|
|
#1 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Grunge
przeglądając ostatnio Twoj Styl natknęłam się na tzw. nowinki ze swiata mody. było cos tam o grunge. jako, ze jestem osobą ciekawską weszłam w google i wyczytałam na wikipedi cos takiego:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grunge dokładniej rzecz biorąc, skoro jestesmy na Modzie: "Z Grungem jest też związana swoista moda. W "klasycznym" wariancie cechuje się ona noszeniem starych, spranych jeansów (szczególnie czarnych), za dużych, bardzo luźnych, flanelowych koszul z podwiniętymi rękawami, zwykłych trampek, długich włosów, małych kolczyków w uszach i charakterystycznych, małych, spiczastych bródek." stwierdziłam, ze jest to dosyć oryginalne, aczkolwiek po jednym zdjeciu w ww.gazecie nie moge sobie tego wyobrazić. kojarzy mi sie z "street fashion" czyli duzo duzo duzo warstw. (tak pisali w Twoim stylu) ![]() a więc zaspokojcie moją wyobraznie i jesli macie w swoich zasobach powklejajcie ludzi ubranych w tym stylu.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grunge
Hej, to co Ty robilas na poczatku lat 90?
![]() Kurt Cobain, to wszystko co musisz wiedziec o tym "stylu"
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
No nie mam niestety zdjęć na dysku.
Ale mi się nostalgicznie zrobiło tym wątkiem... To także glany, czy inne buciory na słoninie, nie tylko trampki. Sporo z tego stylu wciąż żyje na ludziach .Ot, pozmienianego i tyle, ale aż tak daleko moda nie uciekła... ![]() Zerknij na niechluja Cobaina i wszystko już masz.
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#7 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
styl Grunge.
o tzw. stylu grunge.
inpiracje, charakterystyka.
Hej to chyba śni ci się życie. 'Będzie tęęcza... luubje' ![]() Edytowane przez frandzelka Czas edycji: 2008-11-09 o 23:19 |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: styl Grunge.
Był podobny wątek, niestety się nie rozwinął
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=grunge może tym razem się uda Jesli poszukujesz inspiracji przejrzyj strony takich zespołów jak Pearl Jam, Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden, Tool .... ciuchy grunge w najczystszej postaci
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten styl charakteryzują: -trampki -luźne spodnie - często troszkę za kolano -podkoszulki lub luźne bluzki zakładane zazwyczaj na bluzę/bluzkę z długim rękawem Poza tym tem styl jest nierozerwalny z muzyką!!!!! A oto kwintesencja ![]() ![]() - słodziutki Edi (oczywiście za młodu )
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
- styl "brudny" niczym dzwięki gitar lat 90'
![]() - lekko niechlujny - trampki - poszarpane jeansy, teraz tzw. destroyed jeans - znoszone kurki skórzane - koszule flanelowe - znoszone swetry, welur, mocher - krutki rękaw na długi rękaw - dużo warstw - styl baby doll (destroyed - courtney love ) polecam videoclip 'Doll parts'- dodatki : łańcuchy przy spodniach, duże okulary - koszulki z napisami hand made Potem panowie projektanci to przerobili i mamy teraz to co mamy
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze to co dotrwało do 'naszych' czasów
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
i to co zostało z grunge'u na wybiegach
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
moze niedoczytalam ale chyba zapomnial ktos dorzucic przetluszczone wlosy opadajace na flanelowa koszule it's a must w przypadku grunge'u
pamietam jak jeszcze ten styl byl modny! (stara juz jestem chyba )
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
włosy akurat były 'fuj'
białe, czerwone, krótkie, takie, siakie, owakie ale zawsze tłuste... błeeee
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to prawda. dziewczyny, troche gloryfikujecie grunge mowiac, ze jest to styl "lekko niechlujny". muzyka fajna, wszyscy lubia cobaina czy alice in chains, ale nie da sie ukryc, ze byl to nurt tzw. "brudnych rockmanow". flanela i tluste wlosy to kwintesencja tego stylu. troche sie ciesze, ze dzisiejsi british rockers sa sliczni i czysci
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
'troche niechlujny' to eufemizm
wolę wersje brudny rock w podartych jeansach niż skórzane opinacze jąder brit pop fashion, te dresy, Blur, Oasis... Mniam ![]() na marginesie grunge w wersji aktualnie trendy ![]() ![]()
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
OK, powtarza sie wątek tłustych włosów co akurat kurcze nie wiem czy jest prawdą...
Ale nie dyskutujmy o tym... podyskutujmy o tym, że biorąc za swój styl grunge nie oznacza jednoznacznie że masz być brudasem.... z tłustymi włosami i brudnych ciuchach. powiedziałabym bardziej ze chodzi o to że nie dbasz o markę, zakładasz to co masz albo co twój tata brat chłopak ma w szafie.... Po prostu kwintesencja jest brak skupiania się na ubiorze i marce.... odzwierciedla sie to przede wszystkim w warstwach, za dużych ciuchach i pomieszania stylów, kolorów, tekstur i innych... |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
T-shirty plus sweterki zapinane na guziczki.. a tluste wlosy sa jak najbardziej prawdziwe-wystarczy przejrzec zdjecia kurta cobaina, czy zobaczyc jakis teledysk nirvany
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, owszem są zdjęcia na których "ikony grung'u " mają tłuste włosy ale nie jest to nagminne a tym bardziej obowiązkowe ![]() . Poza tym po prostu wtedy nie przykładało sie takiej uwagi do ubrania, były inne czasy. Pośledźcie sobie np. jak się zmieniły inne zespoły funkcjonujące na rynku muzycznym od wielu lat , takie jak np. Red Hoci czy Metallica - po prostu kiedyś były inne standardy |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny....
nie wierzę, że Kurt Cobain czy inny grungowiec siedział przed szafą i zastanawiał sie który sweter ma wybrać aby wyglądać jak najbardziej śmieciarsko.... czy - "oh dziś sie nie umyje bo tłuste włosy to takie trendy" po prostu niektórym (chociaż wiem na tym forum pewnie Wam trudno w to uwierzyć) nie zależy na wyglądzie, marce, niektórzy nie przykładają uwagi do tego jak wyglądają tylko do tego aby kupić sobie trochę dragów, napić sie piwa wina posłuchać muzyki.... czy po prostu żyć nie martwiąc sie o wygląd myślę że tak zwany styl grunge powstał przypadkiem..... może nawet dlatego że w Seatlle na początku lat dziewięćdziesiątych nie było zbyt bogato a miasto to było typowo przemysłowe... może stad te robotnicze koszule w kratę??
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Grunge to po prostu ubierz się w to czego modni by nie ubrali. A przy okazji jest oszczędniej i oryginalniej
Kocham koszule w kratę, takie przypominające ściereczki kuchenne <miodzio>. I długie włosy tez są miodzio. A to że są brudne.... jakbyście na koncertach tak szalały jak oni tez byście tak wyglądały :P
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dorzuciłabym jeszcze kratkę, kratkę, duuuużo kratki. Na zimę sukienki z grubej wełny - żeby było bardziej dziewczęco No i oficerki też są według mnie bardzo grunge'owe.
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie kojarzy, bardzo z flanelowymi koszulami (takimi w krate), takimi w stulu Pearl Jam. Kiedys bardzo lubilam i muzyke i styl, ale "wyroslam"
![]() Taki styl troche-zapomnialam sie przebrac po wczorajszej imprezie, za duze rozsciagniete swetry, podarte jeansy, naszywki, trampki, lub glany, no i flanela ![]() Taki bardziej dzisiejszy (oprocz 3-go-chyba zdjecia) grunge, na zdjeciach, chociaz jak dla mnie to zupelnie nie to ;-) I jeszcze: http://modowo.hg.pl/galerie/benetton...7978_72dpi.jpg
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeżeli Tool to grunge, to ja jestem różową owieczką. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Ja swego czasu ubierałam się w stylu grunge (teraz trochę też
![]() Grunge to przede wszystkim styl luźny, taki "nie przejmujesz się zbytnio wyglądem", zakładasz "co leci" ![]()
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie siostry Olsen świetnie reprezentują te styl. Można powiedzieć, że są w tym ikonami mody.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

(tak pisali w Twoim stylu) 

) polecam videoclip 'Doll parts'

)