Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 11:58   #2011
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
kurde nie wiem co z tym wizazem... myslalam ze asiulka wogole mojego posta niezauwazyla... i juc focha chcialam puscic..:P
tam gdzie grzeje caly czas czyli u malego jest gumowana roleta i nie poci sie okno tam tez pranie caly czas susze przy tym oknie...od zewnatrz jest takaciemna czy to grafit czy czarny nie przygladalam sie ale ona nie odbija swiatla... nie dziala jak lustro... nie wiem jakie macie prowadnice ale te moje to takie biale listewki przyklejone do okna... ktora tylko podtzrzymuja rolete by przy otwarnym oknie nie leciala... jakos nie widze by bylo to problemowe..
Ja mam takie prowadnice o których Ty mówisz. Kurcze, mam dylemat, pogadam z człowiekiem co będzie sprzedawał, zobaczymy co on doradzi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:06   #2012
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
lind- dotarło?? podoba się??
Nic jeszcze nie dostalam

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja mam takie prowadnice o których Ty mówisz. Kurcze, mam dylemat, pogadam z człowiekiem co będzie sprzedawał, zobaczymy co on doradzi
Wiesz jak to jest, ja tez mialam w pracy ludziom mówić że wszystko świeże i och ach...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:21   #2013
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nic jeszcze nie dostalam

Wiesz jak to jest, ja tez mialam w pracy ludziom mówić że wszystko świeże i och ach...
Nie no, jasne ja też muszę mówić, ze wygodny, pięknie leży itp i co najważniejsze NIE MA NA NIE REKLAMACJI ale wyczuję czy chłop zna się na rzeczy. Tak czy siak sama musze podjąć decyzję, czy podejmę trafną okaże się szybko

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
nataszka- fajnie masz.. moja to nie chce nawet majtek czy podkoszulki z kokardka ubrac a co dopiero sukienek;/

dziewczyny ale mam stresa;/ nie dosc ze mam egzamin to jeszcze catering zalatwiam dla komisji i kwiaty... jak mnie babka z obiadem wykiwa (jeszcze nie placilam) to co ja zrobie... no mam nadzieję że nie będzie źle... tylko moja wiedza jest mniejsza niż powinna być... wydaje mi się że już nic nie wiem;/ no nic idę sie uczyc! pa!
Moja ma podobnie. Choć ostatnio w domu szuka sukienek lub spódniczek (niestety ma kilka bo raczej jej nie kupuję) i sobie zakłada do tańczenia. Ale koniecznie MUSI się kręcić

Będzie dobrze, zobaczysz trzymam kciuki Ja tez tak zawsze miałam, że im więcej się uczyłam tym wydawało mi się, że mam większą pustkę w głowie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-21, 12:35   #2014
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Moje dziecko jest już zdrowe
Dowód? Sukienki
Śliczna księżniczka i jak lubi pozować. Moim to teraz ciężko ładną fotkę strzelić, jak zobaczą aparat to albo uciekają albo robią głupią minę

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
postaram się wam moje dziewczynki pokazać niestety zdjęcia z telefonu
Po Meli to widać, że ma charakterek, pewnie przykład bierze ze starszej siostry.

Do H&M cały czas są kupony ze zniżką 25% na wszystko (niby na 1 produkt, ale można sobie kilka takich kuponów wydrukować). A do C&A jest rabat 30% na wszystko do jutra.

W niedzielę robiłam urodzinki moich szogunów, skromne bo w czwartek nas zasypało i dopiero w sobotę dało się wyjechać na zakupy (torty ubierałam jak już goście dzwonili do drzwi). W sumie dobrze, że nie szykowałam dużo, bo połowa gości nie dojechała. Był tylko teścio z córkami (którzy przyjechali tylko na 2 godzinki) i moi rodzice, brat z żoną i córeczką.

Edytowane przez JASTA79
Czas edycji: 2013-03-22 o 16:29
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:45   #2015
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
to jest nienormalne,że nauczycieli zwalniają,przecież dzieci uczących się nie ubywa
Niestety ale coraz mniej dzieci się rodzi. Ja mam dużo znajomych bezdzietnych albo tylko jedno dziecko.

Cytat:
dziewczyny ale mam stresa;/ nie dosc ze mam egzamin to jeszcze catering zalatwiam dla komisji i kwiaty... jak mnie babka z obiadem wykiwa (jeszcze nie placilam) to co ja zrobie... no mam nadzieję że nie będzie źle... tylko moja wiedza jest mniejsza niż powinna być... wydaje mi się że już nic nie wiem;/ no nic idę sie uczyc! pa!
Jak najbardziej normalne odczucia.

---------------

Ostatnio wszędzie i wszyscy narzekają na służbę zdrowia. Więc ja coś pozytywnego napiszę. Ostatnio gdy byliśmy w poradni wcześniaka z Nataszą to spytałam pani doktor o coś co dot. Oliwki. Oliwka od dawna czyli jakieś dwa lata nie jest już pacjentką tej poradni. Pomimo tego pani doktor powiedziała że jak przyjedziemy na następną wizytę z Nataszą do poradni (do innej doktor) to ona zbada Oliwkę. Nie mogła być zarejestrowana bo ona oficjalnie nie może już być leczona w tej poradni. Oczywiście nic nie płaciliśmy.
Naprawdę jeżeli chodzi o lekarzy dzieci to my mamy duże szczęście.
Co do Nataszy to rozwija sie dobrze. Jedyny problem to jej waga 7,5 kg. Ale rozwija sie prawidłowo tak na poziomie 11-12 miesięcznego dziecka. Ma 13 miesięcy życia czyli 10 korygowane. I to wszystko bez rehabilitacji.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
Do H&M cały czas są kupony ze zniżką 25% na wszystko (niby na 1 produkt, ale można sobie kilka takich kuponów wydrukować). A do C&A jest rabat 30% na wszystko do jutra.

W niedzielę robiłam urodzinki moich szogunów, skromne bo w czwartek nas zasypało i dopiero w sobotę dało się wyjechać na zakupy (torty ubierałam jak już goście dzwonili do drzwi). W sumie dobrze, że nie szykowałam dużo, bo połowa gości nie dojechała. Był tylko teścio z córkami (którzy przyjechali tylko na 2 godzinki) i moi rodzice, brat z żoną i córeczką.
Ten rabat w C&A to też i nternecie? A ten kupon do H&M, gdzie mogę go znaleźć.

Torty odjechane a dziewczynki cudowne. Na tych zdjęciach to takie mało podobne do siebie się wydają.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:49   #2016
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Megi brawa dla Igora

Sara Zosia ma taki zamek kucyków filly. W Biedronce były przed Bozym Narodzeniem. Świetnie się tym bawi. Dokupiłam jeszcze jednego kucyka. O taki http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAQ&dur=2240

Teraz trochę porzuciła od czasu jak dostała od mojego siostrzeńca klocki hello kitty http://www.agito.pl/hello-kitty-dome...tr=4008-498952

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Ania świetnie, brawa dla Olki Co to jest net pantomogram?
dzięki fajny zamek już sama nie wiem co mam jej kupić

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Widzę że rewelacyjne ceny teraz na maxi cosi są .
http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...111463711.html
pewnie jakbym potrzebowała , to już bym klikała .

Joł doczytałam .
Londyn super bardzo mi się podobało , a do tego ciepło ok 10 stopni .
Bus powrotny tylko nas wkurzył , bo się na niego naczekaliśmy .
W portfelu pusto , bo kasa w nexcie została
Myślę że jeszcze kiedyś tam wrócę .

Monka dostałaś moją wiadomość na fejsie ?

Dziś z Olką dentystę zaliczyłam Oczywiście wyszło jej to uciekanie przed szczotką i pastą . Teraz to już jakoś sobie daje myć zęby , ale na pocz
ątku to była makabra z nią . Trzy zęby oczywiście do roboty .
I tu moje dziecko mnie zaskoczyło , otworzyła japę , gapiła się z bajkę . Pani nawet do niej nic mówić nie musiała . Wybrała tylko różową plombę , pani do niej że robaka będzie wyganiać z zębów i tyle
Potem wybrała sobie w nagrodę bańki i spytała kiedy znowu .
Dała też sobie pantomogram strzelić . Mamy w pakiecie więc jej do karty zrobili żeby był . Tam też grzecznie sobie stała .
dla Oli

Cytat:
Moj gnomek znow wstal o 5.45 a wczoraj wyjatkowo poszla spac o 22. No juz nie mam na nia sil. O co tv chodzi? Zawsze spala ok. 10 h w nocy a teraz ledwo 8 . Mam dosc...
u nas jest to samo, Zosia wczesniej jak o 8 nigdy się nie budziła, a teraz o 6 pobudki

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
co do rolet to ja myślę o zaluzjach drewnianych do kuchni ma któraś?
mi też się podobają żaluzje drewniane

Cytat:

sliczne dziewczyny
robiłaś tego torta hello kitty co ja mam zamiar jutro zrobić z czego zrobiłaś nos? i jak robiłaś wąsy i kokarde? ja myślałam żeby kokarde zrobić z lukru plastycznego. A te wiórki nie sypały się z torta?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:58   #2017
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Pop- brawa dla Nataszki. Dzielne te Twoje dziewczyny Do lekarzy faktycznie masz ogromne szczęście

Poszukuję rowerka dla małej na urodziny. Nie wiem czy ryzykować przez all. Ten mi się podoba http://allegro.pl/wloski-rowerek-12-...091641211.html miedzy innymi ze względu na wagę bo przeważnie mają po 8-10kg i więcej a ten ma 6,5.
Która ma dla soijej pociechy rowerek z pedałami i jest zadowolona, dawać linki

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 13:00   #2018
megi-megi
Zakorzenienie

Nie rodzę. Sprzątam. Moje życie to sprzątanie i gotowanie. Ale już Kaliny łóżeczko skręcone. Pościel schnie. Co i tak jej nie rusza. Cudownie za to uciska mi czasem jakiś nerw - tracę czucie w nodze. Za chwilę wraca - bajka.

Miałam dzisiaj za to ideologiczny spór z przyjaciółką - stwierdziła, że chucham i dmucham za bardzo na Igora i wyrośnie mi maminsynek. Ja oczywiście uważam, że ona za mało ciepła okazuje swojej córce i za dużo od niej wymaga. Co nie zmienia faktu, że zaczęłam myśleć, czy nie przesadzam może. Ale ja tego nie widzę.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:00   #2019
JASTA79
Raczkowanie

P0P - faktycznie macie szczęście do lekarzy. Ale jak lekarze zobaczą Twoje córeczki, to poprostu wymiękają . One mają w sobie coś takiego.... wyjątkowego. I brawa dla Nataszki, chodzi już sama?

Co do kuponów, to do C&A on-line hasło BON30 a do H&M trzeba się zapisać na ich stronie (zamówić newsletter) i dostajesz pierwszego maila z powitaniem, potwierdzasz rejestrację i drugi jest z kuponem (drukujesz go z załącznika bo inaczej wyjdzie bez obrazków). Jeśli chcesz kilka kuponów to albo zapisujesz się z innej poczty lub rezygnujesz z subskrypcji i za chwilę znowu się zapisujesz (tylko na onecie nie przychodzą kupony). Jakby co to pytaj.

A moje dziewczynki to faktycznie nie podobne do siebie, jakby nie po jednym ojcu.
Stary 2013-03-21, 13:02   #2020
ASIULEK_23
Zakorzenienie

sara- wklej przepis na tego torta, może i ja się pokuszę??

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nie rodzę. Sprzątam. Moje życie to sprzątanie i gotowanie. Ale już Kaliny łóżeczko skręcone. Pościel schnie. Co i tak jej nie rusza. Cudownie za to uciska mi czasem jakiś nerw - tracę czucie w nodze. Za chwilę wraca - bajka.

Miałam dzisiaj za to ideologiczny spór z przyjaciółką - stwierdziła, że chucham i dmucham za bardzo na Igora i wyrośnie mi maminsynek. Ja oczywiście uważam, że ona za mało ciepła okazuje swojej córce i za dużo od niej wymaga. Co nie zmienia faktu, że zaczęłam myśleć, czy nie przesadzam może. Ale ja tego nie widzę.
To Ty wiesz najlepiej co jest dobre dla Twojego dziecka. Nie przejmuj się tym. A najlepiej znaleźć złoty środek

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-21, 13:04   #2021
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Nic jeszcze nie dostalam
no to pewnie niedługo do drzwi listonosz zapuka... bo na str widzę że już jest blisko

Cytat:
Moja ma podobnie. Choć ostatnio w domu szuka sukienek lub spódniczek (niestety ma kilka bo raczej jej nie kupuję) i sobie zakłada do tańczenia. Ale koniecznie MUSI się kręcić

Będzie dobrze, zobaczysz trzymam kciuki Ja tez tak zawsze miałam, że im więcej się uczyłam tym wydawało mi się, że mam większą pustkę w głowie
Kala założy sukienke ale ile się trzeba nagadać że wszyscy będą chwalić, że się będzie podobać, że będzie wyglądać jak księżniczka itp

no właśnie tylko ja się powinnam uczyć więcej;/ ale ze mnie taki leń... chociaż kolega się zawsze wkurzał że ja przeczytam raz i jestem nauczona a on 5 razy czyta i gorzej zdaje ode mnie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Jak najbardziej normalne odczucia.
tylko żebym w sobote coś sensownego powiedziała... a ja się zaczne jąkać i nawet 'homogenizacja' nie będę umiała wypowiedzieć... nie mówiąc już o nazwach leków
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 13:04   #2022
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - co do córeczek to macie naprawdę duże szczęście. Do lekarzy też. Dobrze słyszeć, że są w tym zawodzie ludzie z powołaniem.

Jasta
- spojrzałam na torty i myślę sobie, że kupiłaś - a Ty sama takie piękne przygotowałaś To ja jestem największą melepetą w dekorowaniu tortów - nigdzie brzydszych niż moje nie widziałam.
A Twoje dziewczyny chociaż rzeczywiście mało do siebie podobne
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:09   #2023
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A moje dziecko chyba wraca do normalności. Od wczoraj nie było scen, znów daje sobie wytłumaczyć. Oczywiście nadal bywa złośliwa ale oby histerie nie powróciły
Monka- chyba Twoja teoria się potwierdza- skończyła mi się @

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

megi- jak ja się w końcu odważę upiec tort (nigdy nie piekłam ) to uwierz mi, że biorąc pod uwagę to jakim jestem beztalenciem plastycznym moje dekoracja przebije Twoje fotki nie zobaczycie na pewno

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2013-03-21 o 13:12
Stary 2013-03-21, 13:17   #2024
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
lind- dotarło?? podoba się??

darusia- świetne masz dziewczyny a tych piżamkach są przekochane!

nataszka- fajnie masz.. moja to nie chce nawet majtek czy podkoszulki z kokardka ubrac a co dopiero sukienek;/

Mchaj wiedzę uzupełnić pysznym obidkiem i będzie ok powodzenia!

Megi jaki masz power w tej ciąży przyjedź do mnie remont przede mną

Jasta dziewczynki

szukałam foto Danielka z tortem ale same jakieś koślawe te zdjęcia,albo kogoś palec albo brzuchol albo coś tam..

a ja nigdy nie upiękę torta bo ich nie lubię na pewno bym popsuła

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-03-21 o 13:18
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:22   #2025
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Co do rowerka to jeszcze ten biorę pod uwagę, tylko nie ma podanej wagi, wysłałam pytanie do sprzedawcy http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 13:34   #2026
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
A moje dziewczynki to faktycznie nie podobne do siebie, jakby nie po jednym ojcu.
Też miałam to napisać A tu sama sie przyznałaś

Cytat:
Myślę że prawda jest pośrodku. Tylko to jest tak strasznie trudne do określenia co jest dobre dla naszego dziecka a co nie.

Cytat:

Jasta
- spojrzałam na torty i myślę sobie, że kupiłaś - a Ty sama takie piękne przygotowałaś To ja jestem największą melepetą w dekorowaniu tortów - nigdzie brzydszych niż moje nie widziałam.
Melepetą jeśli chodzi o pieczenie to największą jestem tutaj JA. Co zostało niejednokrotnie potwierdzone. O dekorowaniu to już całkowicie nie myślę.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Jasta - Natasza jeszcze samodzielnie nie chodzi. Jak ma się czego trzymać to chodzi ale i tak woli na czterech. My na nią nie naciskamy. Ona zdecydowanie ma jeszcze czas na samodzielne chodzenie.

Mi tylko brakuje tego że nie mówi MAMA. Czasami powie tata, albo Baba albo coś innego niezrozumiałego ale mam jeszcze nie powiedziała ani razu. Pewnie jak Oliwka szybciej będzie wołać IGOR niż mama.

Stary 2013-03-21, 14:10   #2027
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

Dasz radę, trzymam kciuki
Cytat:

Ostatnio wszędzie i wszyscy narzekają na służbę zdrowia. Więc ja coś pozytywnego napiszę. Ostatnio gdy byliśmy w poradni wcześniaka z Nataszą to spytałam pani doktor o coś co dot. Oliwki. Oliwka od dawna czyli jakieś dwa lata nie jest już pacjentką tej poradni. Pomimo tego pani doktor powiedziała że jak przyjedziemy na następną wizytę z Nataszą do poradni (do innej doktor) to ona zbada Oliwkę. Nie mogła być zarejestrowana bo ona oficjalnie nie może już być leczona w tej poradni. Oczywiście nic nie płaciliśmy.
Naprawdę jeżeli chodzi o lekarzy dzieci to my mamy duże szczęście.
Co do Nataszy to rozwija sie dobrze. Jedyny problem to jej waga 7,5 kg. Ale rozwija sie prawidłowo tak na poziomie 11-12 miesięcznego dziecka. Ma 13 miesięcy życia czyli 10 korygowane. I to wszystko bez rehabilitacji
No Ty potrafisz poprawić opinię o służbie zdrowia, bardzo dobrze, jest nadzieja...
A Twoje dziewczynki są bardzo silne
waga myślę, że będzie się normować.
Oliwka ile ważyła w wieku Nataszki? Pamiętasz? Podobnie?

Cytat:
Ja myślę, że sama wiesz najlepiej jak postępować z własnym synem...
oczywiście jak ktoś coś mówi wysłuchać można, nawet można to przemyśleć ale potem zrobić tak jak uważasz

Asiu
rowerki fajne, mojej by się bardziej podobał ten z hello kity, ale popatrz faktycznie na wagę i może zapytaj jej który by chciała
Co do sukienek to może mojej się odmieni i będzie spodnie nosić a Twojej na sukienki pójdzie, wymienimy się garderobą wtedy?
wymiary mają chyba podobne

Jasta
dziewczynki urocze
Torty to mistrzostwo jak dla mnie
a ojciec kocha jak swoje?

Tylkooliwka
utnij w paincie albo jakimś programie te palce, brzuchy i wklej nam Danielka

Machaj
adres na priv poproszę

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-03-21 o 14:12
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 14:18   #2028
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
sliczne dziewczyny
robiłaś tego torta hello kitty co ja mam zamiar jutro zrobić z czego zrobiłaś nos? i jak robiłaś wąsy i kokarde? ja myślałam żeby kokarde zrobić z lukru plastycznego. A te wiórki nie sypały się z torta?
Zgapiłam ten tort od Ciebie i masę maślaną na drugi też (faktycznie w smaku ohyda ale fajnie się nią dekoruje). Nos zrobiłam z lukru w tubce, który został po pierniczkach (zresztą ala pierniczki robimy prawie codziennie na biszkoptach i mam różne kolory tych lukrów, w tesco są). Wąsy z gorzkiej czekolady - rozpuściłam kilka kostek w rondelku z wodą, wlałam do woreczka z odciętą "końcówką" (minimalnie), wycisnęłam na papierze do pieczenia wąsy, oczy, kontury kokardki i do lodówki. Tort (oczywiście z milki wayów) posmarowałam masą z mascarpone dość grubo, położyłam czekoladowe dekoracje, obsypałam wiórkami (dociskając te wiórki zwłaszcza na bokach). Kokardę wypęłniłam masą różową z drugiego tortu i udekorowałam kuleczkami. Proste, serio. Wkleję zdjęcia tortów z bliska.

Przyszła Ci kurteczka z C&A? Zadowolona jesteś z niej?

Cytat:
Jasta - spojrzałam na torty i myślę sobie, że kupiłaś - a Ty sama takie piękne przygotowałaś To ja jestem największą melepetą w dekorowaniu tortów - nigdzie brzydszych niż moje nie widziałam.
Dzięki. Z Tobą na pewno nie jest tak źle, jeśli chodzi o torty. Akurat te robi się bardzo łatwo a efekt jest ciekawy.

Cytat:
Jasta - Natasza jeszcze samodzielnie nie chodzi. Jak ma się czego trzymać to chodzi ale i tak woli na czterech. My na nią nie naciskamy. Ona zdecydowanie ma jeszcze czas na samodzielne chodzenie.

Mi tylko brakuje tego że nie mówi MAMA. Czasami powie tata, albo Baba albo coś innego niezrozumiałego ale mam jeszcze nie powiedziała ani razu. Pewnie jak Oliwka szybciej będzie wołać IGOR niż mama.
Tak, na chodzenie jest jeszcze Nataszka ma czas. Im dłużej dzieci raczkują tym lepiej. Moja Ania jednak zdecydowała szybko uczynić "krok w dorosłość" i już po 11 miesiącu ruszyła sama. Ale gadać też nie gada, też czekam na pierwsze "mama".
Stary 2013-03-21, 14:25   #2029
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
no to pewnie niedługo do drzwi listonosz zapuka... bo na str widzę że już jest blisko
Właśnie dostałam paczuszkę Śliczne są! Jak nowe zupełnie. Mina Michała bezcenna Jak pisałam trochę przykrótkie ale albo mama doszyje coś albo tz będzie karnisz obniżał tuż nad okno... I dziękujemy jeszcze za gratisy, ten ręcznie robiony piękny (tylko powiedz mi co to) Dziękujemy bardzo
Teraz poproszę na PW dane do przelewu i kwotę
Cytat:
A moje dziecko chyba wraca do normalności. Od wczoraj nie było scen, znów daje sobie wytłumaczyć. Oczywiście nadal bywa złośliwa ale oby histerie nie powróciły
Monka- chyba Twoja teoria się potwierdza- skończyła mi się @ [COLOR=Silver]
To z chłopcami teoria jest odwrotna Jak mi sie @ zaczeła to Misiek sie uspokoił, teraz sie konczy i juz awantury...

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Machaj oczywiście zapomniałam - trzymam mocno kciuki za egzamin... Tak CI się tylko wydaje że nic nie wiesz Ja też tak miałam a poszło lekko. Oczywiście wszystkiego co mi potrzebne było dowiedziałam się tuż przed wejściem od brata koleżanki z którą się broniłam

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2013-03-21 o 14:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 14:29   #2030
ASIULEK_23
Zakorzenienie

nataszka- Jesli już o przesyłkach mowa to rano wyszorowałam buciki dla Melci, spakowałam do kartonika, chcę się zabierać za pakowanie i... nie mam szarego papieru do zapakowania byłam pewna, że jeszcze kawałek jest. I tym sposobem nie wysłałam ale na szczęście wiosny ani widu ani słychu więc na pewno zdążę wysłać. Zastanawiałam się jak byłam na poczcie czy nie lepiej włożyć je w kopertę bąbelkową wtedy się wysyła jako list czy jako paczkę?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-21, 14:32   #2031
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
nataszka- Jesli już o przesyłkach mowa to rano wyszorowałam buciki dla Melci, spakowałam do kartonika, chcę się zabierać za pakowanie i... nie mam szarego papieru do zapakowania byłam pewna, że jeszcze kawałek jest. I tym sposobem nie wysłałam ale na szczęście wiosny ani widu ani słychu więc na pewno zdążę wysłać. Zastanawiałam się jak byłam na poczcie czy nie lepiej włożyć je w kopertę bąbelkową wtedy się wysyła jako list czy jako paczkę?
Możesz jako list, taniej wyjdzie Mi Libra kalosze chyba listem wysłała.

Michaś
Stary 2013-03-21, 14:32   #2032
JASTA79
Raczkowanie

Zapomniałam fotki tortów wstawić. I jeszcze pokażę wam, jak u nas wygląda drugi dzień wiosny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040587A.jpg (134,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040589A.jpg (153,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-03-21, 14:34   #2033
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
można jako list też, ale po co masz się wykosztowywać na kopertę,

a się nie spieszy, widzimy co jest za oknem
Stary 2013-03-21, 14:34   #2034
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
No Ty potrafisz poprawić opinię o służbie zdrowia, bardzo dobrze, jest nadzieja...
A Twoje dziewczynki są bardzo silne
waga myślę, że będzie się normować.
Oliwka ile ważyła w wieku Nataszki? Pamiętasz? Podobnie?
Oliwka była ciut cięższa bo ważyła mniej więcej w tym czasie 8 kg.
Niby nie duża różnica ale dla nas to dużo.

Cytat:
Tak, na chodzenie jest jeszcze Nataszka ma czas. Im dłużej dzieci raczkują tym lepiej. Moja Ania jednak zdecydowała szybko uczynić "krok w dorosłość" i już po 11 miesiącu ruszyła sama. Ale gadać też nie gada, też czekam na pierwsze "mama".
Nataszka doiero skończyła tak jakby 10 miesięcy więc ma jeszcze czas. Oliwka też pierwsze kroczki postawiła w 11 miesiącu korygowanym.

Stary 2013-03-21, 14:38   #2035
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam fotki tortów wstawić. I jeszcze pokażę wam, jak u nas wygląda drugi dzień wiosny
Torty piękne,
a teraz brak wiosny

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Możesz jako list, taniej wyjdzie Mi Libra kalosze chyba listem wysłała.
no jak list, bez kartonika będzie mniejszy lżejszy.
Najmniejszym kosztem Asiulka
Stary 2013-03-21, 14:39   #2036
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Cuda

wklej dokładne przepisy obu tortów któryś zgapię oba takie same w środku? Poprosze o przepisy od A do Z- łącznie z przystrojeniem. Tylko tak wiesz... łopatologicznie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-21, 14:40   #2037
JASTA79
Raczkowanie

cd

Edytowane przez JASTA79
Czas edycji: 2013-03-22 o 16:32
Stary 2013-03-21, 14:41   #2038
ASIULEK_23
Zakorzenienie

czyżby w tle anowe cukierki??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-21, 14:43   #2039
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Zdolna jesteś

Michaś
Stary 2013-03-21, 14:45   #2040
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwka była ciut cięższa bo ważyła mniej więcej w tym czasie 8 kg.
Niby nie duża różnica ale dla nas to dużo.

Nataszka doiero skończyła tak jakby 10 miesięcy więc ma jeszcze czas. Oliwka też pierwsze kroczki postawiła w 11 miesiącu korygowanym.
Ja wiem, że dla Was to dużo.
Będzie dobrze.

Dziś w sklepie spotkałam mamę z córcią, mała ma 15 miesięcy, taka maleńka że szok... pięknie chodziła ale jak na takie maleństwo to się nie chciało wierzyć że tak chodzi, głowę niższa od Amelki a moja też do dużych nie należy.
I Pani z rozmowie, bo dziewczynki bardzo do siebie ciągneły, powiedziała że mała urodziła się bez odbytu... i z odżywianiem miała problemy, człowiek nie ma pojęcia jakie tragedie ludzie przechodzili, takie maleństwo.

Wy Pop też jesteście mega silni.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
czyżby w tle anowe cukierki??
to samo pomyślałam patrząc na zdjęcie,

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości