|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Monia jest troche jajka. Nawet nie wiedziałam że szczaw moze hamować przyswajanie wapnia. Mi bardziej chodziło czy nie będzie ją bolał brzuch ( wczoraj koopy nie było, dzisiaj jeszcze też nie.. )
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Patik właśnie wiem. Podniesione ob może świadczyć nawet o zaczerwienionym gardle czy psujacym się zebie. Także podobno już odchodzi się od badania ob bo jest bardzo niejednoznaczne. Taki wskaźnik "coś się dzieje ale cholera wie co"
![]() Maha na razie nie wczytywalam się w szczegóły bo przemeblowanie planujemy za jakis miesiąc. To mi się podoba po prostu. Ale fajnie ze napisalas o tych barierkach. Pewnie sama bym nie zwróciła na to uwagi.
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Z okazji rozpoczęcia kalendarzowej wiosny można wyjść na dwór i ulepić bałwana. ![]() Znowu tyyyle śniegu napadało. Myha, i co z tatą? Wyniki wyszły dla niego korzystnie? Czy nadal czekacie? Fajne te mebelki, tylko jak oglądałam je na żywo to one są takie mini mini- wydawały mi się mało pojemne. Jaciee, ja się kompletnie nie znam, więc nie pomogę. Faktycznie taka zgadywanka z tymi badaniami, jednak mam nadzieję że lekarze dojdą do tego co się dzieje.Brumku, biedny Tymek, ucałowania w siniaka. Ciacho prezentuje się apetycznie, wpadnę na kawę. Ty się nie zastanawiaj tylko łap szydełko w rękę.Mme_Audrey, zdrówka dla Ciebie i przeganiamy zły nastrój.![]() Wczoraj skończyłam czapę dla bratanka, mam nadzieję że nie przesadziłam i nie będzie dla niego za straszna.
|
|
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
MARZENA BRUMEK chyba bedzie twoja klientka
Co do wyników taty to nie wyszły korzystnie. Komórki nowotworowe. Na szczescie wczesne stadium wiec rokowania sa dobre. czeka go naswietlanie i niestety rurka trateochomijna. Oczywiscie rzuciła palenie z dnia na dzień. On sobie to zaniedbał bo od roku chodził z dosc spora chrypa. wysylaliśmy go do lekarza ale jak grochem o ściane. Wreszcie sam poszeł po rozum do łowy. A tylko dlatego, ze go zaczeło to wszytko olec, zeby było śmieszniej przy paleniu Sam sobie robił krzywde ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Co do mebelków to ja tez myslałam ze sa mało pojemne, ale kolezanka jest mile zaskoczona |
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
ja wlasnie siedze w pracy i nie mam nic do roboty dzis wiec siedze i sobie was podczytuje.Pogoda u nas straszna, snieg ciagle sypie i nie chce odpuscic. Natan ostatnio jest strasznie niedobry, ciagle tylko krzyczy i pokazuje zlosci. Niejadek sie zrobil, ciezko cokolwiek mu wmusic bo mu wszystko nie pasuje.... a jak sobie ubzdura jedna osobe (ostatnio tate) to tylko ta osoba musi sie nim zajmowac bo innym sie dotknac nie da..... kurde a taki kiedys grzeczny byl
|
#4656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Patik - wyczytałam, że szczaw okazjonalnie można podać. Od tego brzuch chyba nie boli, za to szczaw utrudnia wchłanianie wapnia, więc podawać go można rzadko. A, i znalazłam, że nie powinno się go dawać dzieciom, które mają problemy z nerkami
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() - Tak mi przykro Trzymam za tatę kciuki i wierzę, że się uda to zwalczyć ![]() Dzień dobry ![]() O nocy wolę zapomnieć ...
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
hej
teraz tak na szybko z tym szczawiem to dziewczyny mają rację to samo dotyczy szpinaku
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Brumciu buziaczek w piękne oczko Tymonka. niech siniak szybko się goi...ale wiesz prawdziwi mężczyźni tak mają jak nie blizna to podbite oko ![]() Marzenko jak brumek zobaczy tą czapkę to Cie udusi z miłości myha bardzo mi przykro a my już zdrowi tj Jasiu wesolutki a mnie cały czas mdli( w ciąży nie jestem, sprawdzałam) jutro idziemy na przyjęcie z okazji 10 lecia firmy tzta strasznie mi sie nie chce ale nie ma wyjścia...
|
#4659 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko super czapa!
Iwa Twoja również świetna ![]() Brumku, to jak coś będziesz wiedziała to napisz proszę, jak malutka po zabiegu a Tobie nocki współczuję normalnie chyba choinkę ubiorę na święta... jakoś ta aura mnie tak nastroiła w dodatku Hania ma ostatnio fazę na kolędy i każe sobie "glolia" puszczać
|
|
|
|
#4660 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Troszkę lepiej się czuję, mama chyba też Amelka w dzień chuligani jak zwykle, wieczorem jest gorzej. Ale dzisiaj jak zasneła tak przespała calą noc bez pobudki (21:30 - 6:00) - już nie pamiętam kiedy taka nocka była Oczywiście jestem więcej niż pewna, że to przypadek jednorazowy Troszkę nadrabiam Cytat:
Przeczytałam wczoraj artykuł o Dukanie ![]() Gratulacje dla znajomych, super, że im sie udało ![]() Biedny Tymuś - całuski dla niego. My tez mamy takiego bączka (prezent od teściowej) i też się go bałam na początku. Amelka jak była mniejsza też sie uderzyła nim :/ ALe teraz bardzo go lubi, przynosi go, wkłada do ręki, żeby jej puścić albo siedzi na podłodze i sama próbuje sobie go puszczać Może daj bączkowi jeszcze jedna szansę? ![]() Cytat:
Doczytałam już, że są wyniki .. Bardzo mi przykro Dobrze, że udało się te badania jednak zrobić, nie chcę myśleć co by było, gdybyście musieli czekac te 6 miesięcy .... Oby się udało tego pozbyc Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś dojechałam do pracy bez większych przebojów, tydzień temu nie wyjechałam w ogóle Cytat:
![]() Czapę to chyba Iwa wklejała ... Zdrówka dla Sarki Cytat:
Ale mi się marzy żeby Amelka miała własny pokoik ![]() Mają budować w Rzeszowie, ale cos się zabrać nie mogą ... może za 10 lat .. Najbliżej mamy w Krakowie, ale to juz jest wyprawa ...
|
|
|
#4661 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo naprawdę pięknie wyglądaja te drzewa, ale Niedziela Palmowa pojutrze, a tu nawet bazi żadnej nie ma.Czapa super ![]() Cytat:
![]() Witaj w klubie mam zbuntowanych prawie-dwutatków ![]() Cytat:
podziwiam Cię, że potrafisz w dzień funkcjonować i to na takich obrotach! Cytat:
![]() A testy czasem kłamią ![]() Cytat:
|
|
#4662 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja postanowiłam nauczyć się haftować. Ciekawe co mi z tego wyjdzie. ![]() Moje dziecko kolejny dzień mnie zadziwia. Zepsuł dziś pilota- rozłożył go na części pierwsze, ale wiedział, że jak zepsute to trzeba odłożyć wysoko i ktoś naprawi. Myślałam początkowo, że zjadł baterie ale nie.Po prostu odłożył i mnie zawołał. Taka zwykła rzecz a tak cieszy. Znaczy, że to czego uczymy daje jakiś skutek ![]() Aha i nawet nie zauważyłam ale Julek ma już całą jedną piatkę. ![]() Marzena fajna ta czapka Brumku mój mąż z wykształcenia jest elektrykiem, z zamiłowania stolarzem (czasem w pracy wysyłają go na stolarnię bo zna się na drzewie- od 15 rż do 23 rż pracował u wujka w zakładzie stolarskim). Robione meble wychodzą o wieele taniej niż te kupowane. Jak patrzę na te ceny w ikei za jakieś proste rzeczy to liczę sobie w głowie jaki jest tego realny koszt a ile marża producenta). Kuchnię też mamy całą w drewnie- jesionowo- dębową. Wklejam zdjęcia komody, półek, powstającego stołu i chodzącego po nim Julka i Julcia który na nowo odkrył swojego Misia Kalkulatorka.
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2013-03-22 o 13:12 |
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nockę! Może jednak już tak zostanie
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmowa z Agatą:
znalazła jakąś tarą gazetę i przychodzi do mnie: - mamo pacz Mikołaj. ja: mhm A: Mikołaj psyniesie prezentki Agatki. Ja: tak? a jakie? A: moje, wsytkie moje. Mikołaj psyniesie klulika. dziecku mojemu pomyliły się święta. I lekoman mi rośnie. Stoi na półce syrop ibubrom. Wzięła sobie podsadzona A: mamo mamo. Syrop mam. Daj syropa. łyżka jest w kuchni. J. A boli cię cos?\ A: wsedzie. i zaczyna kaszleć i ciągnąć nosem
|
|
|
|
#4665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zdążyłam ![]() Chyba zostawię, w razie czego zawsze mogę iść wcześniej. Cytuję lekarza z wczoraj (a ta p.ipa położna kiedyś mnie na sor wysłała...) "jakby się coś działo, to o każdej porze dnia i nocy przychodź. Tylko prosto do mnie. Bo jak się będziecie gdzieś ciężarówki po sor-ach plątały to wam nogi z tyłka powyrywam" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Agatka jest genialna!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem, jak ona pięknie mówi A Adaś dziś bratu książeczkę "czytał" Oczywiście po swojemu, i przykładał do brzucha pokazując obrazki
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
Sio, Agatka prowadzi dialogi na poziomie 2-latka albo i starszego dziecka.
![]() Co do Święta miała prawo się pomylić, skoro taka aura, że za oknem zamiast bazi pełno śniegu. ![]() Hania też nabrała tempa z gadaniem i mamy wysyp nowych słów (osioł, śnieg, siedzi, jogurt, miodek itd), ale do takich rozmów to jeszcze chyba daleko. ![]() Ostatnio nauczyła odpowiadać się na pytanie "kto Ty jesteś" (nie, nie Polak mały Chociaż czasami jest samo nazwisko, a czasami twierdz, że z jest "dziudziuś".![]() Aania, takie czytanie musi bć uroczym widokiem. Zapomniałam napisać, że Adaś w czapie wygląda bombastycznie. ![]() Myha, dobrze, że tata poszedł po rozum do głowy i zdecydował się na badania- trzymam kciuki żeby szybko(i raz na zawsze) pozbył się dziadostwa. ![]() Chelsea, zdolnego masz tż-ta- piękne mebelki. ![]() Teliczku, mój romans z szydełkiem trwa tydzień. Czyli przeszliście do działania, skoro test poszedł w ruch? ![]() Agawoo, zdrówka dla Amelki. ![]() Dziękuję za wszystkie komplementy czapowe. |
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Ależ by było cudownie ![]() Cytat:
Szczeka mi opadła, masz genialne dziecko Dziękuję Chelsea, zdolna bestyjka z tego Twojego TZta
|
|
|
#4668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=marzena_S;39915964 Wczoraj skończyłam czapę dla bratanka, mam nadzieję że nie przesadziłam i nie będzie dla niego za straszna. [/QUOTE]Bombowa Aż tak źle? Jula dzisiaj budziła się 2 razy i Mati o 2, potem nie mógł zasnąć coś( mam nadzieję, że Mu tak nie zostanie )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej. Ja dzisiaj u mamy z dzieciaczkami- mogłam na spokojnie wyskoczyć na zakupy i do kosmetyczki POza tym zimno, ponuro, wietrznie i śniegowo Odwiedziliśmy aby prababcię dzieciaków i siedzimy w domu. |
|||
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
kingi najdluzsze zdanie brzmialo: atur oć idziemy siadaj tu! i to dzis z rana jak mieli sie do wyjscia ubierac
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
BRUMEK z jakimi owocami zrobiłas ciasto? Ja je zrobilam z brzoskwiniami z puszki, nawet dobre wyszlo ale mysle ze z truskawkami bedzie lepsze
|
|
|
|
#4671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maż zdolniacha. Bardzo potrzebna w domu taka umiejętność. Cytat:
Bom ciekawa ![]() No i znowu pyta się ta, co akurat czas na wszystko potrafi znaleźć i to z dwójką małych dzieci ![]() A cista piekę z Tymciem zawsze, bo on to bardzo lubi. Stoi koło mnie na krzesełku i też "gotuje": mieszka, przekłada z garna do garnka, udaje że próbuje. Albo, jak wczoraj, siedzi w otwartej zmywarce i się bawi tą kręcącą polewaczką do wody Cytat:
U nas dziś najazd dziadków - najpierw moja mama wpadła (zapowiedziana), a pod wieczór teściowie (niezapowiedziani ![]() Ale na szczęście już sami jesteśmy i można odsapnąć
|
|
#4672 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja se kurde mecza oglądam i tak se myślę, że lipa ta piłka nożna
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
miałam Wam już kiedyś pisać
wiecie jak Ali spasowały te sztućce z Lidla? jak przychodzi do jedzenia i daję jej np. łyżkę to od razu patrzy czy z misiem albo małpką dzisiaj miałam te jej sztućce w zmywarce i dałam jej normalną łyżkę - ale awantura była ![]() musiałam wymyć te jej i już jadła normalnie...
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też tylko nie mogę męża zmobilizować, żeby usiąść i wybrać z kilku A nawet jakbym mogła, to ostatnio nie mamy czasu na nic..ja też Oglądam i sama sobie się dziwię, dlaczego jeszcze na to patrzę
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, wczoraj mój post ostatni i dziś pierwszy? Co to, wizaż zastrajkował?
![]() Dzień dobry ![]()
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplementy
Dostałam uczulenia od kleju z plastra co mam zaklejoną ranę
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie mnie: minus 10 za oknem
Scio, a gdzie nowe wpisy na blogu?
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
W Anglii tez spadl snieg
![]()
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
u Nas niby słońce ale pewnie zimno
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się tworzą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

zapraszam

Faktycznie taka zgadywanka z tymi badaniami, jednak mam nadzieję że lekarze dojdą do tego co się dzieje.
Ciacho prezentuje się apetycznie, wpadnę na kawę. Ty się nie zastanawiaj tylko łap szydełko w rękę.

Iwa Twoja również świetna
Oczywiście jestem więcej niż pewna, że to przypadek jednorazowy