|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
Zawsze mozesz zaproponowac przyjazd, ale musisz sie liczyc z tym, ze moze im sie nie spodobac podzielenie kosztow. Spytac warto
|
|
#4322 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
nikt się nie przejął tym, że rodzinka mnie wystawiła <chlip>
aww, pozytyw jest jak przytulenie, od razu się tak miło robi
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- może coś im wypadło po prostu i dadzą znać, a jak nie to olewka :P
|
|
|
#4325 |
|
Rozeznanie
|
nom, nie była to rodzinka marzeń
ale znalazłam taką we Francji, 30 mil od Paryża, mówią po francusku, angielsku i niemiecku, więc idealnie dla mnie dali mi pozytywa i czekam na odpowiedź bez przerwy robiąc "odśwież"
|
|
|
|
#4326 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, ja uważam że takie wpraszanie się jest niekulturalne. Co innego jakbyście się chociaż znali, albo ONI to zaproponowali i nalegali. |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie dostałam 3 pozytywa z Hiszpanii (Ibiza
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
ech... Ile mialyscie negatywow zanim dostalyscie pozzytyna odpowiedz. Ja mam3 negatywy... Nikt mnie nie chce
|
|
|
|
#4330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ojj zdarza sie, nie ma tragedii:p pewnie sie odezwa, ze cos im wypadlo...a jak nie to szukaj dalej, nie ma co sie przejmowac, a ta rodzina z Francji to....francuska? dziwne, ze az w tylu jezykach mowia:p do francuzow to niepodobne heh Cytat:
pewnie dostaniesz jeszcze kilka negatywow, nimi sie nie przejmuj i nie doluj, bo nic nigdy nie znajdziesz, tylko akatkuj jak najwiecej rodzinek...i ...czekaj!
|
|
#4331 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was wstawała w nocy do dziecka, jeśli rodzice byli w domu?
Mam pokój zaraz przy pokoju dzieci, dopiero potem jest pokój matki. A ta mała teraz codziennie budzi się w nocy- wczoraj przed drugą wstała i w ryk- i tak 2 h Jak się zapytałam to mama mi wyjaśniła, co może pomóc jak się mała obudzi- nie powiedziała jednak, że mam wstawać do niej, a ja się z tym pytaniem nie wyrywam, bo wolę nie znać odpowiedzi ![]() Według mnie to już nie należy do moich obowiązków- co innego jakby jej w nocy nie było. Mam dalej po prostu nie wstawać czy zapytać się ją o to? |
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka ...no dala Ci do zrozumienia, ze masz wstawac...niedobrze niedobrze:/ ja wstawalam tylko kilka dni, jak musialam z dzieckiem spac w pokoju...Ale normalnie to absolutnie nie obowiazek au pair...:/ Moze powinnas spytac...i jakos dac do zroumienia, ze nie bedziesz wstawac..!
|
|
#4333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazwyczaj tak jest, że przez dłuższy czas dostaje się same negatywy albo jest cisza, później dostajesz 2 pozytywy jednego dnia i wydaje ci się, że coś ruszyło, a potem przez parę dni znowu posucha, także cierpliwości! szczególnie jeśli chcesz wyjechać po raz pierwszy, wydaje mi się, że rodzinki wolą doświadczone au pair, przynajmniej tak wnioskuję na podstawie mojego "powodzenia" w tym roku i w zeszłym ![]() wstawiałaś tutaj swój profil? Może mogłybyśmy jakoś pomóc?
|
|
|
|
|
#4334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A i tak się może okazać, że nie będzie żadnego dobrego rezultatu.Najchętniej to bym jej do mleka jakiś środek uspokajający wrzuciła
|
|
|
|
|
#4335 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I ogólnie taki pomysł mi osobiście wydawałby się niegłupi no ale^^Co do tych pieniędzy no to naprawdę 200zł za bilety + dojazd do Krakowa i powrót z niego (400km) to nie jest mało dla niepracującej studentki, tak samo jak i sam bilet na już docelową podróż, Wy się strasznie oburzacie na takie podejście zauważyłam, ale to w końcu operka jedzie w obce miejsce do obcego kraju sama, rodzinka zawsze mogłaby zapłacić dużo więcej za agencję a działamy na własną rękę... Mówię tak bo straciłam na tym sporo w ubiegłe wakacje, wróciłam po 3 miesiącach z mega deficytem budżetowym, szczęście że mi się na te studia udało zapisać bo bym miała rok z głowy! (no i nie miałabym gdzie mieszkać)
szukam sprawdzonej, poleconej rodzinki najchętniej Italia, ale już niekoniecznie... ![]() znajomość tylko j.ang Edytowane przez 6MoNi9 Czas edycji: 2013-03-22 o 11:38 |
||
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacz co odpisza. a jak nie to gadaj z nimi na skype i staraj sie jak najbardziej poznac. p.s z rzeszowa do krk jest 160 km:p tez jestem z rzeszowa :p edit: ok pewnie masz na mysli w jedna i druga strone.i pewnie nie mieszkasz w samym rzeszowie. niemniej jednak, niestety...nikogo ( ma na mysli rodziny) nie interesuje, czy masz za co dojechac, czy pozniej doeciec- szukajac rodziny musisz sie liczyc z tym, ze to Ty musisz pokryc koszty podrozy, oni takze niejako ryzykuja- a co jesli zrezygnujesz po 3 tygodniach? traca kase za bilet, Twoje kieszonkowe... przygotowywujac sie do wyjazdu takiego musisz wsiac to pod uwage. Masz sporo czasu, jesli jestes splukana i nie pracujes to...zacznij pracowac? bo to malo ogloszen o nianiowanie? Ja tez tak robilam, bilet do szwajcarii wcale tani nie byl, a nie chcialam zdzierac z mamy. Przygotowywalam sie do obrony, robilam wolontariat i jeszcze babysittingi, zeby miec kase na bilet i pozniej na jakis start tutaj. da sie. Wiedzialam, ze przed takim wyjazdem potrzeba sporo kasy i ze samo stypendium nie wystarczy...Trzeba wszystko odpowiednio zaplanowac!
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-03-22 o 11:54 |
|
|
|
|
#4337 |
|
Wtajemniczenie
|
Absolutnie NIE wstawaj. To nie Twój obowiązek - chyba, że masz babysitting całonocny. NIE DAJ SIĘ WYKORZYSTYWAĆ.
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
MoNi raz się nie udało, okej.. ale nie ma powodu pesymistycznie twierdzić, ze tak samo będzie i teraz
A my jesteśmy z góry ostrożne, przyjrzyj się realiom życia, dla nich też to jest niełatwa decyzja wybrać odpowiednią osobę, a jak sami nie wychodzą z taką inicjatywą to najczęściej nie chcą zapraszać. Jakby myśleli o tym, czy by kogoś nie zaprosić żeby się bliżej poznać, to na pewno by o tym wspomnieli.. Niemniej jednak wpaść na własny rachunek wcześniej jest dobrą opcją. Ale z jakiej racji mają za Ciebie zapłacić jeśli przyjedziesz i się okaże, że to nie Ty będziesz ich au pair bo nie zrobiłaś dobrego wrażenia. Mogą się wtedy upominać o kasę - bo nie znasz ludzi, nie wiesz z jakim podejściem są do życia. Bądź po prostu rozsądniejsza troszkę, skoro już w zeszłym roku spotkało Cię coś przykrego to działaj tak, żeby tego uniknąć.. Jasne, czasem trzeba zaryzykować, ale opieraj się tylko na progach, na które możesz sobie pozwolić
|
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tamtym roku dokładnie sprawdziłaś rodzinę? Czy pojechałaś na hop-siup? Z tego co pamiętam to była szybka akcja. Au pair to wyjazd nie nastawiony na zarobki. Można owszem sporo odłożyć, ale trzeba sobie wszystko planować i nie podejmować szybkich, nieprzemyślanych decyzji. |
|
|
|
|
#4341 | |
|
Rozeznanie
|
zdeka panikuję, bo on przyjeżdża już w piątek :O a jeszcze pokoju nie mamy, ale jutro idę na spotkanie, bo się rozmyślili i może nam dadzą pokój
![]() w ogóle co myślicie o różnicy wzrostu jeżeli laska jest wyższa ? ja sobie tego nie wyobrażam, no masakra jakaś ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
uuu znam to, nie fajnie jest mieć pokój zaraz przy dzieciach... miałam tak z poprzednią rodzinką :/ bardziej mnie wkurzało, że mnie to budziło ehh ale zdarzyło mi się, że wstałam do małej, nawet pare razy ją brałam do łóżka i spała ze mną ![]() ale to nie jest Twój obowiązek by wstawać do nich w nocy, więc nie czuj się źle, ignoruj to.. jeżeli masz z tym jakiś problem, po prostu pogadaj o tym, może mama nie wie, że jej dziecko płacze ale bądźmy szczerzy - głupią udaje |
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
eee jak dla mnie zaden probem..
na poczatku sie stresowalam, bo Tz jest tego samgo wzrostu co ja, wiec jak zakladam obcasy...to wygladamy komicznie. i znam kilka innych par, gdzie dziewczyny sa wyzsze i nigdy nie slyszalam zadnego komentarza od nikog, wiec luz. przyzwyczaisz sie!
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- taa wiem, wiem - zawsze tak mam hee w gorącej wodzie kąpana lol ale jeszcze niedawno było 6 miesięcy do przyjazdu a teraz już tylko tydzień
|
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4346 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to teraz nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w anielską cierpliwość ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
mam 170, a mój chłopak 181 czy 183
|
||
|
|
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
a to dobrze masz
tzn mi to nie przeszkadza, aczkolwiek mam wrazenie, ze Tż niezbyt komfortowo się czuje jak mam szpilki czy wyższe podeszwy ( a mam straszne zamilowanie do butow na wyższych podeszwach )
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha, u nas jest róznica 32 cm
i w sumie mam super warunki żeby nosić wysoookie obcasy... ale ja nie lubię Wzrost to sprawa bardzo indywidualna.. jak charakterami się dobrze dobierzecie to wzrost nie powinien przeszkodzić |
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Pierwszy pozytyw z UK!!
![]() ale wątpie, żeby coś z tego wyszło, bo.. rodzinka ma własne konie
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

co masz na mysli??? a raczej kogo!!!!

dali mi pozytywa i czekam na odpowiedź bez przerwy robiąc "odśwież" 

szczególnie jeśli chcesz wyjechać po raz pierwszy, wydaje mi się, że rodzinki wolą doświadczone au pair, przynajmniej tak wnioskuję na podstawie mojego "powodzenia"
A i tak się może okazać, że nie będzie żadnego dobrego rezultatu.