Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 10:11   #1381
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja nie moge mojej teściowej wybić z głowy że nie chcę odwiedzin w szpitalu, ma być tylko tz, chcę żeby te pierwsze dni były tylko nasze. ona sobie ostatnio wymyśliła że nie do mnie w odwiedziny przyjdzie tylko do wnuka, nosz kurczaki co za kobieta. Chyba zagadam z położnymi żeby nie wpuszczały nikogo
moja tez ma takie teksty ze ona nie do nas przyjdzie tylko do wnuka tak ajk by ten wnuk był jej własnoscią ale mnie wkurza tymi swoimi durnymi tekstami ja wprowadzam zakaz tylko tż i moja mama jak bedzie chciała ale ona sie nie narzuca i jest z poza kielc wiec jak wpadnie na chwilkę to nic nikomu sie nie stanie ale tez mysle o innych zeby kobiety dobrze sie czuly nie dosc ze pewnie mezowie beda czesto to jeszcze inni ludzie - przesada
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:14   #1382
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
moja tez ma takie teksty ze ona nie do nas przyjdzie tylko do wnuka tak ajk by ten wnuk był jej własnoscią ale mnie wkurza tymi swoimi durnymi tekstami ja wprowadzam zakaz tylko tż i moja mama jak bedzie chciała ale ona sie nie narzuca i jest z poza kielc wiec jak wpadnie na chwilkę to nic nikomu sie nie stanie ale tez mysle o innych zeby kobiety dobrze sie czuly nie dosc ze pewnie mezowie beda czesto to jeszcze inni ludzie - przesada
dokładnie ja sobie nie wyobrażam tabunów odwiedzających, moja teściowa też podnosi mi ciśnienie lepiej niż mocna kawa, coś czuję że po porodzie nasze stosunki ulegną pogorszeniu bo to typ wtrącający się we wszystko i wszystko wiedzący.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:19   #1383
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
dziewczyny pytanie dnia w co ubrać dziecko na wyjście ze szpitala bo ja mam zamiar ubrać tak:
body krótki rękaw
bluzeczka z długim rękawem
skarpetki
dżinsowe ogrodniczki
skarpetki i czapeczki
i kurteczkę z kapturkiem mam dwie cieplejsza i cieńszą
myślicie ze można tak ubrać bo mi teściowa mówi ze nie gdzie małe dziecko w dżinsy ubierać ale te spodnie są do 3.4kg to na małe dziecko.
Ja mam przygotowaną typową wyprawkę czyli body kaftanik lub bluzeczka, śpiochy czapeczka i niedrapki oraz polarowy dresik spodnie i bluza. Planuje kwiecien/maj a patrzać za okno może być różnie. Dołożyłam jeszcze kocyk i pieluchę tetrową na buźkę - u nas to wymóg
Tż zabierze to wszystko do szpitala, a i tak położna ubierając zdecyduje co założyć.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
te co ja mam są podszyte bawełna od środka. Kurde chyba ubiorę malca tylko w body i śpiochy skarpetki i kurtkę jak będzie zimno no i czapeczka i rękawiczki. Najlepsze ze mam dwie pary ogrodniczek dostałam je od siostry one są takie śliczne odpinane w kroku i z boku ze łatwo się ubiera trudno może na spacer teściowa da mi ubrać dziecko w nie ona to by najchętniej upchała małego w kombinezon tylko ze u nas w anglii ostatnio było 15stopni a ona mi ubierz czapkę bo zimno.
No sorry, twoje dziecko czy teściowej????
A co do czapeczek to i ja przewrażliwona jestem.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny leżę i rycze. Zabrali tę dziewczynę ode mnie na porodowke. Nie będę wnikac w szczegóły ale wierzcie mi że ostatnią godzinę jeszcze długo będę pamiętać...

Boże jak ja chciałabym być już w domu z dziewczynkami...
Trzymaj się... Daj znać co u nich.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
DZień dobry kochane... Już was będę nadrabiać, ale mam pytanko.
Bardzo proszę o pomoc:

Wczoraj wiezorem spinał mnie brzuch. Obudził mnie w nocy @ ból brzucha i krzyży... Bolało bolało a męża nie było bo na nockę, ale w końcu usnęłam... Obudziłam się z tym samym i trzyma.... Nospa nie pomaga... Nie wiem, czy dzwonić do gina, czy czekać spokojnie na wizytę?? Mam w środę... Julcia się rusza. Nie wiem, czy @ bóle mogą mówić o rozciąganiu?? Bo z reguły jak mnie bolało to bardziej takie kłucia, ciągnięcia. Skurcze tylko z wieczora,
No prosżę faktycznie pomalutku nas zaczyna brać na porody. Mi na szczescie przeszło po kąpieli i nospie, dziś spina mi brzuch ale już przyjełam do widomosci ze to takmusi byc i juz.

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:19   #1384
potterka
Zakorzenienie

Moja teściowa się chyba obraziła

ale chociaż ani razu nie wspomniała o odwiedzinach w szpitalu
W sumie moja mama też nie

Więc albo uważaja takie odwiedziny za oczywiste...
albo przyjdą dopiero jak wrócimy do domu..

Wole opcję nr 2

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2013-03-22 o 10:22
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:21   #1385
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4
ja wprowadzam zakaz tylko tż i moja mama jak bedzie chciała ale ona sie nie narzuca i jest z poza kielc wiec jak wpadnie na chwilkę to nic nikomu sie nie stanie ale tez mysle o innych zeby kobiety dobrze sie czuly nie dosc ze pewnie mezowie beda czesto to jeszcze inni ludzie - przesada
u mnie odwiedzający mogą wchodzić na oddział położniczy, ale położne proszą żeby w pokoju była maks. 1 osoba ze względu na komfort 2 osoby leżącej w pokoju. wiadomo że to różnie wychodzi, ale te pokoiki też nie są duże żeby zmieściło się tam niewiadomo ile osób.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:26   #1386
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
u mnie odwiedzający mogą wchodzić na oddział położniczy, ale położne proszą żeby w pokoju była maks. 1 osoba ze względu na komfort 2 osoby leżącej w pokoju. wiadomo że to różnie wychodzi, ale te pokoiki też nie są duże żeby zmieściło się tam niewiadomo ile osób.
i tak powinno być 1 osoba i koniec, zresztą nie wiem czemu niektórzy na siłe chcą do szpitala przychodzić, przecież to z reguły 2-5 dni więc raczej da sie wytrzymać.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:27   #1387
nuna2
Zakorzenienie

Jade na szpital... Trzymajcie kciuki... Gin kazał przyjechać.
Stary 2013-03-22, 10:27   #1388
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Moja teściowa się chyba obraziła

ale chociaż ani razu nie wspomniała o odwiedzinach w szpitalu
W sumie moja mama też nie

Wole opcję nr 2
Ja mojej mamie powiedziałam, że na dzień dzisiejszy nie chcę odwiedzin w szpitalu, no chyba że coś mi się odwidzi to zadzwonię.
No i dałam jej zadanie bojowe, jak będzie coś rozmawiać z moją teściową ma jej przekazać, że w szpitalu żadnych odwiedzin. Jak teściowa jej nic nie wspomni to ja będę musiała delikatnie, bo nie wiem jakie ona ma do tego podejście ...
Generalnie opcje są dwie, że albo zaplanowała w domu albo zaplanowała szpital. No i ten szpital to albo zjawi się bo wykombinuje autobus na co nie mam wpływu, albo zadzwoni do męża, żeby ją zabrał po drodze, co jeszcze można jej powiedzieć, że nie ...
Więc już wolę teraz za wczasu poinformować, że odwiedziny w domu po uzgodnieniu telefonicznym a jakoś dodać że obiadki mile widziane

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:31   #1389
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Wole opcję nr 2
no to oby tak było choć znając te mamuśki to śmiem podejrzewać opcję pierwszą
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Więc już wolę teraz za wczasu poinformować, że odwiedziny w domu po uzgodnieniu telefonicznym a jakoś dodać że obiadki mile widziane
moja teściowa jest kucharką, więc gotuje dobrze ale... jej obiady nie nadają się na dietę karmiącej (a mam nadzieję karmiącą być)

ale zimno na dworze

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:31   #1390
nuna2
Zakorzenienie

Dziewczyny jedziemy do szpitala. Gin kazał przyjechać, bo jest do 14 to mnie sprawdzi.
Stary 2013-03-22, 10:31   #1391
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

trzymamy
Stary 2013-03-22, 10:32   #1392
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
moja teściowa jest kucharką, więc gotuje dobrze ale... jej obiady nie nadają się na dietę karmiącej (a mam nadzieję karmiącą być)
Moja gotuje dość tłusto i pewnie też nie dietetycznie dla karmiącej, ale przynajmniej mężowe obiadki będę mieć z głowy
Cytat:
Trzymam kciuki za fałszywy alarm

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:33   #1393
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie miałam pisać żebyś pojechała tak czy siak.
mi tu mówią że jak czuje ból w podbrzuszu taki jak na okres to migiem im zgłaszać. dają czopki, ewentualnie nospę dożylnie w ostateczności...

uff... w końcu 30tc skończony. nareszcie 3 z przodu...
nadal nie mam pozwolenia na prysznic chociaż raz w tygodniu

a koleżanka z sali jeszcze nie urodziła. ale będą ją rozwiązywać dziś albo jutro.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:34   #1394
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
3mam mocno kciuki

ja biorę Fenoterol ,ale za bardzo mi chyba nie pomaga, tzn brzuch nie boli, ale skurcze często występują,
ponadto niezbyt dobrze się po nim czuję (mimo , że biorę Isoptin) , męczę się nawet jak chodzę po domu, a jak się schylam, to mam zadyszkę i od razu muszę usiąść i mam drżenia rąk ..ehhh

Aaś- Ty to masz stresujące sytuacje w tym szpitalu

ale fajne, że już 30tc skończyłaś

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-03-22 o 10:38
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:35   #1395
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dokładnie ja sobie nie wyobrażam tabunów odwiedzających, moja teściowa też podnosi mi ciśnienie lepiej niż mocna kawa, coś czuję że po porodzie nasze stosunki ulegną pogorszeniu bo to typ wtrącający się we wszystko i wszystko wiedzący.
mnie też sie tak wydaje bo nie pozwolę sobie na ciągłe wtrącqanie zwłaszcza jeśli chodzi o moje dziecko bo tak to zaciskam zęby i nie zawsze sie odezwe bo jak sie ostatnio odezwałam to sie obraziła i powiedziął mojemu tż ze mogłam sobie darowac takie komentarze no tak ja moge sobie darować a ona nie brrrrr.....

własnie pobyt w szpitalu to 3-5 dni i po co maja te wszystkie ciotki i babcie przyłazić nie wytrzymają? ja tam trzymam sie mojemu zakazowi

mam już tą aktywację warsztatów a jak to wygląda dalej formalnie idę na te zajęcia i jak oni sprawdzają czy mogę w nich uczestniczyć przyjdzie mi jakiś "bilet wstępu"?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:36   #1396
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja gotuje dość tłusto i pewnie też nie dietetycznie dla karmiącej, ale przynajmniej mężowe obiadki będę mieć z głowy
Trzymam kciuki za fałszywy alarm
ja myślę, że zrobimy zapasy do zamrażarki tak aby na początku migiem mieć obiad zrobiony

Cytat:

a koleżanka z sali jeszcze nie urodziła. ale będą ją rozwiązywać dziś albo jutro.
jeszcze trochę

trzymam kciuki za koleżankę!

Nuna daj znać co i jak

Stary 2013-03-22, 10:38   #1397
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jedziemy do szpitala. Gin kazał przyjechać, bo jest do 14 to mnie sprawdzi.

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:40   #1398
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
mam już tą aktywację warsztatów a jak to wygląda dalej formalnie idę na te zajęcia i jak oni sprawdzają czy mogę w nich uczestniczyć przyjdzie mi jakiś "bilet wstępu"?
pewnie przyjdziesz, będzie jakaś pani siedziała i zaznaczała kto przyszedł, więc podasz nazwisko i już

Stary 2013-03-22, 10:41   #1399
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A moja mama powiedziała, że ona grzecznie poczeka na Nas w domu, bo wie jaki to wysiłek - poród i ona mile nie wspomina i da mi odsapnąć. Chyba, że będę chciała by przyjechała to mam dzwonić - zdrowe podejście, choć myślałam, że będzie okupować szpital

Nuna trzymam kciuki!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:43   #1400
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam się w 35 tc
Zaczynam się trochę martwić bo moja mała od jakiś 2-3 dni jest bardzo mało ruchliwa. Wiem że wcześniej też tak miała że tydzień szalała a później 2-3 tyg spokój. No i kurcze niby jej nie czuję a momentami widzę jak mi brzuch szaleje albo jak leże z TŻtem to ja nie czuję ruchów a on mi mówi że mała go kopie nie wiem czy się przyzwyczaiłam i jej nie czuję czy jak. Tym bardziej że wyczuwam że się przemieściła bo gdzie indziej czuję główkę czy stópki
Eh już sama nie wiem co myśleć.
Kupiłam sobie wczoraj lody. Właśnie zjadłam pół opakowania i chyba przesadziłam z tą ilością
Ale dobre były. Najlepsze jest to że ja takich lodów bym nawet nie tknęła przed ciążą

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Ale widze że nietenskniłyście za mną wogóle
oj tam oj tam tęskniłyśmy wszystkie!

Kinga ja bym już nic nie kupowała

Aaaa i mam pytanie. Zabieracie od razu smoczek do szpitala?
Stary 2013-03-22, 10:45   #1401
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A moja mama powiedziała, że ona grzecznie poczeka na Nas w domu, bo wie jaki to wysiłek - poród i ona mile nie wspomina i da mi odsapnąć. Chyba, że będę chciała by przyjechała to mam dzwonić - zdrowe podejście, choć myślałam, że będzie okupować szpital
no i to mi się podoba

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam się w 35 tc

ja wezmę na wszelki wypadek

Stary 2013-03-22, 10:46   #1402
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
moja teściowa jest kucharką, więc gotuje dobrze ale
dzięki
Cytat:

Cytat:

za 3 z przodu i za jak najwięcej skończonych tygodni
Dla koleżanki też

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
3mam mocno kciuki

ja biorę Fenoterol ,ale za bardzo mi chyba nie pomaga, tzn brzuch nie boli, ale skurcze często występują,
ponadto niezbyt dobrze się po nim czuję (mimo , że biorę Isoptin) , męczę się nawet jak chodzę po domu, a jak się schylam, to mam zadyszkę i od razu muszę usiąść i mam drżenia rąk ..ehhh
Na mnie też średnio fenoterol działa a drżenie rąk minęło mi choba po 3-4 dniach więc może Tobie też minie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:53   #1403
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
trzymajcie się z Julką
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:53   #1404
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Nuna trzymam kciuki!!!
ooo super podejście tylko pogratulować

mam nadzieję, że oprócz TŻ nikt nie będzie mnie nawiedzać w szpitalu... oby... (mam na myśli głównie teściów)

Cytat:
Witam się w 35 tc
Zaczynam się trochę martwić bo moja mała od jakiś 2-3 dni jest bardzo mało ruchliwa. Wiem że wcześniej też tak miała że tydzień szalała a później 2-3 tyg spokój. No i kurcze niby jej nie czuję a momentami widzę jak mi brzuch szaleje albo jak leże z TŻtem to ja nie czuję ruchów a on mi mówi że mała go kopie nie wiem czy się przyzwyczaiłam i jej nie czuję czy jak. Tym bardziej że wyczuwam że się przemieściła bo gdzie indziej czuję główkę czy stópki
Eh już sama nie wiem co myśleć.
Kupiłam sobie wczoraj lody. Właśnie zjadłam pół opakowania i chyba przesadziłam z tą ilością
Ale dobre były. Najlepsze jest to że ja takich lodów bym nawet nie tknęła przed ciążą

oj tam oj tam tęskniłyśmy wszystkie!

Kinga ja bym już nic nie kupowała

Twoja Mała ma już coraz mniej miejsca w brzuszku , więc to pewnie dlatego

a smoczek już do torby spakowałam, w razie czego lepiej mieć
Cytat:
dzięki

za 3 z przodu i za jak najwięcej skończonych tygodni
Dla koleżanki też

Na mnie też średnio fenoterol działa a drżenie rąk minęło mi choba po 3-4 dniach więc może Tobie też minie
ja biorę Fenoterol od niedzieli po południu... ale mam nadzieję, że niedługo przejdą mi te objawy uboczne...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:01   #1405
Lublana
Zadomowienie

Aaś super, że już 30 tcod 3 z przodu czas leci szybciej i robi się coraz spokojniej z każdym dniem

Pawie oczko 35 tc jak to fajnie brzmimy w święta zaczniemy

Co do wyjścia ze szpitala to uważam, ze bez sensu teraz planować, skoro nie wiemy jaka pogoda. Co do jeansów to ja mam takie pumpy w rozmiarze 62 i jeansowy to one mają tylko kolor a są z cienkiej bawełny, coś jak dresiktakie bardziej jeansowe jeansy mam na 68, ale też z domieszką czegoś elastycznego.

Odwiedziny teściowejmoja ma się nie pojawiać wcześniej niż po 2 tygodniach od narodzin a jeśli będzie miała taki plan to mój mąż ma ją powstrzymać. Nie wiem jak będę się czuła, może mi mleko z cycków cieknąć, mogę się czuć jak wrak człowieka, więc dopóki nie dojdę do siebie nie mam zamiaru, żeby jeszcze ta kobieta mi swoją obecnością ciśnienie podnosiła.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
mi mówili, ż enie da się całkowicie wykluczyć napinania brzucha. Fenoterol ma je wyciszyć.
Wspólczuję samopoczucia, ja też biorę F i kompletnie nic mi nie jest na szczęście. A biorę bez isoptinu.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:03   #1406
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
mi tu mówią że jak czuje ból w podbrzuszu taki jak na okres to migiem im zgłaszać. dają czopki, ewentualnie nospę dożylnie w ostateczności...

za 30 tc czyli co wogole nawet na siku nei wstajesz?
co do bolu dokladnie, nie powinno juz nic bolec w podbruszuu i lepiej sprawdzic taki bol...
trzymam kciuki za kolezanke z saliii
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:04   #1407
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Nie można mieć walizki na kólkach do szpitala
Ja się pakuję w dwie torby tzn siebie w większą i malucha w mniejszą
Wszystko chyba zależy od szpitala. Ktoś mi mówił, że u nas w szpitalu nie wolno nawet torby mieć. Tylko najlepiej wszystko w... reklamówkach. Chodzi chyba o to, że jak leży ta torba pod łóżkiem, to salowa nie umie dokładnie umyć podłóg.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
U mnie mozna wchodzic na pologowy oddzial, nie ma limitow, ale wydaje mi sie ze zdrowy rozsadek duzo robi, jak ktos zadzwoni ze chce przyjsc to poprosze o przyjscie do domu , do szpitala tylko rodzinka 1 wizyta i wystarczy i nie naraz wszyscy... nei mam zamiaru krepowac innych i mam nadzieje ze jak bede miala wspollokatorke w sali tez bedzie tak myslala, i nie beda jej odwidzac tlumy i przesiadywac ... wrr a ty krepujesz sie wstac ze cie zaleje , albo wystawic dupe i cyca w wygodnej pozycjiiii
O właśnie, dlatego dla mnie plusem jest to, że u nas nikt nie może wchodzić do sal, tylko można wychodzić do świetlicy do gości.

Cytat:
Wierzymy, że to fałszywy alarm.

Cytat:

Czytam opowieści o mamach i teściowych i moja mama jest kochana. Wiem, że wszystko skonsultuje ze mną, a ja tam chcę, żeby akurat ona przyszła do szpitala. A teściowa... cóż... ponad 400km stąd... jak ja to przeżyję.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:06   #1408
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki za wsparcie. Ja już po wszystkim. Pobrali mi drugi raz krew i mogłam się najeść Czuję się już dobrze, najgorzej było na głodnego Wyniki odbiorę od razu we wtorek na wizycie, bo one są wysyłane do przychodni. Poproszę jeszcze kciuki żeby były prawidłowe A tak w ogóle to byłam trzy razy kuta bo i w paluszek mnie kuła, żeby sprawdzić czy może mnie obciążyć glukozą. Z palca krew leci bardziej niż z żyły chyba, bo trzymałam ten wacik i trzymałam i ciągle leciała.

Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki z całych sił. Na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:

Wielkie brawa za 3 z przodu. Jeszcze troszkę i będziesz miała dziewczyny ze sobą
Stary 2013-03-22, 11:09   #1409
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wszystko chyba zależy od szpitala. Ktoś mi mówił, że u nas w szpitalu nie wolno nawet torby mieć. Tylko najlepiej wszystko w... reklamówkach. Chodzi chyba o to, że jak leży ta torba pod łóżkiem, to salowa nie umie dokładnie umyć podłóg.
taaa bo reklamówki to w powietrzu wiszą

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za wsparcie. Ja już po wszystkim. Pobrali mi drugi raz krew i mogłam się najeść Czuję się już dobrze, najgorzej było na głodnego Wyniki odbiorę od razu we wtorek na wizycie, bo one są wysyłane do przychodni. Poproszę jeszcze kciuki żeby były prawidłowe A tak w ogóle to byłam trzy razy kuta bo i w paluszek mnie kuła, żeby sprawdzić czy może mnie obciążyć glukozą. Z palca krew leci bardziej niż z żyły chyba, bo trzymałam ten wacik i trzymałam i ciągle leciała.

Stary 2013-03-22, 11:12   #1410
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Że what?
U mnie 99% kobiet ma walizkę na kółkach. I chyba łatwiej jest taką walizką wyjechać na bok i umyć podłogę niż tachac reklamówki

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za 30 tc czyli co wogole nawet na siku nei wstajesz?
co do bolu dokladnie, nie powinno juz nic bolec w podbruszuu i lepiej sprawdzic taki bol...
trzymam kciuki za kolezanke z saliii
Do łazienki, pod prysznic, nigdzie. Nawet usg do mnie przyjezdza.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości