|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
cześć,
Asiuk, kciuki trzymam, ale sprawdzanie objawów w internecie zawsze da ci diagnozę najcięższego kalibru, a przecież jest cała masa chorób o podobnych symptomach, nie można od razu zakładać najgorszego. Głowa do góry. Wczoraj byłam u lekarza umówiona na 19:15 a weszła dopiero o 20:45, co za masakra. Płacę gruba kasę a oni standardowo umawiają za dużo pacjentów. Mam za to recepty na kilka miesięcy i skierowania na wszystko, co potrzebowałam. Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2013-03-21 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Asiuk, trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki. Nie nastawiaj się na najgorsze. Ja w zeszłym miesiącu drżałam o mamę bo na rutynowym badaniu lekarka stwierdziła powiększenie węzłów chłonnych+ fatalne samopoczucie mojej mamy- wg lekarki świadczyło tylko o jednym - nawrocie choroby. Na szczęście natychmiast poumawiała ją na badania. Okazało sie że wszystko jest OK. Cytat:
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Kupiłam i wczoraj zrobiłam trening z Jillian Michaels 30 day shred. Takie napisanie, że się będzie ćwiczyć jest niezwykle mobilizujące. Gdybym sobie tylko tak w duchu pomyślała o ćwiczeniach, to pewnie bym odpuściła, bo mnie głowa bolała i spać mi się chciało.
Także dzisiaj piszę, że zrobię Chalean Extreme. Cytat:
3mam kciuki za teściową i oby było tak jak miskowa pisze! Współczuję czekania, ale dobrze, że udało ci się pozałatwiać wszystko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj niestety nie dałam rady- bardzo chciałam, ale chyba się przetrenowałam. Wszystko mnie bolało- jakbym grypę miała. Te 2 treningi siłowe mnie zabiły. Poza tym z dietą było kiepsko wczoraj bo obiad u babci męża- a babcia na stare lata lekko zgłupiała i robi żarcie z torebek ![]() ![]()
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może by tak porozmawiać z babcią o składzie takich zupek galopek (mój dziadek tak nazywał zupy z torebki)? Nastraszyć, że trucizna, chemia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dania z torebek..mmm .. to mi przypomina moją teściową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki. Miśku, to nie tak, że się nakręcam i czytam byle co. Są pewne objawy, które wskazywać mogą na wiele chorób oraz na te najgorsze rzeczy, są też objawy, które w pierwszej kolejności wskazują na najgorsze rzeczy, a łagodne są wielce małoprawdopodobne. I do tej drugiej grupy należy to, o czym mi opowiedziała teściowa (w pierwszej kolejności wyklucza się raka).
Jestem zła na samą siebie, bo trzeba było być bardziej stanowczym już dawno i zapisać ją na badania wcześniej. No nic, ja już i tak myślę do przodu, nie o dzisiejszym badaniu ![]() Dam znać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
ja się dziś zarejestrowałam na rezonans znowu - na lipiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrażam delikatnie swoją opinię jak mi zachwala- coś typu vegeta- że super bo wrzuca to na wodę , dodaje koncentrat pomidorowy i ma zupę w 10 min ![]() Patrzy na mnie wtedy jakbym się przemądrzała. Wczoraj np mi polecała sos do sałatki- taki że do śmietany się wrzuca jakąś miksturę i jest super sos. Zepsuła tym sosem miks sałat + pomidora+ ogórka- byłaby super sałatka - jakby ją z oliwą zrobiła- a tak pływała w tym gównie. Mąż mi mówi żebym przymknęła oko bo babcia ze zdrowiem ma problemy- kręgosłup odmawia posłuszeństwa- praktycznie całą zimę z domu nie wychodziła bo nie daje rady po schodach zejśc- ja oczywiście bardzo jej współczuję - i nie wymagam cudów- ba! ja w ogóle głupio się czuję chodząc na te obiady- no ale z drugiej strony- babcia naleśniki smaŻy. Wczoraj krokiety były- nastała się przy kuchni- zrobiła farsz - ale do farszu zupkę grzybowa dodała żeby był intensywniejszy smak grzybów ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jakby na te badania miała czekać więcej jak tydzień to byśmy wszyscy osiwieli. Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-03-21 o 09:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż zresztą nauczony z domu ma takie zapędy, że jak jesteśmy na zakupach i pytam się, co na obiad kupujemy, to często kieruje się do regałów z proszkami i wybiera, nie mogę mu z głowy wybić, że to samo (przecież lepsze i zdrowsze) można samemu zrobić, bez glutaminianów i innych E. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do badań, to mój ojciec ma takie samo podejście. Woli nie wiedzieć, że coś mu jest, bo jak pójdzie, to już koniec. Jakby rozpoznanie choroby sprowadzało się do tego, że trzeba już trumnę wybierać ![]() Co gorsza, widzę np po kolegach z pracy, wszyscy zaraz po 30., że mają takie samo podejście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
o, to zanim się obejrzysz będziesz miała badanie
![]() Dzisiaj byłam w ZOZie i taki starszy pan przyszedł do rejestracji ze skierowaniem do urologa. Pani w rejestracji odpowiedziała, że w naszym mieście urologa nie ma, ale że takie sprawy chirurg załatwia i żeby przyszedł jeszcze raz ze skierowaniem do chirurga. Pan odpowiedział, że gdyby był młodszy to by przyszedł z karabinem ![]() haniu, no fakt, z nieswoją babcią to ciężko dyskutować. Do babć TŻ też pewnie bym tylko powiedziała, że zdrowiej i smaczniej bez proszku i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W nosie to ma. W nosie ma nawet to że może mnie i Manie same zostawić-nic do niego nie dociera.
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne z czym dalej walczę bezskutecznie, to dentysta!!!! ![]() Misku, cholera, lipiec?? ![]() Nasza służba zdrowia woła o pomstę do nieba!! Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2013-03-21 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba muszę wykręcić porządną awanturę- taką z rzucaniem talerzami. To na niego działa. Już kilka spraw załatwił po ataku mojej furii ![]() No ale to chore żeby takie myki stosować. ![]() Mój chodzi do dentysty tylko wtedy jak z bólu wyje- tak po prostu na sprawdzenie- leczenie nie pójdzie. Tym sposobem 3 tyg temu wyrwano mu 6 ![]()
![]() |
#4547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nadciśnienie może być też związane z nadwagą i często schudnięcie likwiduje problem, może go to zmotywuje. Dziś idę właśnie do dentysty wyczyścić kamień. Tż się śmieje, że mentalnie się przygotowuję do wyprowadzki i wszystko załatwiam, żeby mieć z głowy. Ja mu mówię, że każda motywacja jest dobra, żeby nie mieć żadnych zaległości |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do badań krwi, to marudziłam mu, że skoro ja przed ciążą porobiłam badania krwio, a on też bierze udział w tym projekcie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale od małej ilości wegety to raczej nic złego się nie stanie... Co do męża, to to nadciśnienie mocno go zmotywowało...i zaczął się trochę zdrowiej odżywiać, do schudnięcia jest jeszcze droga do pokonania...ale rzucił palenie i nie pali od 3 mcy!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magii w płynie, vegeta i sosy z torebek do sałaty poszły w odstawkę. Ostatnio nawet parowar sobie zakupili. Ciekawe czy w ogóle usłyszał to zdanie ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Dobrze że dziecko go motywuje..mojego niestety nie. Miał rzucić palenie jak zaczniemy starania, potem jak zajdę w ciąże , potem ja się Mania urodzi- i co i pali do tej pory. A badanie zrobił- na grupę krwi. Mówiłam - "jak już się kujesz to zrób od razu morfologię, cholesterol, cukier". Nie po co!! Nie zrobił. TAKŻE respekt dla męża. ![]()
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
To ja napisze w takim razie i to wielkimi literami: DZIS BEDE CWICZYC
![]() Może mi się od tego humor poprawi. Moja mama używa świństw z proszku ![]() ![]() Ja powinnam zrobić badania, iść do lekarza, a nawet kilki, a od jakiegoś czasu to wszystko olewam sobie ![]()
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |||||
Zakorzenienie
|
JAk w takim kalkuatorze przeliczasz sobie zupę? orientacyjne?
Cytat:
![]() Cytat:
Niech już przyjdzie wiosna, wyciągnę rower ![]() Cytat:
Mi się zdarza raz na jakiś czas danie z torebki (np barszcz czerwony na święta), albo kostka rosołowa jak nie mam mięsa do zupy. Jakiś czas temu zrobiłam na szybko "pomysł na..", tego się jeść nie dało, sama sól chemia. Moja mama dobre zupy gotuje po czym dodaje kostki "dla smaku" ![]() Ja planuję zrobić takie: http://zdrowoinatemat.blogspot.com/2...rosoowych.html No terminy super. Ja w lutym zapisywałam dziecko na usg głowy, na połowę kwietnia ale akurat to mi pasuje. Neurologa dziecięcego w moim mieście nawet nie ma ![]() Moja mama miała jechać na kontrolę do chirurga naczyniowego w marcu, miesiąc się zeszło zanim się dodzwoniła żeby się zapisać, kontrola w czerwcu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
co do zupy to za bardzo nie ma co wstawiać do tego kalkulatora
warzyw do kalkulatora się nie wlicza (poza korzeniowymi i strączkami), bo i tak mało mają kalorii i trzeba ich jeść najwięcej więc wstawiasz tylko mięso i tłuszcz z tego mięsa |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W kwietniu mam zamiar kupić sobie rower, bede jeździć w pracy, zamiast MPK ![]()
![]() |
#4556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje, rzucenie palenia to już osiągnięcie Cytat:
Ja też nieraz robię taki wywar, jak w linku, ale trochę prostszy, coś takiego •750 ml (3 szklanki) wody •1 łyżka oliwy extra vergine •1 łyżka sosu sojowego (tylko zwróć uwagę, żeby to chemia nie była, bo często niestety jest) •3 gałązki natki pietruszki wraz z listkami •włoszczyzna: 1 marchewka, 1/2 małej pietruszki, kawałek pora, po małym kawałeczku selera i kapusty •jeśli mamy - plasterek suszonego podgrzybka •sól i świeżo zmielony pieprz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też muszę się rozejrzeć, na razie wezmę TZa i będę sobie z synkiem śmigała do miasta na plac zabaw ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
dzięki ![]() ![]()
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Nie jadłam chyba sałatki z kaszą - nie wiem, jak smakuje
![]() Odnośnie vegety i kostek rosołowych - ja jednak dodaję. Zbieram się i zbieram do samodzielnego zrobienia i zamrożenia bulionu, ale jakoś się nie mogę zmotywować. Spróbuję jednak bardziej się postarać ![]() No i nie zamierzam ćwiczyć dziś. Trochę mnie żołądek pobolewał, teraz zjadłam kolację. Jutro idę z młodą na bilans dwulatka ![]() ![]() Reszta w klubie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
22 marca, a ja w Emu i futrzanej czapie ![]() Sanetko, wypatrzylam jeden rower na all, miejski, z koszykiem, najtańszy, bo z przesyłka ok. 300zl. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- I bym zapomniała. Wczoraj zrobiłam Six Pack Six Weeks, potem mi się Jillian snila ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-03-22 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.