|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann - część XVII
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3991783 9]Tanie
To ile jest ich w opakowaniu?[/QUOTE]Chwilę wcześniej zacytowałaś post w którym jest napisane iż 72 sztuki
|
#1022 |
|
Konto usunięte
|
pinats, jeśli chodzi o Rossmann, to polecam rozejrzeć Ci się na półce z produktami Babydream. Mam cerę bardzo skłonną do zapychania
W moim przypadku, jestem najbardziej zadowolona z produktów dla dzieci oraz kremów z naturalnym składem (Alterra), reszta, niestety, mnie zapycha, dlatego jestem małym samoukiem biochemicznym, choć to nie moja bajka Najlepsze są preparaty z jak najprostszym składem, no i trzeba znaleźć składnik, który źle wpływa na cerę i go unikać...A co do Ziaji, bardzo lubię tę firmę, ale "Kozie Mleko 1 Nawilżanie" trochę mnie zapycha, a szkoda, bo sam krem fajnie działa i wiele dziewczyn z problemową cerą go chwali, ma dobre noty na KWC. Ale ze mnie to taki dziwak, że wiele szeroko polecanych produktów u mnie się nie sprawdza Za "2 Odżywianie" nawet się nie biorę, bo czytałam, że jest bardziej tłusty (jak to krem odżywczy) i się boję.Eva Natura, Herbal Garden z melisą jest ok, minimalnie mnie zapchał, ale porządnego nawilżenia nie dawał, teraz go denkuję pod podkład. W sumie, najładniejszą cerę miałam po aloesowej Alterze, ale wiem, że ma wielu przeciwników (znów jestem w mniejszości ), trzeba zaakceptować specyficzną konsystencję i charakterystyczny zapach, ale dla mnie to cudo, mój pierwszy krem nawilżający, więc nie wiedziałam czego się spodziewać, ale podbił moje serce. Autentycznie miałam czystą ceręWięc, tak jak wcześniej dziewczyny, mogę polecić Babydream, chyba, że jako rasowa rossmanniaczka już testowałaś ![]() Też wciąż szukam dobrego kremu. Ażeby dużego off-topu nie robić, to moje ostatnie zakupy w Rossmannie, to tusz do rzęs Lovely, Curling Pump Up (od dawna się czaiłam na niego, chyba był wycofany przez jakiś czas, miałam jego odpowiednik z Miss Sporty i był OK) oraz krem do twarzy i ciała Babydream, niebieska seria. |
|
|
|
#1023 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, nie służy mi ten wątek ewidentnie
Mój portfel cały czas płacze, a zapasy tylko się powiększają. ![]() Byłam wczoraj w Rossmannie na chwilę i oglądałam nowe lakiery blogerek. Patrzę, no stoi lakier TheOlesski, jeden ostatni.. więc musiałam wziąć. Stestowałam na jednym palcu i nie za bardzo mi się podoba, lubię różowe lakiery, ale to jakoś nie mój odcień Kupiłam też fioletowy z tej samej serii i jest śliczny.
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki delikatny chłód. Unikam tego eveline z efektem rozgrzewającym bo przy 1 użyciu czułam się jakby mnie coś paliło. Oczywiście potem było lepiej ale ja mam żyłki na udach i nie kupuje już rozgrzewających kremów. Te husteczki to na prawde super promocja tylko gdzie to wszystko potem trzymać
|
|
|
|
|
#1026 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Polecam bardzo Babydream Sama niedawno odkryłam. Jedyne co mnie troszkę denerwuje w balsamie, to trochę intensywny, dzidziowaty zapach, który się utrzymuje naprawdę długo. Nie to, że jest bardzo drażniący i nie do zniesienia, ale nie jest też jakiś wow, jak na mój nos, z czasem się nudzi, wolałabym, żeby był bezzapachowy. No, ale to tylko takie moje widzimisię Chyba będzie moim KWC, bo jest świetny do ciała jak i do buzi. Sam krem do twarzy i ciała (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...a.html&next=26) już nie jest tak intensywny, porównałabym go do Nivea. Jest też zdecydowanie bardziej gęsty i nieco bardziej tłusty niż balsam, co może być plusem, bo na początku użytkowania lotiona, ciężko jest opanować tę wręcz wodnistą konsystencję, która zamiast na dłoni, ląduje na podłodze, albo wylewa się zbyt obficie Próbuję się przekonać do Koziego Mleka 1, bo cholerstwo piekielnie wydajne jest, naprawdę się opłaca, jak za 8,50 A, i przeglądając wątek widziałam, że wiele dziewczyn ma problem z kupnem Wibo Eliksir o5 - jeśli mieszkacie w pobliżu, to polecam odwiedzić Rossmann w M1 Marki w Warszawie, tam jest bardzo spokojnie widać, bo kiedyś 05 było całkiem sporo, a same pomadki "nie zmacane", co mnie też denerwuje, do tego stopnia, że czasem sama tam sprzątam i układam testery W ogóle też poluję na Eliksir 05, mam już 01 i 04, ale zawsze trafiam na ostatnią sztukę, która jest w rozpaczliwym stanie, a jeśli na jakiś względny egzemplarz, to mam ważniejsze wydatki Peszek.
|
|
|
|
|
#1028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a byłaś w Rossmannie obok przy Piotrze i Pawle - tam jest dopiero spokój. W tygodniu jedna osoba na sklepie (+ ochroniarz) wykładająca towar i obsługująca kasy, pełne półki, cały sklep twój
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Konto usunięte
|
Winona, ciiii, bo zaraz rossmanniaczki z Naszych okolic przypuszczą atak na te oazy spokoju
![]() ![]() Tego przy Piotrze i Pawle nie znam, muszę poszukać, dzięki A jest tam coś niespotykanego/godnego uwagi? Bo Ross w moim miasteczku ma spore braki w asortymencie, albo to ja jestem ślepa Więc zdradzam go z warszawskimi, lepiej zaopatrzonymi, zwłaszcza, że często tak chwalicie produkty, których u mnie brak... Na KWC tak samo, dziewczyny kupują w Rossmannie - u mnie nie ma śladu...Właśnie! Korzystając z okazji, rossmanniaczki z Warszawy (zwłaszcza Targówek, Praga, Śródmieście) nie spotkałyście gdzieś tego kremu? ---> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wilzajacy.html Wprawdzie muszę skończyć swoje, ale chciałabym wiedzieć gdzie go ewentualnie później szukać, u mnie w miasteczku ani śladu po nim, są tylko jakieś dwa w niebieskich słoiczkach... Miałyście go? Bo mnie zaciekawił ![]() Winono, może w Markach jest?
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3991942 7]wybaczcie roztargnienie. cena taka niska to pomyślałam że musi być ich tylko kilka.
Pewnie już ich nie będzie jak w poniedziałek pójdę do rossa.[/QUOTE] Zdarza się każdemu
|
#1031 | |
|
maskott
|
Cytat:
Bosz bratnia dusza, ja czasem "bawię się" w układanie lakierów w szafach nie lubię bałaganu pomalowałam lakierem olesski wczoraj. nie zauważyłam żadnych wad, o których pisałyście wcześniej - rozprowadzało się dobrze, sechł standardowo (nie mam obecnie żadnego wysuszacza), nic mi się nie odgniotło. na 6 palcach trzyma się nieźle, reszta uszkodzona, ale to przez skubanie słonecznika ![]() kolor bardzo podoba mi się, a latem będzie cudowny
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja to i balsamy i kremy i perfumy ![]() Bo te pomadki zawsze leżą rozwalone, nie w otworkach, testery z normalnymi pomieszane, a ja za niska jestem do tej szafy, na oślep muszę łapkę pchać, a gdy ułożone na sztorc, to wygodniej, a jeśli jeszcze testery na miejscu, a za nimi rządek odpowiednich kolorków, to cud Nie wiem jak te baby mogą tam tak rozwalać i jeszcze testery kraśćAle mnie wkurza to zatwierdzanie postów, długo się czeka, odpowiedziałam Winonie i nie doszło jeszcze
|
|
|
|
|
#1033 | ||
|
Zakorzenienie
|
popieram, musiałam wyrzucić bo nie mogłam znieść zapachu
![]() też tak robię, albo służą mi do rąk, bardziej się opłaca, a mam pewność, że są delikatne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do eliksirów wibo to u mnie w mieście już się uspokoiło, można wszystkie kolory dostać, nawet nie są jakoś masakrycznie wymacane
|
||
|
|
|
#1034 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() z BD używałam tylko szamponu, ale biorąc pod uwagę cenę i opinie chyba w końcu zdecyduję się na coś innego. także chyba wybiorę BD, ale jeszcze zobaczę te pozostałe kremy tylko chyba trochę się w tych BD pogubiłam. balsam i lotion to to samo - i chodzi o to, tak? i o ten krem? bo chyba krem i balsam/lotion miały mniej więcej po równo Waszych "głosów", i teraz nie wiem. wolałabym raczej coś lżejszego, ale obawiam się trochę tej rzadkiej konsystencji ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
And that's exactly what love's supposted to do”. Edytowane przez pinats Czas edycji: 2013-03-22 o 18:46 |
|||||||
|
|
|
#1035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się, czy może właśnie mój nos już się przyzwyczaił, a autentycznie pachnę dzidzią Ale to w sumie, chyba, pozytywne emocje u ludzi wzbudza, nie? A-gu-gu-a!![]() A tak na serio, to uważam, że te substancje zapachowe w dziecięcych produktach BD są zbędne, dzieci pachną same z siebie |
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lotionu nie miałam, może się skuszę któregoś dnia |
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
czy widziałyście ten nowy podkład Manhattanu? jasne odcienie mają?
http://www.rossnet.pl/Produkt/Manhat...ry,289702,1650
|
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1039 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
Również przychylę się do pozytywnych opinii na temat lakieru Olesski - pięknie wygląda na dłuższych paznokciach
Kilka dni temu kupiłam w CND krem nawilżający Garniera lecz niestety się roluje. Nie wiem czego jest to przyczyną, żaden krem się nie zachowywał w ten sposób. Dziś kupiłam (przez Was ) chusteczki Tami - były ich naprawdę pełne dwie półki i krem oliwkowy z Ziaji pod oczy (dziwne że był tańszy niż w Ziajkowym sklepie). Którą herbatkę z King's Crown polecacie? Dziś kupiłam Rooibos ze śmietaną i karmelem zaraz ją testuje
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
pinats-dokładnie tak, dobre linki podałaś, balsam i lotion to ten sam produkt
![]() jak kupisz lotion to przelej go do pustego opakowania po kremie (ja zostawiłam sobie małe, ale dość wysokie, a nie płaskie), zanurzasz paluszek i wcierasz w buźkę, wtedy jest najwygodniej bo dozowanie z tak dużej butli małej porcji kremy byłoby codziennie uciążliwe w razie potrzeby uzupełniasz i masz wygodę
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy mozecie mi polecic jakis niedrogi a dobry preparat do zmiekczania/usuwania skorek wokol paznokci?
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tej karmelowej nie lubię
|
|
|
#1047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja uwielbiam owocowe herbatki ale wiadomo, że co człowiek to opinia
|
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
No koło sernika to ona rzeczywiście nawet nie leżała, ale i tak ją lubię
|
|
#1049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z herbat, bardzo lubię sernik truskawkowy, ma taki delikatny i łagodny smak. Cytat:
|
||
|
|
|
#1050 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
Zawsze sobie wyobrażam, że tam się coś "dzieje" z tym cellulitem ![]() Cytat:
![]() A co do herbaty to powtórzę się, ale mi najbardziej smakuje Rooibos egzotyczny - pycha! Chodzi o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zuplajace.html Tylko, że bardziej się opłaca kupić większe opakowanie - termin jest długi, butla z pompką także wygodnie się używa
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

To ile jest ich w opakowaniu?[/QUOTE]

Najlepsze są preparaty z jak najprostszym składem, no i trzeba znaleźć składnik, który źle wpływa na cerę i go unikać...
), trzeba zaakceptować specyficzną konsystencję i charakterystyczny zapach, ale dla mnie to cudo, mój pierwszy krem nawilżający, więc nie wiedziałam czego się spodziewać, ale podbił moje serce. Autentycznie miałam czystą cerę

Kupiłam też fioletowy z tej samej serii i jest śliczny.