![]() |
#5521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Dziękujęmy z Nikolką za komplemenciki
![]() U nas dziś pada ![]() ![]() Moni@ na gardło bardzo dobry jest Tantum Verde takie "cukierki" do ssania ![]() Kasiu fajny ten tekst ![]()
![]() |
#5522 | |
Zadomowienie
|
Humbaczku zazdroszczę Ci tego domku, ale mam nadzieję, że kiedys też będę miała swój własny.
Okazuje się, że kupiliśmy za małe mieszkanie, bo nie ma miejsca na Kasiowe zabawki. Właśnie przed chwilą mój mąż uprzejmie mi doniósł, że jego siostra urodziła dziewczynkę przez cc. Była już 8 dni po terminie i po kilku próbach wywołania ciąży w końcu podjęli dezyzję o zrobieniu cesarki. Współczuję jej, bo od razu przypomniało mi się, jakie cierpienia przeżywałam zaraz po porodzie. Cytat:
Monia dobrze, że z Szymusiem juz lepiej, a pomarudzić to sobie musi, w końcu takie prawo dzieci. Kasia dziś cały dzień nie raczyła wcale pospać, a na noc usnęła dopiero o 21. Chciałam sobie dzisiaj posprzątać, żeby jutro już móc odpocząć, ale łaziła za mną i mruczała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona mowi ze musi dac antybiotyk bo to widac na przeziebienie i ze gardlo czerwone, a moze to tez byc z tego ze zachlysnal sie woda i obce cialo dostalo sie do plucek .. Pytam jej czy konieczne sa te antybiotyki a ona mowi ze tak bo juz sie przekonała (na prosbe matek) ze jak nie dawała dzieciom antyb, to dzieci wracały po tyg z zapaleniem pluc albo oskrzeli.. Wiec nie chcialam juz dyskutowac , Szymek dostal ospamox i po 3 dawkach widze poprawe ![]() U nas w Opolskim panuje ta dziadowska sepsa (nie w moim miescie) i lekarze naprawde uwazaja a szczegolnie moja lekarka ![]() Ja wiem ze w pprzedniej chorobie Szymka jak mial tylko kaszel to nie dostal antyb i tylko syrop, to po wizycie kontrolnej dostal antyb, bo poszlo mu na plucka, pisałam wam przeciez... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5524 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje z narodzin cesarskiej dziewczynki ![]() o tak prawo to dzieci maja i to do wiekszosci rzeczy jak sie okazuje ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-03-23 o 22:09 Powód: dopisanie cytowanego tekstu:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5526 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja właściwe na momencik,podczytałam Was i zaraz uciekam ![]() Moni@ uściski dla Szymonka niech szybko zdrowieje ![]() Humbak super ze robota tak postepuje,mi to sie juz po nocach śni mieszkanie,ale jeszcze tyle pracy nas czeka...pewne mine kilka dobrych lat zanim naprawde tam zamieszkamy ![]() Dziś tez sie dowiedziałam ze naprzeciwko naszego bloku(narazie naprzeciwko bo bedzie budowany jeszcze jeden)bedzie rozbudowane seminarium biskup sie tym zajął ![]() ![]() No nic zobaczymy jak będzie ![]() Wczoraj byłam na małych zakupach ![]() ![]() ![]() ![]() U nas dziś pięknie wiec odrazu po obiedzie wychodzimy w teren ![]() Miłego weekendu kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5527 |
Rozeznanie
|
Jastin ja tez uwielbiam lumpeksiki
![]() Dziewczyny czy wasze dzieci chodzą juz tak ,,samodzielnie,,??tak ze wy sobie mozecie usiąść i wypic kawe?? |
![]() ![]() |
![]() |
#5528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daria chodzą,chodzą ![]() ![]() A z tą kawką to i owszem można wypić ale jak ze wszystkim trzeba miec oczy w d**ie ![]() A Twoja córcia juz drepta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5530 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Jastin Zuza tez zaczeła chodzic jak Wiki tyle ze jeszce nie jest tak że ona sobie chodzi po mieszkaniu i sie pobawi czy cóś, ja musze byc w poblizu i robie za ,,materac,, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5531 |
Zadomowienie
|
A ja chciałabym,żeby moja w końcu zaczęła samodzielnie chodzić,bo kaffee też pijam zimną ,bo co sobie zaparzę i zaczynam pić to chwyta mnie za rękę i ciągnie po całym mieszkaniu,a jak się buntuję to bek.
![]() Jastin to będziesz miała okolicę "świętą". Moni ja również stosowałam Tantum Verde w aerozolu -polecam. U nas dzisiaj była przepiękna pogoda,także 2 godzinki spędziliśmy w parku na huśtawce i w piaskownicy. A jak tam przygotowania do świąt ,już rozpoczęłyście porządki? Iwonka to Kasia ma kuzynkę,a jak dali na imię?Gratulacje dla szwagierki. Ja również lubię ciuchlandy,ale tż mi odradza tam zakupy. |
![]() ![]() |
![]() |
#5532 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Daria Oliwia chodzi już tak zupełnie samodzielnie odkąd miała niecałe 10 miesięcy oczywiście pilnować ją musiałam bo się wywracała itd ale teraz to już luzik ![]() ![]() ![]() Iwonko gratulacje dla szwagierki ![]() ![]() My dzisiaj byliśmy u teściów , przyjechała do nich szwagierka więc sobie poplotkowałyśmy i poszłyśmy na spacer ![]()
#5533 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ja dzis mialam mega dzien..siostra wyciagnela mnie na bieganie, i pol godziny truchcikiem biegalysmy..ojej bylo ciezko...ale chwała jej za to ![]() Szymek coraz lepiej sie czuje, ale na dwor nie wychodze bo wieje u nas niemilosiernie ![]() Jutro jade do Opola(z siostra) troche sie oderwac od tego Szymonkowego chorobska, zasiedzialam sie w domku troszke, poza tym pogoda tez byla kiepska(deszcz ze sniegiem na zmiane).. Ide spac, nie zapomnijcie czasu przestawic
![]() ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-03-24 o 22:17 Powód: pogrubienie tekstu |
![]() ![]() |
![]() |
#5534 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki!
Moni@ nie zapomniałam naszczescie przestawić czasu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś jedziemy do mojej mamy na wioske ![]() ![]() Nel z przygotowaniami do świat to u nas jest tak ze pewnie gdzieś pojedziemy albo do mojej mamy albo do tesciowej ![]() ![]() A dlaczego tz odradza Ci chodzenie po lumpexach? |
![]() ![]() |
![]() |
#5535 |
Zadomowienie
|
Jastin mój tż jest tego zdania,że lepiej mieć kilka ciuchów ale firmowe a nie całą szafę różnych łachów.
Ale dzisiaj po spacerku jak Amelcia cały różowy komplekcik umorusała w piachu to stwierdził,że chyba do piachu lepiej jej coś poszukać w ciuchlandzie. U nas dzisiaj była przepiękna pogoda,Amelcia pochasała cały dzień na dworze. Ja niestety w święta mam przerąbane,w pierwszy dzię przychodzi do nas rodzina męża,a w drugi dzień moja rodzinka. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5536 |
Zadomowienie
|
U nas pogoda dzisiaj także piękna była , poszłyśmy na spacer same bo tż dziś wyjechał , trochę na plaży posiedziałyśmy i do domu. Na plaży Oliwia była trochę zdziwiona bo nie bardzo wiedziała jak ma iść po piachu , więc pierwsze 10 minut stała i obserwowała kąpiące się pieski w morzu a potem się rozkręciła
![]() ![]() Co do świąt to my pierwszy dzień jesteśmy u tż-ta rodziców a drugi u mojej mamy, ale mimo to że nas praktycznie całe święta nie ma to i tak zawsze coś zrobię, nie dużo ale zawsze coś.
#5537 |
Zakorzenienie
|
A co tu tak pusto????
Moj dzisiejszy dzien spedzilam wyjatkowo luzno...Pojechalam z siostra do Opola na szwędaczkę ![]() ![]() Co do swiat to chyba bedę u mamy bo jakos w 2 domach nie chce sie robic..nie rozmawialam z mama ale tak sadze ![]() Koszyczek Szymkowi juz kupilam.. ![]() ![]() Klika fotek dla ciotek ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-03-25 o 21:48 Powód: dodanie zdjec:) |
![]() ![]() |
![]() |
#5538 |
Zakorzenienie
|
Moniu! Jaki Szymuś to przystojniak
![]() Dziewczynki, wiem ze nieczęsto z Wami jestem ale myslami- o wiele częsciej.... Przyznam sie że nie jestem w stanie nadążyc za waszymi postami ![]() Brak mi godzin spędzonych na pogaduszach, na rozmowach.... Tesknie.... Przesyłam Buziaczki dla Was - Moniu-Humbaczku-Iwonko-Nel-Jastinku-Alienku-Miriko oraz reszta styczniówek.... wspomnijcie czasem o mnie i mojej Agaci. pozdrawiam i gorąco całuję ![]() ![]()
#5539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katesiu jak super znów zobaczyc Kubusia Puchatka na avatarku ![]() Tęsknimy,tęsknimy ![]() ![]() ![]() Moc buziaków dla Was ![]() ![]() ![]() Alienku daj znać co u Was ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() TĘSKNIMY ZA WAMI Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-03-26 o 10:14 Powód: zmiana gif-a |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5541 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Iwonko gratulacje dla szwgierki ![]() Kasiu jak ja Ci zazdroszczę tego, ze mieszkasz nad morzem, ja tak kocham morze, a mam do niego taaaak daleko ![]() Wczoraj się wybraliśmy z Patrykiem i tż, moją siostrą i kuzynkami na wesołe miasteczko do Krakowa, Nikolcia z moją mamą zostały u mojej teściowej. Fajnie się wybawiliśmy, aż mi niedobrze było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze mnie na dodatek teściowa wkurzyła jak przyjechaliśmy, otworzyła buzię, że zamiast siedzieć w domu, albo u niej to my sobie wymyślamy wycieczki ![]() ![]() ![]() ![]() Co to za baba !!!!!!!!! Myśli, że całe życie spędzimy na jeżdzeniu do niej lub siedzeniu w domu ??? Nam się nie należą żadne wycieczki, rozrywki, nic ![]() My z TŻ uwielbiamy podróżować, jeździć, nie cierpimy siedzieć w weekend w domu, a ona bedzie mi mówić co my mamy robić ![]() Ale jestem na nią zła ![]() Na poprawę humoru udało mi sie kupić wczoraj płaszczyk dla Nikolki za niewielkie pieniądze ![]() Widziałam podobne płaszczyki na aukcjach licytują do 40-50 zł, a tu było Kup Teraz i tylko 25 zł ![]() ![]() Tz mnie z domu niedługo wyrzuci za te zakupy ![]() Przyjechali dzis robotnicy i wreszcie zaczęli budowę, tak sie cieszę ![]() ![]() W dodatku pogoda taka śliczna, ani jednej churki nie ma na niebie ![]()
![]() |
#5542 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Przez 3 dni to prawie nie było mnie w domy bo cały czas robiliśmy na budowie. W każdym razie mebelki juz mamy zamontowane ![]() Niki płaszczyk sliczny ![]() Szymonek śliczny ![]()
#5543 |
Zakorzenienie
|
Humbaczku super kuchnia, bardzo mi się podoba
![]() A kiedy się wprowadzacie do nowego mieszkanka??
![]() |
#5544 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Ale Wy macie piękne te dzieci. A Szymuś jak malowany. Jak mi się uda to jeszcze dzisiaj załącze zdjęcia z wczorajszego spaceru. Jak patrzę jak Wy stroicie te dzieci, mi to szkoda kasy, a po lumpeksach niestety nie mam kiedy pochodzić. Dziękuję za gratulacje dla szwagierki, ja się mniej cieszę, odzywa się moja wredna natura, ale to dziecko jest zagrożeniem dla Kasi. Już widzę podejście dziadków do tej a do tamtej wnuczki. Ma na imię Ewelina. Urodziła się 2900 i 52 cm. Wczoraj moja teściowa poszła z nami na spacer i potem zaprosiła nas na obiad. Ale podobno tylko dlatego, że jej się za dużo ugotowało. Kasia im trochę "układała" w szafkach a babka za nią latała. Ale jak wzięła miśka z pokoju szwagierki i chwilę się nim nie bawiła, to dziadek zaraz go zabrał i odstawił na miejsce. Jakby co najmniej miało go ubyć. Zdenerwował mnie tym. No i przelała się szala goryczy, bo teściowa mi powiedziała, że Kasia JEST NIEGRZECZNA i jednak jej córunia nie poradziła by sobie z nią. Rozwaliła mnie dosłownie, bo jeszcze 2-3 tygodnie temu mówiła coś zupełnie innego. A tego że Kasia nie jest grzeczna to jej nie podaruję, bo nie ma grzeczniejszych dzieci. Mam nadzieję, że ta mała da się im we znaki, żeby docenili moją córkę. Podobno już się drze najgłośniej z wszystkich dzieci na sali. To tyle, spadam do domu, bo szefa już nie ma, więc się wyrwę kilka minut wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#5545 |
Zakorzenienie
|
MOni@ zapomniałam napisać, że Szymuś jest śliczny, super przystojniak z niego
![]() Iwonko na pewno im dzidziuś da popalić, teraz im się zacznie i szybko zmienią zdanie o Twojej Kasi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5546 |
Zakorzenienie
|
Iwonko współczuje Ci bo wiem po sobie jaka to jest złość
![]() ![]() Niki ma racje do jednego wora z nimi ![]() Humbaczku kolorystyka kuchni fajnie dobrana ![]() ![]() ![]() Szymonek jak zwylke uroczy ![]() ![]() ![]() Nel co do tych ciuszków ze szmateksów to czasem takie rarytasiki mozna znaleźdz ze nawet w markowym drogim sklepie tego nie kupisz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niki płaszczyk bardzo ładny ![]() Moni@ ale przystojniaczek z Szymusia ![]() Humbak extra kuchnia ![]() Katesia miło że się odezwałaś ![]() Ciekawe co u Alien ![]() Co do lumpeksów to ja czasami też chodzę i dziewczynom coś kupuję , ostatnio kupiłam kilka bluzek Julii do przedszkola , ale jednak częściej kupuję na allegro , jestem od niego uzależniona ![]() Oliwia właśnie zasnęła , Julia zaraz zje kolację i może też niedługo zaśnie, tż-ta nie ma do soboty więc jest super ![]()
![]() |
#5548 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ciekawe co u Alien, dawno jej tu nie było
![]() ninamamma też się nie pojawia ![]() Kasiu ja od allegro też jestem uzależniona ![]() ![]() ![]() Kupiłam dziś Brise- taki rozpylacz do łazienki (przylepia się go na ścianę), wyjęłam go z opakowania Patryk pierwszy się do niego "dorwał" i mówię mu, uważaj nie psiknij sobie do oczka, ledwo to powiedziałam, nie minęła minuta słyszę płacz i wrzask no i oczywiście sobie psiknął tym prosto w oko ![]() Oko ma w srodku czerwone, troszkę zwężone, przemywamy mu wodą, mówi ze go nie boli, ale cały czas trze to oko ![]() Chciałam jechac z tym na pogotowie, ale tz mówi, że przesadzam i nic mu nie będzie. Nie wiem co robić teraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba Niki dolacze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.