|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Waga wersji z gondolą: 14,4 kg Waga wersji spacerowej: 12,7 kg Roan teo: Waga wersji głębokiej 12,5 kg, spacerowej 14 kg Także mają wagę podobną tylko że na odwrót Mi w sumie bardziej zależałoby na lżejszej spacerówce niż gondoli, więc Jedo tu wypada wg mnie lepiej wagowo.
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrała dziecko w kurteczkę, opatuliła kocykiem itp. i nie było miejsca żeby nawet drgnąć, dziecko płakało i tyle. Nie wiem jaki miała wózek dokładnie, ale mówiła, żeby nie kierować się tylko gondolą ale też spacerówkę oglądać dokładnie. Jeżeli miałabym na zimę 2014 kupować nowy wózek to wolę kupić teraz samą gondolę, a potem na wiosnę kupić porządną dużą spacerówkę. Mhmh ... trudna sprawa. No zobaczymy jakie wymiary ma navington cadet. czerwony baloniku lżejsza spacerówka lepsza. Dziecko będzie więcej ważyło, więc musi być lżejsza.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-23 o 15:05 |
|
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
idzia wiem,wiem,dlatego jak napisałam Jedo tu na plus wypada
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam poleżeć
|
|
|
|
#1415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- spokojnie, mi po poprzedniej ciąży te włoski zniknęłyCytat:
![]() naprawdę, ale musi mieć regulację mocy widziałaś na YT jak się go używa? |
|||
|
|
|
#1416 |
|
Konto usunięte
|
Czy którąś z Was boli kość łonowa?
Ja jak siedzę i wstaję, to potem mnie boli coś w biodrze/miednicy/tej kości z przodu i z tyłu i nie umiem nastąpić nogą na podłogę, bo mnie przeszywa ból :/ Potem jak już to rozchodzę, to jest OK, ale pierwsze kroki to masakra :O Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-03-23 o 15:51 |
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam Was
|
|
|
|
#1419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szerokość siedziska i oparcia spacerówki Siedzisko 32 cm, oparcie 33 cm Głębokość siedziska spacerówki 26,5 cm Ja widziałam spacerówkę na żywo, to nie wygląda na malutką. Ogarniam zdjęcia na kompie i zaraz wrzucam
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
do pojemnika ze spryskiwaczem np. po płynie do mycia okien rozcieńczyłam z wodą płyn do mycia podług i psikałam tym kawałek podłogi, przejechałam mopem i tak resztę podług. Efekt: czysto, pachnąco i szybko
![]() Mój TZ był sceptycznie nastawiony, ale jak spróbował to polubił mycie podług hehe No i muszę pochwalić TZ, umył dziś wszystkie okna
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Env: wcale nie złośnica
po prostu musi uważać żeby nie podpaść i już )Cytat:
Cytat:
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
PrzelecialamWas teraz telefonicznie.
I tak na szybko dla zainteresowanych fotelikami maxi cosi i recaro: Wzielismy recaro bo mimo ze ciezszy od maxi (co nawet jest jest na plus w razie uderzenia wypadkowego) to recaro jest o wiele bezpieczniejszy w razie wypadku. Posiada tez dodatkowe boczne zabezpieczenie przy glowce dziecka. |
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tżJa idę na drzemkę ![]() czarownicoJaki model recaro? czy można montować w stelażu jedo? Ty kupiłaś jedo fyn?
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-23 o 16:15 |
|
|
|
|
#1426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chciała zimę przejeździć w gondoli mój maluch skończy 6m w połowie lutego a mam nadzieję go w niej powozić do końca marca przynajmniej.Koleżanka miała taki wózek jak Oliath i woziła w gondoli małą 9m
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
mam pytanie z dziedziny tych GŁUPICH pytań. ale pytam bo nie wiem i się gubię. jak ubrać nasze niemowlaki? w sensie co na co body i pajacyk na to? czy koszulkę i body? czy krótki rękaw body i śpiochy?? co wkłądać pod rampersy?? jak ubrać dziecko na dwór latem?? co się zakłada pod pajace?? czy pod koszulki/ kaftaniki idą body?? |
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Body jest o tyle fajne, że przytrzymuje pieluchę ![]() Także na body(np. z krótkim rękawem) możesz spokojnie ubrać pajaca , możesz też pajaca ubrać samego jeżeli nie ma potrzeby, żeby dziecko miało podwójną warstwę ![]() Na body z krótkim rękawem możesz założyć koszulkę lub kaftanik z długim Ale równie dobrze możesz założyć to bez bodziaka (tylko wtedy nic Ci tej pieluszki tak dobrze nie trzyma![]() pod śpiochy musisz coś założyć na górę więc albo body, albo koszulka, albo kaftanik zawsze możesz łączyć body krótki rękaw i na to coś z długim ![]() Pod rampersa nic bym nie zakładała, ale to na cieplejsze miesiące myślę ![]() Latem no to wszystko zależy od pogody, jeżeli jest gorąco to wystarczy body z krótkim rękawem, jeżeli jest chłodniej na to śpioszki lub półśpioszki ![]() Nie ma jakichś wytycznych... zobaczysz co Ci pasuje ![]() No i warto ubierać na cebulkę, tak żeby łatwo było kolejne warstwy ściągnąć lub założyć ![]() Maluszka, który leży w gondolce dodatkowo można przykryć kocykiem lub pieluszką tetrową albo flanelową
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idzia111, roxi miałam Was pytać jak to jest z dziećmi..czy się nie boją hałasu odkurzacza przy wyciągania glutków katarkiem..Ale jak zobaczyłam filmiki, to wygląda na to, że to świetna zabawa dla maluchów i same sobie wyciągają [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39940368]Czy którąś z Was boli kość łonowa? Ja jak siedzę i wstaję, to potem mnie boli coś w biodrze/miednicy/tej kości z przodu i z tyłu i nie umiem nastąpić nogą na podłogę, bo mnie przeszywa ból :/ Potem jak już to rozchodzę, to jest OK, ale pierwsze kroki to masakra :O[/QUOTE] Przy kości łonowej raczej nie miałam..ale przy kości ogonowej za to tak
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilkę, sie odmeldowac
![]() Po krótce Wam poodpisuję co pamietan ![]() Domciątko bardzo mądre te Twoje "głupie pytania". Enlevee...to kicha z tą spirometrią....poza tym kuruj się kuruj i nam już tu nie prądkuj wdzisz zaraziłąś już Neni![]() Neni a Ty się nie daj też choróbsku!!! Elaine...ale masz ciuszków.. Małaczarna...fajna tuniczka ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ROcky a Ty juz nei badz taka kłótliwa:Pbo potem Ci serduszko wariuje:/ Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-03-28 o 11:11 |
||
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że ogólnie mamy tendencję do przegrzewania dzieci. A to, że noworodek ma chłodne stópki i dłonie, to ponoć normalne..gdzie rodzice z reguły panikują, że dziecku zimno i ubierają po zęby |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli potrzebujemy: -zakrętkę płynu do paneli -pół zakrętki płynu do płukania tkanin - pół, bo te zakrętki od płynów są spore Wlewamy to do spryskiwacza i dopełniamy wodą. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Idę dalej odpoczywać |
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie nie sugerujemy się rączkami i stópkami ![]() Dla mnie podstawą będą body Bo w body Dzidziol też może się pocić bo jak to nazywam nie ma przewiewu ![]() Ale ciotka od której dostałam większość ciuszków preferowała kaftanik+ śpiochy (body jej nie odpowiadały) Więc tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu )
|
|
#1436 | |
|
Rozeznanie
|
Witam i
za kolejną częśćCytat:
Jejku dopiero dochodze do siebie po teście z glukozą... 100g fuuuuuuuuj I jeszcze do testu oddawałam po 3 razy krew i mocz. Dopiero mogłam zjeść śniadanie a jest po 7mej wieczorem.Kupujecie jakies dodatkowe łóżeczko do salonu? My chcemy duże stabilne drewniane w naszej sypialni żeby mała była pod ręką ale chciałabym tez ją wkładać w coś w salonie w ciagu dnia żeby była na oku. Wymysliłam że kupimy tez takie turystyczne i będzie tez kojcem do bawienia na później ale nie wiem jak to się sprawdzi w praktyce. |
|
|
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
No nareszcie mam fajrant.
W domu błysk. A mnie wszystko boli, nogi ciężkie, kręgosłup wysiada. Ale teraz mam czas dla siebie..uffff.... Kupiłam wczoraj z TŻ pierwsze body dla dzidziusia z pepco na 6.99. Już bym chciała kupować wyprawkę dla maleństwa. Na obiad zrobiłam spaghetti. Miałam wielką ochote i dziecku chyba też smakowało, bo czułam kopniaczki przy jedzeniu.
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Madi: ale ja z tej wyprawki kupiłam z 7-8 rzeczy
reszta zdobyczna:PMargosia: zanotowałam odnośnie ubierania. a z tym katarkiem to faktycznie pod odkurzacz? bo to tak hardcorowo na pierwszy rzut oka... ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- moonlightdancer: też myślałam o wersji turystycznej do salonu... tylko że cholera nie wiem gdzie to postawię...
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dostaniemy fride, bo ciotka kupiła a leciała tylko gruszką, fridy nie użyła ani razu
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja Dziewuszki na razie uciekam. Jedziemy do rodziców zawieźć chlebek i tak posiedzieć przy moich waflach ![]() papa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Mi w sumie bardziej zależałoby na lżejszej spacerówce niż gondoli, więc Jedo tu wypada wg mnie lepiej wagowo.

tzn mama ja kupila he.pozatym w tym pepco nic ciekawego poscieli nie ma,sa jakies kocyki ale nie urywaja dupki ze jakies piekne czy cos..przescieradel tez nie widzialam..
Normalnie mam ich tak dużo i są ciemne, że jeszcze chwila i będę wyglądała jak yeti
- spokojnie, mi po poprzedniej ciąży te włoski zniknęły

dla tż
mój maluch skończy 6m w połowie lutego a mam nadzieję go w niej powozić do końca marca przynajmniej.
I jeszcze do testu oddawałam po 3 razy krew i mocz. Dopiero mogłam zjeść śniadanie a jest po 7mej wieczorem.
W domu błysk. A mnie wszystko boli, nogi ciężkie, kręgosłup wysiada. Ale teraz mam czas dla siebie..uffff....