|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
oo a gdzie byłaś?
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Can, ja się nie wypowiadam, bo nie mam pojęcia. Pamiętam tylko jak w 1 klasie podstawówki moi koledzy i koleżanki jeździli na kolonie zimowe i letnie, a ja potem strasznie im zazdrościłam. I ta zazdrość trwała długo, nawet jak miałam 15 lat, bo nigdy nie byłam na takich koloniach. Może dlatego, że moja mama była nauczycielką i miała ferie i wakacje więc siedziała z nami i planowała nam czas w domu, na podwórku, nad rzeką.W sumie dzięki niej nauczyłam się pływać szybko, a w małej miejscowości, gdzie nie ma basenu, dzieci uczyły się pływać w rzece i to nie wszystkie umiały. Ja za to kocham wodę. Tylko, że nie poznałam smaku dzięcięcych wyjazdów ![]() antoinette, my w tamtym roku z 5 miesięcznym młodym byliśmy nad naszym morzem i trafiliśmy w pogodę, akurat minęły deszcze i nastały upały, ale jak na nasze morze to niezłe. Po tygodniu, młody był zmęczony tymi upałami i plażowaniem ![]() w tym roku też jedziemy nad nasze morze i obojetne mi to jaka będzie pogoda, może faktycznie ma po mnie charakter i tak jak ja z braćmi byliśmy z mamą nad morzem, będzie przy 15 stopniach i pochmurnej pogodzie pluskał się w morzu pamiętam jak takie 3 wariaty (czyli my) pluskalismy się, a ludzie w kurtkach pod parasolami chodzili wzdłuż plaży i pytali się mamy czy to jej dzieci ![]() ale jak wyjeżdżaliśmy za granicę, to dużo ludzi było z takimi dziećmi. Masz starszą córkę,(chyba dobrze myślę) to myślę, że możesz się wybrać doświadczenie masz![]() dziewczyny dzięki za pocieszenia z tą kupą, najlepsze że przyniósł i rzucił nią o podłogę i sie patrzył, gdybym nie zareagowała od razu to chyba miałabym gównianą podłogę
Edytowane przez ankham Czas edycji: 2013-03-22 o 10:47 |
|
|
|
|
#993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie boję o to, że będzie tęsknić i płakać ale o to, że raczej nie będzie tam nikogo znać. Jest bardzo towarzyska i szybko się aklimatyzuje ale... mam wątpliwości mimo wszystko ![]() Pierwsza miłość Ostatnio babcia jednego z chłopców do mnie podeszła i pyta czy Z. to moja córka - ja na nią gały wywaliłam, a ona "pytam, bo mój wnuczek się w niej kocha i muszę powiedzieć, ze ma dobry gust" ![]() Zaczyna się oj zaczynaaa... ![]() Cytat:
|
|
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
http://www.hotelklimek.pl/dzieci/basen
Tam jest SPA, więc można się przy okazji wygładzić, naciągnąć, odmłodzić itp. ![]() Świetna jest jaskinia solna, dzieci tam szybko zasypiają.
|
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla dziecka duża frajda w sumie nie tylko dla dziecka...
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2013-03-22 o 11:46 |
|
|
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja już miała pod blokiem jak miała 2,5 roku adoratora ze 3 lata starszego, opiekował się nią i przytulał, a później się przerzucił na starszą o rok od siebie po kilku miesiącach![]()
|
|
#997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z córą 11 miesięczną byłam na Słowacji w Besenowej i Liptovskim, a rok później w Turcji. Trochę się bałam, że w Turcji może mieć jakieś problemy żołądkowe. Ale wszystko jadła, łącznie z pizzami i frytkami, których normalnie nie dostawała i nic jej nie było. Bardzo byłam zadowolona, Mała też. Jeśli chodzi o czystość to w Hiszpanii, Grecji czy Turcji nie spotkałam się z jakimś brudem, zależy oczywiście jaki hotel się wybiera, ja zazwyczaj klub lub 4*. Kiedyś byłam na objazdówce po Turcji i tam były różne hotele, nawet coniektóre 2* i też się z brudem nie spotkałam. Jedzenie zawsze było pyszne, po prostu w tych tańszych hotelach było bardzo proste umeblowanie tj. łóżko i szafa no i mały wybór dań, co przy objazdówce było bez znaczenia. |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po USG. Wszystko jest w porządku, jednak wygląda na to, że Mała miała lekki wstrząs mózgu. Jeszcze kilka dni potrwa zanim dojdzie do siebie. Z dnia na dzień jest lepiej, więc jestem już spokojniejsza
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to świetnie, że wiesz jak sprawa się ma, musiała prosto na główkę upaść najważniejsze, że dochodzi do siebie
|
|
#1001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A my na razie zaliczamy wyprawy górskie (Bieszczady, Słowacja, miały być Tatry ale wyskoczyla ospa ), w tym roku chciałabym pojechać nad morze pewnie nasze - mam ogromy sentyment do Bałtyku i wg mnie rzadne tak ładnie nie szumi jak Bałtyk ![]() Może macie jakies sprawdzone namiary na noclegi? |
|
|
|
|
#1002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam namiary na noclegi we Władysławowie blisko morza - osiedle domków jednorodzinnych. Nie pamiętam ile płaciliśmy ale tanio wychodziło w porównaniu z innymi w pobliżu![]() tylko trzeba uważać na latające nisko bociany hehehe
|
|
#1003 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.halama.cal.pl/ te ceny na stronie są nieaktualne, zrobiłam teraz rezerwacje i jest taniej jest kawałek od morza ale nam to nie przeszkadza, ja cały czas chodzę, więc dla mnie to jest blisko. jest restauracja w tym pensjonacie i codziennie maja swieze jedzenie, poniewaz bardzo duzo ludzi do nich chodzi, spoza ich pesnjonatu. mozna wziac cale jedzenie w cenie, ale mysmy tylko sniadanie mieli(wypas totalny - prawie jak w kurortach all in) a obiady sobie kupowalismy czysto i nie ma pajakow jak w niektorych pensjonatach w lesie blisko morza a mi Młody spi 3 h, jak nigdy.... ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
tzn że zrelaksowaliście się porządnie
Edytowane przez ankham Czas edycji: 2013-03-22 o 13:52 |
|||
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój młody to jak wiesz też urlopowa wpadkaJa więcej nie chodzę na urlop - chyba, ze osobno najpierw TŻ potem ja
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
To ja nad morzem polecam http://www.villa-laperla.pl - ośrodek piękny, właściciele super mili... Jedyne "ale" to brak blisko fajnego zejścia na plażę - jest takie mocno strome, więc z dzieckiem na rękach to nawet trochę niebezpieczne... I plaża w okolicy też bez rewelacji. Zdecydowanie lepsza plaża jest we Władysławowie gdzie można nawet wózeczkiem pojeździć po plaży
A najbardziej z tamtych okolic podoba mi się w Jastrzębiej Górze bo można właściwie całą miejscowość przejść przez las a nie koło ruchliwej ulicy jak w pozostałych... W Jastrzębiej Górze nocowaliśmy tutaj http://www.willa-abrazja.pl/ w pokoju dwuosobowym - właściwie dla pary z małym dzieckiem to spoko, ale dla większej rodziny to już będzie ciasno, ale mają też większe pokoje. Pokój ładny, ale mało funkcjonalny... I gres na podłodze więc cały czas miałam stracha, że się córka przewróci i uderzy w posadzkę... Duży plus za aneks kuchenny w pokoju - przy małym dziecku bardzo przydatne I ośrodek blisko morza chociaż zejście też nieciekawe Natomiast tutaj http://www.primaveraspa.pl/ chodziliśmy do bawialni (dzieci poniżej 2 roku życia gratis) - nie wiem jak pokoje, ale bawialnia super i park wodny też jest, ale my nie byliśmy...
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na Krecie pod koniec września i bardzo polecam. Nie jest już tak upalnie (27-28 stopni), nie ma tłumów. Co prawda dzień się kończy koło 19-20, ale przy maluchach nie ma to większego znaczenia.
Ogolnie bałabym się z maluchami skwaru i ewentualnych opóźnień lotów. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Megan i ja się cieszę, że jest ok. |
|
|
|
#1008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Megaan fajnie, że juz wszystko ok. Ja wlasnie obawiam sie wyjazdu na wakacje. moja bedzie miec 1,5 roku ale i tak sie boje ze sie jej nie spodoba
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
No tak ale to nie o to chodzi...
|
|
#1010 |
|
Rozeznanie
|
Hej Wy tak o wakacjach,a jeszcze w depresji zimowej i nawet o wiośnie nie myślę, bo co spojrzę przez okno to zima w pełni.. brrr
Edytowane przez doro76 Czas edycji: 2013-03-22 o 19:40 |
|
|
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuję za namiar
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Muszę Was nadrobić, bo czytałam po łebkach. Poza tym myślę już o jakimś zamówieniu, tylko nie wiem z jakiego sklepu Macie jakąś propozycję?
|
#1014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też kocham Bałtyk - sentyment z dzieciństwa, bo byłam tam co roku jako dziecko![]() polecam w Pieninach http://www.willajaroszowka.pl/ super właściciele - dom ma 2-3 lata, super warunki, grill i palenisko, altanka, trampolina dla dzieciaków i super właściciele - widok na Tatry i jezioro Czorsztyńskie, do jeziora km-2, ale tam ogólnie ani rusz bez auta, do Zakopanego jakieś 30 km, Białki Tatrzańskiej, w której jest świetny aquapark koło 20km. Wrócę tam w tym roku choćby na weekend ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
jest 20% zniżki teraz na dziecięce i może w połączeniu z georgem i ewentualnie matalanem, na georga chyba chętnych nie braknie, bo ostatnio się parę osób nie załapało
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W szpitalu to szczerze mówiąc nie było z kim rozmawiać Miałam wrażenie, że dla nich wszyscy rodzice to panikarze czepiający się i wymyślający choroby własnym dzieciom. W ogóle oddział był tak przepełniony, że dwie doby przesiedziałam na krześle (także w nocy). W ten sam sposób mogłam obserwować Małą w domu. Tyle, że byłaby w swoim łóżeczku, w ciszy i spokoju.
|
|
#1016 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() M&S mówicie.................. . idę zobaczyć ![]() Cytat:
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba sobie żartujecie, że Was tak potraktowano... Ja byłam zbulwersowana, że każdy mówił, że trzeba bardziej zwracać uwagę itd... ale nikt nas nie próbował odpalantować...
Nie kuście ciuchami, błagam bo zbankrutuje... |
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musiałam prosić ordynatora, żeby zlecił córce USG brzuszka i główki (był wtedy na dyżurze). Z wielką łaską zlecił na drugi dzień.
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tyle, że nie wiem jak długo zniżki w M&S obowiązują![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Meegan proponowałabym też pumpkin patch rozważyć - cudne ciuszki, chociaż drogawo, muszę kodów poszukać ![]()
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pumpkin patch też mogę zrobić
Edytowane przez Megaan Czas edycji: 2013-03-22 o 23:54 |
|
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

dziewczyny gdybyście widziały jak on na nią patrzył

pamiętam jak takie 3 wariaty (czyli my) pluskalismy się, a ludzie w kurtkach pod parasolami chodzili wzdłuż plaży i pytali się mamy czy to jej dzieci
doświadczenie masz

Miałam wrażenie, że dla nich wszyscy rodzice to panikarze czepiający się i wymyślający choroby własnym dzieciom. W ogóle oddział był tak przepełniony, że dwie doby przesiedziałam na krześle (także w nocy). W ten sam sposób mogłam obserwować Małą w domu. Tyle, że byłaby w swoim łóżeczku, w ciszy i spokoju.