|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Co to za gnomek z tego mojego dziecka, nigdy nie odespi w nocy tylko zawsze w dzień
już śpi 3 godziny!
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Jasta - jakaś taka biała ta wiosna u Ciebie. U nas wczoraj było ciepło 9C ale dzisiaj zimno i śnieg pada.
Chyba będziemy musiały odtańczyć taniec słońca. 3 lata temu pomogło więc może i teraz pomoże
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze jak mała idzie spać to po przeczytaniu książki pytam z kim chce dziś spać. Wtedy wymienia przeważnie "lalka z warkoczykami i czerwona" czasem coś tam jeszcze. dziś przed spaniem pytam jej z czym chce spać, ona pokazuje na półkę i jęczy jak małe dziecko jakby mówić nie umiała. Znów pytam, ona na to:"z różową", pokazuję jej wszystkie różowe lalki, nie trafiam, zaczynam się irytować i mówię ciut podniesionym tonem "Weruś, powiedz mi dokładnie, bo za chwilkę nic Ci nie podam" na co ona "no głucha jesteś? mówię, że ta różowa, z kitką, co leży koło książeczek"
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Tak, pamiętam ten taniec hehe.. może warto to powtórzyć
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia tort z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-brzoskwiniowy a wygląd z tego http://www.przyslijprzepis.pl/przepi...-hello-kitty-6
|
|
|
#2045 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)... namalowała jeszcze czołg ale został w domu... ciesze się że się podobają! jak już je zawiesisz to wstaw zdj ja już jeden egz mam za sobą ale i tak się stresuje... nie wiem jak ja mgr zrobię jak licencjatami tak się stresuję Cytat:
jasta- świetne torty!! normalnie mój to była katastrofa!! pokazywałam wam go już? i ile śniegu u was!! to chyba jakieś stare zdj!! u nas spadło co prawda ale 5 cm i na 2gi dzień stopniał teraz tylko błoto zostało!! no i dziś jest pierwszy dzień wiosny! przynajmniej w moim kalendarzu... a codziennie na niego patrze i odliczam ile dni do egzaminu... jeszcze na szybko zdj wstawię... aa dziś mi koleżanka napisała że już są listy przyjętych do przedszkola... ale nie wiem czy Kala się dostała bo na necie jeszcze nie ma a do przedszkola nie chce mi się specjalnie iść... może w przyszłym tyg.... wszytko z urodzin kali... na pierwszym.. Kala 15 minut przed przyjsciem gosci zasnęła na kanapie przed tv na ostatnim zdj model współczesnej rodziny 2+2
Edytowane przez machaj Czas edycji: 2013-03-23 o 23:28 |
||
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj - śliczna rodzinka
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj - Kalina jak zawsze - piękności (od razu pomyślałam, czy moja będzie miała po mnie kręcone włosy
) I ten tort, co jest na zdjęciach to ta Twoja katastrofa? Bo chyba w takim razie nie wiesz o czym mówisz... Gdyby ten Ci spadł, a później Kalina chciała go znów złożyć to wyglądałby jak moja katastrofa - no i gdyby jeszcze coś się do niego przykleiło - np. pozbawione gustu kolory
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ty wyrosłaś, jak wyładniałaś/jesteś już taka duża i ładniejsza - to znaczy, że brzydka byłam wcześniej???przez ten tekst niecierpialam spędów rodzinnych
|
|
#2049 | |||
|
Zakorzenienie
|
bao, to faktycznie ciulowy ten plan masz...ale może za to jakichś zastępstw nałapiesz
![]() taaaa..... ![]() nataszka, pięknie księżniczka pozuje ![]() darusia, twoje damy rozkoszne oliwka, a będzie ci się chciało myć takie drewniane żaluzje? Cytat:
machaj, trzymam ![]() jasta, dziewczyny cudne, a torty to pop, twoje dzieci to są cudy po prostu. A już rozwój Nataszki to cud nad cudy. I top bez rehabilitacji. Komu opowiadam to nie wierzą I super, że macie takie szczęście do lekarzy z prawdziwego zdarzenia asia, oba rowerki fajne. Ale poza tym to się nie znam, to fachowej rady nie udzielę. Ale taki kij z tyłu to się na pewno przyda na początku ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- a wiecie co, ja nie wiem, ale nie dostałam tego kuponu z HM. Nawet się wypisałam i zapisałam i znów nic. Tylko zaproszenie żebym sobie weszła na ich stronę...
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toś mi dowaliła . Każdy ma takie teksty. JA spędów rodzinnych nie lubiłam bo wszyscy zawsze chcieli mnie całować. A z tekstów nigdy nie lubiłam jak ktoś mi mówi: Dobrze wyglądasz.
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie draznily teksty ze sie poprawilam
![]() Za to moje ciotki sie wkurzaly jak bylysmy u babci na podworku to babci sasiedzka psiapsiola mowila ze ja jestem jej najladniejsza wnuczka,i ciotki jej nie lubily
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Jakie piękne i apetyczne, chyba przegapilam przepisy, czy możecie go podać jeszcze raz
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta sliczne dziewczynki, rzeczywiście nie podobne
, a za torty wielki SZACUN , piękne no , mnie by szlag trafił jakbym miała te ciapki na nich robić . Zjedliscie je ?! Tosz to wielkie torty .Machaj trzymam kciuki i krocze tak na zaś żebyś zdała . Co ja mówię na bank sie obronisz tylko kwestia na co Megi ty jeszcze tu ![]() Darusia jeszcze raz dzięki , jak cos znajdę konkretnego to ci pokaże linka oka ? moze juz ktos moja wizje w jakiś sposób przedstawił . Koglus ej no ja dziś byłam kupować w next bluzy dla kuzynki córki , mała w grudniu skończyła 3 latka , a ona do mnie zebym brała 116 . No szok . A na tych bluzach pisze 6 lat . Wzięłam bo lepiej zeby było za duze niż za małe . Mała nie jest gruba ale ubita i wysoka . Asiulek
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-03-21 o 21:43 |
|
|
|
#2054 | |||
|
Raczkowanie
|
. Co do tortów to już Sara wstawiła linki, bo ja właśnie od niej "kotka" zgapiłam. A drugi to właściwie nie tort tylko ciasto upieczone w okrągłej formie i udekorowany jak tort (jasny biszkopt + wiśnie zalane galaretką + ciemny biszkopt + piana ze śnieżki z galaretką + jasny biszkopt). Cytat:
. Tak czekałam na pierwsze jej oznaki, już kwiatuszki zakwitły mi przed domem a tu w czwartek jak zaczęło sypać .... to teraz mam półtora metrowe zaspy na podwórku (na balkonach metrowe warstwy śniegu) i iglo . Teraz to już zaczynam się obawiać szybkiej wiosny, bo jak to wszystko się stopi to trzeba będzie kajak zakupić .Cytat:
. Co do daty, to faktycznie się pomyliłam i dopiero przed godziną się gapnęłam, że dzisiaj 21 a nie 22 . A zdjęcia to niestety są robione dzisiaj a na pocieszenie oglądałam wieczorem pogodę i u nas nadają kolejne opady śniegu . No normalnie mnie zasypieCytat:
|
|||
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasta doszła kurtka, bardzo fajna
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego jesteście tak krytycznie nastawione do swoich wypieków???
pierd.oli.cie jak potłuczone ,torty wyszły przepiękne bo serce tam w nich jest Dzieci coraz ładniejsze
|
|
|
|
#2057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Torty nie były zbyt duże, trochę goście zjedli a resztę rozdałam . Właściwie to nie wiem czy były dobre, bo ich nawet nie spróbowałam . Wystarczyło, że je zrobiłam .
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Megi znam przypadek że córka (moja koleżanka) zabrała matce kręcone włosy ,przed porodem miała kręcone a jak ją urodziła to prawie się wyprostowały a córka baran an głowie
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Asia ja miałam rolety na prowadnicach i nigdy nie miałam żadnej wilgoci. Ona nie jest przyczyną rolet tylko braku właściwej cyrkulacji powierza w pomieszczeniu, czyli zwyczajnie przewietrzania. Macie zbyt szczelne okna i prawdopodobnie nie do końca sprawne kanały wentylacyjne. Do tego jak się nie ogrzewa pomieszczenia to można sobie całkiem sporego grzyba wyhodować. Normalnie nie powinno być żadnej wody na oknach czy ścianach w mieszkaniu. Ściany czasem przemarzają ale to osobny temat. Stare okna też często mają wysoką przepuszczalność cieplną i przy dużej różnicy temp. na zewnątrz i wewnątrz i też pojawia się woda.
Bao no masz kijowe te godziny. To wkurza w każdej pracy jak masz okienka. Może jakieś zastępstwa wpadną albo przynajmniej będziesz mogła na okienkach na bieżąco papierologię uzupełniać zamiast zabierać do domu. Daria dziewczyny super Jak dobrze że się wreszcie odezwałaś ![]() Machaj Kalinka jak zawsze urocza Jasta torty piękne a dziewczyny I jak ja mam teraz tort z hello kitty robić jak Twój taki fajny ![]() Nataszka Amelka wraca do formy
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wlasnie czytam ze zima jeszcze troche potrwa , ja za ponad tydz jadę do pl i nie wiem jakie szmaty brac dla czubkow
czy zimowe kurtki czy juz wiosenne , lekko ocieplane ,czy kozaki , czapki zimowe rękawiczki itd. Masakra . Miałam zamiar pozabierac bluzy i kurtki wiosenne polbuty plus gumiaki i wsio . A dla siebie w kozakach jechać czy takich do pol łydki ? Bo jakieś polbuty na bank wezmę .Dodatkowo jakieś kozaki szpile mam w pl bo zapomniałam zabrać to jak cos na impre bedą . Niechce brac bagażu podręcznego , miałam spakować sie w torbach i teraz mam stresa . Mam nadzieje ze to ostatni mroz . |
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dalej tutaj - jakie Wy miłe jesteście w ogóle
i pozbyć się i włosy zabrać... :PMi niedawno po Igorze zaczęły się kręcić jak człowiekowi, bo od porodu to różnie było. Igorowi się zaczęły prostować, a mi kręcić. A tu kolejne już czai się na skręt. U mnie nuuudy.... tylko jakieś lenistwo mnie dopadło i nic mi się nie chce. A podobno przed P ma się werwę i siłę - to chyba ja nigdy nie urodzę. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Monka - a byłaś w Next oglądać gumowce? A skąd Ty jesteś w PL?
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem czego one chcą
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Megi a tych gumiakow to nie ma
. Ja nawet nie pamietam czy powera miałam przed porodem . E no wiesz ty masz termin na za 2 dni to nie marudz , jeszcze po terminie nie jesteś . Ja sie musiałam bujac 10 dni po .
|
|
|
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Pop chyba ja gorzej piekę od Ciebie , więc nie robię tego wcale
![]() ![]() Padam na pysk .. zafundowałam sobie dziś ćwiczenia na TRX http://www.google.pl/search?q=trx&hl...ih=705#imgrc=_ Monka i LIbra polecam , można sobie takie cudo przymontować do sufitu ![]() ![]() Także wybaczcie przeczytałam i idę kimać , bo ja nie wiem czy ja jutro wstanę z łóżka
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj cudna jest mała, na gołe giraski
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Ania- te gumy to tak trochę skomplikowania wyglądają. A co kupilas w naxsie?
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a przygarniesz mnie do siebie , jak mnie tz spakuje i bilet kupi w 1 stronę
, wątpię zeby mnie mama z powrotem chciała ledwo co sie pozbyla . A tak serio to widziałam juz . Narazie mnie nie kręci , ale tez fajna forma ćwiczeń . Tera tyle tego jest ze jest w czym wybierać , i człowiek nie nadazy za tym co wychodzi i co promują , oferują .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-03-21 o 23:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

już śpi 3 godziny!

hehe.. może warto to powtórzyć

i masę maślaną na drugi też
) Dziękujemy bardzo
i ile śniegu u was!! to chyba jakieś stare zdj!! u nas spadło co prawda ale 5 cm i na 2gi dzień stopniał teraz tylko błoto zostało!! 

jak ty wyrosłaś, jak wyładniałaś/jesteś już taka duża i ładniejsza - to znaczy, że brzydka byłam wcześniej???przez ten tekst niecierpialam spędów rodzinnych
. Co do daty, to faktycznie się pomyliłam i dopiero przed godziną się gapnęłam, że dzisiaj 21 a nie 22
, czapki zimowe rękawiczki itd. Masakra .
. Był tylko teścio z córkami (którzy przyjechali tylko na 2 godzinki