Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 09:50   #4651
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Monia jest troche jajka. Nawet nie wiedziałam że szczaw moze hamować przyswajanie wapnia. Mi bardziej chodziło czy nie będzie ją bolał brzuch ( wczoraj koopy nie było, dzisiaj jeszcze też nie.. )
Stary 2013-03-22, 09:56   #4652
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Patik właśnie wiem. Podniesione ob może świadczyć nawet o zaczerwienionym gardle czy psujacym się zebie. Także podobno już odchodzi się od badania ob bo jest bardzo niejednoznaczne. Taki wskaźnik "coś się dzieje ale cholera wie co"

Maha na razie nie wczytywalam się w szczegóły bo przemeblowanie planujemy za jakis miesiąc. To mi się podoba po prostu. Ale fajnie ze napisalas o tych barierkach. Pewnie sama bym nie zwróciła na to uwagi.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:29   #4653
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry
Z okazji rozpoczęcia kalendarzowej wiosny można wyjść na dwór i ulepić bałwana.
Znowu tyyyle śniegu napadało.

Myha, i co z tatą? Wyniki wyszły dla niego korzystnie? Czy nadal czekacie?
Fajne te mebelki, tylko jak oglądałam je na żywo to one są takie mini mini- wydawały mi się mało pojemne.

Jaciee, ja się kompletnie nie znam, więc nie pomogę. Faktycznie taka zgadywanka z tymi badaniami, jednak mam nadzieję że lekarze dojdą do tego co się dzieje.

Brumku, biedny Tymek, ucałowania w siniaka. Ciacho prezentuje się apetycznie, wpadnę na kawę. Ty się nie zastanawiaj tylko łap szydełko w rękę.

Mme_Audrey, zdrówka dla Ciebie i przeganiamy zły nastrój.

Wczoraj skończyłam czapę dla bratanka, mam nadzieję że nie przesadziłam i nie będzie dla niego za straszna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0786.jpg (80,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0796.jpg (69,4 KB, 55 załadowań)
Stary 2013-03-22, 10:38   #4654
myha82
Wtajemniczenie

MARZENA BRUMEK chyba bedzie twoja klientka
Co do wyników taty to nie wyszły korzystnie. Komórki nowotworowe. Na szczescie wczesne stadium wiec rokowania sa dobre. czeka go naswietlanie i niestety rurka trateochomijna. Oczywiscie rzuciła palenie z dnia na dzień. On sobie to zaniedbał bo od roku chodził z dosc spora chrypa. wysylaliśmy go do lekarza ale jak grochem o ściane. Wreszcie sam poszeł po rozum do łowy. A tylko dlatego, ze go zaczeło to wszytko olec, zeby było śmieszniej przy paleniu Sam sobie robił krzywde

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Co do mebelków to ja tez myslałam ze sa mało pojemne, ale kolezanka jest mile zaskoczona

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:42   #4655
zapałeczka
Zadomowienie

Czesc dziewczyny ja wlasnie siedze w pracy i nie mam nic do roboty dzis wiec siedze i sobie was podczytuje.
Pogoda u nas straszna, snieg ciagle sypie i nie chce odpuscic.

Natan ostatnio jest strasznie niedobry, ciagle tylko krzyczy i pokazuje zlosci. Niejadek sie zrobil, ciezko cokolwiek mu wmusic bo mu wszystko nie pasuje.... a jak sobie ubzdura jedna osobe (ostatnio tate) to tylko ta osoba musi sie nim zajmowac bo innym sie dotknac nie da..... kurde a taki kiedys grzeczny byl
Stary 2013-03-22, 10:58   #4656
brumek
Zakorzenienie

Patik - wyczytałam, że szczaw okazjonalnie można podać. Od tego brzuch chyba nie boli, za to szczaw utrudnia wchłanianie wapnia, więc podawać go można rzadko. A, i znalazłam, że nie powinno się go dawać dzieciom, które mają problemy z nerkami

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku, miałam pytać, jak operacja córeczki Twojej znajomej??? dobrze kojarzę, że jakoś teraz miała się odbyć???????
Ale maz pamięć, Pieleszko! Tak, wczoraj miała tę operację. Ale nic jeszcze nie wiem. Dziś się pewnie dowiem.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wczoraj skończyłam czapę dla bratanka, mam nadzieję że nie przesadziłam i nie będzie dla niego za straszna.
BOSKA!!!

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
MARZENA BRUMEK chyba bedzie twoja klientka

Co do wyników taty to nie wyszły korzystnie. Komórki nowotworowe. Na szczescie wczesne stadium wiec rokowania sa dobre. czeka go naswietlanie i niestety rurka trateochomijna. Oczywiscie rzuciła palenie z dnia na dzień. On sobie to zaniedbał bo od roku chodził z dosc spora chrypa. wysylaliśmy go do lekarza ale jak grochem o ściane. Wreszcie sam poszeł po rozum do łowy. A tylko dlatego, ze go zaczeło to wszytko olec, zeby było śmieszniej przy paleniu Sam sobie robił krzywde
- No

- Tak mi przykro Trzymam za tatę kciuki i wierzę, że się uda to zwalczyć

Dzień dobry
O nocy wolę zapomnieć ...
Stary 2013-03-22, 11:04   #4657
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej

teraz tak na szybko
z tym szczawiem to dziewczyny mają rację
to samo dotyczy szpinaku

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:08   #4658
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

hej

Brumciu buziaczek w piękne oczko Tymonka.
niech siniak szybko się goi...ale wiesz prawdziwi mężczyźni tak mają
jak nie blizna to podbite oko
Marzenko oszuście nie uwierzę, że jesteś początkującą "szydełkującą"
jak brumek zobaczy tą czapkę to Cie udusi z miłości

myha bardzo mi przykro

a my już zdrowi
tj Jasiu wesolutki a mnie cały czas mdli( w ciąży nie jestem, sprawdzałam)
jutro idziemy na przyjęcie z okazji 10 lecia firmy tzta
strasznie mi sie nie chce ale nie ma wyjścia...
Stary 2013-03-22, 11:32   #4659
pieleszka
Wtajemniczenie

Marzenko super czapa! Iwa Twoja również świetna

Brumku, to jak coś będziesz wiedziała to napisz proszę, jak malutka po zabiegu myślałam o tej dziewczynce i jej rodzicach ostatnio... życzę żeby już było coraz lepiej!!!
a Tobie nocki współczuję

normalnie chyba choinkę ubiorę na święta... jakoś ta aura mnie tak nastroiła w dodatku Hania ma ostatnio fazę na kolędy i każe sobie "glolia" puszczać

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:02   #4660
agawoo
Zakorzenienie

Witam się

Troszkę lepiej się czuję, mama chyba też Amelka w dzień chuligani jak zwykle, wieczorem jest gorzej. Ale dzisiaj jak zasneła tak przespała calą noc bez pobudki (21:30 - 6:00) - już nie pamiętam kiedy taka nocka była Oczywiście jestem więcej niż pewna, że to przypadek jednorazowy

Troszkę nadrabiam
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ta strona: http://cojesc.net/
[...]
Ale mam newsa - znajomi od lat starali się o dziecko bezskutecznie. Niby nie mówili o tym, ale wszyscy widzieli. A dziś mówią, że adoptują. Dwójkę! Rodzeństwo 3 i 5 latek. Kończą już procedury i za 2 tygodnie już ich będą mieć

A w ogóle to dzień dobry
Tymuś miał dziś wypadek Bączek (taki do kręcenia metalowy) uderzył go tuż pod oczkiem i jest wielki, czarny siniol, bo to takie wrażliwe miejsce. Od początku nie znosiłam tej zabawki i się jej bałam, bo twarda, ten patyk długi, a Tymek go do buzi brał. To prezent od mojej mamy. Ale teraz go chyba wywalę za to, co zrobił mojemu dziecku
Super ta stronka o jedzeniu Przeczytałam wczoraj artykuł o Dukanie

Gratulacje dla znajomych, super, że im sie udało

Biedny Tymuś - całuski dla niego.
My tez mamy takiego bączka (prezent od teściowej) i też się go bałam na początku. Amelka jak była mniejsza też sie uderzyła nim :/ ALe teraz bardzo go lubi, przynosi go, wkłada do ręki, żeby jej puścić albo siedzi na podłodze i sama próbuje sobie go puszczać

Może daj bączkowi jeszcze jedna szansę?
Cytat:
JACIEEEE nie pomoge...
BRUMKU ze słuzba zdrowia to sa takie jaja, ze hej. mój tata ostatnio dostał skierowanie do szpitala na wycinek z gardła. Wiecie, ze nie chcieli go przyjac. Dopiero za 3-6 miesiecy. A tu podejrzenie raka...Uruchomilsmy znajomosci i wreszcie przyjeli. Drugie jajca0badania. Mama musiaął sama zawiesc, zapąłcic bo jak NFZ to trzeba czekac 3 tygodnie a takto na drugi dzień. Maskara jakas...
Biedny Tymuś
Myha, porażka z tą służbą Doczytałam już, że są wyniki .. Bardzo mi przykro Dobrze, że udało się te badania jednak zrobić, nie chcę myśleć co by było, gdybyście musieli czekac te 6 miesięcy .... Oby się udało tego pozbyc
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru.

Dziewczynki dziękuje za odpowiedzi, rozjaśniłyście mi sprawę. Zrobię jak mówicie, dam tyle na ile mnie stać - plus kupię jakąś Biblię, chociaż może znajdę na allegro faktycznie cyfrówkę tak do 200 zł, jak pieleszka pisała. Mały miał by radochę na pewno... U nas bez sensu jest, bo własnie tak się daje w koperty jak się jest chrzestnym. Mi też się to nie podoba, bo jak napisała któraś z Was komunia ma się z czymś innym kojarzyć niż pieniądz
Marinko, my tez mamy komunię w tym roku - chrześnicy Tzta. I mam ten sam problem co Ty - kasy nie mamy za wiele, i mam nadzieję, że siostra TZta nie spodziewa się nie wiadomo jakiej sumy. Ale chcę koniecznie wymyslic cos, żeby nie dawać kasy, bo kasy to chrześnica Tzta na pewno nie zobaczy .. Może pomyslę też o aparacie?
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Monia z tymi pisankami, to my tak co roku robimy . Na koniec jeszcze dobrze watą, czy wacikiem nasączonym olejem przetrzeć (nie czytałam, czy tam o tym jest napisane). Można jeszcze w burakach gotować
Ja w burakach nigdy nie gotowałam, zawsze w cebuli. Tylko nie wpadłam na takie sposób zdobienia, zawsze skrobałysmy po ugotowaniu żyletką
Cytat:
Hejo!

dziewczyny, jak u nas zasypało. Jest śniegu tyle, że chyba w najbardziej kulminacyjny punkt zimy tak nie było... I cały czas sypie...
Ja wczoraj umierałam - ząb mnie ( ten co zawsze ) tak bolał, że myślałam, ze zejdę...Na szczęście teraz "pobolewa" tylko. Oby przestał.

dzięki za odp. jeszcze raz - kupię chyba cyfrówkę, znalazłam na all fajną za 215 zł chyba Nikona.
Eee tam, w zeszły piątek było więcej Dziś dojechałam do pracy bez większych przebojów, tydzień temu nie wyjechałam w ogóle
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Cześć.

Agawoo szkoda że tak Was dopadło. I z kataru od razu zeszło na oskrzela. Paskudna zima!
[...] Agawoo i ta czapa ładna!

U nas też pada, z tego co nadawali w pogodzie to jeszcze nasypie.. ja się już dusze tą zimą i siedzeniem w domu. My od 6 na nogach, z głębokiego snu zerwał mnie krzyk Sary. Nos zaglutowany nie dał jej spać. Ogólnie noce kiepskie ostatnio, po kilka pobudek.
No strasznie szybko sie to w ogóle rozwineło

Czapę to chyba Iwa wklejała ...

Zdrówka dla Sarki
Cytat:
PATIK na razie ma takie meble po mnie w brazowym kolorze. Sa juz leciwe i zaczyna z nich schodzic okleina.W planach chcemy kupic mebelki rózowo-białe z tej serii:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18836/
Do tej pory jak je widziałam w ikea nie robiły na mnie wrażenia ale moja kolezanka wstawiła swojemu synkowi do pokoju i bardzo fajnie sie prezentuja.
Martyna ma ściany w kolorze limonkowym i róż bardzo fajnie sie z nim komponuje
Sliczne mebelki ...
Ale mi się marzy żeby Amelka miała własny pokoik
Cytat:
myha fajne te meble. A wiecie, że ja nigdy nie byłam w Ikeii? nie ma u nas tego sklepu.
Mają budować w Rzeszowie, ale cos się zabrać nie mogą ... może za 10 lat .. Najbliżej mamy w Krakowie, ale to juz jest wyprawa ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:06   #4661
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
myha fajne te meble. A wiecie, że ja nigdy nie byłam w Ikeii? nie ma u nas tego sklepu.
Ja byłam raz, ale na razie nie mam potrzeby tam jeździć. Może jak zamieszkamy na swoim?
Cytat:
Z okazji rozpoczęcia kalendarzowej wiosny można wyjść na dwór i ulepić bałwana.
Znowu tyyyle śniegu napadało.

Pojechaliśmy dzisiaj do parku i pierwsza myśl, to "jaką piękną zimę mamy tej wiosny" Bo naprawdę pięknie wyglądaja te drzewa, ale Niedziela Palmowa pojutrze, a tu nawet bazi żadnej nie ma.
Czapa super
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja wlasnie siedze w pracy i nie mam nic do roboty dzis wiec siedze i sobie was podczytuje.
Pogoda u nas straszna, snieg ciagle sypie i nie chce odpuscic.

Natan ostatnio jest strasznie niedobry, ciagle tylko krzyczy i pokazuje zlosci. Niejadek sie zrobil, ciezko cokolwiek mu wmusic bo mu wszystko nie pasuje.... a jak sobie ubzdura jedna osobe (ostatnio tate) to tylko ta osoba musi sie nim zajmowac bo innym sie dotknac nie da..... kurde a taki kiedys grzeczny byl
Nie ma to, jak się nudzić w pracy
Witaj w klubie mam zbuntowanych prawie-dwutatków
Cytat:
Oby szybko z tego wyszedł!
Cytat:
Dzień dobry
podziwiam Cię, że potrafisz w dzień funkcjonować i to na takich obrotach!
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
niech siniak szybko się goi...ale wiesz prawdziwi mężczyźni tak mają
jak nie blizna to podbite oko

Ja też sobie tłumaczę, że chłopak to chłopak
A testy czasem kłamią
Cytat:
normalnie chyba choinkę ubiorę na święta... jakoś ta aura mnie tak nastroiła w dodatku Hania ma ostatnio fazę na kolędy i każe sobie "glolia" puszczać
Swoją drogą takie pisanki bardzo ładnie by się na choince prezentowały
Stary 2013-03-22, 13:06   #4662
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej

Ja postanowiłam nauczyć się haftować. Ciekawe co mi z tego wyjdzie.

Moje dziecko kolejny dzień mnie zadziwia. Zepsuł dziś pilota- rozłożył go na części pierwsze, ale wiedział, że jak zepsute to trzeba odłożyć wysoko i ktoś naprawi. Myślałam początkowo, że zjadł baterie ale nie.Po prostu odłożył i mnie zawołał. Taka zwykła rzecz a tak cieszy. Znaczy, że to czego uczymy daje jakiś skutek
Aha i nawet nie zauważyłam ale Julek ma już całą jedną piatkę. Nawet nie wiem kiedy mu wyszła. Coś tam czasem płakał, pakował palce, myślałam, że jeszcze daleko a się okazała że już ma 17 zębów

Marzena fajna ta czapka
Brumku mój mąż z wykształcenia jest elektrykiem, z zamiłowania stolarzem (czasem w pracy wysyłają go na stolarnię bo zna się na drzewie- od 15 rż do 23 rż pracował u wujka w zakładzie stolarskim).
Robione meble wychodzą o wieele taniej niż te kupowane. Jak patrzę na te ceny w ikei za jakieś proste rzeczy to liczę sobie w głowie jaki jest tego realny koszt a ile marża producenta).
Kuchnię też mamy całą w drewnie- jesionowo- dębową.

Wklejam zdjęcia komody, półek, powstającego stołu i chodzącego po nim Julka i Julcia który na nowo odkrył swojego Misia Kalkulatorka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3271.jpg (69,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3270.jpg (70,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3269.jpg (78,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3268.jpg (102,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3256.jpg (99,2 KB, 50 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2013-03-22 o 13:12
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:08   #4663
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj jak zasneła tak przespała calą noc bez pobudki (21:30 - 6:00) - już nie pamiętam kiedy taka nocka była Oczywiście jestem więcej niż pewna, że to przypadek jednorazowy
za nockę! Może jednak już tak zostanie
Stary 2013-03-22, 14:08   #4664
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Rozmowa z Agatą:
znalazła jakąś tarą gazetę i przychodzi do mnie:
- mamo pacz Mikołaj.
ja: mhm
A: Mikołaj psyniesie prezentki Agatki.
Ja: tak? a jakie?
A: moje, wsytkie moje. Mikołaj psyniesie klulika.

dziecku mojemu pomyliły się święta.

I lekoman mi rośnie. Stoi na półce syrop ibubrom. Wzięła sobie podsadzona
A: mamo mamo. Syrop mam. Daj syropa. łyżka jest w kuchni.
J. A boli cię cos?\
A: wsedzie. i zaczyna kaszleć i ciągnąć nosem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:19   #4665
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ale musiałaś mieć widok sfotografowałaś to stadko może?

Ale będziesz zmieniała termin, czy tak już zostawisz?
Sliczny Adaś, śliczna czapka

nie zdążyłam
Chyba zostawię, w razie czego zawsze mogę iść wcześniej.
Cytuję lekarza z wczoraj (a ta p.ipa położna kiedyś mnie na sor wysłała...) "jakby się coś działo, to o każdej porze dnia i nocy przychodź. Tylko prosto do mnie. Bo jak się będziecie gdzieś ciężarówki po sor-ach plątały to wam nogi z tyłka powyrywam" Lubię to jego poczucie humoru

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
zdróweczka
Adaś super w czapie wygląda

Cytat:
Ale Miś

Fajnie, że drugi jeszcze grzecznie czeka na swój czas A imię już ma?
nie ma
Cytat:
Aniu super, że maluszek się odwrócił

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ania
słodki miśśśś.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Rozmowa z Agatą:
- mamo pacz Mikołaj.

J. A boli cię cos?\

Agatka jest genialna!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem, jak ona pięknie mówi

A Adaś dziś bratu książeczkę "czytał" Oczywiście po swojemu, i przykładał do brzucha pokazując obrazki

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:44   #4666
marzena_S
Zadomowienie

Sio, Agatka prowadzi dialogi na poziomie 2-latka albo i starszego dziecka.
Co do Święta miała prawo się pomylić, skoro taka aura, że za oknem zamiast bazi pełno śniegu.
Hania też nabrała tempa z gadaniem i mamy wysyp nowych słów (osioł, śnieg, siedzi, jogurt, miodek itd), ale do takich rozmów to jeszcze chyba daleko.
Ostatnio nauczyła odpowiadać się na pytanie "kto Ty jesteś" (nie, nie Polak mały ) imieniem i nazwiskiem. Chociaż czasami jest samo nazwisko, a czasami twierdz, że z jest "dziudziuś".

Aania, takie czytanie musi bć uroczym widokiem. Oj coś czuję, że będzie między Nimi silna braterska więź.
Zapomniałam napisać, że Adaś w czapie wygląda bombastycznie.

Myha, dobrze, że tata poszedł po rozum do głowy i zdecydował się na badania- trzymam kciuki żeby szybko(i raz na zawsze) pozbył się dziadostwa.

Chelsea, zdolnego masz tż-ta- piękne mebelki.

Teliczku, mój romans z szydełkiem trwa tydzień. Iwa nie kłamała, znając podstawy (łańcuszek, słupki, półsłupki) można stworzyć samemu taką czapę.
Czyli przeszliście do działania, skoro test poszedł w ruch?

Agawoo, zdrówka dla Amelki.

Dziękuję za wszystkie komplementy czapowe.
Stary 2013-03-22, 15:22   #4667
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
za nockę! Może jednak już tak zostanie
Dzięki Ależ by było cudownie
Cytat:
Rozmowa z Agatą:
- mamo pacz Mikołaj.

J. A boli cię cos?\

Szczeka mi opadła, masz genialne dziecko
Cytat:
Agawoo, zdrówka dla Amelki.
Dziękuję

Chelsea, zdolna bestyjka z tego Twojego TZta

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 16:35   #4668
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam banalnie proste i szybkie cisto maślankowe. I pycha wyszło. Mogę polecić. Robi się 15 minut: http://krystyna9.livejournal.com/35286.html#cutid1
Matko, kiedy Ty masz czas na pieczenie ciast? Podziwiam.
[QUOTE=marzena_S;39915964
Wczoraj skończyłam czapę dla bratanka, mam nadzieję że nie przesadziłam i nie będzie dla niego za straszna.[/QUOTE]
Bombowa
Cytat:
Aż tak źle?
Jula dzisiaj budziła się 2 razy i Mati o 2, potem nie mógł zasnąć coś( mam nadzieję, że Mu tak nie zostanie)
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
To może sprawdz za jakiś czas jeszcze raz
Cytat:
Rozmowa z Agatą:
- mamo pacz Mikołaj.

J. A boli cię cos?\

Jestem w szoku, że Agatka tak gada- co Jej zrobiłaś, że tak umie?

Hej. Ja dzisiaj u mamy z dzieciaczkami- mogłam na spokojnie wyskoczyć na zakupy i do kosmetyczki
POza tym zimno, ponuro, wietrznie i śniegowo
Odwiedziliśmy aby prababcię dzieciaków i siedzimy w domu.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 19:34   #4669
83monia
Zakorzenienie

kingi najdluzsze zdanie brzmialo: atur oć idziemy siadaj tu! i to dzis z rana jak mieli sie do wyjscia ubierac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:43   #4670
zanetaa88
Zakorzenienie

BRUMEK z jakimi owocami zrobiłas ciasto? Ja je zrobilam z brzoskwiniami z puszki, nawet dobre wyszlo ale mysle ze z truskawkami bedzie lepsze

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:43   #4671
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Moje dziecko kolejny dzień mnie zadziwia. Zepsuł dziś pilota- rozłożył go na części pierwsze, ale wiedział, że jak zepsute to trzeba odłożyć wysoko i ktoś naprawi. Myślałam początkowo, że zjadł baterie ale nie.Po prostu odłożył i mnie zawołał. Taka zwykła rzecz a tak cieszy. Znaczy, że to czego uczymy daje jakiś skutek

Wklejam zdjęcia komody, półek, powstającego stołu i chodzącego po nim Julka i Julcia który na nowo odkrył swojego Misia Kalkulatorka.
Tymek tez ma słabość do pilotów i namiętnie wyciąga z nich baterie. Na pilota mówi "pipol", a na baterie "babar".

Maż zdolniacha. Bardzo potrzebna w domu taka umiejętność.

Cytat:
Rozmowa z Agatą:
- mamo pacz Mikołaj.

J. A boli cię cos?\
Scio, ona mówi jak 3-latek!!! Ba, niejeden trzylatek tak nie mówi, z tego, co obserwuję. Szok, serio. Ma wybitny talent do tego To muszą być jakieś wrodzone predyspozycje.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
nie ma
Bom ciekawa

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Matko, kiedy Ty masz czas na pieczenie ciast? Podziwiam.
No i znowu pyta się ta, co akurat czas na wszystko potrafi znaleźć i to z dwójką małych dzieci
A cista piekę z Tymciem zawsze, bo on to bardzo lubi. Stoi koło mnie na krzesełku i też "gotuje": mieszka, przekłada z garna do garnka, udaje że próbuje. Albo, jak wczoraj, siedzi w otwartej zmywarce i się bawi tą kręcącą polewaczką do wody

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
BRUMEK z jakimi owocami zrobiłas ciasto? Ja je zrobilam z brzoskwiniami z puszki, nawet dobre wyszlo ale mysle ze z truskawkami bedzie lepsze
Z malinami (z mrożonki) i jabłkami - tylko to miałą w domu. I następnym razem zrobię chyba z samymi jabkłami, bo bardzo mi to połączenie przypasowało. Choć maliny ładniej wyglądają.

U nas dziś najazd dziadków - najpierw moja mama wpadła (zapowiedziana), a pod wieczór teściowie (niezapowiedziani ). Bo Tymus miał miesięcznicę i sobie wszyscy z tego wymówkę zrobili, żeby go odwiedzić
Ale na szczęście już sami jesteśmy i można odsapnąć
Stary 2013-03-22, 22:13   #4672
iustyna1
Wtajemniczenie

A ja se kurde mecza oglądam i tak se myślę, że lipa ta piłka nożna
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 22:21   #4673
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

miałam Wam już kiedyś pisać
wiecie jak Ali spasowały te sztućce z Lidla?
jak przychodzi do jedzenia i daję jej np. łyżkę to od razu patrzy czy z misiem albo małpką
dzisiaj miałam te jej sztućce w zmywarce i dałam jej normalną łyżkę - ale awantura była
musiałam wymyć te jej i już jadła normalnie...

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 22:25   #4674
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aania, takie czytanie musi bć uroczym widokiem. Oj coś czuję, że będzie między Nimi silna braterska więź.
Zapomniałam napisać, że Adaś w czapie wygląda bombastycznie.

Cytat:
Bom ciekawa
ja też tylko nie mogę męża zmobilizować, żeby usiąść i wybrać z kilku A nawet jakbym mogła, to ostatnio nie mamy czasu na nic..
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A ja se kurde mecza oglądam i tak se myślę, że lipa ta piłka nożna
ja też Oglądam i sama sobie się dziwię, dlaczego jeszcze na to patrzę

Stary 2013-03-23, 07:38   #4675
aania_20
Zakorzenienie

No nie, wczoraj mój post ostatni i dziś pierwszy? Co to, wizaż zastrajkował?
Dzień dobry

Stary 2013-03-23, 08:57   #4676
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki za komplementy a ponoć też mówiłam szybko i dużo, więc to gadanie po mnie ma.

Dostałam uczulenia od kleju z plastra co mam zaklejoną ranę

Agatka jest już z nami
Stary 2013-03-23, 09:59   #4677
brumek
Zakorzenienie

Trzymajcie mnie: minus 10 za oknem

Scio, a gdzie nowe wpisy na blogu?
Stary 2013-03-23, 10:34   #4678
Madziulka_17
Wtajemniczenie

W Anglii tez spadl snieg

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:46   #4679
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

u Nas niby słońce ale pewnie zimno
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 12:16   #4680
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Trzymajcie mnie: minus 10 za oknem

Scio, a gdzie nowe wpisy na blogu?
Właśnie się tworzą Mam nową dostawę książeczek z biblioteki

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości