UBEZPIECZENIE - wątek zbiorczy! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 09:38   #301
szonja
BAN stały

Dot.: Gdzie ubezpieczacie autko?

Prawda, czytanie OWU to podstawa można uniknąć nieprzyjemności w razie ewentualnego ubiegania się o odszkodowanie.
szonja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 13:59   #302
Villemo.
Raczkowanie

GG do Villemo.

a propos porownywarek internetowych to miała okazje skorzystać i wyjść na tym wyjątkowo dobrze. Kupilam niedawno samochód i szukacjąc OC wszedzie dawali mi stawki od 1000zł za samo OC (to moje pierwsze OC, nie mam zniżek) z ciekawoście weszłam sobie na porównywarkę (chyba nie mogę podać nazwy?) i podało mi cenę 329 zł Ergo Hesti. Zdziwiłam się i z ciekawoście weszłam bezpośrednio na strone Hesti aby sprawdzić cenę. Co dziwne na stronie pokazało mi cenę znów ok 1000zł. Wrocilam wiec na wyszukiwarkę ktora dawala możliwośc zakupienia poprzez ich stronę w/w ubezpieczenia, kliknelam "kupuj" i przerzucilo mnie z poworotem na strone Hesti ale cena już byla taka jak na poprwnywarce czyli 3 razy taniej.
Kończąc - ubezpieczenie kupiłam, papierki do mnie przyszły, więc mam nadzieje ze nikt mnie nie oszukał. Dodam jeszcze ze Pan z Alianza kiedy opisałam mu ta historię rozłozył tylko ręce stwierdzając ze tak tanio u nich się nie da
Villemo. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 22:37   #303
lilianatoja2
Rozeznanie

Ja mam OC i AC Premium oraz Asistance Premium w Liberty.
Kiedy 4 lata temu kupiłam samochód, szukałam ubezpieczenia i trafiłam na promocję jakąś w Liberty i dlatego wykupiłam dobry pakiet za rozsądną cenę (i teraz tylko przedłużam, bo cały czas oferują najkorzystniejsze ubezpieczenie w dobrej cenie. Owszem miałam ofertę i z Linku i AXA i Comercial, ale tam chcieli nawet i tyle samo, ale na gorszych warunkach, np. z własnym wkładem w szkodzie, bez części oryginalnych, tylko w wyznaczonym warsztacie naprawy, bez auta zastępczego itd.). Także bardzo ważnym jest, aby zapoznać się najpierw z OWU – a jest ono dostępne u każdego ubezpieczyciela na jego www. I trzeba zwrócić przede wszystkim właśnie uwagę na to co napisałam w nawiasie, bo czasem co z tego że płacimy za AC powiedzmy tylko 500zł, a potem musimy partycypować powiedzmy w 40% w naprawie, albo możemy kupić tylko zamienniki.
Miałam okazję niestety z polisy skorzystać: raz gdy rozwaliłam miskę olejową na wystającym kamieniu w szutrowej drodze gdzieś na zadupiu - bez problemu odholowali do warsztatu (25km od miejsca zdarzenia), miałam samochód zastępczy na 4 dni, naprawa w autoryzowanym warsztacie, na oryginalnych częściach (długo to trwało bo musieli części sprowadzać z zagranicy). I drugi raz teraz przed tym świętem zmarłych padła mi pompa paliwa (jak się później okazało) - niedziela po 19-stej, do domu jakieś 150km. Pomoc przyjechała po 40min, zabrała samochód razem z 2 osobami do warsztatu właśnie te 150km (musiałam dopłacić 300zł bo było 50km ponad limit). Reasumując ta pierwsza naprawa z AC i drugie tylko Asistance zwróciło mi wszystkie dotychczasowe składki, które wpłaciłam. No i nie miałam żadnych problemów z ubezpieczycielem, niczego nie musiałam udowadniać, zawsze wystarczył tylko telefon, oczywiście za pierwszym razem był rzeczoznawca i za mało policzył, ale nie było problemu z dużo wyższym rachunkiem z warsztatu. Zapłacili bez problemu. Także polecam LibertDirect.
lilianatoja2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 16:09   #304
ulinkaaa
Zakorzenienie

ostatnio w pzu, o dziwo mieli najtaniej.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 12:35   #305
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

AXA Direct, bo najtaniej (tylko OC i Assistance na Europę)
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 00:52   #306
kittyyy1
BAN stały

A ja jestem w dużej kropie. Prawko mam od miesiąca, kupiłam autko tydzień temu. Jako, że nie mam żadnych zniżek - auto kupione z siostrą (wypracowane zniżki) i tak też ubezpieczyłam. Jestem w tym kompletnie zielona, poszłam do poleconej ubezpieczalni Warta, tam powiedziałam, że chcę mieć i OC i AC ( żeby mnie holowali i ratowali ) no i na Citroena C3, automat w gazie 2004 - wyszło łącznie 2075 zł. Ok, zapłaciłam. Wczoraj wyjechałam w trasę, 70 km od domu auto siadło. Dzwonię się zapytać czy w mojej opcji mnie przetransportują.. bo nie wiem ile km - okazuje się, że holowanie tylko po wypadku i "mogę w każdej chwili przyjechać i dokupić).
No i teraz mam pytanie, czy mogę Assistance dokupić w jakieś innej firmie? Na co polecacie zwrócić uwagę? Już dowiedziałam się, że powinnam dokupić ubezpieczenie szyby, bo to mały koszt, a ze zniżek nie idzie jak coś.. ale może jeszcze jest coś o czym powinnam pomyśleć?

i jeszcze jedno.. czy jeśli zakupiłam samochód za 16000, a teraz w niego sporo wkładam, to mogę w przyszłym roku wykupić od większej kwoty?

Edytowane przez kittyyy1
Czas edycji: 2012-04-17 o 01:03 Powód: dopisek
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 18:05   #307
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kittyyy1 Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno.. czy jeśli zakupiłam samochód za 16000, a teraz w niego sporo wkładam, to mogę w przyszłym roku wykupić od większej kwoty?
nie, bo to nie ty podajesz wartość samochodu, tylko ubezpieczalnia ją wylicza i nie ma tu znaczenia ile wkładasz w ten samochód, z każdym rokiem auto ma coraz mniejszą wartość

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2012-04-17 o 18:06
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 14:40   #308
aganieszkab
Raczkowanie

PZU wyłudza pieniądze! UWAGA!

Witam. Ponieważ owe wyłudzenia dotyczą ubezpieczeń samochodów, a nie znalazłam tutaj innej zakładki pasującej postanowiłam napisać na samochodowym...

Rok temu ubezpieczyłam swój nowo zakupiony samochód w firmie PZU, oczywiście poprzez osobistego agenta, korzystając z moich wypracowanych przez 14 lat zniżek 60%. Po jakimś pół roku otrzymałam z biura windykacji wezwanie do zapłaty na kwotę ok 1/3 rocznej składki na ten właśnie samochód tytułem "niewiemczego". Oczywiście zadzwoniłam na numer podany w wezwaniu, gdzie niezbyt rozgarnięty i niemiły pan oświadczył, że ta nadpłata wynika najprawdopodobniej ze szkody, którą miałam, przez którą utraciłam prawo do wszystkich zniżek. Ogromnie mnie to zdziwiło, ponieważ żadnej szkody sobie nie przypominam. Ową informację rzekomo otrzymali z ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego. Na pytanie jak mogę sprawę wyprostować, sprawdzić skąd ta szkoda itd. otrzymałam informację, iż nie ma takiej możliwości i mam po prostu zapłacić!
Jako, że prowadzę komis samochodów używanych mogło zdarzyć się tak, iż samochodem, który sprzedałam ktoś spowodował wypadek, w PZU nie zanotowali nowego nabywcy (co też zdarza im się nagminnie) i to dlatego owa szkoda wisi na moim koncie, chciałam wyprostować sytuację, dowiedzić się na jakim samochodzie widnieje ta szkoda. Niestety pan opryskliwie nie był łaskaw udzielić mi żadnej informacji poza tym, iż mam niezwłocznie zapłacić, bo przyślą komornika.
Nie widząc dalszej możliwości rozmowy uderzyłam do mojego agenta firmy PZU, gdzie dowiedziałam się, iż agent nie może mi pomóc, bo nie ma takich uprawnień, wysłał mnie zatem do głównego przedstawicielstwa PZU w moim mieście. Pobiegłam niezwłocznie do agencji, gdzie dowiedziałam się, że sprawy takie załatwia agent, tym bardziej, że to on zawierał ze mną umowę.
Ciśnienie mi podskoczyło. Zadzwoniłam do agenta, który wyłgał się, że jeżeli PZU uzyskało takie informacje z UFG, to mam tam zapytać, bo on jako agent też nie ma takich uprawnień.
Dzwonię zatem do UFG, gdzie dowiaduję się, iż osoby prywatne nie mogą otrzymać żadnej informacji nawet na własny temat, chyba że złożą takie zapytanie drogą listową, a UFG ma 30 dni na odpowiedź - zatem takie zapytanie o swoją rzekomą stłuczkę zadałam. Natomiast wszystkie informacje na bieżąco mogą uzyskać agenci ubezpieczeniowi, mają swoje indywidualne konta, gdzie mogą się zalogować i otrzymać wszystkie informacje na temat ubezpieczonych!
Nawet sobie nie wyobrażacie ile mnie to wszystko zdrowia kosztowało.
Uderzyłam zatem z powrotem do swojego agenta, który wyparł się wszystkiego i wysłał mnie do agencji, że to może oni mają taki dostęp. Poleciałam znowu z awanturą już do agencji, gdzie okazało się, że gdzieś tam mogą zadzwonić i po podaniu wszystkich możliwych danych osobowych (mało brakowało nr buta też) otrzymałam informację, że na moim nazwisku widnieje szkoda, pytam zatem na jakim samochodzie, odpowiedzi nie mogłam uzyskać ze względu na ochronę danych osobowych (???).
Przypomnę przy okazji, że termin owego wezwania do zapłaty sobie leciał a sprawa stała w miejscu.
Po 6 tygodniach moich bezskutecznych awantur w agencji i telefonów do infolinii PZU, gdzie dowiadywałam się jedynie że mam zapłacić! - otrzymałam z UFG pismo, informujące, iż nigdy żadnej szkody nie spowodowałam.
Poleciałam z tym pismem do agencji, gdzie wszyscy je uważnie czytali, gdzieś tam dzwonili, coś szeptali, po czym stwierdzili, że to chyba jest jakiś błąd i oni to sprawdzą i dadzą mi znać.
Czekałam jeszcze miesiąc - nikt się nie raczył odezwać, a ja wyczekiwałam komornika.
Zadzwoniłam więc na infolinię wykończona już tą sytuacją, gdzie dowiedziałam się, że sprawa jest nieaktualna, wezwanie mogę sobie wyrzucić i żadnej zaległości już nie mam! Hmm... sprawa wyparowała normalnie...
Dodam jeszcze, że w ciągu tych kilku miesięcy nerwów i użerania się z PZU ani razu nie otrzymałam żadnego pisma (dokumentu, dowodu), na podstawie którego miałabym utracić owe zniżki, a co za tym idzie dopłacić do ubezpieczenia, dlatego sprawę traktuję jako próbę wyłudzenia ode mnie pieniędzy!

A to jeszcze nie koniec oszustw.
Miesiąc temu otrzymałam ponownie wezwanie do zapłaty za samochód, który kupiłam w maju 2012 r. Historia prosta: kupiłam auto (starego peugeota 206) z nieopłaconą składką, a że było to wieczorem, następnego dnia z rańca poleciałam do PZU wypowiedzieć feralną umowę i zawrzeć swoje ubezpieczenie komisowe. I wszystko byłoby ok, gdyby PZU za ten jeden dzień zwłoki nie naliczyło sobie 67zł zaległości. Dodam jeszcze że miesięczna składka OC komisowego to 40zł.
Znowu się ogromnie zdziwiłam, bo z prostej matematyki składka roczna na to auto powinna wynosić ponad 20.000 zł. Wiedziona wcześniejszymi przykrymi doświadczeniami z PZU postanowiłam drogą mailową zapytać na jakiej podstawie składa ta jest taka wysoka, jeżeli zaległość jest za jeden dzień, za samochód osobowy, a ja mam wszystkie zniżki.
Wyobraźcie sobie, że pomimo cotygodniowego przypominania się mailem o sprawie i interwencjach telefonicznych nikt nie raczył się ze mną skontaktować, wyjaśnić sprawy, lub przedstawić dokumentu na te 67zł, oczywiście poza informacją, że mam zapłacić bo przyjdzie komornik.

Piszę ten post z przestrogą dla innych, słyszy się wokół o wysyłanych wezwaniach do zapłaty za jakieś niestworzone rzeczy, wpisy do jakiś rejestrów, za zobowiązania, których się nie ma, a tu taka firma jak PZU też robi taki rzeczy.
Czekam jeszcze na ich trzecie podejście do wyłudzenia pieniędzy i idę na policję, obawiam się jedynie, że ze względu na niskie kwoty (poniżej 500zł) sprawa zostanie zbagatelizowana...
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 15:04   #309
Duduu
Raczkowanie

Dot.: PZU wyłudza pieniądze! UWAGA!

Bardzo Ci współczuje tej sytuacji, ale też podziwiam Twoją determinację w dojściu do prawdy.
Niestety, ale PZU nie reprezentuje sobą żadnego poziomu, ja ciągle czekam na wypłatę odszkodowania z prostej sprawy,starszy Pan nie wyrobił na zakręcie i przerysował mi cały bok, oni czekają nie wiem na co.
Osoba prowadząca moją szkodę to niekompetentny gbur z którym żadna współpraca nie jest możliwa..
To jest Państwo w Państwie.
Duduu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 15:15   #310
7808db1bb82aa4847b78eb7501a3e60a0e3c1e7e_5ddc6b3aac83c
Konto usunięte

Edytowane przez 7808db1bb82aa4847b78eb7501a3e60a0e3c1e7e_5ddc6b3aac83c
Czas edycji: 2015-05-09 o 11:44
7808db1bb82aa4847b78eb7501a3e60a0e3c1e7e_5ddc6b3aac83c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:23   #311
ACzAnia
Przyczajenie

Dot.: odszkodowanie z OC sprawcy - pomocy!

Witam,
Mogę polecić dobrą firmę która możne odkupić szkodę. Zawsze są to jakieś dodatkowe pieniądze. Zainteresowanym mogę podać namiary
ACzAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 07:56   #312
raunen
Raczkowanie

Jeśli mogę coś doradzić każdemu kto znajdzie się w podobnej sytuacji to pisać, pisać i PISAĆ. Oszczędzicie sobie nerwów, dzwonienia i kłócenia się z ludźmi, którzy często nie prezentują sobą wysokiego poziomu kultury i wyrozumiałości.
Dostajesz wezwanie do zapłaty - odpisujesz pismo, że nie zgadzasz się z naliczeniem składki ponieważ nie została ona umotywowana i nie przedstawiono Ci kalkulacji. Bez nerwów i spokojnie czekać na odpowiedź.
W odpowiedzi pewnie odpiszą, że wynika to z danych UFG, że była szkoda i że składka wynosi xx. Na co odpisujemy, że prosimy o wydruk z bazy danych UFG w celu potwierdzenia naliczenia składki dodatkowej.
I tu już powinna się sprawa urwać, bo w Twoim przypadku szkody tak naprawdę nie było.
Sama spotkałam się z sytuacją w innej firmie gdzie naliczono ogromną dopłatę do składki. Po zapytaniu o wyliczenie kwota nagle się zmniejszyła (błąd rachunkowy na prawie tysiąc zł ) i napisano o szkodach. Kilka pism i sprawa zamknięta, bo w bzie UFG był po prostu błąd.

Oby jak najmniej takich sytuacji, ale jak już się jakaś zdarzy to przede wszystkim spokój i oficjalne pisma.
raunen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 10:48   #313
spejsik
Raczkowanie

w liberty direct mam
spejsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:16   #314
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cała najbliższa rodzina w PZU, od dawna i zostało do dziś, nie szukamy atrakcyjniejszych ofert, każdej ubezpieczalni trzeba płacić, i z każdej trudno potem w razie wypadku odzyskać jakiś grosz.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-17, 11:17   #315
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Cała najbliższa rodzina w PZU, od dawna i zostało do dziś, nie szukamy atrakcyjniejszych ofert, każdej ubezpieczalni trzeba płacić, i z każdej trudno potem w razie wypadku odzyskać jakiś grosz.
bzdura.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-17, 22:52   #316
qatarynka
Raczkowanie

Moj kolega nauczyl mnie zeby co roku zmieniac ubezpieczyciela albo przynajmniej sprawdzac ceny i promocje na biezaco szczegolnie jak nie ma sie wielu znizek i ... dzieki temu w tamtym roku zaoszczedzilam prawie 500 zl!!!!!!! Chcialam zostac w Liberty bo niby najtansi byli rok wczesniej i w ogole no i po co dodatkowy klopot ale wystarczylo chwile poszukac w necie i wyskoczyla promocja ubezpieczen w mbanku i avivie chyba wiec innymi slowy - jak sie czlowiek leni to wtapia pieniadze
Stary 2013-03-18, 10:27   #317
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qatarynka Pokaż wiadomość
Moj kolega nauczyl mnie zeby co roku zmieniac ubezpieczyciela albo przynajmniej sprawdzac ceny i promocje na biezaco szczegolnie jak nie ma sie wielu znizek i ... dzieki temu w tamtym roku zaoszczedzilam prawie 500 zl!!!!!!! Chcialam zostac w Liberty bo niby najtansi byli rok wczesniej i w ogole no i po co dodatkowy klopot ale wystarczylo chwile poszukac w necie i wyskoczyla promocja ubezpieczen w mbanku i avivie chyba wiec innymi slowy - jak sie czlowiek leni to wtapia pieniadze
Rokrocznie jak kończy się okres ubezpieczenia poszukuję z mężem ofert tańszych ubezpieczeń. Dzwonimy do wszystkich ubezpieczalni, łącznie z firmami wyszukującymi najtańsze ubezpieczenia i mimo iż co roku jest coraz drożej to dwa samochody ubezpieczamy w AXA, różnica między nimi a np. Aviva czy Liberty to nawet 400 zł. Najstarszy samochód ubezpieczamy w PZU (FSM Syrena 105), koszt ubezpieczenia niespełna 90 zł rocznie (samochód nie jest zarejestrowany jako zabytek). Inne ubezpieczalnie albo nie mogą obliczyć składki bo samochód zbyt stary (1978 r.) albo mają ceny wyższe niż dla 10-letniego samochodu (prawie 1000 zł!).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-18, 21:05   #318
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Mam w Avivie, jako współwłaścicielka, bez zniżek. Mieli chyba najtaniej, bo w Hestii chcieli 1800, w PZU ponad 2000, w LD - 1200, a w Avivie w 2 ratach wyszło 1100 i w tym mam NNW

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-21, 12:40   #319
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;39813893]bzdura.[/QUOTE]

Prawda.
Mieliśmy uszkodzony zderzak, ktoś obcy się zagapił i uderzył nam w tył auta, naprawa auta toyoty i zderzaka z chromoniklu około 1000zł. w serwisie.
Czas papierkowej roboty, dzwonienia po kilka razy, i naprawy 4 miesiące.
Gdybyśmy się nie domagali, nie dzwonili, i nie przyspieszali naprawy, to ani grosza by nie było.
Ubezpieczalnia tamtego chłopa strasznie zwlekała z potwierdzeniem że był wypadek, była to Warta.
Stary 2013-03-22, 07:57   #320
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Prawda.
Mieliśmy uszkodzony zderzak, ktoś obcy się zagapił i uderzył nam w tył auta, naprawa auta toyoty i zderzaka z chromoniklu około 1000zł. w serwisie.
Czas papierkowej roboty, dzwonienia po kilka razy, i naprawy 4 miesiące.
Gdybyśmy się nie domagali, nie dzwonili, i nie przyspieszali naprawy, to ani grosza by nie było.
Ubezpieczalnia tamtego chłopa strasznie zwlekała z potwierdzeniem że był wypadek, była to Warta.
Tylko wiesz... brzydko mówiąc to nie tamten pan się szarpał ze swoją ubezpieczalnią... tylko Wyście się szarpali... Nie jego problem. I nie mówię że to dobrze, w końcu on zawinił ale taka prawda.

A to czy kasę łatwo z ubezpieczenia wyciągnąć to akurat nie jest od ceny zależne.

I my mamy OC tam gdzie dają najtaniej. Z roku na rok jest praktycznie o stówkę mniej... za każdym razem w inne firmie. Jak tak dalej pójdzie to za parę lat zaczną nam dopłacać do tego interesu
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-22, 13:00   #321
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3991354 9]Tylko wiesz... brzydko mówiąc to nie tamten pan się szarpał ze swoją ubezpieczalnią... tylko Wyście się szarpali... Nie jego problem. I nie mówię że to dobrze, w końcu on zawinił ale taka prawda.

[/QUOTE]

Z jego ubezpieczenia szarpaliśmy bo była jego wina, to prawda że ten co coś przeskrobie nie ma potem żadnej roboty, podaje numer ubezpieczenia i tyle, a poszkodowany musi się starać by sobie auto naprawić, ale już naprawę zakończyliśmy, nie ma śladu, ale masa nerwów była na początku, bo stuknięte było mocno, ale szczęście było że zderzak mocny uchronił auto przed dalszymi zniszczeniami.
Stary 2013-03-22, 13:02   #322
Konto usunięte

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3991354 9]Jak tak dalej pójdzie to za parę lat zaczną nam dopłacać do tego interesu [/QUOTE]
raczej nie
firmy sie łączą, generalnie ceny są wyższe, bywają okresowe zniżki, ale nikt nie będzie chronił za bezcen.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-22, 13:22   #323
Konto usunięte

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;39919488]raczej nie
firmy sie łączą, generalnie ceny są wyższe, bywają okresowe zniżki, ale nikt nie będzie chronił za bezcen.[/QUOTE]

No patrz, już myślałam
Tak poważnie to po trzech latach koszt ubezpieczenia OC spadł nam o 50% - i to nie są zniżki za staż ani za bezszkodową jazdę, te były już wcześniej. Auto stare - to fakt, tanie. Zniżki jak mówiłam już maksymalne są więc z tego tytułu taniej nie będzie. Samochód rodzinny - i taka informacja, że wozimy małe dziecko wg kalkulatorów wszędzie podobnie obniża koszt. Ale już w zeszłym roku myśleliśmy, że mniej się nie da, a tu wszedł nowy ubezpieczyciel na rynek i jeszcze stówa w dół. Więc czwarte ubezpieczenie z rzędu jak się okazuje to dosłownie połowa tego co na początku. A zawsze jeden ejdżent nam sprawdza wszelkie możliwe, dostępne na rynku. Konkurencja. Chociaż myślę, że już faktycznie osiągnęliśmy punkt krytyczny...

Edytowane przez a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Czas edycji: 2013-03-22 o 13:28
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 13:27   #324
Konto usunięte

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3991993 7]No patrz, już myślałam
Tak poważnie to po trzech latach koszt ubezpieczenia OC spadł nam o 50% - i to nie są zniżki za staż ani za bezszkodową jazdę, te były już wcześniej. Auto stare - to fakt, tanie. Zniżki jak mówiłam już maksymalne są więc z tego tytułu taniej nie będzie. Samochód rodzinny - i taka informacja, że wozimy małe dziecko wg kalkulatorów wszędzie podobnie obniża koszt. Ale już w zeszłym roku myśleliśmy, że mniej się nie da, a tu wszedł nowy ubezpieczyciel na rynek i jeszcze stówa w dół. Więc czwarte ubezpieczenie z rzędu jak się okazuje to dosłownie połowa tego co na początku. A zawsze jedna osoba nam sprawdza wszelkie możliwe, dostępne na rynku. Konkurencja. Chociaż myślę, że już faktycznie osiągnęliśmy punkt krytyczny...[/QUOTE]nigdy nie jest tak, zeby nie moglo byc taniej

a tak z ciekawości ten ubezpieczyciel nowy to P...?

Stary 2013-03-22, 13:29   #325
Konto usunięte

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;39920055]nigdy nie jest tak, zeby nie moglo byc taniej

a tak z ciekawości ten ubezpieczyciel nowy to P...?

[/QUOTE]

Ehem
Stary 2013-03-22, 13:30   #326
Konto usunięte

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3992011 0]Ehem [/QUOTE]
znamy i kochamy i nawet w niej pracujemy ekhemmmm
Stary 2013-03-22, 13:36   #327
Konto usunięte

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;39920132]znamy i kochamy i nawet w niej pracujemy ekhemmmm[/QUOTE]

Badania rynku właśnie przeprowadzasz jak rozumiem?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 14:14   #328
Konto usunięte

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3992027 8]
Badania rynku właśnie przeprowadzasz jak rozumiem? [/QUOTE]

ja tu calkiem prywatnie i z ciekawosci
Stary 2013-03-26, 00:03   #329
Jutte
Wtajemniczenie

mam pytanie: czy jeśli w umowie kupna używanego auta, jest wpisana jedna osoba, czy w przy rejestracji auta i przy jego ubezpieczeniu może być podanych dwóch właścicieli?
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 07:32   #330
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa
Odp: UBEZPIECZENIE - wątek zbiorczy!

Wowczas musi byc spisana umowa darowizny, ktora jest opodatkowana w zaleznosci od stopnia pokrewienstwa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości