![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kasę tracimy bo po lumpeksach chodzimy! Cz. IX
Cytat:
![]()
![]() |
#2192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Na tą ostatnią sukienkę się czaiłam jak była w sklepie, ale kosztowała chyba 125 funtów z tego co pamiętam. Oddaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Forever 21 będzie coraz więcej, bo to rozwijająca się sieć. Pierwszy sklep otworzyli w UK niecałe 2 lata temu.
![]() |
#2193 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Nie znam tej marki ale 2 pierwsze sukienki faktycznie mają obłędny krój, piękne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
W ogóle All Saints ma cudowne tkaniny. Chodzę tam podotykać sobie sukienek
![]() Nigdzie indziej takich cudów nie ma. Same szmaty szyte w Indiach, niezależnie od ceny.
#2195 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
raz sprzedałam sukienkę H&M za 15zł a kosztowała 7,50 i spódnicę za 35 chyba co kosztowała mnie 9zł. Żakiet z primarku za ok 9zł, nietoperz za 4,50. Bida straszna. Przyznam się wam że koleżanka mi trochę ceny podbiła, bo nie osiągnęłabym takich cen. Opłaty za wystawienie i prowizje są ogromne. I US może się przyczepić że dużo się sprzedaje. Ja nie cierpię sprzedawać na allegro. Dodatkowo przesyłki podrożały bardzo. I kupujący w kulki lecą płaca po tygodniu potem z każda przesyłką oddzielnie muszę latać na pocztę. [1=c4a3d6f8c9e736e6a222ae4 19d5e7da46cef81b9_611456a 460e8f;39900057]A mi ciężko znaleść fajne rzeczy a jak już są to za małe. Chyba zacznę chodzić do innych lumpkow bo teraz to chodzę na spadek i to na -50%[/QUOTE] Ja mam odwrotny problem wszystko za duże, najczęściej widzę 10 i 12. A kupowanie rzeczy używanej by ją przerobić dla mnie mija się z celem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3991624 9]
Nie nie opłaca się, chyba, że trafi się jakiś wariat i kupi rzecz za która zapłaci więcej niż w sklepie. Maniaczek z H&M i Primarku jest sporo. raz sprzedałam sukienkę H&M za 15zł a kosztowała 7,50 i spódnicę za 35 chyba co kosztowała mnie 9zł. Żakiet z primarku za ok 9zł, nietoperz za 4,50. Bida straszna. Przyznam się wam że koleżanka mi trochę ceny podbiła, bo nie osiągnęłabym takich cen. Opłaty za wystawienie i prowizje są ogromne. I US może się przyczepić że dużo się sprzedaje. Ja nie cierpię sprzedawać na allegro. Dodatkowo przesyłki podrożały bardzo. I kupujący w kulki lecą płaca po tygodniu potem z każda przesyłką oddzielnie muszę latać na pocztę. [/QUOTE] Skad to znam.. ja nie bardzo rozumiem fenomenu marki h&m, dla mnie te ubrania sa naprawde sredniej jakosci a ceny czasami na allegro niebotyczne. Szkoda ze Poczta leci w kulasy teraz z wysylka, bo ubrnaia trzeba nadawac jako paczki czyli 9,5 ekonom i 11 priorytet, niektorzy doliczaja ze 3 zl na koperte jeszcze. Ja staram sie w żabce brac pudelka i pakowac, wiec nie doliczam nic, nawet za papier. Ale wkurza mnie juz to. Teraz wyprowadzam sie na stale do UK i wiadomo, chcialabym sprzedac wszystko co mam w szafie, ale raz ze nie chce mi sie bawic w fotki, opisy i allegro i te prowizje.. a dwa kurcze przydalaby sie kasa na wyjazd :/
#2197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz próbować wystawiać co lepsze rzeczy, ale samo wystawienie i prowizja to nie jest mały koszt. Ja wysyłałam ubrania listami. Kto mi udowodni ze tam nie ma papierów. Na poczcie przyjmowali takie przesyłki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3991730 1]Fajnie
![]() ![]() Możesz próbować wystawiać co lepsze rzeczy, ale samo wystawienie i prowizja to nie jest mały koszt. Ja wysyłałam ubrania listami. Kto mi udowodni ze tam nie ma papierów. Na poczcie przyjmowali takie przesyłki.[/QUOTE] nie ma czegoś takiego jak ograniczenie przesyłek listowych do wysyłania tylko papierów. Ja spokojnie nawet buty w pudle wysyłam listem. Ograniczenie jest wymiarowe pudełka które moze być wysłane listem- suma długosci wysokości i szerokosci nie moze przekraczac 90 cm. tam babki na poczcie marudza ale to sobie marudzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kasę tracimy, bo po lumpeksach chodzimy! Cz. IX
Cytat:
Opłaty na ebay to kosmos. 15% podatku + opłata za wystawienie. Wprowadzają jakieś głupie ograniczenia w wystawianiu. Np mogę wystawić tylko 3 rzeczy markowe w miesiącu, albo 3 pary butów w miesiącu ![]() Ale jednak trochę dochodu z tego jest, jak sie sprzedaje odpowiednie rzeczy. Najlepiej idą jakieś głupie gadżety dla facetów. I wcale nie ciuchy i kosmetyki, dla kobiet, jak mogłoby sie wydawać. [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3991730 1]Fajnie ![]() ![]() Możesz próbować wystawiać co lepsze rzeczy, ale samo wystawienie i prowizja to nie jest mały koszt. Ja wysyłałam ubrania listami. Kto mi udowodni ze tam nie ma papierów. Na poczcie przyjmowali takie przesyłki.[/QUOTE] W UK z tym się niestety bardzo wycwanili. List moze byc do grubości 0,5 cm. Grubszy to duży list, czyli droższy, a powyżej 2,5cm, to już paczka :/ .
![]() |
#2200 | |
Zadomowienie
|
Podczytuję Was dłuższy czas i podziwiam zakupy. Sama też uwielbiam szaleć po sh. Pewnie większość mojej szafy z nich pochodzi
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
I zapomniałam sie pochwalić, ze wczoraj kupiłam mate do jogi za 5 zeta i wełniany sweter dla TŻ tez za 5 zeta.
Sweter się pierze, a mata sie suszy wiec zdjęć na razie nie będzie.
![]() |
#2202 |
Konto usunięte
|
A ja Wam dziewczyny zazdroszczę takie piękne kiecki znajdujecie
![]() Ja jako najdroższą rzecz jaką kupiłam w sh to płaszczyk na wiosnę / ciepłą jesień George za ok 30 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Chiałam wam zdjecie moich łowów wstawic i mi baterie w aparacie padły;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak mieszkałam w UK 10 funtów to nie była dla mnie żadna kasa i sporo mogłam za to kupić. W Polsce dycha to dla mnie duża kasa i całe g mogę za to kupić. Sory za offtop. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3991929 2]Na zdrowy rozum tak powinno być. Ale w UK inny jest stosunek cen do zarobków. Wiec przesyłki nie są aż tak drogie.
Jak mieszkałam w UK 10 funtów to nie była dla mnie żadna kasa i sporo mogłam za to kupić. W Polsce dycha to dla mnie duża kasa i całe g mogę za to kupić. Sory za offtop. [/QUOTE] Nie wiem kiedy byłąś w UK ale tu jest coraz mniej słodko. Ceny wszystkiego błyskawicznie ida w górę, a zarobki tylko minimalnie. Także ten stosunek cen do zarobków jest coraz gorszy. Ciuchy nadal są stosunkowo niedrogie, ale z cenami żywnosci szaleją. W UK też jest 21.
#2207 |
Raczkowanie
|
a ja w końcu pokażę i moje zdobycze
![]() 1. bluzka z baskinką, ceny nie pamiętam 2. sukienka asos, na człowieku wygląda o iele ładniej, ma rozkloszowaną spódniczke 3. bluzka w groszki, musiałam ją troszkę zmniejszyć, bo rozm. z meti to 42 4. kombinezon w kwiatki 5. sukienka marynarska, przepiękna, oczywiście o wiele lepiej wygląda na człowieku, ok. 20 zł 6. sukienka, też duży rozmiar, więc była zmniejszana, chyba 12zł kosztowałą Edytowane przez aguskowatosc Czas edycji: 2013-03-22 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Raczkowanie
|
i jeszcze:
-kombinezon w kwiatki za 15 zł, H&M Divided, bałam się, że będzie za mały, bo na metce jest rozmiar 4, ale na szczęście pasuje i na moje oko to rozm. 36/38 - marynarska apaszka 2 zł Ciuszki z poprzedniej wiadomości były kupowane w okresie wakacji w moim ukochanym SH, który niestety nie ma już tak fajnych rzeczy, a przede wszystkim są o wiele droższe.... ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ceny poszły w górę i to bardzo ale i tak w przeliczeniu na pensję w UK jest taniocha, a w PL szczaw z nasypu... W UK jest forever 21? Spotkałam się tylko z G21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3991624 9]Koszmarnie drogie. Ostatnio zastanawiam się czy sukienka za 15,50 nie jest zbyt droga. Ale z bólem serca wzięłam.
Nie nie opłaca się, chyba, że trafi się jakiś wariat i kupi rzecz za która zapłaci więcej niż w sklepie. Maniaczek z H&M i Primarku jest sporo. raz sprzedałam sukienkę H&M za 15zł a kosztowała 7,50 i spódnicę za 35 chyba co kosztowała mnie 9zł. Żakiet z primarku za ok 9zł, nietoperz za 4,50. Bida straszna. Przyznam się wam że koleżanka mi trochę ceny podbiła, bo nie osiągnęłabym takich cen. Opłaty za wystawienie i prowizje są ogromne. I US może się przyczepić że dużo się sprzedaje. Ja nie cierpię sprzedawać na allegro. Dodatkowo przesyłki podrożały bardzo. I kupujący w kulki lecą płaca po tygodniu potem z każda przesyłką oddzielnie muszę latać na pocztę. Ja mam odwrotny problem wszystko za duże, najczęściej widzę 10 i 12. A kupowanie rzeczy używanej by ją przerobić dla mnie mija się z celem.[/QUOTE] Ja też zawsze wysyłam listem poleconym. Dwa razy trafiłam, że Pani wspomniała, że nie można, ale powiedziałam, że następnym razem się poprawię ![]() Mnie koleżanka nigdy nie podbijała cen, a jakoś idą niektóre ciuchy. Chociaż zależy, że różnie z tym bywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;3992101 5]Ja też zawsze wysyłam listem poleconym. Dwa razy trafiłam, że Pani wspomniała, że nie można, ale powiedziałam, że następnym razem się poprawię
![]() Mnie koleżanka nigdy nie podbijała cen, a jakoś idą niektóre ciuchy. Chociaż zależy, że różnie z tym bywa.[/QUOTE] ale nie ma że nie można ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2213 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() No i poniżej wcześniej wspominany płaszczyk (w rzeczywistości jest kruczoczarny ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
Miałam zajśc dzisiaj do jednego sh, żeby kupić wieszaki (których nie było), ale po drodze wstąpiłam do dwóch innych ...
![]() Kupiłam czarne kryjące legginsy new look za 3 zł (potrzebowałam, bo stare mi się porwały, a zimą kupiłam tylko ocieplane) Katanę nieznanej marki za ok 8 zł, przyczepię do niej ćwieki, kolor ciemniejszy niż na zdjęciu; taka zwykła, ale w sumie fajna, będzie świetna do sukienek ![]() Trzy paski, razem za nie 3,2 zł Wszystko na wagę.
![]() |
#2215 |
Wtajemniczenie
|
Fajne te Wasze łupy naprawdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj nabyłam takie coś
![]() tunika/ sukienka jak kto woli taka sobie zwiewna H&M
#2217 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3992091 7]Wróciłam 4 miesiące temu, z przyczyn rodzinnych.
Ceny poszły w górę i to bardzo ale i tak w przeliczeniu na pensję w UK jest taniocha, a w PL szczaw z nasypu... W UK jest forever 21? Spotkałam się tylko z G21[/QUOTE] Jest> tak jak pisałam wcześniej, od niedawna, dlatego jest jeszcze bardzo mało sklepów. Pierwszy był otwarty 2 lata temu w Birmingham. Obecnie jest tylko 6 w całym UK. Ten w Birmingham ma 3 piętra. Jest olbrzymi.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2013-03-22 o 14:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ostatnio szaleję za rzeczami w takim stylu pogońcie mnie, bo mi się wstawiać fotek nie chce, a zaległości mam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.