Krakowianki - XXII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 20:54   #1921
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Krakowianki - XXII

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja nie chcę laserowo, ja chcę nożykiem a bo to fajne, takie spersonalizowane stempelki zobacz jakie super:
http://pinterest.com/pin/399624166904633657/
http://pinterest.com/pin/120400990007494554/
http://www.flickr.com/photos/mayolin...th/2967095658/
A jak, tak, chociaż tu są takie mało ambitne: http://www.onmyhonoriwilltry.blogspo...iy-stamps.html
No dobra, ale po co to komu?
Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Tż mi to powtarza, ale to tak śmiesznie wygląda
To chyba mówimy o czymś innym, bo to wygląda jak normalne wiązanie. Kokarda z dwoma uszkami.
http://survival.strefa.pl/we/sznurowanie3.gif
Stary 2013-03-22, 21:38   #1922
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Witam Krakowianki. Pisałam już ten post w innym wątku, ale baaardzo mi zależy na odpowiedzi do końca weekendu, może akurat się uda...
niestety nie odpowiem, ale bardzo sceptycznie podchodzę do takich ogłoszeń. jeśli nie ma podanej konkretnej nazwy firmy, to jeśli to nie jest telemarketing, to przeważnie akwizycja, tak czy siak nie jesteś "doradcą klienta", tylko wciskasz ludziom kit. oczywiście tu może być inaczej, ale kto wie... zawsze możesz iść na spotkanie i po 5 minutach wyjść

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 22:52   #1923
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
To chyba mówimy o czymś innym, bo to wygląda jak normalne wiązanie. Kokarda z dwoma uszkami.
No właśnie ja tak robię od zawsze, ale ostatnio mi chyba TŻ naoliwił sznurówki, bo non stop się rozwiązują .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 23:18   #1924
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
No właśnie ja tak robię od zawsze, ale ostatnio mi chyba TŻ naoliwił sznurówki, bo non stop się rozwiązują .
Naolejował! Widzisz, jak dba o Ciebie i Twoje nierozdwojone sznurówki?
Stary 2013-03-23, 00:31   #1925
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Ineso dziękuję za książki, nie było mnie w środę jak dotarły ale już stoją na półce (jedna zagarnęłam dla siebie )

Cholerka tak się zastanawiam - czemu kupowałaś zakwas a nie wyhodowałaś sobie sama? Czy to chodziło o jego wiek czy skomplikowanie jakieś w hodowli dziada?? Tak się zastanawiam gdyż zaczęłam się interesowac tematem i nie wydaje się to być skomplikowane... Jakieś pułapki? Kruczki?

A w ogóle cały temat zakwasu zaczął się od tego, że na imprezie spanikowana koleżanka zaczęła mi mętnie opowiadać, że jej mama dostała jakiś zakwas i że to jest jakiś cholerny łańcuszek i że ona musi... MUSI... ten zakwas rozdać 3 osobom, które muszą go równiez podzielić na 4 części, z jednej upiec chleb a resztę rozdać . Myślę sobie więc - spoookooo, cholerka zakwas kupowała, to ja chętnie wezmę, chętni się potem znajdą, a chleba też nigdy nie piekłam.... i zapomniałam o sprawie.
A dziś puka do mych drzwi słoik z owym zakwasem i dość konkretną instrukcją obsługi i dalszego "łańcuszka".
Jak się okazało, zakwas nie jest takim zwykłym zakwasem i nie można z nim zrobić co sie chce. Raz, że jest słodki bo już z cukrem i cukrem ma być dalej karmiony (na zmianę z mąką), a dwa, że trzeba się nim ściśle według zasad opiekować, na końcu w 6 dzień podzielić, a w siódmy upiec tzw. "Chleb Watykański" vel "Chleb szczęścia" vel " Chleb przyjaźni Amiszów" hahahaha :brzyda l:
Trochę zwariowałam jak to przeczytałam powiem szczerze ale jak zgooglałam temat to się okazało, że to całkiem wdzięczny i uroczy obyczaj jest, a to ciasto - bo chlebem to nie jest, raczej jakąś babką czy innym keksem - może być całkiem pyszne i akurat na Wielkanoc mi wypadnie
Więc nazwałam mój zakwas Edwardem, postawiłam w kuchni i od jutra zaczynam go paść

Edytowane przez noicojamamtuwpisac
Czas edycji: 2013-03-23 o 00:33
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 00:32   #1926
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Cośtam pod światło było odrobinę widoczne, ale jak się dotknie palcem to i tak jest suche
Dziwne

Cytat:
Topią wodę z lodowca butlą z gazem, ale ogniska nie mieliby z czego rozpalić, skoro wokół lód i skała. Brykietów nie noszą ze sobą A jak marnie płonie ogień na takiej wysokości...
I bazę też ogrzewają gazem?

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Strasznie mi się nie podoba, byłam za pawiem... Ciekawa jestem, który projekt wygra na AGH
A co/gdzie robią na AGH?

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
prosiłam żebyś napisała smsa
z Kasiencją widziałam się wczoraj, ale jakoś zgadamy się po weekendzie. Kasiencja ok?
Myślałam, że sms to w sprawie hydrolatu I zamówieniu pisałam tutaj. Mniejsza, jak możesz to proszę przekaż jej to

Cytat:
Napisane przez perobelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Czy możecie polecić jakieś sympatyczne czytelnie w Krakowie gdzie można spokojnie się pouczyć z własnych materiałów? Rajska - wiadomo. Ale atmosfera i kolejki zaczęły mnie męczyć i szukam jakiegoś mniej tłocznego odpowiednika. Pomożecie?
W BJ nigdy nie spotkałam się z brakiem miejsc, ale nie wiem jak atmosfera będzie Ci odpowiadać. Najmniej oblężoną czytelnią jest chyba czytelnia w Bibliotece Pedagogicznej na Focha. Ale dawno tam nie byłam, nie wiem jak tam teraz jest.
Poza tym z własnymi materiałami możesz korzystać z mniej oblężonych czytelni. Np. na Rajskiej z regionalnej (tam czasem byłam nawet sama) czy czasopism

Cytat:
Uwierz mi, że teraz będę najpierw odpalać i ignorować dziadków złoszczących się, że tak nie wolno
To uważaj bo możesz dostać za to mandat

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
A do ogniska nie jest potrzebny tlen?
No jest ale na wysokości bazy raczej był...
Interesuje mnie to jak jest urządzona taka baza bo chyba nie spędza się kilku dni w takich warunkach jak na zewnątrz.

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
jestem zła z zamówienia paluszowo czepkowego zmywacz w pisaku, który kupiłam, wogóle nie działa, nie jest niczym nasączony
Ja mam z YR, mam nadzieję, że okaże się lepszy...

Cytat:
A ja mam proste włosy, zarówno pod względem kształtu jak i trudności cięcia, i nie chcę wydawać nawet tych 50zł na podcięcie końcówek, bo to naprawdę ciężko spieprzyć. Jak mam przypływ gotówki to wydam, ale obecnie wolę przyoszczędzić.
Też nie wyobrażam sobie wydania 50zł na podcięcie końcówek...
Stary 2013-03-23, 00:41   #1927
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Malla - jak ty możesz mieszkać w Nowej Hucie jak mieszkasz blok koło mnie, a ja w Nowej Hucie nie mieszkam weżesieeee...
Stary 2013-03-23, 01:52   #1928
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Więc nazwałam mój zakwas Edwardem, postawiłam w kuchni i od jutra zaczynam go paść
O jaaa, robiłam to w podstawówce
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
I bazę też ogrzewają gazem?
Nie wiem, o której bazie mówisz. Baza wypadowa (tzw. base camp) na południe od Everestu jest bardzo zatłoczona i wygląda tak:
http://www.glacierworks.org/the-glac...i-spring-2012/
Wyżej rozbija się obozy, w których masz tylko namiot, śpiwór i palnik do topienia śniegu na ciepłe napoje. I tyle
Cytat:
Malla - jak ty możesz mieszkać w Nowej Hucie jak mieszkasz blok koło mnie, a ja w Nowej Hucie nie mieszkam weżesieeee...
A Lily mieszka w Kędzierzynie
Stary 2013-03-23, 01:56   #1929
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
A nie możesz sobie wykupić garażu? Są takie na osiedlach.
Raz w tygodniu nie mam auta i to jest straszne Muszę się tłuc tyle czasu na uczelnię, jak o 2 minuty spóźniam się na autobus do domu, a następny za godzinę Bez auta jak bez ręki
Po Waszych narzekaniach na odśnieżanie zacznę doceniać garaż

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
wiem, że do niej będę mogła wybrać się najwcześniej za miesiąc, a strasznie dawno nie byłam, więc myślałam że znajdę może tutaj kogoś, kto mi bez krzywdy dla włosów podetnie końcówki, grzywkę i wycieniuje włosy przy twarzy. tego do 50zł nie da rady?
A Bronowice by Ci pasowały?

Cytat:

Cholerka tak się zastanawiam - czemu kupowałaś zakwas a nie wyhodowałaś sobie sama? Czy to chodziło o jego wiek czy skomplikowanie jakieś w hodowli dziada?? Tak się zastanawiam gdyż zaczęłam się interesowac tematem i nie wydaje się to być skomplikowane... Jakieś pułapki? Kruczki?

A w ogóle cały temat zakwasu zaczął się od tego, że na imprezie spanikowana koleżanka zaczęła mi mętnie opowiadać, że jej mama dostała jakiś zakwas i że to jest jakiś cholerny łańcuszek i że ona musi... MUSI... ten zakwas rozdać 3 osobom, które muszą go równiez podzielić na 4 części, z jednej upiec chleb a resztę rozdać . Myślę sobie więc - spoookooo, cholerka zakwas kupowała, to ja chętnie wezmę, chętni się potem znajdą, a chleba też nigdy nie piekłam.... i zapomniałam o sprawie.
A dziś puka do mych drzwi słoik z owym zakwasem i dość konkretną instrukcją obsługi i dalszego "łańcuszka".
Jak się okazało, zakwas nie jest takim zwykłym zakwasem i nie można z nim zrobić co sie chce. Raz, że jest słodki bo już z cukrem i cukrem ma być dalej karmiony (na zmianę z mąką), a dwa, że trzeba się nim ściśle według zasad opiekować, na końcu w 6 dzień podzielić, a w siódmy upiec tzw. "Chleb Watykański" vel "Chleb szczęścia" vel " Chleb przyjaźni Amiszów" hahahaha :brzyda l:
Trochę zwariowałam jak to przeczytałam powiem szczerze ale jak zgooglałam temat to się okazało, że to całkiem wdzięczny i uroczy obyczaj jest, a to ciasto - bo chlebem to nie jest, raczej jakąś babką czy innym keksem - może być całkiem pyszne i akurat na Wielkanoc mi wypadnie
Coś mi świta, chyba w podstawówce miałam coś takiego...
Stary 2013-03-23, 07:08   #1930
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Słynnej Nevady nie było
Ceny mnie zaskoczyły, odwołuję to co pisałam Lence, że za 400 zł można kupić świetne buty bez promocji. Reklamują, że mają promocje na buty do -50%, ale nie widziałam większej obniżki jak 20%.
Gdybym miała z kim chodzić w zimie, to bym miała 2 pary Zimowe na raczki.
Kuzyn mnie wyciąga na Mt Blanc, ale niech się puknie w głowę.
No mówiłam Teraz trzeba szykować koło 600zł właśnie, dlatego w Himalaje jadę w starych i trochę spędza mi to sen z powiek

Cytat:
(wyobrażasz to sobie?! ja bym w słońcu i upale robiła w gacie na takiej ścianie, a oni przy latarce schodzili!).
Ha, ja na tatrzańskiej grani w Tatrach latem bałabym się zostać a co dopiero tam...

Cytat:
Straszne to. Ale jak MB był takim typem człowieka to byłoby mu bardzo ciężko żyć z tym, że zostawił młodszego kolegę wiedząc, że umrze Co innego gdyby tę decyzję podjęli w trójkę.
Czytałam właśnie, że A i A próbowali wyjść na pomoc i też mnie zdziwiło, że w bazie nie było nikogo więcej. Chociaż jeśli T zasłabł krótko po zejściu ze szczytu to zanim pomoc by dotarła i tak by było za późno.
Wcześniej mówili jeszcze coś o jakims Pakistańczyku, który ruszył z pomocą. On nie był w ich ekipie?
Zastanawia mnie jak wygląda taka baza. Namiot i ognisko?
W bazie (ok 5 000m npm) był np. kierownik, który nie miał aklimatyzacji i co tu dużo mówić - za stary jest już na zdobywanie takich szczytów.
Mnie chodzi o to, że w obozie IV (bodajże 7 400m npm) nikogo nie było. Szerpa, o którym wspominasz był w tej ekipie, ale czekał w jakimś niższym obozie. A wystarczyło, żeby dwoje Szerpów czekało w IV i przy wychwyceniu pierwszych problemów Tomka, gdzieś koło północy, wyszli im na przeciw. Owszem początkowo marsz odbywałby się po ciemku, ale trudny teren (szczeliny) były dopiero w połowie drogi, więc dotarliby do nich już przy wschodzie słońca. Ostatni kontakt z Tomkiem był o 6:30, a więc można było do niego dotrzeć, gdyby tylko ktoś wystartował od razu z tych 7 400. Można mu było zapiąć rak, podać leki i ciepły napój. Gdyby to nie pomogło no to trudno... Ale po pierwsze rzeczywiście wyprawa zrobiłaby wszystko co mogła a po drugie Maciek schodziłby z Szerpami związany liną i dziś byłby ze swoją rodziną.

Jak wygląda baza? Ogniska nie ma Namiotów jest kilka. zazwyczaj jest jeden taki duży, a'la świetlica, w którym się siedzi, gada, pije, gra w karty, łączy z Polską itp. Osobny namiot często mają kucharze, w którym pichcą jedzenie. Obok porozstawiane są namioty uczestników - zazwyczaj dwuosobowe. Wokół stoi baardzo dużo beczek z rzeczami i to w zasadzie tyle W przypadku tej wyprawy możliwość łączności była gdzieś niżej, coś mi świta, że 1-2dni drogi i to Tomek zazwyczaj tam chodził i wpisywał notatki na bloga wyprawy.
Co do ogrzewania - na Evereście, gdzie organizowane są na potęgę skomercjalizowane wyprawy, w bazie, dzięki ogromnym agregatom możesz mieć w namiocie temp. + 25stp i pograć w play station. Ba! Nawet do stołówki będziesz mieć z własnego namiotu rozłożony czerwony dywan. A jak masz większą zachciankę, np. kąpiel z szampanem i truskawkami, to podlatuje pod Ciebie helikopter, zabiera do ekskluzywnego hotelu i po 2h przylatujesz znowu do bazy). To wszystko kwestia $.
W Karakorum (to tam gdzie znajduje się Broad Peak), żeby dotrzeć do bazy musisz iść kilkudniową karawaną, niosąc tysiące kilogramów na wielbłądach, więc na szczęście takich obrazków się nie uświadczy

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
wróciłam - cześć pisemna zdana, ustny w plecy
realnie do ustnego będę podchodziła w sierpniu, bo na termin czerwcowy nie wiem czy się fizycznie uda załatwić papierologię
ale i tak powinnam się cieszyć że udało mi się zdać część pisemną za pierwszym razem.
Hard, brawo Czyli co, w sierpniu będzie wielka impreza?

Cytat:
1. I bazę też ogrzewają gazem?

2. No jest ale na wysokości bazy raczej był...
Interesuje mnie to jak jest urządzona taka baza bo chyba nie spędza się kilku dni w takich warunkach jak na zewnątrz.
1. też

2. W bazie z zasady mają panować komfortowe warunki, tak żeby tam organizm mógł się regenerować. Co nie znaczy, że jest cieplutko i można chodzić w koszulce z krótkim rękawem Nawet w bazie umyjesz się tylko wtedy, gdy trafi Ci się okno pogodowe (na tej wyprawie oni siedzieli 7 tygodni a nie jestem pewna czy raz się umyli ), chodzisz cały czas w grubej kurtce puchowej i czapce + rękawiczkach a w namiocie, w którym śpisz temperatura różni się o max 1-2stp.
Za to w wyższych obozach jest już niezwykle interesująco. Leżysz w śpiworze koło swojego partnera i załatwiasz wszystkie potrzeby fizjologiczne. Co więcej butelkę z właśnie co oddanym moczem wkładasz między nogi, bo to dodatkowe źródło ciepła, które trzeba wykorzystać!

I z tego wszystkiego w Tatry mi się chce Idę sprawdzić czy na jutro też będzie okno pogodowe
Stary 2013-03-23, 07:27   #1931
cholernarejestracja
Copyraptor

No faktycznie, niesamowicie zachecajace

Noico, zakwas im starszy, tym wieksza ma sile. Na nowym zakwasie wychodzily mi zakalce, nie chcial fermentowac, raz wychodzilo raz nie, byl strasznie kaprysny...wiec za kilka zl kupilam sobie starter takiego kilkuletniego, zeby nie marnowac maki i nie frustrowac sie nieudanymi chlebami i jestem bardzo zadowolona, najlepiej wydane 7zl w moim zyciu wlasnie rodzicom wioze razowca z siemieniem lnianym. Jakbys chciala, to sie chetnie podziele co do opiekowania sie nim - trudne to to nie jest, nie ma strachu. Trzeba tylko o nim pamietac, to jest najtrudniejsze
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 08:26   #1932
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
O czym innym, to jest super! Jak to się robi? Zawstydzę tż
Cytat:
Ineso dziękuję za książki, nie było mnie w środę jak dotarły ale już stoją na półce (jedna zagarnęłam dla siebie )
Nie ma za co. W sumie teraz wpadłam na to, żeby przez K. pożyczyć od Was ,,Rodzinę Borgiów". Ten ,,Samotny.." to strasznie mi się dłużył, ciekawa jestem Twojej opinii. A i jeszcze a propos fb - ,,z powrotem" a nie ,,spowrotem"
Cytat:
Bo mieszkacie w takiej noname dzielnicy, że chciała się podczepić pod lepszy adres
Cytat:
Po Waszych narzekaniach na odśnieżanie zacznę doceniać garaż
A do tej pory nie doceniałaś?
Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
A jak masz większą zachciankę, np. kąpiel z szampanem i truskawkami, to podlatuje pod Ciebie helikopter, zabiera do ekskluzywnego hotelu i po 2h przylatujesz znowu do bazy).
Ludzie to jednak są nienormalni
Cytat:
Noico, zakwas im starszy, tym wieksza ma sile. Na nowym zakwasie wychodzily mi zakalce, nie chcial fermentowac, raz wychodzilo raz nie, byl strasznie kaprysny...wiec za kilka zl kupilam sobie starter takiego kilkuletniego, zeby nie marnowac maki i nie frustrowac sie nieudanymi chlebami i jestem bardzo zadowolona, najlepiej wydane 7zl w moim zyciu wlasnie rodzicom wioze razowca z siemieniem lnianym. Jakbys chciala, to sie chetnie podziele co do opiekowania sie nim - trudne to to nie jest, nie ma strachu. Trzeba tylko o nim pamietac, to jest najtrudniejsze
Zdecydowanie nie mam łba do interesów - kilkuletni zakwas wyhodowany samodzielnie wywaliłam do śmieci zamiast zarabiać na allegro
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:47   #1933
kasiencja
Pani Buka

mówicie o tym zakwasie jak o jakimś zwierzątku ja się boję

6m, jak coś ustalisz jeszcze w sprawie odbioru to kontaktuj się ze mną smsowo a co do fryzjera - Bronowice też w cholerę daleko, no ale jeśli byłoby warto...

granatowo, mnie też ciągnie w góry, ale muszę poczekać aż trochę śnieg stopnieje

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:24   #1934
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
No wiesz, jak zajmujesz się tym dłuższy czas, musisz się sprawdzać czy żyje, dokarmiać - to zaczynasz to traktować jak zwierzątko domowe.
Stary 2013-03-23, 11:17   #1935
2016070953
Konto usunięte

też chyba miałam taki łańcuszkowy zakwas

dzięki dziewczyny za gratulacje jeszcze raz

może by tak jakieś spotkanie około albo poświąteczne ????
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:12   #1936
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję Ci tych dojazdów na uczelnie...

Garaż? Musiałabym mieć zbędne jakieś 30-40 tys.... Poza tym od kiedy tutaj mieszkam (prawie 5 lat) to do tej pory widziałam jeden tylko na sprzedaż I na wynajem też
To aż taki wydatek jest? A nie można sobie wynająć tylko na grudzień-luty?

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39922044]Też, ale nie tylko. Zastanów się jaki przekrój ma włos i po jakim kątem powinno się go ścinać/suszyć. Przyglądnij się jak robią to fryzjerzy za stówkę, a jak fryzjerki osiedlowe za 20 zł. Sama jesteś w stanie zauważyć różnice i wyciągnąć wnioski [/QUOTE]
Z tego co zauważyłam to większość fryzjerów trzyma nożyczki tak fryzjer-swinoujscie1-410x332.jpg, a moja ma od tej pozycji obrócone o kąt 90 stopni. Nie wiem czy to zrozumiałe Tak się powinno chyba?
Te nożyczki to w czym są lepsze? Nożyczki termiczne?

Cytat:
]Swoją drogą, podpis SdC mi przypomniał - dla dziewczyn, które myślały o wizycie u stylistki, znalazłam ostatnio na gumtree ogłoszenie początkującej, która za darmo się "wprawia" - można się skusić

http://www.gumtree.pl/cp-wymiana-umi...stka-466722412
Wszystko super, ale skoro ona jeszcze nie ma w ogóle doświadczenia to nie mam pewności, że to co mi doradzi będzie dobre.

Cytat:
(...)
Kilka lat temu ten łańcuszek krążył u nas na osiedlu i pyszne to było Fajna zabawa w sumie Tata oczywiście miał niezły polew z tej całej zabawy, ale potem wcinał ze smakiem.

edit: Hiper, a gdzie są osiedlowe fryzjerki za 20 zł? Chyba za samą grzywkę

Edytowane przez WrednaMyszka
Czas edycji: 2013-03-23 o 13:13
WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:30   #1937
WrednaMyszka
Zakorzenienie

W Lidlu są teraz super sweterki za 30 zł. Kupiłam sobie dwa. Takie . Wzięłam czarny i malinowy. Materiał fajny, ma taki sam skład jak moje inne sweterki, np. z Reserved.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:50   #1938
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Ty chorujesz dalej?W sensie można Cię zastać w domu w weekend?
Jestem ale mam towarzysza ech więc się ukrywamy A jutro jadę gdzieś za miasto...
Jak tylko wrócę ze świąt to obiecuję do Ciebie podjechać lub Ciebie zmusić do przejażdżki do mnie abyś mogła ciuchy zobaczyć

Cytat:
To aż taki wydatek jest? A nie można sobie wynająć tylko na grudzień-luty?
No niestety-garaż na wprost mojego mieszkania poszedł w zeszłym roku za 35 tys...W tym roku widziałam ogłoszenie o możliwości wynajęcia garażu-napalona zadzwoniłam a tam 350zł miesięcznie
Stary 2013-03-23, 14:20   #1939
mmmmmm
Zakorzenienie

Malla, Granatowo dziękuję za opis
Chodziło mi własnie o ten obóz IV w którym był Wielicki.
Nie wiedziałam, że od początku problemów Tomka do ostatniego połączenia upłynęło tyle czasu. Gdyby ktoś był w obozie IV rzeczywiście mogło się to inaczej skończyć

Granatowo serio jedziesz w Himalaje? Kiedy, gdzie?

Cytat:
A do tej pory nie doceniałaś?
Nie, miałam to gdzieś
Na początku nawet byłam zła, że musieliśmy kupić garaż bo gotówka, która mogła iść na urządzenie mieszkania musiała iśc na to.

Cytat:
6m, jak coś ustalisz jeszcze w sprawie odbioru to kontaktuj się ze mną smsowo a co do fryzjera - Bronowice też w cholerę daleko, no ale jeśli byłoby warto...
Ok, będę pisała. Ja mogę wpaść po rzeczy nawet jutro czy w pon. tylko chciałabym odebrać wszystko razem. Jak możesz to proszę daj znać jak dostaniesz od gg moje zsk
Na Balickiej była kiedyś świetna i tania fryzjerka, ale to było daaawno i mogło się dużo pozmieniać od tego czasu

Edytowane przez mmmmmm
Czas edycji: 2013-03-23 o 14:22
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 16:03   #1940
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Malla, Granatowo dziękuję za opis
Nie wiedziałam, że od początku problemów Tomka do ostatniego połączenia upłynęło tyle czasu. Gdyby ktoś był w obozie IV rzeczywiście mogło się to inaczej skończyć

Granatowo serio jedziesz w Himalaje? Kiedy, gdzie?
Ale Wielicki był tylko w bazie, nie wychodził w górę w ogóle

Na czas ataku szczytowego w obozie IV nie było nikogo, a ten Szerpa, który potem podszedł ich szukać wychodził z 2 albo 3 obozu, co spowodowało, że za późno doszedł na 7 800m.

Dokładna data uzależniona jest od lotu, ale celujemy w środek października - listopad, bo to termin już po monsunie a przed zimą Wchodzimy "tylko" na 5 400

Cytat:
W Lidlu są teraz super sweterki za 30 zł. Kupiłam sobie dwa. Takie . Wzięłam czarny i malinowy. Materiał fajny, ma taki sam skład jak moje inne sweterki, np. z Reserved.
Właśnie widziałam wczoraj, ale w końcu nie wzięłam

Cytat:
Kilka lat temu ten łańcuszek krążył u nas na osiedlu i pyszne to było
Nojko, wybierz którą z wizażanek, to z czasem trafi do każdej

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
może by tak jakieś spotkanie około albo poświąteczne ????
No pewnie się coś wyklaruje
Stary 2013-03-23, 16:26   #1941
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ale Wielicki był tylko w bazie, nie wychodził w górę w ogóle

Na czas ataku szczytowego w obozie IV nie było nikogo, a ten Szerpa, który potem podszedł ich szukać wychodził z 2 albo 3 obozu, co spowodowało, że za późno doszedł na 7 800m.

2. Dokładna data uzależniona jest od lotu, ale celujemy w środek października - listopad, bo to termin już po monsunie a przed zimą Wchodzimy "tylko" na 5 400
1. To coś pomieszałam, myślałam, że był w obozie IV. I zastanawiałam się jak tam tyle wytrzymał w takich warunkach bez ruchu
2. Jesteś niesamowita!
Stary 2013-03-23, 16:41   #1942
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
1.Jak tylko wrócę ze świąt to obiecuję do Ciebie podjechać lub Ciebie zmusić do przejażdżki do mnie abyś mogła ciuchy zobaczyć

2.No niestety-garaż na wprost mojego mieszkania poszedł w zeszłym roku za 35 tys...W tym roku widziałam ogłoszenie o możliwości wynajęcia garażu-napalona zadzwoniłam a tam 350zł miesięcznie
1. Ok
2. Tak jest chyba wszędzie
Cytat:
Fakt
Stary 2013-03-23, 17:21   #1943
2016070953
Konto usunięte

w sierpniu jak zdam to będzie wielka balanga
a jak nie zdam to balanga będzie w innym terminie
czyli - jak zdam to będzie balanga!
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 17:28   #1944
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
I z tego wszystkiego w Tatry mi się chce Idę sprawdzić czy na jutro też będzie okno pogodowe
I co?
Cytat:
O czym innym, to jest super! Jak to się robi? Zawstydzę tż
Wiążesz węzeł klasyczny (czyli normalny, ale nie robisz kokardek), a na to kokardkę.
Cytat:
No wiesz, jak zajmujesz się tym dłuższy czas, musisz się sprawdzać czy żyje, dokarmiać - to zaczynasz to traktować jak zwierzątko domowe.
I można kupować razem akcesoria dla niego
Cytat:
Ale on był w bazowym, czyli nr 1. Gdyby ktoś był w 4, mogłoby się to inaczej skończyć... Ale nie było nikogo

EDIT: o, już Granatowo wyjaśniła
Cytat:
Z tego co zauważyłam to większość fryzjerów trzyma nożyczki tak Załącznik 5173487, a moja ma od tej pozycji obrócone o kąt 90 stopni. Nie wiem czy to zrozumiałe Tak się powinno chyba?
Dobrymi nożyczkami się nie tnie, tylko przesuwa.
Stary 2013-03-23, 18:13   #1945
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
1. I co?

2. Ale on był w bazowym, czyli nr 1. Gdyby ktoś był w 4, mogłoby się to inaczej skończyć... Ale nie było nikogo
1. Słońce, więc jedziemy Tż będzie testował swoją nową puchówkę a ja będe dygotać zębami

2. Obóz nr 1. był na 5 600, a Wielicki siedział w bazie na 4 900

Mmmmmmm, liczy się w tej kolejności: baza (około 5tys), obóz 1, obóz 2, obóz 3, obóz 4 (żaden z nich nie przekracza wysokości 8tys, bo to strefa śmierci i tam człowiek może wytrzymać tylko krótki okres czasu, nocleg = śmierć) (rzadko zdarza się 3 lub 5 obozów, zazwyczaj w Himalajach są cztery ).
W ramach ostatniej ciekawostki - gdyby dziś zabrali którąś z nas jakąś magiczną maszyną latającą i wysadzono na Evereście to po ok 2 minutach następuje natychmiastowy zgon.

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2013-03-23 o 18:15
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 18:17   #1946
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
2. Obóz nr 1. był na 5 600, a Wielicki siedział w bazie na 4 900
O to mi chodziło, tylko numerki się pomerdały

Gdzie jedziecie?
Stary 2013-03-23, 18:49   #1947
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
tak właśnie myślałam.

Cytat:
1 - Nie ma za co. W sumie teraz wpadłam na to, żeby przez K. pożyczyć od Was ,,Rodzinę Borgiów". Ten ,,Samotny.." to strasznie mi się dłużył, ciekawa jestem Twojej opinii. A i jeszcze a propos fb - ,,z powrotem" a nie ,,spowrotem"

2 - Bo mieszkacie w takiej noname dzielnicy, że chciała się podczepić pod lepszy adres
1 - Nie ma sprawy, odłożę Ci do środy na wszelki wypadek chociaż na razie głównie przynoszone są książki, a mniej zabierane

Chwilę się zastanawiałam skąd wiesz, którą zwinęłam!!?? Ale nastepne zdanie mi wyjaśniło . Poprawiłam już..... matko to już mi nigdy nie minie. Posta o zakwasie poprawiałam chyba ze 3 razy, bo np. napisałam "chodowla"

A ten "Samotny..." to króciutki przecież, z opisu brzmiał ciekawie. Zobaczymy

Cytat:
Nie bój się, mój ma na imię Edward, dla przyjaciół Edek i dzis dostał pierwszy raz papu

Cytat:
Mam jedno wolne miejsce! Jak któraś chce to zapraszam tylko szkopuł taki, że "trzeba go przekazać kolejnej osobie najpóźniej do poniedziałku" bo inaczej klops i dramat . Najwcześniej do zabranie w sobotę.
Stary 2013-03-23, 19:06   #1948
Malla
Nie depcze krokusów

Nojko, jeszcze "dziecience" było Ty naprawdę musisz mniej ćwiczyć i więcej czytać
Albo nie - lećmy na Majorkę!
Stary 2013-03-23, 19:17   #1949
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

Wiążesz węzeł klasyczny (czyli normalny, ale nie robisz kokardek), a na to kokardkę.
.
Chyba muszę sobie tutorial znaleźć, bo nic mi to nie mówi
Cytat:
1 - Nie ma sprawy, odłożę Ci do środy na wszelki wypadek chociaż na razie głównie przynoszone są książki, a mniej zabierane

Chwilę się zastanawiałam skąd wiesz, którą zwinęłam!!?? Ale nastepne zdanie mi wyjaśniło .

A ten "Samotny..." to króciutki przecież, z opisu brzmiał ciekawie. Zobaczymy
Dzięki!
Haha, mistrz dedukcji jestem
No właśnie - krótki, a tak się ciągnął

Cytat:
Nojko, jeszcze "dziecience" było Ty naprawdę musisz mniej ćwiczyć i więcej czytać
Albo nie - lećmy na Majorkę!
To już poprawiła
Stary 2013-03-23, 19:29   #1950
cholernarejestracja
Copyraptor

Od czego sie umiera nocujac na 8k?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości