Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 09:16   #901
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
teraz sobie kupiłam Bio-Oil.. Co myślisz o jego składzie:
http://www.bio-oil.com/pl/product/ingredients
nie ma wg INCI więc do końca nie wiadomo ile czego tam jest być może to tylko śladowe ilości olejków.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:18   #902
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Jejku. Aż mi się płakać chce jak widzę te dziewczynę ode mnie... Dostaje co 4 godz nospe domiesniowo, antybiotyki i milion innych leków. Już nie ma siły totalnie. W nocy miała chyba 2 skurcze ale wstrzymali i znowu nic.
Zaczęła się trochę kręcić i może jej wody odejdą... I wierzcie mi - ja ją doskonale rozumiem.
Wszyscy wokół mówią wytrzymasz, wytrzymasz, nie robisz tego dla siebie itp itd. Ale szczerze powiedziawszy rzygam tymi radami. 90% tych osób już by się wypisało na własne żądanie.
Albo złota rada: o co ci chodzi? lezysz, odpoczywasz, też bym tak chciał
takie leżenie właśnie najgorsze, bo wszystko boli i swędzi i czas się toczy tak wolno jakby stał w miejscu.. jak coś robisz to zawsze szybciej zleci..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:20   #903
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
e tam, pochodź na czworaka, to cyc będzie relatywnie do twoich pleców sterczał jak u nastolatki! a rozstępami się zajmiemy. na razie smaruj ile wlezie!

i żadnych staników sportowych! fiszbiny i ciasny obwód ! btw. ostatnio dostałam newsletter z bebilonu i pisało, żeby co chwilę dokupować nowe staniki w ciąży i nie kupować tych dopasowujących się, bo nie trzymają wystarczająco mocno a biust się bardziej rozciąga w ciąży, a nie po porodzie przy karmieniu

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-03-21 o 09:23
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:21   #904
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć nowa mamusiu

Mnie się śniło, że lekarz wyciągnął ze ,mnie młodego ale ani nie był to poród sn ani cc - tak go sobie po prostu wyjął a ja wcześniej widziałam małego przez brzuch.. Masakra jakaś..
Ale to chyba przez to, że młody strasznie mnie kopał w nocy i już się bałam, ze to za dużo... Byłąm skłonna jechać na usg do szpitala a jak usnęłam to mi się goopoty śniły
Ja idę prać ciuszki maluszka i też zabieram się za pakowanie torby - miłego dnia!

no wlasnie skad sie biora takie straszne snyy no masakra ja sie balam zasnac po wstaniu na siusiu i mialam racje bo jak tylko oko zamyklam to sen lecial dalej.... wrrrrrr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:22   #905
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Twoja zgaga przeszła na mnie całą noc się męczyłam i stękałam tż że mnie wypala od środka
to przetestuj wszystko co ja przerabiałam, coś znajdziesz dla siebie
Stary 2013-03-21, 09:23   #906
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Czyli rejestruję i idę?
Nie muszę na stronie wybierać apteki, czekać na jakieś maile potwierdzające tylko zarejestrować i iść kolejno po aptekach i szukać gdzie jeszcze mają?
Dobrze rozumiem teraz?
Pisałam Ci kiedyś, ale pewnie tam nie chadzasz bo masz pod dość ostrą górkę
mhm dokładnie Ale tylko apteki z tej listy
TŻ udało się w pierwszej do jakiej poszedł z tej listy, więc się nie nachodził.
Mówił tylko, że zarejestrowałam sie na stronie i przyszedł po próbki.
Z rejestracją mojej mamy tak samo zrobił
Cytat:
a prowadząca od meczenia: pani doktor kiedy będę mogła wstac?

Jak to mówi moja pani dr na obchodzie "3 z przodu zawsze lepiej wygląda i dla dzieci lepiej";-)

Jejku. Aż mi się płakać chce jak widzę te dziewczynę ode mnie... Dostaje co 4 godz nospe domiesniowo, antybiotyki i milion innych leków. Już nie ma siły totalnie. W nocy miała chyba 2 skurcze ale wstrzymali i znowu nic.
Zaczęła się trochę kręcić i może jej wody odejdą... I wierzcie mi - ja ją doskonale rozumiem.
Wszyscy wokół mówią wytrzymasz, wytrzymasz, nie robisz tego dla siebie itp itd. Ale szczerze powiedziawszy rzygam tymi radami. 90% tych osób już by się wypisało na własne żądanie.
No dokładnie, lepiej 3 niż 2
A leżenie jest okropne, bo ile można gadac, przeglądać neta, czytać książki etc... Człowiek się musi ruszac coś kolwiek
A co z odleżynami?
Cytat:
Wczoraj wysłałam TŻ do natury bo w promocji, ale nie mieli i będą mieli w piątek - może...
Na składach się nie znam, ale zaszkodzić pewnie nie zaszkodzi...

A co do tego olejku migdałowego, to taki zwykły? sklepowy?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:25   #907
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

A co do tego olejku migdałowego, to taki zwykły? sklepowy?
ja kupowałam taki:
http://www.bingospa.eu/pl/p/Olej-ze-...oSpa-100ml/307

jest super
Stary 2013-03-21, 09:26   #908
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
i żadnych staników sportowych! fiszbiny i ciasny obwód ! btw. ostatnio dostałam newsletter z bebilonu i pisało, żeby co chwilę dokupować nowe staniki w ciąży i nie kupować tych dopasowujących się, bo nie trzymają wystarczająco mocno a biust się bardziej rozciąga w ciąży, a nie po porodzie przy karmieniu
Zgadzam się z tym dobrym dopasowaniem, ale ... jak mnie drażnią te dopasowane obwody ... jak wychodzę z domu to ubieram taki dobry, bo lepiej w tym biust wygląda, ale po domu mam sportowy bo jakoś mi w nim lepiej. ale taki co trzyma

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:27   #909
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
i żadnych staników sportowych! fiszbiny i ciasny obwód ! btw. ostatnio dostałam newsletter z bebilonu i pisało, żeby co chwilę dokupować nowe staniki w ciąży i nie kupować tych dopasających się, bo nie trzymają wystarczająco mocno a biust się bardziej rozciąga w ciąży, a nie po porodzie przy karmieniu
Chyba bym umarła leżąc tutaj w fiszbinach mnie ratują tylko sportowe. Trudno. Będą mi dyndac cycki po porodzie w okolicy kolan
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:30   #910
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
No nie żartuj ja pindole...

Cytat:
co do wywoływania porodu i męczenia się 2 tygodnie po terminie... pytałam mojego gin o to, czy zaraz po terminie wywołujemy a on mówi, że lepiej poczekać, bo jak sie na siłę wywołuje to dopiero się komplikacje zaczynają i lepiej do tych 2 tygodni poczekać, zawsze jest nadzieja, że sam ruszy
Zapytaj go jakie komplikacje bo ciekawa jestem

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Chyba bym umarła leżąc tutaj w fiszbinach mnie ratują tylko sportowe. Trudno. Będą mi dyndac cycki po porodzie w okolicy kolan
Mnie też bo ja latam, w sportowych - nie jestem w stanie po domu chodzić w takim uciskaczu - tortury to są dla mnie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:34   #911
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym dobrym dopasowaniem, ale ... jak mnie drażnią te dopasowane obwody ... jak wychodzę z domu to ubieram taki dobry, bo lepiej w tym biust wygląda, ale po domu mam sportowy bo jakoś mi w nim lepiej. ale taki co trzyma
ja się chodzę cały czas w fiszbinach obwód 70, może przesadzam , ale się boję

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
nie będzie tak źle
Stary 2013-03-21, 09:34   #912
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
o kurcze! to sie nazywa poswiecenie ze strony mamusi. wlasnie jak lezalysmy to mowilam dziewczynom, ze my to sie powinnysmy cieszyc, bo mozemy chodzic, jesc co chcemy, sikac...sa kobiety, ktore cale 9 miesiecy leza plackiem z nogami do gory. trzymam kciuki za podwojna mamuske. dzieci juz duze, wiec musi byc dobrze. odetchnie po porodzie i maluchy na pewno wynagrodza jej caly ten ciazowy trud. u nas urodzily sie blizniaki w 31 tyg, druga parka w 33 i wszystko bylo ok nie dopytywalysmy o szczegoly, ale lekarze byli zadowoleni. pozdrow od nas kolezanke i przekaz, ze cale forum brzuchatych kibicuje i podziwia za wytrwalosc. po porodzie zapraszamy ja do nas plotkujcie o podwojnych wozkach i innych super rozwiazaniach...no i nie zapomnij czasem odwiedzic Mariolki

ja wychodze z zalozenia, ze przetarlam sobie szpitalny szlak. poznalam zwyczaje, polozne. w sumie byly dla nas jak mamusie same swietne kobitki. zebralam wiesci o wyprawce, podpatrzylam inne dziewczyny szykujace sie do porodu...taka szkola rodzenia w pigulce teraz mam tylko nadzieje, ze pojawie sie tam juz na porod.

Aaś, tez opowiadasz kolezance o forum i o tym jakie tu wszystkie fajne jestesmy? moje byly pod wrazeniem naszej wiedzy wszelakiej (od kosmetykow po wiesiolka ) dzieki forum dostalam pewnie etykietke wszechwiedzacej gaduly roku.

Axella - l4 moze dostarczyc nawet menel spotkany na ulicy! mozesz je wyslac poczta (polecony). lez i sie nawet nie wyglupiaj, ze bedziesz wedrowala po urzedach...wygon tz i niech to szybciutko zalatwi.

Ash, doczytalam o tescie goracej czekolady jesli cukier nie skacze, to pozwol Waszemu dwupakowi co jakis czas na male co nieco. ja w szpitalu chcialam zeby mi zrobili krzywa, bo skoro bylam tam na miejscu to byloby latwiej. na poczatku chcieli, ale po zastrzykach na plucka wynik moglby byc zafalszowany, wiec odpuscili, a pozniej juz chyba zapomnieli pojde przed wizyta, moze teraz w piatek? chyba wszystkie macie to juz za soba
Tez sie ucieszylam. Tym bardziej, ze na kolejnym mierzeniu, po kolacji, mialam 101. za to dzis rano moj cukier szaleje... Na czczo - 101, po 1.sniadaniu 127... A normy na czczo to 60-90, a po posilkach do 120 (choc niektorzy mowia, ze do 140...) Ciekawe czy to sprawka czekolady

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Diabli- mnie tez juz meczy temat wozka, dlatego zwalam to na Tz, on pozytywnie nastawiony do wszystkiego mowi zeby sie przejmowac, najwyzej kupi xlandera bo mu sie podobal jak ogladalismy z reszta wozek nie jest od razu potrzebny a z fotelikiem nie bedzie problemy, damy rade

Axella- no to teraz dobrze piszesz taka postawe to ja rozumiem i zycze Tobie, sobie i innym zeby wszystko szlo po naszej mysli

Ech spac mi sie nie chce, mysle o tym, ze Tz ma dzis urodziny a on spi jak zabity ciekawe jaka pogode jutro zwiastuje moj pan wiosna

wszystkiego najlepszego dla mezulka!

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html Dziewczynki polecam, może się wypowie nasza forumowa chemiczka czy faktycznie jest tak jak opisuje to ta dziewczyna, bo ja wywnioskowałam tyle, że najlepsze kosmetyki to z Hippa i Rossmana

Przyszła paczka od taty, Lilka ma więcej ciuchów niż my razem wzięci Tak się cieszę, muszę wszystko posegregować, policzyć co i ile mam
Stronke juz znamy
za ciuszki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:35   #913
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja się chodzę cały czas w fiszbinach obwód 70, może przesadzam , ale się boję
A sypiasz w staniku?
Ja chyba ten luźniejszy sportowy spróbuję kiedyś w nocy, zawsze lepsze takie coś niż nic.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:35   #914
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Zapytaj go jakie komplikacje bo ciekawa jestem

zapytam wtedy nie zapytałam, bo jestem w stanie zrozumieć, że jak się na siłę przyspiesza naturę to wiadomo, że trudniej niż jak sama machina ruszy, ale dopytam o szczegóły
Stary 2013-03-21, 09:37   #915
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20
A w ogóle dzisiaj pierwszy dzień wiosny - kto idzie lepić bałwana?
wczoraj był pierwszy dzień wiosny astronomicznej, dziś kalendarzowej, ale póki co u mnie śniegu na bałwana nie wystarczy

Cytat:
Napisane przez Aaś
trzymam za nią kciuki

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
co do wywoływania porodu i męczenia się 2 tygodnie po terminie... pytałam mojego gin o to, czy zaraz po terminie wywołujemy a on mówi, że lepiej poczekać, bo jak sie na siłę wywołuje to dopiero się komplikacje zaczynają i lepiej do tych 2 tygodni poczekać, zawsze jest nadzieja, że sam ruszy
u mnie też na sr mówili że termin porodu jest od 37-42t i jeśli wszytsko jest OK to nie ma co wywoływać porodu przed 42t bo dziecko może potrzebować więcej czasu w brzuchu.

Cytat:
Napisane przez Aaś
jak leżysz, to grawitacja nie podziała w kierunku kolan, więc luz
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:37   #916
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html Dziewczynki polecam, może się wypowie nasza forumowa chemiczka czy faktycznie jest tak jak opisuje to ta dziewczyna, bo ja wywnioskowałam tyle, że najlepsze kosmetyki to z Hippa i Rossmana

Przyszła paczka od taty, Lilka ma więcej ciuchów niż my razem wzięci Tak się cieszę, muszę wszystko posegregować, policzyć co i ile mam
już link do tych analiz padł ale dobrze, że jeszcze raz zapodałaś, bo na pewno niejedna dziewczyna przegapiła ja już od dawna powtarzam, że babydream - mimo że taniutki - to ma naprawdę przemyślane i sensowne składy a niektóre kosmetyki hippa to w ogóle sama używam
Cytat:
a prowadząca od meczenia: pani doktor kiedy będę mogła wstac?

no, kogoś do męczenia też musisz mieć!

to leżenie jest straszne... i te rady, pocieszanie - ja bym się zatłukła... jak rzygałam na prawo i lewo, to mnie też sporo ludzi drażniło. albo "to normalne przecież", albo "takie już uroki, czego się nie robi dla dziecka", albo "o, to nie przytyjesz przynajmniej" jedz to, pij tamto... jassssne! ale i tak to było sto razy lepsze niż leżenie tygodniami plackiem odpoczynek to może jeden dzień... potem to już męka.
Cytat:
w poprzednim wątku któraś o niego pytała... i wtrąciłam swoje "ale"
Cytat:
nie ma wg INCI więc do końca nie wiadomo ile czego tam jest być może to tylko śladowe ilości olejków.
właśnie nie podają "prawdziwego" składu według kolejności. bardzo sprytnie...
ale i tak kiedyś dorwałam skład wg INCI i było właśnie jak piszesz: na początku tania, nic nie wnosząca parafina czy jej pochodne, syfu niepotrzebnego, a "składników aktywnych" - czyli wartościowych olejków - to praktycznie tyle, co kot napłakał...
nie rozumiem, dlaczego do porządnych olejów i olejków potrzeba walić jako bazę olej mineralny
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:37   #917
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
zapytam wtedy nie zapytałam, bo jestem w stanie zrozumieć, że jak się na siłę przyspiesza naturę to wiadomo, że trudniej niż jak sama machina ruszy, ale dopytam o szczegóły
Ciekawa jestem, bo ja miałam poród wywoływany 7 dni po terminie..
Stary 2013-03-21, 09:40   #918
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem, bo ja miałam poród wywoływany 7 dni po terminie..
a miałaś wskazania jakieś? duży dzieciak, mało wód czy tętno nie takie? no bo on mi mówił, że czekają tylko jak się nic nie dzieje
Stary 2013-03-21, 09:41   #919
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

Jedziemy do domku czekam na meza, w tym czasie bylam na konsultacji u anestezjologa. Wyniki badan niepotrzebne bo sa wazne 24h wiec trzeba przy przyjeciu powiedziec ze sie chcialoby znieczulenie i wtedy pobieraja krew. Nie ma gwarancji ze sie dostanie znieczulenie bo moze nie byc zadnego wolnego anestezjologa albo juz moze byc za pozno na podanie. Jesli sie chce znieczulenie to po rozpoczeciu akcji porodowej nie wolno jesc i mozna pic tylko wode, zadnych sokow itp. Chyba tyle z wazniejszych rzeczy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:43   #920
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Jedziemy do domku czekam na meza, w tym czasie bylam na konsultacji u anestezjologa. Wyniki badan niepotrzebne bo sa wazne 24h wiec trzeba przy przyjeciu powiedziec ze sie chcialoby znieczulenie i wtedy pobieraja krew. Nie ma gwarancji ze sie dostanie znieczulenie bo moze nie byc zadnego wolnego anestezjologa albo juz moze byc za pozno na podanie. Jesli sie chce znieczulenie to po rozpoczeciu akcji porodowej nie wolno jesc i mozna pic tylko wode, zadnych sokow itp. Chyba tyle z wazniejszych rzeczy

masakra z tym anestezjologiem:/ a jakby było potrzebne cc to sie nagle znajdzie? nie fajna taka olewka wybiórcza
Stary 2013-03-21, 09:43   #921
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak jakiś ciaśniejszy założę, to rzygam z miejsca ale biust mi nie wisi, a mam spory. pewnie spora w tym wszystkim zasługa ćwiczeń, mam dość mocne mięśnie klaty czasami zakładam staniki tylko po to, żeby mi sutki nie sterczały
Cytat:
e tam, jak hump pisze - po pierwsze to grawitacja nie działa u ciebie w stronę kolan po drugie: póki cycki nie przeszkadzają w chodzeniu (znaczy się, jeszcze nie szurają po ziemi), to nie jest źle
Stary 2013-03-21, 09:45   #922
ankaaa206
Wtajemniczenie

no i u mnie też był news jeśli u kogoś w szpitalu mają tylko gaz rozweselający tak jak u mnie no i jeśli chcę się go to nie można miec porodu aktywnego, nie można pić, jeść i złazić z łóżka czyli totalna beznadzieja

Julka
Stary 2013-03-21, 09:45   #923
cloche
Zakorzenienie

vil super! nie ma to jak domciu

ja lecę do pracy!
Stary 2013-03-21, 09:47   #924
karolina2121
siedzę i myślę

Hej mamusie

Uprzejmie proszę o trzymanie kciuków jutro od 9.30 - mam egzamin na prawko
Stary 2013-03-21, 09:49   #925
szprotka_mada
Wtajemniczenie

diabli, Veronic- dobrze, że już jesteś cie w domku!

vil, Aaś- trzymajcie się tam dzielnie i nie dajcie się szpitalnej nudzie!

MamaIzabela- witaj

za nowe rozpoczęte tygodnie!

My dzisiaj witamy się w 29 tc! Jak ten czas leci...
Już mi coraz ciężej funkcjonować, i przy każdym sapnięciu (a sapię jak stary niedźwiedź przy większości czynności, nawet przy przekręcaniu się na bok) Mąż ciągle się pyta czy coś się dzieje...
Puls dalej skacze, ale na szczęście ciśnienie w normie (podobno to w ciąży normalne), więc nie panikuję, tylko wyczekam tydzień do wizyty.
ada pisała o pukaniu malucha przy leżeniu na boku... Mój Młody tak właśnie ma, a ja jak się nudzę to to wykorzystuję- kładę się na prawym boczku i Młody zaczyna fikać
Ot, i tyle... Chciało by się rzec "wiosna, wiosna, wiosna ach to ty!", ale kuźwa wiosny, przynajmniej na Mazurach, ni widu ni słychu

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:49   #926
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
a miałaś wskazania jakieś? duży dzieciak, mało wód czy tętno nie takie? no bo on mi mówił, że czekają tylko jak się nic nie dzieje
tak właśnie były wskazania - nie podobał im się zapis ktg.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Cytat:

masakra z tym anestezjologiem:/ a jakby było potrzebne cc to sie nagle znajdzie? nie fajna taka olewka wybiórcza
No wtedy musi się znaleźć
Wiecei jak lekarze podchodzą do rodzących w większości "nic się nie dzieje - Pani panikuje-te skurcze to nie są skurcze-a ten ból to nie jest ból porodowy"

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja jak jakiś ciaśniejszy założę, to rzygam z miejsca ale biust mi nie wisi, a mam spory. pewnie spora w tym wszystkim zasługa ćwiczeń, mam dość mocne mięśnie klaty czasami zakładam staniki tylko po to, żeby mi sutki nie sterczały

e tam, jak hump pisze - po pierwsze to grawitacja nie działa u ciebie w stronę kolan po drugie: póki cycki nie przeszkadzają w chodzeniu (znaczy się, jeszcze nie szurają po ziemi), to nie jest źle
Stary 2013-03-21, 09:49   #927
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

jazda czy teoria? trzymam kciuki żebyś trafiła w super egzaminatora

Julka
Stary 2013-03-21, 09:50   #928
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
jazda czy teoria? trzymam kciuki żebyś trafiła w super egzaminatora
Jazda Też na to liczę
Stary 2013-03-21, 09:52   #929
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Jazda Też na to liczę
będzie ok, ja zdawałam w zeszłym roku też jakoś przed wielkanocą i dostałam super prezent na zająca w postaci pozytywny tylko się nie stresuj zbytnio, ubierz ładą bluzeczkę brzuch będzie wyeksponowany i z uśmiechem ruszaj do boju!

Julka
Stary 2013-03-21, 09:53   #930
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie

Będziemy trzymać.
Ja zdałam za I podejściem w stolycy [się pochwaliłam] a teraz nie jeżdzę bo jak mój TŻ widzi jak gazuję to ma zawał serca na miejscu więc nie wpuszcza mnie za kółko - noo bardzo rzadko - jak wypije wtedy jest obezwładniony i mu wszystko jedno

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

My dzisiaj witamy się w 29 tc! Jak ten czas leci...
Już mi coraz ciężej funkcjonować, i przy każdym sapnięciu (a sapię jak stary niedźwiedź przy większości czynności, nawet przy przekręcaniu się na bok) Mąż ciągle się pyta czy coś się dzieje...
Puls dalej skacze, ale na szczęście ciśnienie w normie (podobno to w ciąży normalne), więc nie panikuję, tylko wyczekam tydzień do wizyty.
ada pisała o pukaniu malucha przy leżeniu na boku... Mój Młody tak właśnie ma, a ja jak się nudzę to to wykorzystuję- kładę się na prawym boczku i Młody zaczyna fikać
Ot, i tyle... Chciało by się rzec "wiosna, wiosna, wiosna ach to ty!", ale kuźwa wiosny, przynajmniej na Mazurach, ni widu ni słychu

W Wawie ma padać śnieg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości