|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV
Dziewczyny, wiecie może w jakich sieciówkach można obecnie dorwać czarne, skórzane spodnie?
|
|
|
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
Moje rodzeństwo jest dobrych kilkanaście lat ode mnie starsze, więc gdy ja zaczynałam swoją przygodę z edukacją, oni kończyli szkołę średnią... Pamiętam, że siostra nosiła wówczas właściwie to, co obecnie ma status rzeczy modnych i w różnych konfiguracjach przewija się po blogosferze - koszule w kratę, parki, czapki-menelki, wysoko taliowane rurki, vansy i martensy... Za to ja jako dzieciak w podstawówce, w erze ziomali i spodni-szwedów przeżywałam piekło, "donaszając" te ciuchy, wówczas już kompletnie passe...
|
#3393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
No ba, i jak na trendsetterkę przystało - cierpiałam katusze w imię mody
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dresy kościelne były |
|
|
|
|
#3396 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Trzeba było trzymać, znowu byłyby na topie ![]() Ja pod koniec liceum już w miarę modowo i stylowo uświadomiona podbierałam ubrania matce - czyli stare hippisowskie - i kazałam dziergać sobie rozwleczone swetrzyska. Cytat:
|
||
|
|
|
#3397 |
|
Rozeznanie
|
Teraz to nawet nie ma mowy, by się w te ciuchy wcisnęła
Moja siostra jest ode mnie blisko 20 cm niższa. Byłyśmy tego samego wzrostu, gdy zdałam do czwartej klasy podstawówki.
|
#3398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3399 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Piękne kiecki
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1363892443 Cytat:
![]() Cytat:
Chyba, że więcej osób tak chodziło? U mnie na roku ludzie się ubierają w większości tak bezpłciowo...tzn. niektóre dziewczyny umieją się ciekawie ubrać, raczej modnie, ale nikt nie ma jakiegoś charakterystycznego stylu, z którym można by było go kojarzyć.Cytat:
Moje pewnie by się przeraziły, albo ewentualnie w ogóle nie zwróciłyby uwagi.Cytat:
W gimnazjum próbowałam być rockowa z niezbyt dobrym skutkiem, oceniając z perspektywy czasu musiałam wyglądać jak jakiś kinder-metal czy podobny twór, brrr A w liceum byłam neutralna, po prostu ubierałam się "ładnie" i w miarę "modnie". Ale nic ciekawego. Jakoś dopiero na studiach się bardziej określiłam modowo ![]() Cytat:
Ja miałam podstawy w postaci Led Zeppelin, Pink Floyd i Deep Purple - Święta Trójca mojego taty A mimo to zbłądziłam w życiu i przeszłam etap ziomalki Choć nigdy nie nosiłam spodni z krokiem w kolanach, po prostu słuchałam hip hopu ![]() Cytat:
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Prędzej na Facebooku. Po dziecku mojego kuzyna wynalazłam pół tej szkoły.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
xestrellax witam w klubie, mój tata też słucha Świętej Trójcy
.Ja zaczęłam od gimnazjum się wyróżniać ubiorem wśród innych uczniów. Zaczęło się od koszulek Nirvany, Korna itp razem z moimi nieśmiertelnymi dzwonami ze sztruksu + glany
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, obiecałam foty kurtki, ale chyba lepiej ją widać na tych zdjęciach na stronie sklepu
Bo na tych np. nie widać za bardzo, że jest dość fajnie taliowana. W razie jakby któraś chciała kupić - dobrze sobie sprawdźcie wymiary, ja jestem szczupła, ale musiałam wziąć rozmiar "M" ze względu na biust i na to, żeby mi na jesień/wiosnę swetr pod nią wszedł
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W mojej szkole nie ma jakiegoś szału na rockowy styl, większość dziewczyn nosi się bardzo prosto i schludnie. Z drugiej strony nie masz też solar i tapeciar. Ot, nudna mi się szkoła trafiła. Jest co prawda parę osób w ubranych w 'rockowym' stylu, mam chociaż na co popatrzeć. Liczyłam, że będzie już wiosna, a teraz straszliwie wieje
|
|
|
|
|
#3404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zastanowię się nad nią, bo w mojej Zarowej ramonesce zaczęło mnie wkurzać to, że ma ściągacz (taki wszyty w skórę, 'materiałowych' nie trawię) z tyłu i do sukienki wygląda średnio
|
|
|
|
|
#3405 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Właściwie opatrzyły mi się dopiero ze trzy lata temu kiedy to stwierdziłam, że skracają mi optycznie nogi ![]() Cytat:
2. o dziwo nie kojarzę. |
||
|
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
A to z listą przebojów to nie chodzi czasem o 30 ton?
|
#3407 |
|
histoire abracadabrante
|
Że się tak wtrącę, może chodzi o "30 ton lista lista" ?
|
|
|
|
#3408 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie, pamiętam ten program z dzieciństwa. Czasem można też było uświadczyć jakiejś lepszej muzyki w "Kręciole" Jurka Owsiaka.
|
#3409 |
|
Nindżopesz
|
Faktycznie, 30 ton kojarzę
|
|
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
też pamiętam 30 ton
i disco relax, które mój tata z namaszczeniem oglądał tęsknie wyczekując szazy
|
|
|
|
#3411 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zawsze jakiś muzyk czy zespół udzielał wywiadów. Można tam było znaleźć różną muzykę. Pamiętam hit Shazzy coś o małych pieskach i kładce - hymn przedszkola Ruby Invicta fajna nawet ta ramoneska, bez zbędnych pipierdółek
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Aż mi się przypomniała ta melodyjka na początku "Diiiiscoooo RE -LAX" - to były czasy ![]() Mieszkałam wtedy u babci i przesiadywałam wtedy u wujka a tam Black Sabbath i Scorpions - zawdzięczam mu wyprowadzenie mnie na dobrą stronę mocy ![]() Kupiłam sobie ciemną, bardzo ciemną szminkę. Chodziła za mną taka od dawna. Tylko jakoś chyba zbyt odważny ten kolor dla mnie. Podoba mi się bardzo i pasuje mi kolor, tylko ja jestem bladziutka, jasne blond loczki i bardzo kontrastowo wygląda - nie wiem czy nie za bardzo. Nigdy nie miałam problemu z fuksją czy czerwienią na ustach a teraz tak hm... macie może zdjęcia jakiś stylizacji albo adres bloga jakiejs dziewczyny lubującej się w ciemnych pomadkach? Potrzebuję czegoś dla odwagi
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
Ashira, pokaż tatuaż!
Masz czaszkę? O ile dobrze pamiętam..?
|
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest zdewociała czy "ąę", po prostu jest bardzo delikatna, subtelna, kulturalna, i trochę nieśmiała (i pomimo wieku zachowuje całkowitą jasność umysłu, rozmawia się z nią jak z o wiele młodszą osobą). I właśnie rozbawiło mnie jak zobaczyła moje ćwiekowane szpile, i stwierdziła, że są śliczne - jakby sama chciała je założyć ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Wychodzi na to, że jesteśmy podobne Kocham takie szminki Rzadko się tak maluję, bo nie mam gdzie, ale uwielbiam taki look!
|
||
|
|
|
#3417 | |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze pamiętasz, no to wrzucam moje maleństwa
![]() już nieraz wrzucałam je na wizaż, więc może ktoś już widział ![]() Cytat:
Bałam się kupić coś lepszego (i droższego) nie wiedząc jak będę w tym wyglądać. Właśnie ja już widze delikatny szary cień na powiece, tusz do rzęs i ta szminka - i nic więcej na twarzy. Ja to widzę z białą luźną koszulą/tuniką, skórzanymi leginsami i na wierzch np. żakiet, sweter czarny. Tylko gdzie ja tak wyjdę? do pracy to najchętniej w dresie bym biegała, w ogóle mi się nie chce tam "wyglądać" ![]() Może ogólnie rzecz biorąc typ urody mamy podobny, ale jak widziałam Twoje zdjęcia na blogu (z trudem pohamowałam zachwyty dla Twojej urody uparcie trzymając się zasady - "Ładna! Nie lubię jej! ) to rysy twarzy Ty masz bardziej zdecydowane niż ja. Ja mam dziecięcą twarz, rysy twarzy to ja muszę sobie pudrem brązującym rysować Ale kojarzę Waszą rozmowę o oczach zanim dołączyłam, to Ty masz niebieskie oczy z jasnobrązową obwódką dookoła źrenicy? Mam identycznie No i ciężko po zdjęciach określić, ale ja mam zdecydowanie chłodny odcień cery. No i loczki to ja mam sprężyny jak cherubinek - wszystko wskazuje na to, że jednak powinnam być grzeczną dziewczynką RedhairedWitch gdziekolwiek jesteś nienawidzę Cię! Odkąd skończył się mecz siedzę na kolorowce i zrob sobie krem i zbieram zamówienie! zbankrutuję przez Ciebie
nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec! nie dekold a dekolt! nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść... ![]() bynajmniej ≠ przynajmniej! Edytowane przez Ashira Czas edycji: 2013-03-23 o 00:33 |
|
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem, gdzie i jakim cudem, ale faktycznie już widziałam Twoje tatuaże..
![]() Obydwa mi się podobają, ale pierwszy jest boski! |
|
|
|
#3419 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łamiesz stereotypy, wreszcie dziewczyna z jakimiś oryginalnymi tatuażami ![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie mam bardziej zdecydowane rysy bo jestem starsza, z wiekiem wydaje mi się, że twarz się nieco wyostrza (i ze spadkiem wagi ), ale może też na zdjęciach tak poważnie wychodzę, bo na żywo to też jestem trochę "dziecinna", zawsze dają mi mniej lat niż mam. Pokaż foto włosów, kocham loki Ps. A oczy są niebieskie z żółtą obwódką wokół źrenicy, Jigoku też takie ma. Cytat:
Kurde, mi się nie chce bawić w robienie sobie kremów, z włosami lubię się paprać, ale jakbym miała jeszcze kremy robić to by mi miejsca na półkach nie starczyło. Zresztą jakoś nie ciągnie mnie, trochę bałabym się eksperymentować z własnymi wyrobami na swojej twarzy |
||||
|
|
|
#3420 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Tatuaże masz świetne, zwłaszcza pierwszy. A z ciemną szminką do jasnych włosów i cery kojarzy mi się Gwen Stefani. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

.
Dresy kościelne były 

Chyba, że więcej osób tak chodziło? U mnie na roku ludzie się ubierają w większości tak bezpłciowo...tzn. niektóre dziewczyny umieją się ciekawie ubrać, raczej modnie, ale nikt nie ma jakiegoś charakterystycznego stylu, z którym można by było go kojarzyć.
W gimnazjum próbowałam być rockowa z niezbyt dobrym skutkiem, oceniając z perspektywy czasu musiałam wyglądać jak jakiś kinder-metal czy podobny twór, brrr