|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
witam się z rana!!!!
zbieram się do pracy i przedszkola, TZ wyjechał, więc sama ogarniam, a mój mały śpioch jeszcze śpi a w sumie już duży, w niedziele kończy 5 lat !!! mam prośbę w poprzednim wątku któraś wklejała linki do fajnych sukienek, jedna była taka jakby z cieńkiej wełny w 4 kolorach za kwotę coś 39 zł z trochę bufiastymi rękawami... Oliath chyba Tobie też się podobała i dałaś do obserwowanych, też myślałam że dałam ale patrze dzisiaj i nie ma buuu poratujcie pls pls pls musze ją kupić na święta !!!!!ok zmykam miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty ps. przez noc znów napadało trochę śniegu ale przez chmury nieśmiało przebija się słońce
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-03-22 o 07:15 |
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry brzuszeczki!
Wpadlam tylko na chwike zeby pochwalic sie wczorajsza wizyta. Lapek jeszcze nie naprawiony a pisanie na tel podnosi mi cisnienie Do rzeczy: nasze dziecie wreszcie sie zlitowalo, wrecz za bardzo wzielo sobie do serca moje prosby i cala wizyte szeroko rozkladalo nozki i uwaga, uwaga jest SYNUS ![]() Babel wazy 600 g i jest sliiiczny Mi ladnie przybylo wod plodowych wiec maly ma wreszcie gdzie poplywac. A najlepsze jest to ze jak weszlam do gabinetu to ginka chciala mnie do ktg podpinac bo myslala ze ja juz na wykonczeniu taki mam bodziol ![]() No i dostalismy zdjecie jak to gin powiedziala jajeczek do swieconki haha Buziolki dla Was, pa |
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dużego już synka )))U mnie Pani się zdziwiła jak jej mówiłam, że już po glukozie... ona wielkie oczy i mówi to my już tak daleko jesteśmy? A u Was na odwrót
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
Cytat:
i w końcu ujawniło się dzieciątkoCytat:
za dzisiejsze wizyty
|
||
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
i od razu się pochwalę że u mnie dziś studnióweczka im bliżej to tym większy strach mnie oblatuje ale cieszę się niezmiernie ![]() Śnieg nadal sypie dobrze ze nie ma słonecznej wiosny bo bym zwariowała siedząc w domy i się kurując Trzeba śniadanko przygotować bo synuś już głodny i daje znaki, dziś jajka na twardo i kakao Życzymy miłego dnia i trzymamy kciukasy za wizytujące mamusie |
|
|
|
#607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
TŻ wrócił z pracy bez słowa Nie umiem się z nim dogadać A chodzi ciągle o to moje zwolnienie... Nie może przeżyć, że chciałam być fair w pracy i uprzedzić wcześniej, że się wybieram na L4 Dla niego powinnam z dnia na dzień im dowalić.Cytat:
Cytat:
za synusia.Lecę do pracy. Nie będę się zamartwiać przynajmniej, bo z dzieciakami się nie da. Papa
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie że wszystko jest ok |
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
BRY dziewczynki.
Na weekend zapowiadaja siarczyste mrozy - poranki od -10 do -25 stopni ![]() trzymam za wizyty dzis i za tygodnie!Bosz, co za dzien wczoraj byl : z tego wszystkiego poszlam spac o pierwszej i spalam tylko 4 godziny.Bo pod wieczor niezapowiedzianie wpadl do nas moj tato i oznajmil (... ktora mi radzila, zeby kupic byka, to mi sie ocieli? ), ze chce przepisac na nas dom, natychmiast i bez watpliwosci.Dom na przedmiesciach, tato go budowal przez pol zycia, 240 m2, z ogrodem ![]() Moj brat zrzekl sie swojej przyszlej czesci spadku na moja korzysc. Tato jest zadluzony na blisko 100 tys., grozi mu komornik, jest na glodowej emeryturze i jest pijacym ciagami alkoholikiem - probuje sie leczyc od kilku lat (od smierci mamy), z roznym skutkiem (kilkumiesieczne okresy abstynencji). Wiec jako warunek mamy splacic jego dlugi - hipoteka 50 tys moze sobie zostac poki co - i przejac biezace rachunki oraz administrowanie wynajmem mieszkania studentom - to drugie mieszkanie jest jedynym dochodem taty oprocz emerytury. Mieszkalibysmy razem oczywiscie, ale dom jest tak wielki, ze i tak za duzy. Ja kiedys kochalam ten dom, ale potem tato nas brzydko zalatwil, duzo by opowiadac, i zostalismy prawie "na ulicy " - wtedy kupilismy nasze poddasze. I teraz to ja kocham nasz poddasze, nie wyobrazam sobie stad sie wyprowadzic. Choc obiektywnie, jest o jeden pokoj (dla Lili) za male dla nas juz Wiec bysmy je wynajeli, zeby sie choc samo splacalo i utrzymywalo, a mieszkali tam - tylko trzeba sporo kaski na dokonczenie ogrzewania (jest piec na gaz, ale poki co tato grzeje pradem, instalacja niedokonczona). Wiec mysle, ze realnie to za rok dopiero. A przez rok trzeba utrzymywac i dom, i mieszkanie, plus te dlugi taty, plus inwestowac tam w wykonczenie - gaz, elewacja, formalnosci. Ale rachunek jest prosty - za klkadziesiat tysi dostajemy kilkaset... Nie umiem sie cieszyc, jestem pogubiona i przerazona, cala sie trzeslam wczoraj z nerwow, Lilus tez sie martwi bo tak mocno i niespokojnie kopala. Bierzemy oczywiscie, postanowione. Nie wiem, jak damy rade z kolejnym kredytem, i jak to bedzie tam zamieszkac... z tata... Tato byl moim wzorcem, idealem szlachetnosci, pracowitosci, ikona - kiedys. Potem zafundowal mi polowe siwych wlosow, ktore w ogole mam pod farba. Odkad nie mieszkamy razem, jest ok. Jak nie bylo, zawsze moglam sie odciac - bo po tylu latach juz stracilam sily wyciagac go z klopotow. Przepraszam, ze od rana smece na ogolnym zamiast w klubie, ale musialam to wyrzucic z siebie. NIE CYTUJCIE calosci prosze w razie, gdyby ktoras z Was chciala mnie poglasiac albo opitolic ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
|
|
#610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39910200]Racja, pewnie, ale dla mnie hipotrofia to słowo-horror i wolałabym grubaska, nawet za cenę popękania - z moją historią, ale normalnie to pewnie miałabym takie obawy jak Ty.[/QUOTE]U mojej siostry podejrewano hipotrofię, a mały ważył 2900 ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-03-22 o 08:18 |
|||
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39913345]Oliath chyba Tobie też się podobała i dałaś do obserwowanych, też myślałam że dałam ale patrze dzisiaj i nie ma
buuu poratujcie pls pls pls musze ją kupić na święta !!!!![/QUOTE] SURKA, Mela kupowala ta: http://moda.allegro.pl/polo-romantyc...079605249.html Ja jestem zakochana w niej - w sukience, nie w Meli
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliath
To ja przytulam ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem bucem do kwadratu ![]() TESO, to do Ciebie mialo byc o sukienusi ......................... ......................... .
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Witam się moje kochane babeczki i dzieciaczki
![]() Wczoraj byłam zbyt późno w domu więc piszę dziś ![]() A mianowicie dzidziuś rośnie jak na drożdżach, wszystko oczywiście w normie i Termin nakłada się równiutko z OM pięknie pozował dał zmierzyć sobie stópki nawet i wyszło 3,4 cm A teraz najważniejsze ! Uwaga Uwaga ! moja Córcia zrobiła psikus i wczoraj pięknie pokazała że jednak będzie SYNKIEM! mamy nawet pamiątkowe zdjęcie i teraz o pomyłce nie ma co mówić bo ewidentnie było widać siusiaka i jajka A i połówkowe będzie jednak 8. 04 bo jeszcze było za wcześnie no i dostałam skierowanie na glukoze 75... grrrrr Wrzucam wam foto moich małych stópek (fot1) i genitaliów (fot 2)
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-03-22 o 08:25 |
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Uspokaja mnie rutyna, ide wieszac pranie
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Zmien w podpisie
|
|
#616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiem, ze kieyś pisałyście o tym ślimaczku, możesz mi podesłać jakiegoś linka, gdzie kupowałyście? ![]() Cytat:
, a odnośnie tż, zrozumiałabym go jakbyś miała jakąś ciążę zagrożoną i zwlekała z przejściem na L4, ale skoro dobrze się czujesz, chcesz pracować, to dlaczego masz się rozleniwiać w domuCytat:
Cytat:
i żeby okazało się, że malutkie poprostu sobie tak ładnie rośnie, a nie jakaś cukrzyca
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-03-22 o 08:34 |
||||
|
|
|
#617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. A z TŻem mam nadzieję, że szybko się unormuje. Trzymam za to ![]() Cytat:
. Za wizytę. Cytat:
Oj, te dziewczynki chyba chłopców już nie przegonią No, ale czego tu się innego niż jajek spodziewać przed Wielkanocą.
|
|||
|
|
|
#618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dżentelmeni nie dają za wygraną naszym wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze domek z ogródkiem świetna sprawa..Pomyśl jak tam będziesz szaleć ze swoimi nadzwyczajnymi pomysłami tylko gorzej, ze już finansowo trzeba podołać, no i z ojcem mieszkać. Ja jestem troszkę przewrażliwiona na punkcie alkonków..mój mąż ma ojca alkoholika i mimo że ogólnie jest miły i rozmowny i lubi mnie.. to zdążyłam zwłaszcza w naszych początkach poznać jaki potrafi być, ze tak powiem problemowy (to i tak łagodne określenie). Teraz się co prawda uspokoił, ale mnie dystans pozostał do niego. Ale oczywiście inaczej teść, a inaczej własny ojciec..absolutnie nie chcę Twojego oceniać. Ale skoro zdecydowaliście się na jego propozycję, to mogę tylko pogratulować i życzyć, aby wszystko układało się zgodnie z planem i pięknie A co na to Twój mąż??
|
||||
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dołączam się do kciuków dla Malinki i innych niedopisanych do listy ![]() Cytat:
Komu jak komu, ale Wam szczęście należy się już z urzędu
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
O kurka, a ja się nie przywitałam. Dzień dobry. Witam się z wami Mamusie w 26 tygodniu
|
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, oj żeby we wtorek moja nie zrobiła mi takiego psiukusa, już pozamawiałam sporo różowych ubranek ![]() I gratuluję oczywiście synusia mamusi |
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na tym zdjęciu to nawet ja widzę
|
|
#623 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej.
Ja wstałam i nie umiem już spać. Kiedyś umiałam dospać do 10-11, a teraz wstaję z TŻem i koniec spania. Zaraz więc coś robię, bo wczoraj siedziałam bezczynnie do 13, po czym jak się już zebrałam, to odezwała się moja siostra (mieszka za granicą i rzadko mamy kontakt) i szkoda mi było iść... Oliath - trudna sytuacja, tyle mogę powiedzieć, bo sama nigdy nie mieszkałam w domu ani nie chciałabym mieszkać z (żadnymi) rodzicami, ale pewnie w domku jest inaczej... Trzymam kciuki, żeby wszystko się rozwiązało i poszło po Twojej myśli! Cytat:
![]() U nas była hipotrofia Ale mimo kilkukrotnego USG w przeciągu 2 tygodni (w gabinecie prywatnym i w szpitalu) nikt tego nie zauważył Nie chce mi się już o tym myśleć, bo to mnie dobija, ale to wszystko było tak spierniczone przez lekarzy, że szkoda słów... Cytat:
Haha ale psikus Ale gratuluję męskiego potomka
|
||
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to jak nic trzeba pomyśleć już o torbie
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dziewczynka, ale przynajmniej tę tonę ubranek z pierwszej ciąży się wykorzysta.![]() Wiem i zaczęłam się wczoraj stresować, że wypłata dopiero 10 kwietnia. Święta za pasem, więc teraz zakupów ciążowych nie mogę zrobić, a wolałabym tę torbę już mieć. Wczoraj z tego powodu wpadłam nawet w lekką panikę. |
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39913962]Hej. U nas była hipotrofia Ale mimo kilkukrotnego USG w przeciągu 2 tygodni (w gabinecie prywatnym i w szpitalu) nikt tego nie zauważył Nie chce mi się już o tym myśleć, bo to mnie dobija, ale to wszystko było tak spierniczone przez lekarzy, że szkoda słów... [/QUOTE] Dlatego dla mnie ciężko znaleźć dobrego ginekologa, bo każdy jest dobry w normalnych sytuacjach i jak się nic nie dzieje. A znaleźć takiego, kt,ory poratuje, jak ciąża przebiega z komplikacjami to ciężko
|
|
|
|
|
#628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulację Cytat:
|
||
|
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozkładał nogi cały czas więc wszystko dokładnie pokazał ale szok dalej jest
|
|
#630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo się wiecznie zamartwiam... Bo to jest tak, że jak ciąża jest OK, to każdy ginekolog jest dobry. A jak nie jest OK i jak nie kończy się OK, to potem przychodzą wyrzuty sumienia, że mogłam to i tamto, że mogłam do tamtego... Teraz już nic na to nie poradzę i z tym się pogodziłam. Jestem czujna i mam wiele wiary, że będzie dobrze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

a w sumie już duży, w niedziele kończy 5 lat !!!
buuu poratujcie pls pls pls musze ją kupić na święta !!!!!

Ja byłam i chciałam coś napisać, ale klawiatura odmówiła mi posłuszeństwa..wchodziły tylko wszystkie polskie literki..nie dogadałybyśmy się przez śśśćććóóółłłłąąą
Ja tu poprzepinałam klawiatury, żeby sprawdzić czy inna będzie działała.. moją jeszcze kilka razy podłączałam i działa! zgłupłam 

Dla dużego już synka
za dzisiejsze wizyty

Bo się wiecznie zamartwiam...