Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-21, 20:38   #2371
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Mam od górnej trójki do dolnej szóstki
Kurcze... jak mi się moje ząbki juz podobają Są takie prościutkie Tylko zeby te szpary po piątkach szybko zniknely
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 20:57   #2372
kasiek87
Kokon pro

heh tez tak mialam a pozniej jeszcze 2 inne kombinacje ale po roku juz prawie nie mam szpar jakies doslownie nawet nie milimetrowe szparki ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 21:43   #2373
youRhot
Raczkowanie

a ja nosze ponad poltora roku, i mam szpary po czworkach jeszcze duze...;/
kiepski ortodonta... niestety pozno to zauwazylam.
youRhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 23:29   #2374
nafie
Wtajemniczenie

GG do nafie

dziewczyny ktorym zdjeto aparat - nosilyscie regularnie retencyjny ?
mnie on tak boli ze nie moge wytrzymac i zaniedbalam jego noszenie, przez to teraz cofnal mi sie jeden zabek z przodu

Henry Miller

nafie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 07:09   #2375
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez youRhot Pokaż wiadomość
jak nie jesteś zadowolona ze swojego ortodonty to możesz ostrzec inne dziewczyny przed nim, wklejam link do wątku na ten temat
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=174851
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 07:13   #2376
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet :) Pokaż wiadomość
Heej aparatki ;*

mam pytanko... ale kosztuje aparat ruchmy ? i czy pomoże na szparę między jedynkami (ok. 2 mm)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
ja kupilam swoj aparat za 250 zł ale z tego co sie orientowalam po roznych forach to ludzie wiecej placa nawet 500 zl wiec nie wiem jak to jest. a mysle ze na taka szpare pomoze
ja mialam usunieta czworke i nosze aparat 2 lata i napewno sie wiecej przesunelo niz 2 mm. wiec pomoc pomoze ale jak dlugo ebdziesz musiala go nosic to nie wiem. dodam jeszcze ze ja go nosze tylko na noc bo w pracy nie moge seplenic
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 08:20   #2377
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara

Ale zęby to nieźle bolą po tych wyciągach :P Bardziej mnie boli niż po zwykłej wymianie łuku... No ale jak trzeba to trzeba Czego sie nie robi dla pięknego usmiechu

@kasiek87 jakie miałaś jeszcze kombinacje?
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-22, 09:05   #2378
binia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez IraKlara Pokaż wiadomość
Ale zęby to nieźle bolą po tych wyciągach :P Bardziej mnie boli niż po zwykłej wymianie łuku... No ale jak trzeba to trzeba Czego sie nie robi dla pięknego usmiechu

cześć IraKlara Mnie wyciągi zawsze bolały, ale najbardziej przez pierwszy tydzień od wizyty. Kombinacji miałam kilka m.in.
1. gorne trójka i czwórka+ dolne trójka,czwórka, piątka ;
2.górna trójka+dolna trójka,czwórka;
3. a ostatnie jakie pamietam to dosyć oryginalne
przy jedynkach (dolnych i górnych) miałam z cieniutkiego drutu zrobione dodatkowe haczyki, i wyciągi zaczepione były od tych haczyków po obie trójki.
pozdrawiam, i wytrwałości życzę
Stary 2007-03-22, 11:29   #2379
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez IraKlara Pokaż wiadomość

no bola zeby bola i dluzej niz kilka dni a czasem jest tak ze juz nie bola nagle ni z gruchy ni z pietruchy znow te wyciagi bola ;]

ja mialam najpierw pomiedzy gornymi 3 i 6, pozniej miedzy 2 i 6 tez gora i do tego 3 gora do dolnej 6, a na samym koncu mialam od gornych 2 do dolnych 6 ;]

a na 2 mam haczyki ktore sa domontowane do łuku i na ktorejs tam wizycie po prostu zmierzyla odleglosc i zamontowala taki wlasnie kosmiczny łuk ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 19:14   #2380
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jucha
a powiedzcie mi, jeśli teraz płacę 200zł za każdą wizytę, która trwa może max.10min za jeden łuk, to jak założę na dół - adekwatnie będę płaciła x2? nie pytałam wcześniej orto, ale jak sobie pomyślę, że 400zł mam płacić co miesiąc, to trochę nie-fajnie
pewnie cena odpowiednio się zwiększy
wg mnie to strasznie dużo płacisz za jedną wizytę, u mnie cena waha się od 80 do 120 zł za dwa łuki a pani dr jest bardzo dobra
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 19:14   #2381
aaricia8
Zakorzenienie

No i byłam u trzeciego ortodony.
Kiepsko to wyglądało. Polecał mi aparat metalowy, bo kosmetyczne noszą osoby, które wykonują poważne zawody. A skąd on wie czym ja się zajmuję?? Dalej - kazał mi usunąć wszystkie ósemki - może się pani już dziś u nas umówić na usunięcie. Ma pani innego dentystę? No ale u nas to lepiej będzie... Zapytałam o ceny aparatów - odpowiedział: metalowy 1700 pln za łuk, kosmetyczny (kompozyt) za 2000 pln, porcelana 2500 pln za łuk, kryształ... 3500 pln za łuk. Ponoć ceny bardzo konkurencyjne. Aha, dzięki za taką konkurencję - ceny z kosmosu. Nawiasem mówiąc średnia u innych ortodontów, gdzie byłam to: metalowy 1400 pln za łuk, kosmetyczny (kompozyt) za 1700 pln, porcelana 2000 pln za łuk, kryształ... 2500 pln za łuk... Podziękowałam, zapłaciłam 50 pln i poszłam sobie.

No i co zrobiłam? Do czwartego się umówiłam...
Leczył się ktoś w LuxMedzie na Jerozolimskich?

No i umówiłam się na następną wizytę do babki, którą odwiedziłam jako pierwszą. W świetle pozostałych wizyt ta wyglądała najlepiej.
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-22, 19:18   #2382
Ines-ka
Zakorzenienie

30 mam wizytę u orto. Ciekawe kiedy będę miała zdejmowany aparat. Mam nadzieję że jeszcze przed wakacjami
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 19:31   #2383
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafie Pokaż wiadomość
dziewczyny ktorym zdjeto aparat - nosilyscie regularnie retencyjny ?
mnie on tak boli ze nie moge wytrzymac i zaniedbalam jego noszenie, przez to teraz cofnal mi sie jeden zabek z przodu
Noszę regularnie Prócz pierwszej nocy na dolnych ząbkach- orto tak podrażniła mi dziąsła, że strasznie napuchły i krwawiły, że nie dało się go nawet założyć. Niestety, jestem 4 miesiące po ściągnięciu, a dziąsła nadal mi się nie cofają.

A porównując zęby rano- po ściągnięciu retencji i wieczorm przed założeniem- różnica jest gigantyczna

Między dolną jedynką a dwójką robi mi się spora szpara i górna jedynka wysuwa się do przodu. Ale rano już jest jak przedtem. tylko przez tą pierwszą noc bez retencji dwójka już nigdy nie będzie stać obok jedynki, bo się cały czas przesuwa skoro moje zęby sa tak ruchome, to chyba nigdy nie odstawię retencji....

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 21:12   #2384
rutka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Kiepsko to wyglądało. Polecał mi aparat metalowy, bo kosmetyczne noszą osoby, które wykonują poważne zawody. A skąd on wie czym ja się zajmuję?? Dalej - kazał mi usunąć wszystkie ósemki - może się pani już dziś u nas umówić na usunięcie. Ma pani innego dentystę? No ale u nas to lepiej będzie... Zapytałam o ceny aparatów - odpowiedział: metalowy 1700 pln za łuk, kosmetyczny (kompozyt) za 2000 pln, porcelana 2500 pln za łuk, kryształ... 3500 pln za łuk. Ponoć ceny bardzo konkurencyjne. Aha, dzięki za taką konkurencję - ceny z kosmosu. Nawiasem mówiąc średnia u innych ortodontów, gdzie byłam to: metalowy 1400 pln za łuk, kosmetyczny (kompozyt) za 1700 pln, porcelana 2000 pln za łuk, kryształ... 2500 pln za łuk... Podziękowałam, zapłaciłam 50 pln i poszłam sobie.

No i umówiłam się na następną wizytę do babki, którą odwiedziłam jako pierwszą. W świetle pozostałych wizyt ta wyglądała najlepiej.
kazdy mowi co innego ja jutro jade sie umowic tez do trzeciego..bo ten co bylam u niego ostatnio wygladal mi na cwaniaczka, ktory sciaga kase . zobaczymy i rok noszenia aparatu?? w sumie dla mnie to dobrze ale zawsze nosi sie przeciez kolo 1,5-2 lata ...
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 21:20   #2385
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

a ja byłam tylko u jednej orto i zaufałam.... z tego co słyszałam wie co robi więc jestem spokojna... zobaczymy co wyczaruje z tych moich zębów... aparat nosze 2 miesiące i minimalne efekty są najbardziej się doczekać nie mogę zlikwidowania diastemy wtedy bede w siodmym niebie pozdrawiam
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 22:15   #2386
emeczka
Wtajemniczenie

cześć, chciałam się pożalić dzisiaj byłam u orto i się dowiedziałam że trzeba będzie założyć pierścienie na siódemki w dolnym łuku (teraz mam pierścienie na szóstkach)... już za pierwszym razem wcale mi się nie podobało zakładanie pierścieni ehh no ale co zrobić.., mój dolny łuk jest wyjątkowo "uparty"... więc znów siedzę z separatorami, a za tydzień idę na zakładanie tych pierścieni.. mam nadzieję że nie będzie więcej problemów i moje ząbki będą się grzecznie przesuwać.

co do ilości wizyt przed założeniem: ja byłam u dwóch orto. Pierwsza mi chciała wyrwac 7 zębów! więc poszłam do drugiej i ona kazała mi wyrwać "tylko" pięć powiedziała że nie ma sensu wyrywać zębów "na zapas". czasem warto się przejść do kilku orto

a swoją drogą... niektóre dziewczyny pisały kiedyś, że łuki (druty) miały wymieniane 2-3 razy podczas całego leczenia. moja orto już trzeci raz w ciągu pół roku mi wymieni drut. skąd takie różnice?
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 22:34   #2387
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emeczka
Pierwsza mi chciała wyrwac 7 zębów! więc poszłam do drugiej i ona kazała mi wyrwać "tylko" pięć
jaką masz wadę, że zą tak dużo zę bów do wyrwania?

Cytat:
Napisane przez emeczka
a swoją drogą... niektóre dziewczyny pisały kiedyś, że łuki (druty) miały wymieniane 2-3 razy podczas całego leczenia. moja orto już trzeci raz w ciągu pół roku mi wymieni drut. skąd takie różnice?
sądzę, że to zależy od wady zgryzu
sama miała zmieniany sporo razy, ile dokładnie to nie wiem bo nie liczyłam
raz zmaiana drucika z cienkiego na gruby raz odwrotnie (teraz już prawie wcale ) albo po prostu "odświeżenie"
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 05:32   #2388
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
cześć, chciałam się pożalić dzisiaj byłam u orto i się dowiedziałam że trzeba będzie założyć pierścienie na siódemki w dolnym łuku (teraz mam pierścienie na szóstkach)... już za pierwszym razem wcale mi się nie podobało zakładanie pierścieni ehh no ale co zrobić.., mój dolny łuk jest wyjątkowo "uparty"... więc znów siedzę z separatorami, a za tydzień idę na zakładanie tych pierścieni.. mam nadzieję że nie będzie więcej problemów i moje ząbki będą się grzecznie przesuwać.

co do ilości wizyt przed założeniem: ja byłam u dwóch orto. Pierwsza mi chciała wyrwac 7 zębów! więc poszłam do drugiej i ona kazała mi wyrwać "tylko" pięć powiedziała że nie ma sensu wyrywać zębów "na zapas". czasem warto się przejść do kilku orto

ooo 7 zębów to bardzo dużo... Ja na szczęście nie musiałam ani jednego wyrywać
Powodzenia z separatorami dasz radę
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 07:25   #2389
vilijar
Przyczajenie

Witam wszystkich,ja również jestem przed zalożeniem stałego aparatu na obie szczęki.wczoraj byłam na ekstrakcji dwóch piątek-górnej i dolnej.nie było tak źle,aczkolwiek nieprzyjemnie.została mi jeszcze do wyrwanie dolna piątka.pomęczę się,ale już coraz bliżej do założenia aparatu.pozdrawiam was-szczerbata Kasia
vilijar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-23, 07:33   #2390
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Ja druty miałam zmieniane conajmniej 5 razy w ciągu roku.
Stary 2007-03-23, 08:16   #2391
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youRhot Pokaż wiadomość
hej a jaki nosisz aparat stały czy wyjmowany?
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 11:02   #2392
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
jaką masz wadę, że zą tak dużo zę bów do wyrwania?
mam bardzo małą szczękę i duże zęby... i taki miałam ścisk, że bez wyrywania się nie obeszło... na szczęście jedna piątka mi nie wyrosła (musiałabym wyrwać jeszcze jednego zęba )

Cytat:
Napisane przez cichy_podmuch_wiatru Pokaż wiadomość
ooo 7 zębów to bardzo dużo... Ja na szczęście nie musiałam ani jednego wyrywać
Powodzenia z separatorami dasz radę
dzięki nabieram wprawy w noszeniu separatorów mam nadzieję że ostatni raz je noszę
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 13:49   #2393
emilqa
Raczkowanie

GG do emilqa

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość

polecam ci moja ortodontke,lecze sie u niej na ul.pereca w warszawie,moge ci dac na nia namiary -na priv, ja zaplacilam za metalowy 1200 zł od jednego luku,babka naprawde dobra,a cena mysle ze najnizsza w warszawie
emilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 18:46   #2394
ivi24
Przyczajenie

Mogę Prosić O Namiary Na Twoją Ortodontkę Emilqa
ivi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 19:23   #2395
Katka_krk
Rozeznanie

A ja dziś miałam swoja pierwsza wizyte !!Po 2 miesiącach!

I ku mojemu zaskoczeniu nie miałam wymienianych gumek ALE......wogole mam zdjete i załozone takie cienkie metalowe druciki oplecione o zamki. po to zeby byla jeszcze wieksza siła....czuje juz jak mnie zeby bola!!!

Kolejna wizyta 18 maja.... wiem ze wtedy bede miała zmieniany łuk.

Za wizyte zapłaciłam 50 zł.

Jak bede miała sprawną cyfrówke to zrobie kolejne foto ząbków

Orto pochwaliła zeby moje ze fajnie sie prostuja i ze widzi ze mam tendencje do wysuwania szczeki dolnej do przodu a przy mojej wadzie zgryzu to bardzo dobrze... i ze jak doł załozymy to wtedy nie bede miała problemu

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 20:07   #2396
She_is_Gentle
BAN stały

kurcze, wszyscy pisza ze mieli usuwane piatki...
czy ktos mial usuwane czworki?
She_is_Gentle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 20:08   #2397
Ilena
Zakorzenienie

to ja sie tez na tym forum pochwale ze rodzice zgodzili sie na aparat .. i jade w przyszlym tygodniu na robienie zdjec
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-23, 20:10   #2398
She_is_Gentle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość

jejku!! 50??
ja chodze co 4 tygiodnie i jak zmienia mi tylko gumki to place 90!!
a jak zmienia drut to 130!!
i mam tylko jeden łuk!

katka, a ile placilas za łuk? masz jeden czy 2?
Stary 2007-03-23, 20:12   #2399
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
I ku mojemu zaskoczeniu nie miałam wymienianych gumek ALE......wogole mam zdjete i załozone takie cienkie metalowe druciki oplecione o zamki. po to zeby byla jeszcze wieksza siła....czuje juz jak mnie zeby bola!!!

Ja mam takie druciki oplecione dookoła zamków i gumki. Teraz po zmianach już prawie mnie nie bolą bo została mała szparka między jedną trójką, a piątką.

Cytat:
Napisane przez She_is_Gentle Pokaż wiadomość
kurcze, wszyscy pisza ze mieli usuwane piatki...
czy ktos mial usuwane czworki?
Ja. Już prawie nie ma po nich miejsca. (aparat noszę prawie równo rok)
Stary 2007-03-23, 20:16   #2400
She_is_Gentle
BAN stały

jeszcze takie malutnie pytanko, ale nie wiem czy to jest dobre miejsce, wiec jak cos to dajcie znac ze nie.

czy ktos leczy badz leczyl sie w Krakowie u pani Aliny Rutkowskiej?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości