|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Witam sobotnio znad pysznej kawy...
Brakuje mi dla Was czasu w tygodniu, ale widze, ze i tak nic nie trace, bo tu pustki... Wszystkie szydelkujecie? ![]() U nas tez piekna zima tej wiosny, bialo, mrozno, ale slonecznie, jak Antek wstanie, zjemy obiad, to trzeba jakis spacer uskutecznic. Rano nie zdarzylam, bo musialam tygodniowy syf posprzatac. Pozdrawiam! |
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Wrrrr ale wypiz**.
Mimo słońca za oknem nie idziemy dzisiaj na dwój. Bojkotuje tą pogodę. Rano jeździłam po zakupy, do przejścia z auta miałam 200 m i bez czapki tragedyja. Uszy musiałam trzeć tak zmarzły. Scio daj linki do blogów w podpisie, bo nie ma chyba ![]() Aga jak Antoś w żłobku? Dewik się nie odzywa... Oj chyba nasz wątek się kończy.
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
eh no pogoda zadziwia :/
ale ale coś mam nosa, że chyba mogę zacząć myśleć o majowym ewent. czerwcowym wylegiwaniu się w gorącym słońcu, ale póki co ciii
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
brr... to są jakieś żarty...
już widzę lany poniedziałek kiedyś to się nawet w krótkich rękawach zdarzał...no szok czuje się oszukana mam głupawke
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2013-03-23 o 15:45 Powód: ort :/ |
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się udzielę skoro Patik wróży tutaj koniec wątku
Nie będę oryginalna pisząc, że piekna zima tej wiosny My już po jednym mroźnym spacerku, po spaniu pewnie jeszcze jeden zaliczymy..... Chciałam okna myć ale nie ma jak.....no cóż.... Porobiłam zdjęcia butków Ali chciałam wystawić na all...ale w ogóle się zastanawiam czy jest sens, czy ktoś kupuje używane obuwie.....na allegro tyle tego, może lepiej do jakiegoś komisu zanieść? Wystawiacie obuwie, udaje Wam się sprzedać? Piszecie też czasem, o sprzedaży zabawek.....ja już chciałam wysatwić pchaczyk fp i jeden jeździk i jednak zrezygnowałam Jakoś mam taki sentyment, cięzko mi się z nimi rozstac choć od dłuższego czasu robią za zawali mebel, finalnie schowałam w kartony i poszło na strych Iwa co za wyjazd się szykuje, opowiadaj....chociaż oczami wyobraźni poczujemy ten klimat ![]() iustyna oj pamiętam te lane ciepłe poniedziałki ![]() Jeszcze w temacie pogody podejrzewam, że będzie jeszcze tak, że nagle z kozaków grubych kurtek przejdziemy na sandały...
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Brr, jestem soplem! Zaliczlismy ponad godzinny spacer, z obowiazkowym placem zabaw oczywiscie, a jest -10. Tyłki do huśtawek przymarzaly
Ale fajnie bylo mimo zimna. Jak w styczniu w Alpach, a nie tuz przed wielkanoca u nas
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-23 o 14:59 |
|
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
Antek jeszcze spi... watpie, czy zdarzymy z tym spacerem....
Patik Antos ok w zlobku, tzn. zawsze placze przy rozstaniu z mezem, ale potem sie uspakaja, idzie spac, a potem sie bawi. Jak przychodze, to zawsze jest usmiechniety. O to spanie sie balam, ze nie bedzie chcial, ze nie usnie, a tu nie ma problemu, a ze placze przy rozstaniu? To czesto norma, widocznie ten typ tak ma. Ale wiecie, ze ja pamietam tez biale swieta wielkanocne? Dawno to bylo, ale jednak. Iwa zdradz szczegoly ![]() o wstal... |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
BRUMEK a maliny rozmrażałaś ? Jabłka dałaś podsmażone czy normalne?
U mnie słońce, ale zimno. Okna umyłam i zrobiłam porządki. Byliśmy wczoraj z damą spontanicznie u fryzjera, siedziała grzecznie, Ja więcej się stresowałam niż ona sama. |
|
|
|
#4689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I o dziwo po ścięciu loki nadal mamy i nieład dalej panuje ![]() Ala dostała dyplom i pukielek włosków na pamiątkę |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio zauważyłam, ze na fejsbukowych bazarkach duży ruch. Sama tak kupuje, bo wygodniej mi się wydaje niż na all |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zabawki i wiekszosc ubran trzymam dla drugiego dziecka. a Wy nie planujecie? Mam pytanie: Czy ktoś się zna na co patrzeć kupując trampolinę? jakiej firmy? dzisiaj chyba kupie ( na necie ), poleży , poczeka, póki kasa jest
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-03-23 o 15:37 |
|
|
|
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się pytam: dlaczego żadna pinda mi nie napisała, że orta strzeliłam?!
![]() Już poprawiłam ![]() uwsteczniam się, oj uwsteczniam dobrze, że niedługo Kuba pójdzie do szkoły, to i ja się doszkolę od podstaw
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Was czytam, ale nie pisałam, bo nikt nie pisał. Nie chce końca wątku! ( a tak se myśle żeby ten sam tytuł zostawić na kolejny wątek, adekwatny ciągle )
My tez byliśmy na spacerze, ale taki wy☠☠☠☠, że żałuję To są żarty normalnie...Podobno ma się cieplo zrobić 7 kwietnia... Ja po młodym wszystko pooddawałam, mniej posprzedawałam. Nie planuje wiecej, o nie nie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4694 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po Antku wciaz mam te male rzeczy i nie mam co z tym zrobic. Nie moge sie wziac za aukcje, bo mi sie nie chce, wiecej z tym roboty niz zarobku. Nie mam komu dac. I tak leza te rzeczy i zabieraja miejsce...
|
|
|
|
#4695 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga ja tez pamietam biale swieta wielkanocne, napewno ponad dobre 10 lat temu. Rodzice kupili mi sliczne wiosenne buty, a ja musialam isc do kosciola w kozakach
Mam nadzieje, ze od 20 kwietnia bedzie w Pl prawdziwa wiosna zeby mi sie urlop udal Oczywiscie zycze Wam wczesniej
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
a po Agacie popakowałam w pudło i czekam. Zawiozę do domu samotnej matki, może się przyda.
Patik dodałam link w podpisie. My poszliśmy na sanki |
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Aga prób zdjecia Ja chętnie zagladne co masz po Antku
|
|
|
|
#4698 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aż się wróciłam zobaczyć gdzie mogłas tego babola strzelić
|
|||
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, zorbilam arturowi tarcze, hełm i miecz z tektury i biega po domu bo jest RYCERZEM
|
|
|
|
#4700 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)U mnie o 6 było -12 Cytat:
nawet tak nie mów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba muszę zacząć robić zdjęcia na dworzeCytat:
![]() Cytat:
![]() Hej. My dzisiaj cały dzień w domu, ale posprzątałam wszystko, poprałam, nawet sobie paznokcie pomalowałam(x czasu tego nie robiłam), wogóle planuję kupić utwardzacz-macie? polecacie jakiś?faktycznie działa? Nocka raczej kiepskawa- a piszę kiepskawa bo nie jestem przyzwyczajona do tego, że Mati budzi się w nocy, a On już drugą noc z rzędu się obudził i dzisiejsza nocka wyglądała tak, że jak Jula się obudziła-poszłam do Niej z mlekiem, tradycyjnie tam usnęłam jak wróciłam od Juli, to spałam 30min i Matuś się obudził-o 6Jutro ma do nas przyjechać ciotka-ta od płaszczyka( rewelacyjnie wyszedł ) bo zrobiła Jej jeszcze taką sukienko-tunikę( przymała ) i kapelusik.Ostatnio jak była, to wszystko było za małe i musiała przerabiać.Wogóle, to musze jeszcze wystawić suknię ślubną, bo w komisie nikt nie kupił, a wszafie to mi ona do niczego nie potrzebna. |
|||||||
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany napisz do Brunetki ona Cie pokieruje
|
|
|
|
#4702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliweczka dobrze że razem oboje nie wstają, wymieniają się Ja mam przyśpieszacz wysychania pierre rene. Funcje spełnia, ale na drugi dzień odpryskuje szybko. 3 razy ręce umyję i już nie ma. Szkoda malować. E dzisiaj też sobie pomaluję. ( pod kolor palmy na jutro ) Jak dzisiaj mróz tak teście w piecu palą że mi zimno. Jak 10 stopni na plusie na dworze to buzują aż kaloryfery skaczą
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-03-23 o 19:08 |
|||
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie chce byc obcesowa, ale trampoline powinny używac dzieciaki powyżej 4 lat(!) a my musimy chyba ortopedę odwiedzić z Lilka
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co oglądam, to widze że jest 3 plus. Nie wnikałam jeszcze w szczegóły czy mogą mniejsze dzieci używać. I to nie obcesowość, nie przesadzaj
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Od 4 lat? Teampolina?
Moja juz by na niej szalała, jak bylismy w decathlonie ok września to wyciągnąć jej nie umialam tak sie jej podobało
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Ci teraz śpi Sara? Pytałam kiedyś, ale pewnie nie zauważyłaś(albo ja odp). O!Jagodzianka witaj spowrotem
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-03-23 o 22:44 |
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was ponownie kobitki!
Przepraszam za dłuuuugą przerwę, ale jak się dzieje to wszystko naraz i kompletnie nie miałam sił ani czasu Za to znowu go mam i mam nadzieję że tak już będzie ![]() Co do tego co piszecie, co się dzieje to wtrącę ![]() Trampolina, to słyszałam że maluchy (takie do 3 lat) łatwo uszkadzają sobie kolana :/ Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale wydaje mi się że pod czujnym okiem nawet na pupie poskakać to czemu nie ![]() Małe rzeczy to jak jest się pewnym na 100% i robi wszystko co w swojej mocy żeby nie mieć bobaska to polecam oddać komuś potrzebującemu Np jak już zostało wspomniane dom samotnej matki, ma się potem fajną radoche ![]() Oliweczka1985 Mój synek też Mati i powiem Ci że z chłopczykami o tym imieniu to bardzo różnie jest :P Co do utwardzacza też jestem na szukaniu więc podpinam pytanie- z czego mi chodzi do utwardzenia samej płytki ![]() A no i widzę że wysyp strzyżeń- bo my też jesteśmy po Z tyłem główki poszło spoko (myślał że się bawimy przy kąpieli), jak nad uchem usłyszał nożyczki zaczął marudzić. W efekcie zmarzł podczas strzyżenio-kąpieli, za pare dni dostał zapalenia oskrzeli- bite 2 tygodnie leczenia :/ Zaraził 3 miesięcznego kuzyna-tylko ze ten musiał być w szpitalu przez 5 dni MASAKRA!Dziewczyny i mam jeszcze jedno pytanie- jakiś czas temu Mati trzymając butelkę wylał na siebie mleko (bebiko),jak go przebierałam widziałam i czułam że ma w miejscu wylania strasznie suchą skórę, a parę godzin później pojawiła się wysypka. Pare dni później to samo, i taki sam efekt- czy wiecie co to może być? Ide z nim we wtorek do lekarza dopiero :/ No to chyba tyle ![]() 3majcie się ciepło!!
22.05.2010 RAZEM 23.10.2010 ręczymy za siebie 30.07.2011 18:25 ukazał się światu dowód naszej miłości chudniem zaczynam dbać o pazurki- 25.03.2013 |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany hmm ja na allegro nie mam cierpliwości wystawiać :/
czasu zajmuje a zarobek niewielki. już więcej w komisie osiedlowym zarobiłam a tylko ciuchy zaniosłam ![]() mam taki fajny płaszczyk z Zary - pamiętam, że dużo za niego daliśmy bo potrzebowaliśmy na już coś jesiennego a wybory po innych sklepach nie było - żal mi się z nim rozstawać ale fajnie z tym dyplomem i pukielkiem ![]() wyjazd wstępnie to póki co intensywne przemyślenia, ale w tygodniu jedziemy paszporty wyrabiać bo Hania na starym nie podobna do siebie (miała nie cały rok jak wyrabialiśmy) ja mam ważny, ale na panieńskie nazwisko ![]() Ala nie ma w ogóle a Tż przeterminowany ![]() więc 4 dokumenty będziemy wyrabiać w tygodniu też powinno się co nie co wyjaśnić i jak będzie na tak to wtedy Wam napiszę więcej szczegółów - tyle ile będę mogła ![]() Aga fajnie, że Antoś wita Cię z uśmiechem ![]() Twój mąż nie narzeka, że go zaczepiam w przedszkolu??? my też się do fryzjera wybieramy. Hani końcówki chciałam podciąć a Ali latające piórka ![]() wracając do ubrań dzieciowych mam fioletowe rurki z 5-10-15 na dziewczynkę tylko teraz rozmiaru nie pamiętam - 98 albo 104 ale raczej na szczupłą dziewczynką stan idealny jakby któraś była zainteresowana to dajcie znać - pomierzę i porobię foty - mogłabym odsprzedać albo wymienić na coś innego ![]() mój młodszy pulpet w te spodnie się nie wciśnie na bank
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
witam sie, podczytuje Was, ale mimo ze na L4 nie ma czasu na odp. W domu remont pelna para. Maz wczoraj szpachlowal, jutro chyba wreszcie pojawi sie hydraulik, wiec musimy szafe rozebrac i przeniesc do sypialni. Mery dokazuje nadal i mimo ze w zlobku sie wyszaleje, to w domu nadal ma energii za dwoje. Nie wiem jak ja dam sobie z nia rade i z mlodym. Tez sie zbieram fotografowac Marysine ciuchy i wystawiac, bo juz nie mam gdzie ich upychac. We wtorek mamy isc na zalegle szczepienie - mam nadzieje, ze Marysia sie nie rozlozy, bo ona zawsze jak szczepienie ustalone, to wtedy chora. A mamy dwa "w plecy" plus szczepienie przeciw ospie - bo zlobkowa to darmo. Ja rosne i rosne i juz jestem 2 kg na plusie uciekam diabel wstal
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
eve a jak samopoczucie Twoje? co remontujecie? powiedz mi kochana, jak Wy mieszkaciee, z teściami czy sami, bo nawet nie wiem. Ja mam dość teściów, ale pradziadów juz naprawde dosc ![]() i pustka w głowie. U nas w nocy było pooonad -20
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

zapraszam

Rano jeździłam po zakupy, do przejścia z auta miałam 200 m i bez czapki tragedyja. Uszy musiałam trzeć tak zmarzły. 
kiedyś to się nawet w krótkich rękawach zdarzał...

Aż się wróciłam zobaczyć gdzie mogłas tego babola strzelić