Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 22:10   #1831
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D

Cytat:
Napisane przez wooow12 Pokaż wiadomość
Oj, od biedy gdzieś bym to wszystko upchnęła Rozejrzę się jednak jeszcze za żeliwnymi. W sumie na początek nie potrzebuję aż tak dużego obciążenia.
Za tą cenę powinnaś dostać zestaw ok. 35-40 kg żeliwnych. Tak mi się zdaje. Zresztą nawet jeśli jesteś całkiem początkująca to i 30 kg starczy, a z czasem może dokupować po prostu talerze

Zrobiłam Jogę X z P90X i o kurka nie powiem jak się czuję ... :P

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 22:39   #1832
live
Rozeznanie

Dziewczyny wytłumaczcie mi jedną rzecz,ta dziewczyna jest niesamowicie silna i jak widać sprawna fizycznie a mięśni u niej nie widzę http://www.youtube.com/watch?v=fyEcLBGGL94 chciałabym być w połowie sprawna tak jak ona ale figury już nie
live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 23:08   #1833
Rosalyn
Zakorzenienie

Doradźcie proszę coś na temat tego zestawu.
http://www.decathlon.pl/zestaw-30-kg-id_8194066.html

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 23:26   #1834
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez live Pokaż wiadomość
Dziewczyny wytłumaczcie mi jedną rzecz,ta dziewczyna jest niesamowicie silna i jak widać sprawna fizycznie a mięśni u niej nie widzę http://www.youtube.com/watch?v=fyEcLBGGL94 chciałabym być w połowie sprawna tak jak ona ale figury już nie
To, że nie widać mięśni, jak normalnie stoi, to nie znaczy, że ich nie ma Przyjrzyj się w tych momentach, kiedy pracuje nogami. Poza tym to nie fitnesska, że po napięciu one będą mega widoczne.

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Doradźcie proszę coś na temat tego zestawu.
http://www.decathlon.pl/zestaw-30-kg-id_8194066.html
Zestaw nie jest zły. Ale szczerze powiedziawszy za tą cenę mogłabyś znaleźć nawet większy zestaw na allegro, tyle że bez walizek. Jeżeli te walizki nie są Tobie niezbędne to zerknij na allegro

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni

Edytowane przez tygryskowym_okiem
Czas edycji: 2013-03-21 o 23:30
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:03   #1835
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez live Pokaż wiadomość
A mi się podoba wygląda zdrowo

Ja przykryć widoczne żebra ? są jakieś ćwiczenia ?
Stary 2013-03-22, 09:19   #1836
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarayy Pokaż wiadomość
myślałam, że sumo squaty właśnie na uda z tyłu i te wewnętrzne działają? a te zwykłe, węższe-na przód i na poślady

prawda

bilans zerowy i trening siłowy spowoduje deficyt. dlatego z muskulatury nici. Trzeba trochę ponad normę- pobudzić mięśnie do wzrostu i karmić te, które nas polubiły i się ujawniają

dzięki za odp!
Właśnie cały czas mam w głowie to że mięśnie nie powstają ze zmagazynowanego tłuszczu tylko z dostarczanego białka i węgli..więc żeby je zbudować muszę jeść dużo. Tylko - czy ta kaloryczność musi być tak wysoka- wysokobiałkowa dieta nie musi być wysokokaloryczna:rolleyes :.
Jeśli dostarczam to 1,8 g/kg białka i odpowiednią ilość węgli, a dieta ma 2300 kcal to chyba nie muszę walczyć o to dobicie do powiedzmy 2800 kcal
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:26   #1837
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Właśnie cały czas mam w głowie to że mięśnie nie powstają ze zmagazynowanego tłuszczu tylko z dostarczanego białka i węgli..więc żeby je zbudować muszę jeść dużo. Tylko - czy ta kaloryczność musi być tak wysoka- wysokobiałkowa dieta nie musi być wysokokaloryczna:rolleyes :.
Jeśli dostarczam to 1,8 g/kg białka i odpowiednią ilość węgli, a dieta ma 2300 kcal to chyba nie muszę walczyć o to dobicie do powiedzmy 2800 kcal
No właśnie - mięśnie wiadomo, potrzebują energii, ale mogą ją też czerpać z zapasów tkanki tłuszczowej. Ja na diecie redukcyjnej (1800kcal) też dorobiłam się mięśni, widocznych zwłaszcza w górnej partii ciała (plecy, ramiona, obwód w bicepsie wzrósł mi o 1cm).
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:27   #1838
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

A ta jaka fajna http://www.youtube.com/watch?v=YcUzJze6_yY

przewincie jeszcze na 5.21 minute

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2013-03-22 o 09:33
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:30   #1839
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

A skąd Ci się wzięło te 2800 ?
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:01   #1840
konspiracja
Zakorzenienie

A mnie naszła taka refleksja: jeżeli jeśli przyjmujemy za mało kalorii, zasuszamy sie, metabolizm zwalnia tak? To czemu w takich przpadkach, jak Hania kiedy z 1200 kcal przyjmuje teraz 1800 nie nabiera od razu ciała? Przecież na logikę zwolniony, rozleniwiony metabolizm jak dostanie taką dodatkowa bombę 600 kcal powinien od razu przerobić to na dodatkowe kg??? Dlaczego wiec niektóre laski mają problem z przybraniem?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:22   #1841
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Ja zrozumiałam że Hania od tygodnia jest świadoma ile jadła i próbuje teraz dobić do 1500- 1800 kcal.
Przez tydzień to wielkich różnic w wadze nie będzie

Jeśli kalorie dodaje się stopniowo, po 100-200 na tydzień to nie koniecznie kończy się to przytyciem, choć może na początku.
Ale tutaj działa taka sama zasada jak przy odchudzaniu, żeby przybrać kilogram potrzebna jest nadwyżka około 7000-8000 kcal a jeśli tych kalorii dziennie jest więcej o 300 to potrzeba dwadzieściaparę dni, żeby ten kilogram wskoczył a uwzględniając to, że metabolizm nieco się podniesie w tym czasie to nawet więcej.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:57   #1842
live
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
To, że nie widać mięśni, jak normalnie stoi, to nie znaczy, że ich nie ma Przyjrzyj się w tych momentach, kiedy pracuje nogami. Poza tym to nie fitnesska, że po napięciu one będą mega widoczne.

Zestaw nie jest zły. Ale szczerze powiedziawszy za tą cenę mogłabyś znaleźć nawet większy zestaw na allegro, tyle że bez walizek. Jeżeli te walizki nie są Tobie niezbędne to zerknij na allegro

Masz rację rzeczywiście wcześniej skupiłam sie na tancu,nogi ma umięśnione
live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:13   #1843
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
A skąd Ci się wzięło te 2800 ?
Wyszło mi że na U. powinnam jeść 2300 kcla...to żeby przybrać powinnam dobić chociaż do 2800 kcal- tak wydedukowałam.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A mnie naszła taka refleksja: jeżeli jeśli przyjmujemy za mało kalorii, zasuszamy sie, metabolizm zwalnia tak? To czemu w takich przpadkach, jak Hania kiedy z 1200 kcal przyjmuje teraz 1800 nie nabiera od razu ciała? Przecież na logikę zwolniony, rozleniwiony metabolizm jak dostanie taką dodatkowa bombę 600 kcal powinien od razu przerobić to na dodatkowe kg??? Dlaczego wiec niektóre laski mają problem z przybraniem?
Wiesz u mnie jest tak że ja ogólnie przybrałam na tej diecie 700kcal Jak karmiłam piersią jadłam tony jedzenia- potrafiłam o 22 zjeść miske kopytek polanych oliwą . Jadłam z 3000 kcal spokojnie. Ja wróciłam do pracy, przestałam karmić...przestałam mieć czas na jedzenie. Rano kanapka na biega, w pracy serek wiejski- czekolada, po pracy zupa jedzona na kolanie. Tyle. I tak zleciało pół roku.
Jak karmiłam i jadłam na potęgę to waga leciała..a ja czułam się świetnie. Ostatnio zauważyłam że po pierwsze sił brak, po drugie spodnie jakieś takie bardziej opięte- a jem jak ptaszek.

Póki co podnoszę kaloryczność stopniowo- bo nie jestem w stanie zdrowym jedzeniem dobić nagle do tych 2300 kcal.
Także wczoraj np. było 1600 kcal. A miałam wrażenie że jem cały czas.

Cytat:
Ja zrozumiałam że Hania od tygodnia jest świadoma ile jadła i próbuje teraz dobić do 1500- 1800 kcal.

Jeśli kalorie dodaje się stopniowo, po 100-200 na tydzień to nie koniecznie kończy się to przytyciem, choć może na początku.
Ale tutaj działa taka sama zasada jak przy odchudzaniu, żeby przybrać kilogram potrzebna jest nadwyżka około 7000-8000 kcal a jeśli tych kalorii dziennie jest więcej o 300 to potrzeba dwadzieściaparę dni, żeby ten kilogram wskoczył a uwzględniając to, że metabolizm nieco się podniesie w tym czasie to nawet więcej.
Dobrze zrozumiałaś.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
No właśnie - mięśnie wiadomo, potrzebują energii, ale mogą ją też czerpać z zapasów tkanki tłuszczowej. Ja na diecie redukcyjnej (1800kcal) też dorobiłam się mięśni, widocznych zwłaszcza w górnej partii ciała (plecy, ramiona, obwód w bicepsie wzrósł mi o 1cm).
No dorobiłaś się nie da się zaprzeczyć
Stary 2013-03-22, 11:54   #1844
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

No ok, wiadomo, że z tydzien czasu to za mało, ale pytam tak ogólnie, Hania posłużyła tylko za przykład. Co z innymi dziewczynami- sarray np tez próbuje chyba przybrać, tak
Dlaczego spowolniony metabolizm nie gromadzi kg po otrzymaniu "nadprogramowych" kcal?

Cytat:
Wiesz u mnie jest tak że ja ogólnie przybrałam na tej diecie 700kcal Jak karmiłam piersią jadłam tony jedzenia- potrafiłam o 22 zjeść miske kopytek polanych oliwą . Jadłam z 3000 kcal spokojnie. Ja wróciłam do pracy, przestałam karmić...przestałam mieć czas na jedzenie. Rano kanapka na biega, w pracy serek wiejski- czekolada, po pracy zupa jedzona na kolanie. Tyle. I tak zleciało pół roku.
Jak karmiłam i jadłam na potęgę to waga leciała..a ja czułam się świetnie. Ostatnio zauważyłam że po pierwsze sił brak, po drugie spodnie jakieś takie bardziej opięte- a jem jak ptaszek.
Czyli ze już nie bedziesz chciała przybrać kg?
tylko podkręcić metabolizm, zeby normalnie jeść i ćwiczyć do tego?

O karmieniu to mi mówić nie musisz - to były cudowne czasy bezkarne jedzenie góry żarcia, wielogodzinne uganianie sie z wózkiem po parku nie wymyślono chyba nic lepszego na powrót do figury po ciąży

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-03-22, 12:08   #1845
hevanka
Raczkowanie

Cytat:
Żartujesz przecież na odchudzanie najlepsze są podrygi z meduzą a nie pizganie żelastffem
☠☠☠☠a kto to ta meduza?
hevanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:10   #1846
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No ok, wiadomo, że z tydzien czasu to za mało, ale pytam tak ogólnie, Hania posłużyła tylko za przykład. Co z innymi dziewczynami- sarray np tez próbuje chyba przybrać, tak
Dlaczego spowolniony metabolizm nie gromadzi kg po otrzymaniu "nadprogramowych" kcal?

Czyli ze już nie bedziesz chciała przybrać kg?
tylko podkręcić metabolizm, zeby normalnie jeść i ćwiczyć do tego?

O karmieniu to mi mówić nie musisz - to były cudowne czasy bezkarne jedzenie góry żarcia, wielogodzinne uganianie sie z wózkiem po parku nie wymyślono chyba nic lepszego na powrót do figury po ciąży
Chciałam przytyć- bo wszyscy mi mówili- chuda jak patyk jesteś, źle wyglądasz. Jak ważyłam się w październiku było 52 kg i myślałam że to 52 pozostało- ale się myliłam - teraz waga pokazuje 54/55. Także pod tym względem już jest OK.
Chciałabym przybrać masy mięśniowej i się odflaczyć. Tak ogólnie to cyferki mnie nie interesują - ważnie jak wyglądam.
A wyglądam kiepsko- ręce chude z wiszącą skórą, uda otłuszczone, brzuch nawet OK- ale jednak nadmiar skóry po ciąży został, cycków brak, tyłek wisi.

Jakaś nieproporcjonalna się zrobiłam.
Stary 2013-03-22, 12:14   #1847
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hevanka Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a kto to ta meduza?
Pani w skrócie zwana " ech"...

Cytat:

Zuzka wszystko naprawi

Ja też czesto słysze, żem za chuda ale to bzdura

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-03-22 o 12:15
Stary 2013-03-22, 12:38   #1848
hevanka
Raczkowanie

Cytat:
Pani w skrócie zwana " ech".
ech... cudowne

mój tatuś mówi na nią badylarz
hevanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:50   #1849
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Pani w skrócie zwana " ech"...

Zuzka wszystko naprawi

Ja też czesto słysze, żem za chuda ale to bzdura
mi też, tylko dziwne że słyszę to tylko od osób którym niedaleko do III stopnia nadwagi
najważniejsze to dobrze się czuć
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:05   #1850
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
mi też, tylko dziwne że słyszę to tylko od osób którym niedaleko do III stopnia nadwagi
takie osoby to na bank myślą że masz anoreksję, brak chęci do życia i ogólnie tylko cierpisz z powodu ciągłego głodu

Ja słyszę okrzyki "ale jesteś chuda" bo nikt nie przypuszczał że można po ciąży tak szybko wrócić do wagi sprzed ..no i kolejna rzecz - Mała mi ostro w kośc dawała swego czasu, więc twarz miałam przemęczoną, wory pod oczami no i bardzo mi schudły ręce, twarz- poliki zapadnięte , no i piersi zniknęły- więc w sumie się nie dziwię komentarzom.

---------------

Tak się zastanawiam- czy to możliwe że od treningów z Zuzką mam opuchliznę całego ciała.??
Stary 2013-03-22, 15:00   #1851
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
A ta jaka fajna http://www.youtube.com/watch?v=YcUzJze6_yY
przewincie jeszcze na 5.21 minute
piękni są. Piękna ona..jakie ciało..i te nogi!!!

Cytat:
Napisane przez hevanka Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a kto to ta meduza?
też sie zastanawiałam ale nie długo ech...

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
całkiem to możliwe. zapasy tkanki tłuszczowej były pewnym źródłem energii dla mięśni, a ściślej do ich pracy. Jednak mięśnie do wzrostu potrzebują energii z pożywienia. Domyślam się, że te 1800 kalorii pochodziła z odpowiednich zdrowych źródeł białka, węglowodanów i tłuszczów

Cytat:
Cytat:
Chciałabym przybrać masy mięśniowej i się odflaczyć. Tak ogólnie to cyferki mnie nie interesują - ważnie jak wyglądam.
A wyglądam kiepsko- ręce chude z wiszącą skórą, uda otłuszczone, brzuch nawet OK- ale jednak nadmiar skóry po ciąży został, cycków brak, tyłek wisi.

nie musisz dobijać aż do 2800, nie musisz zawyżać aż o 500kcl dziennie
chodzi o to, żebyś NIGDY nie zeszła poniżej swojego BMR (np 1300), jadła w granicach swojego rzeczywistego zapotrzebowania (np. 2300) z dostarczeniem odpowiedniej %ilosci B/T/W (czyli tak jak robisz, np.1,8g białka/kg i w miarę możliwości podbiła to o dodatkowe 100-200 kalorii. czyli jadaj do syta i odżywczo

Cytat:

gromadzi! szkoda, ze tylko w rejonach brzucha
a tak serio- jeśli ktoś ma dobrą wagę, takie zdrowe BMI, i spowolniony metabolizm, to wiadomo, ze dzienna nadwyżka 600kcl przez tydzień-dwa spowoduje dodatkowe kg..
natomiast jeśli ktoś ma niedowagę to organizm potrzebuję tych kalorii najpierw na odbudowę. Spowolniony metabolizm powoduje 'gromadzenie', ale organizm zaraz to zabiera dla siebie bo potrzebuje. Później dzięki stałym zdrowym odzywianiu metabolizm przyspiesza i jest jeszcze trudniej przytyć (tak jak Rzabba wie i mówi Kto by pomyślał, że jedząc 2-3 razy więcej niż dawniej (nie przesadzam) nie dorobiłam się 'nadprogramowych' kilogramów?
..wciąż mam sporo do nadrobienia!

Edytowane przez sarayy
Czas edycji: 2013-03-22 o 15:05
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:14   #1852
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

gromadzi! szkoda, ze tylko w rejonach brzucha
a tak serio- jeśli ktoś ma dobrą wagę, takie zdrowe BMI, i spowolniony metabolizm, to wiadomo, ze dzienna nadwyżka 600kcl przez tydzień-dwa spowoduje dodatkowe kg..
natomiast jeśli ktoś ma niedowagę to organizm potrzebuję tych kalorii najpierw na odbudowę. Spowolniony metabolizm powoduje 'gromadzenie', ale organizm zaraz to zabiera dla siebie bo potrzebuje. Później dzięki stałym zdrowym odzywianiu metabolizm przyspiesza i jest jeszcze trudniej przytyć (tak jak Rzabba wie i mówi Kto by pomyślał, że jedząc 2-3 razy więcej niż dawniej (nie przesadzam) nie dorobiłam się 'nadprogramowych' kilogramów?
..wciąż mam sporo do nadrobienia!
To ile Ty maiłas niedowagi? ile juz jesz 2-3 razy więcej?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-03-22, 15:38   #1853
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

nie musisz dobijać aż do 2800, nie musisz zawyżać aż o 500kcl dziennie
chodzi o to, żebyś NIGDY nie zeszła poniżej swojego BMR (np 1300), jadła w granicach swojego rzeczywistego zapotrzebowania (np. 2300) z dostarczeniem odpowiedniej %ilosci B/T/W (czyli tak jak robisz, np.1,8g białka/kg i w miarę możliwości podbiła to o dodatkowe 100-200 kalorii. czyli jadaj do syta i odżywczo
tak jest
Stary 2013-03-22, 22:20   #1854
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
To ile Ty maiłas niedowagi? ile juz jesz 2-3 razy więcej?
no trochę było..i jeszcze jest troszeczkę kiedyś naprawdę jadłam mało (kalorii) a wydawało mi sie, ze sporo bo przecież czułam sie najedzona. Teraz jem 2xtyle i nareszcie czuje się..odżywiona

Kończąc temat wagi- jedne z nas chcą nabrać masy, inne troche zgubić, ale wszystkie dążymy do zdrowj sportowej sylwetki ..co nie, hania?
Cytat:
tak jest

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
ja się tam dobrze czuję ze sobą, a będę jeszcze lepiej, jak te osoby ze stopniami nadwagi, które zarzucają chorobę i nie jedzenie, będą z taka samą przesadą zarzucać mi branie sterydów haha
Stary 2013-03-22, 22:33   #1855
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Sarayy, ja na łydy coś takiego robię turlam piłke pięta palce w takiej pozycji

łydy palą jak cho...ra

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2013-03-29 o 17:08
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 23:16   #1856
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Sarayy, ja na łydy coś takiego robię turlam piłke pięta palce w takiej pozycji

łydy palą jak cho...ra
dzięki! włączę to ćwiczenie do mojego 'programu'
ale wiem, ze ciężko będzie ruszyć łydki...oporne są!
Stary 2013-03-22, 23:37   #1857
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
ja się tam dobrze czuję ze sobą, a będę jeszcze lepiej, jak te osoby ze stopniami nadwagi, które zarzucają chorobę i nie jedzenie, będą z taka samą przesadą zarzucać mi branie sterydów haha
jaki szacun na dzielni będzie

Jak jestem na treningu i widzę idącą ''parkę'' ona ala kij od szczotki

to z dziką radością przebiegam obok nich w swoich obcisłyh getrach a jak humor się poprawa
Stary 2013-03-23, 09:39   #1858
wooow12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Za tą cenę powinnaś dostać zestaw ok. 35-40 kg żeliwnych. Tak mi się zdaje. Zresztą nawet jeśli jesteś całkiem początkująca to i 30 kg starczy, a z czasem może dokupować po prostu talerze

Zrobiłam Jogę X z P90X i o kurka nie powiem jak się czuję ... :P
Zamówiłam sobie ostatecznie gryf pod sztangę 10kg/170cm, 25kg stalowego obciążenia w ślicznym czerwoniutkim kolorze . Różnica w grubości krążków faktycznie jest spooora. Są cieniutkie i ciut tańsze od żeliwnych. Muszę jeszcze upolowac jakieś konkretne gryfiki do hantli. Taki zestaw mi na początek spokojnie wystarczy. Już się nie mogę sie doczekac.

Ech, człowiek na starośc głupieje... Ekscytuję się jakimś złomem, jak dziecko zabawką.

Wczoraj dostałam w prezencie pakę białka olimpowskiego kokosowego i zakochałam się w tym smaku. Z mleczkiem smakuje mi jak drink malibu... Mogłabym litrami sączyc. I rozpuszczalnośc cudna. Dostałam również BCAA tylko jeszcze nie wiem za bardzo, jak tym się obsługiwac.
wooow12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:10   #1859
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wooow12 Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam w prezencie pakę białka olimpowskiego kokosowego i zakochałam się w tym smaku. Z mleczkiem smakuje mi jak drink malibu...
no to już wiem jaki będzie mój następny smak białka

Wczoraj zrobiłam coś a la deser bez cukru - nawet fajny substytut ciasta mi wyszedł:
Zrobiłam dwa biszkoptowe omlety (4 ubite białka, 4 żółtka roztrzepane z 2 pełnymi łyżkami mąki ryżowej, mlekiem i solą). Następnie przełożyłam "biszkopty" masą z bitej śmietany (ubita śmietana kremówka z waniliową odżywką białkową) z jagodami.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:11   #1860
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
no trochę było..i jeszcze jest troszeczkę kiedyś naprawdę jadłam mało (kalorii) a wydawało mi sie, ze sporo bo przecież czułam sie najedzona. Teraz jem 2xtyle i nareszcie czuje się..odżywiona

Kończąc temat wagi- jedne z nas chcą nabrać masy, inne troche zgubić, ale wszystkie dążymy do zdrowj sportowej sylwetki ..co nie, hania?

Prawda, prawda.

Chce być fit mamą, a nie jakąś wychudzoną meduzą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości