|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pokaż swoją biblioteczkę!
Moja biblioteczka
![]() Książek jest więcej, bo prawie na każdej półce mam książki ułożone również z tyłu oraz 2 półki książkami o rysowaniu, wszelkiego rodzaju handmade oraz nauki języków. Ale nie chciało już mi się ich układać i robić zdjęć :P |
|
|
|
|
#62 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Kurosz
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Cóż...odświeżę wątek, wstawię swoją
Pottery widziały już lepsze czasy ale są non stop wyciągane już od dooobrych paru lat więc cóż ![]() Ogólnie to wygląda tak: - sporo Kinga - cała seria Harry'ego Potter - Kroniki Wampirów Rice - 2 kryminały Aleksandry Marininy w oryginale - "Bunkier" i "Sophie" Guya Burta - " Co widziały wrony" -"Strażnik sadu" - "Norwegian Wood" -"Little Bee" - 2 książki Lackberg - "Człowiek bez psa" - 2 książki Hamilton w oryginale - " Wyznania Gejszy" po ang - "Sklepik z marzeniami" Kinga po niem. - "Grzesznik" - "Kolekcjoner" W porównaniu z niektórymi zbiorami to skromniutko ale powiększam regularnie
Edytowane przez Fallen2000 Czas edycji: 2012-01-11 o 23:30 |
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kolekcja A. Rice imponująca.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Z checia bym zademonstrowala swoja biblioteczke na zdjeciach, ale problem stanowi to, ze jest rozbita na 2 domu (mala czesc w mojej dziupli, cala reszta siedzi u rodzicow i czeka az zamienie dziuple na cos wiekszego
)Z takich najbardziej rzucajacych sie w oczy elementow to zapewne: - kolekcja Lema (33 tomy) - prawie caly Pratchett (prawie, bo brakuje mi tylko najnowszej ksiazki.. nie wiem ile tego moze byc. z 50 sztuk?) - saga o Wiedzminie - inne serie z fantastyki - Harry Potter - cala masa Kinga - cala masa Chmielewskiej - potem znajdzie sie dosc sporo kryminalow/ksiazek sensacyjnych - troche klasyki, troche obyczajowej literatury - kilka albumow, slownikow, stos ksiazek do nauki jezykow... - kilka bajek/basni - kilka ksiazek kucharskich ogolnie ksiazki uporzadkowane zajmuja jakies 2 regaly szerokie na 80cm i wysokie na 2m...i sa poukladane tak szczelnie, ze ciezko tam reke wcisnac. w moim odczuciu zbior niewielki (chociaz znajomi mowia co innego), moze dlatego, ze ego kolekcjonerskie mam rozbuchane i daleko mi do rozmiarow biblioteczki, ktora chcialabym posiadac. |
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam zdjęcia regałów z książkami, w sumie nie chce też opisywać co na nich mam... Książki zbieram od lat, wiele z nic bezpowrotnie straciłam
Ale chcę Wam powiedzieć, że rośnie mi nowy zbieracz... Moje dziecko, które ma już własną półkę a na niejSKrzaty, Barona Munhausena, 1000 baśni... Zawartość powiększyła się na gwiazdkę o piękną książkę Wanda Chotomska dzieciom. I jej okładkę mogę Wam pokazać
|
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Moja biblioteczka fotki:
http://szalona-recenzentka-ksiazek.b...lioteczka.html Nie ma tego dużo, ale wiecie jak to jest. Człowiek kupuje sam, zbiera i jest dumny mim zbiory malutkie. |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz sage o czarnoksiężniku i ludziach lodu O ludziach lodu uwielbiam |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam całą sagę o ludziach lodu
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Super pomysł na temat.
Oto zbiory z mojego pokoju. W drugim pokoju są jeszcze różne słowniki, poradniki, książki kucharskie mojej mamy itp.
Edytowane przez priska407 Czas edycji: 2012-02-15 o 11:58 |
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Ciąg dalszy...
![]() Zdjęcia robiłam komórką, więc wybaczcie mi jakość zdjęć.
Edytowane przez priska407 Czas edycji: 2012-02-15 o 12:00 |
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
fajny zbiorek.
u mnie się trochę pozmieniało, przydałyby się nowe zdjęcia.
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Do góry! Może i ja się w końcu zmobilizuję.
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Priska-niezle zbiory
![]() Wklejam swoja dla podniesienia watku ![]() 1.Fantastyka 2.Glownie slowniki itp 3.Glownie psychologia i ulubione ksiazki |
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Podnoszę.
Priska, chętnie zobaczyłabym cały Twój zbiór. Moja biblioteczka w przyszłym tygodniu powinna nareszcie mieć swoje miejsce. Do tego czasu książki upchnięte są niemal w każdym miejscu w mieszkaniu moich rodziców, a także w wybranych miejscach w moim docelowym mieszkaniu. Już się nie mogę doczekać tego ustawiania, układania, porządkowania, podczytywania itp.
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Moja biblioteczka w ciągłej reorganizacji.
Na Gwiazdkę kupiłam sobie trochę książek. Może po Gwiazdce poproszę jednego pana, żeby wykroił mały regalik, tylko gdzie go wsadzę...Ktoś jeszcze się pochwali biblioteczką? Uwielbiam oglądać! |
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Podnoszę ^^
Biblioteczka w rozsypce - mam za mała półkę w pokoju i już się nie zmieszczą, a poza tym groziło zawaleniem ![]() To tylko z mojego pokoju, w salonie są książki "ogólnodostępne" ![]() Wybaczcie jakość zdjęć, robione tabletem (jak się gubi aparat, to tak później jest). |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawie się to ogląda, zwłaszcza że część książek się powtarza na mojej własnej półce. Półka z lampką nad moim biurkiem, reszta nad łóżkiem, tak są książki moje i siostry. Nie objęłam całości tej ogromnej półki, gdzie stoją też pluszaki i inne takie :P
Edytowane przez Wredonisia Czas edycji: 2013-01-18 o 13:59 |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam sporo ksiazek ale u rodzicow. Tzn u rodzicow mam te z dziecinstwa, z lat liceum, studiow.
A teraz to mi sie zbiera na czytniku, wiec ja swoja biblioteczke wszedzie niose, nawet jak jest ksiazek kilkadziesiat
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Też doceniam dobrodziejstwa książki elektronicznej, moje plecy odczuwają dużą ulgę - a że czytam na telefonie, więc 0 dodatkowego ciężaru
![]() Ciekawe co można powiedzieć o drugiej osobie na podstawie zgromadzonych książek - na pewno można zgadnąć co kto studiował, czym się interesuje. U dwóch osób widziałam tą książkę http://lubimyczytac.pl/ksiazka/32816/historyk - polecacie?
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
Ja Historyka nie dokończyłam, dobrnęłam do połowy i wymiękłam -.-
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
|
|
|
#85 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Straciłam nadzieję na uporządkowanie i zreorganizowanie biblioteczki, dzisiaj znów próbowałam, ale po jednej półce musiałam wszystko wsadzić, jak było i wyjść.
Tak więc umieszczam tutaj to, co mam.1. Ogólny widok na schodki. 2, 3, 4, 5 - poszczególne półki. Ta środkowa z koszykiem kryje w sobie Sparksa, Musso i Winston. Koszyk poszedł się kąpać, więc mogłam zrobić zdjęcie książek. 6. W koszyku trzymam książki wypożyczone, głównie na studia. 7. Półka nad schodkowym. 8, 9. Zbliżenie na książki. 10. Piętro wyżej moja ukochana Audrey. Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2013-03-23 o 20:10 |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
11, 12, 13. Komin w rogu pokoju. Po trochu wszystkiego.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
cześć,
chciałam Wam pokazać moją biblioteczkę, ale niestety mam problemy z załadowaniem zdjęć. Mam nadzieję, że wkrótce mi się to uda.
Przeciętność nie jest tym, do czego należy dążyć! Edytowane przez anczysko1 Czas edycji: 2013-03-30 o 14:34 |
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
Pochwalę się moją, nie są to wprawdzie wszystkie książki jakie mam w domu, nie są to nawet wszystkie książki które mam w pokoju ale tamte są tam poupychane w różnych szafkach, że szkoda robić zdjęcia
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Mini jestem oczarowana Twoją biblioteczką
.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

Pottery widziały już lepsze czasy ale są non stop wyciągane już od dooobrych paru lat więc cóż 
kolekcja A. Rice imponująca.
Ale chcę Wam powiedzieć, że rośnie mi nowy zbieracz... Moje dziecko, które ma już własną półkę a na niejSKrzaty, Barona Munhausena, 1000 baśni... Zawartość powiększyła się na gwiazdkę o piękną książkę Wanda Chotomska dzieciom. I jej okładkę mogę Wam pokazać

Masz sage o czarnoksiężniku i ludziach lodu