|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
ja wprowadzam zakaz tylko tż i moja mama jak bedzie chciała ale ona sie nie narzuca i jest z poza kielc wiec jak wpadnie na chwilkę to nic nikomu sie nie stanie ale tez mysle o innych zeby kobiety dobrze sie czuly nie dosc ze pewnie mezowie beda czesto to jeszcze inni ludzie - przesada
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1383 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tż zabierze to wszystko do szpitala, a i tak położna ubierając zdecyduje co założyć. Cytat:
A co do czapeczek to i ja przewrażliwona jestem. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa się chyba obraziła
![]() ale chociaż ani razu nie wspomniała o odwiedzinach w szpitalu ![]() W sumie moja mama też nie ![]() Więc albo uważaja takie odwiedziny za oczywiste... albo przyjdą dopiero jak wrócimy do domu.. Wole opcję nr 2
Edytowane przez potterka Czas edycji: 2013-03-22 o 10:22 |
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
i tak powinno być 1 osoba i koniec, zresztą nie wiem czemu niektórzy na siłe chcą do szpitala przychodzić, przecież to z reguły 2-5 dni więc raczej da sie wytrzymać.
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Jade na szpital... Trzymajcie kciuki... Gin kazał przyjechać.
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dałam jej zadanie bojowe, jak będzie coś rozmawiać z moją teściową ma jej przekazać, że w szpitalu żadnych odwiedzin. Jak teściowa jej nic nie wspomni to ja będę musiała delikatnie, bo nie wiem jakie ona ma do tego podejście ... Generalnie opcje są dwie, że albo zaplanowała w domu albo zaplanowała szpital. No i ten szpital to albo zjawi się bo wykombinuje autobus na co nie mam wpływu, albo zadzwoni do męża, żeby ją zabrał po drodze, co jeszcze można jej powiedzieć, że nie ... Więc już wolę teraz za wczasu poinformować, że odwiedziny w domu po uzgodnieniu telefonicznym a jakoś dodać że obiadki mile widziane
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale zimno na dworze
|
||
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jedziemy do szpitala. Gin kazał przyjechać, bo jest do 14 to mnie sprawdzi.
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za fałszywy alarm
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie miałam pisać żebyś pojechała tak czy siak.
mi tu mówią że jak czuje ból w podbrzuszu taki jak na okres to migiem im zgłaszać. dają czopki, ewentualnie nospę dożylnie w ostateczności... uff... w końcu 30tc skończony. nareszcie 3 z przodu... ![]() nadal nie mam pozwolenia na prysznic chociaż raz w tygodniu ![]() a koleżanka z sali jeszcze nie urodziła. ale będą ją rozwiązywać dziś albo jutro. |
|
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
3mam mocno kciuki ![]() ja biorę Fenoterol ,ale za bardzo mi chyba nie pomaga, tzn brzuch nie boli, ale skurcze często występują, ponadto niezbyt dobrze się po nim czuję (mimo , że biorę Isoptin) , męczę się nawet jak chodzę po domu, a jak się schylam, to mam zadyszkę i od razu muszę usiąść i mam drżenia rąk ..ehhhAaś- Ty to masz stresujące sytuacje w tym szpitalu ![]() ale fajne, że już 30tc skończyłaś
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-03-22 o 10:38 |
|
|
|
#1395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie pobyt w szpitalu to 3-5 dni i po co maja te wszystkie ciotki i babcie przyłazić nie wytrzymają? ja tam trzymam sie mojemu zakazowi ![]() mam już tą aktywację warsztatów a jak to wygląda dalej formalnie idę na te zajęcia i jak oni sprawdzają czy mogę w nich uczestniczyć przyjdzie mi jakiś "bilet wstępu"? |
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za koleżankę! Nuna daj znać co i jak |
||
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
A moja mama powiedziała, że ona grzecznie poczeka na Nas w domu, bo wie jaki to wysiłek - poród i ona mile nie wspomina i da mi odsapnąć. Chyba, że będę chciała by przyjechała to mam dzwonić - zdrowe podejście, choć myślałam, że będzie okupować szpital
![]() Nuna trzymam kciuki!!!
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 35 tc
Zaczynam się trochę martwić bo moja mała od jakiś 2-3 dni jest bardzo mało ruchliwa. Wiem że wcześniej też tak miała że tydzień szalała a później 2-3 tyg spokój. No i kurcze niby jej nie czuję a momentami widzę jak mi brzuch szaleje albo jak leże z TŻtem to ja nie czuję ruchów a on mi mówi że mała go kopie nie wiem czy się przyzwyczaiłam i jej nie czuję czy jak. Tym bardziej że wyczuwam że się przemieściła bo gdzie indziej czuję główkę czy stópki![]() Eh już sama nie wiem co myśleć. Kupiłam sobie wczoraj lody. Właśnie zjadłam pół opakowania i chyba przesadziłam z tą ilością ![]() Ale dobre były. Najlepsze jest to że ja takich lodów bym nawet nie tknęła przed ciążą ![]() oj tam oj tam tęskniłyśmy wszystkie! ![]() Kinga ja bym już nic nie kupowała ![]() Aaaa i mam pytanie. Zabieracie od razu smoczek do szpitala? |
|
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ja wezmę na wszelki wypadek |
||
|
|
|
#1402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za 3 z przodu i za jak najwięcej skończonych tygodniDla koleżanki też Cytat:
a drżenie rąk minęło mi choba po 3-4 dniach więc może Tobie też minie
|
||||
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
trzymajcie się z Julką
|
#1404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że oprócz TŻ nikt nie będzie mnie nawiedzać w szpitalu... oby... (mam na myśli głównie teściów ![]() )Cytat:
Twoja Mała ma już coraz mniej miejsca w brzuszku , więc to pewnie dlatego ![]() ![]() a smoczek już do torby spakowałam, w razie czego lepiej mieć ![]() ja biorę Fenoterol od niedzieli po południu... ale mam nadzieję, że niedługo przejdą mi te objawy uboczne... |
||
|
|
|
#1405 | |
|
Zadomowienie
|
Aaś super, że już 30 tc
![]() Pawie oczko 35 tc jak to fajnie brzmi my w święta zaczniemy![]() Co do wyjścia ze szpitala to uważam, ze bez sensu teraz planować, skoro nie wiemy jaka pogoda. Co do jeansów to ja mam takie pumpy w rozmiarze 62 i jeansowy to one mają tylko kolor a są z cienkiej bawełny, coś jak dresik takie bardziej jeansowe jeansy mam na 68, ale też z domieszką czegoś elastycznego.Odwiedziny teściowej moja ma się nie pojawiać wcześniej niż po 2 tygodniach od narodzin a jeśli będzie miała taki plan to mój mąż ma ją powstrzymać. Nie wiem jak będę się czuła, może mi mleko z cycków cieknąć, mogę się czuć jak wrak człowieka, więc dopóki nie dojdę do siebie nie mam zamiaru, żeby jeszcze ta kobieta mi swoją obecnością ciśnienie podnosiła.---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Wspólczuję samopoczucia, ja też biorę F i kompletnie nic mi nie jest na szczęście. A biorę bez isoptinu. |
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 30 tc czyli co wogole nawet na siku nei wstajesz?co do bolu dokladnie, nie powinno juz nic bolec w podbruszuu i lepiej sprawdzic taki bol... trzymam kciuki za kolezanke z saliii
|
|
#1407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wierzymy, że to fałszywy alarm.Czytam opowieści o mamach i teściowych i moja mama jest kochana. A teściowa... cóż... ponad 400km stąd... jak ja to przeżyję.
|
||
|
|
|
#1408 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za wsparcie. Ja już po wszystkim. Pobrali mi drugi raz krew i mogłam się najeść
Wyniki odbiorę od razu we wtorek na wizycie, bo one są wysyłane do przychodni. Poproszę jeszcze kciuki żeby były prawidłowe A tak w ogóle to byłam trzy razy kuta bo i w paluszek mnie kuła, żeby sprawdzić czy może mnie obciążyć glukozą. Z palca krew leci bardziej niż z żyły chyba, bo trzymałam ten wacik i trzymałam i ciągle leciała. Cytat:
Cytat:
![]() Wielkie brawa za 3 z przodu. Jeszcze troszkę i będziesz miała dziewczyny ze sobą
|
|
#1409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
U mnie 99% kobiet ma walizkę na kółkach. I chyba łatwiej jest taką walizką wyjechać na bok i umyć podłogę niż tachac reklamówki Do łazienki, pod prysznic, nigdzie. Nawet usg do mnie przyjezdza. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

ja wprowadzam zakaz tylko tż i moja mama jak bedzie chciała ale ona sie nie narzuca i jest z poza kielc wiec jak wpadnie na chwilkę to nic nikomu sie nie stanie ale tez mysle o innych zeby kobiety dobrze sie czuly nie dosc ze pewnie mezowie beda czesto to jeszcze inni ludzie - przesada

Bo z reguły jak mnie bolało to bardziej takie kłucia, ciągnięcia. Skurcze tylko z wieczora,