|
|
#2761 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
i np. odwiązuję moje szydełkowe kurki, albo kładę na klatę Dorkę i ona wówczas lepiej usypia gdy zmęczona nadmiarem wrażeń. Cytat:
Cytat:
wolę półśpiochu lub spodnie dresowe + skarpetunie.
|
|||
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję kolejnych miesięcy! Ale ten czas leci. Niedługo będzie rocznica 2 kreseczek na teście
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Konto usunięte
|
A, Debrah - ja motam tak: http://www.dzieciologia.blogspot.com...osimy-sie.html i Dorka sama się wtula z główką. No i ona zaczyna mi w ogóle bardzo ładnie ją trzymać w pionie.
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba pediatry pytać, bo dziś właśnie wyczytałam na blogu jakiejś dziewczyny. Pisała, że jaj córka była dokarmiana raz na dobę butelką i pediatra kazał trzymać się tabeli dla MM.
|
|
|
|
#2765 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale czy to takie naprawdę super ważne? Pamiętajcie, że te tabele ciągle się zmieniają, Agata rodzona w maj 2010 i całkiem ine zalecenia były - nie wierzę, że naprawdę konieczne zmiany w ciągu 3 lat się okazały
|
|
|
|
#2766 |
|
Rozeznanie
|
Lubcia pisała, że odezwie się, jak wyjdą ze szpitala (czyli jutro), bo tam nie ma internetu i że dziękuje ciotkom za kciuki.
![]() --------------------- Jej, jaki zły dzień dzisiaj miała moja malutka. W ogóle, w nocy budziła się co godzinę, ostatecznie obudzona była o 10.30 i aż do kąpania, czyli 20, nie spała. Tylko dwa razy po max 3 minuty, jak przy cycu była. Tak płakusiała moja biedna. Jeszcze się wystraszyłam, że ma zapalenie ucha, bo jak ją mama dotknęła dwa razy w prawe, żeby sprawdzić, to się zanosiła. Ale poczekałyśmy chwilę, potem znowu sprawdziłyśmy przy obu i już nie było reakcji na szczęście. I po południu zrobiła zieloną kupkę, z kwaśnym zapachem, ale oprócz tego nic więcej nie było, więc to chyba tylko reakcja na coś, co zjadłam.Po kąpieli cyca pociumkała może 10 minut, już nie chciała, poleżała trochę i w końcu zasnęła. Moje biedactwo. I w ogóle to się podziało. Nie wiem, czy tylko dzisiaj tak, ale po prostu odwidziała jej się butla. Niby zaczynała ssać, bo głodna, ale jak tylko leciało mleko, to od razu język i wypychała. I nie łykała w ogóle, tylko od razu jej to wylatywało. Z jednej strony się boję, że przez to może być głodna, bo przecież teraz nie mam na tyle pokarmu. Ale z drugiej, to może właśnie dzięki temu, że będzie dużo cycać, to moja laktacja się odbuduje?
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-21 o 22:22 |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
NAWIJKO- zmien mi na liscie na 24 lata, przeciez to juz dawno było a ja ciągle młoda wiekiem
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Jako, że wróciłam z kąpieli to się pochwalę bo wcześniej zapomniałam.
Brzuch zniknął całkiem, pępek się chowa, mam wrażenie, że się to stało w jedną noc i znienacka
|
|
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
A co do ubranek, to te rozmiary to o kant dupy rozbić.
My teraz już tylko na 68 i 74 jedziemy. I niektóre 68 są większe od 74. |
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39911201]Dziewczyny, ale czy to takie naprawdę super ważne? Pamiętajcie, że te tabele ciągle się zmieniają, Agata rodzona w maj 2010 i całkiem ine zalecenia były - nie wierzę, że naprawdę konieczne zmiany w ciągu 3 lat się okazały
[/QUOTE]A jakie byly wtedy zalecenia. |
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Malgogaj- już którys raz Cie widze
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja sie sluchac bede swojej pediatry, super babka, fajne ma podejscie do dzieci a jak widzi Pietraszka to zakochana
![]() Swoja droga Szajka moze na nia trafilas w szpitalu? Taka blondyna na boba scieta? U Illusion po fryzjerze pewnie kieca lata po calej chalupie ![]() Szaja ale Ty masz elastyka prawda? A natibaby probowalas juz? Musze isc spaaaaac.....
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie zostala roztargana a mnie sie nie chce spac
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: tyle, że Dorka na tej fotce śpi. A jak nie śpi? Kręci głową, rozgląda się? Nie odgina jej się wtedy trochę do tyłu,. co byłoby widać gdybyś zrobiła np zdjęcie z profilu?
Lady: od taaak, pewnie prędko się nie doczekamy zdjęcia
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też zmień na 25, bo już 2,5 miesiąca się odmładzam
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, a ja z kolei bardzo często widzę użytkowniczki: lkasia i aplikacja24 (czy ona się u nas nie udzielała na początku?).
Yellow, no to jesteś już w klubie, jak widzę, teraz czekamy na jakieś info o Tobie i fotę. Raz, dwa.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-21 o 23:04 |
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- nomenklaturabinominalna dawno się nie odzywała... ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Black, będzie tutorial do tego makijażu sunset?!
boski jest!!!
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, niestety nie robiłam step by step, bo on wbrew pozorom wcale nie jest trudny, ale mogę wstawić na HoT i objaśnić, co po kolei robiłam.
Specjalnie dla Ciebie.
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nancy, mnie uczyli by kapac na glodnego. Minimum 1-2h po karmieniu. Kapieszi od razu po dostawiasz do piersi. U mnie dziala. Koze nie wiem jak plakac z glodu, jak tylko znajdzie sie w wannie, to o placzu zapomina i robi rozanielona minke. Debrah, odkad Yae sie urodzila, to tez o kolejnych dzieciach myslec zaczelam... Little, ja bylam na kontroli wczoraj, po czterech tygodniach od porodu, i mamy dielone swiatlo w sypialni. Takze wczesniej na pewno mozna, ale chyba lepiej, zeby lekarz zajrzal co i jak. Ewadylewska, po kontroli dostalam tez pozwolenie na kapiel w wannie, z czego natychmiast z rozkosza skorzystalam. Bomba, relaks niesamowity, prawda? Fewcia, ja zwykle karmie z obu, no chyba, ze Yae wczesniej usnie i jej nie dobudze. Czy ktoras bedzie tak dobra i wyjasni pojecie dobocyca? Wczoraj obie bylysmy na badaniu kontrolnym i obie mamy sie bardzo dobrze. Tylko musialysmy swoje odczekac, bo poslizg byl niezly. A potem obie mialysmy wszystkiego dosc az do wieczora, kiedy to znajomi wpadli. Teraz czeka nas maraton odwiedzinowy. Z kolejnych roznic w opiece nad niemowlakiem, to podawanie witaminy K. Zrozumialam, ze w Polsce krople sie stosuje, codziennie? Jak dlugo? U mnie witamina K jest podawana w formie syropu: 1ml raz w tygodniu przez 2miesiace. I jeszcze pytanie: znacie masc Cicalfate z Avene? Myslicie, ze nadaje sie ona na podrazniona pupe? Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-03-22 o 04:27 |
|
|
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
No i w końcu nie pojechaliśmy na ip bo Blanka zasneła a nie chciałam jej budzić i wozić po nocy,ale w końcu miałam czas żeby zastosować wszystkie domowe sposoby i chyba jest lepiej ,najważniejsza okazała się kąpiel bo nie chwaląc się od 3 dni się nie myłam przez tąa
chorobę a włosy to mi się nawet kręcić zaczęły :pI od razu trochę lepiej,tylko ten kaszel nieszczęsny:-( Myślicie że mogłabym kupić sobie syrop na kaszel dla dzieci? Podziałał by? |
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Co prawda nie na kaszel ale na orzeziebienie to ten syrop prenatal grip care.
A u nad zimaaaaaaa, bislo i psda,. A ja chcialam na spacer z niunia
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Dziecie moje nie spalo dzis od 23 do 2-30. A od 1 to juz regularny koncert, probowalismy z TZ wszystkiego, w koncu cyc go uspokoil- swoja droga nie mam innej recepty na niego, to niedobrze
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Nic straconego! Ją cały czas poza nie myślę o studiowania prawa,a jestem troszkę starszą od Ciebie Nigdy nie jest za późno na spełnianie marzeń!Cytat:
ją swoje zapakowalam do wysłania koleżance z pracy,bo też mi troszkę zostało. [QUOTE=sylwietta1988;39909 841]u nas tak samo Cytat:
brawo za tygodnie! ![]() Cytat:
są do d... :p |
||||
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Blanka miała chyba dzisiaj pierwszy atak kolki. Wpadła nam w nocy w taka histerię że niczym nie szło jej uspokoić:-( prezyla się,brzuszek twardy:-( płakala a ją nie wiedziałam co robić,jak jej pomoc :-(:-( to było straszne! Ale to moja wina,Durna matka zjadła wczoraj zupę pomidorowa to ma za swoje! Tak to jest posłuchać się mamusi:-/
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Abbbuuuuu u nas co nocka to gorzej, chlip chlip, mlay spal wczoraj od 10-15 potem wieczorem tez machnal sobie drzemeczke dluzsza no i w nocy nie chcial juz spac
jestem totalnie wykonczona.Poza tym snily mi sie tak okropne rzeczy,tak przerazliwie sie o Pietraszka balam ze sobie nie wyobrazacie, obudzilam sie cala zaryczana i mimo, ze akurat byl moment gdzie mlody spal to musialam go wziac na rece i przytulic z calej sily, nigdy o nikogo sie tak nie balam, glupi sen a ile zlego czlowiekowi robi:/ ![]() Lenova martwie sie o Ciebie, ten kaszel powinien zobaczyc lekarz.... ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Fewcia, ale po pomidorowce??? Ja pomidorowa jem od samego poczatku wlasciwie....
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

i np. odwiązuję moje szydełkowe kurki, albo kładę na klatę Dorkę i ona wówczas lepiej usypia gdy zmęczona nadmiarem wrażeń. 

W ogóle, w nocy budziła się co godzinę, ostatecznie obudzona była o 10.30 i aż do kąpania, czyli 20, nie spała. Tylko dwa razy po max 3 minuty, jak przy cycu była. Tak płakusiała moja biedna. Jeszcze się wystraszyłam, że ma zapalenie ucha, bo jak ją mama dotknęła dwa razy w prawe, żeby sprawdzić, to się zanosiła.
Niby zaczynała ssać, bo głodna, ale jak tylko leciało mleko, to od razu język i wypychała. I nie łykała w ogóle, tylko od razu jej to wylatywało. Z jednej strony się boję, że przez to może być głodna, bo przecież teraz nie mam na tyle pokarmu. Ale z drugiej, to może właśnie dzięki temu, że będzie dużo cycać, to moja laktacja się odbuduje?

boski jest!!!