitalu w innym mieście, a mi zależy żeby moja ginekolog pracowała tam gdzie będę rodzić [/QUOTEMam nadzieję że będzie ok
|
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
witam pragnę się do was dołączyć
Jestem w 7 tygodniu i termin mam na 5 listopada niesamowicie się złożyło, bo maleśństwo urodzi się w okolicach moich urodzin(7 listopada) i mojej mamy (1 listopada) piękny prezent ![]() w zeszłą środę byliśmy na usg, i zobaczyliśmy nasze maleństwo, 0,36 mm i serduszko już pięknie biło 115 uderzen na minute ![]() niesamowita radość nosić taki mały cud pod sercem, chociaż początki ciązy do lekkich nie należą, niestety mdłości, wymioty, jadłowstręt dają się we znaki, ale już jest lekk apoprawa ale nawet to nie jest w stanie zabrać tego szczęścia na mysl, że taka mała kruszynka pięknie rośnie pod serduszkiem ![]() prawdopodobnie zbyt często nie dam rady się u was udzielać, bo niestety samopoczucie to utrudnia, ale na pewno jak się tylko poprawi będę tu częściej całe szczęście że nie pracuję, bo byłoby ciężko z tym wszystkim
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się wszystko mija. Ja miałam mdłości do niedzieli, teraz przeszło, chociaż np. rano też musze uważać co jem. Dzisiaj wchodził mi tylko chleb i chrupki kukurydziane.
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
wiem właśnie że mija, no i od lekarki dostałam leki na te dolegliwości, bo mówi, że jeść muszę i mam barać jak będzie źle, wzięłam za raz po wizycie w środe i pozniej jeszcze w piśtek i dotąd jak na razie da się wytrzymac
odżyłam torszkę w weekend u mamy, nie ma to jak kuchnia mamy i podane na talerzu gotowanie dla mnie teraz to koszmar, wiec sobie to odpuscilam i ograniczam do minimum, moj mąż troszkę na tym cierpi ale jeszcze zbytnio nie narzeka pocieszam sie ze punkt krytyczny to 10 tydzien a potem jest juz coraz lepiej.najtrudniejsze ejst to ze u mnie mdlosci zaczely sie zaraz po zagniezdzeniu za nim jeszcze test mogl wskazac ciąże, więc juz 4 tydzien cierpię a podobno mdlosci zaczynaja sie dopiero od 6 tygodnia ![]() dobranoc
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
Co do ilości usg na nfz to zależy od lekarza, ja znalazłam świetnego lekarza na nfz, do tej pory miałam już 4 usg (pierwsze 2 dni po owu żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, oraz 3 w ciąży) a jestem teraz w 10 tygodniu, chętnie bym dalej u tego lekarza ciąże prowadziła ale się przeprowadzamy do innego miasta od jutra i niestety dojeżdzać za daleko... Jak jest jakaś koleżanka z Trójmiasta to mogę polecić tego doktora na pw
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się czujesz w ogole? kiedy masz wizytę? Cytat:
Dzień dobry Agatka, co tak bez humoru?
||
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Antibia rozumiem Cię doskonale, też nie robię praktycznie nic poza tym,że na wszystko/wszystkich/o wszystko się denerwuję ![]() Edytka nie zadręczaj się, bo to nic nie zmieni. Będzie dobrze. Ale mi też świadomość różnych rzeczy, utrudnia spokojne myślenie... Chorującym zdrówka Witam nowe mamcie |
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
niee wiem
jakoś wcale mnie nie uspokaja ten brak objawów...wolałabym tulić kibelek i być spokojniejsza....Ancizia witaj Antibia jak się czujecie?? Koala jak tam u Was?? ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- heh też sama ze sobą nie wytrzymuję ;/
|
#986 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=xxxMikixxx;39887547]O proszę kogo ja tu widzę
Gratuluję Tylko ciii w blogosferze jeszcze nikt nie wie he heJa poprzednio rodziłam na Lubartowskiej i chodzę prywatnie do pani dr, która tam pracuje (ale nie była przy wcześniejszym porodzie i tym razem też się nie nastawiam na to). A co do samopoczucia to jestem taka zmęczona... Ma tyle do zrobienia, moja córcia skacze po mnie, a ja nie mam siły ruszyć ręką. Do tego cycki mi prawie pękną, a wszystko wokół śmierdzi. Pani w kościele "śmierdzi" mydłem, moje ulubione perfumy spirytusem... Nie mogę wytrzymać tych zapachów. |
|
|
|
#987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dajesz mi nadzieję, że może i ja usłyszę serduszko. Nie wiem, nie pamiętam jak to się liczyło w którym jest się tygodniu ( od @ czy od owulacji). Jutro lekarz powinien mi założyć kartę ciążową to będę wiedziała. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
: chwile załamania i złego humoru przychodzą ale kiedyś też mijają. Mi tez jakoś nastrój nie dopisuje ostatnio i nawet czekolada nie pomaga ( bo robi się niedobrze). Chyba najlepszym środkiem jest się wygadać, lub coś napisać i zawsze będzie lżej na duszy.
|
||
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
Tydzień ciązy liczymy od ostatniej @.
Ta pogoda mnie dobija
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-21 o 11:21 |
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Ja zbieram się do pracy. Pozdrawiam trzymajcie się cieplutko.
|
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
a Typracujesz w jakiejś szkole specjalnej czy na warsztatach gdzieś, jesli można spytać?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

moja najbliższa wizyta 8 kwietnia
Orientuje się któraś czy faktycznie tak jest.. bo ja już miałam 2.. 

Każda ciąża jest inna i nie ma co porównywać.

nie wyobrażam sobie iść o takiej godzinie, rano mam straszne mdłości
jakoś wcale mnie nie uspokaja ten brak objawów...wolałabym tulić kibelek i być spokojniejsza....