|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
|
|
|
|
#3752 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Wczoraj zauważyłam, że Gosia klaszcze w rytm melodyjek, które wydobywają się z kostki edukacyjnej. Jak to słodko wygląda! .A i jeszcze robi cmok i odpowiada cmoknięciem na moje cmoknięcie i jak czegoś nie chce to wyraźnie kręci główką na nie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Zosi, zdolna bestia!Cytat:
dla Hani za raczkowanie i siadanie! A dla Ciebie za znalezienie czasu dla siebie i na wizaż za nowe umiejętności i za zębolki!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Ugotowane na twardo żółtko dajemy albo samo (wtedy popija herbatką), albo w kaszce.
Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2013-03-22 o 16:04 |
|||||||
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
fajne
![]() Cytat:
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
śliczne
a ja się chciałam pochwalić, że mamy pierwszego ząbka tzn właściwie na razie jego krawędź ale już dzwoni pod łyżeczką
|
|
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie ta pogoda dobija
tak wieje na dworzu, ze głowy pourywa, w mieszkaniu tez chłodno i chyba głowa zaczyna mnie boleć. Masakryczny dzisiaj jest dzien
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Hej łaski mamy weekend! W następnym tyg pracuje tylko 4 dni.
Miałam dzis paskudny dzien... Malej juz prawie ząbek aie przebil juz go czuje pod palcem ale marudy dalej bo przeciez ida dwa na raz. Do tego mala dzisiaj sama wstala i juz ma dwa wielkie fioletowe guzy na czole Sweet. Z czytaniem jestem na bieżąco gorzej z pisaniem. Ehhhh zycie . |
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Lu odkryła, że jak jeździ książeczką po blacie komody, to jest w stanie w ten sposób "ruszać" rzeczami, do których nie sięga (tym sposobem udało jej się wczoraj przysunąć opakowanie z biszkoptami do siebie). I teraz namiętnie jeździ tą książeczką i patrzy, co się będzie działo
|
|
#3762 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do żółtka, to tu jest ładnie napisane. Taa... Wczoraj zasnęłam, jak tż karmił Mała - co trwa chwilę I tak ostatnio jest.Czyli co? Tylko ja nie rozumiem... Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Śliczne! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda tylko, że te guzy... no, ale nic nie poradzisz. Cytat:
Wielkie brawa! Mądrala mała!
|
||||||
|
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inteligenta bestyjka ![]() a mój Emil dziś się wspinał po kanapie za chłopkiem z klocków jutro wielkie sprzątanie co by żadna duperela nie dostała się w jego łapki ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-03-22 o 19:26 |
||
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz to z dnia na dzień widać, że coraz więcej rozumie i że kombinuje ostro jak wykorzystać nabyte już umiejętności
![]() ale i zaczęło się ewidentne wymuszanie krzykiem i płaczem. Dzisiaj taka scenka - ganiała za balonikiem, w pewnym momencie słyszę płacz jakby się co najmniej o coś uderzyła, ale patrzę i myślę, że niemożliwe, żeby coś się stało. A o co chodziło? Balonik wpadł między łóżko a komodę i nie potrafiła go wyjąć. No mogłaby mniej dramatycznie o pomoc prosić i tak jest ze wszystkim, że smoczka zabrali, że mama nie chce wziąć na ręce, że mama zamknęła się w łazience, że ona chce dostać to co jemy itd. itp. I często wystarczy chwilę przeczekać (jak ten płacz nie jest ogromny) i się uspokaja i zajmuje czym innymCytat:
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego, u nas ostre praktykowanie wymuszania trwa minimum miesiąc. Wcześniej było nawet spoko
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
hey nie mam sily padam na pyszczek Chodził gawedziarz firmy vtech? My mamy taki i polecam Franek na razie bawi się nim tylko ale go uwielbia
|
|
|
|
#3767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3768 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś weszłam w niemiecki net, żeby sprawdzić, jak ludzie robią z tym glutenem i też zauważyłam, że w sumie bardzo różnie. Niektórzy wprowadzają w 6, najwięcej chyba osób w 8 miesiącu, a bodajże najmniej właśnie po roku. Ale równie dobrze to się mogło jeszcze nie "utrzeć" - Agunia kiedyś pisała, że to jakieś najnowsze zalecenia, więc może jeszcze mało kto zaczął się do nich stosować ![]() Cytat:
![]() A może ta alergia to wcale nie na sierść? Olcha już pyli... Cytat:
![]() pytam z ciekawości, bo u nas taki etap nastąpił zadziwiająco płynnie Coś się małej nie podoba (np. jak ją z wanny wyciągam, kładę na plecach by przewinąć albo wyjmuję z dłoni coś, czego nie powinna trzymać) - i wrzask. Tysiąc razy dziennie wrzask, bo coś się odbywa nie po jej myśli. "Oj, ty z nią będziesz miała..." - skomentowała nawet moje matka
|
|||
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
ech mały trzeci wieczór przy zasypianiu drapie sie po głowie, cholera wie co mu dolega
daję mu od wczoraj wapmno moze pomoze, tz mu wyczesach glówke szczoteka to sie poplakal
|
|
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu od kilku dni mam wrażenie, że Lu weszła na inny poziom myślenia, tak jak to jest opisywane, że dziecko zaczyna myśleć bardziej jak dorosły, i chociaż ciężko w słowa uchwycić w czym rzecz, bo to są właściwie niuanse - niby to samo, ale jednak nie do końca, to przy obserwacjach widać jak na dłoni, że wiele się zmieniło, właściwie z dnia na dzień. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby mu to szybko przeszło, bo nie chce się znowu martwić
|
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Czyli mogłam tego nie wiedzieć...
DziękiCytat:
![]() Heh, może jednak do lekarza? |
|
|
|
|
#3773 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję ![]() za nowe umiejętności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ... że nie ![]() Przeglądnęłam pobieżnie i na tym się skończyło, nawet nie wracałam już później do lektury ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne |
||||
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3775 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wstawanie ![]() Cytat:
Ona sobie w życiu poradzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak tylko coś jest nie po jego myśli dość głośno daje to do zrozumienia, ale mamy tak już bardzo długo... Cytat:
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-22 o 21:13 |
|||||||
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad dieta Tyni - czy nie daję jej za mało urozmaiconych dań.
Poniżej jest lista rzeczy, które "powinny" być w diecie dziecko po ukończeniu 8 miesiąca (wg oseska, a wg mojego dokumentu w 8 miesiącu życia). Pogrubione, to produkty, których Mała nie je. No i jeśli chodzi o mięso, to na co dzień dostaje drób, a jagnięcinę i królika sporadycznie, bo to mam tylko w słoiczkach, a gotuję jej sama. Co myślicie? Jak jest u Was? Brokuł Banany Ryż biały Kminek Bezerukowy olej rzepakowy Brukselka Brzoskwinie Ryż brązowy Koper suszony Mięsko jagnięce Burak Czarne jagody Kasza ryżowa Majeranek Mięsko z indyka Cukinia Czereśnie Mąka ryżowa Sezam Mięsko z królika Dynia Daktyle Kasza kukurydziana Mięsko z kurczaka Fasolka szparagowa Dzika róża Mąka kukurydziana Mięso ryb Groszek zielony Gruszka Kasza gryczana biała niepalona Masło Jarmuż Jabłko Kasza krakowska Oliwa z oliwek Kabaczek Kiwi Mąka sojowa Kalafior Maliny Sok z kapusty kiszonej Kalarepa Mango Kapusta biała Melon Kapusta czerwona Mirabelki Kapusta włoska Morela Kukurydza Renklody Marchewka Rodzynki Patison Suszone śliwki Pietruszka Śliwki węgierki Por Winogrona Seler Soczewica czerwona Soczewica zielona Szparagi Ziemniak To są produkty, które mają dojść w kolejnym miesiącu (wg mojej listy już w 9) Arbuz Bazylia Aronia Czaber Estragon Cebula Borówka amerykańska Oregano Groch Rozmaryn Kasza jaglana Tymianek Pestki słonecznika Amarantus maka i ziarno Pestki z dyni Jeżyny Porzeczki białe Porzeczki czarne Porzeczki czerwone Szczaw Szpinak Wiśnie Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-03-22 o 21:09 |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
blue jak dla mnie ta lista jest chyba za bogata na te male brzuszki
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, ja wiem czy małe
A tak serio, to pewnie tak...
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
|
Tak samo myślę...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

.

)- płacze, bo czorci wiedzą czego chce
I tak prawie cały dzień. Mąż nie może mu sie pokazać na oczy, bo jest mega histeria (remontuje poddasze i spędza tam kilka godzin dziennie, schodzi tylko od czasu do czasu). Kichnę - Mały ryczy... I tak dalej i tak dalej.
dla Hani za raczkowanie i siadanie! A dla Ciebie za znalezienie czasu dla siebie i na wizaż 
u nas ok 0 stopni ale bez sniegu

Wielkie brawa! Mądrala mała!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)