|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Co robic? Grupa mlodziezy na klatce
Drogie Wizazanki.
Pisze tutaj zeby sie Was poradzic. Moze ktoras z Was byla w podobnyj sytuacji. Otoz: U nie w bloku na klatce schodowej dzien w dzien przebywa glosno zachowujaca sie mlodziez, bardziej mlodsza niz starsza. Nawet w momencie jak to pisze tez jest. Jest to bardzo uciazliwe. Nie wiem co zrobic zeby se ich pozbyc, a mieszkam na ostatnim pietrze. czoraj dzwonilam na straz miejska to powiedzieli ze przyjada i przyjechali ale dzieciaki zauazyly ich przez okno i uciekly. Ja ama boje sie do nich wychodzic bo na pewno tylko by mnie skleli bo to taka dzielnica. U nas na pietrze jest 7 mieszkan i jakos nikt ich jeszcze nie przepedzil, pewnie tak jak ja maja obawy albo udaja ze nie slysza. Moze Wy lub ktos z Waszych znajomych znalazl sie w podobnej sytuacji i temu zaradzil? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co robic? Grupa mlodziezy na klatce
Ale robią coś? Głośno się zachowują? To wyjdź do nich i nie drąc się powiedz żeby zachowywali się trochę ciszej... Myślę że jak będziesz miła to nic ci się nie stanie a zawsze lepiej się skonfrontować na początku.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Poważna reakcja: spokojna rozmowa, żeby jednak trochę ciszej gadali.
Niepoważna reakcja: kup granaty z gazem łzawiącym .
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej rozprowadzić jakiś smród na korytarzu, to pewnie przeniosą się na inną klatkę.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
wywies kartke ze obiekt monitorowany i powies jakis maciupki przedmiot<albo kilka> w kacie na suficie;p tak mnie fantazja poniosla
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam podobną sytuację - po tym, jak dwóch dresów pobiło się na klatce, udało się załatwić kamery - po coś się te składki płaci, może Tobie też się uda.
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Zacznij od przywieszenia kartki. Potem dzwon do skutku. po straz. Przeniosa sie na inna klatke po ktoryms razie.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poproś ich żeby byli ciszej, a jeśli po prostu sobie siedzą... to niedługo się zrobi ciepło i pójdą gdzieś na ławeczkę zapewne
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Też jestem za puszczeniem smrodu...Nie wiem jak będą siedzieć zrzuć zgniłe jajo?
Minus- będziesz musiała postrzątać, ale plus jest taki, że raczej się wyniosą ![]() Dobra jest późno i to może być nie do końca najlepszy pomysł.. Chociaż ja pewnie w ataku szału bym tak zrobiła. Skoro to jakieś typki spod ciemniej gwiazdy i się ich boisz to lepiej nie rozmawiaj z nimi, bo jak wezwie ktoś kiedyś straż to już z góry dla nich będzie na Ciebie. Nie wiadomo co takiej hałastrze może strzelić do głowy. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Z doświadczenia wiem, że tego się zmieni. Mieszkam na parterze - jedna grupka pali na klatce, druga grupka stoi przed klatką. Przed stoją ludzie +23 lata, co najlepsze z pracami, mają dziewczyny, a zachowują się jak gimnazjaliści, charkają, palą, przeklinają, puszczają z samochodów muzykę i stoją tak do 2 w nocy. Czy zima, czy lato - są zawsze. O ile ci pierwsi nie są uciążliwi, to ci drudzy... masakra. Straż miejska była i nic nie zrobiła. Oni sobie po prostu tam stoją, są pełnoletni, nikt im nie zabroni, a jak straż przyjeżdża, to są cicho, muzyka wyłączana itd. Jednym z tych grupki jest sąsiad. Reszta w ogóle z innych klatek, a nawet bloków. I... obrali sobie tę klatkę jako ukochaną miejscówkę, nawet jak go nie ma, to tutaj stoją. Moja mama czy tata nie raz sie wkurzali, wychodzili i coś do nich mówili, moja mama powiedziała, że zadzwoni na straż albo policje, jak się nie rozejdą (było ok 3 w nocy). Usłyszała "Może mi pani naskoczyć, a jak trzeba to mogę nawet numer podać".
Aha, nawet rozmowa z rodzicami chłopaka nic nie dała - jego tata przybija piątkę z tym towarzystwem i czasem stoi i z nimi zagaduje, a mama dobrze wie, co się pod klatką dzieje, czasem otwiera okno i woła 23letniego synusia na kolacje ;]
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2013-03-23 o 01:22 |
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
plan działania po mojemu:
1. prosisz o ciszę po dobroci 2. prosisz jeszcze raz 3. dzwonisz po straż 4. dzwonisz po straż i podajesz ich nazwiska 5. kupujesz nowy zamek do drzwi, w starym zatykasz dziurkę zapałką/plasteliną/super glue i robisz aferę (do zrobienia tylko jak ktoś będzie w domu i otworzy drzwi od środka, szkoda wzywać ślusarza) 6. prosisz tż aby w nocy przeciął kłódkę do piwnicy, rano robisz aferę, bo był tam rower, a nie ma! a tak serio, to hałas hałasem, ale do tego często dochodzi plucie i palenie na klatce, a tego nie zniesę
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
A w pobliżu nie ma przypadkiem jakiejś szkoły z której ta młodsza młodzież się urywa? Jeśli tak, można zgłosić właśnie tam, że zakłócają spokój itd. Swego czasu takie grupy palących małolatów gromadziły się u nas na klatce. Wydaje mi się że zostało to zgłoszone szkole (po drugiej stronie ulicy) Kryjówka została "spalona" i mieliśmy święty spokój
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym była ostrożna ze zwracaniem im uwagi. Mamy czasy jakie mamy, moga potem się mścić
Dzwoń po straż, do szkoły (jesli wiesz do której chodzą)Mieszkam w bloku i wkurza mnie że niektórzy goście ...przychodzący do moich sąsiadów, uważają że klatka schodowa należy chyba tylko do tych sasiadów, w d... mają że inni ludzie też tu mieszkaja i chcą mieć poprostu spokój.
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
na przeciwko bloku, w którym mieszka moja babcia jest wejście na działki i taki murek....na którym jest non stop imprezka....typy podejrzane, nie pracują, a auta mają BMW po kilkanaście koła warte, albo więcej, imprezki kulturalne, muzyczka z auta, , jak w dobrym klubie, na murku stoi wudeczka kieliszeczki, popitka , panowie kulturalnie mówią "dzień dobry " sąsiadam, jak moja babcia z mamą targały kanapę na śmietnik, to pomogli nieproszeni , jak ktoś im zwróci uwagę, że za głośno kulturalnie przeproszą i ściszą muzykę - latem stoją tak do 4 rano - sąsiedzi się przyzwyczaili - mówią "przynajmniej auta są bezpieczne na chodnikach - żaden zlodziej tu raczej nie zajrzy " , no ale ogólnie uciążliwi nie są , nie wchodzą na klatki schodowe
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
moja sąsiadka kiedyś jak przesiadywali jej pod drzwiami, zaczęła je otwierać.
Chłopaki zapytali dlaczego, to ona że skoro gadają jej pod drzwiami i ona wyraźnie nie słyszy o czym to musi je otworzyć żeby chociaż wiedziała o czym mówią. Dość szybko się wynieśli
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Mój kolega w takim przypadku rozsypał na schodach watę szklaną
![]() Wynieśli się stamtąd NATYCHMIAST
|
|
#17 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chetnie bym to zrobila ale tam sa kamery. |
|||||||
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz wsypać trochę tej waty np. do torebki po cukrze ![]() A teraz dobra wiadomość : nie trzeba rozsypać dużo, wystarczy odrobina tego cholerstwa ![]() Zapewniam , że to działa - kolega do dziś ryczy ze śmiechu jak mu przypominam o tym "incydencie"
|
|
|
#20 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dziewczyny dobrze mówią, może by przeszło na zasadzie "ojej, ciutkę się wysypało z worka ze śmieciami, ale ze mnie gapa, ojojojoj... nawet nie zauważyłam"
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
A co się stanie jak rozsypie się watę szklaną?
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
to jest coś w rodzaju małych, bardzo kłujących igiełek
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
I to się unosi w powietrzu czy jak?
Dopytuję się bo skoro to może być nieprzyjemne dla tej młodzieży to co dopiero dla dzieci czy zwierząt, które też przecież na klatce przebywają.
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też tak jest od zeszłego roku, mają po jakieś 13-14 lat i jak wychodzę na schody to czuję albo ćmiki albo zielone
zawsze głośno o nich mówię i wtedy słyszę tylko jak uciekają w dół Poźniej trochę ich nie ma i znów. Jak będą się głupio zachowywać, sikać, krzyczeć albo malować ściany to wtedy dzwonię po straż ![]() z tą watą to mega dobry pomysł tylko żeby żadna osoba ani zwierzę się na to nie nadziało
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Wystarczy ją ostrożnie uprzątnąć jak szanowna młodzież wyniesie się stamtąd
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Obstawiam, że wata wbija się w tyłek, jak się na niej usiądzie. Dzieci raczej nie smarują rączkami po schodach na klatkach, bałabym się tylko o psy.
Można sprawdzić, kto z sąsiadów ma psa i jeśli są w porządku to po prostu ich ostrzec. Jeśli nie, to można wywiesić kartkę, że niby trutka na karaluchy jest rozpylana i "Uprzejmie prosi się właścicieli czworonogów, aby korzystali z windy bądź znosili psiaki na rękach bo trutka jest rozpylana w aerozolu i ma postać niewidocznej gołym okiem powłoki i może zaszkodzić gdy pies zliże ją z łap bądź schodów". Ale wymyśliłam
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pomijam już fakt, że te igiełki szklane nie atakowałyby w magiczny sposób tylko głośnych dzieciaków z klatki schodowej, ale także, a może przede wszystkim osobę, która ten pył miałaby rozprowadzić.
|
||
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
... A co robi wata szklana
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapewniam, że mój kolega żyje i ma się dobrze
|
|
|
#30 |
|
histoire abracadabrante
|
Rozumiem, że to nie są dzieciaki mieszkające w Twojej klatce?
U mnie w zeszłym roku bezdomni urządzili sobie noclegownię na półpiętrach. Czasami śmierdziało niemiłosiernie, parę razy szłam do pracy na 5 rano i bałam się przechodzić obok nich. Zwinęli się, gdy przestali mieć dostęp do klatki - drzwi wejściowe od tamtego momentu są cały czas zamknięte. Może trzeba po prostu lepiej domykać drzwi? I po drugie: dzwoń na straż do oporu, powiadom spółdzielnię. Edytowane przez bujdanaresorach Czas edycji: 2013-03-23 o 17:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

.