Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 19:39   #1051
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie wiem nigdy nie miałam takiego problemu. Nigdy mi ksiądz takich ciężkich pytań nie zadawał, a z mężem 3 lata przed ślubem mieszkałam.
ja tez mieszkalam 3 lata bez slubu. tylko, ze ja nawet nie mialam spowiedzi takiej przedslubnej
Stary 2013-03-22, 19:40   #1052
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Zmierzyłam brzuch u mnie już 120 cm , w 4 tygodnie przybyło 12 cm jak tak dalej będzie rósł to do porodu ja sie w żadnej framudze bokiem nie zmieszczę
Spoko, nie będziesz sama. Jak przychodzę do mnie do pracy po zakupy i dziewczyny pytają co słychać i patrzą na mój brzuch, że rośnie. To się śmiejemy, że jeszcze trochę i na zakupy będę wchodziła przez rampę (tam gdzie odbierane są dostawy z tira)

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mózg mi zbudyniał. Chyba z okazji 26 tygodnia. ok 10 rano posiałam gdzieś pilota od telewizora, w zasadzie od dekodera. Myślę sobie- Co tam. Znajdzie się, a i tak mam robotę to nie będę włączać.
Mąż po pracy chciał włączyć i lipa. Nadal go nie ma. Przeszukaliśmy wszystko i nic. Na dekoderze włączyć się da i owszem, ale przełączyć już nie. Ciągle oglądamy tvn, a dziś przecież mecz. Patrzyliśmy do szafy, pod łóżko, do kosza z brudami. No kurka wszędzie i nie ma. Wymyślałam najdziwniejsze miejsca, bo baba w ciąży mogła wcisnąć go gdziekolwiek, ale nawet w tych najdziwniejszych go nie ma.
Spoko, źle nie jest. Mój mąż wyprał dzisiaj swój telefon firmowy
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:40   #1053
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nam ksiądz po spowiedzi przedślubnej kazał spać w osobnych pokojach
no super, że księża tacy święci i nie sypiają z małoletnimi...

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:40   #1054
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Co do 2 to ja sie zapisywałam dzisiaj i po kliknięciu w link aktywacyjny napisało, że rejestracja została potwierdzona
Innego mejla nie dostałam
No ja też tak miałam,ale teraz się tak zastanawiam na którą godzinę i ile trwają te warsztaty

Cytat:
Jeżeli robi się taka twarda tzn, że ci się stawia. Odpoczywaj. Chyba, że bardzo często się to zdarza to do lekarza.
Ale jak brzuch robi się twardy to cały, od góry do samego dołu. Zdarza się to najczęściej wieczorami,ale nie tak że codziennie.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Do oklepywania dobra tez jest podobno masc Vick Vapo Rub albo Rub Arom.
Ale przyznam szczerze ze jeszcze nie stosowałam oklepywania.

Flegamina-brak badań jednoznacznie rozstrzygających o bezpieczeństwie stosowania leku w okresie ciąży i karmienia piersią, w związku z tym nie należy stosować u kobiet w ciąży i kobiet karmiących.

Ale najlepiej skonsultowac sie z lekarzem i on rozstrzygnie
Z tego co wiem nie powinno sie jej w 1 trymestrze podawac i w czasie laktacji bo przenika do mleka.Ale nic nie wiadomo o jej szkodliwosci na płod wiec mysle ze w twoim przypadku wg lekarza korzysci dla zdrowia przewyższyły jego wątpliwosci .

Ja czasem mam miękki,czsem twardy brzuch.Gin mowił ze jak mi stwardnieje to zeby polezec,odpocząć,powinien ,,puścic".Ale jakby sie utrzymywał twardy to zeby zadzwonic lub podjechac....
Ok, spróbuję tego sposobu z leżeniem,kiedy robi się twardy Dobrze,że za tydzień mam usg,to podpytam o to

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mi się stawia i gin kazał odpoczywać i brać nospę. Dodatkowo na zaś kazał brać luteinę 2x1.
Muszę poczytać o tym stawianiu się,doedukować się w tej kwestii.
Stary 2013-03-22, 19:42   #1055
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Zmierzyłam brzuch u mnie już 120 cm , w 4 tygodnie przybyło 12 cm jak tak dalej będzie rósł to do porodu ja sie w żadnej framudze bokiem nie zmieszczę
Wow! Ale wynik!
Cytat:
A musicie na spowiedzi przyznawać się, że mieszkacie bez ślubu?
No raczej spowiedź na tym polega, żeby się przyznać nie można zataić grzechu, bo spowiedź jest nieważna.

Ja byłam chrzestną, a mieszkałam z mężem, rozgrzeszenie dostałam. Ale 1 spowiedź przed ślubna - nie dostałam rozgrzeszenia i tak się przejęłam, że zemdlałam w konfesjonale
A 2 dni przed ślubem już rozgrzeszenie dostałam, ale mieszkałam u rodziców, więc grzechu nie było

Ale padam dziś... jakoś nie mogę się ogarnąć, ale widzę, że nie tylko ja...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:43   #1056
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja tez mieszkalam 3 lata bez slubu. tylko, ze ja nawet nie mialam spowiedzi takiej przedslubnej
Ty grzesznico!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:44   #1057
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no to by bylo jakby Wam nie dal rozgrzeszenia do slubu hahaha)

ja mysle czy ochrzczenie corki bedzie problemem u mnie.
A będziesz chrzcić w Polsce czy w Anglii?

Cytat:
Ja już nie pamiętam, jak to było. Ale akurat spowiadał mnie naprawdę super fajny ksiądz i mogłam z nim być szczera. Powiedział, co miał powiedzieć, ale nie potępił.

Potem za to poszłam do innego, z naszej parafii już, to na mnie nakrzyczał, że za mały odstęp między spowiedziami.
A mi 3 tygodnie przed ślubem umarła babcia i nie miałam głowy do załatwiania.......

A co do księży, to... nie umiem przeboleć tego, że ksiądz się spóźnił na pogrzeb mojego dziecka Normalnie o nim zapomniał! Ceremonia taka nazywa się pokropkiem, nie jest to msza, tylko krótka modlitwa na cmentarzu, akurat u nas odbywała się w Wielki Piątek, moja mama wszystko z nimi załatwiła i miał przyjść ksiądz o 9. Czekaliśmy chyba z pół godziny, moja mama wparowała do tego kościoła wściekła i za chwilę przyszedł ksiądz. Ale już musieli zmienić auto z zakładu pogrzebowego, bo już byli gdzie indziej potrzebni i w ogóle tyle niepotrzebnych nerwów... Z drugiej strony - niejako ta pomyłka pomogła mi trochę nie myśleć wtedy...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:45   #1058
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja byłam chrzestną, a mieszkałam z mężem, rozgrzeszenie dostałam. Ale 1 spowiedź przed ślubna - nie dostałam rozgrzeszenia i tak się przejęłam, że zemdlałam w konfesjonale
A 2 dni przed ślubem już rozgrzeszenie dostałam, ale mieszkałam u rodziców, więc grzechu nie było
Chyba żartujesz z tym mdleniem?
Stary 2013-03-22, 19:46   #1059
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Rozmawiałam dziś poważnie z Tż-em o wózku

Bardzo nam sie spodobał ten model:
http://sklep.babymerc.pl/zestawy/154...ikposciel.html

juz go ostatnio wklejałam.Tż zadzwonił do producenta popytac jeszcze o pare rzeczy i za 2 miechy ma wejsc do sprzedaży ten model ale z ramą aluminiową czyli bedzie lżejszy.A koszt wzrośnie o 100 zł.Wiec powaznie sie nad nim zastanawiamy.
Jeszcze tylko trzeba znaleźć taki w sklepie i na zywo obadac w maire mozliwosci.
I chce jeszcze zobaczyc na zywo Bebetto Murano.
Mnie też podoba się ten model. Są też wystawione na allegro, a takich samych cenach.
Stary 2013-03-22, 19:46   #1060
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Wow! Ale wynik!

No raczej spowiedź na tym polega, żeby się przyznać nie można zataić grzechu, bo spowiedź jest nieważna.

to ja tutaj nie rozumiem czegoś.
może mnie ktoś oświeci!

Logicznie myslac, zyjac z chlopakiem w grzechu, chcesz z nim wziac slub aby juz w tym grzechu nie zyc, no i ksiadz ci odmawia spowiedzi, ktora jest niezbedna aby wziac slub.
czy tylko na tutaj czegos nie rozumiem?

Stary 2013-03-22, 19:46   #1061
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

No teoretycznie nie muszą, ale wtedy to nie będzie szczera spowiedź.

Cytat:
no teoretycznie nie musze, ale ja jakos uczciwa jestem i jak juz poszlam do spowiedzi to mnie sie zapytal z kim mieszkam, wiec nie bede klamac. bo to chyba gorsze dostac rozgrzeszenie i klamac.

a tak przynajmniej ja powiedzialam prawde, on nie dal rozgrzeszenia, ale chrzestna moglam zostac, tylko do komuni nie poszlam.
i po problemie.
Ja też albo mówię prawdę albo bym nie poszła wcale. Przecież chodzenie tylko dla samego chodzenia nie ma sensu. To wtedy jest na pokaz, dla ludzi. Ja np. rozumiem ludzi co nie biorą ślubu, nie chrzczą dzieci itp. i podoba mi się w sumie taka konsekwencja bardziej niż branie ślubu dla białej sukni, a chrzczenie dzieci, bo wszyscy tak robią. A potem dziecko idzie do Komunii i nie umie się przeżegnać nawet.

Moi znajomi mają ślub w czerwcu, dawno planowany i w między czasie wpadli. Dziecko już się urodziło, ślub odbędzie się tak jak planowali, a dziecko chrzczą w poniedziałek Wielkanocny. Ksiądz się zgodził tylko dlatego, że za chwilę ślub, już zaklepane wszystko itp. Oni jednak do spowiedzi nie idą i do Komunii też nie.

Ja wybierając rodziców chrzestnych też kieruje się tym żeby były to osoby wierzące praktykujące.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:47   #1062
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39927876]A będziesz chrzcić w Polsce czy w Anglii?
[/QUOTE]
a Polsce, ze względu na rodzine i chrzestnych.

Stary 2013-03-22, 19:48   #1063
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ty grzesznico!
jakos z tym zyje
Stary 2013-03-22, 19:49   #1064
enlevee
Zakorzenienie

Mój Tż pewny siebie zapytał się mnie czy wiedziałam, że Kim Kardashian przytyła 29 kg już w ciąży chyba czyta pudelka
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:51   #1065
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarynnnaaaa Pokaż wiadomość
Ja ost ciągle mam ciezkie dni.Niewiem moze to przez brak zainteresowania ze strony mojegoTż.Jakos nie staje na wysokosci zadania...
a widział dzidzię na usg, mój jak zobaczył to zmienił nastawienie, teraz nie jestem ja, tylko MY

Cytat:
Zapomniałam wam powiedzieć. Dziś wg USG zaczynam 23 tydzień!

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

2.Zapisałam się na warsztaty https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...nformacje.html 25.04 w Wawie Kliknęłam link z maila-aktywaja zgłoszenia i tu właśnie moje pytanie-czy oni wysyłają jakieś potwierdzenia czy coś? Bo nie chciałabym jechać na marne w sensie że miejsc zabraknie Może któraś z was już była na takich warsztatach i wie jak to wygląda?
a w mojej mieścinie nie ma
chyba zapiszę się do Olsztyna lub Wawy

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejka
Dziś mąż miał wolne i poszliśmy na zakupy kupiłam sobie leginsy, spodnie jeansowe z guzikami z boku wysokie akurat na mojego brzucholka kilka bluzeczek sewterek i ODRAZU LEPIEJ SIE CZUJE
za udane zakupy
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Czy wasi mężczyźni tez tak jak moj nie szaleją na punkcie zakupów dla malucha? Czy tylko mi sie taki egzemplarz trafił?
ja sama nie szaleje więc nie wymagam od faceta, dziś weszłam do ciuchlandu i może z 1min tam byłam, nie dam rady śmierdzi dla mnie, ale widziałam piękny szlafroczek na roczne dziecko

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
czytam, że kupujecie te okrycia pokąpielowe z kapturkiem? one są naprawdę dużo lepsze od zwykłych ręczników takich miękkich dla bobasa czy to po prostu taki wymysł dzisiejszych czasów?
ja dostałam od siostry po jej 12letniej córce, zawsze to główkę okryje i ciałko za jednym zamachem

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dzwonił mój brat i pyta kiedy rodzę
Mówię, że w połowie czerwca a co go tak nagle wzięło?
A on mówi, że ma teraz dużo wydatków, a musi zacząć już zbierać na tego quada na chrzciny, łódź na komunię i lamborghini na 18-stkę...
Chyba się jednak chrzestny przejął obowiązkami

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny i brzuszki

Byłam dzis u lekarza. Wszystko wyglada dobrze. Jedynie lekarz powiedział, ze trochę za duzo waze i muszę wiecej chodzić. Czyli koniec z żarciem czekolady
Zanim zaszlam w ciaze to nigdy nie lubiłam czekolady,cukierków , a teraz moge tyle jej jeść , ze naprawde masakra. Wczoraj zjadlam 5 tiki takow na śniadanie
za wizytę

Cytat:
Witam nową mausię
Pogadam z tż i dam znać zwłaszcza, że osobą którą chcieliśmy na chrzestnego nie może nim być (nie ma ślubu kościelnego)
u bratanicy ksiądz początkowo się nie zgadzał na matkę chrzestną, która nie ma ślubu kościelnego, żyją na cywilnym mają dziecko ochrzczone w kościele, jak powiedzieli, ze niosą dziecko gdzie indziej chrzcić to bez problemu ochrzcił
a ja mieszkałam przed ślubem z tż, potem mieliśmy tylko cywil, w zeszłym roku wzięliśmy przed bogiem i nikt nam w parafii problemów nie robił

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mózg mi zbudyniał. Chyba z okazji 26 tygodnia. ok 10 rano posiałam gdzieś pilota od telewizora, w zasadzie od dekodera. Myślę sobie- Co tam. Znajdzie się, a i tak mam robotę to nie będę włączać.
Mąż po pracy chciał włączyć i lipa. Nadal go nie ma. Przeszukaliśmy wszystko i nic. Na dekoderze włączyć się da i owszem, ale przełączyć już nie. Ciągle oglądamy tvn, a dziś przecież mecz. Patrzyliśmy do szafy, pod łóżko, do kosza z brudami. No kurka wszędzie i nie ma. Wymyślałam najdziwniejsze miejsca, bo baba w ciąży mogła wcisnąć go gdziekolwiek, ale nawet w tych najdziwniejszych go nie ma.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:51   #1066
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pamiętam, jak byłam mała to usłyszałam słowo cudzyłożyła i wyjaśnieniem tego słowa (nie wiem kto mi tak powiedział) było całowanie się z chłopakiem, więc jak powiedziałam przy pierwszej spowiedzi, że cudzołożyłam, to ksiądż się aż zapowietrzył

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39927876]A co do księży, to... nie umiem przeboleć tego, że ksiądz się spóźnił na pogrzeb mojego dziecka Normalnie o nim zapomniał! Ceremonia taka nazywa się pokropkiem, nie jest to msza, tylko krótka modlitwa na cmentarzu, akurat u nas odbywała się w Wielki Piątek, moja mama wszystko z nimi załatwiła i miał przyjść ksiądz o 9. Czekaliśmy chyba z pół godziny, moja mama wparowała do tego kościoła wściekła i za chwilę przyszedł ksiądz. Ale już musieli zmienić auto z zakładu pogrzebowego, bo już byli gdzie indziej potrzebni i w ogóle tyle niepotrzebnych nerwów... Z drugiej strony - niejako ta pomyłka pomogła mi trochę nie myśleć wtedy... [/QUOTE]

Bardzo przykra wpadka

Siostra tż miała gorzej, bo jak poszła do Kancelari i mówi, że chciałaby pochować dzieciątko, które urodziła martwe w 6 m-cu ciąży, to siostra przełożona powiedziała : "to jest płód i tego się nie chowa" (ona własnie nie ma ślubu kościelnego) i "Bóg wiedział co robi"
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:52   #1067
mela1234
Zakorzenienie

Nasz ksiądz jak załatwialiśmy formalności przed ślubem i mąż powiedział, cytuję dosłownie "narzeczona jest przy nadziei" (myślałam, że siknę ze śmiechu wtedy), a ksiądz krótko stwierdził, że to nie jego sprawa
Stary 2013-03-22, 19:53   #1068
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
My dla Norberta mieliśmy Radka VII - dokładnie takie: http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...109977910.html (żałuję, że sprzedaliśmy, byłam przekonana, że nie zachce mi się więcej dzieci...)

Teraz mamy takie: http://allegro.pl/drewex-lozeczko-la...122137518.html

zobaczymy, czy się sprawdzi
Oba są śliczne!
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Perse: no niestety z tym wiekiem to racja:P za 3 dni juz 3 na początku się pojawi....lekarz też mi powiedział że to chwilę zajmie, szczególnie że nie moga podjąć dodatkowych działan ze wzgledu na dziecko. Juz nawet nie pytalam jakich. Ja to przezyje

mela: a
sloneczko swieci u Ciebie?
Ooo to niedługo niezła imprezka nam się szykuje
30-stka to nie byle co
Cytat:

No co Ty!
A my poszliśmy do przedślubnej i stanęliśmy do tej samej kolejki. TŻ poszedł pierwszy i siedział tam dobre 15 minut! Już miałam kolejkę zmienić! No ale skończył i z miną grobową poszedł do ławki. Jak się później okazało ksiądz go nieźle przechrzcił, że razem mieszkamy i itp No i ja polazłam, a okazało się, że ksiądz który nas spowiadał chodził u nas po kolędzie pare miesięcy wcześniej i mnie poznał I się pośmialiśmy, pogadaliśmy i luuzz. Fuksa miałam
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:55   #1069
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo przykra wpadka

Siostra tż miała gorzej, bo jak poszła do Kancelari i mówi, że chciałaby pochować dzieciątko, które urodziła martwe w 6 m-cu ciąży, to siostra przełożona powiedziała : "to jest płód i tego się nie chowa" (ona własnie nie ma ślubu kościelnego) i "Bóg wiedział co robi"
Mam nadzieję, że pochowała dzieciątko w innej parafii, gdyż w Polsce jest takie prawo, że można chować dzieci zmarłe na każdym etapie ciąży, nawet na samym początku. A takie coś ja bym zgłosiła do odpowiednich instytucji.
U mnie wszystko, absolutnie wszystko poszło bezproblemowo (no oprócz tego pogrzebu), żaden urząd nie robił żadnych kłopotów.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:56   #1070
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wróciłaaaaam

Mój na każdą moją entuzjastyczną opowieść pt. zobacz co kupiłam i co mam zamiar kupić ma jedno zasadnicze pytanie "A to potrzebne?" I ja wtedy muszę tłumaczyć, że tak, bo karuzlkę ma każde dziecko itp
faceci ....
Cytat:

.
ojejkuuu
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39927876]

A co do księży, to... nie umiem przeboleć tego, że ksiądz się spóźnił na pogrzeb mojego dziecka Normalnie o nim zapomniał! Ceremonia taka nazywa się pokropkiem, nie jest to msza, tylko krótka modlitwa na cmentarzu, akurat u nas odbywała się w Wielki Piątek, moja mama wszystko z nimi załatwiła i miał przyjść ksiądz o 9. Czekaliśmy chyba z pół godziny, moja mama wparowała do tego kościoła wściekła i za chwilę przyszedł ksiądz. Ale już musieli zmienić auto z zakładu pogrzebowego, bo już byli gdzie indziej potrzebni i w ogóle tyle niepotrzebnych nerwów... Z drugiej strony - niejako ta pomyłka pomogła mi trochę nie myśleć wtedy... [/QUOTE]
Przykra sytuacja.....
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Mój Tż pewny siebie zapytał się mnie czy wiedziałam, że Kim Kardashian przytyła 29 kg już w ciąży chyba czyta pudelka
No prosze jaki obyty z newsami
Stary 2013-03-22, 19:56   #1071
idzia111
Zakorzenienie

domciatko piszesz, że ksiądz powinien dać rozgrzeszenie przed ślubem. Tak jest, ale przy drugiej spowiedzi. Przed ślubem idzie się dwa razy do spowiedzi i u nas od razu księża mówią, że ci co mieszkają razem mają iść tylko do tej drugiej i mówi się w konfesjonale, że jest to druga spowiedź przed sakramentem. Wtedy każdy dostaje. Przynajmniej ja nie znam przypadku żeby ktoś nie dostał.

Lecą Kiepscy na polsacie, taki durny odcinek, oni już nie wiedzą co maja wymyślać
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:56   #1072
Charlize89
Rozeznanie

Ale się wzruszyłam dziewczyny. Czytałam opis porodu jednej z dziewczyn z marca. Aż smutno mi się zrobiło.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4915

Stary 2013-03-22, 19:56   #1073
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Haha
Cytat:

Ja pamiętam, jak byłam mała to usłyszałam słowo cudzyłożyła i wyjaśnieniem tego słowa (nie wiem kto mi tak powiedział) było całowanie się z chłopakiem, więc jak powiedziałam przy pierwszej spowiedzi, że cudzołożyłam, to ksiądż się aż zapowietrzył
Stary 2013-03-22, 19:57   #1074
misiaczka555
Wtajemniczenie

Zgapiłam od Meli i na kolacje wcinam ciemny chlebek z ziarnami szyneczka i ogórek malosolny pyyyszności

Uciekam juz dziewczyny bo w piątki mamy wieczór filmowy z TZ i czekają na mnie laysy i do tego sosik czosnkowy mniam

Dobrej nocy kochane

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:57   #1075
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba żartujesz z tym mdleniem?
Tak już mam, że jak się zestresuję, to albo mi słabo, albo tracę przytomność. Ocknęłam się na zakrystrii, jak chcieli wzywać pogotowie, ale zabroniłam. Powiedziałam, że wiem co mi jest i że dam radę. Oczywiście mój mąż stał w ławce i widział, że kogoś wynoszą, ale nie obczaił, że to ja i po mszy wyszłam do niego i taki zdziwiony, co ja tam robiłam

Cytat:
to ja tutaj nie rozumiem czegoś.
może mnie ktoś oświeci!

Logicznie myslac, zyjac z chlopakiem w grzechu, chcesz z nim wziac slub aby juz w tym grzechu nie zyc, no i ksiadz ci odmawia spowiedzi, ktora jest niezbedna aby wziac slub.
czy tylko na tutaj czegos nie rozumiem?
No niestety. Najdziwniejsze jest to, że nie z powodu seksu miałam "ochrzan", tylko za wspólne mieszkanie. Więc jakbyśmy żyli w czystości pod jednym dachem, to nie mielibyśmy rozgrzeszenia, a jakbyśmy mieszkali osobno, a się bzykali, to nie ma problemu... Nie widzę tu sensu, ale cóż, to już za nami.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:58   #1076
katarzynkajg
Zadomowienie

Uciekam będziemy mecz oglądać. Paa może zajrzę przed pójściem spać

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:59   #1077
Neni1984
Zakorzenienie

My mieliśmy tylko jedną spowiedź
Stary 2013-03-22, 19:59   #1078
surka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39928099]Mam nadzieję, że pochowała dzieciątko w innej parafii, gdyż w Polsce jest takie prawo, że można chować dzieci zmarłe na każdym etapie ciąży, nawet na samym początku. A takie coś ja bym zgłosiła do odpowiednich instytucji.
U mnie wszystko, absolutnie wszystko poszło bezproblemowo (no oprócz tego pogrzebu), żaden urząd nie robił żadnych kłopotów.[/QUOTE]

całą rozmowę słyszał młody ksiądz i on powiedział, ze oczywiście przeprowadzi modlitwę na cmentarzu powświęci nagrobek itd. i oni nawe dali mu kopertę, a on zostawił ją u nich w samochodzie.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:01   #1079
katarynnnaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
a widział dzidzię na usg, mój jak zobaczył to zmienił nastawienie, teraz nie jestem ja, tylko MY

Widzial, jest przy kazdej wizycie ale po nim to jak po kaczce splywa. A co tam serduszko ze bije, a co tam ze sa raczki i paluszki itp... Szkoda gadac az serce boli...
katarynnnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:01   #1080
mela1234
Zakorzenienie

Ej czy któraś wie kiedy będzie cieplej?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości