![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :)
![]() Trochę mnie tutaj nie było ![]() Może powiem co u mnie ![]() ![]() ![]() Dziś natomiast 65 przysiadów(myślę, że dobiję setki za chwilę ![]() ![]() ![]() Mam mało czasu na ksiażki, bo cały czas coś jest ważniejsze, ale jak na razie śpiąca nie jestem, więc mam nadzieję, że dziś znajdę jeszcze 1-1,5h na czytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny i jak wam tydzień minął? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Wtajemniczenie
|
Mój był kiepski, ale dlatego właśnie zgodnie z planem zamieszczam rozpiskę na najbliższy tydzień:
- Wydać nie więcej niż 60 zł - Espanol Extremo Bascio – wprowadzić 300 nowych słówek + powtorki na bieżąco - Espanol Extremo Gramatica – powtórki na bieżąco - 700 brzuszków - 7000 skrętów na twisterze - 700 powtórek z włoskiego na SM - 700 powtórek z niemieckiego na SM - Przeczytać 2 artykuły po niemiecku - Przeczytać 3 rozdziały książki po angielsku - Przeczytać 3 książki - Wybrać się do IKEI lub innego sklepu, gdzie mogłabym kupić parę drobiazgów do pokoju - Posprzątać w szafie w kuchni - Poukładać dokumenty - Pójść w końcu na ostatnie kolokwium i zaliczyć je - Oddać indeksy Dziewczyny, wrzucajcie swoje plany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Raczkowanie
|
Tak już ładnie codziennie uczyłam się 20 słówek z angielskiego, a tu przez imprezę byłam całą sobotę nie do życia i już narobiły mi się zaległości. Zawsze czegoś nie zrobię przez imprezy, chociaż nie żałuję ich
![]()
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ćwiczę gdy mam ochotę. Teraz od 3 dni bez przerwy, bo chcę przed wiosną poprawić uda, pupę i brzuch, mam tylko nadzieję, że na 3 dniach się nie skończy, ale nie wiem, bo dziś współlokatorka wraca, a ja nie lubię ćwiczyć przy kimś ![]() Planów tygodniowych jako tako nie robię, bo nie wiem czy mi coś jutro nie wypadnie. Są dla mnie rzeczy ważne i ważniejsze. Nie będę czytać książki, bo założyłam sobie, że przeczytam dziś 150 stron jeśli mam 30 zadań do zrobienia na następny dzień, a jest godzina 21.00 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jutro wrzucę moje plany, bo narazie moja głowa jest zajęta czymś innym (jutro egz - prawko) więc i tak się nie mogę na niczym skupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Nauczyć się 230 słówek na angielski
Zapisać się do dermatologa. Przeczytać 2 rozdziały książki naukowej. Ćwiczyć - przynajmniej 2 razy w tym tygodniu Pójść do fryzjera. Obejrzeć film. Nauczyć się na kolokwium.
Edytowane przez Celestyn3k Czas edycji: 2013-03-17 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Raczkowanie
|
Dobra, jak obiecałam tak wstawię moje plany na ten tydzień
![]() * Maturalnie/Szkolnie - Opracować Renesans (od początku do końca) - 2 wypracowania - 2 czytania ze zrozumieniem - Dokładnie ogarnąć 2 działy z matmy - 1 dział ustny z Angielskiego - 2 działy pisemne z angielskiego - 2 działy z biologii - 4 działy z chemii (zadania) - początki gramatyki i słówek z francuskiego - Zrobić prezentację * Przez cały tydzień 0,5h bieżni; 0,5h six weeks; joga ![]() * Conajmniej raz nałożyć olej na włosy i maskę na dłużej niż 5 min ![]() * Przeczytać 3 książki * Skończyć sezon serialu (w końcu) ![]() * Zadbać o siebie (paznokcie i cera) * Obejrzeć 3 filmy Uff.....będzie ciekawie ![]() A jak u Was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Raczkowanie
|
Z powtórkami w Anki zajmuje mi to ok 30 min, tylko czasami zabraknie mi czasu w wogóle nie siadam do tego, zwłaszcza, że słówka wypisuję z książki po angielsku, którą aktualnie czytam
![]() |
#1390 |
Raczkowanie
|
Co u Was słychać?
Jakoś cicho się tu robi..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, a wiosna idzie, wydawałoby się, że motywacja powinna rosnąć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Raczkowanie
|
Nareszcie ktoś się odezwał!
![]() Będziemy czekać na relację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
Ja za dużo nie piszę, bo nie mam czasu - jak ktoś się nie odzywa, to wcale nie musi oznaczać, że nie ma motywacji, może wręcz przeciwnie?
![]() Poza tym wg mnie wątek ostatnio zrobił się bardziej pogaduszkowy, niż motywujący, więc też mi się jakoś odechciało pisać ![]()
![]() |
#1394 |
Wtajemniczenie
|
Ok, czas na moją relację
![]() - Wydać nie więcej niż 60 zł - Espanol Extremo Bascio – wprowadzić 300 nowych słówek + powtorki na bieżąco - Espanol Extremo Gramatica – powtórki na bieżąco - 700 brzuszków - porażka, zrobiłam ledwo 300 - 7000 skrętów na twisterze - też porażka, 2500 ![]() - 700 powtórek z włoskiego na SM - 700 powtórek z niemieckiego na SM - Przeczytać 2 artykuły po niemiecku - niemieckiego nawet nie ruszyłam - Przeczytać 3 rozdziały książki po angielsku - Przeczytać 3 książki "Rozważna i romantyczna", "Perswazje", "3096 dni" - Wybrać się do IKEI lub innego sklepu, gdzie mogłabym kupić parę drobiazgów do pokoju - udało się w 100%, przeprowadzana przeze mnie zmiana wystroju idziesz w świetnym kierunku - Posprzątać w szafie w kuchni - Poukładać dokumenty - Pójść w końcu na ostatnie kolokwium i zaliczyć je[/COLOR] - Oddać indeksy - jeden oddałam, na drugim kierunku musiałam niestety przedłużyć sesję ![]() ![]() Podsumowując, udało mi się zrealizować dokładnie 75,24% planów, czyli wg uczelnianej skali - zaliczone ![]() A teraz plany na następny tydzień: - 7000 skrętów na twisterze - 700 brzuszków (w tym tygodniu zwrócić na to szczególną uwagę ![]() - Przeczytać "Trzech muszkieterów" - 700 powtórek z włoskiego na SM - Espanol Extremo Gramatica - regularne powtórki + dokończyć poziom B1 - Espanol Extremo Basico - regularne powtórki + 300 nowych słówek - Dokupić przedmioty niezbędne do aranżacji wnętrza - Przeczytać 5 rozdziałów książki po angielsku - Obejrzeć film po angielsku - Zrobić szkolenie "Badanie rynku" z Akademii PARP - Załatwić wpisy (3) i oddać indeks - Codziennie pić herbatę z pokrzywy i drożdże - 2 razy zrobić maseczkę na włosy NickBack, Celestyn3k, jak tam wsze podsumowania? ![]() Edytowane przez Rarita Czas edycji: 2013-03-17 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 | ||
Zakorzenienie
|
Mi się zdaje, ze jest motywujący.. przecież wypisując swoje tygodniowe cele i podsumowując je - zapewne dzisiaj, też w jakiś sposób się motywujemy.
Poza tym to od nas zależy, czy się motywujemy, czy nie. Samo się nie zrobi, więc nie ma co narzekać. ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- A tak wyglądało to u mnie ![]() Cytat:
Następny tydzień będzie bardziej wymagający. ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Pokażesz zdjęcia pokoju po zmianie? ![]()
![]() |
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Jeśli o mnie chodzi, to uważam, że właśnie planowanie i spisywanie planów jest najlepsze. I plany robię np. na cały miesiąc (czasem też na cały rok, ale to raczej 1 stycznia) i rozbijam je na tygodnie, a te tygodniowe na konkretne dni. No i muszą one być realne i zawsze musi być zapas czasu na odpoczynek i nieprzewidziane rzeczy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
U mnie tydzień zawalony, ale pewna sytuacja mnie do tego zmusiła.
To w jakim wątek zmierza kierunku zależy od nas :P Może oprócz tygodniowych podsumować i celów zrobimy coś jeszcze? Jakieś propozycje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A używacie kalendarza? ![]() Trzeba rozruszać wątek! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Jestem totalnie zmęczona, chociaż długo spałam. Czuję się bez energii, nie mam ochoty na nic, chyba obejrzę film i może się za coś wezmę wreszcie.
![]() |
#1402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jak długo śpię to jestem meega nie wyspana. O wiele lepiej mi się funkcjonuje jak krótko sypiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Raczkowanie
|
Czeeść
![]() No jaasne, witamy ![]() Co słychać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Raczkowanie
|
Choroba już chyba opuściła mnie ( a przynajmniej mam taką nadzieję, że zatoki nie będą już mnie boleć) więc mam więcej ochoty do nauki angielskiego
![]() ![]() ![]() A jeszcze jakbym zmotywowała się iść dzisiaj odrobić opuszczoną lekcję basenu to już całkiem byłoby super ![]()
![]() |
#1406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
Ahh no właśnie ostatnio ogromny spadek motywacji, praca tak wysysa ze mnie życie, że nie mam na nic ochoty..
Potrzebuje takiego reseta, by potem powrócić ze zdwojoną mocą, o ile to możliwe ![]()
![]() |
#1408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja potrzebuję mocnego kopa aby w końcu się ogarną, bo to co ja teraz wyprawiam to jest niemożliwością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś używałam kalendarza, ale teraz mam brzydki, w dodatku po niemiecku tam jest wszystko, więc nawet nie chę mi się go otwierać ![]() Cytat:
![]() Może potrzebujesz jakieś wolnego weekendu, wypadu za miasto, ze znajomymi, TŻ? ![]() ![]() Mój plan na jutro: pobudka o 6.00 aby nie tracić czasu na spanie ![]() Plany na ten tydzień? -fryzjer w czwartek -przeczytać 2 książki, w zasadzie to skończyć jedną i przeczytać drugą całą -nauczyć się na kolokwium z hiszpańskiego i statystyki -ogarnąć część materiału na egzamin -spotkać się ze znajomą, z którą dawno się widziałam(ale to już nie zależy ode mnie, bo ma sporo nauki) -ćwiczyć, dużo chodzić i ŻADNEJ czekolady w tym tygodniu! Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2013-03-23 o 18:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
a tydzień święta to bedę miała wolny weekend to odpocznę
![]() A jutro znów dzień spędzony na uczelni.. Może wyciągnę TŻta do kina ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.