![]() |
#2371 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Mam od górnej trójki do dolnej szóstki
![]() Kurcze... jak mi się moje ząbki juz podobają ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Kokon pro
|
heh tez tak mialam a pozniej jeszcze 2 inne kombinacje ale po roku juz prawie nie mam szpar jakies doslownie nawet nie milimetrowe szparki ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Raczkowanie
|
a ja nosze ponad poltora roku, i mam szpary po czworkach jeszcze duze...;/
kiepski ortodonta... niestety pozno to zauwazylam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ktorym zdjeto aparat - nosilyscie regularnie retencyjny ?
mnie on tak boli ze nie moge wytrzymac i zaniedbalam jego noszenie, przez to teraz cofnal mi sie jeden zabek z przodu ![]()
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=174851 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mialam usunieta czworke i nosze aparat 2 lata i napewno sie wiecej przesunelo niz 2 mm. wiec pomoc pomoze ale jak dlugo ebdziesz musiala go nosic to nie wiem. dodam jeszcze ze ja go nosze tylko na noc bo w pracy nie moge seplenic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Raczkowanie
|
Ale zęby to nieźle bolą po tych wyciągach :P Bardziej mnie boli niż po zwykłej wymianie łuku... No ale jak trzeba to trzeba
![]() ![]() @kasiek87 jakie miałaś jeszcze kombinacje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() 1. gorne trójka i czwórka+ dolne trójka,czwórka, piątka ; 2.górna trójka+dolna trójka,czwórka; 3. a ostatnie jakie pamietam to dosyć oryginalne ![]() przy jedynkach (dolnych i górnych) miałam z cieniutkiego drutu zrobione dodatkowe haczyki, i wyciągi zaczepione były od tych haczyków po obie trójki. pozdrawiam, i wytrwałości życzę ![]()
![]() |
#2379 | |
Kokon pro
|
Cytat:
no bola zeby bola i dluzej niz kilka dni a czasem jest tak ze juz nie bola nagle ni z gruchy ni z pietruchy znow te wyciagi bola ;] ja mialam najpierw pomiedzy gornymi 3 i 6, pozniej miedzy 2 i 6 tez gora i do tego 3 gora do dolnej 6, a na samym koncu mialam od gornych 2 do dolnych 6 ;] a na 2 mam haczyki ktore sa domontowane do łuku i na ktorejs tam wizycie po prostu zmierzyla odleglosc i zamontowala taki wlasnie kosmiczny łuk ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wg mnie to strasznie dużo płacisz za jedną wizytę, u mnie cena waha się od 80 do 120 zł za dwa łuki a pani dr jest bardzo dobra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
No i byłam u trzeciego ortodony.
Kiepsko to wyglądało. Polecał mi aparat metalowy, bo kosmetyczne noszą osoby, które wykonują poważne zawody. A skąd on wie czym ja się zajmuję?? Dalej - kazał mi usunąć wszystkie ósemki - może się pani już dziś u nas umówić na usunięcie. Ma pani innego dentystę? No ale u nas to lepiej będzie... Zapytałam o ceny aparatów - odpowiedział: metalowy 1700 pln za łuk, kosmetyczny (kompozyt) za 2000 pln, porcelana 2500 pln za łuk, kryształ... 3500 pln za łuk. Ponoć ceny bardzo konkurencyjne. Aha, dzięki za taką konkurencję - ceny z kosmosu. Nawiasem mówiąc średnia u innych ortodontów, gdzie byłam to: metalowy 1400 pln za łuk, kosmetyczny (kompozyt) za 1700 pln, porcelana 2000 pln za łuk, kryształ... 2500 pln za łuk... Podziękowałam, zapłaciłam 50 pln i poszłam sobie. ![]() No i co zrobiłam? Do czwartego się umówiłam... ![]() Leczył się ktoś w LuxMedzie na Jerozolimskich? No i umówiłam się na następną wizytę do babki, którą odwiedziłam jako pierwszą. W świetle pozostałych wizyt ta wyglądała najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
30 mam wizytę u orto. Ciekawe kiedy będę miała zdejmowany aparat.
![]()
#2383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A porównując zęby rano- po ściągnięciu retencji i wieczorm przed założeniem- różnica jest gigantyczna ![]() Między dolną jedynką a dwójką robi mi się spora szpara i górna jedynka wysuwa się do przodu. Ale rano już jest jak przedtem. tylko przez tą pierwszą noc bez retencji dwójka już nigdy nie będzie stać obok jedynki, bo się cały czas przesuwa ![]()
![]() |
#2384 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Rozeznanie
|
a ja byłam tylko u jednej orto i zaufałam.... z tego co słyszałam wie co robi więc jestem spokojna... zobaczymy co wyczaruje z tych moich zębów... aparat nosze 2 miesiące i minimalne efekty są
![]() ![]() ![]()
#2386 |
Wtajemniczenie
|
cześć, chciałam się pożalić
![]() ![]() co do ilości wizyt przed założeniem: ja byłam u dwóch orto. Pierwsza mi chciała wyrwac 7 zębów! więc poszłam do drugiej i ona kazała mi wyrwać "tylko" pięć ![]() ![]() a swoją drogą... niektóre dziewczyny pisały kiedyś, że łuki (druty) miały wymieniane 2-3 razy podczas całego leczenia. moja orto już trzeci raz w ciągu pół roku mi wymieni drut. skąd takie różnice? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
sama miała zmieniany sporo razy, ile dokładnie to nie wiem bo nie liczyłam raz zmaiana drucika z cienkiego na gruby raz odwrotnie (teraz już prawie wcale ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia z separatorami ![]() ![]()
![]() |
#2389 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,ja również jestem przed zalożeniem stałego aparatu na obie szczęki.wczoraj byłam na ekstrakcji dwóch piątek-górnej i dolnej.nie było tak źle,aczkolwiek nieprzyjemnie.została mi jeszcze do wyrwanie dolna piątka.pomęczę się,ale już coraz bliżej do założenia aparatu.pozdrawiam was-szczerbata Kasia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2391 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Wtajemniczenie
|
mam bardzo małą szczękę i duże zęby... i taki miałam ścisk, że bez wyrywania się nie obeszło... na szczęście jedna piątka mi nie wyrosła (musiałabym wyrwać jeszcze jednego zęba
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Przyczajenie
|
Mogę Prosić O Namiary Na Twoją Ortodontkę Emilqa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Rozeznanie
|
A ja dziś miałam swoja pierwsza wizyte !!Po 2 miesiącach!
I ku mojemu zaskoczeniu nie miałam wymienianych gumek ALE......wogole mam zdjete i załozone takie cienkie metalowe druciki oplecione o zamki. po to zeby byla jeszcze wieksza siła....czuje juz jak mnie zeby bola!!! Kolejna wizyta 18 maja.... wiem ze wtedy bede miała zmieniany łuk. Za wizyte zapłaciłam 50 zł. Jak bede miała sprawną cyfrówke to zrobie kolejne foto ząbków ![]() Orto pochwaliła zeby moje ze fajnie sie prostuja i ze widzi ze mam tendencje do wysuwania szczeki dolnej do przodu a przy mojej wadzie zgryzu to bardzo dobrze... i ze jak doł załozymy to wtedy nie bede miała problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
BAN stały
|
kurcze, wszyscy pisza ze mieli usuwane piatki...
czy ktos mial usuwane czworki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
to ja sie tez na tym forum pochwale ze rodzice zgodzili sie na aparat .. i jade w przyszlym tygodniu na robienie zdjec
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja chodze co 4 tygiodnie i jak zmienia mi tylko gumki to place 90!! a jak zmienia drut to 130!! i mam tylko jeden łuk! ![]() katka, a ile placilas za łuk? masz jeden czy 2? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2400 |
BAN stały
|
jeszcze takie malutnie pytanko, ale nie wiem czy to jest dobre miejsce, wiec jak cos to dajcie znac ze nie.
czy ktos leczy badz leczyl sie w Krakowie u pani Aliny Rutkowskiej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.