|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Krem z brokułów z grzankami
![]() :s lina:Jak go robisz? Edytowane przez Kamciatka Czas edycji: 2013-03-21 o 11:10 |
|
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
wkleje wam pare fotek moich zakupów
http://imageshack.us/photo/my-images...130213938.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images...130212937.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images...130206925.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images...130207933.jpg/ Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-03-21 o 11:12 |
|
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie miałaś nadzieję, że będziesz zdawać na wiosnę a tu zima jak sie patrzy Cytat:
Cytat:
![]() Teraz muszę uciekać ale opowiem Wam później jakie jaja dziś odwalała internistka do której poszłam po receptę na paski do glukometru Miłego plotkowania
|
|||
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo brokulyyy
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Znów się obudziłam o 4 ale na szczęście po 5 znów zasnęłam i wstałam dopiero o 8. No i się pochwalę że torba do szpitala spakowana tzn zostały takie rzeczy jak kosmetyki, szczoteczka do zębów itd ale to już w ostatniej chwiliI muszę jeszcze kupić wodę do szpitala tylko nie mam pomysłu jaką bo odkąd mam filtr w domu to te wody butelkowane są dla mnie ochydneWitam nową mamusie ![]() diabli jak na razie "urzędowe" sprawy idą w dobrym kierunku ![]() MoTyleKsw za 31 tc
|
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam sie jeszcze z łóżka
i dziś w nim chyba zostanę Czuje sie fatalnie, o rana miałam kilka prób wstanie i każda zakończona zawrotami głowy i mroczkami przed oczami. Nogi mam jak z waty.. Zmierzylam ciśnienie 90/52 wiec tragedii nie ma.. Wypilam mocna kawę z nadzieja ze mnie oDrowi, ale nic z tego. Zmierzylam temp i mam 37,2 stopnie Chyba mnie coś rozkłada Wrr... Nienawidzę takiego stanu i braku kontroli nad swoim ciałem |
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
za zakupyCytat:
|
|
#969 | |||
|
Zakorzenienie
|
mmmm
ja właśnie robię pieczarki do placków ![]() Cytat:
zwłaszcza rampersy co to za model x landera? jakieś takie małe koła ma Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
![]() karolina trzymamy mocno kciuki szprotka za 29 tcu mnie wiosny też nie widać ![]() becik za ciuszkiloney dużo zdrówka życzę. Nie czas na chorowanie |
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
XxXJuSstiii to jest x lander xq a jaktycznie na tym zdjeciu takie małe koła wyszły chyba dlatego ze z góry robione bo jak na niego patrze to wydaja mi sie takie wielkie te tylne
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() boli mnie brzuch jak na okres gdzieś tak od 1,5 h, wzięłam magnez... I nie wiem teraz, czy to są skurcze przepowiadające czy co, czy się martwić już czy nie... pierwszy raz tak mam. Raz boli mniej (prawie wcale), raz więcej (mocniej) . Jak nie przejdzie to wezmę jeszcze nospę, a jak potem nie przejdzie to chyba pojadę na ip... Czy w szpitalu mnie nie wyśmieją jak coś? Mam iść na izbę przyjęć czy od razu na oddział ginekologiczny? Ech. Proszę o radę.
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tak wczoraj bolało. Ale po pół godz minęło bez leków. Z tym że w między czasie wzięłam kąpiel więc może to pomogło.
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Vil super, juz wracacie do domku
Karolina jutro masz kciuki zapewnione ![]() Szprotka za 29tc u nas tez wiosny nie widać ![]() A W przyszłym tygodniu jedziemy na Mazury stesknilam sie strasznieDziękuje Wam za słowa otuchy Mam nadzieje ze szybko mi przejdzie bo oszaleje leży mi sie niewygodnie, kręgosłup napierdziela, nogi dretwieja, kawa i śniadanie cofa sie do przelyku Jak wstane to widzę ciemność i odplywam ![]() Sorki za te żale i narzekania ale coś mnie zaraz strzeli |
|
|
|
#978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za rady
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sliczny granatowy pajacyk
|
|
|
|
|
#983 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#985 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a złota rada dobija jak nic innego Tym co tak mówią życzę chociaż 2 dni leżenia w łóżku z 10 kilowym workiem na klacie.. Zobaczymy co wtedy powiedzą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdrowia :mgia:Cytat:
Cześć
|
||||||
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego przepisu robię i jeszcze się nie zawiodłam, a mąż to po 3 talerze je tak mu smakuje
http://basjulowepasje.blogspot.com/2...z-brokuow.html ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Dom oganięty, kremik zrobiony, sos pomidorowy do gołabków też. Gołąbki wczoraj zrobione wiec mąż jak wróci to sobie odgrzeje bo ja jeszcze muszę jechać do babci po wizycie
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pierwsze rozstępy wyszły chyba w 4 miesiącu. Jakoś w pierwszej połowie. Jak na razie (tfu tfu) mam na piersiach i mam wielką nadzieję że na brzuchu się nie pojawią wcale
|
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
MELDUJE SIĘ ŻE Ż,YJĘ
![]() Dawno mnie niebyło u Was, chyba z pół miesiąc a??? ![]() Ale widze że nietenskniłyście za mną wogóle ![]() ![]() Tylko niekótre kobietki tenskniły i zauważyły moją nieobecność: Marchewka, XxxJusstiii, Ashyshga i Happy blue - dziękuje za pamięć ![]() ![]() Opisze co u mnie się działo pokrótce: Ogólnie miałam ciężkie 3 tyg teraz, bo ciągle coś mieliśmy do załatwienia, sprzedałam mieszkanie stare swoje, pełno załatwień, formalności, stania w urżedach np. po zmiane dowodu czy prawka, a to sprawy do załatwienia w gazownictwie, energetyce, spółdzielini mieszkaniowej, zusie, urzedzie skarbowym---normalnie codziennie gdzieś trzeba było jeździć i stać w kolejce!!! Remont i urzadzanie nowego mieszkania ciąg dalszy trwa--> równanie podłóg pod panele i ścian pod malownie w pokoju małej, przez to dużo sprzatania w mieszkniu no i wszystko zaczete i nic nieskończone bo Tż ciagle w pracy i zaczyna coś i niekończy i zastanaiwm się czy do maja to zrobi ten pokój na gotowe, bo nawet z pomocą mojego taty coś to mozolnie idzieWyprawka już pomału kompletowana, zostało mi do kupienia m.in pościel do łóżeczka, kosmetyki dla małej, termotr, octanisept, cieplejszy kocyk, materac do łózeczka.....tak w sumie reszte można powiedzieć że mamy Wózek zamówiony---->bebetto luca jednak a nie solaris jak myśleliśmy od samego poczatku, czekamy na telefon ze sklepu zeby przyjechcac po odbiórWizytowałam 12.03, wszystko niby ok...mała waży już ponad 1,5 kg, rusza się czasem bardzo intensywnie,że brzuch faluje ostro Bardzo mi brzuch twardniał ostatnio i mam do końca ciaży już brać 3 razy dziennie nospe forte i magnez, a jak po tym nieprzejdzie to dostane inne leki, szyjka ok ![]() Dwa dni przed wizytą miałam stracha, bo oboje z TŻ upadliśmy na chodniku, bo śnieg padał z deszczem, lodówka była niesamowita no i polecieliśmy na plecy, bolało niemiłosiernie, cały bok pleców, nerka, łokieć spuchniety , a co najgorsze ,że mała się przez 2 dni nieruszała prawie wogóle, dosłownie wieczorem minimalnie czułam że ruszyła się, ale na wizycie powiedziałam gince o upadku i mnie pocieszyła,że dobrze ze upadłam na plecy i że niemiałam bóli brzucha i krwawień, bo wtedy trzeba było by się martwić mam pytanko: Teraz od jakiś 2- 3 dni mam bóle w lewej pachwinie jak chodze, normalnie chodze jak połamana, musze ciągnąc lewą noge za sobą i zaczynam sie martwić czy aby wszystko jest ok, ale brzuch mnie nieboli, jak siede lub leże to wogóle mnie nic nieboli- co to może być??? czytałam na forach że wiele z dziewczyn tak miało pod koniec ciązy, ale doczytałam coś o spojeniu łonowym że może być z nim zwiażane??dziś leże w łóżku i jak wstaje to tylko do toalety czy kuchni to w sumie nieboli,wiec narazie niedzownie do ginki Co do samopoczucia, to : coraz gorzej sypiam, chodze i czyje sie już jak wieloryb (10 kg na plusie już mam) , rozstępów narazie niemam i oby tak było dalej a zgaga męczy mnie w sumie codziennie wieczorem, i w sumie nic niepomaga (czasem jak mniej piecze to mineralka lub jabłko troche pomaga)Chyba to tyle było by w skrócie z ostatnich 3 tyg ![]() Może któraś dotrwa i przeczyta do końca moje "wypociny" bo mi by się niechciało![]()
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rozstępów to już pogodziłam sie z tymi na piersiach.. dziennie je smaruję i mam wrażenie jakby ciut zbladły.. za to przedwczoraj dojrzałam pierwsze na biodrze i pośladkach.. ohydnie fioletowe
ale to chyba moja wina bo trochę zaniedbałam smarowanie tych części
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

mniaaammm
ale na szczęście po 5 znów zasnęłam i wstałam dopiero o 8.
za 31 tc
i dziś w nim chyba zostanę 

leży mi sie niewygodnie, kręgosłup napierdziela, nogi dretwieja, kawa i śniadanie cofa sie do przelyku 
07.07.2012 
zdrowia :mgia: